lauantai 1. helmikuuta 2020

ONNITTELUT ISO-BRITANNIALLE


Onnittelut! Pääsitte lopultakin eroon eurooppalaisia kansallisvaltioita alistavasta hirviöstä nimeltä Euroopan Unioni joka on hampaat kirskuen pyrkimässä Euroopan Liittovaltioksi jonka oikeat kasvot ovat peilikuva Moskovan politbyroosta. Toivotaan, että brittien esimerkki saa aikaan dominoefektin ja utopistien valitettavan pitkälle edennyt projekti alkaa pikku hiljaa romahtaa. Ehkä Itä-Euroopassa seuraavana. Sillä Eurooppa on erillisistä kansoista koostuva maanosa, ei yhtenäinen pakkovaltio.

Tietysti briteillä on edelleenkin ongelmana valtava haittamaahanmuuttajien määrä mutta ainakaan Bryssel ei pysty enää määräämään että brittien tulisi ottaa niitä lisää. Kusessa britit ovat niitten kanssa joka tapauksessa.

Täältä Suomesta käsin voisi onnitteluihin lisätä että perässä tullaan mutta sehän on toiveajattelua. Järjestelmäpuolueemme on täysin federalistinen ja sen kannattajat ovat EU:n puolella viimeiseen saakka. Osittain siksikin – pelkän mielikuvan vuoksi –  että kansallismielisyys on niille nirppanokille vain jotain alemmaksi tulkitun ja huonosti koulutetun sosiaaliluokan ideologiaa jota halveksimalla voi pönkittää omaa egoaan. Sen alemmaksi tulkitun sosiaaliluokan joka itse asiassa elättää nämä edistyksellisemmät ihmiset. Kuningatarmuurahainenkin kuolee nälkään jos työläiset lakkaavat kuskaamasta sille ruokaa. Muurahaiset tarvitsevat kuningatarmuurahaista mutta ihmiset eivät.

Tavallaan on hyvä että suurin osa EU:n jäsenvaltioista – Saksa etunenässä – on laskenut armeijansa aivan kuratasolle. Epäilemättä Brysselissä on käynyt fantasiana mielessä uusinta Prahan syksystä tällä kertaa Lontoossa jossa kuriton Brittoslovakia palautetaan panssareilla takaisin ruotuun mutta nyt se voi vain seurata sivusta kun maailmaan syntyy uusi itsenäinen valtio.Ja hyvää alkanutta helmikuuta kaikille lukijoille. Ja erityisesti Yleisradiolle. Te epäonnistuitte Yhdysvaltain presidentinvaaleissa ja te epäonnistuitte Brexitissä vaikka kuvittelitte että teidän mielipiteenne on ratkaiseva kautta maailman. Toivotaan, että epäonnistutte myös seuraavissa eduskuntavaaleissa.

37 kommenttia:

Olavi Koskela kirjoitti...

Mielenkiinnolla ja lievällä vahingonilolla odotan federalistien selittelyä siitä, kuinka yksi unionin tärkeimmistä jäsenistä ei halunnutkaan sitä iloa ja autuutta, mitä liittovaltio heidän puheidensa mukaan merkitsee. Melko lailla vähemmällä riemulla odotan Suomen(kin) jäsenmaksun korotusta, kun yksi maksaja on lähtenyt. Tosin Suomikin taisi tukea köyhiä brittejä jäsenmaksuvaikeuksissa. Oman valuuttansakin ne pitivät, kun olivat suomalaisia poliitikkoja viisaampia.

Juha Kivela kirjoitti...

Onnittelut tosiaan Iso-Britannialle! Tärkeä ja merkittävä askel ihmiskunnan historiassa, toivottavasti tuo oikea suunta nyt vahvistuu ja voimistuu nopealla aikataululla. Kuten Olavi Koskela edellä jo mainitsi, niin maksutaakkaa on jo siirretty ja siirretään vastaisuudessakin tyhmille mukaan jääville hölmöille maksettavaksi. Ja ymmärtää täytyy, että maksajana toimii kaikista suurimmalla ja merkittävimmällä osuudella tavallinen ns. keskiluokkainen kantasuomalainen perhe tai yksilö täällä hölmölässä alias Suomessa.

