maanantai 19. huhtikuuta 2021

KÄPPÄUKOT JA UUDET VAARAN VUODET

Elettiinpä näitä päiviä Huitsinnevadan Örnätjärvellä ja koska kevät oli alkanut edetä varsin mukavasti siirtyi Perskeleitten omakotitalosta saunatauollaan rumaakin rumemmat käppäukot Perskeleen Ykä ja Lötjösen Eelis pihalla sijaitsevaan tuttuun grillikotaan jonka ennen löylyjä sytytetty tuli oli jo mukavasti lämmittänyt. Siinä siirtyessä polteltiin voimasavuke Bostonit. Koska kyseessä olivat viha-ajattelijat jotka puhuivat pisteliäitä asioita lisäsi Ykä tuleen närepuuta joka joka paukkeellaan sopi hyvin säestämään virallisesti ei-toivottavaa käppäukkojen vihapulinaa. Kipinät eivät haitanneet. Kodassa oli hyvä tulipelti ja käppäukot muuten vaan parkkiintuneita.

Miehet olivat olleet aikaisemmin päivällä keräämässä aikaisemman – Ympäristökuvitelmaministeriön määräysten mukaisesti tehdyn – uudenmallisen hirvilaskennan pohjalta hirville jätettyjä palautelaatikoita. Palautelaatikot sisälsivät hyvän riistakameran sekä universaalin käännöskoneen. Hirvien palaute uudesta laskentakäytännöstä oli ollut hyvin positiivinen mutta ne olisivat halunneet laskennan yhteydessä lisää tietoa siitä, kuinka ne voisivat pienentää sorkkakohtaista hiilijalanjälkeään. Olivathan nekin kovasti huolissaan globaalista ilmastosta. Ykä ja Lötjönen olivat lähettäneet kerätyn palautteen Ympäristökuvitelmaministeriöön ja epäilemättä sieltä oli tulossa hirville aiheen tiimoilta hyvää ja ajanmukaista turpakurssitusta.

Toverukset aukaisivat totuttuun tapaan Tsuhnan Kostot ja Lötjönen tuumasi:

- Se on muuten Ykä niin että Suomi on paljon suuremmassa vaarassa kuin mitä tavallinen tallaaja hoksaakaan.

Ykä otti hörpyn myös ja totesi puolestaan:

- Sinä meinaat tätä tämänhetkistä vihreää vauhtisokeutta. Ja ennen kaikkea sitä, että sitä ei pysäytä mikään?

- No sitäpä hyvinkin. Maassa on varsin pieni vihervasemmistolais-feministinen falangi mutta se on hoksannut että mikään, ei niin mikään uskalla panna sille hanttiin. Niinpä se vaatii – ja onnistuu – aina vain uusissa asioissa ja vaatii sitä myötä enemmän. Vähän niin kuin bolshevistisen opin mukaisesti: vaadi mahdottomia, kun saat sen, vaadi lisää.

- Totta joo, oli sitten kyse niin sananvapaudesta, maan elinkeinoelämän tuhoamisesta ilmastohysterian nimissä, Suomen etnisestä uudelleenmuokkaamisesta tai ydinperheen ja yleensäkin sukupuolen käsitteen tuhoamisesta niin tuolle porukalle ei uskalla panna hanttiin kuin persut. Ja niillähän ei riitä patit lippaissa. Kepu ja kokkarit ovat puolestaan vihervasemmistolle vaarattomia huorapuolueita joille tärkeämpää on Oy Kepu Ab ja Oy Kokoomus Ab kuin Suomi ja suomalaiset. Ne toimivat ns. ajan hengen mukaisesti ja pelkäävät, etteivät vaan millään suututa tuota hysteeristä ämmälaumaa joka jonkun ihmeellisen tapahtumakulun myötä on päässyt Suomessa valtaan. Valtaan, jossa niille sallitaan älyttömyys jota ei miehille sallittaisi.

- Da, tovaritsh. Mietitään vaikka tätä mielettömyyttä jolla pyritään öljylämmityksen kieltämiseen omakotitaloissa. Mietitään sitä, jos miesjohtoinen hallitus ilmoittaisi muutamalle sadalle tuhannelle suomalaiselle – pääosin eläkeläiselle – että me aiomme aiheuttaa teille taloudellisen katastrofin. Se katastrofi ei ole millään muotoa välttämätön, se ei vaikuta mitään mihinkään mutta sen myötä meille tulee hyvä, ja tiedostava mieli. Mikähän olisi reaktio?

