perjantai 7. helmikuuta 2020

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA CXIX


1. Sana edelleen tekoa pahempi

Noin 107%:n kannatusta nauttiva presidenttimme Sauli Niinistö piti taas kertaalleen puhetta valtiopäivien avajaisissa ja puhui jälleen joistain määrittelemättömistä demoneista ts. vihapuheesta ja sitten pelkästä vihasta vaikka hotellin respassa ei oikein hahmotetakaan kuinka jonkin tunteen saa kitkettyä maailmasta kokonaan. Niinistö puhui niitä tavanomaisia eli:

- Ketju näyttää lähtevän vastakkainasettelusta asteittain nousevaan vihaan ja lopuksi inhimillisyyden katoamiseen. Näin aivan tavallisena pidetystä ihmisestä voi sukeutua ensin sanan ja sitten tekojen julmuri.

Kaunista retoriikkaa joka ei itsessään tarkoita mitään mutta voihan tästä esittää hieman mielipidettä. Eli se, mitä virallinen koneisto Niinistö mukaan lukien määrittelee vihapuheeksi on järjestelmän perusteltua arvostelua ja se kohdistuu haittamaahanmuuttoon. Haittamaahanmuuttoon jonka kustannukset suomalaisille ovat kohtuuttomat ja jonka vuoksi suomalaisia on tapettu,  hakattu, ryöstetty ja raiskattu. Niitä tekojen julmureita on löytynyt jo yllin kyllin. Ne eivät vaan puhu suomea eikä niistä saisi puhua suomenkaan kielellä.

Eikö tällaista kehitystä saa arvostella? Onko se vain hyväksyttävä?

Nähtävästi se on vain hyväksyttävä ja Niinistökin näyttää olevan tutulla ja hyväksi havaitulla linjalla että suomalaisen sanoma sana – ilman väkivallantekoja – on tuomittavampi ilmiö kuin suomalaisiin kohdistettu aivan konkreettinen väkivalta. Niinistö lausui myös lauseen jonka saattaa tulkita hieman eri tavalla kuin hän ajatteli:

- Jos aiheettomat nimittelyt arkipäiväistyvät, niiden vaikutus laimenee. Torjunnan kohteena oleva ilmiökin saattaa arkipäiväistyä, tuntua tavanomaiselta

Eikö suomalaisiin kohdistunut tuontiväkivaltakin ole ilmiö, jota tulisi torjua? Mutta eikös se ole maassamme jo arkipäiväistynyt ja tunnu tavanomaiselta? Ainakin sen arvostelu haluttaisiin kieltää. Tuleeko se hyväksyä uutena normaalina?

Onko todellakin niin, että kansalaisen tulee täysin kyseenalaistamatta hyväksyä haittamaahanmuutto kaikkine seurauksineen? Onko niin, että jos hän ei hyväksy, niin hän automaattisesti velloo siinä Niinistön mainitsemassa vihassa?

Niinistö alkaa olla jo uransa loppupuolella mutta jos hän haluaisi että hänet muistettaisiin valtiomiehenä hän voisi seuraavassa puheessaan lausua sen, mitä hotellin respasta ollaan ennenkin peräänkuulutettu:

Vallitsevan järjestelmän sekä poliittisen ja virkakoneiston toiminnan perusteltu arvosteleminen ei ole vihapuhetta eikä muutakaan sananvääristelyä. Se on sallittua ja jopa suotavaa. Se on perusoikeus. Jos arvostelu kielletään, silloin kielletään myös oikeusvaltio.

Mutta Niinistö ei ole koskaan sanonut niin. Eikä hän tule koskaan sanomaan. Hän on osa järjestelmää, osaltaan vastuussa sen järkyttävistä virheistä eikä järjestelmä halua luopua vallastaan. Poliittiset noitavainot ovat vasta alkamassa.2. Tota noin tasa-arvoa eli kuva-arvoitus

Tässä hiljattain tuli kirjoitettua Ylen kuningasajatuksesta että miesten huonoon oloon tarjottaisiin lääkkeeksi feminismiä ts. päänsärkyyn tarjotaan lääkkeeksi mojovaa iskua astalolla. No, Helsingin sanomat näyttää olevan kovasti samoilla linjoilla. Katsokaapa tätä kuvaa tarkkaan. Mitähän siitä mahtaa puuttua?3. Vihreä hahmotushärö

Jos ihminen ajattelee että poltanpa piruuttaan taloni koska se on niin ikävän värinen ja siinä bensaa nurkkiin löröttäessään hän vielä uskoo vakaasti että kyllä siihen huomenna ilmestyy itsestään uusi talo niin häntä pidettäisiin syystäkin hieman sekopäisenä. Jos samanlaista ajattelua taas harrastaa valtion tasolla on puolestaan arvostettu poliitikko:Hiilineutraali hyvinvointivaltio? Hyvinvointivaltiosta puhuminen on Suomessa jo muutenkin ollut pitkään lähinnä huono vitsi ja jos vihreä valta todellakin jatkuisi vuoteen 2035 niin Suomesta voisi käyttää termiä ”nippa nappa eloonjäämisvaltio”. Mutta tuo Emma Karin twiitti kuvaa hyvin että utopistia ei reaalimaailma millään tavoin häiritse. Mutta me muut joudumme valitettavasti elämään siinä reaalimaailmassa jota utopistit ovat päässeet muokkaamaan. Ja jotka vääntävät käytäntöä teorian mukaiseksi ainakin vuoteen 2023.

*


Lisäys myöhemmin:

Tännekin tuli se odotettu mutta valitettavan ikävä tieto Ilja Janitskinin kuolemasta. Ilja haastoi valtamedian ja teki sen menestyksellä osoittaen toisillekin että se on mahdollista. Siksi niin valtamedia kuin valtakoneisto kohteli häntä kuin terroristia. Samalla kyseinen koneisto osoitti oman mädäntymisensä tason.

Muistoa kunnioittaen.52 kommenttia:

QroquiusKad kirjoitti...

Uudin 1:
Hyvä presidenttimme Sauli Väinämö lienee hahmotellut puhettaan jotenkin tähän tapaan:

"Kansalaiset. Hamburgare.
Hyvää iltaa! Grafton!

Aion tulla eteenne puhumaan ympäripyöreyksiä, jotta vaikuttaisin salaviisaalta ja syvälliseltä. Se toimi Koivistolla ja se toimii minulla.
Lisäksi minulla on suurena apunani Puppulausegeneraattori, joka auttaa minua laatimaan puheen lopullisen muodon. Tarvitsee vain lisätä siihen uhkakuvia nurkan takana luuraavasta natsismista, fasismista, rasismista ja muusta perussuomalaisten politiikasta.

Ollapa vielä Urkin valtaoikeudet, mutta mitä minä niillä?
Yhtä hyvin voisin antaa nykyisetkin Brysseliin. Taidanpa antaakin."

Uudin 2:
Feminismiä tarjotaan lääkkeeksi niin pieniin kuin suuriin asioihin:

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006398500.html

Seuraukset tuppaavat olemaan kaikkialla samanlaisia, mutta mitäpä siitä; sehän kertoo vain ettei feminismiä ollut tarpeeksi!

Uudin 3:
Lievä lohdutus on, että nämä talouden tuhoamistavoitteet on asetettu vuoteen 2035, eikä esim. 2022. Tyttöhallituksen lopettaessa tuhotyönsä määräaikaan on vielä kolme kokonaista vaalikautta.
Toisaalta mikään ei estä sitä, etteikö kolmet seuraavat vaalit mentäisi kuten edelliset:

vihervasemmisto ilmoittaa vaalien jälkeen hallituspohjasta sovitun jo ennen vaaleja, ja hallitusneuvotteluissa on kyse vain siitä, kuka saa minkäkin salkun.
Persut eivät saa yhtään, koska ovat kaikin puolin vääränlaisia!

