perjantai 1. maaliskuuta 2024

UTOPISTIT LASTEN KIMPUSSA

No niin, yksi talvi on saatu taas lusittua. Ainakin kalenterin mukaan. Hyvää alkavaa kevättä kaikille ja muistutetaan että utopistit voivat maassamme edelleenkin valitettavan hyvin. Eivätkä ne jätä lapsiakaan rauhaan. Annetaanpa erään utopistin eli ”Naisasialiitto Unionin tasa-arvoisen varhaiskasvatushankkeen” projektipäällikön Nea Alasaaren kertoa varhaiskasvatuslakiin vuonna 2023 tehtyjen muutoksien vaikutuksista päiväkoteihin.

Varhaiskasvatuslaissa sanotaan, että tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta pitää edistää. Varhaiskasvatussuunnitelman eli vasun perusteissa on ollut vuodesta 2018 maininta, että kaiken varhaiskasvatuksen pitää olla sukupuolisensitiivistä.

Toiseksi laissa sanotaan, että toimintaa pitää kehittää. Jos on huomattu, että lapset leikkivät paljon samaa sukupuolta olevien kanssa ja sukupuolistereotyyppisillä leluilla, kehittämistoimenpiteeksi ei riitä, että leikistä tehdään tasa-arvoista.

Laki vaatii konkretiaa eli tässä tapauksessa voidaan esimerkiksi miettiä, onko päiväkodissa sukupuolitettu joitain leluja värien perusteella. Sen jälkeen voidaan vaikka arpoa leikkejä ja leikkikavereita.

Siis arvotaan leikit ja leikkikaverit? Seuraava vaihe lieneekin sitten se että sukupuolisensitiiviseksi koulutettu henkilökunta ei enää arvo, vaan määrää. Näin lyhyesti voisi vain todeta että voisivatko utopistit jättää sentään lapset rauhaan maailmanparannuskiihkostaan ja antaa lasten olla ihan sellaisia kuin niitä itseään huvittaa?


61 kommenttia:

JJR kirjoitti...

Vihertaistolaisten tavoite on edelleen DDR ja lastenseimet.

Olavi Koskela kirjoitti...

Veemäisintä minusta on, että näiden Alasaarten kohellukset tuollaisten lakien kanssa ovat sitten kuin kyseenalaistamatonta jumalan sanaa päiväkodeissa. Terveen järjen käyttö tullaan epäilemättä rinnastamaan lievää törkeämpään rikollisuuteen. No, välivaihehan tämä, toivottavasti. Päästiinhän siitä kuulusta Pirkkalan kokeilustakin jotenkin kuiville.

Historix kirjoitti...

Onhan blogisi kirjoitus taas osoitus siitä, mihin naisten valta johtaa.

Olen täällä kommenteissani ja omassa blogissasi arvostellut hyvinkin jyrkästi feminismiä ja sen aikaansaannoksia. Joku voisi kysyä miksi?

Taustaksi kerrottakoon, että olen 1980-luvun lopulta kerännyt artikkelitietokantaa muutamista aiheista. Ensin paperisena, sittemmin myös sähköisenä. Esim. historiasta, sotahistoriasta, "tasa-arvoliikkeestä" ja sen kehityksestä ja saavutuksista.

Näyttö feminismin yhteiskuntaa turmelevasta vaikutuksesta ulottuu tietokannassani yli 40 vuoden taakse. Toki ensimmäiset merkit tulevasta koettiin jo 1960-luvun lopun radikalismissa.

Merkittävä käännekohta oli 1990-luvun lama ja liittyminen Euroopan yhteisöön. Sen jälkeen
valta Suomessa siirtyi feministisen painostuksen, syyllistämisen ja mielipiteenmuokkauksen seurauksena matriarkaatille. Haloskan kaksi kautta viimeistelivät työn - olimme siirtyneet valtavirtaistuneeseen feministiseen yhteiskuntaan, jossa valkoihoinen mies on pelkkä toksinen ongelma ja vihollinen. Toiseus sitä parasta mahdollista, ja ilman rajoja tietenkin!

Kun feminismin hulluuden annetaan rauhassa levitä, sen pahuuden kierrokset vain kasvavat. Nyt ei sitten edes lapsia jätetä rauhaan. Suomalaisen yhteiskunnan tervehtyminen alkaa, jos on alkaakseen, vasta kun naisten turmiollinen yhteiskunnallinen vaikutus saadaan lopetetuksi.

Anonyymi kirjoitti...

Tällaista puuhastelua taas ja toisaalla veretseisauttavaa saivartelua korkea-arvoisilta asiantuntijoilta 4-vuotiaan lapsen tappamisesta saaduista "kovista" tuomioista. Olen niin vihainen, että en meinaa pysyä nahoissani. Sivistysvaltio Suomi?

Rouva Ano

alianor d'aquitaine kirjoitti...

Ei todellakaan ole mitään sensitiivistä tässä loputtomassa tunkeutumisessa ihmisten henkilökohtaiseen elämään. Nämä "tunne"fasistit ovat jatkuvasti sanelemassa tahtoaan asioissa, jotka eivät heille vähääkään kuulu.

Kaipaan aikoja, jolloin oli itsestään selvää, että yksityinen intiimielämä oli juuri sitä, yksityistä ja oli täysin sopimatonta ja rahvaanomaista messuta omista mieltymyksistään turuilla ja toreilla.

Nämä lasten sukupuolikouluttajat voisivat värjätä kaikki lelut harmaiksi ja pukea lapset samanlaisiin asuihin kuin Maon kiinalaiset. Saisivat kaiken ilon loppumaan leikeistä.

Eikö näillä muijilla (pahoittelut sanasta) ole mitään asiallista työtä tehtäväksi?

Anonyymi kirjoitti...

Kun ostin tyttärenpojalle 3-vuotislahjaksi ”monster truckin”, hän oli aivan innoissaan puskutraktorista. Nea Alas...on kuvan perusteella sivaripojun näköinen naisoletettu, jolle oikea elämä on tuntematon kauhistus.

Vanha kyynikko kirjoitti...

Aivopesu on tehokkainta,kun se aloitetaan mahdollisimman varhaisessa iässä.Mielenkiinnolla odottelen tasa-arvoista "kohtukuiskaajaa".

