lauantai 7. joulukuuta 2019

POLIISI, HUIVI JA LUOTTAMUS


Korkeasti kunnioitettu sisäministerimme Maria Ohisalo on avautunut jälleen kerran ja todennut että muutenkin resurssipulasta kärsivässä poliisissamme pitäisi olla enemmän… niin, mitähän… hei saiskos tähän väliin fillin……no niin, tietysti vähemmistöjen edustajia ja framille nousee nimenomaan islamilaiset sillä Ohisalon mukaan ”sisäministeriön poliisi­osasto selvittää parhaillaan sitä, miten muslimihuivin voisi yhdistää poliisin virka-asuun”. Ohisalo perustelee vielä:

Olisi tärkeää, että poliisissa olisi enemmän ymmärrystä eri kulttuureista tänne tulevista ihmisistä, koska se auttaisi luomaan luottamuksellista suhdetta viranomaisen ja kansalaisten välille.

Lienee varsin selvää että Ohisalo ei tarkoita tässä kansalaisilla kantasuomalaisia mutta hänen mielenkiintonsa ja missionsa ei siihen – hänetkin elättävään porukkaan – ole ennenkään kohdistunut. Ulkomaalaisten ja nimenomaan kehitysmaalaisten absoluuttinen lukumäärä ja sen lisääminen kiinnostaa häntä enemmän. Tällä hetkellähän on tilanne, että poliisin univormussa ei saa olla minkäänlaisia uskonnollisia tunnuksia. Nyt tätä – hyvin perusteltua – tilaa ollaan muuttamassa nimenomaan islamilaisten takia. Ohisalo on huivi-intonsa lisäksi huolestunut poliisiin kohdistetusta arvostelusta:

Sisäministeri kuitenkin kertoo olevansa huolissaan siitä, että perussuomalaisen puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja muut perussuomalaiset ovat kyseenalaistaneet poliisin puolueettomuuden erityisesti niin sanottujen vihapuherikosten tutkimisessa.

– Puhe poliittisesta poliisista on keino rapauttaa tämän yhteiskunnan tunnustettuja ja luotettavia instituutioita. Siihenhän tietyt liikkeet pyrkivät: hajottamaan ja sitä kautta hallitsemaan, ja se on huolestuttava suuntaus.

Mitenkähän on? Kumpi rapauttaa luottamusta poliisiin enemmän?

a) Se, että poliittinen johto pakottaa poliisin toimimaan poliittisena poliisina ja osa sen johtohenkilöistä toimii sosiaalisessa mediassa avoimen poliittisesti?

vaiko:

b) Se, että kyseistä asiantilaa arvostellaan?

Muistutettakoon vielä että noissa islamilaisissa maissa naisten päänsä ympärillä olevat rätit ovat sorron, ja nimenomaan maskuliinisen sorron symboli. Suomalaisten suvaitsevais-tiedostavien ihmisten mielestä ne ovat kehityksen, edistyksen ja tasa-arvon symboli joka pitäisi saada poliisiinkin. Sehän ei ole sinänsä vaarallista jos ihminen puhuu levottomia. Mutta kun korkeassa päättävässä asemassa oleva henkilö haluaa koko kansan elävän levottomien puheittensa mukaisesti niin se on pelottavaa.

Odottakaapas ensi vuotta kun Ohisalo pääsee nimittämään sisäministeriön johtotason värisuoran missionsa mukaisesti.

57 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Sipilän hallituksen sisäministerit eli Orpo, Risikko ja Mykkänen olivat ihan yhtä huonoja. Ehkä he eivät uskoneet ainoaan oikeaan ideologiaan yhtä suurella paatoksella kuin Ohisalo. Ero on kuitenkin lähinnä marginaalinen.

Poliisin tehtävä on toteuttaa ainoaa oikeaa ideologiaa. Sama pätee muihinkin viranomaisiin.

klova kirjoitti...

Juu,Ohisaloa äänestäessä saa aitoa tavaraa.Orpoa ja kumppaneita äänestäessä saa samaa kuin Ohisalossa,mutta erivärisessä paketissa.

Ohisalo on siis rehellisempi vaihtoehto.Kansa saa mitä tilaa.

Tämä on kuin katselisi juopuneiden ajoa formuloilla,koskaan ei tiedä mitä kohta tapahtuu ja toisaalta tietää että jotain kohta tapahtuu.Tekisi mieli lopettaa katselu, mutta toisaalta ei malta.

Anonyymi kirjoitti...

Saako konna juosta karkuun sillä aikaa kun islamilainen poliisi vetää körmylleen rukoushetken takia?

Se on aivan saletti, että suomalainen retku ei tottele somalipoliisia vaan käy kimppuun.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vasarahammerille, klovalle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Vasara: Totta joo, mutta sillä erolla että Orpo, Risikko ja Mykkänen ovat opportunisteja eli suomeksi sanottuina huoria jotka tarvittaessa kääntävät takkinsa. Ohisalo on aito uskovainen jolla on missio. Ja nyt hänellä on valta.

klova: Ohisaloa äänestäneet vihreät saavat juuri sitä mitä halusivatkin. Orpoa ja kumppaneita äänestävät ovat vieläkin sen verran hölmöjä että kuvittelevat saavansa jotain muuta. Minä muuten lopettaisin tuo lähetyksen katselun mielelläni mutta kun siihen ei ole mahdollisuutta.

Ano: Tai sillä aikaa kun se vetää huivin paremmin hiusten päälle? Mutta totta joo, jos suomalainen tietää että poliisi on pestissään poliittisten ja uskonnollisten syitten takia niin ei se luottamusta herätä. Sääliksi käy suomalaista tavallista rivipoliisia tää nykyajan meno.

KLS kirjoitti...

"sisäministeriön poliisi­osasto selvittää parhaillaan sitä, miten muslimihuivin voisi yhdistää poliisin virka-asuun."

Hmm... Mahtaako sen poliisiosaston ulkopuolella olla ketään, jonka mielestä niitä ylipäänsä tarvitsisi missään tilanteessa yhdistää?

Vai mitä mieltä muslimit itse ovat asiasta?

Osa heistä lienee sitä mieltä, että
1. naisten on ehdottomasti käytettävä huivia, mutta poliisiksi nainen ei missään tapauksessa sovi (olipa poliisin virkapuku millainen tahansa),
ja loput taas sitä mieltä, että
2. kyllä nainenkin sopii poliisiksi, eikä sen huivinkaan käyttö aivan välttämätöntä ole.
Ja osa epäilemättä sitäkin mieltä, että
3. naisten ei välttämättä tarvitse käyttää huivia, mutta poliisiksi nainen ei sentään sovi.
Kohta 1. on tietysti islamilaisten fundamentalistien, kohta 2. taas enemmän tai vähemmän maallistuneiden muslimien mielipide. Kohta 3 on ilmeisesti niiden kanta, jotka käsityksiltään ovat jossakin siltä väliltä. Kaikista kolmesta mielipiteestä seuraa kuitenkin loogisesti, ettei poliisin virkapukua ja muslimihuivia tarvitse missään tilanteessa yhdistää.
Vai onko kenties sellaisiakin, joiden mielestä
4. nainen sopii kyllä poliisiksi, mutta huivia naisten on siinäkin tapauksessa käytettävä.
Onko kenties joku poliisin virasta haaveileva musliminainenkin kenties ilmoittanut olevansa sitä mieltä? Onko lainkaan tarvetta edes varautua siihen, että joku olisi? Onko tässäkin kyseessä jokin "puolestaloukkaantumista" muistuttava ilmiö?