Veijo Hoikka kirjoitti...

2. Puolen tusinaa sellaista, joilla on munat, mutta ne vaan jostakin syystä kuitenkin puuttuvat.
3. Emma tarkoittaa, että olmassa olevista poliittisesti oikeaoppisista kehitysmaista kehitettäisiin hiilineutraaleja hyvinvointivaltioita hiilirikkaiden kehittyneiden maiden varoilla. Venezuela, Pohjois-Korea, Kuubakin ehkä neutraloitavissa.
Emmalle iltalukemista: https://ilmastorealismia.blogspot.com/2012/04/metsatutkija-lyttaa-fiksusti.html

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kadille ja Veijo Hoikalle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad:

1. Täytyy sanoa että toi osui ja upotti.

2. Ruotsi on sairaus joka pyrkii leviämään. Ja toi feminismi on sana joka pistää kyrpimään joka kerta kun sen kuulee.

3. Sepä se. Kun ei ole ollenkaan varmaa että tuleeko hallintoalamainen oppimaan vielä näistäkään vuosista.

Veijo: Ehkä Hesarikin on sillä linjalla että mies on perheessä tarpeeton tai jopa haitallinen. Ja olen joskus lukenut tuon linkittämäsi jutun. Emmankin tulisi lukea mutta veikkaanpa että hän klikkaisi jutun pois jo heti otsikon luettuaan. Fundamentalisti ei salli kerettiläisiä ajatuksia vaikka ne olisivatkin oikeassa.

Vasarahammer kirjoitti...

Niinistö oli menneisyydessä tiukka kamreeri, joka vastusti julkisten varojen holtitonta käyttöä. Kannattaa muistaa, että Niinistö seurasi valtiovarainministerinä Iiro Viinasta.

Niinistön pahin töppäys oli Suomen vieminen yhteisvaluutta euroon Paavo Lipposen kanssa ilmoitusmenettelyllä ilman kansanäänestystä. Tässä kansaa kusetettiin ihan kunnolla ja lopputuloksen kaikki tietävät.

Jostain syystä Paavo Lipponen on nykyisin jo unohdettu ja menestyi aikanaan presidentinvaalissa erittäin huonosti. Niinistö taas on suosittu. Niinistön ongelma on se, että hän yrittää miellyttää vähän kaikkia. Tämä ei tietysti onnistu, koska silloin puheista tulee mitäänsanomatonta roskaa eikä asioita voi sanoa niin kuin ne ovat.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vasara. Niinistön ei sinänsä enää tarvitsisi pyrkiä miellyttämään ketään sillä hänhän on jo jälkimmäisellä kaudellaan. Hän saattaisi vaikka, no, alkaa presidentiksi. Mutta sitähän on turha odottaa sillä häiskä on federalisti joka haluaa Suomen viimeistenkin itsenäisyyden rippeiden hävittämistä.

Niinistön suosio johtunee ihan siitä että hän näyttää ja kuulostaa presidentiltä. Se riittää suurimmalle osalle ihmisistä. Ikävä kyllä. Lipponen taas antoi itsestään kuvan äksystä ja kiukkuavasta vanhan äijän ja loukatun pikkulapsen sekoituksesta. Ja ihmisethän äänestävät valitettavan usein vain mielikuvien perusteella. Lipponen sinänsä jouti jäädäkin unohduksiin.

Anonyymi kirjoitti...

Vähän off topic,mutta jossain kirjoitettiin että presidentin virka-autossa liehui eu lippu? Eikö siinä pitäs olla Suomen lippu..? Rek.kilpenä ainakin on leijona vaakuna punaisella pohjalla,oon jossain nähny..t.oloneuvos

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, oloneuvos. On muuten hyvä kysymys jos näin on. Tulee mieleen että eihän siinä autossa silloin kuljeteta enää mitään presidenttiä vaan kenraalikuvernööriä.

Anonyymi kirjoitti...

Vanhaa vitsiä mukaillen, Suomi ostaa tavaroita (hiilineutraalius), joita ei tarvitse rahoilla, joita sillä ei ole, tehdäkseen vaikutuksen ihmisiin, jotka eivät välitä. Suomi on saastuttamisessa maapallon mittakaavassa kuin kärpäsen paska valtameressä. Kiina, Intia, USA ja Venäjä (ja muutamat muut) ovat todelliset pahikset, ja niiden painostamiseen pitäisi kohdistaa kaikki toiminta. Täällä kuvitellaan suuruudenhullusti, että joku maailmalla olisi kiinnostunut siitä, mitä tällainen persaukinen lilliputtivaltio tekee. Hiilineutraaliuden sijasta Suomen pitäisi keskittyä velkaneutraaliuden saavuttamiseen lopettamalla humanitaarinen maahanmuutto ja kehitysapu.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Naulan kantaan. Olen täysin samaa mieltä. Ei lisättävää. Muuta kuin se, että utopistin egon ruokkiminen on yksi maailman vaarallisimpia asioita.

Juha Kivela kirjoitti...

Terve Ykä!

Kiitos erinomaisista huomioista ja kysymyksistä, joita tekstisi sisälsi useitakin.

1. Niinistön suhteen lienee jo kaikki toivo mennyt, sillä tehtailtuaan vakavia yhteiskuntaamme vaurioittavia toimia jo vuosikymmenten ajan, joista pahimpana maanpetoksena laskea Armeijan ylipäällikkönä useita kymmeniä tuhansia vieraiden valtojen laittomia maahantunkeutujia, ellei peräti miehittäjiä (?) Suomeen, johti hänet sellaiseen nurkkaan, josta oikeusvaltiossa olisi joutunut valtakunnanoikeuden kautta vankilaan. Nyt kun jäljellä on enää Vikdun Quislingin kaltainen maine maanpetturina, niin näyttäisi, että noitavainot ovat vasta alkamassa, kuten kirjoitit, koska Niinistöllä on ylimpien laillisuusvalvojien suojeluksessa nelisen vuotta aikaa tuhota Suomea.

Osin tämä ykköskohtahan liittyy edelliseen kirjoitukseesi kiinteästi.

2. Toimittaja Sanna Ukkolalta paikka paikoin hyvinkin napakka ja kantaa ottava kirjoitus aiheeseen. Kannattaa lukea!https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ab2389aa-c6fb-4e89-8ccf-ded378f06602

3. Vihreiden hahmotushäröt ja -häiriöt sekä kyvyttömyys ymmärtää realismia ovat kyllä ymmärrys- ja käsityskyvyn tuolla puolen. Voi nimittäin käydä, että sen kuulun "tuulenhuuhtoman perseen" sijasta kansalaisille ei jää yhtään mitään ja paluu luontoon on alastomana edessä, kuten isossa kirjassa kirjoitettiin aikojemme alusta.

Kannattaisi keskiluokan ja eläkeläisten tuoda muuten äänekkäästi esille kuinka jo nyt veronkorotukset ovat iskeneet todella merkittävällä tavalla heidän kuukausituloihinsa! Ja tämä lienee vasta alkua, vaikka demarit puhuivat aivan toisenlaisesta suunnasta! Mutta demareilta ja heitä hallituksessa tukevilta nämä valepuheet saattoikin normaalijärkinen tiedostaa, jolloin äänestyskäyttäytyminen näkyi persujen luvuissa. Valitettavasti yhteiskunnassamme on, kiitos erityisesti valtavalemedian, liian paljon keskimääräistä tiedostamattomampia yksilöitä, jotka aiheuttavat tarpeetonta kärsimystä koko yhteiskunnallemme!

Anonyymi kirjoitti...

Laitoinpa kyselyn tosta lippuasiasta Valtakunnankansliaan, saa nähdä millon tulee vastaus. Pyysin protokollapäällikköä puhelimeen, ei löytynyt. Saa nähdä millon on hakijat ovella...

