maanantai 12. huhtikuuta 2021

MASIINAKOLHOOSI

Reunansyrjä, Radanvarsimaakunta, kesäkuu, lähitulevaisuudessa…

Eräässä reunansyrjäläisessä omakotitalossa – niin kuin itse asiassa kaikissa suomalaisissa omakotitaloissa samaan aikaan – odoteltiin virastovierasta joka tuli, vaikkei pyydetty ja joka ei kysynyt vaan vastasi vaikkei oltu kysytty. Odottelivatpa oman rauhallisen talonsa pihallaan myös vähän päälle kuusikymppiset Vannes Vohvelo sekä hänen puolisonsa Velma. Hekin olivat saaneet Radanvarsikaupungin ympäristöalistusbyroosta selkeän viestin:

RADANVARSIKAUPUNKI TOIMII HIILIJALANJÄLJEN PIENENTÄMISEKSI

Radanvarsikaupunki noudattaa ilmastovastuullista velvollisuuttaan ja rajoittaa huomattavasti yksityistalouksien turhien kodin- ja pihanhuoltotarvikkeiden yksityisomistamista. Tilalle tarjotaan kunnallisia yhteislainauspisteitä joista omakotitaloasujat voivat lainata tarpeeseensa erilaisia tarvikkeita.

Näin ollen seuraavan kuukauden aikana Radanvarsikaupungin ympäristökärsäntyöntäjät tulevat tarpeellisen huoltohenkilökunnan avustamana takavarikoimaan kaikki polttoainekäyttöiset ruohonleikkurit, ruohotrimmerit, moottorisahat, pensasleikkurit ja muut siihen toimintaan liittyvät koneet.

Koneet siirretään kunnallisiin lainauspisteisiin joista niitä voi lainata tarvittaessa. Lisäksi – mikäli asuinkunnalla on omistuksessaan enemmän kuin yksi auto – takavarikoidaan ylimääräiset autot ja siirretään myös yleiseen lainauspisteeseen. Osa autoista lahjoitetaan suoraan kehitysavuksi Afrikkaan.

Reunansyrjän alueella lainauspisteenä toimii käytöstä poistettu Reunansyrjän koulu ja tavaroitten takavarikoijana toimii ympäristökärsäntyöntäjä ja yhteiskuntatanhuamisen maisteri Dominetta Alisteinen. Radanvarsikaupunki edellyttää saumatonta ja hyvähenkistä yhteistyötä ympäristökärsäntyöntäjien kanssa.

Muistakaa, että meidän kaikkien tulee kantaa vastuumme maailman ilmastosta!

No, pitäähän sitä karsäntyöntäjien ja muiden vihreässä syntymähumalassa elävien saada kerta toisensa jälkeen hyvä, tiedostava ja kyykyttävä mieli, totesi Vohveloitten pariskunta ja valmistautui Dominetta Alisteisen kutsumattomaan ja ei-toivottuun vierailuun. Alisteinen saapui Vohveloitten pihalle sähköautollaan parkkeeraten juuri istutettujen pioneitten päälle. Huoltomiehet pakettiautollaan parkkeerasivat huolellisemmin. Normaalien esittäytymis- ja vallanosoittamisrituaalien jälkeen Vannes ei malttanut olla kysymättä:

- Te kunnalliskommuunat sitten ette enää pahemmin välitä ihmisten oikeudesta yksityisomistukseen? Eikös tämä masiinakolhoosiin siirtyminen ole pakkososialismia?

Ympäristökärsäntyöntäjä Dominetta Alisteinen katsoi Vannesta niin kuin, no, Tampereen yliopiston tuote katselee maalaista raappahousuäijää ja vastasi:

- Ei. Emme välitä. Kun te ette itse älyä toimia ilmastovastuullisesti. Ja on muutenkin selvää että kapitalistinen järjestelmä ei ole, ei voi olla vastaus maailman ilmastokysymyksiin.