Valoisampia aikoja kaikille!

Anonyymi kirjoitti...

YLE - kaikkien suomalaisten ikioma verovaroilla kustannettu aivopesugeneraattori! Pyrin mielenterveydellisistä syistä välttämään tv-uutisia, mutta pari iltaa sitten sattui tv olemaan auki siihen aikaan kun pääuutislähetyksessä oli juttu, jossa hollantilais/skotlantilainen pariskunta pakkasi kamojaan Brexitin takia ja tunnelmasta sai sen vaikutelman, että pakoon lähdetään.

Hyvänä kakkosena taitaa tulla HS, josta viimeksi tänään luin toisen lehden linkistä Ville Taviota ja viimeisiä surkuhupaisia hallitusneuvotteluja koskevan jutun, jossa edelleen toistettiin Halla-ahon saamaa rikostuomiota ja todisteena jälleen kerran oli nämä kuuluisat asiayhteydestään irrotetut lauseet. Eikö toimittajaa yhtään hävetä?

EU tekee ja on tehnyt kaikkensa aiheuttaakseen Britannialle mahdollisimman paljon vahinkoa ja Ursula van Layen (meniköhän nyt nimi oikein?) uhoaa, ettei Britannia ikinä pääse siihen kukoistukseen missä se EU:ssa oli. Domino-efektin pelon hiki on suorastaan haistettavissa. Ja mikäli valtamediaan on uskominen, taivas putoaa nyt suomalaistenkin niskaan. Voi Suomi-parkaa, ei olisi pitänyt lähteä mukaan tähän isojen poikien ja tyttöjen leikkiin, jossa tyhmimmän eväät on syöty jo ajat sitten!

Toivotan Britannialle onnea ja menestystä!

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Jokuhan jo kirjoitti, että Suomi on viimeinen EU:n jäsen, saamuuttaa valot ja maksaa kaikkien laskut.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Vietestä olen kuunnellut kuinka aivan järkevät ihmiset ovat olleet sitä mieltä, että tämä on kertakaikkinen katastrofi briteille. Kuinka talous notkahtaa eikä ikinä toivu. Ja sen sellaista...varmaan notkahtaakin jos kuvittelee brittien pelaavan edelleen eu:n säännöillä. Vapaana eu:n kuristuksesta britit keksivät kyllä keinot hoidella asiansa, eu:n asennoituminen ei vaikuta asiaan hevon vittuakaan.

thinker Dill kirjoitti...

Onnea briteille.

Lukekaapa, jos on mahdollisuus, tämän päivän Karjalaisesta toimittelija Utriaisen ylenanto. Jos tuollaista kirjoittaisi muista kuin persuista, olisi rosikseen lähtö varma.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Olavi Koskelalle, Juha Kivelälle, Rouva Anolle, Huru-ukolle, Anolle ja thinker Dillille & kiitos kommenteistanne.

Olavi, Juha & Ano: Briteillehän on luvattu Brexitin myötä tulvia, rakeita, heinäsirkkoja ja esikoisten kuolemaa mutta maalla on edelleen voimakas talous ja oma valuutta. Kauppa käy edelleen.

Rouva Ano: Hesariahan ei ole pakko tilata mutta Yleä on pakko rahoittaa. Toisin sanoen jokaisen on pakko maksaa täysin asenteellisesta propagandasta. Ja Suomihan sai mitä halusi eli pääsi niihin kuuluisiin päättäviin pöytiin. Kuulemaan mitä siellä päätetään. Toivotaan dominoefektiä.

Huru-ukko: Taitaa valitettavasti pitää paikkansa.

thinker Dill: Näkyy juttu olevan maksumuurin takana. Sisällön saatan kyllä arvata.

Joppos123 kirjoitti...

