lauantai 23. maaliskuuta 2024

KONTAKKAA, TYTÖT, KONTAKKAA

Suvaitsevais-tiedostavaistolla on ollut ajan myötä omanlaisiaan mielenilmauksia jotka sen omasta mielestä ovat tietysti hyvin osuvia ja ruokkivathan ne mukavasti egoa. Saa sellaisen osallistumisen tunteen. Ulkopuolisen silmin ne kyllä lähinnä herättävät säälinsekaista huvittuneisuutta.

Ensimmäinen tällainen mielenilmaisu oli jo joskus 1980-luvun loppupuolella jolloin ämmälauma nimeltä ”itkijänaiset” alkoi volista eduskunnan lehterillä ja heitteli alas kangaslappusia joihin oli virkattu ”rauhanlauseita”. Silloinen eduskunnan puhemies Johannes Virolainen ei lämminnyt mielenilmaisulle vaan tyhjennytti lehterin.

Sittemmin näitä on tullut lisää. Yksi tapaus oli ”pyllyttäjät” jotka kävivät näyttämässä persettä eduskunnan edessä. Ja luonnollisesti tulee mainita se pelleporukka joka makasi rähmällään Tuomiokirkon edessä nöyristellen BLM-rikollisia.

Tuorein idea on mielenosoitus konttaamalla:

Asialla oli ilmoituksen mukaan ”taiteilijakollektiivi todellisuuden tutkimuskeskus” ja jo tuo nimi kertoo että vaikka konttaaminen oli tehty ”hoitoalan tukemiseksi” niin epäilen enemmän egon ruokkimista ja julkisuuden hakua. Mitä valtamediapuolue VMP tietysti tarjoaa.

Jäämme odottamaan uusia mielenosoitusmuotoja. Kuinkas olisi vaikka:

- Joukkonenänkaivaminen eduskuntatalon edessä.

- Joukolla housuun pissiminen eduskuntatalon edessä.

- Kuivan kelin potkurimarssi.

- Hengityksen pidättäminen eduskuntatalon edessä.

- Mielenosoituksellisesti metsään eksyminen (suositeltavaa, luulen, että Sipoonkorpi riittää).

- Taiteentekemislakko (suositeltavaa).

- Sinnetänne ryntäily samalla hirnuen. Tätähän on Ruotsissa jo kokeiltu. Oli jonkinlainen feministinen mielenilmaisu.

Mahdollisuudehan ovat rajattomat. Mainitaanpa tässä vielä toisesta mielenosoituksesta (kiitos muuten Qroquius Kadille kummankin linkin löytämisestä ja eräälle Anolle ensimmäisestä vinkistä). Helsingissä vastustettiin taas kertaalleen tota noin rasismia.

Tietysti tämäkin rasisminvastustus on lähinnä egon ruokkimista ja hyvin kuvaavaa on se että jälleen kerran niitä Palestiinan arabien lippuja liehuteltiin urakalla. Siis sen porukan joka mahdollisuuden saadessaan lahtaisi koko Israelin juutalaisporukan.

Mutta kun se ei ole sitä oikeaa rasismia. Oikean rasismin määrittelee suvaitsevais-tiedostava yksilö. Ja se on pirun ovelaa rasismia se. Kun se on piilossa ja rakenteissa. Ettei jopa majailisi sokkelissa? Tai vanhemman talon rossipohjassa?

Vai olisiko se voinut valua jopa pohjaveteen?

Onko meillä enää mitään toivoa?

30 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nämä mielenosoitukset alkavat saada yhä lapsellisempia muotoja ja näitä nykyaika tuntuu synnyttävän kiihtyvään tahtiin. Kun ei jalan polkeminen ja "mut kun mä haluun" rääkyminen riitä, niin sitten lähdetään kadulle konttaamaan tai seisoskelemaan toinen toistaan typerämpien plakaattien kanssa. Nuoret naiset etupäässä ovat "valveutuneet" yhyeiskunnallisista asioista ja kun kaikki naisten, työläisten ja maahanmuuttajien oikeudet täällä on saavutettu, siirrytään halaamaan koko maailmaa. Tässä toisessa kuvassa huvittaa se, että mukaan ei ole saatu yhtään mustaa, vaikka meillä heihin kohdistuu niin törkeä rasismi, ettei kukaan halua tänne tulla tai täällä olla; kaikki liikennevälineet täyttyvät pian täältä rasismia pakenevista ihmisistä eikä yksikään tummempihipiäinen uskalla rajalla enää naamaansa näyttää.

