tiistai 13. huhtikuuta 2021

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA CXXXVIII

1. Ympyrästä neliöksi, jälleen kerran

Hahmottaakseen vihervasemmistolaista ajattelumaailmaa kannattaa seurata, no tietysti, vihervasemmistolaista valtamediaa mikä tehtävänä sinänsä ei ole kovin vaikeaa. Eihän Suomessa muuta olekaan. Ja kyseisessä valtamediassa selitetään säännöllisesti ympyrä neliöksi ja risti rikkaudeksi. Yhtenä tuoreena esimerkkinä voi pitää Kansan Uutisten juttua jonka otsikkokin pistää tavallisen ihmisen raapimaan päätään eli Uusi tutkimus paljastaa: Salliva pakolaispolitiikka ei lisää väkivaltarikoksia. Ja jutussahan kerrotaan:

Pakolaistutkimuksen arvostetun tieteellisen julkaisun, Journal of Refugee Studiesin vastikään julkaisema artikkelimme paljastaa lisäksi yksiselitteisesti, että pakolaisten vastaanottaminen onkin tilastollisesti merkittävällä tavalla yhteydessä väkivaltarikosten vähyyden kanssa. Tutkimuksen paljastama yhteys ei kuitenkaan liity sinänsä pakolaisten rauhanomaisuuteen tai muihin ominaisuuksiin, vaan pikemminkin siihen, kuinka pakolaisia vastaanottava valtaväestö arvostaa ihmiselämää: humaani elämän arvostus lisää halua pelastaa pakolaisia sodan ja humanitaaristen kriisien kynsistä samalla kun se myös vähentää maan väkivaltarikoksia. Siten riippumatta siitä minkälaisia pakolaiset ovat, humaani asenne, joka heijastuu sallivana pakolaispolitiikkana, vähentää väkivaltarikollisuutta. Siksi Suomessa tulisi ymmärtää, että pakolaisten pelastaminen sodan kurimuksesta ei ole vain moraalinen, vaan myös itsekäs turvallisuutta lisäävä strategia.

Luonnollisesti jutussa puhutaan vain pakolaisista. Oikeista pakolaisista. Suomeenhan niitä on tullut kahteen otteeseen. 1970-luvulla chileläiset ja 1980-luvulla vietnamilaiset. Ei heidän tulonsa väkivaltaa Suomessa vähentänyt mutta ei kyllä lisännytkään. Ennen kaikkea he elivät rauhallisesti.

Sen sijaan kyseisessä kirjoituksessa unohdetaan kokonaan viimeiset kolmekymmentä vuotta Suomeen Afrikasta ja Lähi-idästä tullut porukka joka ei ole pakolaisia vaan pysyvälle eläkkeelle muuttaneita elintasosiirtolaisia. Ja jos väittää että heidän mukanaan Suomeen on tullut rauhan, rakkauden ja väkivallattomuuden sanoma, niin siihen tarvitaan jo lievää vakavampaa vihervasemmistolaista tulkintaa.

Mutta tulkinnan mukaan eletään. Eli: No joo, tää projekti on mennyt jo kolmekymmentä vuotta käytännössä perseelleen. Mutta teorian mukaan tää toimii. Ja jos teoriassa ja käytännössä on ristiriitaa, niin vika ei ole ainakaan teoriassa. Jatketaan teorian mukaan niin kuin ennenkin.


Menihän se sisään kun aikansa paukutti

2. Ruotsalaista kansallista itsetuhoa

Nykyisessä Suomessa alkaa olla tietysti jo vähän turhaa irvailla ruotsalaisille mutta muistutetaan että osataan sitä sielläkin. Yhtenä esimerkkinä Ruotsin Ympäristöpuolueen uusi tiedottaja Märta Stenevi jolle ei riitä, että miehet siirtyvät syrjään päättämisestä vaan nyt syrjään tulisi siirtyä myös väärän (siis ruotsalaisen) väriset naisetkin:

Stenevin mielestä politiikka on nollasummapeliä. Siksi hän haluaa uuden yhteiskuntajärjestyksen, jossa ruotsalaiset miehet luovuttavat valtaa naisille, mutta myös syntyperäisten ruotsalaisten valkoisten naisten on siirryttävä syrjään.