EU on neukkalan kaltainen himmeli joka jossain vaiheessa tulee NL:n tavoin kaatumaan omaan mahdottomuuteensa. Pahoin pelkään ettei se kaatuminen tapahdu kaikkialla rauhanomaisesti vaan kunnon rytinällä entisen Jugoslavian malliin.
Onnea Btiteille, olette jälleen itsenäinen maa ettekä osa euvostoliittoa.
Suomi teki käsittämättömän idioottimaisen ratkaisun kun luopui omasta valuutasta, sen seurauksista maksamme kallista hintaa vielä pitkään.

Anonyymi kirjoitti...

Niin sellainenkin seikka,että Britanniallahan oli Eu:ssa ainoat sotavoimat jolla tosipaikan tullen tekisi jotain.
Tulevaahan ei koskaan tiedä,joten saattapi hampaaton EU jossain vaiheessa jopa pyytää apuja engelmanneilta,kun kakka osuu oikein kunnolla tuulettimeen.
Ken elää,niin näkee.

Vasarahammer kirjoitti...

Brittien lähtö Euroopan Unionista alkoi Margaret Thatcherin syrjäyttämisestä. Thatcher ei koskaan hyväksynyt Maastrichtin sopimukseen kuuluvia EU:n toimivaltuuksien lisäyksiä ja kabinetin eurofiilit syrjäyttivät hänet tästä syystä. Thatcher oli muutoksista kauhuissaan.

Suomalaiset äänestäjät hyväksyivät nuo suvereniteetin heikennykset viisi vuotta myöhemmin oikeasti ymmärtämättä, mitä ne tarkoittivat.

Thatcherin kolmen ein puhe brittiparlamentista löytyy youtubesta:

https://www.youtube.com/watch?v=Tetk_ayO1x4

Siitä löytyvät myös Maastrichtin sopimuksen kohdat, jotka Thatcher kategorisesti hylkäsi.90-luvun alku oli kommunismin hajoamisen aikaa ja EU-integraattoreilla oli silloin vauhti päällä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle, Anolle ja Vasarahammerille & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Tuollaisilla keinotekoisilla ja ylikansallisilla systeemeillä on onneksi taipumus kaatua. Mutta EU – niin kuin Neuvostoliittokin – onnistuu tekemään äärimmäisen paljon pahaa ennen hajoamistaan.

Ano: Tässä käsityksessä olen minäkin. Britit eivät ole sentään tehneet armeijastaan luurankomallia.

Vasara: Tuollaista puhetta oltaisiin tarvittu Suomessakin enemmän. EU-äänestyshän oli täysi kusetus. Siinä EU myytiin suomalaisille jonain aivan muuna kuin mitä se oli.

Anonyymi kirjoitti...

Radiouutisissa kunnioitettu ulkopolitiikkamme perämies-Pekka pahoitteli Brexitiä menetyksenä Suomelle. Haavisto perusteli näkemystään ihan oikein sillä, että Britannia on ollut Suomen läheinen kaveri kabinettitaisteluissa, ollut omiaan tuomaan suomalaista muistuttavia näkökulmia mm. sopimusten pitämisestä. Pekka kuulosti kauhistuneelta siitä, että nyt jäädään entistä enemmän Ranskan ja Saksan armoille. Tämä on tietysti ihan totta, niin kauan kuin joudumme nöyristelemään EU:a.

Toisaalta, nyt Suomella olisi oikeasti tilaisuus hakeutua itsenäisen Britannian diplomaattis-ulkopoliittiseen kaveruuteen. Toki Bryssel pitää sitä jonkinlaisena salavuoteutena. En silti yhtään epäile, etteikö esim. Tanska alkaisi vahvistaa kytkyjään Britanniaan. He ovat aivan liian käytännöllisiä missatakseen tuon mahdollisuuden.

Terv. Achtung

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Päivän kunniaksi vanha protestanttinen marssi "British Rule the Waves". Voi tätä onnenpäivää katselin UMV:sta yläkulmasta otettuja kuvia silakoinnista, osallistuja määristä voi sanoa että mahalasku.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Achtungille ja Patelle Pankavaarasta & kiitos kommenteistanne.

