tiistai 19. maaliskuuta 2024

ÄÄRIMMÄISEN VIRHEEN SUOJELU

Niin minä kuin lukijakin olemme vuosien kuluessa törmänneet – joka kerta ”yllättäviin” – uutisiin kehitysmaalaisen tuontitavaran aina lisääntyvästä väkivallasta ja perseilystä kouluissa. Ja joka kerta näitä uutisia seuraa se seuraava uutinen jossa kerrotaan että virkakoneisto – poliittisen koneiston hyväksynnällä ja kannustuksella – perustaa asiaan liittyen erilaisia kehitysprojekteja joilla tätä perseilyä pyritään vähentämään. Onnistumatta siinä.

Projekteja, moniammatillisia projekteja ts. lisää hukkaan kaadettua rahaa, ts. pelkkää puhua mälkyttämistä. Näillä projekteilla on yksi yhteinen piirre eli se, että ne eivät toimi. Koska kehitysmaalaiset eivät toimi kuin suomalaiset ja kyseinen puhua mälkyttäminen on niille vain kannustus jatkaa ja lisätä perseilyä. Mutta virka- ja poliittinen koneisto ei ole silti koskaan uskaltanut lausua ääneen sitä välttämätöntä ja väistämätöntä rumaa sanaa.

Miksi näin? Miksi niin virka- kuin poliittinen koneisto on kehittänyt ikiliikkujan joka ei liiku?

Näkisin syynä sen, että tällä hyssyttelyllä ei edes yritetä muuttaa tuontitavaran käytöstä vaan se on olemassa suojellakseen asiasta vastuussa olevia suomalaisia. Eli sitä poliittista- ja virkakoneistoa. Joka alkoi 1990-luvun alussa laskea Suomeen näitä kehitysmaalaisia. Ehkä se silloin kuvitteli, että kyseessä olivat oikeasti hädänalaiset. Ja että eiväthän ihmiset sentään niin röyhkeitä ole että tulevat vain pysyvän elatusautomaatin piiriin ja kiittävät siitä suomalaisiin kohdistuvalla rikollisuudella.

Kun oli kulunut tommoset kymmenen vuotta niin aivan varmasti kyseisessä koneistossa alettiin tajuamaan että kuinka suuri virhe oli tullut tehtyä. Eli oltiin laskettu maahan sellainen ihmislauma joka ei sovellu tänne millään ja jota ei olisi koskaan pitänyt laskea tänne. Mutta mutta. Kas kun niin virkakoneisto kuin poliittinen koneisto (jo silloin Järjestelmäpuolue) ei tee virheitä tai ei ainakaan tunnusta niitä, joten sekä virheen että ongelman olemassaolo kiellettiin. Alkoi vastuullisen valehtelun aikakausi.

Vastuullista valehtelua auttoi tietysti se – pääosin naispuolinen – suomalainen ihmisryhmä joka ei sinänsä ole kovin suuri mutta joka vaikuttaa kovaäänisesti nimenomaan valtamediassa. Vaikutti jo tuolloin. Ja kyseinen ihmisryhmähän oli kehittänyt itselleen valehtelusta äärimmäisen taidelajin. Se oikeasti uskoi tai ainakin rääkyi julkisesti uskovansa että nämä heidän hädänalaisiksi tulkitsemansa kehitysmaalaiset ovat aivan samanlaisia ihmisiä kuin säyseät ja rauhalliset pohjoismaalaiset. Lisäksi ne väittivät että islam on täysin rauhanuskonto ja jopa kehitysmaalaisten naisten päällä oleva jätesäkki oli henkilökohtainen, suorastaan feministinen valinta.

Toki tämäkin feministinen lauma tajusi mitä kehitysmaalaiset täällä tekevät mutta heillähän oli resepti selitykseen. Eli kaikki johtuu vain suomalaisten syrjivistä asenteista, avoimesta ja ennen kaikkea piilo- sekä rakenteellisesta rasismista. Jota ei sinänsä voinut todistaa vääräksi, koska sitä ei näkynyt missään. Mutta sen väitettiin olevan olemassa. Ja jossain vaiheessa keksittiin jopa mikroaggressio eli kohtelias suomalainen syyllistyikin kohteliaisuudessaan rasismiin. Karmeinta lienee että valtaosa edellisestä hallituksesta kuului tähän ämmälaumaan.