- Hjuu… ja sittenhän vaikkapa Venezuelassa onkin ilmastoasiat mallillaan. Kun persaukisilla ei ole varaa kuluttaa kuin sukkiaan. Joissa niissäkin on reikä. Mutta kuinkas me voimme sitten lainata näitä meiltä takavarikoituja masiinoita siitä kunnallisesta kolhoosista?

- Yksinkertaista. Teette verkossa hakemuksen siitä, mitä laitetta tarvitsette. Hakemus käsitellään Radanvarsikaupungin ympäristöalistusbyroossa, sen tarve arvioidaan ja mikäli se nähdään tarpeelliseksi niin sieltä lähetetään teille kuitti, jolla saatte laitteen vuorokaudeksi haltuunne kohtuullista korvausta vastaan. Katsokaas, hallintokulut maksavat.

- Ja epäilemättä juuri ne. Kuinkas kauan tämä käsittely sitten kestää?

- Kahdesta kolmeen viikkoa. Suunnitelman mukaan. Tosin nyt ei olla vielä palkattu sopivaa yliopistollisesti koulutettua henkilökuntaa hakemusten käsittelyyn. Toiminta alkaa näillä näkymin tämän vuoden lokakuussa.

- No niinhän mä vähän arvelinkin. Jumala siunakkoon byrokratiaa. Erityisesti ympäristöbyrokratiaa. Vaan jokos käydään tähän laillistettuun ryöstämiseen?

- Minä käyttäisin siitä kyllä eri nimeä mutta käydään vaan.

Vannes kävi työhön tuimaan protestoimatta ja jopa hieman hymyillen. Homman ideahan oli siinä että virkakoneisto oli niin täynnä itseään että kun se vaati saumatonta yhteistyötä niin se luonnollisesti oletti sitä saavansa. Samoin se odotti sataprosenttista rehellisyyttä. Siksipä se ei tutkinut mitä ihmisten ulkorakennuksissa mahtoi majailla. Eikä ympäristökärsäntyöntäjien asiaan liittyvä tekninen osaaminen ollut edes teoreettista. Olipahan vain oikeus ja halu komennella. Vannes alkoi tuoda vaadittuja varusteita ja huoltomiehet siirsivät tavaroita autoon kirjaten samalla kolhoosiin menevät masiinat ylös.

- Homeliten moottorisaha, melkein priima.

Ulkorakennuksesta löytyi kyllä priima Stihlin moottorisaha. Kyseisen Homeliten puolestaan oli tuhonnut eräs mökkivieras – ammatiltaan varatuomari – joka oli lainannut sahaa ja tankannut sen täyteen nelitahtibensaa. Se oli kerännyt ruostetta jo viitisen vuotta.

- Stigan ruohonleikkuri. Melkein mynttikunnossa sekin.

Huoltomiehet huomasivat että melkein mynttikuntoisesta masiinasta puuttui eräitäkin oleellisia osua mm. kaasutin, käynnistysnaru ja bensatankki mutta kunnollisina kunnan miehinä he eivät puuttuneet yksityiskohtiin.

- McCulloghin ruohotrimmeri, pikkusen pintavikoja.

Huoltomiehet huomasivat että pintavika tarkoitti sitä että trimmerissä oli kyllä moottori tallella mutta varsinainen siimaosa oli hävinnyt jonnekin samoin kuin puolet masiinan varresta. Mitäs pienistä, kirjataan ylös.

Käyttökelvottoman, mutta vähintäänkin kuranttina kuitatun romun luovutussessio jatkui ja lopulta Vannes totesi:

- No tuon vanhan Civicimmehän me nyt sitten ilmastovastuun nimessä luovutamme. Vaan niin kuin etukäteen ilmoitin, niin huoltomiesten pitää hinata se masiinakolhoosiin. Siinä kun on pientä moottorivikaa. Mitenkäs muuten, arvon kärsäntyöntäjä, aiottekos te ulottaa tuon ilmastovastuun myös näihin paikallisiin maanviljelijöihimme? Ja panna niiden maatalouskoneet kolhoosiin? Traktorit, leikkuupuimurit ja sen semmoset?