Anonyymi kirjoitti...

Moro Ykä,
Sairasta touhua, sama ”asiantuntija” humppa jatkuu läpi lasten koulutusputken! Nämä asiantuntija Mengelit tekevät ideologisista syistä tieteellisiä kokeita ihmistaimilla, kuten esikuvansakin. Hyvinvointi yhteiskunta hirviö on ottanut vallan ihmisten elämästä.
Ja sitten ihmetellään nuorison ja erityisesti tyttöjen mielenterveys ongelmia.

Voi Aikoja Voi Tapoja

Anonyymi kirjoitti...

Aikanaan vuosituhannen alkuvuosina tyttäreni oli mahtavassa päiväkodissa Helsingissä. En nyt nimeä paikkaa tunnistettavuusyistä. Silloin taisi olla joku vaali tulossa ja päiväkodin open, huom. miesopen johdolla harjoiteltiin demokratiaa mielestäni aivan mahtavalla tavalla. Ulkona oli huono sää ja lapset saivat suljetussa palikkaäänestyksessä päättää, mennäänkö ulos vai pysytäänkö sisällä. Lapset olivat eskari-ikäisiä, siis jo jollain tavalla asioita ymmärtäviä. Lapset saivat laittaa verhon takana palikan sisään/ulos -vaihtoehdolle. Se oli konkretiaa lapsille.

Kyllä en haluaisi että lapseni olisivat mukana nykyisen kaltaisessa hihhulihoidossa.

Anonyymi kirjoitti...

Onkohan tuo "rojetipäällikkö" itse jäänyt paitsi leikkimisestä kuten itse haluaisi? Halusi olla rinsessa vaan vanhemmat pakotti leikkimään rekkalesboa vastoin tahtoaan ja nyt kostaa se toisten lapsille??
Siis molemmat "äidit" ja lapsi kasvanut ilman isää. Tai kuten nykyisin kuuluu sanoa, ilman siittäjää?
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Ei se Sisä-Suomen selkosilla vielä maaliskuun alussa kevääksi häädy, vaikka melko lauhaa on viikon päivät tässä ollutkin. Kyllä se talvi ihan saletisti vielä otettaan kiristää, ja mitä luultavimmin useampaankin otteeseen. Ehkäpä se sulaminen elikkä kevät alkaa taas siinä suunnilleen kevätpäiväntasauksesta, kuten niin monesti aiemminkin. Vaan rapia kolmisen viikkoahan siihenkin enää on, eikä tämä kevättalvi nyt muutenkaan ainakaan ulkoisilta olosuhteiltaan ole mitenkään kehnoa aikaa sekään. Valon määräkin on jo reilusti tuplaantunut joulun ajoista, joten ainakin sen puolesta parempaan on jo hyvin päästy, jälleen kerran. Kunhan taas hieman pakastuu, niin voipi vaikka hankiaiset tulla vielä, ja sitä myöten hyvät hiihto- ja pilkkikelit.

-J.Edgar-

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Varhaiskasvatuslain nämä pissikset ehtivät päivittää ideologisesti oikeanlaiseksi, mutta lastensuojelulakiin eivät ehtineet koskea. Eihän se lastesuojelulain päivitystarve tule kuin lasten kohtaaman väkivallan edes löytämisen tarpeesta, eli pikkujuttu verrattuna siihen että saadan ideologiset asiat kuntoon varhaiskasvatuslaissa.... voi vittu.

Joppos123 kirjoitti...

Vakava asia kun utopistien annetaan edelleen hämmentää lasten päitä. Naapurissa kasvatetaan lapset natsiperiaatteen mukaisesti vähän toisin ja täällä tättähäärät haluavat mahdollisimman paljon Pirkko- Pettereitä.
En nyt tarkoita, että Suomessa pitäisi mennä muinaisen Spartan oppeihin mutta liika on liikaa.
Eikös eräs näyttelijätär ( olisiko ollut Krista Kosonen) ollut jokunen vuosi sitten aidon huolissaan tyttärestään joka halusi leikkiä prinsessa leikkejä? Huolen aiheena taisi olla " tuleeko tyttärestäni nyt punaniska?"
Kysymyksesshän on jälleen kerran tieteenvastaisesta ihmiskokeesta. Siinä ei lasta ajatella pätkääkään vaan prioriteettinä on pienen mutta kovaäänisen mielenterveyspotilaista koostuvan sakin mielihaluista.
Kaikenkaikkiaan sairasta aivopesua ihan kuten ryssälläkin mutta eri suuntaan.

Strix Senex kirjoitti...

Kyllä tämä tasapäistämishenkilö noilla eväillä pääsisi entisen ajan poliisikouluun. Hän olisi juuri se vahvatahtoinen henkilö, joka otetaan sisään, koska saa tungettua neliskulmaisen kappaleen pyöreään koloon.

Mutta mitäpä sanookaan kirjallisuus tällaisesta henkilöstä.

Pakko-oireisen persoonallisuushäiriön pääominaisuus on ratautunut ja jatkuva ajatusmalli, tunteet ja toimet. Pakko-oireisesta persoonallisuushäiriöstä kärsivän henkilön toimintaa leimaa jäykkyys, perfektionismi ja kontrollin tarve. Nämä piirteet ilmenevät kaikilla elämänalueilla, sekä henkilökohtaisilla että ammatillisilla.

Heille ominainen piirre on liiallinen, mutta tehoton organisointi. He käyttävät paljon aikaa listojen täyttämiseen, aikataulujen luomiseen ja muistutusten asettamiseen, jättäen kuitenkin varsinaisen asian ja päätehtävän sivuun.

He pyrkivät kaikessa toiminnassa täydellisyyteen eivätkä salli varsinkaan muille minkäänlaista virhemarginaalia.

He tarvitsevat ja vaativat selkeitä ja täsmällisiä sääntöjä, joita kaikkien on noudatettava. He myös uskovat, että kaikki sääntöjen rikkomukset on osoitettava ja rangaistava.
Tällaisen persoonallisuuden kehittymiseen voi vaikuttaa esimerkiksi autoritäärinen ja hallitseva kasvatus tai ylisuojeleva kasvatus, jossa lapsen ei sallita kokeilla asioita itse ja tehdä omia virheitään. Oireiden ilmaantumiseen voivat vaikuttaa myös yhteiskunnat ja yhteisöt, joissa on tiukat ja pakolliset moraalinormit.