Achtung: Tanskalaiset ovat meitä käytännöllisempiä. Veikkaan, että Suomen utopiahallitus kumartaa jatkossa Brysseliin päin vielä entistäkin enemmän osoittaakseen uskollisuutensa.

Pate: Katselin Hommaforumin kautta sitä silakkatouhua. Jollain konstilla poliisi onnistui arvioimaan parisataa silakkaa tuhanneksi.

Joppos123 kirjoitti...

Kovasti yritti ylenanto hehkutella noita hapansilakoita uutisissaan. Niitä joita haastateltiin niin olivat fanaattisia mokuttajia ja persujenvihaajia.
Ei tuollaiset hörhöt persujen kannatuslukuja heilauta.
Siinä vaiheessa kun läpsyt laitetaan kotiin niin laitetaan silakat samaan kyytiin.
On maailma mallillaan kun täällä lentokentällä saa maksaa tuopillisesta Shuhnan kostoa lähes 13 euroa, selkeä ryöstö.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123: Silakoita ei voi poistaa maasta ja eiväthän he haluakaan vaikka jokaisen persujen vaalivoiton jälkeen hyvin moni metelöi että muutan Suomesta vittuun. Yksikään ei ole lähtenyt ja mihin he menisivät? Tässä maassa elätetään – ja arvostetaan – niin paljon tarpeetonta porukkaa että liekö muualla missään. Toi silakkaporukan ydin muuten lienee aivan sama porukka mitä on ollut Rasmuksessa ja RHC:ssä. Mitä tulee persujen kannatuslukuihin niin luulen että silakointi lähinnä kasvattaa sitä.

Katsos muuten silakkaliikkeen syvintä viestiä:

https://pt-media.org/2020/02/01/silakkaliike-taa-on-meidan-suomi-ei-teidan/

Veijo Hoikka kirjoitti...

Heti herättyään saa itsensä hyvälle tuulelle katsomalla videon loppuosan ja etenkin sen lopulla esiintyvän puhejohtajattaren kärsivän ilmeen:

https://www.breitbart.com/europe/2020/01/29/farage-in-final-eu-speech-hails-victory-in-historic-battle-between-globalism-and-populism/?fbclid=IwAR2KQ22QHdlQY3pTS4KaSdMSs6HaUWL8j8cF_4iQBK9NwwU4SGhoL_NHBzw

Onnittelut uudelle itsenäiselle Euroopan valtiolle! Synnytys oli vaikea, mutta lapsi syntyi terveenä huolimatta siitä, että se jouduttiin irottamaan vaikeasti psyykkisesti vaurioituneesta siamilaislapsiryppäästä.

thinker Dill kirjoitti...

Tässä muutama pätkä Kurjalaisen toimittelijan oksennuksesta:

"Mistä nämä persujen toimintamallit ovat peräisin? - Fasisteilta!"

"Poliisi ja oikeuslaitos ovat saaneet osansa persujen pommituksesta, jonka tarkoituksena on horjuttaa ihmisten luottamusta kyseisiin instituutioihin. Kuluneella viikolla puheenjohtaja Jussi Halla-aho muun muassa kyseenalaisti rikosilmoituksen, jonka helsinkiläinen ylikomisario Jari Taponen teki kansanedustaja Ano Turtiaisesta (ps.)."

"Harjoita terroria ja levitä propagandaa. Somessa on kätevä levittää täytenä totena videoita ja uutiselta näyttäviä artikkeleita ilman kummempia tunnontuskia siitä, pitävätkö ihan kaikki asiat paikkansa."

"Terroriksi voi luonnehtia sitä, että persuparvi hyökkää somessa osoitettuun suuntaan – vaikkapa yksittäisen poliisin, toimittajan tai toisen puolueen poliitikon kimppuun. Pelottelulla pyritään tukkimaan ne suut, jotka kritisoivat persujen toimintaa."