- Valtava – ja perusteltu – joukkorääkyminen, eräitäkin epäluottamuslauseita, hallituspuolueitten rivien hajoaminen sisältäkin sekä toteaminen – taas perusteltu – että tällainen päätös on rikollinen hyökkäys valtavan monen kansalaisen turvallisuutta kohtaan. Mutta kun sen tekee feministinen naisporukka niin ei tapahdu mitään. Koska valtamedia on täynnä niitä feministisiä naisia ja miehen sosiaaliturvatunnuksella varustettuja hännystelijänaisia. Mokomat intersektionaaliset paskat.

Lötjönen otti uuden Tsuhnan Koston, sytytti uuden voimasavukkeen ja partaansa raapien tuumasi:

- Nämähän ovat niin kuin aikanaan olivat ne Vaaran Vuodet. Sillä erolla että silloin ne isänmaalle vaarallisimmat ainekset eivät päässeet absoluuttiseen valtaan vaikka mieli niillä kovasti teki. Silloin Suomessa oli valtiomiehiä jotka estivät sen. Eikä virkakoneistokaan niille kumartanut. Silloin ymmärrettiin, että vaara on aina vaara eikä koskaan mahdollisuus.

Ykä sytytti myös voimasavukkeen ja laittoi parranraapimisen stereolle:

- Ja on siinä sekin ero – mitä ollaan puhuttu ennenkin –  että ne silloiset kommunistit vallan saatuaan olisivat halunneet tuotantovälineet valtansa alle niin että ne olisivat voineet käyttää niitä mielensä mukaisesti. Mutta nämä uudet… pimppinsä ympärillä tanssivat… ne eivät edes halua tuotantovälineitä haltuunsa… ne perkeleet haluavat lopettaa ne… kokonaan… ilmastohysteriansa nimissä… tajuamatta, mitä ne saavat siinä aikaiseksi… itselleenkin…

- Jep. Siinä samassa kun suomalainen elinkeinoelämä kyykkää, niin kyykkää sen ämmäporukan elatuskin. Se porukka ei ole koskaan tienannut ensimmäistäkään verotaaleria ja se on kaikkein eniten riippuvainen siitä elatusrahasta jonka nimenomaan sen inhoamat miehet tienaavat. Ja karmeinta on, että ei se ämmälauma edes tajua sitä itse.

- Joo. Eli tavallaan ollaan menty takaisin feodaaliaikaan jossa aateli rällää ja torpparit raataa, tosin sillä erotuksella että tämä uusaatelisto on menettänyt järkensä kokonaan. Se vanha aatelisto sentään ymmärsi että ruoka ei tule lautaselle itsestään. Jonkun täytyy se ensiksi tehdä.

Lötjönen aukaisi uuden Tsuhnan Koston samalla kun Ykä laittoi uutta vihaklapia palamaan:

- Ja se, mikä on hirveintä että mikäli tuota ämmälaumaa ei äänestämällä pysäytetä, niin ne voivat jatkaa tuota maailman tappiin. Tai siis siihen asti, että valtio on pankrotissa ja sitä myötä väistämättömässä kaaoksessa. Sillä valtiojärjestyksessämme ei ole mitään varoventtiiliä pysäyttämään sitä. Tyyliin ”mikäli vallassa oleva hallitus toimii tarkoituksella maan talouden tuhoamiseksi ja kansalaisten turvallisuuden rapauttamiseksi niin silloin astuvat voimaan protokollat A, B, ja C jonka toteuttavat puolustusvoimat ja poliisi”.

- Ei ole niin. Ei ole mitään keinoa. Perkele, kun pääsisi aikakoneella siihen hetkeen kun Ståhlberg ja kumppanit pistivät pystyyn sitä ensimmäistä valtiosääntöä ja voisi kertoa mitä sata vuotta myöhemmin tapahtuu.

- Ne saattaisivat jopa uskoa meidän kertomamme, sillä niillähän oli tuoretta kokemusta siitä, että uhka voi tulla myös maan sisältä. Tosin melkoista historian kurssitusta niille täytyisi pitää enkä ole ihan varma että menisikö kaikki silloinkaan jakeluun. Heillä kun oli tarkoituksena rakentaa ja säilyttää valtio eikä tuhota sitä ja muuttaa sen etninen kokonaisuus mikä vallassapitäjille on sata vuotta myöhemmin työn alla. Mutta kun aikansa olisi selittänyt niin olisivathan he ymmärtäneet vaaran. Ja tehneet valtiosääntöön tarvittavat mekanismit.