Anonyymi kirjoitti...

Sisäministeriössä harrastetaan nyt, anteeksi jo kulahtanut poliittinen ilmaisuni, ihme vatulointia. Kaikille poliiseille huivi päähän and problem solved.

Näin helppoa helppoa se on... mahtasikohan sisäministeriössä olla ideoivan toteutussuunnitteluylijohtajan virkaa vapaana? Tai kenties sellaisen voisi perustaa koska tarvetta tuntuu olevan. Että Maria on hyvä vaan ja ottaa yhteyttä.

Terv: en.kerro@teille.fi

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys KLS:lle ja en.kerrolle & kiitos kommenteistanne.

KLS: Ja mahtaako Ohisalon & kumppaneitten ulkopuolella olla ketään jonka mielestä niitä ylipäänsä tarvitsisi missään tilanteessa yhdistää? Tuskin tämä vaatimus on varsinaisesti poliisista lähtöisin. Suomessa asuvien tuontimuslimien mielipidettä asiasta en ole koskaan edes kuullut. Eikä se oikeastaan minua kiinnostakaan.

en.kerro: Luulen, että suomalaiset rivipoliisit eivät ole tuosta ideasta kauhean innostuneita. Tuo ”toteutussuunnitteluylijohtaja” saattaa olla tulevaisuutta. Virkaan vaaditaan yhteiskunnallinen yliopistollinen tutkinto ja täydellinen itsensä vapauttaminen reaalimaailmasta.

QroquiusKad kirjoitti...

Huti-Maisa voisi myös pohtia, miten muslimimies mahtaisi suhtautua häntä kuriin palauttamaan saapuneeseen huivipäiseen musliminaispoliisiin:

hänellehän on lapsesta asti opetettu naisen aseman olevan jossain koiran ja esineen välimaastossa. Alempiarvoisuutensa ulkoisena tunnuksena musliminaisen on pidettävä rättiä päässään ja painettava katseensa jalkoihinsa muslimiehen edessä.
Näin sanoo Koraani, joka on totta, koska se on Allahin sanaa, ja koska se on Allahin sanaa, se on totta.
Näin se kehäpäätelmä pyörii ainiaan.

Mutta alkuperäiseen kysymykseen:
mitä miettii Abdullah, jolle poliisin virkapukuun ja tummansiniseen huiviin pukeutunut konstaapeli Aisha alkaa ladella kehotuksia, kieltoja ja käskyjä?
Vai - alkaako huivipää-Aisha lainkaan ladella? Painaako hän sittenkin katseensa jalkoihin muslimimiehen edessä; pitäähän hän päässään avoimesti naisen alistumisen ulkoista tunnusta?

Ymmärtääkö Älykäs Nuori Nainen Huti-Maisa näitä kysymyksiä ollenkaan?
Kuvitteleeko hän, että Aisha suoriutuu aivan yhtä helposti kuin konstaapeli Aino?

Mistä tuleekin mieleeni:
kuinkahan hyvin ne konstaapeli Ainot näistä muslmimitehtävistä selviävät? Olisiko jopa niin, ettei muslimitehtäviin lähetetäkään konstaapeli Ainoja?

Pohjan Akka kirjoitti...

Voi jumaleissöni sentään! Musliminainen poliisina taltuttamassa monikulttuurista mellakkaa?!? Huivi päässä on jo ilmiselvää, kuka on nöyrtyjän asemassa. Missä ulommalla kiertoradalla Ohisalo mahtaakaan matkata? Unohtamatta päivittäisiä rukoushetkiä, jotka voivat vähän sotkea päivän työkeikkoja.

Lisää popcornia - tämähän menee mielenkiintoiseksi. Tulevalla viikolla naulataan seuraaviksi viikoksi hallituskin kasaan. En povaa pitkää ikää, mutta paljon seurattavaa saadaan kyllä!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Pohjan Akalle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Hyviä pohdintoja. Ja tässä videopätkä siitä kun useampi naispuolinen ruotsalaispoliisi yrittää saada islamilaisen miehen aisoihin. Ei kovin vakuuttavaa:

https://www.youtube.com/watch?v=8YV5g23fAm8

Pohjan Akka: Hyvin todettu. Kyse on vain Ohisalon ja muitten vihreitten fantasiasta.

Joppos123 kirjoitti...

Vihreät vedätti Rinnettä 100-0 kun saivat haltuunsa sekä ulko-että sisäministeriön.
Haavisto alkaa jo olla poliittinen ruumis ja kuka nouseekaan tilalle? Molemmat suhmuroivat ideologiansa mukaista tuhoamistaktiikkaa.
Pahin painajainen olisi Haaviston potkujen jälkeen vaikkapa Emma Kari.
En voi käsittää miten jotkut vihaavat kansaansa noin paljon.
Kunhan tässä mennään riittävän pitkälle niin saattaa se viha osua omaan nilkkaan.
Koko länsimaailma on toistensa kurkussa kiinni ja ketkä siitä hyötyy? Kähtävät.
Mä väitän, että vielä meidän elinaikana islam ajetaan Euroopasta ulos niinkuin ollaan ennenkin tehty, verta se vaatii mutta päinvastainen tulos tarkoittaa kansanmurhaa ja meidän hävittämistä.
Minä ainakin lipastan tarvittaessa.

Pinlaareni kirjoitti...

Tuumin jo ennen tämän artikkelin lukemista, että siinä missä muuan viralta pantu päähölmöläinen on tuomittu rikollinen ja opportunisti, sisä- ja ulkohölmöläinen ovat paljon, paljon vaarallisempia, sillä heidän toimiaan ohjaa sairas ideologia.

Ideologia, jossa esim. tavallisella kansalaisella on vain velvollisuuksia (esim. pitää suu supussa, maksaa kiltisti kasvavat veronsa jne.), ja kunniakansalaisilla on pelkkiä oikeuksia (loppuelämän ylöspito, erilaiset "ohituskaistat" jne.).

Mitä tulee virheiden äänestäjiin, ainoa asia mikä saa heidät kaikkoamaan on tilanne, jossa ko. lahkon johtohahmot alkavat käyttäytyä rationaalisesti - mitä tuskin tulee tapahtumaan.

