perjantai 15. maaliskuuta 2024

VARSIN KUVAAVA SANANVAIHTO

Niin kuin lukija tietää, vihervasemmisto rääkyy hallituksen toimista, pääosin siksi että sitä vituttaa kun se ei ole enää itse vallassa. Oikeastaan sillä ei ole muuta kuin se rääkyminen, ja tämä keskustelu kuvaa sitä varsin hyvin. Siinähän ovat Zysse ja kuuluisa työväestön puolustaja Tytti Tuppurainen. Löytyy tästä twitter-linkistä mutta laitan keskustelun kirjoitettuna:

Zysse: No sit tämä klassinen juttu. Te teitte oman vaihtoehtobudjetin. Pyysitten eduskunnan tietopalvelua laskemaan sen työllisyysvaikutukset. Se laski ne. Ne olivat negatiiviset. Sen jälkeen te piilotitte sen. Te salasitte sen. Milloin se tulee julkisuuteen se laskelma jossa on laskettu teidän vaihtoehtobudjetin työllisyysvaikutukset?

Tuppurainen: Ei nyt saivarrella siitä.

Lyhyesti näin. Ei muuta tällä kertaa. Hyvää viikonloppua kaikille.

Jaa, kyseinen pätkä on tullut youtubeenkin joten laitetaan se tähänkin:

Epäilemättä Tuppuraisen loihelausumasta tulee suosittu meemi. Ja sehän sopii minulle. Kyseinen nainen on yksi suurimpia inhokkejani.

27 kommenttia:

QroquiusKad kirjoitti...

Pitäisi kai olla tyytyväinen, ettei sieltä tullut tuon enempää toisin kuin vaikkapa tässä:

https://twitter.com/ALuukkainen/status/1674173333393358848

Kaikki eivät pysty ottamaan itselleen suunvuoroa kuten Hjallis Hjarkimos teki.

Anonyymi kirjoitti...

Paljon pakkaselle meni myös tuppuraisen uniper shoppailut. Mutta sekin on vissiin ok, kunhan ei saivarrella siitä.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Tapsalle vaan. Onhan tosi että hallituksen toimet ovat kovia eivätkä kaikki välttämättä oikeitakaan mutta Suomi on elänyt vekselivetoisesti niin kauan että sille on pakko tehdä jotakin. Vihervasemmisto olisi jatkanut samalla linjalla edelleenkin.

Anonyymi kirjoitti...

Virhevasemmiston rääkyminen on niin kuultua joo. Aivan kaikkeen mitä nykyhallitus esittää vastaus on aina sama: Ei käy, eitule kuuloonkaan, ei missään nimessä. Köyhät ja työttömät ja yksinhuoltajat ja ja ja ja, loputtomiin. Sitten jos ja kun kysytään että mikä on teidän vaihtoetonne, niin vastaus on juurikin tuo tutti typpyräisen, että eipä nyt aleta saivartelemaan. Sekin natsifasistipersut ja muut kamaluudet siihen lisäksi.
Eli tyhjän saa pyytämättäkin. Eli kuten tuolla edellä eräälle vastasit kommenteissa: Virhevassuja ja etenkin demareita vituttaa eniten se että persut ovat hallituksessa, ja että persut on demareiden lakkoilusta huolimatta suurin duunaripuolue.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Totta joo, ja ei unohdeta että YTK on mennyt SAK:n edelle. Mietin vaan sitä, että komentaako SDP SAK:ta vai SAK SDP:tä?

QroquiusKad kirjoitti...

Asevelisosialistien aikaan SAK oli SDP:n kenttätoimintasiipi, jonka ajautumisen kommunistien haltuun he estivät.
Sitten Rafael Paasio ohjai puolueen pari piirua vasempaan eli heitti asevelisosialistit menemään ja avasi oven tulipunaisille kommunisteille.
Nykyään SDP on SAK:n poliittinen siipi.

Sama kehitys oli edessä Kokoomuksella, kun se alkoi ottaa riveihinsä Vihreiden agentteja nättien sirpatyttöjen muodossa.
Ensin Virheistä tuli KaKon puisto-osasto, sitten KaKosta tuli Virheiden kravattiosasto.
Sitten ei enää tarvinnut teeskennellä, vaan taistolaiset saattoivat ottaa koko touhun avoimesti haltuunsa.