"Mistä nämä persujen toimintamallit ovat peräisin? Ne on omaksuttu viime vuosisadalla vaikuttaneilta fasisteilta. Italialaiselta Benito Mussolinilta, Adolf Hitlerin natseilta, Espanjan Francisco Francolta."

"Mistä nämä persujen toimintamallit ovat peräisin? Ne on omaksuttu viime vuosisadalla vaikuttaneilta fasisteilta. Italialaiselta Benito Mussolinilta, Adolf Hitlerin natseilta, Espanjan Francisco Francolta."

---
Seuraavassa vaiheessa sitten kivitetään puoluetomiston ikkunat? Kielletään puolue ja aletaan järjestellä keskitysleirejä?

Lemminkäinen kirjoitti...

EU on kuin tärisevä, heiluva ja omia sekaviaan höpisevä vajaaälyinen juoppo. Juopon viimeisimpiä höpinöitä on ajan riittämättömyys, siis n. vuosi ei riitä uusien sopimuksien sopimiseen EU:n ja Iso-Britannian välillä. Vajaaälyiset juopot eivät luonnollisestikaan ymmärrä että vuorokaudessa on 24 tuntia ja kun asioista sovitaan kolmessa vuorossa, niin tuo yksi vuosi on muuttunut kolmeksi vuodeksi ja jos kolmessa vuodessa ei ehditä tekemään mitään sopimuksia, niin sehän vain näyttää mitä EU on: Laiska, itseään lihottava ja hoitoa vailla oleva juoppo.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Veijo Hoikalle, thinker Dillille ja Lemmikäiselle & kiitos kommenteistanne.

Veijo: Kiitos tuosta. Siitä tuli tosiaan hyvälle mielelle. Ja olihan se Guy Verhofstadtin pärstäkin kuin petolinnun perse. ”No more bullying, no more Guy Verhofstadt”.

thinker Dill: Joo, jos tommosta heittäis minkä tahansa muun ryhmittymän edustajasta niin leivätöntä pöytää olisi luvassa. Jännää sinänsä että toimittaja toisensa perään esittää ylpeänä sen, ettei ymmärrä, mitä natsi tarkoittaa. Varmastikin pian alkaa vaatimukset persujen kieltämisestä.

Lemminkäinen: Kyllä. Ja vielä sellainen juoppo joka nauttii addiktiostaan ja haluaa addiktoida muutkin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Ja vielä erikseen kiitokset vieraalle helmikuun kissistä.

Anonyymi kirjoitti...

Noinkohan tuuli on kääntymässä. Kansojen vankilan kalterit löystymässä. Brexitistä tuli totta. Toki bryssän kätyrit vielä toivovat kauppaneuvottelujen epäonnistuvan.

Varsinaisesti minua huvittaa kaikkitietävän oraakkeli hs:n epäonnistumisten sarja. PS hajosi ja katoaa eduskunnasta, Trump ei voi voittaa, brexit ei toteudu, boris häviää vaalit...

Täytyykin käydä kirjastosta katsomassa olisiko tuota kurjalaista hyllyssä. Erikoisesti minua kiinnostaisi tieto fasistien ja falangistien some-kampanjoista. En tiennytkään, että 20-luvulla oli jo webbi käytössä Toki 30-luvun tietokone, K. Zusen luomus, oli jo tiedossani mutta, että jo 20-luvulla oltiin noin pitkällä.

Franco muuten käytti pohjoisafrikan musulmaaneja likaisen työn tekijöinä, marokkolaisia palkkasotilaita. Ketkäs muuten nyt käyttää arabisotilaita euroopassa, nationalistitko vai globalistit?

EU-skeptikoiden paras liittolainen on muuten Guy Verhofstadt, valokuva ja oikea sitaatti on ilkeäpi kuin der Stürmerin pilakuva juutalaisesta, mainiolla oulankin haikailemalla 30-luvulla.

Pyssymies

Pinlaareni kirjoitti...

Minulta myös onnittelut Brexitistä, ja hyvää alkanuta kuukautta Ykälle. Briteillä vielä tosin (kuten totesitkin) riittää puuhaa "kotipihansa" siivoamisessa.