Rouva Ano

Tapio Suhonen kirjoitti...

Tuo housuun kuseminen ei ole kovinkaan efektuaalista. Housuun paskominen sensijaan olisi.
Jos olet joskus joutunut tyhjentämään ulkohuussin sisältöä, tai jos olet kävellyt paskalaitoksen sivuitse, niin tiedätmitä tarkoitan.
Eikä siis mitään, vihreää yrttiteeripulia, vaan reilua krapulapaskaa.

Olavi Koskela kirjoitti...

Hjoo, sitähän tulee itseltään kysyneeksi (kun muilta ei tohdi), että onko tuo rasisminperkele ihan ilman syytä, mutta hyvin pysyvästi vain immeisen omassa päässä- vai olisko siihen ties jotain ihmisryhmien evoluutiossa pärjäämiseen liittyviä syitä. Väittäisinpä, että näissä pähkäilyissä unohdetaan aivan liian helposti aikatekijä. Tietysti muualta tulijat tuovat vanhat tapansa mukanaan - kuinka muutenkaan - ja nämä tavat ovat monesti omiaan herättämään reaktioita, joita mielellään kutsutaan rasismiksi. Vasta ehkä 3-4:n sukupolven kuluttua voi kohtuudella odottaa jotain elämistä ja toimintaa tyyliin 'maassa maan tavalla' - jolloin se rasisminperkelekin alkanee viimeistään haihtua. Eli, rasismi olisi vain jonkinlainen välivaiheen ilmiö väestöryhmien sopeutumisessa toisiinsa - kun sitä pikkuhiljaa opitaan, että eihän 'ne' ole ihmistä kummempia.

Anonyymi kirjoitti...

Tottapa se on valunut pohjaveteen ja siksi se on päässyt leviämään ja saastuttamaan melkein koko kansan. Ne pullovettä juovat kaupunkilaiset luulevat siltä säästyvänsä, kas kun juovat pullosta. Huomaamatta, että alkujan se pullovesikin on sitä pohjavettä. Paitsi siihen on varmaan lisätty kaikanlasta ja suodatettu se rasismi pois.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Olisihan tuota voinut tehostaa konttaamalla paskat housuissa.

Bogreol kirjoitti...

Sosiaalipsykologi Jonathan Heights kirjoittaa teoksessaan The Anxious generation, kuinka paljon sosiaalinen media vaikuttaa nuoriin ja kuinka paljon mielenterveys on romahtanut sen jälkeen kun älypuhelimet ovat tulleet käyttöön. Moniin käytösmalleihin, joita ennen ei pidetty sopivina, suhtaudutaan nykyisin välinpitämättömästi. Yliseksuaalisuus, transaktivismi, itserakkaus, narsismi tavallista. Teini-ikäiset tytöt ovat riippuvaisia kaveriporukasta ja tunteitensa vietävissä, vieraantuneet enemmän perheestään kuin pojat, jotka tutkimusten mukaan pitävät enemmän yhteyttä vanhempiinsa kuin tytöt.

Naiset ovat kontrollifriikkejä, heidät saa helposti huutamaan pro-palestiinaa, voimaantuvat kun käskyttävät tovereitaan riehumaan oikean asian puolesta. Rasismia vastustetaan ja antisemitismiin syyllistytään. Mistään ei mitään tiedetä, mutta kovasti on kiihkeitä tunteita oikean asian puolesta. Sitä voi sivuuttaa teot, joita Hamas on tehnyt israelilaisnaisille, voi olla välittämättä islamin naisasenteesta tai seksiorjista, hyvällä asialla kun ollaan.

Trilisser kirjoitti...

Sattumaako vai ei: Katsokaapa tuon alemman miekkarikuvan sukupuoli- ja ikäjakaumaa. Aika lailla naisvaltaista.

Anonyymi kirjoitti...

Noin 10 vuotta sitten 2 YL:n toimittajanaista tekivät housuihinsa Turun pikalinjassa. Ovat muuten nyt asemissa valtamediassa.

Anonyymi kirjoitti...

Olisivat voineet jatkaa saman tien Lapinlahteen...

Heikki kirjoitti...

Ja media iloitsee, kun saatiin huomiota herättävä juttu. Kauan sitten joku juorulehti keksi ja yllyttykin vastaavia juttuja.

Anonyymi kirjoitti...