Pakko-oirisen persoonallisuuden paraneminen on mahdollinen, mutta henkilön on ensin tultava tietoiseksi tilastaan ja tiedostettava ajatus- ja käyttäytymismalliensa haitallisuus.

Bogreol kirjoitti...

Nyt arvon varhaiskasvatuslain säätäjät käsittävät tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden väärin, ei yhdenvertaisuuteen tarvita sukupuolijakoa eikä sukupuolimoninaisuutta vaan tasa-arvoa syvemmässä merkityksessä, lapsen ihmisyyden kunnioittamista, ei hänen ideologista kasvattamistaan intersektionaaliseen feminismiin, eikä pakottamista sensitiivisyyteen tai seksuaalisten suuntautumisten tietämykseen. Lapsen mieltä ollaan hämmentämässä liian varhaisessa vaiheessa, pieni lapsi tarvitsee turvaa ja suojelua eikä arvonnalla, aivopesulla tai pakottamalla ajamista omista mieltymyksistään pois.

Miten on mahdollista, että aina kun lasten asioista puhutaan ja säädetään, naiset ovat asialla, heitä haastatellaan mediassa, he ovat tietävinään ja osaavinaan niin psykologiset kuin yhteiskunnalliset trendit, ja kuitenkin koko kasvatusala on menossa alaspäin, levottomuus lisääntyy niin päiväkodeissa kuin kouluissa, vaikka suvaitsevaisuutta harjoitetaan perusteellisesti ja ajan identiteetti-aalloilla edistetään kaikenlaista moninaisuutta.

Anonyymi kirjoitti...

Iso peukku täältä J.Edgarille. Täyttä asiaa ja jalat tukevasti maassa.
Muistan joskus nuoruudesta kun oli samanmmoisia ilmoja/säitä. Silloin ei vielä tiedetty, ei ainakaan puhuttu mistään polaaripyörteistä ym. kumajaisista . Silloin kerrottiin, että se on Föhn-tuuli joka puhaltaa Skandien yli lämmintä ilmaa tänne raukoille rajoille, pohjan perukoille. Ja oli myös sanonta että minkä helmikuu hellittää sen maaliskuu maksaa, eli aivan kuin tämän hetken ennusteet, että maaliskuun loppu on vielä kylmää, pakkasta ja silleen.
Kunpa nämä tättähäärätkin malttaisivat mielensä ja antaisivat lasten olla lapsia ja nauttia tulevista hankikantokeleistä kuten silloin ennen. Usein oli maaliskuun lopulla niin kova hanki että kesti potkukelkalla laskea mäkeä. Nythän moinen on varmaan kielletty liian vaarallisena. Kuten yleensäkin tuntuu olevan tapana kieltää kaikki josta lapset nauttivat ja jota haluavat tehdä. Kun päivastoin pitäisi ohjata siihen kuinka ne asiat tehdään turvallisesti.
Huru-ukko

Joppos123 kirjoitti...

Bogreolin viimeisessä kappaleessa on vinhasti perää. Useasti julkisuuteen holatut "asiantuntijat" ovat valittu joko ideologisesti tai muulla mystisellä tavalla.
Sama homma on kun Ukrainan sodan osalta haeskellaan haastateltaviksi ihmsiä jotka eivät ole olleet lähelläkään sotatoimialuetta.
Silti ne suu vaahdossa osaavat kertoa miltä siellä keskitysten seassa tuntuu olla.

QroquiusKad kirjoitti...

Jussi Halla-aho kirjoitti asian tiimoilta erään tällaisen "Pojille tuputetaan poikien leluja ja tytöille tyttöjen, eikä anneta leikkiä millä haluaisivat!" -rääkymisen jälkeen.

Hän kertoi ostavansa pojalleen ja kolmelle tyttärelleen tasapuolisesti niin poikien kuin tyttöjen leluja, ja lapset leikkivät niillä tasapuolisesti.
Ero on siinä, että tytöt leikkivät poikien leluillaan tyttöjen leikkejä ja poika leikkii tyttöjen leluillaan poikien leikkejä.

Jussi totesi jotenkin siihen malliin, että vaikka intersektifempsat kuinka huutaisivat patriarkaatin salaliittoa ja fallosentristä paradigmaa, eivät ne biologiaa pysty muuttamaan.
Yritys on kyllä kova.

Anonyymi kirjoitti...

Ymmärsinkö oikein, että tästä pelleilystä on oikein laki? Tälläisiäkö ne nysvää siellä kovilla palkkioilla? Tyyliin naurettava liikennemerkki uudistus muunmuassa. Ja olen samaa mieltä, että miksi ei voida antaa poikien olla poikia jne. Itseasiassa poikien päätähän on viimevuosina laitettu ns sekaisin. Tyyliin miehekkyys on so last season. Naurettavaa.

Anonyymi kirjoitti...

Lisätään, että % vähemmistö pompottaa lapsia/vanhempia/syyllistää. Ja kuten pressan vaalit näytti toteen, puolet kannattaa tätä. Hyvin ovat onnistuneet aivopesun suhteen, että perinteinen perhe malli, on aihe tuntea syyllisyyttä. Lapsia vihataan kärjistäen, sekä isiä mollataan klikki otsikoilla. Eli tehdään miehistä mielikuva, että ovat jotenkin sivusta katsojia, kun tulee kyseeseen lapset. Sehän on päinvastoin.

Anonyymi kirjoitti...

Muuten olen sitä mieltä, että jonkin virallisen tahon tulisi ARPOA tälle ”Naisasialiitto Unionin tasa-arvoisen varhaiskasvatushankkeen” projektipäällikölle Nea Alasaarelle" puoliso ja ystäväpiiri!

Olis niiqu sitä tiversiteettiä ja inkluusiota, sano!


+ULFBEHRT+

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymille, joka kirjoitti: "Ymmärsinkö oikein, että tästä pelleilystä on oikein laki? Tälläisiäkö ne nysvää siellä kovilla palkkioilla? Tyyliin naurettava liikennemerkki uudistus muunmuassa. Ja olen samaa mieltä, että miksi ei voida antaa poikien olla poikia jne. Itseasiassa poikien päätähän on viimevuosina laitettu ns sekaisin. Tyyliin miehekkyys on so last season. Naurettavaa."