- Sitä on suunniteltu mutta reaktio on ollut käsittämättömän vihamielinen. Enkä ymmärrä miksi. Eihän niin kalliita koneita tarvitse suinkaan olla jokaisessa maatalossa kun ne voitaisiin aivan hyvin kierrättää.

- Joo, ja miksei tehtäisi päätös että kun käytössä on yhdet vermeet niin maanviljelijä A tekee elonkorjuun huhtikuussa, B toukokuussa ja niin poispäin. Viimeisenä arpavuorossa ollut tekee sitten elonkorjuun joulukuussa.

Huoltomiehet hymähtelivät mutta Dominetta Alisteinen totesi:

- En minä ymmärrä, mitä naureskelemista tässä on. Nämä ovat globaalisti vakavia asioita. No, mutta te pärjäätte tästä eteenpäin itsekin. Viekää se auto lainauskolhoosiin ja tulkaa sitten perässäni seuraavaan ilmastovastuutettavaan omakotitaloon.

Ympäristökärsäntyöntäjä poistui paikalta selvästi närkästyneenä siitä että hänen tärkeää työtään ei arvostettu. Huoltomiehet kysäisivät:

- Minkälainen se pieni moottorivika tuossa autossa on?

- Myin siitä koko moottorin männäviikolla yhdelle jopparille. Se oli vielä suht kunnossa. Muuten tuo roju on täysin läpimätä.

Toinen huoltomiehistä totesi:

- Jaa, no merkitään että Civic mallia 89, pikkusen pintaviallinen, tarttee pikaista öljynvaihtoa. Vaan tiedäkkös, tuttavamme Valtosen Veke on vahtimestarina ja varastomiehenä siinä Reunansyrjän lainauskolhoosissa. Ja se on kertonut että sen ilmastovastuullisempaa tavaraa kuin mitä siellä on ei tässä maailmassa ole olemassakaan. Kas kun niistä sinne köijätyistä koneista ei käynnisty ensimmäinenkään. Ei vaikka haettais paikalle poppamies ja noitarumpu. Niin että ei tule sen puoleen pahemmin niin pienhiukkasia kuin hiilidioksidiakaan.

Toinen totesi puolestaan:

- Joo, ja ihmiset ovat käyttäneet mielikuvitustakin. Vekellä on siinä masiinakolhoosissa kunniapaikalla kahvinkeitin johon on kiinnitetty sprinklerinsuutin ja se on kirjattu nimikkeellä ”leijuvan dieselklapikoneen turbomöyrimönesteitten esilämmitin”.

- Vaan mitäs me tässä niistä. Me vaan tehdään mitä käsketään eikä ajatella. Niin että meidän kohdalla tuo ilmastovastuulliseen sosialismiin siirtyminen on jo täydellisesti onnistunut. Me ollaan niin kuin ne Neuvosto-Viron lossittomat lossimiehet. Onneksi vaan työajalla. Onhan meilläkin meinaan omakotitalot. Ja onhan se tavallaan hienoa että me ollaan tekemässä Reunansyrjän historian ensimmäistä sisäkaatopaikkaa jonne ihmiset voivat kuskauttaa rojunsa maksamatta penniäkään.

Kehitys kehittyy, varsinkin se ilmastovastuullinen kehitys, totesi Vannes Vohvelo, kävi ulkorakennuksesta ruohonleikkurin, lörötti sen tankin täyteen ysikasia, tarkisti öljyt, pumppasi vähän bensaa kaasuttimeen, veti masiinan käyntiin ja alkoi tutun putputuksen säestämänä leikata nurmikkoa. Kun hän oli saanut urakkansa valmiiksi hän pysähtyi kuuntelemaan. Kaikki naapuruston koirat kävivät ajatustenvaihtoa kuonobookissa. Aivan niin kuin ne olisivat porukalla nauraneet paskaista naurua. Epäilemättä meille ihmisille.