- Ja ehkäpä he olisivat alkaneet myös tutkia Yhdysvaltain perustuslain toista lisäystä hyvin suurella mielenkiinnolla. Mutta mitä meillä on nyt?

- Valtansa kiimassa elävä pimulauma jota ei voi pysäyttää millään. Ei niin millään. Ja jota ei reaalimaailma millään tavoin häiritse. Eiköhän lähdetä saunaan? Mitä me muutakaan osataan?

Kaksi rumaa käppäukkoa lisäsi hieman puita seuraavaa taukoa varten ja läksi saunaan todeten vielä mennessään että se kuuluisa Joku oli laskenut hirviön irti eikä kyennyt sitä enää hallitsemaan. Totesivatpa vielä että muuan O.W. Kuusinen olisi Helvetistä käsin katsonut ihmetellen sitä, kuinka maa joka pysäytti aikanaan puna-armeijan kahteen kertaan ampumalla alistui nyt maata tuhoavan pienen pimulauman vallan alle laukaustakaan ampumatta. Varmaankin hän miettisi että miten helvetissä ne siinä onnistuivat? Mitä hänellä jäi silloin aikanaan hoksaamatta?


16 kommenttia:

Pinlaareni kirjoitti...

Kiitos Ykälle kirjoituksesta. Olipas taas kammot... eikun kamalan ihana kuvaus siitä, mihin "pimulauma" Suomea vie ja "johtaa". Tulevat kuntavaalit näyttävät kenties suunnan. En kuitenkaan pidätä hengitystäni - niinkuin sanonta menee... Saattaisin muuttua sinertäväksi käppäukoksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pinlaareni ja kiitokset sinullekin. Tämähän Suomen tilanne on tällä hetkellä. Tilanteen pohja on toki leivottu aikaisempien hallitusten toimesta mutta tämä feministinen - painotan sanaa feministinen - hallitus viimeistelee Suomen romuttamisen. Ja miksei viimeistelisi kun yksikään järjestelmäpuolueista ei pane hanttiin. Tämä mielettömyys voi jatkua vielä vuoden 2023 jälkeenkin.

Anonyymi kirjoitti...

Naisorkesterin sekaan on istutettu jokunen mieskin, mutta tekeekö seura kaltaisekseen, jyrääkö naisylivoima heidät vai onko puoluetaustassa vika, kun ulostulot eivät ole yhtään parempia. Siteeraan seuraavassa virkaa tekevän opetusministeri Jussi Saramon tv-haastattelua.

Haastattelija: ”Julkisen talouden tasapainotuksen aika tulee. Milloin se teidän mielestänne on?”
Saramo: ”Hallitus on sitoutunut siihen, että se tapahtuu tämän vuosikymmenen loppuun mennessä.”
Haastattelija: ”Hallitus ei silloin enää ole vallassa”.
Saramo: ” Ei kyllä, mutta totta kai täytyy vastuullisesti katsoa eteenpäin”.

Mitä pahaa me suomalaiset olemme tehneet, kun olemme saaneet tällaiset päättäjät? Sanotaan, että mehän olemme heidät valinneet, mutta itse en kyllä ole ensimmäistäkään Arkadianmäelle äänestänyt.


Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kiittämisestä. Sopiikin kysyä, että mikä suomalaisia vaivaa, kun enemmistö äänestäjistä äänestää kansakuntaa tuhoavaa sekopäistöä valtaan. Vappusatanen, kertalointoinen elvytyspaketetti jne. jne. hihii. Onko valtaosa äänestäjistä typeryksiä, vai masokisteja(?)

-Pinlaareni

Strix Senex kirjoitti...

Otto Willen kuva tuossa lopussa on terveellinen muistutus siitä, minkälaisia ovat ne kaikkein vaarallisimmat - ja vastenmielisimmät - henkilöt. Otto Willehän ei ollut mikään karismaattinen puhuja ja johtaja vaan tuulenhaistelija, enemmänkin kulisseissa hääräilevä jokseenkin niljakas lakeijatyyppi joka etsi aina itselleen sopivimman isännän. Luonnetta kuvaa, että Stalinin aikana hän ei pannut tikkua ristiin, vaikka Stalinin toimesta ystävät teloitettiin, poika kuoli Siperiassa ja vaimo joutui vankileirille Siperiaan.