Joppos123 kirjoitti...

En usko, että tampoonihallitus pysyy pystyssä vuoteen 2023. Jos kepu ei lähde ennen kesää lätkimään niin sitten ei enää edes tarvitse. Kepu vajonnee jonnekkin 5%:n luokkaan varsinkin kun juuri tänään julkaistu tutkimus osoittaa selvästi, että haja-asutusseutulaiset halutaan oikeasti ajaa pois kodeistaan kohti sitä Ykän lanseeraamaa kuutioasumista.
Soma-Li väitti Jussin puheita paskaksi mutta kas kummaa tutkimus osoittaa kommunistin puhuneen täyttä paskaa (mikä yllätys).
Nuoruus, idealismi ja tyhmyys politiikossa on juuri yhtä vaarallista kuin tyhmyys ja ahkeruus talonmiehessä. Vituksi menee.
Tuossa mitä ano kirjoitteli on oikeastaan villakoiran ydin. Pelkästään Pietarin talousalueella on helvetisti enemmän jengiä kuin koko härmässä ja ne viisveisaavat jostain ilmastonmuutoksesta.
Täällä thaikkulassakin yritetään kovasti vaikuttaa asioihin mm siten ettei seiskasta saa enää muovipusseja vaan kangaspusseja.
Niitä on kohta kertynyt toistakymmentä kun ei niitä muista raahata mukana kokoajan.
Kangaspussi, jos ei ole puuvillasta on verrattuna muovipussiin ympäristöystävällisempi vasta siinä vaiheessa kun sitä käyttää yli 40 kertaa.
Noi veskat ei sinne asti ehjänä pysy mutta kai se ajatus taas tässäkin on tärkeintä ja joku todellakin tienaa tällä hapatuksella.

Joppos123 kirjoitti...

Kakkoskohdan kuva-arvoitukseen. Kuvasta puuttuu kiintiöhomo. Muutoin kuva on oikeaoppisesti otettu korkealta jotta kaikki femakot mahtuvat samaan kuvaan.
Kuvassa lienee niitä lylleröitä jotka suurella äänellä tilailevat ravintoloissa pelkkää SALAATTIA ja kaatavat sekaan 6 litraa salaattikastiketta.
Kotona lapatossu juoksee karkuun tai vetää suojakännit. Päällä ei pysy, takaa ei yllä ja alle ei uskalla. Aito vitunvirkkaajien luokkakuva siis kysymyksessä.

Anonyymi kirjoitti...

Ei lisättävää. Muuta kuin se, että utopistin egon ruokkiminen on yksi maailman vaarallisimpia asioita. Juu ja tärkein asia maailmassa. Sanoisin minä.
Huru-ukko

Zones kirjoitti...

Kohtaan 1) pieni huomio. HS:ssa on Lasten uutiset -osio, johon kävin tutustumassa muutama päivä sitten ylevän otsikon huokuttelemana:"Sananvapaus edistää tiedonkulkua yhteiskunnassa". https://www.hs.fi/lastenuutiset/art-2000006397558.html

Lainaan tekstiä:"Sananvapaus tarkoittaa, että jo­kainen saa hankkia, vastaanottaa ja levittää tietoa sekä kertoa mielipiteistään.

Sananvapaus ei kuitenkaan tarkoita, että kaikki saavat sanoa ihan mitä tahansa. Vastuuseen voi joutua esimerkiksi valehtelusta, toisen haukkumisesta ja toisen yksityisasioiden kertomisesta julkisuudessa.

Tällä viikolla vietetään Sanomalehti­viikkoa. Sananvapaus mahdollistaa myös sen, että sanomalehdet saavat kirjoittaa ja julkaista tietoa maailman eri asioista, kuten politiikasta, taloudesta ja johtajista. Sanomalehdillä ja muulla medialla on siksi suuri vastuu paikkansapitävyydestä."

Pistääkö kaksi virkettä erityisemmin muiden silmään?

Lasten aivopesu on jotain niin törkeää, etten tiedä mitä sanoa. Hyvä, ettei ole tullut omia tehtyä, saattaa olla, että em. tapaisten asioiden opattminen omille jälkeläisille olisi johtanut konflikteihin.

-----------------------------
Kohtaan 3) myös pari huomiota.

Opiskelin 90-luvulla alaa, johon liittyi ympäristöajattelu. Suurin osa vuosikurssin opiskelijoista oli itseäni kymmenen vuotta nuorempia ja toista sukupuolta. Oli hämmentävää nähdä kuinka lukion käyneet, 20 ikävuotta lähestyvillä opiskelijoilla ei ollut minkäänlaista kykyä analyyttiseen ajatteluun tai kritiikkiin vaan kaikki upposi ilman vastaväitteitä.

Mitä ilmeisimmin tämä oli opettajatasolla tiedossa koska parilla kurssilla mitään kritiikkiä ei otettu vastaan tai asialliset kysymykseni ohitettiin. Joukkopaine ja hyväksytyksi tuleminen vaikuttivat todella vahvasti. Myös usko asiaan ilman mitään tutkimuksia tai todisteita, perusteeksi riittää 'täytyyhän tämän olla näin'. Greenpeace oli auktoriteetti.

Parasta lannoitetta oli kompensointiajattelu: kunhan käytät kestovaippoja, peset tiskirätit ja hankit kestopussin kaupasta ostetuille hedelmille, voit hyvällä omallatunnolla käydä kerran vuodessa Balilla. Kaikki kulutus on kulutusta, kaikki vaikuttaa ympäristöön sitä kuluttavalla tavalla, mitään kulutusta ei voi kompensoida kuluttamalla jotain muuta. Mitäpä muuten arvelette, kuinka paljon vaippojen peseminen jne kuluttaa verrattuna asiallisesti hävitettyihin kertakäyttövaippoihin?

Näillä opeilla meille on saatu aivopestyä punavihreä sukupolvi. Ja kun kaikki tapahtuu samanmielisten kanssa omassa kuplassa, mikään omasta uskosta - kyllä: uskosta, ei tiedosta - poikkeava ei läpäise moraalisäteilyn suojakenttää.

Joppos123 kirjoitti...

Yksi tamppoonihallituksen jäsen (aisuri) paljasti juuri, että suunnitelmissa on säätää "rikkaille" maastamuuttovero. Ja jos aikaisempia arvioita "rikkaudesta" on uskominen niin se on vasureille noin 3000/kk brutto.
Eli läpsy tulee maahan ja vetää saman netto.
Meinaako ne laittaa rajaporukan jatkossa ampumaan laittomasti maastapoistuvia harppisaksanmalliin?
Onhan Marin loihe lausumaan, että ulkomaille muuttaneiden eläkeläisten kansalaisuus tulisi poistaa. Samaan aikaan laittomasti maassa lonniville sotilaskarkureille lyödään passia ja kansalaisuutta kouraan oikein urakalla.
Tavoite on näköjään oikeasti diktatuuri.
Tekisi mieli kirjoittaa muutakin mutta antaa olla.

Anonyymi kirjoitti...

Perhetiimi, ilman miehiä tietty. Tuskin kukaan mies moiseen kööriin haluaakaan. Naisetkin on sen oloisia että tokkopa noillakaan on kokemuksia omista lapsista. Kuvasta tuli mieleen kuinka hetki sitte vielä googlettamalla "black couples" tuli kuvia mustista pareista. Googlettamalla "white coupples" tuli kuvia...mustista/interracial pareista. Googlettamalla "gay coupples"...no ymmärrät varmaan. Kokeilin äsken ja google on tehnyt jotain kun löytyy osin ihan sitä mitä pyytääkin. Fifty - fifty. Hiilineutraali hyvinvointivaltio on tietenkin sellainen jossa ei ole hiilidioksidipäästöjä. Eikä hyvinvointia. Tuulivoimaakin pitäis olla 30% koko energiantarpeesta vuonna 2030. Aivan sairasta puuhastelua. Ottaa nyt rinta rottingilla tavoitteeksi tuollainen setti mikä tulee romuttamaan koko valtion. Noi on käsittämättömän kujalla.