– Jos ulkomailla syntyneet naiset haluavat saavuttaa vallan, valkoisten, kotimaassa syntyneiden naisten on siirryttävä.

Jotenkin vaan tuo kuvassa olevan Stenevin ilme sopii postaukseen. Selvästi kyseessä on onnellinen ihminen joka on vapauttanut itsensä täydellisesti ja pysyvästi kaikista reaalimaailman kahleista:

Eipä puutu kuin pikkulinnut lentelemässä pään ympärillä

3. Vihreä vauhtisokeus

Vihervasemmistolla on hirveä vauhti päällä ja kun se on huomannut että mitä älyttömimmätkin ideat saattavat mennä läpi niin ideoitahan tulee jatkuvalla syötöllä lisää. Niin kuin tämä Helsingin tuore valtuustoaloite jonka mukaan Helsingin tulisi alkaa rajoittaa kaupungin vuokraamilla ulkomainontapaikoilla tapahtuvaa ilmastolle vahingollisten tuotteiden mainontaa ja markkinointia, sillä kaupunki on sitoutunut ilmastokriisin torjuntaan.

Aloitteen on allekirjoittanut viisitoista kaupunginvaltuutettua ja kielletyiksi tulisivat lentomatkailu, yksityisautoilu, autojen myynti ja vuokraus, lihatuotteet, muut eläinperäiset tuotteet, muut kuin ekosähkösopimukset, vaateteollisuus lukuun ottamatta vaatelainaamoita ja kierrätysvaatteita.

Ehkä seuraava ehdotus on se, että Helsingin alueella yksityisyritykset saavat toimia vain, jos ne eivät tavoittele voittoa. Sillä vihreän egon nälkä on loputon ja kyltymätön. Vähän niin kuin Silmarillionissa valtavalla Ungoliant-hämähäkillä joka kyltymättömään nälkäänsä söi lopulta itse itsensä.

Ehkä Helsinki voisi ottaa oppia 1980-luvun They Live-scifileffan mainosmaailmasta

4. Niin notta kunnioitusta

Sanna Marinia (tiedättehän, se pääministeri, löytyy usein myös Naisten Lehden kannesta) jurppii kun vaaleihin liittyvässä keskustelussa on ilmennyt kunnioituksen puutetta. Hän toteaa, että ”tähän on tultava loppu”. Kuinkas se muuten tulee? Ampumallako? Jos hallitus toimii koko kansakunnalle katastrofaalisella tavalla niin miten siihen voi suhtautua kunnioituksella?

Hotellin respasta muistutetaan:

Kunnioitus ansaitaan.

Sitä ei saa asemalla.

Sitä ei saa tittelillä.

Sitä ei saa oppiarvolla.

Sitä ei saa sukupuolella.

Ja varsinkaan sitä ei saa ruikuttamalla.

Lisäys samana päivänä:

Turvealan yrittäjät suunnittelevat vapuksi moottorimarssia Helsingin Mannerheimintielle. Mukaan pitäisi tulla vähintään sata täysperävaunuyhdistelmää. Hotellin respasta tuetaan marssia täysillä. Turveala on erityisesti vihreän pakkomielteen lahdattavana. Ja lähiaikoina lahtaaminen tulee tällä vauhdilla onnistumaan sataprosenttisesti.

Suomen turvevarat vastaavat vähintäänkin Pohjanmeren öljyä mutta viherlogiikan mukaan turpeen sijasta maahan pitää kuskata venäläistä haketta. Kunnes sekin korvataan toivioenergialla.

34 kommenttia:

Nils- Aslak kirjoitti...

Viime vuonna Ruotsissa oli toiseksi korkein rikollisuus 40 Euroopan maan joukossa. Vain sotaa käyvässä Ukrainassa oli enemmän rikoksia. Suomi oli hienosti neljänneksi turvallisin, mutta kuinka kauan!?

https://www.numbeo.com/crime/rankings_by_country.jsp?title=2020&region=150

Pauli Vahtera kirjoitti...