Anonyymi kirjoitti...

Ay-liikettä kysrsii ja pelottaa myös se, että yhä useampi eroaa liitosta ja duunari äänestää persuja. Vallan mureneminen ottaa niin koville, että täytyy pysäyttää koko Suomi ja aiheuttaa mahdollisimman paljon vahinkoa varsinkin yrittäjille, jotka ovat täysin sivullisia. Eipä taida Suomi olla mahdollisten ulkomaalaisten sijoittajienkaan listalla ihan ensimmäisenä, mutta tässä tapauksessa sillä maineella ja brändillä ei nyt olekaan mitään väliä. Sitähän voidaan mustata omien toimesta EU:ta myöten ja marssittaa Orpo sinne nolattavaksi kuin ennen vanhaan väärintekijät jalkapuuhun kirkonmäelle.

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Yleensäkin SDP:n asevelisosialistit estivät maan luisumisen paljon enemmän kommunistien haltuun. Siitä kiitos heille. Mutta ajat ovat todellakin muuttuneet. Sinänsä ei kokoomus taistolaisten hallussa ole vaan federalistien. Joku Pietikäinen ei ole taistolainen vaan puhdas idiootti. Tässä tilanteessa sentään kokoomuskin on huomannut että Suomen talous on menemässä pankrottiin. Sinänsä en luota kyseiseen puolueeseen. Tuuliviiri voi kääntyä koska tahansa.

Rouva Ano: Totta joo ja täytyy muistaa, kuinka paljon suomalaisia nimenomaan PK-yritykset työllistävät.

Kalle Pelttari kirjoitti...

YTK:n jäsenyys maksaa 109 €/vuosi, n. 9 €/kk. Ei ole paljoa, kun saa saman työttömyysturvan, kun esim. SAK:n mainostamilla etuuksilla. Työttömyysturva on kuitenkin se tärkein. YTK:n Työelämät ry:n jäsenmaksu on 24 €/vuosi, jolla saa mm. lakiasioissa tukea ja muitakin. En tiedä niitä liitojen jäsenmaksuja, mutta noin perstuntumalla säästää ainakin muutaman satasen. Kaksi lausetta tuolta järjen jättiläiseltä Tytti Tuppuraiselta jää ainakin elämään eli: "Oma kansa ensi ajattelu on vahingollista", "Ei nyt saivarrella siitä". Tästä on myös kysytty ihan suoraan SDP:ltä, että aikooko se peruuttaa nämä hallituksen toimet esim. työrauhan osalta? Ei ole tullut selvää vastausta Tuppuraiselta eikä Lindmanilta. mm. Purra taisi jollain kyselytunnilla mainita asiasta ja kysyikö Ben Zyskowicz sitä myös A-Talkissa. Jos joku tekee vaikeat päätökset, mitkä pitää tehdä, niin hyvä, oli se seuraava hallitus mikä tahansa. Tuppurainen ja Marin loistavalla yhteistyöllä heittivät mahdollisesti muutaman miljardin menemään pelkällä tekstiviestillä. Marinilla kiire festivaaleille ja Tuppuraisella oli vastassa Saksan parhaat bisnessjuristit. Selvää jälkeä, kuten UMTS kaupoissa ilman ostaminen Saksasta n. 4 miljardilla. Mihin se muuten hävisi nämä UMTS.kaupat tehnyt Relander?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Kalle. Erittäin hyviä huomioita.

Anonyymi kirjoitti...

Ministeriöiden teettämät laskelmat työllisyysvaikutuksista ovat hatusta vedettyjä teki ne kuka tahansa. Poliitikko luo työpaikkoja vain julkiselle jotka maksetaan veroilla. Vähän puhutaan yksityiselle sektorille syntyneistä työpaikoista joilla syntyy sitä kaivattua vientiä. Mieleen ei tule muita viime aikoina kuin Metsä Group. Jos yksityisellä pitää teettää työt ilmaiseksi niin kuka maksaa verot? PK-yrityksistäkin suurin osa toimii kotimarkkinoilla. Jakavat vain liikkeellä olevaa rahaa.