Mitä tulee huivipoliiseihin, liekö kyseessä moraalipoliisin varhainen alpha-versio. Viherpunikit eivät, "ovelia" kun ovat, halua heti kopioida erään, nyt jo romahtaneen unelmayhteiskunnan naispoliisien kaapu-univormuja. Ass-Holen-leirillä viruvista saisi varmasti mainioita opettajia poliisiammattikorkeakouluun.

Hyvä puoli sisähölmöläisen touhuissa on se, että hän vaikuttaa kärsimättömältä: tuhoa pitää saada aikaan nopeasti. Pitää kiiruusti perustaa kelafaatti, jotta voidaan ruveta puuhaamaan kalifaattia. Liian nopea tahti vaan voipi aiheuttaa sen, että yhä suurempi osa ihmisistä tajuaa asioiden menevän väärään suuntaan.

Joppos123 kirjoitti...

Paras kaveri tunnusti, että lukee näitä blogeja. On meinaan kovin sotilas mitä koskaan olen tavannut ja niitä muutama tullut nähtyä. Kun me kaksi kahjoa laitetaan selät vastaikkain ja patruunaa riittää niin ei siitä mikään kalifaatti heittämällä yli kävele.
Joten härifron tevttas.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle ja Pinlaarenille & kiitos kommenteistanne.

Joppos123:

Viesti1: Näinpä vedättivät. Veikkaan muuten että hallitus pelastaa Haaviston joka tapauksessa. Ja noin muuten olet oikeassa. Alistujan palkka on kuolema, varsinkin islamin kanssa ja sitä länsimaiset vasemmistoliberaalit tekevät. Ja vaativat meitä alistumaan siihen. Vaikka eivät tajua mitä se tarkoittaa.

Viesti2: Kerropa multa lämpimät terveiset sille kaverillesi.

Pinlaareni: Hyvin todettu. Ja toi ”kelafaatti” oli aika osuva.

QroquiusKad kirjoitti...

Laitetaan sekaan hieman yleiskädellistä komiikkaa, koska sitä ei ole koskaan liikaa.

Seuraavien linkkien takana näemme kahden kädellisen alfauroksen julistavan laumalleen mahtiaan:

https://insolentiae.com/jean-claude-juncker-saoul-cest-leurope-qui-titube-ledito-de-charles-sannat/

https://allthatsinteresting.com/ugliest-animals/5

Onko näissä mahtihahmoissa yhdennäköisyyttä vai liekö se vain korvieni välissä?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Kyllä mun mielestä tuo nenäapinoitten touhu näytti huomattavasti järkevämmältä.

Becker kirjoitti...

Junckerilla seisoo yläpäässä ja nenäapinalla alapäässä.

BTW: Härifrån tvättas också.

Strix Senex kirjoitti...

Höh. Kun vihreän viidennen kolonnan edustaja pääsee poliisiministeriksi niin onhan selvää, että se rupeaa pystyttämään Vihreää Valpoa.

Tässä nämä tämän hallituksen kuprut senkun eskaloituvat.
Ensin Sirpa Paatero tunaroi.
Sitten kävi ilmeiseksi, että sehän olikin Antti Rinne, joka siihen tunarointiin oikeastaan käskytti.
Ja eikös kohta selviä, että Pekka Haavisto yritti rahdata al-Holin leiriltä terroristeja Suomeen lasten pelastamisen varjolla ja käskyttämällä kulissien takana virkamiestä laittomaan toimintaan
Ja nyt Ohiosalo rakentelee vihreää Valpoa ja ilmeisesti yrittää uittaa islamisteja poliisiin.

Ja kenkkumaisinta on, että sitä mukaa kun möhlineille ministereille jaellaan potkuja, korvaajilksi on tulossa sellaista porukkaa, että heihin verrattuna pois potkitutkin alkavat näyttää melkeinpä siedettäviltä.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Jospa kaikki naiset poliisissa mukaan luettuna ministeri määrätään käyttämään burkhaa. Toisaalta tutkinnassa pitää ottaa huomioon että yhden rehellisen konnan sanaa vastaan tarvitaan kaksi siveellistä naista, mistäs näitä siveellisiä naisia löytyy. Toisaalta naispoliisien palkka pitää olla puolet miehen palkasta. Myöskin pitää keskustella että voivatko naispoliisit ajaa autoa vai loukkaako oikea uskoista kolleegaa. Myöskin laitoksilla naispoliiseilla pitäisi olla omat eristetyt tilat ja eivätkä he saa mennä oikeauskoisten miespoliisien käyttämiin tiloihin.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Yrjö kommentoi: " Sääliksi käy suomalaista tavallista rivipoliisia tää nykyajan meno."

Minulla käy sääliksi suomalaisia, jotka joutuvat noiden poliisien mielivallan kohteeksi.

"Rivipoliisi". Tätä termiä käytetään tavan takaa ilmeisesti puhuttaessa alemman päätäntävallan omaavasta poliisista. Missä kulkeen raja rivipoliisin ja ei-minkään-rivipoliisin välillä? Ajatusleikkiä voi jatkaa ylimpään poliisihallintoon ja sisäministeriöön asti.

Anonyymi kirjoitti...

Tere.
No juu, nenäaoinalla seisoo molemmissa päissä, nenä ja joku muu. Ischias Drunkkerilla ei seiso enää edes järki. Ja melkoista touhua näkyy toi sveamammojen touhu olevan. Joku mamu niitä yritti jelppiä vaan apu ei kelvannut. Eli sitä saa mitä tilaa.
Joku imaami sheikki tai jotain kertoi taannoin, että kun tytölle alkaa kuukautiset niin se on valmis naimisiin ja lapsentekokoneeksi.
Meillähän se oli hieno tilannne salne bileiden jatkoilla. Siellä muuan svakki-idiootti nainen hinasi itsensä eturiviin ja kun kamera kääntyi kohti, tissi esiin ja kaverinsa kanssa nauraa räkättivät, että mädätkää veteraanit paskavaippoihinne.
No, ilman veteraaneja nämäkään feminatsit eivät olisi juttujaan laukomassa.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Ja päälle vielä ankara rangaistus jos jotakuta sattusi vaikka liikenneratsiassa viduttamaan sen verran että repäisee huivin konstaapelin päästä. Menee päiväsakkojen puolelle. Varmaan sopiva minimi kuudenkymmenen paikkeilla.

Rajoittamattomasta maahanmuutosta on esimerkkejä muistaakseni Ameriikassakin. Aikaa siitä on, mutta kerran päätettiin ottaa Kuubasta porukkaa vähän enemmän ja Kuuba tyhjensi mielisairaalat. Sitten ruvettiin maahantulijoita ottamaan poliisihommiin ja huumeiden tuonti helpottui huomattavasti. Molemmat päätökset taitavat näkyä Ameriikassa vieläkin.