Mistähän johtuu, että tuosta Otto Willestä tulee monessa suhteessa mieleen toinen Ville, nimittäin Niinistö.

Qroquius Kad kirjoitti...

Niinpä.
Ei pitäisi osoittaa sormella yhtä ihmistä, vaikka monella ei ole pieninpiäkään vaikeuksia tehdä niin vaikkapa Adolf Hitlerin suuntaan II maailmansodan jälkeisistä tapahtumista.
Yhteen suuntaan silti voidaan osoittaa varsin suurella syyllä:

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/c625c898-54e9-425e-9698-d52495617b71

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/ab707582-1066-40bb-b188-f0d4e822277a

Eihän tämä kyseinen henkilö olisi voinut mitään, ellei pohjalla olisi ollut YYA:n pakottama valehtelun kulttuuri, josta Kekkoslovakiassa tuli hyve.
Suuri syyllinen oli myös Kekkonen pitäessään Kokoomuksen poissa hallituksesta, pohjustaen näin puolueen siirtymisen vihervasemmistoon Sirpa Pietikäisen esimerkin viitoittamana.

Mutta kyllä tämä henkilö on ollut suurin yksittäinen tekijä nykytilanteen muodostumisessa juuri sellaiseksi, kuin se pimppinsä ympärillä tanssivan PMS-tyttöhallituksen johdolla nyt on.

Ja pahoinpa pelkään, että on seuraavankin vaalikauden.

MikkoK kirjoitti...

Vihervasemmistohome on tarttuvaa lajia ja siitä ei tahdo päästä millään eroon. Esimerkkinä voi käyttää Ruotsia, jossa Löfvenin feministihallitus on puikoissa vaalitappioista ja pähkähulluista lausunnoistaan ja teoistaan huolimatta. Aina löytyy järjestelmäpuolueista niitä, jotka ovat valmiita myymään maansa lyhytaikaisesta paikasta valokeilassa. Keskusta on ääriesimerkki kannattajakuntaansa halveksivasta korruptiopuolueesta. Esimerkiksi sen turvepolitiikka on katastrofaalista puolueen, turveyrittäjien ja koko Suomen kannalta. Aikuisten pitäisi laittaa turvallisia rajoja lapsellisille idealisteille. Kokemattomien ministerien vapaa kasvatus on vastuutonta.

Muuten, vaikka Löfven on julistanut johtavansa feministihallitusta, kunnioitettu presidenttimme Halonen ei antanut anteeksi sitä, että Löfven on mies. Halosen mukaan vain aitojen naisten feministihallitus osaa hoitaa koronaa maailmanennätystasolla. Vasemmistolaisenakin hetero feministimies on halpa kopio yhdenvertaisesta intersektionaalisesta utopisti-naisesta. Antti Rinnekin sai tämän kokea, vaikka ei hän sen takia maahan asti pudonnut, alemmalle oksalle vain.

Noin yleisesti sanottuna: vihervasemmisto ei hyväksy anteeksipyyntöjä ja irtisanoutumisia, vaikka se niitä vaatiikin. Siksi niihin ei pidä langeta.

Olavi Koskela kirjoitti...

Ykältä taas niin asiaa! Veemäisintä minusta tilanteessa on se, että puoluepolitrukkien valta on niin horjumaton. Ek-vaaleissa edes ehdokkaaksi et kelpaa, jos et lupaa noudattaa puoluekuria ja politrukkien komentoja. No eihän sitä näitä termejä tietenkään käytetä, vaan puhutaan sitoutumisesta yhteisiin arvoihin ja tavoitteisiin jne jne. Kai ainoa tapa lyödä kiilaa tähän harvainvaltaan olisivat puolueista riippumattomien ehdokkaiden listat, mutta omakustanteinen vaalityö ilman puoluetukea jää väistämättä hennonpuoleiseksi. Ja sehän on valitettavan selvää, että mitään sellaisia muutoksia järjestelmään, jotka hituistakaan vähentäisivät puoluetoimistojen valtaa, ei puoluekurin takia tulla saamaan eduskunnassa koskaan läpi.

Anonyymi kirjoitti...

Kirjoitit: "Totesivatpa vielä että muuan O.W. Kuusinen olisi Helvetistä käsin katsonut ihmetellen sitä, kuinka maa joka pysäytti aikanaan puna-armeijan kahteen kertaan ampumalla alistui nyt maata tuhoavan pienen pimulauman vallan alle laukaustakaan ampumatta. Varmaankin hän miettisi että miten helvetissä ne siinä onnistuivat? Mitä hänellä jäi silloin aikanaan hoksaamatta?"