Todennäköisesti poliittisessa ja virkakoneistossa hyvin suuri osa ihmisistä tajusi että tuo on lähinnä hysteeristen ja itseään korostavien ämmien paskapuhetta mutta sehän sopi vastuulliseen valehteluun joten koneistokin alkoi julistaa sitä epistolaa. Keksien vielä sen, että luku-, kieli- ja ammattitaidottomat kehitysmaalaiset ovat se porukka joka pelastaa Suomen joskus tulevaisuudessa. Pääasia oli, että virheistä vastuussa olevat eivät joutuneet vastuuseen. Joten ongelman olemassaolo kiellettiin. Ainoastaan ongelmasta ääneen puhuvat olivat ongelma.

Yksi syy tähän vastuullisten suojeluun on ollut ja on edelleen tietysti se, että virkakoneisto ei voi tunnustaa, että se ei pysty tehtäväänsä. Että se on näiden kehitysmaalaisten kanssa täysin avuton. Että lait ja valtuudet eivät vaan kerta kaikkiaan riitä tuolle laumalle. Mutta kun se ei voi sanoa laumaa laumaksi, eikä tunnustaa avuttomuuttaan niin siksi se pitää yllä näennäistoimintaa kaikenlaisten projektien muodossa. Niitten ikiliikkujaprojektien. Joille tuontitavara nauraa paskaisen naurun.

Vastuullisen valehtelun ja vastuussa olevien suojelun aika on jatkunut pitkään. Eikä muutosta näy. Asia tuntuu olevan niin suuri tabu että perussuomalaisetkaan eivät pysty nostamaan kissaa täysin pöydälle. Toki ne yrittävät nyt lyödä tulppaa vuotavaan veneeseen mutta se ei riitä, sillä veneessä vesi on ylittänyt sen pisteen että se lisääntyy itsestään vaikka tulppa saataisiin paikalleen.

Eikä se suhtaudu meihin suomalaisiin sillä rakkaudella ja suvaitsevaisuudella mitä meiltä suomalaisilta vaaditaan. Meiltä, joita vieläkin vaaditaan uskomaan että ongelma ei ole ongelma. Ainoastaan ongelmasta ääneen puhuvat ovat ongelma.

Tietysti kaikella vastuullisella valehtelulla pyritään siihen, ettei ilmoille nouse se olennainen kysymys:

Ketkä ovat tästä kaikesta vastuussa?


27 kommenttia:

Tapio Suhonen kirjoitti...

Valtaapitävät eivät tee virheitä, antoihan Sipiläkin talonsa irakilaisille vai kuinka se
meni?
On julistuksellinen suojasana, rasismi, johon vedoten kaikki ilmeinen voidaan kääntää päälaelleen, siis suomalaisten syyksi.
Natsisaksassa tämä ongelma osattiin hoitaa - hienovaraisesti - pois: poikittainen sana Hitlerin valtaa vastaan, niin kuolit tuskallisen kuoleman gestapon kellareissa.
Stalin hoiti asiat brutaalimmin ja julkisesti: Trotski kirvesmurhattiin Meksikossa ja Katynissa paloi ruuti.
Putin on edistyksellisempi: parvekeputoamiset, kalsarimurhat, lentokoneen alas ampumiset, poloniumdrinksut etc.
Niin että: Suomen virkamiehistö. Kyllä metodeja löytyy.

Olavi Koskela kirjoitti...

Ja toinen olennainen kysymys on tietty se, voidaanko ongelma ratkaista rauhanomaisesti, ja kuinka se tapahtuisi? Jos toimiva ratkaisu edellyttää jonkin asteista (mielellään toki mahdollisimman rajoitettua) verenvuodatusta, niin uskon, että enemmistö isänmaallisista suomalaisista ei asettuisi vastustamaan sitäkään. Mutta jonkinlainen ratkaisu on ennen pitkää pakko löytää.

Bogreol kirjoitti...

Tämän päivän Suomea voi verrata Itä-Eurooppaan neuvostovallan alla, Ketman-ilmiö, kaksoisajattelu ja kaksoisstandardit, itäeurooppalaiset sopeutuivat vieraaseen herruuteen ja julkisivultaan kulttuuri oli ehdottoman uskollinen miehittäjille, kansallismielisyys ja uskonto painettiin piiloon.