Siksipä juuri ja juurikin siksi on nuoriso nyky-Suomessa niin sekaisin!

Suurimmissa kaupungeissamme hylätään karkeasti kolmannes pojista kutsunnoissa, pääosin psyykkisistä syistä. Mielialalääkkeiden käyttäjämäärät samoin kuin ( muut? ) huimausaineongelmat ovat määrällisesti räjähtäneet viime vuosina.

Tämä on kansallinen katastrofi! Kuvitelkaa, mihin tämä kehitys yhdessä väestönvaihdon kanssa vääjäämättä johtaa tulevaisuudessa!


+ULFBEHRT+

Anonyymi kirjoitti...

Edelwais valssi. Natseina harjoittelimme sitä. Lisäksi omimme kulttuuria. Eli soitimme neekeri rytmejä. Mutta tottakai olemme ottaneet huomioon sen, että treenikämpämme on hyvin eristetty. Ettei vaan esim bongo rummut yms kuulu mihinkään. Turvallisia tiloja on siellä täällä, pitää olla varovainen. Lisäksi yhtyeessämme ei ole yhtäkään monikulttuurisuus osaajaa. Tilanne on vaikea. Heti kun saamme neekerin, joka osaa laulaa muutakin kuin tappamisesta/huumeista, niin paikka on hänen. Esim täysikuu. Tangoa/valssia. Voimme toki soittaa monikulttuurisuus musiikkia, mutta siinä on näin vitsillä riski. Jos laulaja olisi neekeri. Suosikki biisi nimittäin on, me halutaan olla neekereitä.

Kaarlo Markkanen kirjoitti...

Minäkin olen huomannut että vaikka lapsia kannustaa leikkimään myös toisen sukupuolen leleuilla, niin he leikkivät niillä oman sukupuolensa mukaan. Esimerkiksi tytöt puhuvat rc-autolle ja pojat leikkivät nukeilla taisteluleikkejä

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitos kaikille kommentoijille. Tämäkin episodi on hyvä esimerkki siitä että nuo ämmät, joilla on Suuri Visio ovat saaneet aivan liikaa vaikutusvaltaa. Hirviö on laskettu irti ja harva poliittisessa koneistossa uskaltaa sanoa sitä hirviöksi.

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä. Laitan yhden näkökulman tähän. Eli olen rumpali. Harrastelija. Jatkuvaa pakotusta. Neekeri sitä ja tätä. Selvä. Monet rumpalit/kaikki ovat kautta rantain arvokkaita. Rumpali piireissä tätä naurettavaa pelleilyä ei ymmärretä. Tässä on kyseessä hyökkäys. Minusta tämän kaiken takana on naiset. Ne aina aiheuttavat sodat. Väittäkää vastaan.

Anonyymi kirjoitti...

En näe selvästi. Olen ottanut viskiä. Luultavasti 88 viskiä tms. Ihan oikeasti. En näe. Olen ottanut saksalaista olutta sekä skottilaista viskiä. Silmissä sumentaa.

Anonyymi kirjoitti...

No oli miten oli. Nyt on hyvä fiilis. Pari drinkkiä ja naisia tanssittamaan. Jokaisella on salainen taito. Tanssikursseilla käyty alkaen 20 v. Ongelma on rumpalin tahti.

Anonyymi kirjoitti...

Kari Suomalainenhan sanoi, Suomi oli ensimmäisiä maita jossa annettiin naisille äänioikeus. Suomi voisi olla myös ensimmäinen joka ottaa sen pois.

Minuakin risoo nuo uudet varhaiskasvatuksen "ohjeistukset". Täysin sekopäisiä ja toisarvoisia. Lapsia pahoinpidellään jopa kuoliaaksi saakka. Kuinka paljon lähelle kuolemaa joista ei tiedetä mitään. Kukaan ei huomaavinaan mitään, jos huomaakin ja tekee ilmoituksen se ei johda mihinkään.

Syy on etupäässä vanhempien, ei lastensuojelun. Siellä eivät riitä resurssit kun sinne tyrkätään kaikki tapaukset ja työkalut lasten suojeluun on viety käsistä. Resursseja ja työkaluja sinne tarvitaan koska on vanhempia jotka eivät osaa elää kuin ihmiset. Minkälainen elukka on joka kiusaa, jopa tappaa lapsensa. Täysin avuttoman joka on riippuvainen vanhemman hoidosta ja huolempidosta.

En meinaa millään päästä yli noista pienten lasten murhista. Koskettavat. "Lainoppineet" pitävät vielä kymmenen vuoden vankilatuomiota tappajalle ankarana. Mielestäni koppia loppuelämäksikin olisi lievä. Niskalaukaus oikea.

Anonyymi kirjoitti...

Ja sitten valtamediassa gauhistellaan, kun Puutini käyttää lapsia propagandassaan...

Tapsa vaan

QroquiusKad kirjoitti...

Leipätekstin loppukysymykseen, että voisivatko utopistit jättää sentään lapset rauhaan maailmanparannuskiihkostaan ja antaa lasten olla ihan sellaisia kuin niitä itseään huvittaa on vastaus, että ei missään nimessä!

Silloinhan heistä saattaisi kasvaa vääränlaisia aikuisia, joiden uudelleenkasvatus on erittäin vaikeaa.
Vaan lapset ovat savenvalajan taipuisaa savea, josta Ihmismielen Insinööreillä on velvollisuus muokata Uusi Euroopanneuvostoihminen, Homo Sovieticus Europaeus Novus!

Kun Suuri ja Mahtava vietiin wiekkauwella ja wääryywellä pois, on sen opetuslasten opetuslapsilla ylisukupolvinen velvollisuus rakentaa se uudestaan kestämään tällä kertaa tuhat vuotta!
Ei, mitä minä sekoilenkaan:
ikuisesti eläköön Globalististen Eurostotasavaltojen Liitto eli Eurabiafrikan Neuvostoliitto!!

Ekku kirjoitti...

Mitenkäs olisi, jos vaan värjäisitte laulajan kasvot mustiksi, niin eiköhän se käy korvikkeesta? :)

Anonyymi kirjoitti...