No, koirathan olivat tunnetusti viisaita eläimiä.


Kiitos inspiraatiosta Krista Mikkoselle ja kaikille niille ihmisille joilla on ilmastovastuullisia oivalluksia.

20 kommenttia:

Joppos123 kirjoitti...

Onneksi on vapaapääsy asekaapeille.
Mä voin käydä kuittaamassa vaikka Leobardin tai ihan mitä vaan tulee perkele mieleen.

Vasarahammer kirjoitti...

Tästä jutusta tuli aamukahvit näppäimistölle. Ihmisten reaktiot byrokraattiseen typeryyteen naurattavat aina.

Muistaako kukaan, kun demariministeri ehdotti kesämökeille kolhoosisaunoja?

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/backman-tiiviimpaa-loma-asumista-ja-yhteiset-rantasaunat/1812228

Anonyymi kirjoitti...

Miulta on vielä se Mikkosen lupaama Tesla saamatta. Postia odotellessa.
T:Ihmettelijä

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle, Vasarahammerille ja Ihmettelijälle & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Jaa, siinähän tulisi tarinan huoltomiehille mielenkiintoista kirjaamista. ”1 kpl Leopard 2 A 6, paino 55 tonnia, käyttötarkoitus puutarhan pikaharvennus”.

Vasara: Tuon olinkin unohtanut. Kyllähän se ”kestävän kehityksen nimissä” vaadittava kolhoosimeininki onnistuu mainiosti demareiltakin.

Ihmettelijä: Jos se Tesla saapuu niin lähdetään sillä sitten katselemaan niitä Mikkosen suunnittelemia hanhipeltoja.

Anonyymi kirjoitti...

Heh heh, minä niin tykkään tuosta pikku keppostelusta kärsänsä ihmisten asioihin työntävälle jakkupuku kalkkunalle. Tuli mieleen välikattoremontti. T. Oloneuvos

Anonyymi kirjoitti...

Taisinpa varoitella tästä ennakkoon:
https://yle.fi/uutiset/3-11843781

Rahastusautomaatti tuosta tulee vähintään ja ensi vuonnakos kissoille tehdään vastaava?

Vaan ihan turvallisuutta tällä kaiken rekisteröinnillä haetaan...


-Tvälups-

Strix Senex kirjoitti...

Kollektivismi on vasemmistolaisuuden ydintä. Sen edistämiseen kelpaa mikä tahansa syy, vaikkapa ilmasto. Se edustaa sitä tieteellistä sosialismia, joka toimii teoriassa mutta ei käytännössä. Perusteluksi löytyy kyllä kilometrien pituisia todisteluja, on löytynyt jo vähintään sadan vuoden ajan, mutta käytäntö tökkii, on tökkinyt jo yli sadan vuoden ajan. Joskus vuoden 1900 molemmin puolin perustettiin yhteisomistukseen perustuvia sosialistisia yhteisöjä. Meille tutuin taitaa olla se Kanadan länsirannikolle perustettu Sointula. Riitoihin hajosivat. Neuvostoliitossa perustettiin kolhooseja, joissa yhteisomistuksen piti mahdollistaa moderniin koneistamiseen perustuva maataloustuotanto. Tuotanto romahti. Useimmilla tuntuu olevan nykyisenäkin aikana kokemusta vaikkapa taloyhtiöiden yhteiseen käyttöön hankittujen vimpaimien kestävyydestä ja säilymisestä. Mutta mitäpäs näistä. Kun selittelytieteen dosentti on monisatasivuisessa väitöskirjassaan todistellut idean siunauksellisuutta, ei sen toistuvan epäonnistumisen pidä antaa häiritä, vaan yritetään uudestaan samaa temppua, samalla tavalla.