Palkkasumma ja tuloverot ovat yksi luku. Pähkäillyt tuota, kuinka suuri on yksityiseltä tulevan osuus. Se joka ne verot oikeasti maksaa. Epäilen näin lonkalta että suuri osuus tulee julkiselta joka ei valtion taloutta kohenna. Onhan julkisen palkat karanneet tähtiin, valtiolla varsinkin. Ja kuinka suuri määrä tättähääriä on julkisella kirstulla vaikka niitä yksityisiksi sanotaan.

Yksityiselle sektorille syntynyt hyväpalkkainen työ auttaa valtiontalouden tasapainottamisessa. Ja niitä ei poliitikko pysty tekemään. Olisi enemmän elinkeinoelämän hommia. Mutta niiden etujärjestöjä katsellen, siellä "analysoidaan", vaaditaan valtion tukea ja odotellaan kiinalaisia investointeja.

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Minä lähtisin vielä jyrkemmälle linjalle: rajoittamaton irtisanomisoikeus työnantajille. Ehkä silloin joku uskaltaisi palkata meikäläisen vanhan pierunkin, vaikka vain viikoksi?

Anonyymi kirjoitti...

Yhel Turkkulaisel: Onhan niitä olemassa. Niitä sanotaan työvoiman vuokrausyrityksiksi. Luonaa, Baronaa ja mitä kaikkia niitä onkaan.
Keikkaa pukkaa sen minkä ehtii tehdä. Itsekin siinä "oravanpyörässä" olen ollut joskus entisessä elämässä.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Jaa-a. 50 v häämöttää. Päivien päästä. Perhana sain lahjaksi suvulta matkan skotlantiin. Edinburgh. Kuulemma kun olen viskipäissäni niin viisas. Että mennään tutustumaan lähemmin. Lippuja en ole vielä saanut. Siskoni piruilikin, että pelkkä menomatka. Onko kellään tässä blogissa kokemuksia? Skotlannista sekö viskipanimoista?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Yhel Turkkulaasel, Huru-ukolle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Kaiken kaikkiaan hyviä huomioita.

Yksi Turkkulaanen & Huru-ukko: Joo, onhan niitä vuokratyöfirmoja nykyisin hurumykke. Ihan täyttä mielivaltaa en sinänsä halua.

Ano2: Kysymys julkaistu. Itselläni ei ole kokemuksia. Hienot maisemat siellä kyllä kuvien perusteella on.

-TR- kirjoitti...

Suomalaiset ovat poliittisesti varsin epäkypsiä. Jos kysyt ihmisiltä että pitäisikö luonnonvarat myydä ja pitäisikö maahan tuoda kehitysmaalaisia joista ei voi tietää mitään niin tuskin kovin moni moista kannattaa.

Sitten samat ihmiset äänestävät edustajia jotka tekevät juuri niin.

QroquiusKad kirjoitti...

Mielivalta, mielivalta!
Heikoin löytyy kasan alta!!

Vaan eikö sitä mielivaltaa nykytilanteessa käyttele aayy vaatiessaan kansan valitseman eduskunnan luottamusta nauttivan hallituksen alistuvan saneluunsa?
Joku saattaisi käyttää tällaisesta toiminnasta jotain aivan muuta termiä kuin lakkoilu.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys TR:lle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

TR: Voit uskoa, että tätä olen ihmetellyt itsekin.

Qroquius Kad: Käyttelee joo, enkä minä hyväksyy sitäkään. Erään sortin kapinaahan se on.

Joppos123 kirjoitti...

Vasuriänkyrät vetävät punaista hihaan kun ei vaalitulos napostele. Mitähän ne tekisivät jos IMF:n sedät tulisivat ja sanoisivat notta piuhat irti, potilas on kuollut?

Kalle Pelttari kirjoitti...

Olisipa tämä Tuppuraisen kommentti ollut jossain vähän aikaisemmin, niin siitä olisi ollut hyötyä. Kun oppositio SDP:n johdolla järjesti välikysymyksen työministeri Satosen asemasta, koska hän oli puhunut muunneltua totuutta (muka valehdellut) Ruotsin poliittisten lakkojen pituudesta niin kuin se olisi Ruotsin laissa. Näytösluontoinen välikysymys, korostaa opposition avuttomuutta, kun ei muuta keksi. Tähän olisi ollut kuitenkin mahtava vastata Tuppuraisen lausein: "EI NYT SAIVARRELLA SIITÄ". Vaikka jokaisen opposition edustajan kysymykseen sama vastaus, noh mennyt on mennyttä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle ja Kalle Pelttarille & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Ne IMF:n sedät voivat olla lähempänä kuin uskotaankaan.