Miten olisi itseruoskinta keskiaikaiseen tyyliin? Ai niin, mutta siitähän tulee iso pipi. Ei sovi kermapeppupartisaanille.

Ykän aiempaan juttuun viitaten: https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1c7a52b8-f2fe-48ed-8ca9-7ddcd0985c23

Valtamedian valkopyykkiä, nääs.

Tapsa vaan

QroquiusKad kirjoitti...

On todellisuus piinaa hetkittäin selvinpäin, sanoi Hector.
Niinpä sitä liikaa tutkiessa voi päätyä konttaamaan vaikka ei olisikaan kollektiividaideilia.

Mutta kaikki on suhteellista. Einstein teki siitä teorian.
Käytännön esimerkkinä voi esittää, että jos konttaavan daideilia A:n nenäkarvat sidotaan edessään konttaavan daideilia B:n perskarvoihin, on molemmilla absoluuttisesti nenä perseessä mutta daideilia A:lla on suhteellisesti kurjempi olla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle, Tapio Suhoselle, Olavi Koskelalle, Huru-ukolle, Ano1:lle, Bogreolille, Trilisserille, Seppo Oikkoselle, Ano2:lle, Heikille, Tapsalle vaan ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne. Voi todeta, että täällä Suomessa on jo hyvän aikaa eletty huonossa farssissa joka pitäisi mukamas ottaa tosissaan.

Tuossa rasisminvastaisessa mielenosoituksessa ei tosiaan mustia näkynyt ja yleensäkin naiset ovat eniten innostuneet kaikenlaisesta hysteriasta.

Housuun kusemisesta sen verran että joitain vuosia sitten amerikkalaisella 4Chan-sivustolla koiranleuat houkuttelivat naiset kusemaan housuihinsa vastustaakseen naisten sortoa ja niitä housupissikuvia tuli sitten aika reippaasti.

Tuontitavaraislamilaisten kohdalla tuskin se neljäkään sukupolvea riittää.

Älykännykän vaikutuksesta olen Bogreolin kanssa samaa mieltä.

Ne kaksi toimittelijaa tosiaan paskoivat bussissa housuihinsa (ainakin väittivät niin), tekivät asiasta jutun ja ovat tehneet huomattavan uran. Kyseessä ei sinänsä ollut mielenosoitus. Olivatpahan vaan omasta mielestään nokkelia.

Heikki: Olisko se lehti ollut se Nyrkkiposti?

Tapsa vaan: Joo, kyseinen nainen totesi ettei ole tutkinut potilasta mutta osaa silti kertoa syyt suunnitelmille.

Qroquius Kadin kommentti sisälsi, tota noin, varsin suurta filosofiaa.

Trilisser kirjoitti...

Teemaan liittyen: Kun Etelä-Afrikka toteutti rotuerottelupolitiikkaa, jossa vähemmistö oli laillisesti enemmistöä ylemmässä asemassa, johti se mm. suomalaisiin pakotteisiin. Kuitenkin sen ajan eteläafrikkalaisen mustan keskimääräinen elintaso oli todennäköisesti korkeampi kuin yhdessäkään toisessa Afrikan maassa. Apartheid-kauden Etelä-Afrikan kanssa oli olemassa muuan Neuvostoliitto. Miksei sama väki vaatinut pakotteita Neuvostoliitolle, vaikka tämä oli taatusti paljon suurempi "ihmisoikeuksien" polkijat kuin Etelä-Afrikka...

Ja ympyrä sulkeutuu: Mikseivät vähemmistöjen oikeuksista paasaavat tuomitse nykyisiä Etelä-Afrikan valtaapitäviä, vaikka maassa on laki, jonka mukaan pätevämpi valkoinen pitää syrjäyttää epäpätevän mustan tieltä?

Isä Nicolae kirjoitti...

Herregud Ykä & muut nuivasisaret!

Kiitos korjaavasta infostanne.

Itse luulin neitokaisoletetuisten tuossa yläkuvassa etsivän pe-la emansipatsiooni- ja yliseksuaaliyönsä hulinassa pudonneita älyvapaaluurejaan, avaimiaan... Aaa, se olikin siis raschismin syväluotausta! Pakkohan sen on pohjaveteen asti valunnut olla, ei kai se siitä muuten päätyisi katuasfaltin pohjamateriaaliksi?

Kovasti ahdistettujen tukemisperformanssiksi ehdotan neito-oletetuille yhteiskäsikynkkää Itä-Helsinkiin. Kyllä siinä työelämän vääryydet oikaistuvat ja rashishmi raukkana pakenee Suomenmaasta.


Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Trilisserille ja Isä Nicolaelle & kiitos kommenteistanne.

Trilisser: Erittäin hyviä kysymyksiä joihin suomalainen suvaitsevais-tiedostavaisto ei taatusti vastaa. Lähinnä närkästyy kun niitä esitetään.

Isä Nicolae: Joo, mutta rasismista valittaminen ei koskaan lopu. Se kun antaa elämän sisällön tietyille ihmisille.

Anonyymi kirjoitti...

Isä Nicolae: Joo, mutta rasismista valittaminen ei koskaan lopu. Se kun antaa elämän sisällön tietyille ihmisille.
Isä Nicolae ja Ykä: Niin ja vielä melkoisen kerroksen voita leivälle. Eiku sitä jotain lähes vaseliinia, eiväthän nämä ymmärrä hyvän päälle mitään eli laita leivälle voita.
Huru-ukko

QroquiusKad kirjoitti...

Tästä kollektiividaideilioiden performanssista tuli mieleen aiempi, joskin hieman dynaamisempi performanssi nimeltään Jumalan Teatteri.
Siitä tuli mieleen, mikä mahtaisi olla viherkommunistityttöjen reaktio, jos Jumalan Teatteri Kakkonen tekisi Oulun performanssin uudestaan suunnaten sen näihin konttailijatutkijoihin?

Olisiko jompikumpi nyt vaan sellaista parempaa daidetta, kuten soma Li Lystikäs saattaisi todeta?
Jos Jumalan Teatteri tekisi sen nyt alkuperäisessä kokoonpanossaan, jäisi tuskin huomiotta erään sen jäsenen, Jari Halosen teinivuosien hupi:

https://kullervokalervonpoika.wordpress.com/2009/02/12/jari-halonen-natsista-rakkauden-lahettilaaksi/

Koska Jari Halonen on Jouko Turkan opetuslapsi, hän on saanut anteeksi sen, että oli aikoinaan "natsi-Myller" joka huvitteli pahoinpitelemällä punkkareita.
Tänään se saatettaisiin kaivaa esiin. – Tuskin kuitenkaan asianomaisen tapauksessa, sen verran Syyri Kyldyyripärsuuna tuosta on tullut.

Varmaa on, että jos Jumalan Teatteri Kakkosen jäseniltä löytyisi pieninkään viittaus Jussi Halla-ahoon, olisi taivaankorkea älämölö sillä valmis.
Mutta ilman sitä?
Kumpi lie kyldyyri, daidetta kumpi?
Kumpi on daideeksi toivotumpi?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Joo, aika moni ihminen saa leipänsä ja sen päälle kevytlevitettä rasismin etsimisestä ja löytämisestä.

Qroquius Kad: Jaa-a, tähän en osaa oikein sanoa mitään. Muistan kyllä sen Jumalan Teatterin.

QroquiusKad kirjoitti...

Mitä vaseliiniin levittenä tulee, eräässä loisteliaan "Simpsonit"-animaatiosarjan jaksossa mainittin ohimennen erään koomisen sivuhahmon voitelevan leipänsä vaseliinilla.
Homer Simpson siitä kuultuaan maistoi vaseliinia ja piti siitä syöden ison purkillisen tyhjäksi.

Todellisuudessa sellainen olisi laittanut ainakin suolen toimimaa rivakasti.
Ja kuitenkin ne vaseliinivoileivät perustuivat tositapaukseen:
kyseisen jakson käsikirjoittaja kertoi, että hänen koulutoverinsa todellakin söi vaseliinilla voideltuja leipiä.

Tämä maailma kannattaa päällään niin monenmoista konttaajaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. No kaikelviisiin. Olenhan minäkin tosin kehittänyt levitteen eli hyimariinin, jossa on puolet voita ja puolet laardia.

Anonyymi kirjoitti...

Konttaamisen tulkintaan tarvitaan kehonkielen asiantuntijaa. Onneksi niitäkin on palkattu Suomessa riittävästi. Miten tulimme ennen toimeen ilman kehonkielen asiantuntijaa?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Hjuu, ja toinen titteli jota erityisen syvästi inhoan sattuneista syistä on ”kokemusasiantuntija”.

QroquiusKad kirjoitti...