Massamaahanmuutto on Suomelle EU:n jäsenenä se neuvostovalta, virkamiehet ja poliitikot ovat vastuullisia valehtelijoita ja kulttuuriväki elää todeksi monikulttuurisuuden, moninaisuuden ja vähemmistöjen palvonnan. Suomalaisperäinen kulttuuri on halveksuttua impivaaralaisuutta, ja islamista on tullut uskonnoista kunnioitetuin ja rotu, jonka kritisoimisesta saa kiihotussyytteen.

Asiat tapahtuvat kuin neuvostovallan aikaan, vain käänteisesti, muukalaisvähemmistöistä on tullut suojelun kohde ja massamaahanmuutosta se äärimmäinen virhe, mitä on suojeltava, autoritaarinen vasemmisto itseään liberaaliksi kutsuvana on se edistyksellinen etujoukko, jonka avulla kansallisvaltio tuhotaan.

Anonyymi kirjoitti...

En tiedä onko täällä meidän kylällä kysytty täällä asuvilta vennäänmaan kansalaisilta tuosta rasismuksesta, että ovatko sitä kokeneet. Tuskin. En minäkään kauppareissulla älynnyt kysellä siitä. Kassalla oli töissä yksi henkilö ja siinä kahvilan puolella parikin asiakkaana. Voi pahukkeri sentään minua hömelöä kun meni siu suun hyvä tilanne ottaa asiasta selkoa. No, onneksi käyn taas torstaina, jospa sitten muistaisin kysäistä.
Huru-ukko

QroquiusKad kirjoitti...

Ei tämä ole mikään virhe vaan tahallista pahantekoa Suomen tuhoamiseksi kostoksi siitä, ettei siitä saatukaan neuvostotasavaltaa.
Nyt siitä tehdään eurabiafrikkalainen eurostotasavalta tai oikeammin sellaisen globlasti.

Anonyymi kirjoitti...

Demokratia ei ole kovin hyvä järjestelmä ratkaisemaan ongelmia. Ymmärrän nyt paremmin maailmansotien välisen ajan ajattelua. Nytkin tiukat rajalait on vaikeahkoa säätää eduskunnassa.

Tapsa vaan

Isä Nicolae kirjoitti...

Hejduli Ykä und alle nuivat!


Suomi on kuulemma niin piskuinen maa, ettei tänne mahdu kuin yksi Totuus kerrallaan. Tämäkin Ykän kirjoitus todistaa sen mainiosti, ja veli QK:ta säestäen ennen se oli neuvostoauvo - nyt se on monikulttuuriauvo!

Tietty voi huomauttaa sen merkittävän detaljin, että kaiken tähänkin johtaneen "tasa-arvo" -paatoksen maamme aivan itse valitsi 1970-luvun yhtenäisperuskoulukatastrofista lukien. Erona on toki se, ettei yhäti syvenevään koululaitosfiaskoon ketään ulkomailta tarvinnut maahantuoda - ihan omat virkakuntamme ja poliitikkomme sen(kin) osasivat sählätä.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...

Hyvinpä analysoiden kirjoitit, YGÄ. Tack !

Anonyymi kirjoitti...

Tänään kuulin Esson baarissa irakilaisista ja Afgaaneista jotka kuolemaa halveksuen käyvät lomilla kotimaissaan parikin kertaa vuodessa. Somaleita ei nyt mainittu, mutta niiden lomailuista on varmaan enemmänkin tietoa. Lomailusta huolimatta oleskelulupia ja kansalaisuuksia jaetaan suojelun, vaimikäsenytoli, perusteella. Hyvin Suomi suojelee.

Usein kuulee teeveessäkin mainittavan kansaiväliset sopimukset ja ihmisoikeudet joihin vedotaan, mutta ei kerrota mikä sopimus, missä ja milloin allekirjoitettu jnejne, minkä perusteella meidän on otettava kaikki tulijat maahan. Esmes nyt kun "turvapaikanhakijoita" on hukassa muutama sata, tulee keskieuroopasta takaisinottopyyntöjä Suomeen. Tyhmät kun hakivat ensin turvapaikkaa Suomesta ja sitten toisesta euroopan maasta. Tuli mieleen montako takaisnottopyyntöä Suomi on tehnyt kun täältä haetaan turvapaikkaa. Nimittäin tänne ei pääse sen seitsemän turvallisen maan ohi, josta sitä turvapaikkaa pitäisi ensimmäiseksi hakea. Sopimuksia sovelletaan tarpeen mukaan.