Olin tässä sukutilalla puuhailemessa sekä siivoamassa, ja siinä tuli ajateltua, että onpas rauhallista. Ei älämölöä pitäviä kunniakansalaisia, eikä muitakaan häiriötekijijöitä. Tänne voisi muuttaa, elleivät kunniakansalaisista kiihottuneet heppatytöt riekkuisi vallassa.

Laitoin kaikessa rauhassa nuotion palamaan (ajatellen samalla lämpimästi ilmastoa pelastavaa peppipitkätossua), ja paistoin pari makkaraa.

Nostan virtuaalisen lasillisen Ykälle, ja kaikille muille, joilla on vääriä mielipiteitä.

QroquiusKad kirjoitti...

Ylempänä mainittu Paavp Tajukangas oli toisaalta hyvin skeptinen Brexitin hyötyvaikutuksista:

https://pt-media.org/2020/02/01/britannian-eu-ero-lahinna-symbolinen/

Kovasti toivoisin veli Paavon pessimismin olevan aiheetonta.

Mitä tulee niinikään yllämainittuun ylikomisario Jari Taposeen ja hänen rikosilmoitteluherkkyyteensä, ei asiassa ole mitään uutta:

https://www.murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?f=20&t=29212&start=90#p997033

Taponen näyttää profiloineen itsensä vihervasemmiston ja anarkistien omapoliisiksi. Vai onko sen profiloinnin sittenkin tehnyt joku häntä korkeampi taho? Ei se ylikomisariokaan niin iso herra ole, että voisi alkaa sooloilla ikiomaan tahtiinsa.

Pajatson tyhjensi kuitenkin jo kolmantena yllämainittuna Guy Verhofstadt tällä julkilausumallaan:

https://www.express.co.uk/news/uk/1235123/Guy-Verhofstadt-news-Brexit-latest-Brussels-speech-video

Puheen ydinkohta kuuluu asianomaisen omin sanoin loihe lausumana:

"The real reality we have to consider today is that European countries have lost their sovereignty a long time ago and Europe is the way to regain that sovereignty."

Aivan suoraan sanottuna EU:n korkeimmalla julkisella taholla kaikkien EU-kansalaisten kuultavaksi:
EU-maat ovat menettäneet itsenäisyytensä ajat sitten.

Think about this, sanoi Det.Lt. Martin Castillo.

Becker kirjoitti...

Silakathan tunnetusti kelpaavat vain minkin rehuksi eikä mikään näytä näiltä osin muuttuneen.

Riikka Purra on osuvasti maininnut että YLE:n radio kanavien pitäisi olla yleisistä varoista maksetut sillä niillä on yleiseen turvallisuuteen liittyvä merkitys.
Televisio kanavien katselu muutettaisiin vapaaehtoiseen lupamaksuun perustuvaksi sillä sieltä tuleva soopa ei tarvitse pakollista ja kallista lupamenettelyä.
On muuten mielestäni harvinaisen fiksu esitys.

EU on lyhenne ruotsinkielisestä "Europas Undergång" eli Euroopan Tuho. Siis varsin osuva nimitys toisella kotimaisella.

Onnittelut Britannialle järkevästä päätöksestä. Olen jo pitkään seurannut ihailemani Nigel Faragen taistelua joka nyt on tuonut tuloksen ja ilo oli kyllä täälläkin vilpitön.

Suomi istuu Brysselissä hamaan tappiin asti. Alemmuuskompleksia poteva kansakunta konttaa polvet ruvella kristallikruunujen alla ja nuoleskelee isojen kengänpohjia kunhan vaan saa olla mukana EU:n kovassa ytimessä "siellä missä päätetään."