"Jos on huomattu, että lapset leikkivät paljon samaa sukupuolta olevien kanssa ja sukupuolistereotyyppisillä leluilla..."

niin voidaan kysyä Alasaarelta ja muilta hänen kaltaisiltaan, miksi se on hänen mielestään niin paha asia kuin se ilmeisesti on? Miksi ei heidän vain anneta niin tehdä? Siksikö vain, koska laissa sanotaan niin ja niin ja he ovat tehneet siitä pidemmälle meneviä johtopäätöksiä kuin useimmat rivikansanedustajat lakia eduskunnassa käsiteltäessä olivat tulleet ajatelleeksikaan? Ja ovatko ne "sukupuolinormit" kerta kaikkiaan niin pahoja kuin niiden nykyisin ilmeisesti uskotaan olevan, vai onko sopivaa edes kysyä, onko niillä kenties hyvätkin puolensa?

Määrätäänkö lapsille kohta jo rangaistuksiakin siitä, jos he "leikkivät paljon samaa sukupuolta olevien kanssa ja sukupuolistereotyyppisillä leluilla"?

Joppos123 kirjoitti...

Mielestäni on menty vikaan kun sosialistit ovat saaneet iskostettua kansan päähän, että lapsista ovat vastuussa esikoulu, koulu ja poikien kohdalla intti. Ei se näin pitäisi mennä. Vanhempien tehtävä sen kasvatuksen pitäisi olla eikä yhteiskunnan.
Vanhempien vastuu jälkikasvusta on ulkoistettu ja ei siis ihme kun osa kakaroista kasvaa vinoon.
Itse olen kasvattanut kolme poikaa ja ovat nyt aikuisiällään kiittäneet kun oli sopiva kuri ja järjestys.
Kurin lisäksi saivat kyllä myös huomiota ja huolenpitoa.
Jos tekee mukuloita niin kyllä siinä vanhempienkin pitää laittaa itsensä likoon.
Nyt on 4 lastenlasta ja viides putkahtaa ensi kuussa.
Samoilla opeilla nekin kasvatetaan. Rotia, huolenpitoa ja välittämistä. Ei sen pitäisi olla tuon vaikeampaa.

Joppos123 kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Kiitokset Huru-ukolle, ja hyvää keväänodotusta myös, itse kullekin säädylle. Olen ollut pari-kolme päivää aikamoisen wittumaisessa flunssassa nytten (olisiko jotain influenssan tapaista...?), joten jätin politiikat ihan vasiten väliin, on tässä olemisessa nyt muutenkin ns. pitelemistä...

Ja joo, ohjenuorana tuntuu tosiaan olevan kieltää niin lapsilta kuin varttuneemmiltakin kaikki mahdollinen hauskuus ja ilonaiheet, aina luonnossa liikkumisesta alkaen. Ja sitten ihmetellään, miksi esim. lapsista tulee arkoja, ahdistuneita, masentuneita ja muutenkin toistaitoisia. No kyllä kai vähemmälläkin lannistamisella, kun opetetaan jo etukäteen näkemään kauhut kaikkialla niiden oikeiden toimintatapojen opettelemisen sijaan. Omienkaan pentuaikojen puuhailuista tuskin olisivat nykystandardeilla ne lasut kovin kaukana, mutta niinpä vain hengissä ainakin niiden puoleen selvittiin...

Vaan kevään lähestymistä edes nuo tättähäärät kukkahatuissaan eivät voi aivan tyystin pilata, joten koetetaan pitää ainakin sen puoleen semmoista "kraft durch Freude" - fiilistä yllä. (Ja juu, jos jollekulle tulee ns. mielleyhtymiä, niin sanavalinta oli ihan tarkoituksellinen... ;)

-J.Edgar-

Joppos123 kirjoitti...

Taisi edellinen viesti mennä bittitaivaaseen joten otetaanpa uusiksi.
Iltalehden sattumakolumnisti Anni Emilia Elentola on kovasti pöyristynyt.
Svedustanian poliisi on laskenut, että siellä on noin 14000 jengeihin kuuluvaa jäsentä ja 48000 jäseniin liittyvää henkilöä.
Annin mielestä vissiin ihan liian vähän.
Antakaas kun lasken. Aktiivisia jäseniä siis 10 jääkäripataljoonaa eli kolme ja puoli prikaatia. Se on muuten puolitoista prikaatia enemmän kuin Ruotsin sodanajan maavoimat.
Annin mielestä on ihan kaameaa kun näitä edes yritetään laittaa kuriin, maasta ulostamisesta puhumattakaan.
Annilla taitaa olla etukäteispeppukipu Ruotsissa valmistelussa olevasta uudesta henkilötarkastuslaista.
Laki mahdollistaisi random henkilötarkastukset jengien jäsenille ja lähipiirille ilman vaakkumista etnisestä profiloinnista. Eiks ookkiin kaameaa?
Samanlainen laki on muuten Suomessakin valmistelussa mutta on jäänyt sinänsä paljon tärkeämmän rajalain valmistelun varjoon.
Eli jatkossa ei poliisin tarvitsisi kopeloida jokaista vastaan tulevaa mummoa jos haetaan aseita mutakuonojengeiltä.
Jos edellinen tuli sittenkin läpi niin pyydän Ykää deletoimaan sen. Sisältö oli suurinpiirtein sama kuin tässä.

Joppos123 kirjoitti...

Osasin ( ehkä) näköjään itsekkin.

Joppos123 kirjoitti...

Koitahan J Edgar toipua. Nyt jyllää flunssat ja norot.
Vaimon osastolla on noroa ( sairaanhoitaja) ja soitti juuri tulevansa etuajassa kotiin kun lentää varpusparvi molemmista päistä.
Kohta se on mullakin. Noro on siitä paha ettei sitä samassa huushollissa asuvat pääsee millään pakoon. Ehkä yksi maailman tarttuvimpia viruksia tuhkarokon lisäksi.
Kosovossa ja A- maassa oli jatkuva norohälytys päällä.
Kokemuksesta tiedän, että nyt pitää tankata safkaa ja nestettä niin paljon kuin naama vetää.
Sitten kun tauti on päällä niin ainakaan kolmeen vuorokauteen ei imeydy mikään ja sisällä ei pysy edes Rapalan vaappu.
Jippii.

