torstai 21. maaliskuuta 2024

VARSIN VIHREÄ RATKAISU

Törmäsinpä tässä erään kaverini vinkistä uutiseen jossa kerrotaan Helsingin kaupungin toimivan valkoposkihanhia vastaan. Ne kun ovat siellä kuin kotonaan ja paskovat paikat. Ymmärrettävää, että halutaan tehdä jotain. No, mitä tehdään?

Vastaus: Kaivopuistoon tehdään aitaus, jolla pyritään siihen, että hanhet pysyvät aitauksen ulkopuolella ja ihmiset rauhassa. Luova ja loistava idea. Siinä on tosin se pieni ongelma että valkoposkihanhi on lintu, ja se osaa lentää. Niinnotta tuskinpa se aitaus sitä sen kummemmin pois pitelee.

Tuli vaan mieleen se, että kuinka suhtaudutaan niihin hanhiin jotka lentävät aidan sisälle? Riittääkö puhuttelu ja varoitus? Vai kirjoitetaanko ehkä sakko? Kuinkas tulkkaus hoidetaan?

Tästä ideasta tulee elävästi mieleen muutaman vuoden takainen silloisen (vihr, natuligtvis) ympäristöministerin Krista Mikkosen hanhi-idea:

Hotellin respassa jäädään odottamaan lisää luovia vihreitä ratkaisuja. Uskokaa pois, niitä tulee kyllä.

32 kommenttia:

Joppos123 kirjoitti...

Jos nyt oikein muistan niin eikös nykyisessä hallitusohjelmassa ole kirjaus jonka mukaan ihan perkeleen uhanalainen valkoposkihanhi tulee normaalin metsästyslainpiiriin riistalinnuksi?
Ei se suurella kirkolla vaikuta koska siellä ei metsästetä. Liha kun tulee mäkkäristä ja kaupan tiskiltä.
Tulee muuten, varsinkin itä-suomessa pakastimet täyteen erinomaista lihaa kun noita alkaa paukuttelemaan.
Jopa puusilmä saa jokaisella kudilla osuman.
Jossain vaiheessa joudutaan myös joutsenten suhteen samanlaisen kannanhoidollisen ongelman eteen.

Joppos123 kirjoitti...

Helsinki vihreineen ei nyt muutoinkaan ymmärrä luonnosta mitään. Jossain vaiheessa jos ja kun noi hanhenpaskat alkavat levittämään kunnon tautia niin reaktio lienee se, että viheralueet suljetaan ihmisiltä.
Jos ei ole Helsingin hiekkarannoilla tai puistoissa käynyt hanhikaaoksen aikaan niin ei voi käsittää sitä lintujen ja paskan määrää.
Lisäksi ne tulevat silmille jos niitä ei väistä.

Kalle Pelttari kirjoitti...

Tuo Krista Mikkosen idea on loistava. Valkoposkihanhethan tottelevat sotilaallisia käskyjä ja osaavat lukea. Ei muuta kuin kyltti pellon laitaan ja komento: Levähdyspaikalle (mars) lentäkää. Lisäksi opastavassa kyltissä tietysti lukee, että alue ei ole tarkoitettu musta-, puna-, vihreä-, ruskea- hanhille, ainoastaan valkoposkihanhille, muutkaan linnut eivät saa levätä tässä. Varmaan vihreä sama sisäministeri Mikkonen olisi laittanut itärajalle kylttejä, joissa olisi lukenut esim. kielletty suunta, kääntykää takaisin tai sanokaa mieluummin "asylum" niin me takaamme teille ikuisen toimeentulon ja elatuksen Suomessa. Tämä kyltti tietysti useammalla islamilaisten maiden kielellä ja englanniksi.

Anonyymi kirjoitti...

Vihreä ratkaisu sekin kun Italiasta laivataan Suomeen roskaa poltettavaksi. Vihreää on jos laivauksen kustannuksia ei lasketa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle, Kalle Pelttarille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Ja kyseistä lintua metsästetään kyllä muualla Euroopassa. Niitähän sai pelloilla poikkeusluvalla ampua mutta piekkarilla eikä lintua saanut syödä vaan piti haudata. Helsingin vihreät eivät tunnetusti ymmärrä luonnosta mitään mutta mielellään sanelisivat kaiken siihen liittyvän.

Kalle: Erinomaisia huomioita. Jumala siunakkoon vihreää ajattelua.

Ano: Totta joo, ja suomalaista turvetta taas ei saisi polttaa.

Anonyymi kirjoitti...

Vihreitä aivopieruja taas.

Huomasiko Ykä uutisen tänään, missä Journalistiliitto esti kyselyn toimittajien puoluekannoista. Het potatis.