Obb kirjoitti...

Tämä henkilö löytyy minun hakemistostani kohdasta. " Vähemmän tunnettujen runoilijoiden puolisot"
Tämä runoilijan mies ei ole edes " tehokkaasti katunut" putkipaavon kanssa aiheuttamaansa vahinkoa.
Ei tekototinen tv-esiintyminen tee kenestäkään valtiomiestä.

Joppos123 kirjoitti...

Aina välillä tulee mieleen, että on sitä kaikenlaista paskaa ja pahuutta tullut nähtyä niin aina nämä "sotaa ja vainoa paenneet" osaavat yllättää.
Puhun nyt tuosta Oulun tapauksesta missä joku 23v hiekkaneekeri sai pyykkituvalla panokohtauksen ja raiskasi 85v naisen.
Olisi pari ideaa ongelman ratkaisuun mutta jääkööt ajanpuutten vuoksi kertomatta.
Itse teosta. Olen sanaton.

Anonyymi kirjoitti...

1. "Jos aiheettomat nimittelyt arkipäiväistyvät..." niin nyt vaan sitten lista pöytään Mr. President. Mitkä ovat aiheellisia ja mitkä aiheettomia nimittelyjä? Ja kuka tämän määrittelee? "Pera (12 v.) on läski" on rumasti sanottu, mutta onko se aiheeton nimittely jos Pera painaa 130 kiloa? Viiden sentin pilkkijäillä liikkuminenkin on turvallisempaa kuin nykyinen hyväksyttävä sanankäyttö. Ihan muuten vaan Salelle tiedoksi, suomen kielessä sana "nimittely" sinänsä sisältää jo negatiivisen latauksen. Eikös siellä linnassa ole ihan oma kielenhuoltaja?

2. Kylläpäs Ykä esitti kimurantin kysymyksen. Pitkään pähkäilin että mikähän tuosta kuvasta mahtoi puuttua, mutta kuvatekstistähän se sitten selvisi: Elina Väinönen. Ykä ehkä tarkoitti jotain muuta, mutta se nyt on vaan kuulkaas kundit paras tottua siihen että seuraavat 3+ vuotta saatte nauttia vain näistä tyttökalenterikuvista. Että pois vaan ne ryntäät ja revat autokauppojen ja huoltsikoiden takahuoneista ja tällaista laadukkaampaa naisenergiaa tilalle.

3. Ennen kuin on hahmotushäiriö, pitäisi edes hahmottaa. "Maailman ensimmäisen hiilineutraalin hyvinvointivaltion rakentaminen on hallituksen tärkein tavoite", ihankos näin tuli ennen vaaleja kerrottua? Muistaakseni listalla oli aika paljon muita asioita. Voin hyvin kuvitella, miten riemuissaan se Runar från Närpes suhtautuu tähän tavoitteeseen: enää ei RKP jauha siitä iänikuisesta ruotsista vaan nyt vihdoinkin ollaan kohta hiilineutraaleja! Ja hyvinvoidaan! Kunnes sitten katsoo kasvihuoneensa lämmityslaskua. Eikä se Anterokaan siellä pellonlaidalla niin onnelliselta näytä.

Mistä näitä suuruudenhulluja oikein sikiää? Suuruudenhulluus ei ole aina välttämättä huono juttu silloin kun se ei mene harhaisuuden puolelle, useat luovat ihmiset ovat suuruudenhulluja. Voi poliitikkokin olla luova, mutta hän pakottaa aina muut maksamaan hurjimmatkin ideansa.

Suomi - maailman ensimmäinen sitä ja tätä, ihan kuin se olisi joku itsetarkoitus. Ainoa missä Suomi taitaa olla ihan oikeasti ykkösenä on Ruotsin apinointi.
tira+

vieras kirjoitti...

Ilja Janitskinin muistolle. Ilja avasi portteja kansallismielisille medioille. Hänen muistoaan voi kunnoittaa jatkamalla kansallismielisten medioiden toimintaa. Nyt Ilja teki viimeisen källin. Hän siirtyi Deep Staten ja Demlan toimivallan ulottumattomiin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Juha Kivelälle, Ano1:lle, Joppos123:lle, Huru-ukolle, Zonesille, Ano2:lle, Obbille, tira+:lle ja vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Juha:

1. Joo, ja Niinistöhän on vain osa suurempaa koneistoa joka on tehnyt mainitsemistasi asioista kyseenalaistamattoman itseisarvon.

2. Tuollaisia kirjoituksia lukisi valtamediassa mielellään enemmänkin.

3. Juuri näin kannattaisi tehdä mutta suomalainen on vieläkin äärimmäisen kuuliainen itäsaksalainen. Ja valtamedialla on siinä valitettavan suuri osuus.

Ano1: Ilmoitteletko jos vastailevat?

Joppos123:

1. Minä sinänsä veikkaan että pysyy, sillä jos se kööri ei muuta tajua niin sen se tajuaa että vaaleissa tulee joka tapauksessa kuokkaan. Tässä hallituksessa on yhdistynyt juuri se nuoruus, idealismi ja tyhmyys. Muu maailma ei nakkaa paskaakaan suomalaisten toimista mutta nuo typykät haluavat sen ihanan onnistumisen tunteen ja sehän ei tule kuin suomalaisia kyykyttämällä.

2. Ja sitten kun se kiintiöhomo olis ollut vielä etnisesti edistyksellinen. Ja mikä ettei vielä islamilainen.

3. Jep. Maastamuuttovero mm. yrittäjille joitten yrittämisen mahdollisuudet on Suomessa ajettu totaalisen alas. Loppuuhan se yrittäminen Suomessa tietysti tällä hallituksen ns. luonnonmenetelmälläkin. Ja diktatuuri joo. Rajaton maahantulo-oikeus mutta valvottu maastapoistumisoikeus.

4. Juuri tuollaiset tapaukset saavat ihmiset – ja hyvästä syystä – miettimään että mitä vikaa korpilaissa on. Mutta järjestelmämme vaatii meitä hyväksymään tuollaisen perseilyn (en sano sikailun sillä sikahan on fiksu eläin) uutena normaalina.

Huru-ukolle: Vihervasemmistollemme se on juuri se tärkein asia.

Zones: Ykkösestä: Pirkkalan moniste on levinnyt Pirkkalasta koko maahan. Ja kolmosesta: Tiivistit vallitsevan tilanteen varsin osuvasti.

Ano2: Olen kuullut aikaisemminkin tuosta googlen lievää suuremmasta valikoivuudesta. Samanlainen diversiteettiajattelu on myös nykyisin niin elokuvissa ja sarjoissa jonka vuoksi en jaksa katsella niitä enää juuri ollenkaan. Mitä energiaan tulee niin totta puhut ja karmeinta on että hallituksemme ei sitä kerta kaikkiaan ymmärrä.

Obb: Ei tee niin, mutta hyvin Niinistön mielikuva on myyty ja kannatus tasoa Kekkonen.

tira+:

1. Joo, tuo linja on loputon suo. Ei ole asiaa mistä joku ei loukkaantuisi. Pitäisi olla tuppisuuna mutta voihan sitä vittuilla viittomakielelläkin. Tietysti eräitten henkinen pipi on paljon suojellumpi kuin eräitten toisten.

2. Tuosta tuli mielikuva siitä että tasa-arvokoordinaattori kiertää peltihalleja tarkastamassa että onhan ne jätkien seinäkalenterit varmasti määräyksien mukaisia.