Ja nyt vietetään rasismin vastaista viikkoa. Unohdetaan että, rasismia tulee vähän joka suunnasta. Kohdistuu myös suomalaisiin. Ensin ääneen pääsi punainen risti. Ihan ymmärrettävää koska hei, tekevät pakolaisilla hyvää tiliä. Siinäkin unohdetaan me, maksajat. Raha tulee kyllä taikaseinästä, mutta jonkun sinnekin on ne rahat pantava. Jos ei etukäteen, niin jälkikäteen. Laskun mukaan. Sitten joudutaan "leikkaamaan" valtion menoja. Eikä näytä kohdistuvan "kansainväliseen suojeluun" nämä leikkaukset. Asioilla on puolensa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tapio Suhoselle, Olavi Koskelalle, Bogreolille, Huru-ukolle, Qroquius Kadille, Tapsalle vaan, Isä Nicolaelle, Terho Hämeenkorvelle ja Anolle & kiitos kommenteistanne ja lisäyksistänne. Olavi puhui verenvuodatuksesta ja väitän, ettei sitä voi välttää. Tosin sen aloittavat islamilaiset kun niiden määrä ylittää tietyn kynnyksen. Ja varmaan siinäkin vaiheessa järjestelmästä löytyy tosiasioiden kieltäjiä etteivät he vain joudu vastuuseen.

Anonyymi kirjoitti...

PT-mediassa oli tässä äskettäin kirjoitus tuosta geneven sopimuksesta ja siitä mitä se velvoittaa. Eli siinä suunnilleen paskat haistattetaan siihen vetoaville. Ei siellä sanota sanaakaan siitä, että tänne pitää ottaa jokainen kemuli ikuisen elätyksen pariin. Ja koko suku sen lisäksi. Jossain aviisissa oli uutinen kuinka isä pieksi lastaan kunse kuulemma on kotimaassa voimassa oleva tapa kasvattaa lastaan. Ja oli "pyhästi" luvannut lopettaa ko. tavan kunhan päästään ikuisen elämän ja elätyksen pariin hölmölään eli pohjoismaihin. No, mites ne sanookaan siitä apinasta ja viidakosta.
Pappa betala toumion mukaan vaan tuskin tapahtuu.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Tuossa se PT-median juttu pakolaissopimuksesta.
Pakolaissopimus mahdollistaa Suomelle push-backien käytön
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Se linkki jäi sinulta joten laitetaan tähän:

https://pt-media.org/2024/03/16/pakolaissopimus-mahdollistaa-suomelle-push-backien-kayton/

Anonyymi kirjoitti...

Varsin kattava analyysi taas kerran. Noin olisin itsekin voinut kirjoittaa, jos osaisin.

1900-l6vun alussa ihmisiä tällä pallolla oli 1,5 miljardia ja viime vuonna 8 miljardin raja ylitettiin. Euroopassa väkeä on reilut puoli miljardia, mutta kehitysmaissa niistä on yli puolet. Valitettavasti. Meille yritetään vakuuttaa, että kukaan ei vapaaehtoisesti halua lähteä kotisedultaan ja että esim. ilmastonmuutos ajaa heitä Eurooppaan. Se on yhtä hevonkukkua! Viidakkorummun ääni on kuulunut kauas ja varsinkin ne, jotka eivät pysty huijaamaan lemmenkipeiden länsimaisten naisten rahoja netissä, lähtevät paikan päälle kokeilemaan onneaan ja useinmiten onnistuvatkin. Ovathan he tulleet perille Hölmölään.

Saas nähdä, kuinka itäraja pitää kun sitä ei ole vielä kertaakaan kunnolla koeponnistettu ja kuinka epäisänmaalliset voimat taas yrittävät torpata mahdollisuudet omien rajojen puolustamiseen.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

No joo. Tuo vaan todistaa etten mie ole mikään neropattinörtti:))
Huru-ukko

QroquiusKad kirjoitti...