»Ja lopuksi yhdessä ja erikseen: varjele noita Suomen viherpiiperöitä, etteivät ne toista kertaa löisi päätänsä sosialismin mäntyyn. Aamen.»

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Tästä jutusta tulee mieleen se
entinen tyttö joka jälkeenpäin huomasi ettei se ranskan Emmanuel sittenkään vetänyt ajoissa ulos siellä Inter-Raililla... :D

Ekku kirjoitti...

Tuohon Leopardin käyttötarkoitukseen voisi huoletta lisätä tuholaistorjunnan.
Tämä nykyaikainen versio kolhoositaloudesta näyttäisi olevan sellainen, että se porukka pyrkii ostattamaan erilaisilla, valtiollisillatai kunnallisilla instansseilla laitteita, joita näiden parasiittien pitäisi päästä ilmaiseksi käyttämään.

Trendi tuntuu olevan, että kukaan ei omista mitään vain liisaa kaiken.

Anonyymi kirjoitti...

Koneiden lainauksen ongelmia

Nyt pitää piha ajaa keskimäärin kerran viikossa. Sää ja oma työtilanne pitää olla kohdallaan – ruohon pituuskin tietysti. Mikkoselle tulee ehkä yllätyksenä: ruohoa ei voi ajaa varastoon. En siis voi leikata tällä viikolla kahdesti ja jättää ensi viikkoa väliin. No, ei sitä vielä tarvi ajaa, lumikasoja nurmikolla mutta idean kai ymmärtää jokainen.

Ruohonleikkuri on muuten painava värkki, sitä ei noudeta julkisilla kulkineilla, eikä ihan heti polkupyörälläkään. Autollakin se on viheliäinen kuskattava. Kyytiin ja kyydistä nostoon tarvitaan kaksi. Muuten läikkyy bensaa & öljä.

Niin, nyt piisaa kerran viikossa leikkuu mutta kun taannoin ajoin jyrsimellä nurmikon nurin, ajatin hiekka savimaan päälle ja hiekan päälle multaa. Kalkitsin ja lannoitin ja kylvin uuden nurmen, niin arvatkaas mitä? Joka toinen päivä piti ajaa pari vuotta – no, ei talvella mutta kasvukaudella kumminkin.

Nyt olen viisasunut ja nurmi väistyy kiveysten ja maanpeittokasvien tieltä. Ja ruusujen ja rhodojen, atsaleijojen ja karviaisten ja perennapenkkien ja…

Mutta edelleen sopiva leikkuusää tulee enimmäkseen yllättäen, sopiiko se töihin on sitten oma asiansa. Kone odottaa puutarhavajassa tankattuna.

Entäs aitaleikkuri? Niitä on kai kolme nyt varastossa, pari akkukonetta ja yksi johdollinen. Niin ja pensassakset, sekatöörit ja raivaussakset myös. Juhannuksen alusviikko on sopiva aika ensimmäiseen leikkaukseen, yleensä tuo ajankohta on kesäkuun puolenvälin ja heinäkuun puolenvälin välillä. Joskus olen ajanut jo toukokuussa ekan kerran. Toisen kerran pitää aita ajaa muutamaa viikkoa ennen pakkasia. Tai mahdollisesti syyskuussa ja kolmannen kerran siis muutama viikko ennen pakkasia. Ja sopivaa säätä on leikkuu myös vailla ja aikaa & tarmoa.

Aitaleikkurikin on hankala raahattava bussissa tai polkupyörällä. Tarve, tilaisuus ja sopiva hetki tulee yllättäen aika usein – ei siihen mitään varauksia ja noutoja enää sovi. Eikä tarvi, ei leikkuri niin kallis ole.