3. Kaiken kaikkiaan totta enkä osaa vieläkään sanoa, että milloin ja miksi tämä mielettömyys alkoi. Nykyhallituksen myötä se on vaan lyönyt uuden vaihteen läpeen. Kirjaimellisesti.

vieras: Jep, näin kävi. Odotettu mutta silti ikävä uutinen. Muistoa kunnioittaen.

Anonyymi kirjoitti...

"voit hyvällä omallatunnolla käydä kerran vuodessa Balilla"

HEL-HKG-DPS menopaluu on vain tonni CO₂:a! Helposti kompensoitavissa kestovaipoilla! Oikein pihisti (olettaen mm. narukuivaus ulkona) käytettynä kestovaippa vain 342 kg/muksu. Eli joka Balin reissulle tehtävä 2,9 tenavaa.

Anonyymi kirjoitti...

Aivan varmasti ilmoitan. Kai siellä kansliassa jonkun luulis tietävän mikä rätti siinä volgan keulassa lepattaa.
Ainakin tiedustelu kirjaamoon on menny koska vahvistusviesti tuli.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: En pysty vahvistamaan tuota matematiikkaa. Osaaminen ei riitä. Itse en ole lentänyt pariinkymmeneen vuoteen.

Ano2: Okke.

Joppos123 kirjoitti...

Noin yleisesti ottaen aika moni länsimaa huojuu käytännössä sisällissodan partaalla ja hallitukset tuntuvat tekevän tahallaan kaikkensa, että kansojen kahtiajakautuminen vain syvenee.
Tätä pidetään yllä myös kehitysmaalaisten maahanrahtaamisella ja varsinkin niiden perseilyllä.
Väitän edelleen, että tämä on harkittua. Toistensa kurkussa kiinni oleva kansa on paljon helpompi johdettava täysin kyvyttömästi kuin tiukasti oman porukkansa puoliaan pitävän porukan.
Kaikkiin ongelmiin voidaan aina asetella työryhmiä jotka kahvittelee ja puristelee pallejaan hallituskauden loppuun,kovalla korvauksella toki.
Kansa odottelee muutakin kuin jatkuvia veronkorotuksia tai lisää elukoita ulkomailta mutta tulee jatkuvasti höylätyksi kuivana kakkoseen.

Anonyymi kirjoitti...

@Joppos, se onkin useamman ymmärrysharjoituksen paikka, jotta miksi esim. lähi-itäläiset lähtevät huonoja oloja (ja islamia) pakoon länsimaihin ja tänne päästyään he alkavat tekemään uudesta kotimaastansa samanlaista p*skastania/"shithole countrya", josta he alkujaan lähtivät litomaan? Oma mielikuvitus ei enää riitä keksimään selitystä. Onko se sitten kaipuu omanlaisiinsa elinolosuhteisiin, omaan kulttuuriin ja siinä ohessa myös islamin levitys länsimaihin tyyliin Troijan hevonen?

Loogisesti ajatellen tuossa tapahtumankulussa ei ole muuten mitään järkeä kuin tuon uskonnon levittäminen. Aikaisemmin he eivät pystyneet levittämään tapojansa asein, nyt he tekevät sen rauhanomaisesti länsimaiden sosiaaliavustuksia hyväksi käyttäen ja vieläpä eräiden länsimaalaisten idioottimaisten hihhuleiden avustamana. En voi muuta kuin pudistella päätäni tätä idiotismin ja hyväuskoisuuden määrää, mikä nyky-yhteiskunnassa vallitsee, ainakin päättäjien taholta.

Meikäläinen ei ainakaan halua länsimaiden muuttumista Lähi-idän kaltaiseksi p*rsläveksi, mutta meidän tavallisten kansalaisten mielipidettä ei vissiin oteta huomioon. Pahimmillaan on luvassa jonkunlainen kaaos. Sitten kun puhdas juomavesi loppuu esim. Afrikasta ja Lähi-idästä olemme jännän äärellä.

Täältäpäin myös kepeät mullat Ilja Janitskinille, vaikka en ollut hänen kanssaan missään tekemisissä enkä häntä tuntenut. Turhan nuorena mies lähti täältä kohti suurta tuntematonta.
Hänen kohdallaan nähtiin, että kynä on miekkaa mahtavampi, miehestä taisi tulla oikea päänvaiva valtamedialle. Toki, joskus tuli aikansa kuluksi luettua MV-lehden kommenttikenttää ja se ei todellakaan ollut poliittisesti korrektia settiä.

OT:nä linkkiä 5-osaiseen sarjaan Logged in, kertoo nuorista miehistä joiden elämä kuluu pelejä pelaillessa ja jonkunverran päihteitäkin käyttäen. Tuo osa 2 ja 5 voihan hyvä Jumala, enempää en pysty sanomaan, mutta suht'koht sanattomaksi veti. Otaksun että Ykä on töissänsä törmännyt samankaltaisiin ihmiskohtaloihin?

Mielenkiintoista olisi tietää, ottaako kukaan työnantaja tuontyyppisiä hemmoja koskaan töihin firmaansa? Wanha kyynikko sisälläni toteaa jotta tuskin. On siinä tyypeillä loistava tulevaisuus edessänsä jos sama meno jatkuu ja yhteiskunta sponsoroi elintapaa. He eivät taida ihan sanan varsinaisessa merkityksessä olla mitään ihannevävyjä?

Huhhuh ja hei hulinaa tätä maailmanmenoa....!


- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle ja Soomepoisille Eestist & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Joo, esmes Ranskassa jo poliisi ja palomiehet ottavat yhteen mutta valtamediamme ei asiasta kovin innokkaasti uutisoi. En osaa sanoa tämän touhun pohjimmaista syytä tai voihan se olla useitten syitten summa. Mutta seuraus on joka tapauksessa se mitä sanoit. Ainoa varma on se, että niitä kahvittelevia työryhmiä perustetaan aina vain lisää.

Soomepois: Paljolti niin kuin kirjoitit mutta siihen kysymykseen ”miksi” on myös sekin vastaus että ”siksi, koska länsimaat ovat niin typeriä että se onnistuu”. Täytyypä tutustua tuohon linkittämääsi sarjaan. Uskoisin, että tuon kaltaiset kaverit ovat valitettavasti koko ajan lisääntymään päin.

Juha Kivela kirjoitti...

Joppos123 kirjoitukseen 8. helmikuuta 2020 klo 17.47. Väitteesi takana on useampikin suomalainen. Kaiken kaikkiaan tuossa lyhyessä kirjoituksessa oli tiivistettynä paljon asiaa.

Naapurimaa Ruotsista kuuluu, että rahat alkaa olla loppu, irtisanomisia on tiedossa. Kaikesta huolimatta maamme hallitus edelleen ihannoi ja seuraa Ruotsin esimerkkiä. Tosin sen verran luotan vielä PV:hen, että tuskin Suomen puolella noita panssariajoneuvoja on yhtä helppo varastaa kuin naapurissamme.

Veronkorotukset, jotka ovat jo realisoituneet, tullevat pian näkymään maassamme. Ja ne ovat todella myrkkyä maamme taloudelle, mutta ennen kaikkea yksilötasolla äärimmäinen inhimillinen kärsimysnäytelmä, jota maamme hallitus vain pahentaa toimillaan.

Sosialistinen kommunismi ei koskaan ole kaiketi missään maassa vielä onnistunut, mutta siitäkin huolimatta sitä pitää ideologisesti toteuttaa edelleen Suomessa. Logiikka tämän taustalla piilee siinä, että kun on riittävän kauan harjoitettu ja jatkettu ryöstöoperaatioita ja puhallettu massiiviset kollektiiviset varat muutamien yksityishenkilöiden ja perheiden jättiomaisuudeksi - eli Suomen Kansa ryöstetty - on mahdollista kuvitteellisesti aloittaa kapitalismi...