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle. Pinlaarenille, Qroquius Kadille ja Beckerille & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Epäilemättä imperiumin vastaisku on tulossa ja EU:ta pyritään Brexitin jälkeen niittaamaan ei ainoastaan liittovaltioksi vaan keskusjohtoiseksi valtioksi. Mitä se osittain jo onkin. HS on osa valtamediaa ja sehän kertoo faktoina ja varmana tulevaisuutena sen, mitä toimittaja toivoo tapahtuvan. Ykkösesimerkkihän oli Saska Saarikoski ja Trump 0,0. Kyseinen Guy Verhofstadt tunkee kärsänsä suomalaisten asioihin joka hemmetin päivä. Arkkityyppi totalitaristista.

Pinlaareni: Briteillä voi olla aikanaan edessään sisällissota haittamaahanmuuttajiensa kanssa. Minä nostan puolestani sinulle ihan oikean lasillisen, olen nimittäin saunatauolla ja kourassa on kylmä olut. Kippis!

Qroquius Kad: En ole yhtä pessimistinen Paavon kanssa. Arvostan häntä kyllä suuresti. Tokihan kauppa käy ja ihmiset liikkuvat. Mutta brittejä ei määräile enää vaaleilla valitsematon komissio.

Taposen touhu on selkeästi valtakoneistomme sallimaa ja kannustamaa. Jos se ei olisi, niin jätkää oltaisiin jo käsketty laittamaan sordiino päälle.

Kyseinen Guy Verhörpätin todellakin pudotti jassosta keskustan. MC Tsuhna ehti kommentoida asiaa tuoreeltaan:

http://mctsuhna.blogspot.com/2020/02/odotukset-ja-todellisuus.html

Oletko muuten ajatellut kuinka hyvin neliöviikset pukisivat kyseistä jätkää?

Becker: Olen Riikan kanssa pitkälti samaa mieltä. Ehkä mukaan voisi laskea yhden tv-kanavan jossa olisi uutisia, urheilua ja vaikkapa luonto-ohjelmia. Mutta uutiset tulisi olla ihan eri porukan toimittamia kuin nykyisin.

Suomi valitettavasti maailman itäsaksalaisimpana kansakuntana nauttii siitä kun saa olla päättävissä pöydissä kuuntelemassa mitä siellä päätetään.

QroquiusKad kirjoitti...

Jotenkin ne neliöviikset eivät oikein tuntuisi luontevilta Guyn naamassa. Sen sijaan jostain syystä viime aikoina on mieleeni muistunut taannoinen dystopiabloggaus, jossa Euroopan Neuvostoliiton johtajatar Federica Mogherini piti puheen parvekkeelta Mussolinin elkein.

En muista enää edes vuoden tarkkuudella milloin tuo bloggus julkistui, mutta siitä välittyi jotensakin erinomainen mielikuva Mokke-Riikasta todellakin julistamassa, elehtimässä ja ilmehtimässä kuin Benito-vainaa. Hänet oli jostain ihmeen syystä helppo kuvitella siihen.

Guyn naama noin yleisesti ottaen on jokseenkin epämiellyttävän näköinen. Yhtä yleisesti ottaen ihmisiä ei pidä arvioida eikä arvostella ulkonäön mukaan, mutta kumman usein vastenmielisen näköisillä ihmisillä on myös vastenmielinen ajatus- arvo- ja asennemaailma.

Toisaalta kaikki mainitut ovat luonnollisesti katsojan silmissä ja arvioijan korvien välissä.
Niinpä julistus itsenäisten valtioiden mitätöimisestä kuulostaa meidän korviimme erinomaisen pahalta, mutta ihmiset, joiden korvien välissä on toisenlaiset asetukset kuin meillä kokevat sen puheen mitä miellyttävimpänä.
Ja heidän mielestään meillä on korviemme välissä vääränlaiset asetukset. Mikä keljuinta, he ovat nykyään asemassa, jossa saavat päättää oikeanlaisista asetuksista.

Skitsofreniako tässä hiipinee...?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Ei se ole skitsofreniaa vaan täysin tervettä varovaisuutta. Ja kas kun otitkin puheeksi Federica Mogherinin. Hän on mielestäni jollain lailla äärimmäisen pelottava ihminen.

QroquiusKad kirjoitti...