Anonyymi kirjoitti...

Juu kiitosta, eiköhän tämä tästä taas... Aamulla herätessä oli taas suu kuin tuohta, no onneksi oli vielä vissyä jääkaapissa, ja lauantain kunniaksi rohkenin korkata oluenkin... Kaikenlaista pöpöä on taas liikkeellä näin kevättalvesta, joten eihän näiltä ihan tyystin saata välttyä, ellei nyt ihan jonnekin bunkkeriin komeroidu... C- ja D-vitamiinien ja sinkin (ei tarkoita vaijeria) nauttiminen sopivina annoksina ei ainakaan ole poissa oikeasta, noin vastustuskyvyn ylläpitoa ajatellen. Sitä huolellista käsienpesua toki unohtamatta.

Ainakin kerran olen noron sairastanut, ja oli kyllä sananmukaisesti paskamainen koettelemus. Vetää kerta kaikkiaan vuoteenomaksi, tosin pariin vuorokauteen se nyt yleensä ohi menee, vaikka odottavan aika onkin pitkä. Joten jos on pelkoa tartunnasta, kannattaa varata vissyvettä, limpparia, mehukeittoja ja imodiumia sopivan reilut varastot auttamaan pahimman yli selviämistä. Vaan toivotaan parasta.

-J.Edgar-

Anonyymi kirjoitti...

Toi oli kyllä paras tuon noron kuvauksista tuo Joppoksen maininta ettei siinä pysy sisällä edes Rapalan vaapu. Ihan laittoi ääneen hymyilemään:) Ja itse asiassa aivan totta ja allekirjoitan, itsekin moisen kokeneena.
Huru-ukko
PS. En kyllä sitä Rapalan vaappua kokeillut....

Joppos123 kirjoitti...

J. Edgarille.
En ota imodiumia kun ei tartte lähteä minnekkään. Paskomalla se virus poistuu kropasta.
Vaimo onneksi osti aikoinaan tuon SodaSteamin niin vissyä on.
Itse en aikoinaan duunihommissa saanut tiettävästi kertaakaan noroa.
Tai en tiedä.
Kerran ollut vuorokauden vessassa taju kankaalla kun ei uskaltanut sieltä lähteä minnekkään. Kuume hakkasi lähellä 40 ja oli aika hutera olo.
Paikka oli Thaimaan Koh Lipe.
Se hävisi vuorokaudessa. En tiedä, liekkö tullut raaoista ostereista mitä tuli mässytettyä.
Taudit lähtee sairastamalla, yleensä.

Joppos123 kirjoitti...

Sitäpaitsi jos alkaa olut maistua niin ei se kuolemaksi ole. Ei muuta J. edgar kuin voimia.👍

Joppos123 kirjoitti...

Aika huono muutenkin syömään mitään lääkkeitä ellei ole ihan pakko. Särkylääkkeet ovat meikälle täysin haram. Joskus on ollut pakko ottaa muutama mutta en halua totuttaa itseäni niihin.
Viimeksi kun otin buranaa ja oli siinä jokin kodeiinipohjainen särkylääke mukana kun eräällä duunireissulla murtui edestä aika monta kylkiluuta. Kaksi iltaa niitä otin ennen nukkumaan menoa mutta en sen jälkeen. Tuli vähän sellainen höntti ja paha olo noista kodeiinitabuista. Ihan kuin olisi ollut krapula kun aamulla heräsi.
Siksi toisekseen ne turruttavat ja sitten ei osaa varoa sitä rikkinäistä paikkaa ja voi mennä paikat huonommaksi.
Kun selänpuolelta meni ns kylkiluita niin en ottanut yhtäkään lääkettä. Ei ne selkäpuolella olekkaan yhtä kipeitä. Nekin meni duunireissulla mutta syy oli eri.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, Ano3:lle, Ano4:lle, Tapsalle vaan, Qroquius Kadille, Ekulle, Ano5:lle, Joppos123:lle, J.Edgarille ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne ja lisäyksistänne. J.Edgarille paranemisia. Itse en ole norovirusta sairastanut, ruokamyrkytyksen kyllä ja se on varsin vittumainen kokemus. Tuohon Joppos123:n mainitseaan sattumakolumnistiin saatan blogissa vielä palata. Oli sen verran paksua settiä.

Anonyymi kirjoitti...

No mikä konsti eli metodi se sitten itse kullakin toimii, kukin kai on sen oman kroppansa paras kokemusasiantuntija. Lääkkeisiin ei toki kannata koukuttautua, mutta itse olen valitettavasti (ilmeisesti isäukon puolelta) perinyt tietyn migreenitaipumuksen, joten särkylääkkeiden suhteen en saata ihan tyystin totaalikieltäytyjäksi kautta absolutistiksi häätyä... No kohtauksia onneksi tulee verraten harvoin, ehkä sen parisen kertaa vuodessa. Ja niiden oireet osaa tällä kokemuksella jo varsin hyvin tunnistaa etukäteen, joten jos nappaa buranat jo ensioireiden ilmaantuessa ja heittää vaateriin pariksi tuntia, niin hyvin käyden ihan sillä selvitään. Tosin, jos kohtaus ennättää ihan huolella päälle, niin sitä saakin sitten potea ainakin yön ylitse... Eräällä kaverillani tuo migreenitaipumus on siinä määrin paha, että joutuu käyttämään arskoja jopa pilvisenäkin päivänä, ja varsinkin keskikesä on usein täyttä helvettiä.

Erään norovirukseen (ilmeisesti) delanneen tyypinkin tiedän, tuolloin naftisti alle 40wee. Oli tauti vetänyt rajuudessaan niin heikkoon happeen, että vessan lattialle oli tuupertunut ja siihen menehtynyt. Todella valitettava (ja sortillaan täysin turhakin) tapaus ja ainakin periaatteessa täysin vältettävissä, sillä jos olisi ajoissa päässyt/tajunnut ensiapuun lähteä, niin suolasokeritipalla + ripulilääkkeillä tuokin olisi helpostikin ollut hoidettavissa.

Ja juu, jos on ns. turpa tuohella, niin hiilihappoiset juomat toimivat hyvin, ja mikseipä vaikka se kylmä kaljakin, onhan siinäkin myös se hiilihapon puraisu sopivasti mukana... ;)

-J.Edgar-

Anonyymi kirjoitti...