Anonyymi kirjoitti...


Vapaa käännös Petterssonsblogista:

Onko Expressen huomannut, että islam etenee vaiheittain?

https://www.expressen.se/debatt/wahhabismen-ar-ett-hot-mot-var-frihet/

Olen usein kertonut, että kaikki alkoi siitä, että ensin he halusivat tänne, sitten he halusivat erikoisruokavalion ja paikan missä rukoilla, sitten he halusivat rukouskutsut kerran viikossa, sitten seitsemän päivää viikossa ja viisi kertaa päivässä, seuraavaksi he tulevat haluamaan sharialait ja seuraavaksi he haluavat koko maamme ja nämä dorkat luulevat, että he eivät tule etenemään kaavan mukaan.

Björn Söder varoittaa yleisönosastokirjoituksessaan, että wahhabismi https://fi.wikipedia.org/wiki/Wahhabismi on kasvava uhka vapaudellemme. Radikaalia islamia voidaan levittää maallisessa Ruotsissa eräänlaisessa uskonnollisessa tyhjiössä. Useiden miljoonien avustuksin Saudi-Arabialla on vaikutusvaltaa joka neljänteen Ruotsin moskeijaan. Tämän pitäisi huolestuttaa meitä kaikkia, kirjoittaa ruotsidemokraattien (SD) Björn Söder Expressenissä.

Käännös on tuolta ja sieltä löytyy myös paljon kuvia siitä miten näkymät muuttuvat kun valloitus etenee.

https://petterssonsblogg.se/2019/12/07/har-expressen-upptackt-att-islam-tar-steg-for-steg/

Samma här: Härifrån tvättas

Johan

Anonyymi kirjoitti...

Joitakin viikkoja sitten keskusteltiin siitä, saako poliisin virkapuvussa olla Suomen lippu? Jokohan kielto on suunnitteilla samalla kun Ohisalo on hyväksyttämässä huiveja naispoliiseille? Kansallinen tunnus ei käy, mutta uskonnollinen käy ja vieläpä vieras sellainen. Saako muuten poliisi pitää kaulassaan näkyvällä paikalla leijonakorua tai ristiä? Takavuosina eräs suomalainen nainen vaati krusifiksien poistamista Italiassa koulujen luokkahuoneista. Asia on käänteinen ja tuo lisäksi suomalainen nainen työnsi kärsänsä vieraan maan vuosisataiseen kulttuuriin, joka ei kuulu hänelle pätkän vertaa. Mikä näitä tällaisia naisia ja ”puurosia” oikein riivaa?

”Uudelle” hallitukselle ei voi toivottaa onnea ja menestystä, koska se ei ole mitenkään mahdollista. Sivustakatsojankin mielenterveys vaarantuu tätä kohellusta seuratessa.

Rouva Ano

Tupla-J kirjoitti...

Omana ongelmanaan vähemmistöskoudeissa on sekin, että esim. somppupoliisit eivät käräytä omia, vaikka miten olisi aihetta. Rapakon takaa asiasta on paljonkin materiaalia. Monien muiden vähemmistöjen kanssa tilanne on täsmälleen sama.

Anonyymi kirjoitti...

Vähän sivuun kyllä mutta ei paljon, Onkohan tollakaan hepulla ihan kaikki palikat enään kohallaan päässä ?

Jouni Snellman #3079637 8.12.2019 7:51
Vastaus kommenttiin: #3079521

Haaviston luottamus mitattiin eduskunnan ulkoasiainvaliokunnassa, jossa persut hävisivät ristiretkensä äänin 10-3. Ajojahtia puhalletaan kuitenkin vielä pystyyn Putinin innoittamana, joten ehkä joitain kokoomuslaisiakin lähtee mukaan. Persujen ja Kokoomuksen ensimmäinen yhteinen välikysymys olisi Putinille riemuvoitto

Jokapaikkaan vedetään Putin kortti

Pate kirjoitti...

Kaiken tämän kuran lisäksi, olen edelleen sitä mieltä, että suurmoskeija hanke elää ja voi hyvin. Tonttia haetaan / on jo valittu. Odotellaan vain ajankohtaa jolloin tulee ilmoitus tältä " sisäministeriltä " , jotta hankkeella on täysi hallituksen tuki jne.

keski-ikäinen pikkupoika kirjoitti...

Oli tainnut noilla videon tytöillä jäänyt dialogian opinnot puolitiehen kun ei oikein tuntunut yhteistä säveltä löytyvän paremman tasa-arvon kannattajan kanssa?

Anonyymi kirjoitti...

Rouva Ano kysyi:
"Saako muuten poliisi pitää kaulassaan näkyvällä paikalla leijonakorua tai ristiä?"

Varmuudella en tiedä, mutta on hyvin mahdollista, että ne on kielletty sekaannuksen välttämiseksi, ettei kukaan luulisi niitä poliisin virkapukuun kuuluvaksi virka- tai arvomerkiksi.
Samantapaisia kieltoja ja rajoituksiahan on puolustusvoimissakin. Siellähän leijona kuuluu tunnetusti vain kenraalien kauluslaattoihin sekä upseerien kokardiin. Siihen aikaan (1980-luvulla) kun itse kävin armeijan, nuorilla miehilläkin alkoi jo melko yleisesti olla erilaisia muotikoruja, mutta armeijassa niiden käyttö oli kielletty, poikkeuksena kuitenkin uskonnolliset korut. (Muslimeja Suomessa ei siihen aikaan vielä paljon ollutkaan eikä tiettävästi yhtäkään siinä joukko-osastossa, jossa palvelin, vaan ainoat uskonnolliset korut, joita muutamilla näki, olivat kristillisiä, kaulassa riippuvia ristejä.) Yhtenä syynä kieltoon ilmeisesti oli juuri se, että joku asiantuntematon olisi voinut luulla niitä univormuun kuuluviksi arvo- tai ansiomerkeiksi tai vaikkapa joukko-osastojen tunnuksiksi.

Eri poliisivirkojen virkamerkit tuskin ovat yhtä yleisesti tunnettuja kuin armeijan arvomerkit, mutta löytyväthän nekin esimerkiksi täältä:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_poliisi

Ja kuten tästä käy ilmi, monissa niistäkin on aivan Suomen vaakunaleijonan kaltainen leijonakuvio. Vain värit poikkeavat vaakunasta: poliisin virkamerkissä on valkoinen leijona sinisellä taustalla.

Anonyymi kirjoitti...

Tummansinistä 250 gramman polyesteri/puuvillasekoitekangasta puolisentoista metriä, ommellaan kaksi hihaa ja huppu sekä leijona olkapäiden kohdalle. Mellakkapipo päähän. Luovutan idean poliisin käyttöön. Toki

QroquiusKad kirjoitti...