Tämä maa - Suomi - ja sen Kansa olisivat ansainneet parempaa...

Juha Kivela kirjoitti...

Unohtui edellisestä kommentista...

Rauha Iljan muistolle.

Tapasin Iljan kerran tai kaksi Eduskuntavaalien alla ja keskustelimme lyhyesti. Jäi myönteinen kuva Iljasta ja ennen kaikkea miehestä, joka näki kirkkaasti ja selkeästi, kuinka tässä mahdollisesti käy, sillä muistan selkeästi Iljan todenneen, että "jos nämä vaalit hävitään, niin se oli sitten siinä". Voi olla, ettei aivan sanatarkka lainaus, mutta melko lähelle.

Ikävä kyllä, tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä, että Ilja oli tuossa oikeassa. Olisin toivonut Iljalle vielä pitkälti elinpäiviä ja kaikkea hyvää. Ilja teki suuren työn haastamalla valtamedian, joka on Suomessa täysin mädäntynyttä ja korruptoitunutta. Suuri saavutus yhdelle kansalaiselle.

Voimia läheisille surutyöhön.

Osanottoni,

Juha

Anonyymi kirjoitti...

Ilmastosta taas huolehtia.
On Suomi köyhä, ettei ole kunnon autoja varaa ostaa.
Sähköautoja pitäisi, utopia tämä on.
https://yle.fi/uutiset/3-11192152

Sauli niinistön mainitsema
ydinaseet. Mitä merkitystä Suomella maana
muiden maiden ydinaseisiin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Juha Kivelälle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Juha:

1. Ruotsin talousveturi ja oma valuutta on siirtänyt väistämätöntä mutta nyt siellä alkaa tosiaan olla kunta toisensa jälkeen täydessä pankrotissa. Valitettavasti tuossa mielettömyysmaaottelussa Suomi on saavuttamassa Ruotsia. Veronkorotukset purevat erityisesti yrityksiin ja mistähän muualta se jaettava raha oikein saadaankaan? Samoin suurten kaupunkien ulkopuoliset alueet alkavat tällä menolla olla kusessa. Ei hallitus mitään pakkosiirtoja toki tee. Ei sen tarvitse. Kun elämä muuttuu mahdottomaksi niin on pakko lähteä. Mutta ei siellä kaupungissakaan ole varaa asua eikä hankkia asuntoa. Mutta kunhan päästään uhraamaan ilmastojumalalle niin sehän riittää.

2. En ole pahemmin kommentoinut tuota valtakoneiston lemmikkiä Jessika Aroa mutta täytyy sanoa että ei sillä ämmällä ole niin tyyli- kuin tilannetajua. Meinaten, hänen reaktionsa Ilja Janitskinin kuolemaan oli surunvalittelut itselleen:

https://pbs.twimg.com/media/EQPoLvRXsAAmNHo?format=jpg&name=small

Tiedän, että ei hänen välinsä Iljaan hyvät olleet mutta olis nyt sentään älynnyt olla edes hiljaa.

Ano: Joo. Kymmenen vuoden päästä 800.000 sähköautoa. Kun keskimääräinen auton arvo Suomessa on kolme tonnia ja rapiat. Sitten heräsin ja laskin kissan ulos…

Juha Kivela kirjoitti...

Kyllä veronkorotukset ovat jo purreet kuntien veroäyrien nostojen kautta - tosin epätasaisesti alueellisesti jakautuen - myös tavalliseen kansaan. Osassa kunnista jopa varsin dramaattisesti. Kouvola lienee yksi hyvä esimerkki-kunta. Siellä sen verran vakava tilanne, että ymmärsivät sentään perua lisäpakolaiskiintiön kasvattamisen, näin ainakin tällä erää. Toki kun rajat edelleen vuotavat niin totuus voi olla toinen.

Ruotsin tilanne tosiaan huolestuttava, monessakin mielessä.

Menee hieman off-topicina tämä seuraava, mutta lueskelin Ilta-Sanomia tässä aamun aikana. Vaikuttaa siltä, että Meilahden suunnalla asuvat muuan kokoomus-poliitikot ovat mahdollisesti ydintukijoidensa kesken tehneet varautuma-suunnitelmia Suomen ylimmän johdon varalta...

Asiat eivät ole vaikeita, mutta kokoomuksessa päivänselvät asiat pyritään verhoamaan vaikeuden ja monimutkaisuuden kaapuun, kuten tässä muuan Häkkänen: "Häkkäsen mukaan resepti jolla Suomi menestyy tulee olemaan niin monimutkainen ja vaikea..."

Väärin. Asia ei ole monimutkainen eikä edes vaikea. Muillekuin kokoomukselle, jotka tahtoisivat puhaltaa rahat omien ydintukijoidensa ja hyvävelisisarpiirin omaisuudeksi, jolloin täytyy turvautua muiden puolueiden syyttelyyn, kuten "Häkkäsestä on selvää, että toukokuussa hallitusneuvotteluissa järjestettiin ”jonkin sortin rahanjakotalkoot”". Näin varmaan tapahtuikin, mutta kokoomusta ja kokoomuslaisia harmittanee lähinnä, etteivät he olleet päättämässä omalle piirilleen tuosta jaosta.

Mielestäni villakoiran ydin, jonka johdosta sanotaan, ettei yksikään puolue tahdo hallitukseen kokoomuksen kanssa, tulee Häkkäsen lausumana tässä esille: "Kyse on siitä, minkälaisia asioita voidaan edistää konkreettisesti lakihankkeina. Hallituksessa sellaisia lakihankkeita voidaan edistää, jotka ovat kokoomuksen arvojen mukaisia. Sellaisia, jotka eivät ole, ei voida".

Eli juuri noin, että KAIKKIEN muiden puolueiden olisi tanssittava ja päätettävä KOKOOMUKSEN tahdon mukaisesti. Onko Suomi yksipuoluejärjestelmä silloin kun kokoomus on hallituspuolueena?

Olipa tekstissä ristiriitaa Häkkäsen tuon artikkelin ja muiden puheiden välillä, josta lyhyesti sanottakoon, että kokoomus näköjään pyrkii avoimesti Ykän kirjoittaman Ylilääkäri-dystopian toteuttajaksi. Totuudenpuhujat ja faktistit psykiatriseen hoitoon koko loppuelämäkseen eli ikuiseen elinkautiseen tyyliin kokoomus ja Häkkänen.. https://www.is.fi/politiikka/art-2000006401280.html

Päivänselvää nimittäin on, että tämä dystopia-Suomi laatisi pian kokoomuslaisen lain, joka veisi totuudenpuhujat ja faktistit ikuiseen elinkautiseen.. Tuotahan Järjestelmäpuolueen edustajat ovat jo alkaneet pohjustaa laajalla rintamalla..

Juha Kivela kirjoitti...

Sähköautoista ja niiden määrästä kymmenen vuoden kuluttua.. Yksi näppärä konsti niiden lukumäärän kasvattamiseen on turhantyöntekijöiden, erinäisten avustajien ja nomenklatuuran jäsenten entisestään turvottaminen valtion, kuntien ja erinäisten virastojen ja laitosten alaisuudessa.. kylmää kyytiä todellisille veronmaksajille.

Ihan asiallinen kirjoitus Olli Pusalta.. https://www.oikeamedia.com/o1-131400

2. Tuli tuo Jessikka Aron twiitti tosiaan itsellänikin vastaan somessa. Ei mitään tyyli- kuin tilannetajuakaan.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä kirjoitus ja hyvät kommentit; kaikki olisi helppo allekirjoittaa!