Viro, Liettua ja Puola ovat mukana kaikissa todellisuudessa olemassaolevissa kansainvälisissä sopimuksissa kuin Suomikin ja ne sitovat niitä siinä missä Suomeakin.
Silti ne voivat käyttää push-backia muuttumatta pohjoiskorealaisiksi hylkiövaltioiksi.

Suomi ei voi niin tehdä, koska Suomen eliitti noudattaa itse keksimiään the Kansainvälisiä Sopimuksia™ joita ei ole koskaan ollut olemassakaan.
Niinpä on yksi lysti mitä kansainvälisiä sopimuksia on todellisuudessa olemassa ja mitä niissä säädetään.
Niitä ei hyödynnetä, koska niitä ei haluta hyödyntää.

Nyt vietetään rasisminvastaista viikkoa.
Suomessa on kuitenkin menossa rasisminvastainen vuosi, jonka juhlallisuuksien ilmoitetaan pääsevän vauhtiin kesällä.
Arvatkapas, mitä se merkitsee itärajalla?

Ilmassa on suuren matujuhlan tuntua!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle, Huru-ukolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Rouva Ano: Kiitokset. Ja hyviä huomioita. Tässä toimii se että ei tyhmä ole se, joka pyytää vaan se, joka maksaa. Sitä koeponnistusta odotan minäkin pelko perseessä.

Huru-ukko: Onneksi et ole. Minä pidän sinusta tervejärkisenä huru-ukkona.

Qroquius Kad: Jep. Eivät ole kyseiset maat tulkittu paariavaltioiksi. Eikä tulkittaisi Suomeakaan. Muiden kuin omien idioottiemme toimesta.

Trilisser kirjoitti...

Itse asiassa tuossa on rajua liioittelua Aatun osalta. Löytyy hyvinkin paljon esimerkkejä, että Aatun kanssa suksensa ristiin saanut henkilö ei joutunut sinne Gestapon kellareihin. Etenkin ennen sotaa tilanne verrattuna Neuvostoliittoon oli kuin eri planeetalta. Poliittisluonteisissa puhdistuksessa Hitlerin aikana (siis pl. juutalaiset, joitten vainon syy ei ollut poliittinen erimielisyys) kuoli murto-osa verrattuna oikeastaan melkein mihin tahansa kommunistihallintoon. Esimerkiksi Neukkulassa vuosina 1938-1953 tapettiin Jukka Rislakin kirjan mukaan n. 800 000 henkilöä, joista suuri osa oli kuitenkin kommunistisen puolueen jäseniä.

Jostain perverssistä syystä moni lankeaa "Hitler-ansaan" eli toistelee äijästä kaikkein pahimmat mielikuvat x 100 ja samalla käsittelee kommunistit silkkihansikkain.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Trilisser. Tuo on itse asiassa ymmärrettävää sillä kakkosrähinän jälkeen Hitleristä on tehty synonyymi sille absoluuttiselle pahalle ja ne vielä suuremmat roistot ovat jääneet vähemmälle. Kas kun ne vielä suuremmat roistot voittivat sen sodan.

Heikki kirjoitti...

Eliitti suojelee toisiaan. Kepu tuntee demarien luurangot, kokoomus kepun ja demarit kokoomuksen. Ei ole kenenkään etu, että aletaan kaivella luurankoja kaapeista. 1990-luvun lamaa ei ole kukaan halunnut selvittää. EU- ja eurojäsenyys veivät itsenäisyyden. Ei Suomi voi enää päättää kuin siitä, miten vahvaa alkoholia ruokakaupassa saa myydä.

Tosin kun rahat loppuvat, ajattelu alkaa. Toivottavasti.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Heikki. Täysin totta.

E.H kirjoitti...