Tapsa vaan

QroquiusKad kirjoitti...

Hanhien aluetunkeiluun käytetään samaa metodia kuin itärajalla:
tunkeilijalta kysytään kiltisti voisiko se mennä pois, ja jos se ei mene niin sitten se saa jäädä koska se saa jäädä koska se saa jäädä.
Tsihihiii! Tiluliiii!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tapsalle vaan ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Tapsa vaan: En muuten huomannut. Olisko jotain linkkiä antaa?

Qroquius Kad: Itse asiassa nuo menevät kyllä aika samalla tavalla.

Strix Senex kirjoitti...

Tämä menee päivän aiheesta sivuun, mutta nuo luovat vihreät ratkaisut nostivat jostakin syystä mieleen kysymyksen, että mitenkähän olisi toimittu syksyllä -39, jos Suomi olisi silloin ollut nykyisen kaltainen. Todennäköisesti juristit olisivat kiirehtineet heristelemään sormiaan, että tänne tulijoiden takaisin työntäminen, ampumisesta puhumattakaan, on kansainvälisten sopimisten vastaista, mikäli Neuvostoliitto ei ensin esitä sodanjulistusta (mitä se, kuten tunnettua, ei vaivautunut tekemään). Media olisi kauhistellut kissankokoisin kirjaimin, että Suomi suorittaa kertausharjoituksiksi naamioitua LIIKEKANNALLEPANOA ja juristit olisivat kiirehtineet ilmoittamaan, että menettely on perustuslain vastainen. Lehtien yleisönosastot olisivat täyttyneen neuvostoagenttien tehtailemista kirjoituksista, joissa varoitellaan äärioikeistolaisista suojeluskunnista ja todistellaan Stalinin hyväntahtoisuutta. SAK olisi sulkenut satamat, katkaissut ulkomaankaupan ja pysäyttänyt ase- ja ammustehtaat ja vaatinut, vaatinut ja vaatinut. Kaikenlaista.

Heikki kirjoitti...

Nuo on oppineet siellä käyttämään suojatietä. Ja luottamaan ihmisiin. Ihan mukavia, mutta liika on liikaa. Ei ne mitään erikoissuojelua tarvitse. Riistalinnuksi ?

Anonyymi kirjoitti...

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/128f95f3-5ae2-4988-bb89-090b239bb064

Tapsa vaan

Heikki kirjoitti...

Ehkä nuo alunperin arktisena lajina ei osaa oikein pelätä ihmisiä ?

QroquiusKad kirjoitti...

Tuollahan se uudin maailman vapaimman lehdistön puolueettomuudesta:

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/128f95f3-5ae2-4988-bb89-090b239bb064

Tällä kertaa tekosyyvalehteluksi keksittiin tietosuoja.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Strix Senexille, Heikille, Tapsalle vaan ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Strix Senex: Jotain tuollaista se olisi voinut olla. Onneksi nykyisen kaltaista vihervasemmistoa ei ollut silloin.

Heikki: Kai ne on oppivia eläimiä ja ovat pikkuhiljaa oppineet että ihmistä ei tarvitse pelätä. Ja miksi pelkäisi, kun niitä ei saa ampua.

Tapsa vaan & Qroquius Kad: Kiitos linkistä. Jos kysely oltaisiin tehty niin tulos olisi ollut, no, ennakoitavissa.

Anonyymi kirjoitti...

Seuraava tapahtui vuosia sitten Helsingissä, jolloin hanhikeskustelua oli käyty mediassa ja Kaivopuisto pilattu.

Ajoin Vanhaa Tuusulantietä kohti pohjoista ja näin tien itäpuolella pellon, joka oli täynnä hanhia. Outoa kyllä, viereisellä suuremmalla pellolla Kavaleffintien pohjoispuolella ei ollut lintuja. Mistä ne tiesivät. Näky oli aavemainen.
Hanhipellon sijainti: 60.26003698775684, 24.964166483377223

Ihmettelin, miksi hanhet olivat kokoontuneet pienelle alueelle. Ikäänkuin ne olisivat noudattaneet viranomaisten kirjallisia ohjeita käyttää vain hanhille osoittamia peltoja. Ehkäpä ne oli houkuteltu pellolle ruokinnan avulla. Tai ehkä tuhatpäinen lintuparvi nyt vain sattumalta oli kokoontunut kyseiselle pellolle.

acc

Anonyymi kirjoitti...

Minulle tulee aina kylmä rengas persreijän ympärille kun poliitikko sanoo "uudistus". Uudistukset kun ovat enimmäkseen perseestä revittyjä. Tietää aina tulojen laskua ja menojen kasvua niille jotka tekevät oikeaa työtä joka antaa rahalle arvon.