Enhän toki epäillyt skitsofrenian hiipivän itseeni:
jos ihminen alkaa pelätä sairastuneensa skitsofreniaan tai muuhun psykoosisairauteen hän on terve; sairastuneet eivät huomaa sitä itse. Muistisairauksissa on sama kelju piirre.

Ounastelin sen skitsofrenian saattavan hiipiä omaani ja muiden Voiman Pimeän Puolen toimijoiden mieliin yllättäen ja pyytämättä, kuten faxit Annukka Jätevuorelle.
Jouduttuamme yhteiskuntapsykiatrien hoitoon meitä ei enää auta vaikka puhuisimme totta, koska se tulkitaan vain yritykseksi puhua niin totta kuin osaa.

Mokke-Riikka on monellakin tapaa pelottava ihminen.
Muistaisitko sen bloggauksen, jossa soit hänen mellastaa Mussolinin tapaan. Kuten sanoin, muistan sen tarinan ja sen, kuinka helppo päähenkilö oli siihen sovittaa mutta en edes vuotta?

Ellei kenties ole tulossa jotain uutta...?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Nuo ”yhteiskuntapsykiatrit” ovat olleet itsellänikin mielessä ja niistä on tulossa postaus joskus loppuviikolla. Ennen sitä tulee postaus rikosilmoituksista. Mitä tulee Mogheriniin niin tarkoitit varmaan tätä kirjoitusta:

http://yrjoperskeles.blogspot.com/2018/06/demokratian-kriisi-2023.html

QroquiusKad kirjoitti...

Juuri tuo se oli. Arvioni omassa pääkopassani ei siis heittänyt pieleen kun yritin muistella sen julkaistuneen toissavuonna. Siellähän se olikin.
Omia kommenttejani bloggaukseen en muistanut. Luin ne juuri äsken ikään kuin uusina, toki tunnistaen ne omikseni.

Onneksi Internet ei unohda.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroqius Kad. Jep. Internet ei unohda koskaan . Ja sekös valtakoneistoa vituttaa.

Anonyymi kirjoitti...

Beckerin kanssa kyllä erimieltä, silakat on oivaa ruokaa, riippuu van miten ne tehdään , ei mikään se parempaa kuin voissa paistetut silakapiffit ruisleivän päällä ja piimää kyytipojaksi ..

-jpt-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, jpt. Ruokamakuasioihin en ota kantaa sillä kaikki ovat niissä omalla tavallaan ja omalta osaltaan oikeassa. Niistä on turha kiistellä.

Anonyymi kirjoitti...

Kukahan selvittäisi minulle tietämättömälle miksi Britannian jättämää aukkoa EU:ssa paikataan uusilla mepeillä? Suomestakin sinne on menossa joku alle kolmekymppinen vihreä naisedustaja eli Ykän mainiolla ilmaisulla yksi lisää kuuntelemaan mitä isojen pöydissä päätetään. Eikö olisi voitu laittaa suu säkkiä myöten, eikä kasvattaa sen kurimuksessa tiukasti olevien taakkaa? Mammuttiorganisaatio näyttääkin olevan itseisarvo vai kuinka tämä pitäisi ymmärtää?

Rouva Ano

Becker kirjoitti...

jpt:lle tiedoksi että olen aivan samaa mieltä silakoiden herkullisuudesta ruokana. Tuo ilmaisuni oli lähinnä vertauskuvallinen tiedät kyllä mitä tarkoitin ja ovathan ne toki minkin ruokaakin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle ja Beckerille & kiitos kommenteistanne.

Rouva Ano: Luulenpa että olet mammuttiorganisaation tuumailussasi ns. jännän äärellä. Nythän muuten se Verhofjotakin on käsittääkseni alkanut vaatimaan että EU:sta eroaminen jatkossa kiellettäisiin. Mielenkiintoista vaan katsoa että millähän sotilaallisella lihaksella se tehdään.

Becker: Joo, meistä tuskin kukaan erityisesti halveeraa niitä varsinaisia, vesissä eläviä silakoita.