Eilen illalla teemalta tuli countrylaulaja Sissy Spacekista kertonut "Coal Miner's Daughter" - elokuva, jonka tulin iltapuhteikseni katsoneeksi. Niitä sen ajan peruja, kun Hollywoodissakin tehtiin vielä muutakin kuin roskaa.

Leffa toi hyvin esiin, mitenkä kehitysmaisissa olosuhteissa ihan länsimaissakin on eletty jonnekin 50-60-luvuille asti. Ja myös sen hieman kipeän omantunnon pistoksen, että mitä tuollaisten olosuhteiden voittamiseksi olisi noin järkevästi tehtävissä?

Vaan onhan siihenkin ainakin eräs koeteltu ratkaisu olemassa; opettajat ja koulutoimen yleinen kehittäminen. Jostain on aina aloitettava. (Tässä kohtaa tunnustan toki omankin puolueellisuuteni, omat vanhempani ovat opettajina elämäntyönsä tehneitä. Ja eihän se takapajuisuus tietenkään yhdessä sukupolvessa minnekään poistu, itsekin vielä alakoululaisena muistan hääräilleeni esim. isäukon apuna jossain viljankuivaamolla puintien aikaan aina iltamyöhiin asti, sivutoiminen maanviljelijä kun sekin vielä tuolloin oli. ;) Että semmoista primitiivistä lapsityövoiman hyväksikäyttöä Impiwaarassa vielä esihistoriallisella 80-luvulla. Ennen kuin opin tielle itsekin häädyin.

Mutta vakavammin; mitä ainakin omaan kokemukseeni tulee kautta kaveripiirini puolesta olen huomannut, niin parhaat opettajat tulevat useimmiten jostakin talonpoikien ja/tai työläisten kakaroista. Siis semmoisista, joilla on jo valmiiksi ns. omakohtaista kokemusta asiasta jos toisestakin... Esim. eräälläkin tuttavallani meni nuoruusiässä touhu jo hieman rötöstelynkin puolelle, mutta alta kolmissakymmenissä tapahtui ns. järkiintyminen ja kouluttautuminen, ja hän on sittemmin tehnyt ihan vakuuttavaa uraa yläkoulun erityisopettajana. Ja tuolla taustalla on ihan toiset mahikset myös hankalien tapausten lähestymiseen, kuin jollain kympin tytöllä...

Oma isoukkini toimi aikanaan kansakoulun opettajana (ja oli ainakin kuulemistani kuvauksista päätellen lievästi sanottuna pelottavan autoritaarinen ukko!), samoin varsin monet kouluja käyneemmät sukulaiseni ovat niin ikään opettajiksi päätyneet. No, ainakin oikein ymmärrettynä se opettajan ammattikin on hieman semmoista ns. akateemisen amiksen hommaa, siis sellaisille, jotka kykenevät myös oman alansa suorittaviin tehtäviin. (Vrt. agronomit, insinöörit, metsänhoitajat, jne.)

Vaikka, sanottakoon täsmällisyydeksi tässä sekin, että vielä 40-50 vuotta sitten myös opettajilla oli hieman toisenlaiset valtuudet puuttua häiriköivään ja epäsosiaaliseen käyttäytymiseen, niin luokassa kuin tarviten oppilaiden ns. yksityiselämässäkin. Ei niitä ainakaan omana aikanani haisteltu, homoteltu tai huoriteltu päin näköä...

-J.Edgar-

Anonyymi kirjoitti...

Jopa rutinuiva impiwaaralainenkin voi maailmassa tutustua ihan positiivisessakin hengessä myönteisiin ulkomuan eläviin... Esim. omassa opinahjossani tulin tutustuneeksi muutamaankin kiinalais- ja intialaislähtöiseen nuoreen aikuiseen, molempaakin biologista sukupuolta. Merkille pantavaa oli, että kenelläkään ei ollut pääaineena mitkään "cultural studies" - horinat, vaan useimmilla jokin selkeästi matemaattis-luonnontieteellinen professio... Ja monella oli näkemyksenä juurikin opettajaksi kouluttautuminen.

Ainakin muutamat heistä kaiketi sittemmin ovat myös kotimaahansa, tai ainakin hieman likemmäksi sitä palanneetkin. Ja kaikkea hyvää heille, ja onnea matkaan. Sitä totisesti varmasti tarvitaankin. Toisaalta, haluaisin nähdä sen kiinalais- tai intialaiskoulun oppilaan, joka ainakin noille tyypeille yrittäisi haistatella, homotella tai huoritella...;) Taitaisi olla se ensimmäinen ja samalla myös viimeinen kerta, kuten aivan oikein onkin. Koulun tehtävänä kun ei ole pelkästään tietojen, vaan myös niiden ns. ihmistapojen opettaminen.

-J.Edgar-

Anonyymi kirjoitti...

Jopa rutinuiva impiwaaralainenkin voi maailmassa tutustua ihan positiivisessakin hengessä myönteisiin ulkomuan eläviin... Esim. omassa opinahjossani tulin tutustuneeksi muutamaankin kiinalais- ja intialaislähtöiseen nuoreen aikuiseen, molempaakin biologista sukupuolta. Merkille pantavaa oli, että kenelläkään ei ollut pääaineena mitkään "cultural studies" - horinat, vaan useimmilla jokin selkeästi matemaattis-luonnontieteellinen professio... Ja monella oli näkemyksenä juurikin opettajaksi kouluttautuminen.

Ainakin muutamat heistä kaiketi sittemmin ovat myös kotimaahansa, tai ainakin hieman likemmäksi sitä palanneetkin. Ja kaikkea hyvää heille, ja onnea matkaan. Sitä totisesti varmasti tarvitaankin. Toisaalta, haluaisin nähdä sen kiinalais- tai intialaiskoulun oppilaan, joka ainakin noille tyypeille yrittäisi haistatella, homotella tai huoritella...;) Taitaisi olla se ensimmäinen ja samalla myös viimeinen kerta, kuten aivan oikein onkin. Koulun tehtävänä kun ei ole pelkästään tietojen, vaan myös niiden ns. ihmistapojen opettaminen.