Vihreästä siirtymästä ja poliitikkojen "markkinoista" olemme maksaneet jo mielettömästi. Hiili palaa saksanmaalla ja Suomessa on siirrytty kotien lämmityksessä ja ruoan laitossa vanhaan hyvään puuhellaan. Tätä sanotaan kehitykseksi. Onhan se tavallaan, jos suuntaa ei mainita. Joku kasvoton ohjailee taustalla tekemään kansan etua vastaan. Ne tienaa tällä. Mutta pää tulee vetävän käteen.

java valkonen kirjoitti...

Stadilainen nerous on ylen suuri, Hesariakin suurempi uhka kansantaloudelle ja Suomen tulevaisuudelle!

Anonyymi kirjoitti...

Yritin eilen katsoa eduskunnan kyselytuntia. Jaksoin suurin piirtein siihen asti kun Biaudetin vuoro tuli. Kun maa on katastrofin partaalla, niin eikö vaan tämä Eva ala lässyttää luonnon monimuotoisuudedesta, vaikka vastaavanlaiseen kysymyksiin sekä ympäristöministeri että maa- ja metsätalousministeri olivat jo kertaalleen vastanneet.

Biaudet kuuluisi vihreisin ja sitä kautta tanakasti oppositioon, mutta ilmeisesti kiitollisuudenvelka RKP-puolueelle painaa vaakakupissa enemmän; onhan se avittanut monta kertaa tämänkin ylioppilaan mukaviin virkoihin. Kun eduskunnassa kohta äänestetään poikkeuslaista koskien rajaturvallisuutta, saatamme taas nähdä irvokkaan näytelmän vihreiden ja vasemmiston taholta, käsikynkkäähän nuo sulassa sovussa käyvät. Vihreä siirtymä on utopiaa ja massamaahanmuutto on jo nyt vienyt Ruotsin tielle, mutta vaikka koko Suomi ennallistettaisiin sotien jälkeiselle tasolle ja maahan otettaisiin miljoona kehitysmaalaista, sekään ei taitaisi näille naiiveille haihattelijoille riittää. Se, että tähän jälkimmäiseen on jo sisäninisteriön selvityksellä varauduttu, saa aikaan kylmiä väreitä.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Ihmiset aidataan puistoon ja hanhet tepastee aidan toisella puolen?

HS:n jutusta: "..Aidan hinnaksi on budjetoitu 60 000 euroa." Ei hitto, nuo hell-sikkiläiset on mennyt lopullisesti sekaisin.

heppa

Anonyymi kirjoitti...

Katsoin myös kyselytuntia. Tämä bidee nosti myös esille ylläripylläri rasismin. Että mihin toimenpiteisiin hallitus ryhtyy asian suhteen. Grahn Laasonen vastasi, että konkreettisiin toimiin. Mitäköhän sekin tarkoittaa?

Anonyymi kirjoitti...

Eräs ns päivälehti uutisoi tänään, että Helsingissä kontataan. Valtionvarain ministeriä vastaan. Kas kun eivät rähmälleen menneet tuomiokirkon edessä, kuten muistamme erään yhden noloimmista episodeista suomen historiassa. Ehkäpä allekirjoittanut saa tästä inspiraation. Eli konttaan itsekin klo 23. 00 jälkeen. Tosin eri asiasta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys acc:lle, Ano1:lle, java valkoselle, Rouva Anolle, hepalle, Ano2:lle ja Ano3:lle & kiitos kommenteistanne.

acc: Hanhet laskeutuvat varsin sattumanvaraisesti ja ovat mielellään aika tiiviissä rykelmässä. Niinpä pelto voi olla täynnä niitä eikä naapuripellolla ole ensimmäistäkään.

Ano1: Minulla on aivan samanlaisia huomioita.

java valkonen: Onhan Helsingissä tietysti järkevääkin porukkaa mutta se ei vaan päätä asioista.

Rouva Ano & Ano2: Kyseinen Biaudet on hyvä esimerkki äärimmäisen pakkomielteisestä ihmisestä jota ei reaalimaailman faktat hetkauta.

heppa: Joo, siellä riittää rahaa ”luoviin innovaatioihin”.

Ano3: Tää konttausjuttu on mennyt minulta ohi. Olisko jotain linkkiä?

Dena kirjoitti...