Veli Veijo:

"rivipoliisi" tarkoittaa järjestyksenvalvonnan vanhempaa konstaapelia ja rikostutkinnan vanhempaa rikoskonstaapelia, eli miehistöarvoista peruspoliisia.
"Kenttäpoliisi" on vastaava nimitys, mutta kattaa myös ylikonstaapelit, jotka voivat toimia kenttäjohtajina johtaen useampaa partiota ja rikosylikonstaapelia, joka voi toimia tutkintaryhmän johtajana.

Komisariota ja rikoskomisariota ei lasketa varsinaisesti kenttäpoliiseihin, vaikka jotkut heistä tekevät samnakaltaista kenttätyötä ylikonstaapelien ja rikosylikonstaapelien tavoin, laajemmin valtuuksin vain:
heillä on mm. pidätysoikeus sekä oikeus määrätä kotietsintä.

Ylikomisario ja rikosylikomisario eivät enää kuulu suorittavaan portaaseen. He tekevät kirjoituspöydän takana virka-aikaa.
Jos ihminen haluaa poliisiksi, näkee vaivan läpäistä PolAMKin perustutkinnon ja toimii kenttäpoliisina, hänellä tuskin on halua päästä kirjoituspöytähommiin?
Jos olisi, kai hän olisi hakenut kauppaopistoon, jonne pääsee sisään ja valmistuu valtavan paljon helpommin, eikö?

Ylikonstaapelin nettopalkka ei eroa komisariosta, koska hän tekee kenttätyötä kolmessa vuorossa viikonloppuisinkin, kun komisario tekee virka-aikaa jonkin verran suuremmalla mutta lisättömällä palkalla.
Niinpä poliisityötä tekevä poliisi harvemmin haluaa yletä ylikonstaapelia korkeammalle.

Ylikomisariotasolle ylenneet ovat osoittaneet, etteivät halua tehdä poliisityötä, vaan sanella kirjoituspöydän takaa miten poliisityötä on tehtävä.
Ja niiden kenttäpoliisien on toteltava.
Muuten lähtee virkamerkki.

Olen selittänyt tämän monta kertaa.
Pelkäänpä pahoin joutuvani selittämään jonkin ajan kuluttua taas uudestaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille, Strix Senexille, Patelle Pankavaarasta, Veijo Hoikalle, Huru-ukolle, Ano1:lle, Johanille, Rouva Anolle, Tupla-J:lle, Ano2:lle, Unknownille, keski-ikäiselle pikkupojalle, Ano3:lle. Ano4:lle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Becker: Näin voisi sanoa.

Strix Senex: Selvää niin ja selvää on myös että vauhti vain kiihtyy.

Pate: Niin, täytyyhän vieraitten tapoja toki kunnioittaa…

Veijo: Totta kyllä. Minä tarkoitan rivipoliisilla niitä kenttäkonstuja. Ei heissä paljoa punavihreän ideologian tunnustajia ole. Eikä välttämättä hirveästi ylemmissäkään portaissa mutta siellä on sitten niitä ajatuksettomia ja mielipiteettömiä virkamiehiä jotka suorittavat käskyt kyseenalaistamatta ja pilkulleen. Hyvänä esimerkkinä oli Mikko Paatero joka virassaan oli tunnollinen käsikassara mutta eläkkeelle jäätyään alkoi puhua jopa ihan järkeviä.

Huru-ukko: Luulen, että en edes yritä keksiä noista feminatseista tarpeeksi halventavaa kommenttia.

Ano1: Joo, olisihan se seksuaalista ahdistelua. Ja Amerikoissa tosiaan tapahtui näin. Mielisairaaloitten lisäksi Castro lahjoitti jenkeille huomattavan osan vankiloittensa sisällöstä.

Johan: Kiitos tuosta. Juuri noin se etenee. Niin pitkään kun annetaan edetä.

Rouva Ano: Tuo Suomen lippu vs. muslimihuivi on erittäin hyvä esimerkki tästä kaksinaismoralismista. Ja suomalaisten ei todellakaan kannata arvostella italialaisten tapoja. Mutta ne tiedostavat ihmiset mieltävät oikeudekseen tunkea kärsänsä joka asiaan.

Tupla-J: Tuo on täysin totta ja eräs somalipoliisihan omasi turhan herkän liipaisinsormen.

Ano2: Toi Putin-kortti on korvannut natsikortin. Helppo lyödä pöytään eikä sitä tarvitse selittää.

Unknown: Luulenpa että näin tulee tapahtumaan.

keski-ikäinen pikkupoika: Vai olisko ne viettäneet liikaa aikaa yliopistolla?

Ano3: Kiitos lisäyksestä.

Ano4: Idea välitetty.

Qroquius Kad: Kiitos selvennyksestä.

Anonyymi kirjoitti...

Arvelen kyllä, että kun ikää alkaa ylikonstalle kertyä niin humalikkojen rahtaaminen kolmessa vuorossa alkaa piisata. Ja kirjoituspöytähommat kiinnostaa. Ainakin joitakuita. Ja jotkut viihtyvät sinisessä huvimajassa eläkkeelle asti. Kukin tyylillään.

Jotkut käyttävät huumeita, lsd, sdp, thc, kok... - ja hakeutuvat siksi pois kentältä. Komisarius on vain askelma ylemmäs.

Pyssymies

QroquiusKad kirjoitti...

Noista itsenäisyyspäivän jatkojen tissifempuista ei pitäisikään sanoa yhtään mitään, koska kyseessä ovat sairaalloisen huomiohakuiset ja ärsyttämishaluiset henkilöoletetut.
Paras tapa suhtautua heihin olisi vaieta kuoliaaksi, mutta minkäs teet, kun heillä piisaa aatesiskoja ja muita mariapetterssoneja valtamedian täydeltä.

Jos olisime hävinneet Talvi- tai Jatkosodan, he tekisivät samaa mitä nytkin:
onhan Venäjällä tyttöbändi Pussycat Riots (vaimikäsenniminytoli), jotka tekevät mitä tahansa ärsyttääkseen suurta yleisöä linnatuomioidenkin uhalla;
pääasia että saa huomiota, millaista tahansa.

Ukrainasta puolestaan on lähtenyt liikkeelle tissityttöjen Femen-liike. Hehän tykkäävät siis keikkua julkisilla paikoilla yläosattomina ja mikä ettei:

https://www.google.fi/search?hl=fi&tbm=isch&sxsrf=ACYBGNRFUbOWvJPgrVUgxmjGnhSF4ACqfg%3A1575819892524&source=hp&biw=1920&bih=937&ei=dBrtXdXcHZTamwWm6LfYCQ&q=femen&oq=femen&gs_l=img.1.0.0j0i30l9.2411.3583..5857...1.0..0.109.504.2j3......0....1..gws-wiz-img.......0i3.IBmShPblYcQ

Kuten kuvista näkyy, he ovat pääosin vallan nättejä tyttöjä, joilla on kauniit ja hyvämuotoiset rinnat. Tuossa iässä nuo touhut pitääkin tehdä, ennen kuin painovoima alkaa lisääntyä ikävuosien myötä.
Tottapa heitä kelpaa katsella. Se mahdollinen sanoma, mikä heillä kenties on jää tosin hieman sivuun. Joskus sitä kyllä ajattelee, ettei sitä sanomaa taida riittääkään ketunkuonoa pidemälle.