Sen sijaan jyrsimen vuokraaminen kyllä sopii, kerran viidessätoista vuodessa. Vuokraamo tuo pakulla tai kärryllä värkin. Sitten jyristellään päivä / viikko ja taas viidentoista vuoden kuluttua uudestaan. Jos pitäisi ajella joka vuosi kasvimaata, niin ehkä oma kone olis silloin etevämpi.

Miten muuten tuoolla Leopardilla käy perunoiden multaus?

Pyssymies

Qroquius Kad kirjoitti...

Teslalta on tulossa tällainenkin masiina:

https://en.wikipedia.org/wiki/Tesla_Cybertruck

Sellaista tiettyä rouheaa karismaa on tuossa kyllä. Minkähänlainen tuo olisi omistaa ja ajaa?

Mitä yhteisvarastoihin tulee, kouluampumisten jälkeen alettiin vaatia aseille säilytystä sellaisissa. Halla-aho scriptasi asian tiimoilta purevan sarkastisesti muistuttaen kirveillä tehtävän valtaisa määrä henkirikoksia, joten miksei kirveitä vaadita säilytettäväksi yhteisvarastoissa?

Aseiden totaalikiellon osalta hän pohti kansakuntien omnaispiirteitä.
Amerikkalaisilta aseita ei voi kerätä pois, koska he eivät salli sitä. Piste.
Dunblanen omituisen kouluampumisen (keski-ikäinen mies ampui pikkuisia ekaluokkalaisia) jälkeen Britanniassa kiellettiin käytännössä yhden käden aseet, jotka kerättiin pois. Britit antoivat ne mukisematta.

Jussi totesi, ettemme ole amerikkalaisia. Ehkä emme ole kuitenkaan brittejä?
Saattaisimme olla belgialaisia, jotka panivat toista miljoonaa asetta katoamaan vihervasemmistohallituksen kiellettyä ne. Suurinta osaa ei ole saatu takaisin.

Mutta me suomalaiset...emme me ole belgialaisia. Olemme itäsaksalaisia. Kyllä me annamme aseemme pois, kun käsketään.
Ja kun tättähäärä tulee hakemaan automme ja masiinamme, me annamme ne, emmekä mitään romua.

Ei meistä ole kapinoimaan herrojamme vastaan. Ei edes neitejä.

Olaf Stephanos kirjoitti...

Kiitos taas aamun nauruista täältä rapakon toiselta puolelta. Tässä inspiraatiota seuraaviin juttuihin:

https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/4481454-uusi-tutkimus-paljastaa-salliva-pakolaispolitiikka-ei-lisaa-vakivaltarikoksia

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Oloneuvokselle, Taisteluvälineupseerille, Strix Senexille, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Ekulle, Pyssymiehelle, Qroquius Kadille ja Olaf Stephanokselle & kiitos kommenteistanne.

Oloneuvos: Ja nykyisin ollaan menossa siihen tilanteeseen että pikku keppostelu on jopa suotavaa. Jos joku ei muista, mikä oli se välikattoremontti niin sehän on tuossa:

http://yrjoperskeles.blogspot.com/2008/12/tapahtui-huitsinnevadan-poliisissa.html

Tvälups: Ja eikös siitä alkuperäisestä koiraverosta luovuttu nimenomaan siitä syystä kun tuli halvemmaksi lopettaa koko systeemi?

Strix Senex: Totta. Mutta nyt suomalaisilla vihervasemmistolaisilla – erityisesti feministeillä – on päällä vauhtisokeus koska ne ovat huomanneet että niitä ei kukaan pysäytä. Ei niitten hulluimpaakaan ideaa.

VNV: Ja se entinen tyttö sanoo joo sillä seuraavallakin kerralla. Ja sitä seuraavalla.

Ekku: Puhdasta sosialismiahan tässä ajetaan. Aivan sama, millä verukkeella.

Pyssymies: Mikkonen sanoi että ”mitä” mutta sinä esitit kouraantuntuvasti että ”miten”. Jota Mikkonen ei tajua, kun ei halua tajuta. Ja luulen, että Leopardilla onnistuu lähinnä perunoiden muussaus.