Joskus kuutisentuhatta vuotta sitten ihminen kehitti kirjoitustaidon.
Se erotti tiedon kokemusperäisyydestä ja muistinvaraisuudesta:
enää ei tarvinnut muistaa kaikkia asioita, vaan ne saattoi kirjata ylös muiden luettaviksi kauan senkin jälkeen, kun kirjoittajaa ei enää olisi kertomassa niistä itse.

Nyt sitten vuonna 2024 ollaan länsimaisissa sivistysvaltioissa palattu sinne noin 6 000 vuoden taakse, kun nykyihminen ei enää voi oppia asiaa lukemalla siitä, vaan sen täytyy yrittää sitä itse ja tulla sen kautta kokemusasiantuntijaksi.

Koskahan pyörä ja tulenteko unohtuvat?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Ainakin se älyhärpäke heikentää sitä kirjoitustaitoa. Meinaan kynällä ja paperilla.

Anonyymi kirjoitti...

". Asunnottomuuden poistamisessa otetaan huomioon erityisesti nuoret asunnottomat ja edistetään nuorten tuettujen asumisyksiköiden perustamista." Niinpä niin ydetä tuollaisesta saadaan tietenkin parille henkilölle työpaikka ja tuo on sitä samaa paskaa kuin muutkin asuntolat, saadaa tilastoista pois, mutta ei kukaan oikeast sano jotan luukkua asunnoksi, avovankila on parempi nimi tuolle.

"Erityistä huomiota kiinnitetään asumisneuvonnan saatavuuden parantamiseen sekä asunnottomuuden ennaltaehkäisyyn, painopistealueena ovat nuoret ja maahanmuuttajat." niinpä niin..

se toinen linkki oli väärä mutta ei se haittaa. No asuminnottomuuden poisto tuo kokouspalkkiota ja uusia virkoja ja työpaikkoja tuohon tuettuun asumiseen jota oikeasti harva haluaa mutta muuta et saa. Vaikutus asunnottomuuteen varmaan hurja.

Anonyymi kirjoitti...

Tällaiseksi se on valtakunta tehty. Kun ei ole asuntoja lisätään asuntoneuvontaa kansalle joka asuntoja etsii. Työpaikkojen puutetta korjataan lisäämällä "työvoimapalveluja", selkokielellä olemattomien työpaikkojen välittämistä työttömille. Vastuu työn löytämisestä on kuitenkin työttömällä. Jokainen "työnvälittäjä" tietää kyllä miksi työtä ei löydy, vaan ei maan hallitus.

Persaukisille annetaan talousneuvontaa ja ruoakaohjeita. Kuin ei ymmärrettäisi mistä puute johtuu ja asianomainen itse ei osaisi. Ruoan valmistusta ei voi suunnitella etukäteen jos ei tiedä mitä leipäjonoissa saa.

Jos joku kokee mikroagressioita perustetaan tasa-arvovaltuutetun ja kokemusasiantuntijan toimistoja. Valtuutettuja onkin pilvin pimein mutta ilman valtaa. Tyypillistä kaikille, toimisto aloitetaan muutaman ihmisen voimin ja kohta siellä on töissä kummin kaimatkin.

Virastoja perustetaan valvomaan kansan etua samalla periaatteella. Henkilökunta lisääntyy noin sadalla vuodessa koska kansa tarvitsee erilaisia lupia ollakseen. Kuluu muutama vuosi ja ne ajavat kaikkia muuta kuin kansan etua. Rahaa tarvitsevat koko ajan enemmän ja valtio onkin antanut joillekin suoran verotusoikeuden kuten Trafille ja liikennevakuutusyhtiöille.

Listaa voisi jatkaa mutta se ei olisi enää kommentti vaan blogi. Joku voisi sanoa että eihän tässä ole mitään järkeä mutta se olisi vastoin virallista linjaa. Jokaiselle poliitikolle ja poliitikon kaverille etsitään aina leipäpuu loppuelämäksi. Palkatkin ovat vähintään tuplat privaattipuoleen verrattuna. Sitten vielä puhellaan kestävyysvajeesta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys kommentoijille ja kiitos lisäyksistänne.

Kreivi Krolock kirjoitti...

Olen sen verran nuori että en ollut 80-luvulla edes kutina palleissa.

Ketä nämä eduskunnan lehterillä itkeneet "rauhanvirkkaajat" olivat? Ja mitä he ajoivat? En nopealla Google-Fulla löytänyt

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Kreivi Krolock. Tuollainen löytyi:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005153200.html