Mitenkähän olisi käynyt, jos kommunistit olisivat silloinkin hommanneet pääministeriksi naisen, vaikkapa Hertta Kuusisen? Ja muitakin naisia hallitukseen.

Anonyymi kirjoitti...

Ruotsissa on turve tiemmä uusiutuvaa energiaa. Suomessa ei, lantinheitto ratkaisi. Höpsismi etenee, kapitalismi mätänee!

Suomessa on kumminkin turvetta ihan helvetisti, turvetuotantoon valmisteltuja soitakin aika paljon. Mitäs näillä on nyt sitten tarkoitus tehdä? Ennallistaa luonnontilaan? Mikä tässä on se ansaintalogiikka?

Vielä hiljattain naistenlahden voimalaan, mansesssa ajoi joka päivä pitkä, todella pitkä, turvejuna. Paloi pesässä turve ja hake. Oli suurta muotia ja erikoisen hyvä juttu. Säästyi valuuttaa ja tuli työpaikkoja. Sitten muuttui muoti, tuli maakaasu tilalle, bilateraalinen kauppa neuvost – ai niin, eihän sitä kaasua saada enää rauhanvaltiosta. Sitä tulee putlerin fasistidiktatuurista. Maakaasu on kumminkin ihan varmasti fossiilista polttoainetta, se ei uusiudu. Turvetta kasvaa koko ajan lisää. Pitäisikö heittää uudestaan sitä lanttia. Bensaakin siitä turpeesta voisi tehdä, samalla tavalla kuin saksalaiset teki bensaa luftwaffen tarpeisiin. Juu, tulee kallista bensaa mutta hiilijalanjälki 0!

Aikakoneella voisi karauttaa vuoteen 90, perustaa suojeluskunnat, vapauttaa aseiden omistuksen ja laittaa-NATOhakemuksen sisään. Ja tarzan syytteeseen.

No, aikakonetta ei ole mutta voimme äänestää. Ja jos ei auta, mieskuoro aikamiehet esittänee myöhemmin kappaleen ”Ruutituulen viesti”. Alkaa olla vaihtoehdot vähissä.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Lisäisin kuitenkin pari seikkaa:

Nopeat ja osin uskomattomat muutoksetkin ovat mahdollisia. Minä muistan selkeästi ajan, jolloin Halla-aho kauppasi kirjoitusalustoja, joihin oli istutettu suomalaisten markansetelien kuvia. Ja sen ajan, jolloin hän myi kirjoituskokoelmaansa painetussa muodossa. Ei silloin olisi kukaan uskonut, että hän on nyt Suomen suurimman puolueen puheenjohtaja. Toinen asia on se, että nykyinen tilanne on maksettu rauha. Jos en aivan erehdy, ei edes Katainen ottanut velkaa tällä tahdilla mitä nykyään tehdään. Kotiseutuni pikku kyläkin teki nykyhallituksen velkalahjusten ansiosta yli miljoonan euron voitollisen tilinpäätöksen. Mutta toinen vastaava voiteluraha ei onnistu. Suomen Keskusta ei enää pysty estämään tuhoaan, ja silloin on pelikenttä vapaa. Ja samalla kun se on vapaa, on valtio taas velkaisempi. Ja kun velkaraha loppuu, loppuu feminismikin ja kaikki muu hörhöily. Jo lähellä oleva puoliväliriihi voi olla ratkaiseva. Panokset ovat isot.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle, Pinlaarenille, Stix Senexille, Qroquius Kadille, MikkoK:lle, Olavi Koskelalle, Ano1:lle, Pyssymiehelle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Rouva Ano & Pinlaareni: Se, mikä ainakin jyrää on valtamedia jota vastaan ei oikein uskalla asettua. Saramon lausuma kuvaa hyvin tuota ajattelua. Ja joo, en minäkään kyllä tuota porukkaa äänestänyt ja vähemmistöähän se edustaa mutta taikasana tässä onkin kepu joka mahdollisti huoraamisellaan vihervasemmiston ylivallan.

Strix Senex: Stalinin Neuvostoliitossahan henkiinjääminen oli suorastaan taiteenlaji. Ja kaunistahan se taide ei ollut.