Mutta kuten sanottu, vaikka kuuluisimme nyt Venäjään, riittäisi meillä verta nenästään kaivavia tissityttöjä niin omasta takaa kuin muualtakin.
Suurin ero olisi se, että Venäjän osana heillä olisi syytä pelätä myös saavansa sitä verta nenästään, eikä olisi miesten selkiä joiden taakse ensin juosta piiloon ja sitten tulla uhriutumaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Iän kertyessä moni poliisi myös hakee jostain Helsingistä mielellään pienemmille paikkakunnille. Ja sen ymmärtää.

Qroquius Kad: Minä vähän luulen että Venäjän vallan alla noilla suomalaisilla tissifeministeillä olisi pysynyt tissit piilossa ja pillumellakka jäänyt järjestämättä. Täällä kun on helppoa olla ”rohkea aktivisti” kun voi leikkiä sellaista täysin turvassa ja yleensä valtion elatuksella.

Anonyymi kirjoitti...

Silloin tällöin kuitenkin johonkin paikkaan kutsutaan erityisen paljon poliiseja järjestystä valvomaan. Niinhän tapahtui vastikään itsenäisyyspäivän iltana Helsingissä ainakin Runeberginkadun ja Hesperiankatujen risteyksen tienoilla, missä "Helsinki ilman natseja" -kulkueen ja 612-soihtukulkueen reitit leikkasivat toisensa. Molempien annettiin kyllä kulkea, mutta alueella oli epätavallisen paljon poliisiautoja ja kypäräpäisiä poliisia, muutamat ratsainkin. Mahtoikohan silloin yksi ja toinen normaalisti jo kirjoituspöytähommiin siirtynyt poliisi palata taas hetkeksi järjestyksen ylläpitotehtäviin? Voitiinko heidät vielä velvoittaa siihen vai ilmaantuiko kenties halukkaita riittämiin, kun siitä luvattiin tarpeeksi korkeat yli- ja pyhätyökorvaukset? Ehkä ikääntyvien poliisimiesten joukossa on paljon sellaisiakin, jotka vielä mielellään ottavat sentapaisen keikan vastaan silloin tällöin vaihtelun vuoksi, kunhan edes suurin osa työpäivistä kuluu leppoisammissa merkeissä kirjoituspöydän ääressä.

Hemuli kirjoitti...

Jahas Marinista tulee sitten pääministeri. Kuilun partaalla olevaa puoluetta alkaa vetään ihminen joka saa demarit ottamaan ison askeleen eteen päin.

Marin vie demarit samaan kasaan vihreiden ja vasemmistoliiton kanssa. Tavoitteena saada ääniä nuorilta naisilta ja naisen mielisiltä. Toki Rinne teki samaa mutta AY tausta peitti osittain touhua.

Nyt samasta (suhteellisen pienestä) äänestäjien segmentistä tappelee kolme puoluetta. Vanhoja äänestäviä on enemmän kuin nuoria, miehiä yhtä paljon kuin naisia.

Voisin pitää Marinin valintaa pienenä voittona persuille. Viimeisetkin duunarit lähtee nyt demareista.

Vuosi tätä ja kuntavaalit alkaa lähestymään, Kulmunin on pakko tehdä jotakin jos ei muuta niin sulkea silmänsä ja ajaa täysillä päin seinää.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Hemulille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Luulenpa että tässä on kyseessä lähinnä se että vasemmistolaiset leikkipartisaanit mielellään riehuisivat ja poliisi toimi siinä tapauksessa niin kuin sen pitikin eli otti lisäresursseja käyttöön. 612-kulkueen puolelta taas ei ole tullut järjestyshäiriöitä koskaan.

Hemuli: Hjuu, pitkässä juoksussa tää on voitto persuille mutta on meillä pitkät ja vittumaiset (kirjaimellisesti) vuodet edessämme.

Strix Senex kirjoitti...

Pikkutytön tylleröistä, tilu lilu lei
pikkutytön tylleröistä, tilu lilu lei
Ministerit tehtiin, huh hah hei

Elä heitä aina moiti, tilu lilu lei
elä heitä aina moiti, tilu lilu lei
kiitä edes kerran, huh hah hei

Mistä aiheen siihen saisin, tilu lilu lei
mistä aiheen siihen saisin, tilu lilu lei
Edes aivan pienen, huh hah hei

Siinäpä on suuri pulma, tilu lilu lei
siinäpä on suuri pulma, tilu lilu lei
Kun ei mitään löydy, huh hah hei

QroquiusKad kirjoitti...

Eipä kai tässä mitään yllättävää liene?
Antelias Äijäfeministi siirrähtää nimellisesti hetkeksi syrjään antaen spottivalon Söpölle Sossulle Sannalle.

Kepun Kaunis Katri lienee asiasta lähinnä hyvillään;
sen verran samaa vihervasemmistolaista Girl Power -henkeä tässä tyttöhallitusviisikossa on jo nähty kuin alkuperäisessäkin Spice Girlsissä.
Ja onhan tästä meidän tehotyttöviisikostammekin tehty jo oma Spice Girls -versiokuvansa.

Kuntavaaleissa ei Kepuleilla, KaKoilla saati Sossulla ole huolen häivää:
ne ovat traditionalistipuolueiden arkkityyppejä, jotka voivat odottaa saavansa vaaleissa kuin vaaleissa pinnallapysymiseensä riittävän äänipotin.

Kas, niillä kaikilla on äänestäjiä, joiden on pakko äänestää kuten on aina äänestetty perheessä/suvussa/paikkakunnallla/maakunnassa/ammattikunnassa jne.
Heillä ei kerta kaikkiaan ole muuta vaihtoehtoa, koska he eivät anna sellaiselle mahdollisuutta.

Siksi Järjestelmäpuolue vie potin kuntavaaleissa.
Eduskuntavaalit? Niitä ei käydä ennen kevättä 2023.
Miten silloin?
Onko Perussuomalaisia enää olemassa, vai onko puolue kielletty Eurooppalaisen Arvopohjan Vastaisena Äärijärjestönä?

Se ei tekisi tiukkaakaan tälle Älykkäiden Nuorten Naisten valtakunnankanslialle.

klova kirjoitti...