Qroquius Kad: Tuossa Teslassahan on palattu melkein itäblokin kantti kertaa kantti-suunnitteluun. Mutta tästä asehommasta en ole täysin samaa mieltä. Se menisi liian pitkälle. Ja ei ne belgialaisetkaan mitään redneckejä ole. Ja poliisi tietää, että jos miljoona asetta on hukassa niin ei se niitä lähde etsimään. Tai jos lähtee, niin unohtaa kaiken muun poliisityön muutamaksi vuodeksi.

Olaf Stephanos: Kiitokset. Ja tuo jätkä onnistui mitätöimään kerralla kaikki niin afrikkalaisten kuin lähi-itäläisten suomalaisiin kohdistaneet väkivaltarikokset olemattomiksi. Itselleen valehtelu on taidetta.

Anonyymi kirjoitti...

Rakennusliikkeet ovat pyörittäneet kuvatun kaltaista paskanpyöritystä jo pitkää.
Oma varikko vuokraa työmaille kalustoa. Käytännössä sama huoltamaton ja toimimaton roina seilaa työmaalta toiselle ja takaisin. Vuokra juoksee. Ilmeisesti joku verotekninen jippo.
Toimivat vehkeet kulkevat jätkien mukana ikään kuin ”hävinneinä”. Onneksemme palautuvat piakkoin varikolle jahka kaikki työtkin on hospodi-pospodimiehille myyty.

Jostain palautui mieleeni elokuva An die Grenze (muistaakseni). Siinä DDR:n rajavartija esitti toiselle arvoituksen: Mitä tapahtui, kun kommunismi tuli Saharaan?
Ensin ei mitään, sitten loppui hiekka.
Siispä sitä kohti. Vaikeuksien kautta uusiin vaikeuksiin.
voijumala###

Anonyymi kirjoitti...

"Ja eikös siitä alkuperäisestä koiraverosta luovuttu nimenomaan siitä syystä kun tuli halvemmaksi lopettaa koko systeemi?"

Kylläpä vainen! Nyt systeemiin siirrytään takaisin koska valtiovalta säästää kustannuksista tinkimättä! Lisäksi tämän rekisteröinnin myötä on helpompi kieltää tiettyjä rotuja sekä tuleva verotusaste määrittää koiran co2-tuotannon perusteella...


-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Kuvittelemaasi laitteiden takavarikointiin, minkä jälkeen niitä kuitenkin voitaisiin edelleen lainata, ei edes kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi ole mitään aihetta. Saman verranhan niitä kaasuja tulee niitä käytettäessä, olivatpa ne yksityisessä tai julkisessa omistuksessa (siis jos niitä käytetään yhtä usein.) Niinpä en luulisi edes vihreiden suunnittelevan moista takavarikkoa.

Eri asia on, mitä seurauksia on laitteiden valmistuksella. Jos jokainen tarvitsee sellaista vain harvoin ja eri henkilöt yleensä aikaan, silloin voi olla perusteltuakin, myös niiden valmistamisesta aiheutuvien energian ja raaka-aineiden kulutuksen ja päästöjen kannalta, ettei jokaisella ole omaa kappalettaan vaan ne ovat yhteisessä käytössä, vaikkapa vuokrattavissa. Tämä ei kuitenkaan auta, jos ne kaikki kappaleet on jo valmistettu ja jokaisella, tai ainakin melkein jokaisella, on jo sellainen. Silloin moisesta takavarikoinnista ei ole tältäkään kannalta enää mitään hyötyä eikä sellaista ole mitään syytä suorittaa. Luulisi Mikkolankin sentään tämän ymmärtävän.