Qroquius Kad: Kaiken kaikkiaan voi todeta että kyseisen punapäänarskun valinta presidentti oli nimenomaan suomalaisilta naisilta kaikkien aikojen hölmön tölväys. Silloinhan kokoomusnaisetkin menivät mukaan hysteriaan että nyt on sitten pakko saada se naispresidentti. Ja kyseinen linja voi hyvinkin olla vallassa 2023 – 2027. Paljonkohan meillä on teollisuutta jäljellä sen jälkeen?

MikkoK: Ruotsi on tietysti vielä oma lukunsa. Itse itsensä aivopessyt kansakunta joka tekee itsemurhastaan itseisarvon. Tämä nykyinen turvepolitiikka on järjettömyydessään käsittämätöntä. Ja tiedätkö, minä luulen että Halonen todellakin uskoo siihen mitä puhuu. Hän kun on poistunut reaalimaailmasta jo aikaa sitten ja siirtynyt itselleen valehtelijoiden valtakuntaan.

Olavi: Kiitokset. Ja tuo puoluepolitrukkivalta pitää paikkansa. Valtaosa kansannedustajista on pelkkiä napinpainajia. Meidän vaalitapamme on sellainen että yksittäisellä riippumattomalla ehdokkaalla on äärimmäisen pienet mahdollisuudet mennä läpi.

Ano1: Luulenpa että Hertta olisi ollut ihan yhtä piinkova luu kuin miehetkin.

Pyssymies: Kaiken kaikkiaan totta. Tuo turve on vihreille herrasta perkeleestä koska joku joskus sanoi niin ja pesäajattelussahan ei olla eri mieltä. Ei siinä tarvitse edes ajatella.

Ano2: Totta joo. Vertauskohteena voisi pitää vaikkapa vuotta 1985 jolloin Neuvostoliitto ajateltiin ikuiseksi. Vaan kuinkas kävi?

AaJii kirjoitti...

Onhan se melkoista hulluutta tämä meno nyt. Tuo öljylämmityshomma onkin mielenkiintoinen juttu. Öljylämmitteiset omakotitalot alkavat kaikki olla jo sen verran vanhoja, että "ongelma" poistuisi kyllä ihan itsestään seuraavan 20 vuoden aikana. Mutta ei kelpaa, pitää tähänkin nyt sitten päästä tuhlaamaan rahaa ja hankaloittamaan ihmisten elämää.

Suomessa ollaan jo vuosikymmeniä menty kohti vähäpäästöisempiä ratkaisuja ja en tiedä mitään syytä miksei tämä kehitys olisi luontaisesti jatkunut aina sitä mukaa kun esimerkiksi kaukolämpölaitoksia uusitaan laitoksen luontaisen elinkaaren mukaisesti. Hallituksellemme ei vaan tämä tahti tunnu riittävän, vaan on kauhea kiire ja kallista hintaa maksaen halutaan täysin toimivia ratkaisuja vaihtaa uusiin. Sekö sitten on ekologista?

Nimimerkki Nimetön kyseli yllä että mikä on hallituksen ansaintalogiikka turvehommassa. Ei sellaista ole. Ei nämä laske mitä joku maksaa tai mitkä on päätöksen seuraukset. Nyt mennään tunne edellä. Tärkeintä on, että tulee tunne siitä että on Hyvä Ihminen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, AaJii. Olet oikeassa. Tässä ei ole kyse järjestä vaan tunteesta. Jonka vietävänä pitäisi olla koko hemmetin kansakunta. En muuten ole ollenkaan varma siitä että öljylämmitys olisi menneen talven lumia vielä neljänkymmenenkään vuoden päästä. Nämä tällaiset ennusteet tuppaavat mennä aika lailla etuajassa.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on kuuminta hottia geoterminen energia. Ilmaista energiaa! Ihan kuin öljy, ei maanrakoon arabiassakaan tarvi rahaa kaataa. Maalämpö saman asian lievempi ilmiö. Snadissa ja mansessa on toki maalämmön käyttämistä varauduttu jo vaikeuttamaan kaavoituksessa.

Ihan selvyyden vuoksi: Suomen ensimmäisen geotermisen voimalan reikiä vasta porataan ja aktivistit alkaa heräilemään vastustamaan.

Oikeasti, eikö ne tollot tajua, että asumusta pitää lämmittää suomessa semmoiset 11 ja ½ kuukautta vuodessa.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. Sepä se. Kun ne eivät ihan oikeasti tajua sitä.