Ainakin yksi on varmaa:Sannasta tulee median,siis iltapaskojen ja Ylen lemmikki,lisäksi me naiset tekee useita juttuja Sannan kodista ja sohvan väristä.Demareiden kannatus saattaapi vähän nousta,koska kolmasosa äänestää ulkonäön ja sen sohvan värin perusteella.Ynnä söpöt ja mukavat idealistiset mielipiteet joita ei ole rasitettu turhilla faktoilla.
Toisaalta nuo äänet ovat pois vasureilta ja vihreiltä ja ehkä jopa kokkareilta.

Öljyllä lämmittävä ja dieselillä ajava sorvari voi kohta kokea sydämentykytystä, mutta jonkunhan maailmanpelastaminen on kustannettava.

vieras kirjoitti...

Pitäisikö säätää laki että valtioneuvoston jäsenen pitää olla 40 vuotta täyttänyt? Ettei ihan kakaroita valittaisi ministereiksi eikä varsinkaan pääministeriksi. Kakaroilla on tapana mennä tunne ja ideologia edellä.

Sanna Marin menee tunteet ja ideologia edellä ja on fanaatikko. Siinä mielessä pelaa avoimin kortein eikä yritä esittää muuta.

Tiina Wiikin tavoin tässä kannattaa toivoa että uusi hallitus on sisäisesti eripurainen ja hallituspuolueet ovat yhtä lailla sisäisesti eripuraisia. Tällöin tuo sisäinen riitely on pois muusta pahanteosta.

Istuuko uusi hallitus yhtä lyhyen ajan kuin Rinteen hallitus? Juhannuksen alla jätetään eronpyyntö ja kesälomien jälkeen pidetään uudet vaalit? Budjetin käsittely jäisi uudelle eduskunnalle.

Jos vaalit käydään vasta sääntömääräisesti 2023 niin demarit ja kepu on alle 10 prossaa tai lähempänä viittä. Tai jossain nollan korvilla. Haluaako kepu ja demarit tämän?

Kepu saisi äänestää marinadi-Sannan valintaa vastaan. Siinä olisi kepun viimeinen mahdollisuus pelastaa rippeet. Kepulla olisi loistopaikka pettää. Sen jälkeen hallittaisiin vaikka virkamieshallituksella.

Tässä on toisinaan toivonut talousromahdusta. Ehkä se voisi kaataa hallituksen ja tuoda uudet vaalit pidettäviksi.

Odotetaan persujen kannatusnousua ja 30 prosentin ylittämistä.

vieras kirjoitti...

Minkälainen käsitys Ykällä on tai onko Ylva kertonut naisnäkökulmasta siitä ovatko naisvoittoiset työyhteisöt käärmpeenpesiä? Jos mieskollegoja on vähintään tietty osuus, niiden läsnäolo rauhoittaa ja poistaa tietyt riskit. Kun tuota tulevaa hallitusta miettii.

vieras kirjoitti...

Perus-Jussi otti popcornit esille. Yksi pussi ei riitä, ja tarvitaan myös jotain juotavaa.

https://twitter.com/Halla_aho/status/1203733373098897409

vieras kirjoitti...

Tuoreita kuvia:

https://pbs.twimg.com/media/ELScu-GXsAEglwI.jpg

https://pbs.twimg.com/media/ELSLEoMWoAcJtRJ.jpg

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Strix Senexille, Qroquius Kadille, klovalle ja vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Strix Senex: Joo, pikkutyttöjen vallan alla ollaan niin. Vaan minä en tosiaankaan löydä aihetta kiitokseen.

Qroquius Kad: Ei ole yllättävää. Näin ajattelin tapahtuvankin. Kuntavaaleissa persut saavat suurvoiton mutta ei niin suurta kuin odotetaan. Johtuu juuri näistä ns. sukupolvesta toiseen äänestäjistä. Näille ”älykkäille nuorille naisille” ei olisi mikään ongelma persujen toiminnan kieltäimisessä. Tietysti demokratian ja sananvapauden nimissä.

klova: Joo, Naisten Lehti laukeaa pöksyynsä uuden pääministerin myötä. Ja Naisten Lehtiähän ovat myös Iltalehti, Iltasanomat ja Yle. Niitten kaikkien uutisointihan on suunnattu noin kolmekymppisille kaupungissa asuville sinkkunaisille.

vieras:

Viesti1: Idea voisi olla kannatettava. On tietysti poikkeuksia. Mutta ei Järjestelmäpuolueessa. Todennäköisesti uudessa hallituksessa on odotettavissa niitä kissatappeluja. En lähde veikkaamaan vuoden 2023 tulosta sillä valtamedia on edelleenkin – ja silloinkin – järjestelmäpuolueen takana. Suurin osa ihmisistä lukee valtamediaa.

Viesti2: On kertonut ja ovat.

Viesti3: Popparit esiin.

Viesti4: Kiitos kuvista.

QroquiusKad kirjoitti...

Veli vieras klo 22.41:

naisilta julkisuudessa kysyttäessä he pitävät naista parhaana johtajana niin nais- kuin miestyöyhteisössäkin.
Näin juhlapuheissa. Työyhteisöjen sisällä kysyttäessä näkemykset menevätkin näin:

kun mies johtaa miehiä - ei ongelmia
kun mies johtaa naisia - ei ongelmia
kun nainen johtaa miehiä - ei ongelmia
kun nainen johtaa naisia - paljon ongelmia.

Kaikki voidaan tiivistää miehen johtajuuteen tai sen puutteeseen.
Se taas voidaan tiivistää naaraan ikiaikaiseen oikeuteen juosta uroksen selän taakse piiloon.
Uroksen ikiaikainen velvollisuus puolestaan on pystyttää uudestaan kaikki, minkä naaras sai kaadettua saatuaan oikeuksia ryhtyä kaatamaan.
Naaras ei koskaan joudu tästä kaatamisestaan vastuuseen, koska loppupeleissä hänellä on aina hallussaan Se Asia.

Se Asia onkin niin arvokas, että urokset kautta lajien ovat aina jopa valmiita taistelemaan keskenään ollakseen arvollisia saadakseen Sen.

vieras kirjoitti...

Onko kooma-Antin siirto varapuhemieheksi lepyttelyksi tarkoitettu hillotolppa? Hän voinee tuosta käsin myös ohjata sossujen eduskuntaryhmää vaikkei ole ryhmänjohtaja.

Paatero otettiin takaisin kuntaministeriksi, joten keskittyy vaan kuntiin.

Varsinainen temppu on laittaa Tuppurainen omistajaohjausministeriksi.

Ihan kuin sossut yrittäisi tahallaan nostaa persujen kannatusta.

Olisi kiinnostava tietää mitä sossut ja kepulit tekevät sitten mikäli vaalitulos on oikeasti realisoitunut ja jäänyt alle 10 prosentin. Viitsiikö ne toimia jossain 5-9 prosentin tasolla vai pistääkö ne laput puoluetoimiston luukulle ja pistävät kaiken omaisuuden myyntiin ja rahat taskuihin?