Kalle: Lisätään tähän se kesän 2023 rasismirääkyminen pesukarhukravatteineen.

QroquiusKad kirjoitti...

Monien mielestä Suomen velkaantuminen on vain pikkuasia, katsotaanpa nyt vaikka tätäkin tammikuista EU-vertailua:

https://www.veronmaksajat.fi/tutkimus-ja-tilastot/suomen-verot-ja-menot/julkisyhteisojen-ja-valtion-velka/

Kuten näemme, monella on valtavan paljon enemmän velkaa kuin meillä, eikä niillä ole hätäpäivääkään...mitä siitä, että ne ovat Espanja, Ranska, Portugali, Italia ja Kreikka.
Aivan samalla tavallahan Suomikin voi jättää velkansa Suomen maksettavaksi, tilulii!

Anonyymi kirjoitti...

Samaa kuppi kuntaa molemmat.Oman edun tavoittelijoita henkeen ja vereen.Aikoinaan vierestä nähnyt kun erään tehtaan lopppumisen myötä ammattiosaston omaisuus jaettiin muutaman sisäpiirin heppulin kesken

Anonyymi kirjoitti...

Median lemmikki kun boss-lady on siirtynyt Blairin ja ihmisoikeuksistaan tunnettujen arabisheikkien kainaloon, on Li Andersson, joka nyt on aukaissut suuren suunsa EU:n suuntaan ja esittänyt, että sen pitäisi puuttua Suomen sisäiseen tilanteeseen ja laittaa sinimusta hallitus ruotuun. Kun nykyään on muotia pöyristyä kaikesta mahdollisesta, niin nyt olen minäkin, mutta aiheesta.

Rouva Ano

vieras kirjoitti...

Ykä varmaan huomasi että Stubb majailee Valtion vierastalossa pari vuotta koska Mäntyniemi on remontissa.

Eikö olisi parempi pistää Mäntyniemi mäsäksi vaikka armeijan pioneerien harjoituksena?

Jos itse olisin pressa, ei huvittaisi majailla Valtion vierastalossa kun se on kolkon näköinen. Pressana majailisin Linnassa tai Königstedtin kartanossa kun ne ovat valtion rakennuksia.

En kehtaisi majoittaa arvovieraitakaan siellä vierastalossa. Mieluummin majoittaisin arvovieraita Königstedtissä.

Helsingin alueella on kartanoita joista löytäisi virka-asunnoksi ja vierastaloiksi sopivia. Ykä asui joskus Helsingissä joten varmaan tiedät nämä:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Luokka:Helsingin_kartanot

Muistin virkistyksenä linkkaan vajaan kolmen vuoden takaisen kommenttini:
https://yrjoperskeles.blogspot.com/2021/06/kuutio-osa-v.html?showComment=1622901403680#c5292075949389044906

Joppos123 kirjoitti...

Suomen vasurit elävät lapsenuskossa jonka mukaan ei Suomen taloutta päästetä kaatumaan kun kerran ei Italian, Kreikan tai Espanjankaan.
Vasuri ei vaan niinkusta tajua, että ketään ei kiinnosta paskaakaan jos 5,5 miljoonan asukkaan maan valot sammutetaan.
Alkaisi samanlainen ryöstöretki kuin Kreikassa aikoinaan tai jopa pahempi. Kreikka kun sai talouttaan kuntoon perimällä veroja kuten pitikin. Sitä konstia meillä ei ole kun härmässä verot kyllä maksatetaan aina centilleen ja lusmuilun mahdollisuuksia ei manjanamaiden tavoin ole.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Anolle, Rouva Anolle, vieraalle ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad & Joppos123: Jep, lienee aivan turha kuvitella että EU pelastaisi Suomen pankrotista.

Ano: En epäile.

Rouva Ano: Tuo Anderssonin heitto oli sen verran härski että palaan siihen blogissani.

vieras: Kiitos lisäyksistä. Pakko tunnustaa, etten ole noita asioita pahemmin ajatellut.