Seurasin kauhulla pari vuotta sitten Ilja Janitsikin ihmismetsästystä Espanjassa ja Andorrassa; vakavasti sairasta miestä jahdattiin kuin massamurhaajaa. Ns. suurelle yleisölle jäi varmaan vaikutelma ihmishirviöstä, joka ansaitsi kohtalonsa; siis hilut kintuissa kotimaahan tuomiota kuuntelemaan ja kärsimään. Valtamedia ei takuulla tunnusta osallisuuttaan tässä asiassa, mutta mielestäni Ilja Janitskin voitaisiin nimetä sananvapauden esitaistelijaksi. Jos se ei nyt ollutkaan kaikilta osin salonkikelpoista ja lain viimeistäkin pilkkua myötäilevää, niin rohkenempa väittää, että ilman Ilja Janitskinia moni kupla olisi jäänyt puhkeamatta ja moni suomalainen kuvittelisi vieläkin elävänsä ihan toisenlaisessa Suomessa ja maailmassa.

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Juha Kivelälle ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

Juha: Kyllähän niitä rahanpuhaltajia on muissakin valtapuolueissa. Mitenkään kokoomusta pois laskien. Ja kokoomuksella on tosiaan noussut piipi päähän jo hyvin aikaisessa vaiheessa. Jostain kumman syystä se jo nyt hahmottelee seuraavaa hallitusta ja hallitusohjelmaa. Kirjoittelee shekkejä ilman katetta. Mitä Häkkäseen tulee niin en kylläkään näe hänen esityksessään vielä mitään Ylilääkäri-dystopian kaipuuta. Etsii poliittisia irtopisteitä enkä sinänsä pane pahakseni jos moninkertaiset murhaajat pysyvät telkien takana.

Olli Pusan kirjoitus oli hyvä. Niin kuin on yleensäkin.

Rouva Ano: Kiitokset. Muistelenpa valtakoneiston pokkana ja julkisesti epäilleen ettei Iljalla mitään syöpää ole. Ja tutkintavankeuden alussa mies jätettiin aluksi täysin ilman syöpähoitoja.

Tuo termi ”salonkikelpoinen” on muuten mielenkiintoinen. Sen salonkikelpoisuuden määrittelee vain valtakoneisto ja valtamedia. Miksi ihmeessä oikeastaan pitäisi pyrkiä ”salonkikelpoisuuteen”? Pitäisi ennemminkin pyrkiä korjaamaan yhteiskunnalle tehdyt tuhoisat virheet. Jotka muuten on tehty ”salonkikelpoisesti”.

Strix Senex kirjoitti...

Sana edelleen tekoa pahempi

Tälle näkemykselle antoi tuoreeltaan tukea terrorismintukija (titteli korjattu todellisuutta vastaavaan muotoon) Leena Malkki, jonka väkivallan uhkaa ruokkii muun muassa se suunta, johon julkinen keskustelu on Suomessa viime vuosina kulkenut. Tällä hän kertoo tarkoittavansa nimenomaan maahanmuuttovastaista keskustelua. Terrorismia tutkineelle Malkille terrorismi onkin ensisijaisesti viestintää. Hänen mukaansa ”Tuhon aiheuttaminen on tässä toissijaista, huomion saaminen on pääasia”. Tässä vaiheessa, kun mieleen piirtyy Malkin maalaama kuva terroristiraukoista anelemassa huomiota ammuskelemalla, pommeja heittelemällä ja raiskailemalla, ja tekemässä kaiken tämän vain ammuskelua, pommienheittelyä ja raiskailua paheksuvien kirjoitusten synnyttämän ahdistuksen ajamana, ei voi kuin ihmetellä Helsingin yliopiston Valtiotieteellisen tiedekunnan tasovaatimuksia tai oikeastaan niiden täydellistä puuttumista.

Toinen huomiota herättänyt oli sitten tämä oikeusministerimme, joka kiirehti tyrmäämään Häkkäsen ajatuksen ikuisesta elinkautisesta julistaen ”Ihmisoikeussopimukset ovat varmasti hänellä tuoreessa muistissa”. Häkkänen kun oli tullut sanoneeksi, että esimerkiksi joukkomurhiin syyllistyneiden henkilöiden tulisi istua eristyksissä lopun ikänsä. Olisipa kiintoisaa olla kuulemassa, mitä Henriksson olisi sanomassa kymmenen vuoden päästä, kun Breivik kävelisi vapauteen hänen ajatustensa mukaisesti ja ihmisoikeussopimuksien perusteella.

QroquiusKad kirjoitti...

Salonkikelpoisuuden noudattaminen ei todellakaan palvele muita kuin Järjestelmän myötäilijöitä. Silti salonkikelvottomuudessakin on aste-eroja:
tekeekö sen kuten Jussi Halla-aho vai eräät muut.

Jälkimmäisellä en tarkoita Iljaa:
hänellä ja MV-lehdellä oli puutteensa, kuten meillä kaikilla. Kokonaisuus on se, joka ratkaisee.
Ja kokonaisuus huomioiden Ilja teki paljon enemmän kuin tuhat minunlaistani voisivat tehdä, vaikka eläisimme 150-vuotiaiksi.

Nykyinen UMV-lehti (joka näyttäisi kyykkäävän jo ainakin kolmatta päivää peräkkäin) on jotenkin oudosti juuri sitä, mistä Iljaa syytettiin:
ruplarahoitteinen Putin-trollien ryssäntuutti. Oliko se kenties Iljan harkittu vastaisku pillittävälle Jessi-rukalle ja muille vittuilijoille:

kun häntä pilkattiin Putin-trolliksi, niin annetaanpa MV-lehti todellisten Putin-trollien käsiin. Mahtanevatko edes huomata?

Eivätpä Aron pillittävät siskokset Jessi-rukka ja Pimpsa ole näyttäneet huomanneen.
Eipä olekaan yllättävää, että samalla kun he loukkaantuvat pillittämään pienimmästäkin poikkipuolisesta sanasta (ja Jari Taponen juoksee heti tarjoutumaan nostamaan syytteen heidän puolestaan) he itse kokevat olevansa oikeutettuja jakelemaan loukkauksiaan joka suuntaan.

Sitä on tosin enemmänkin liikkeellä vihervasemmiston keskuudessa.
Näin loihe lausuu Iiris Rukka:

https://www.murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?f=20&t=29212&start=135#p999221

ja näin häntä komppaavat Oula Solvaavainen ja Tuomas Murapää:

https://pbs.twimg.com/media/EQPK8plX0AAtB9H?format=jpg&name=medium

Kaikki yllämainitut ovat ymmärtääkseni erinomaisen salonkikelpoisia henkilöitä.
Vaan niin se on:
Hyvät Ihmiset saavat tehdä pahojakin asioita, mutta Pahat Ihmiset eivät hyviäkään. Ja kuka määrittelee Hyvän ja Pahan Ihmisen? Se, joka istuu vallassa.

QroquiusKad kirjoitti...

Hyvä oikeusministerittäremme Old Spice on kunnostautunut kuten veli Strix mainitsi. Sen lisäksi Old Spice ei tunne Suomen lakia, vaikka on sitä korkeimpana poliittisena päättäjänä vahvistamassa:

elinkautinen vankeusrangaistus ON todellakin elinkautinen vankeusrangaistus!

Siitä voi vapautua 12 vuoden jälkeen joko presidentin armahduksella kokonaan tai Helsingin hovioikeuden vapautuksella ehdonalaiseen. Sen koetusaika ei kuitenkaan ole loppuelämä, vaan vain kolme vuotta. Ja sen kuluttua kun malttaa olla tekemättä uusia rikoksia toisen kolmen vuoden ajan, on taas ensikertalainen!
Halleluja!