Mielenkiintoista kuvitella sossut samassa suuruusluokassa kuin vasurit, eli 7-9 prosentin haarukassa. Meinaako sossut fuusioitua vasureiden kanssa, ja fuusioidaako vihreetkin mukaan? Tosin siinä fuusiopuolueessakin olisi varmaan kissatappeluita ja akat repisivät toisiaan hiuksista.

Autonomian aikaisissa eduskuntavaaleissa Maalaisliiton kannatus ei ollut kovin kummoinen, vaikka maatalous oli suurin elinkeino työvoiman osalta. Maaseudulla äänestettiin muitakin eikä silloin tainnut olla sitä kepun hegemoniaa. Vaalitulokset 1907-1917:

1907: 5,75 %
1908: 6,39 %
1909: 6,73 %
1910: 7,60 %
1911: 7,84 %
1913: 7,87 %
1916: 9,00 %
1917: 12,38 %

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Olet oikeassa. Puhut ns. mehiläiskuningatar-ilmiöstä. Ja onneksi olen jo sen ikäinen mies plus avioliiton onnellisessa satamassa että ”se asia” ei minua paljoa hetkauta. Koira heiluttaa häntää eikä häntä koiraa.

vieras: Todennäköisesti lepyttelytolppa on. En osaa sanoa mitä sossut ja kepulit tekevät kun kannatus menee niin alhaiseksi mutta veikkaan että siitä suunnasta alkaa tulla vaatimuksia persujen toiminnan kieltämiseksi. Tietysti humanismin ja demokratian nimissä.

Anonyymi kirjoitti...

Olisiko presidentillämme munaa sanoa näkemyksensä?

Veijo Hoikka kirjoitti...

QK
Kiitos vastauksestasi Yrjölle esittämääni kysymykseen.
Vastaustasi lukiessani tuli mieleen kansakoulunopettajani joskus -60-luvun alkupuolelta. Määrittelit rivipoliisin. Googlailemalla en löytänyt rivipoliisille määritelmää, en myöskään poliisin nettisivuilta. Oletko ihan itse laatinut tuon määritelmän vai olisiko sinulla antaa linkki?

YrjöP
Kiitos vastauksestasi, joka oli kansantajuisempi kuin QK:n määritelmä.

Anonyymi kirjoitti...

Noista puheeksi otetuista poliisien mahdollisista koruista tuli mieleen vielä yksi kysymys: Saako poliisilla olla tatuointeja? En ainakaan muista koskaan nähneeni?
Onko tästäkin asiasta olemassa jokin virallinen määräys? Hylätäänkö kenties jo poliisiopiston valintakokeissa pyrkijät, joilla niitä on? Ja tuleeko potkut, jos niitä myöhemmin tehdään?
Vai saako kenties ollakin, ainakin sellaisissa paikoissa, että kun virkapuku on päällä, se peittää ne kokonaan näkyvistä?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Veijo Hoikalle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Tuskinpa.

Veijo: Olkka hyvä.

Ano2: Tähän en osaa sanoa mitään.

DuPont kirjoitti...

Ykä: " Odottakaapas ensi vuotta kun Ohisalo pääsee nimittämään sisäministeriön johtotason värisuoran missionsa mukaisesti."

Tuo on se asia, jota itse kauhistelen, koska tuo voi vaikuttaa vuosien ajan yhteiskuntaamme. Noilla ei ole häpyä nimittää omaa porukkaansa virkoihin, vaikka Suomi ei olisikaan yhtä vihervasemmistolainen, mitä itse ovat. Heillä on tietynlaista häikäilemättömyyttä. Siksi itse toivoisin niitä uusia vaaleja ja siis hallituksen kaatamista.

Liki kommunisti pääministerinä, likikommunisteja sisä- ja ulkoministeriössä. En olisi uskonut tätä. Mutta toivottavasti tämä on kliimaksi. Käännekohta. Vastareaktio ei voi olla kuin parempi, näin haluan uskoa.

En usko hallituksen jatkavan koko kautta, se tulee kaatumaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, DuPont: Kyllä. Sillä virkamies on poliitikon käsikassara. Veikkaan vaan että tämä hallitus pyritään pitämään läjässä mahdollisimman pitkään sillä nyt vihervasemmistolla on sellainen etsikkoaika että toista ei ihan vähällä tule.

QroquiusKad kirjoitti...

Veli Veijo:

ihan itse määrittelin tunnetujen faktojen pohjalta. Olin kyllä omasta mielestäni kansantajuinen.

Tatuoinneista:

ainakin vartijoilla saa olla näkyviäkin. Poliiseista en tiedä, mutta voisin olettaa, ettei näkyviä sallita; kyllähän se kämmenselkien ja kaulan saati kasvojen tatuoiminen kertoo ihmisestä omaa, ei niin mairittelevaa tarinaa.

Mehiläiskuningatar-ilmiöstä:

asia nostettiin esiin rikosaiheisella Murha.info-forumilla pienen Vilja-Eerikan tapausta pohtiessa naisvaltaisilla aloilla ikävän yleinen ilmiönä:

Tirpsteenan pöydälle tulee kiireellistä reagointia vaativa paperi. Tirpsteena ei ole kuitenkaan paikalla, niinpä Pirkko ottaa sen paperin ja hoitaa asian.
Sillä hän saa Tirpsteenasta ikuisen vihollisen:
se paperi kuului jumalavita vieköön hänen rooteliinsa! Hänen!!

Tapauksen jälkeen Pirkko ei voi tehdä enää mitään hyvittääkseen Kauhian Rikoksensa. Ennen pitkää hänen on vaihdettava virkapaikkaansa, mutta Tirpsteenan kosto saattaa seurata häntä sinnekin.
Mikä pahinta, kun Tirpsteenan pöydälle tulee sitten lyhyessä ajassa vaikkapa 12 toinen toistaan hälyttävämpää lastensuojeluilmoitusta pienestä Vilja-Eerikasta, joka on ilmiselvästi kotonaan maanpäällisessä helvetissä, Tirpsteena ei tee elettäkään koskeakseen niihin.

Eee-hei. Hän istuu läpeensä tyytyväisenä läpeensä, luultavasti sitä jopa sormetellenkin ja sormiaan nuuhkien ja nuoleskellen, nauttien tästä ihanasta vallasta:
tuossa sitä on kiireellistä reagointia vaativia ilmoituksia, mutta ne kuuluvat minulle. Jos joku tekee niille jotain, se olen minä!

Eikä ainakaan mikään saatanan Pirkko!!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Määrittelit muuten tuon mehiläiskuningatar-ilmiön ikävän osuvasti. Noin suurinpiirtein tuolla mekanismilla se toimii. Valitettavasti. Johtava mehiläiskuningatar ei halua alaisikseen osaajia vaan kumartelijoita.