-J.Edgar-

QroquiusKad kirjoitti...

Minusta tuon anniemilia-olennon kätkätyksen aihe oli syvä suuttumus siitä, että Svenska Polismyndigheten kehtaakin väittää Ruotsissa muka olevan niin paljon jengirikollisia.
Näyttäisipä tuo syyttävän ruotsipoliisia epäsuorasti jopa valehtelusta.

No, anniemilia-olento on Nuori Älykäs Nainen, joten hän tietää tästä(kin) asiasta kaiken paremmin kuin setämiehet.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys J.Edgarille ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne. J.Edgarilla oli erittäin hyviä huomioita. Omana kouluaikanani muistan herättäneeni kohahdusta kun yksi jätkä nimitteli naisopettajaa akaksi. QK:lle: Ehkä kyseistä naisoletettua voisi sanoa enemmänkin nuoreksi muodissa mukana olevaksi naiseksi. Tai siis naisoletetuksi.

Anonyymi kirjoitti...

J.edgarille nousee taas ahttu korkealle täälläkin. Juurikin noistaopettajakokemuksista. Ja suhtautumisesta niihin.
Joskus entisessä elämässä olin ns. pihamiehenä eräässä koulussa, silloinoli vielä tarkkikset eli hieman normaaliin sopeutumattomat aivan omissa tiloissaan, eri rakennuksessa. Päivänä muutamana porukka palasi ruokailusta sinne omilleen niin muuan poika muksi sitä opea jatkuvasti ja intti jotain turhanpäiväistä, no mitäpä teki ope (mies),nappasi rinnuksista kiinni ja nosti ja jysäytti jolpin seinään ettei jalat maahan yltäneet ja sanoi, että kuulehn sie, minnuu et muksi, usko se. Eikä alas laskenut ennen kuin pika sannoi että anteeksi opettaja.
Laitappa siihen nykyinen inklusiivinen opettajaoletettu, haistatteluahan siitä tulisi ja pahimmillaan lopputili ja mahdolliset lomarahat.
Itsellänikin parhaita opettajia on olleet juurikin ne joilla on kokemusta ja näkemystä muustakin elämästä kuin siitä opettajainhuoneen pienestä ja suppeasta piiristä.
Paras oli aikoinaan amiksessa kun saatiin opeksi autoinssi joka oli matkoilaan maailmalla toiminut mm. Australiassa jopa autotehtaalla, liukuhihnalta kokoonpanosta alkaen sinne suunnittelupäydän taakse. Monta asiaa opittiin hänen myötään, asioita joista täällä ei tiedetty vielä pariin vuosikymmeneen. Ainakaan koulujen oppien mukaan.
Huru-ukko
PS. Tuolla juutuubissa näkyy olevan jollain niminä opettajan mies. Pitäskös mun ja laittaa sinne enitsen opettajan entinen mies:))

Anonyymi kirjoitti...

Tere Ykä ja tätä ei tarvi julkaista. Vuodatus on ollut taas yli viikon kiinni, joten siirryin Bloggeriin ähertämäään. Ei pääse enää irti 17 vuoden harrastuksesta!

Taidan jatkaa silti molemmissa, jos se vuodatus vielä avataan. Tuli vain mieleeni, että jos haluat vaihtaa linkin tuohon uuteen Ihmisiä telineillä II blogiini?

Nils- Aslak

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle ja Nils-Aslakille & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Kiitos hyvistä lisäyksistä.

Nils-Aslak: Oli pakko julkaista että voin pyytää linkin. Laitan sen sitten ilman muuta linkkilistalleni.

Anonyymi kirjoitti...

No niin. Nyt kun on tyritty tässä blogissa viskipäissään perjantaina, tuli tyrittyä vielä viihteelläkin. Tuli otettua yhteen keskustelun muodossa drinkkien kera erään suvakin kanssa, joka on työkseen spr:n työntekijä. Kuinka ollakaan vaakamamboksi se meni. Lievennän nyt omaa kantaani. Toistaiseksi. Hän lupasi tehdä samoin.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Vai meni vaakamamboksi... sorruit sitten vanhaan stallareiden juttuun jota pöksylähetykseksi kutsutaan 😁

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Thorvald Eskilinpojalle & kiitos kommenteistanne. Pöksylähetyshän oli taistolaisten salainen ase. Älä Ano lievennä kantaasi tippaakaan.

Anonyymi kirjoitti...

Höpönhöpö. En lievennä. Muistissa on 2009. Juuri tuossa luin, kuinka taas joukkoraiskattiin länsimaalainen nainen. Vmp ei ole siitä uutisoinut. Yllättäen.

Anonyymi kirjoitti...

Niin. 2009 2 huhtikuuta vaimoni joukkoraiskattiin tyrmäystippojen johdosta. Mikä johti loppujen lopuksi itsemurhaan. Auon päätäni loppuun asti. Olkoon sitten päissäni/selvinpäin. Syylliset olivat tiedätte kyllä keitä. Minua vituttaa huolella, että niitä vittu suoraan sanoen suojellaan. Mutta minkäs teet?

QroquiusKad kirjoitti...

Ja toimihan se pöksylähetys, tehokkaastipa toimikin.

Aikoinaan tiedettiin taistolaisten bailujen olevan parhaat.
Sittemmin ne saivat ottaa haltuunsa SKDL:n perinnejärjestön Vasemmistoliiton ja muuttaa sen puolueesta jatkuvaksi bailuksi.
Virheiden kanssa symbioosissa ne hallitsevat tätä maata jakkupukumaisteridemarien rahoittaessa lystin kiskomalla muurahaiskansalaisen selkänahan irki lihaa myären.

Kauas on Suomen marxilainen vasemmisto harhautunut lähtökohdistaan.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt alkoi ns vituttamaan. Maria junger tai mikä se nyt oli, on kuollut. Otsikot punaisella. Ai jaa . Muistamme monien muslimien tappamia suomalaisia samalla tavalla. Onko joku vitun ylen tv kuuluttaja tämän pelleilyn arvoinen? Ai niin. Se on entisen demari johtajan muija. Tämän Mikaelin suhteen, en ole nähnyt yhtäkään osanottoa, koskien raiskauksia yms, kantaväestöä kohtaan. Mikä tekopyhä paska.