Entä ne kansainväliset sopimukset?
Britannia ei ole onnekseen enää EU-maa. Mutta ollessaan siellä oli ja on edelleen käytäntö, jonka mukaan elinkautisen saattoi ja saattaa langettaa ilman mahdollisuutta ehdonalaiseen. Se oli ja on todellinen elinkautinen.
Ja kas kummaa, kyllä britit ovat mukana kaikissa olemassaolevissa kansainvälisissä sopimuksisssa kuin Suomikin.

He eivät sen sijaan ole mukana niissä "kansainvälisissä sopimuksissa", jotka poliittinen, hallinnollinen ja mediaeliittimme ovat sopineet keskenään niihin vedotakseen, vaikka niitä ei ole koskaan ollut olemassakaan.

Vaan pelkäänpä pahoin, että Old Spice saattaa uskoa aivan tosissaan tällaisen sopimuksen olevan olemassa, vaikka hän ei sellaisesta olekaan koskaan kuullut.
Mitäpä väliä; valtamedia valehtelee uskollisesti, ja vähintään 70 % Suomen kansasta uskoo yhtä uskollisesti.

Meidän kansamme on hyvä kansa.

Urhea, sitkeä, uskollinen, loppujen lopuksi vähään tyytyvä. Se uskoo puhetta ja pitää sanansa.
Kyllä me ansaitsisimme paremman eliitin, jonka olemme itse valinneet.
En tosin minä eivätkä monet muutkaan. Mutta liian moni.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Strix Senexille ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Strix Senex: Tuo mainitsemasi on muuten erinomainen esimerkki nykyisestä linjasta jossa asioita yliteoretisoimalla ne saadaan käännettyä oikeastaan päälaelleen. Silloin terroristin väkivallanteko onkin oikeastaan sana ja suomalaisen järjestelmää arvosteleva kirjoitus teko. Henriksson taas noudattaa sitä jo pitkään jatkunutta linjaa jossa rikollisen oikeuksia suojellaan enemmän kuin rikoksen uhrin oikeuksia.

Qroquius Kad:

Viesti1: Iljan MV-lehti todellakin sai aikaan huomattavan paljon enemmän kuin esimerkiksi tämä blogi. Sehän parhaimmillaan pieksi lukijamäärissä iltapäivälehdet. Nykyisestä UMV-lehdestä en oikein osaa sanoa mitään. On siellä asiallisiakin uutisia mutta kokonaisuus ei oikein miellytä. Nuo mainitsemasi sisarukset ovat hyvä esimerkki siitä että Suomessa on pyhä loukkaantumisoikeus mutta se koskee vain tiettyjä poliittisia ryhmittymiä. Tuo Iiris Suomela on oikeastaan mainio hahmo sillä hän antaa selkeän kuvan vihreitten ajattelun tasosta ja siitä kuinka paljon oma mielikuvitus sitä muokkaa. Ja Muraja taas hyvä esimerkki siitä että tokihan ihmisen ulkoisia ominaisuuksia saa arvostella jos se ihminen ei kuulu omaan poliittiseen viitekehykseen. Mokoma paska.

Viesti2: Totta tuo mitä puhut elinkautisesta. Nuo ”kansainväliset sopimukset” alkavat olla jo huono vitsi. Jos meillä olisi ihan oikea ja toimiva media niin toimittajat olisivat jo aikaa sitten kysyneet että ”mitähän kansainvälisiä sopimuksia ministeri oikeastaan mahtaa tarkoittaa?”.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Lain tuntemuksesta päätellen Anna Maja on päässyt kiintiöpaikalla oikeustieteelliseen ja valmistunut kiintiöpaikalla. Ministerinäkin on kiintiöpaikalla. Aito kielivähemmistön kiintiöedustaja.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys. Pate. Saattaa hyvinkin olla mahdollista.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

UMV:n ongelma on siinä että siinä kaivetaan aivan liikaa itänaapurin Jessin ja Ryskyn tekemiä juttuja joiden informatiivinen arvo on niiden naurettavuudessa. Sieltä löytyy ihan tiukkojakin pohdintoja maailman menosta.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Elinkautisesta. Meillä on murhaajia jotka ovat istuneet tuomionsa päivästä päivään ja kuolleet vankilassa. Soson ryöstömurhaajaa Väinö Kilpiäistä ei koskaan armahdettu vaan istui 20 vuotta. Teko oli niin kuohuttava että käräjät istuttiin Oulun lääninvankilassa kun Muhoksella voimalaitostyömaan jätkät aikoivat hirttää petäjänoksaan paikanpäällä neloismurhaajan.

Anonyymi kirjoitti...

Lainaus Hesarista: ” Helsingin Yliopiston rikosoikeuden professori Kimmo Nuotio arvioi, ettei tuomioistuin voi tuomita kuollutta henkilöä rangaistukseen”. Olen ilmeisesti liian tyhmä ymmärtämään tätä viisautta.

Rouva Ano

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

No oliko 900 luvulla kuollut Paavi kaivettiin haudasta oikeudenkäyntiin oliko harhaoppisuudesta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Patelle Pankavaarasta ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

Pate:

1. Suurinpiirtein näin tuumin minäkin.

2. Jep. Jos se Kilpiäinen olisi tehnyt tekonsa kymmenen vuotta aikaisemmin niin mies olisi päätynyt mäkeen niin kuin se Kirves-Koljonen.

3. Ja Haitin Papa Doc kaivettiin aikanaan haudasta ja varmuuden vuoksi hirtettiin uudestaan.

Rouva Ano: Meitä on kaksi yhtä tyhmää ja meillä ei ehkä ole tarpeeksi akateemista osaamista että voisimme funtsailla tuollaisia lausuntoja ihan pokkana. Veikkaan nimittäin että kyseinen Nuotio on heittänyt lauseensa naama näkkärillä ja ihan tosissaan.

QroquiusKad kirjoitti...

Haudasta kaivettu paavi oli tämä tapaus:

https://en.wikipedia.org/wiki/Cadaver_Synod

Tapausta ei muisteltane katolisessa kirkossa sen huippuhetkenä.

Anonyymi kirjoitti...

@Rouva Ano, Pate & QK,

onnistuu se Venäjälläkin kun kuollutta syytetään oikeudessa à la Sergei Magnitski. Taisi lakimies vain astua liian suurien varpaiden päälle ja hänet piti "kadottaa kuvasta"? Jäljet taitavat johtaa ns. syltty- eikun hapankaalitehtaalle eli näin suoraan sanottuna Kremliin. Ei ole ihan ensimmäinen kerta itänaapurin historiassa kun oikeudesta tehdään pilaa, tulee mieleen joskus nuoruudessani lukemani Jerry Cotton seikkailu "Väärää oikeutta - oikeaa vääryyttä".

Linkki Tube-dokumenttiin lakimiehen kohtalosta. Lakia noudattavasta miehestä tulee eittämättä mieleen Cervantesin romaani Surullisen hahmon ritari, siinä päähahmo taistelee tuulimyllyjä vastaan....


- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Soomepois ja kiitos linkeistä. Olen ehtinyt muuten katsoa pari jaksoa niistä aikaisemmin lähettämistäsi. Erityisesti sen kovasti ylipainoisen hepun pätkä jäi mieleen. Heppuhan on juuri siinä tilanteessa kuin haluaakin olla. Ainoa asia mitä hän ei tunnu käsittävän on se, että hänen elantonsa on täysin riippuvainen muista.

Ihmettelijä kirjoitti...

Vastaus tuli presidentinkanslian kirjaamosta tänään: Tasavallan presidentin autossa on käytössä presidentin lippu, ja kuvakin tuli mukana muttei sitä vissiin saa tähän pultattua ainakaan meikän taidoilla. Pikkasen eroaa suomen lipusta, on leijonaa ja jopa hakaristi kulmassa, ihme ettei tavja ratkonu sitä aikoinaan pois.
Case closet

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ihmettelijä ja kiitos tiedosta.