Tuossa täydellisemi versio: https://www.hs.fi/kaupunki/helsinki/art-2000010310204.html

Josta käy ilmi mm. koska aita ei riitä ja äänestettiin tämän puolesta käyttää kaupunki rahat konsultteihin jotka tekevät millaisen ratkaisun tahansa niin budjetti ylittyy mutta kokonaiset melkein 700 äänestäjää antoi mandaatin tälle ja äänestyksellähän ei ole mitään merkitystä koska eihän mitään "halpaa" aitaa ole tulossa, verkko katto(kanahäkki) ei muuten paljoa maksaisi.. Mutta siitä ei niityttävät ja kasvillisuutta lisäävät konsultit saa tarpeeksi tai sitten siihen tulee joidenkin desing by Bå Mutaqvist tolppia hintaan miljoona per tolppa...

Sieltä löytyi myös vihapuhetta:

"Mielestäni ehdotukset ovat kaupunkilaisten näköisiä”, hän sanoo." Kuka muu kuin Kirsi Verkka saa sanoa kaupunkilaisia tyhmän näköisiksi?

Anonyymi kirjoitti...

En osaa laittaa linkkiä. Kun olen tälläinen yksinkertainen. Puhelimella otan kantaa asioihin. Mutta kyllä. Siellä se on vmp:n sivuilla. Kontataan.

QroquiusKad kirjoitti...

Eipä näytä Hell-Sinkissä mitään konttaamista tänään olevan.
Eilen suvakkipullerot lyllertelivät palleroiden puolesta tukkien väyliä:

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/helsingin-keskustassa-kaynnissa-mielenosoitus-vaikuttaa-liikenteeseen/8902862

Jotain hyvääkin sentään tähän loputtomaan vitutukseen.
Muuan ammattivalehtelija tunnusti valehdelleensa ja Aamulehti siivoaa nyt pois yli puolituhatta julkaisemaansa valetta:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010313028.html

Onha se yhden ammattivalehtelijan tunnutus edes mikroskooppinen parannus siihen, ettei missään olisi yhtään mitään muuta kuin pelkkää kommunistien valehtelua joka helvetin asiasta loputtomasti.

Anonyymi kirjoitti...

Kun nyt tutkin tuota konttaamista, niin löytyy linkkejä, miten terveellistä on kontata. Asia selvä. Konttaamisiin.

Joppos123 kirjoitti...

Kyllä tuolta löytyi ylenannon annon uutinen 23.6.2023, että valkoposkihanhien ja merimetsojen metsästyskielto lakkaa ja ne siirtyvät normaalin metsästyslain piiriin.
Voi perkele sitä haulikoiden pauketta kun ne taas rantautuvat Suomeen. Eihän ne vielä osaa pelätä.
Nyt ei tartte enää avaimia kilistellä noille vaan kupeeseen tulee haulia.
Hanhen lihahan on hyvää. Paljon parempaa kuin joku bulkkibroisku.
Toki värikin on eri.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Denalle, Ano1:lle, Qroquius Kadille, Ano2:lle ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Dena: Kiitos lisäyksestä.

Ano1, Qroquius Kad & Ano2: En minä kyllä löytänyt tuosta mitään uutista.

Qroquius Kad: Ja niin näytti olevan mielenosoituksessa taas niitä Palestiinan lippuja ja nehän eivät tunnetusti ole millään muotoa rasisteja…

Ja joo, yksi ammattivalehtelija tunnusti. Muut eivät. Ja niitä on paljon.

Joppos123: Odotellaan seuraavaa metsästyskautta.

QroquiusKad kirjoitti...

Löytyihän se konttausspektaakkelikin Minfon kautta:

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2ee69f98-44c9-4eb7-8bc3-6df5812664f2

Daideiliakollektiivi se siinä harjoitti todellisuuden tutkimista.
Joku toinen voisi sanoa, että sairaalloisesta huomiohakuisuudesta kärsivät ja nauttivat siinä kerjäsivät huomiota, jota eivät voi koskaan saada tarpeeksi.
kas kun eivät paskoneet kadulle.

Olisvatkohan olleet onnessaan kun olisivat saaneet Singaporen malliin raippaa perseelle Kauppatorilla niin että veri valuu kinttuja pitkin?
Niin paljon huomiota!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Suuret kiitokset tuosta.

Anonyymi kirjoitti...

Rouva Ano:
"vaikka koko Suomi ennallistettaisiin sotien jälkeiselle tasolle ja maahan otettaisiin miljoona kehitysmaalaista, sekään ei taitaisi näille naiiveille haihattelijoille riittää"

Hyvä pointti. Minkä vuoden tasolle ennallistajat haluavat Suomen ennallistaa? Olisiko luonnon kannalta vuosi 1800 hyvä.

Kokonaan on jäänyt käsittelemättä julkisuudessa etnisen koostumuksen ja väkiluvun ennallistamisen tarve. Riittäisikö tavoitteeksi vuoden 1980 taso.

acc

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, acc. Erittäin hyviä huomioita.