Joten eiköhän ole turha pelätä, että jo hankitutkin laitteet takavarikoitaisiin. Asia on toinen, jos olet vasta aikeissa hankkia jonkin laitteen, jollaista Sinulla ei vielä ole, tai jos jo oleva laite hajoaa lopullisesti ja sen tilalle pitäisi hankkia uusi. Saattaa käydä, että näistä syistä se joko ei enää käy päinsä tai sitten sille määrätään niin korkea valmistusvero, ettei sen hankkimiseen ole varaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys voijumalalle, Taisteluvälineupseerille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

voijumala: Julkinen sektori hallitsee tuon vielä paremmin. Se laskuttaa itse itseään palveluksista, tiloista ja tarvikkeista ja kuvittelee tienanneensa.

Tvälups: Ja onhan mukana se tietty – aina kasvava – valvonta-ajattelu eli mikäli joku asia – vaikkapa meidän sekarotuiset piskimme – ei ole virkakoneiston valvonnassa niin se on vähintäänkin epäilyttävä, ettei jopa tuomittava.

Ano: Tulee muistaa, että nämä tällaiset kirjoitukset eivät ole ennusteita vaan tarinoita. Mutta joo, tulee muistaa, että suomalaisten vihreitten ilmastohysterian ainoa syy on heidän oman egonsa ruokkiminen. Suomi kun on näissä asioissa muutenkin maailman huippua.

Anonyymi kirjoitti...

Huomattavan suuri osa noita värkeistä on semmosia, että ne on kätevintä ja järkevintä omistaa ihan itse. Niitä ei ole kovin tehokasta edes ilmastomielessä kuskailla ees taas lainaamoon ja käyttöpaikkaan. Tuon vuokraamisen tekee kalliiksi mm. verokiila. Minun ei kannata plakata naapurin kölviä verokortilla leikkaanmaan nurmikkoani. Ei vaikka sillä kölvillä olis oma leikkuri. Ei edes kotitalousvähennyksen kanssa, eikä vuokrakone ole halvempi, eikä edes samanhintainen kuin oma.

Koiraveron perimis- ja kirjaamiskustannukset olivat kallimmat kuin koiraveron tuotto. Eikä veroa voinut, eikä voi korottaa tarpeksi. Veron idea alunperin oli kerätä rahaa vesikauhun kulujen peittämiseksi ja vähentää koiralaumoja kylissä - 1800 luvulla. Sittemmin pula-aikana pitä ruokaa säästää ihmisille. Sitten vaan kerätä rahaa. Ei toiminut vero oikein missään tehtävässä mainittavan hyvin.

Jotta vero tuottaisi, sen pitäisi olla ainakin satasia vuodessa, ehkä tonni - miltä kuulostaisi? Toivoa sopii, että manna sariini ehdottaa moista. Pian. Ja hutisalo komppaa. Ennen vaaleja.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

No nuo "mainiot" ruåttin hallituksessa meinaa tehdä kolhooseja mamuista. Sallittaisiin useampi muija ja mukuloitten kanssa voi mennä naimisiin, jos on erityisiä syitä. Ja varsinkin jos on jo mennyt kotimaassaan naimisiin lasten ja näiden äitien kanssa se pitää hyväksyä. Sharia lakia pukkaa naapuriin ihan vängällä. Ja kaipa ne virheet sen keksii tännekin haluta. On ne niin hämärää porukkaa, ihan ministereitä kanistereita myöten.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Molemmat huomiosi osuvat oikeaan. Mitä vaan tulee noihin verojen korotuksiin niin nykyisessä vihreässä vauhtisokeudessa nekin menisivät läpi. Kun sille loppujen lopuksi hyvin pienelle porukalle ei oikein kukaan pane hanttiin ja valtamedia komppaa, tekivät ne mitä tahansa. Mutta täytyy äänestää ilman muuta.

Huru-ukko: Itse asiassa kyseinen systeemi on jo Suomessakin. Vai minkähän takia somalinaisissa on niin yllättävän paljon yksinhuoltajia…