Onko Ykä perehtynyt erääseen ,sanoisin erittäin vakavaan "vastuulliseen valehteluun "lasten kasvatuksen alueella?
Joitain vuosia sitten kasvatusalan professori Tapio Puolimatka esitteli tutkimuksensa , mihin nykyinen suomessakin kaikessa järjettömyydessään nk. "lasten seksuaalikasvatus", perustuu. Hän toi esille lähdetietoja myöten sen perustuvan erään alan puoskarin Kingsleyn intohimoiseen tutkimustyöhön ja siitä kertovaan alan kirjallisuuteen jotka kritiikittä myös suomessa on otettu vastaan "tieteellisenä " julkaisuna , ja jonka pohjalta lasten kasvatusta halutaan ohjeistaa.
Myrsky nousi Jyväskylän yliopistossa , kun Puolimatka suoraan itse Kingsleyn lähdeaineistosta osoitti "lasten varhaisesta seksuaalisuudesta "tutkimustulosten olevan Kingsleyn usean pedofiilin kanssa kirjeyhteydessä saamiin tietoihin lasten reaktioista näiden bedarien kiduttaessa heitä!
Kyse oli lukuisista , aina muutaman kuukauden ikäisistä lapsista alkaen.
On taulukoita ja kaikkea...

Puolimatka haluttiin saada erotetuksi , ongelmaksi muodostui vain se pikkuseikka , että tiedot ovat kiistattomat ja kenen tahansa muunkin haettavissa.

"Vastuullinen valehtelu" joutui turvautumaan pelkkiin tavanomaisiin henkilöön meneviin loukkauksiin sekä vähättelyyn ja mikä tehoikkainta , kun kysymyksessä on tunnustava kristitty , eihän sellainen tiedä eikä ymmärrä mistään yhtään mitään yms.

Ja niin kaikki jatkuu ennallaan, lapsia seksualisoidaan , ja aiheutetaan ties mitä näiden sairaiden Kingsleyn "tutkimustulosten" seurauksena. Ja merkkejähän siitä jo on.

Googlettakaa Tapio puolimatka , ja tutustukaa ja päätelkää itse, mihin meidän lapsiamme viedään jos tämä meno saa jatkua jossa tieteellisiksi tutkimustuloksiksi luokitellaan ihan mitä tahansa , rikollisten hyväksikäyttäjien kokemukset uhriensa reaktioista, jotka vieläpä selitetään uhrin "kokemana nautintona"?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, E.H. Tuo on tuttua sinänsä, mutta omissa töissäni en ole onneksi tuohon törmännyt.

E.H kirjoitti...

Tässä aiheesta Tapio Puolimatkan blogi https://oikeamedia.com/o1-214800

E.H kirjoitti...

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus https://oikeamedia.com/o1-214800

E.H kirjoitti...

MM Puolimatkan blogista

.....Kentlerin mukaan vaikeissa kasvuolosuhteissa vaurioituneet lapset ja nuoret voivat eheytyä, jos heille suodaan mahdollisuus elää seksuaalisuhteessa rakastavan aikuisen kanssa (Kentler 1989: 140). Tämän vakaumuksen pohjalta hän aloitti yhteiskuntakokeilun, jossa syrjäytyneitä lapsia ja nuoria annettiin seksuaalirikoksista tuomittujen pedoseksuaalien hoitoon siinä toivossa, että sijoitetut lapset näin eheytyisivät.

1960-luvulla alkaneessa Kentlerin kokeilussa sijoitettiin vaikeista perhetaustoista kotoisin olevia 5-14-vuotiaita poikia pedoseksuaalisten miesten luokse. "Sijaisisät" olivat usein rikosrekisterissä olevia seksuaalirikollisia. Kokeilu jatkui 30 vuoden ajan......



PItääkö joku tätä todella jonakin "tieteellisenä " tutkimuksena.
Kysehän on sairaasta perverssistä rikollisesta lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä !!!

E.H kirjoitti...

Puolimatkan Blogista
...Myöhemmin on paljastunut, että Kentlerin ympärillä vaikutti laaja pedoseksuaaliverkosto, joka oli monimutkaisesti kietoutunut poliittisiin ja tieteellisiin instituutioihin. Verkoston jäsenet pystyivät suojautumaan kritiikiltä, koska oli kyse "korkea-arvoisista kasvatus- (ja institutionaalisen) uudistuksen instituutioista ja miespuolisista henkilöistä, [joille] myönnettiin oletettu asiantuntijan asema ja jotka olivat näin ollen myös ikään kuin koskemattomia” (Baader ym. 2024: 44) '...


Puistattaa ja raivostuttaa.....