Nuo Numbeon tutkimukset ovat sellaisia lällärijuttuja. Kysytään ihmisiltä, miltäs nyt tuntuu, onko rauha maassa. Arvoasteikolla 1-10. Sama metodi kuin onnellisuustutkimuksella. Ei tutkita tilastoista rikosten määrää.

Anonyymi kirjoitti...

Nämä Ykän blogit ovat hyvin opettavaisia: aina kun sitä kuvittelee jo kaiken absurdin lukeneensa, niin lisää esimerkkejä tulee lähes päivittäin. Joten kiitos näistä. Päättäjien ylimielisyys ja kaikesta alamaisten arkielämästä ja mielipiteistä täydellinen piittaamattomuus tuskin kuitenkaan on vielä saavuttanut lakipistettään. Pisteitä sen sijaan saa siitä, kun ujosti avautuu medialle että ihan itse on vessansa pessyt.

1. Oho, että tällaisen tutkimuksen onkin sattunut tekemään juuri Journal of Refugees Studies. Vielä hämmästyneempi olisin jos tutkimuksen tulos olisi ollut se, että salliva maahanmuuttopolitiikka lisää rikollisuutta vastaanottajamaassa. Mutta koska kyseessä on yhdistelmä "arvostettu tieteellinen julkaisu" ja KU, niin voi olla ainoastaan yksi lopputulos.

2. Aika suisidaalisia nuo ruotsalaiset naiset. Ensin kastroivat omat valkoiset miehensä päästäkseen valtaan ja sitten haluavat luovuttaa saavuttamansa vallan tummille kanssasisarilleen. Jättesöt. Ja entäs sitten? Tummat miehet ottavat naisiltaan sen vallan itselleen eikä asiasta suinkaan diskuteerata. Se on joko-tai.

Logon voikukka on erittäin hyvä vertaus Miljöpartietille. Ken on ikinä noita pirun rikkakasveja maasta (erityisesti savimaasta) joutunut nyhtämään, tietää mitä tarkoitan.

3. Hieno esitys, mainoksiahan on jo muutenkin liikaa. Mitäs jos kiellettäisiin kaikki mainonta? Mitä ihmeen haittaa siitä muka voisi olla? Osaa siellä kirppareilla ja Fidan rättilodjuilla muutenkin käydä. Ai niin, mutta sitten kukaan ei saisi ilosanomaa seuraavien vegaanisten nyhtötuotteiden tai tuvalulaisten ihmesiementen tulosta markkinoille. - Tuossa hämmästytti allekirjoittajien pieni määrä, vain 15, vihreitä kun on valtuustossa 21 kpl. Ketkä olivat ne 7 luopiota? Kyllä, osaan laskea mutta satavarmasti vassareiden Honkasalo allekirjoitti koska hän sutaisee nimensä jokaiseen esitykseen joka haittaa a) suomalaisia ja b) taloutta.
jatkuu
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Nils-Aslakille, Pauli Vahteralle ja tira+:lle & kiitos kommenteistanne.

Nils-Aslak: Älä huoli. Kyllä jostain löytyy tutkija joka mitätöi Ruotsin rikostilastot toteamalla että kyseessä ei ole rikollisuus vaan välttämätön monikulttuurisuuden kitka joka puolestaan väistämättömästi tekee meistä kaikista suvaitsevaisempia ihmisiä.

Pauli: Kuulunee samaan sarjaan Suomessa tehtyjen kyselytutkimuksien kanssa joissa kysytään somaleilta että oletko kokenut rasismia ja väkivallan uhkaa ja aineiston pohjalta on tehty pitkälle meneviä johtopäätöksiä.

tira+: Niin kuin olen todennut vihreästä vauhtisokeudesta niin lakipiste on vielä kaukana.

1. Joo, ehkä voisi käyttää termiä ”haluttuun agendaan sopiva tieteellinen julkaisu”. Muistan muuten Kansan Uutiset joskus 1980-luvulta ja itse asiassa se oli – vaikka olikin kommunistien äänenkannattaja – paljon puolueettomampi ja objektiivisempi kuin koko nykyinen valtamedia. Mikä puolestaan kertoo nykyisestä valtamediasta varsin paljon.

2. Kehityksen päätepiste on muuten juuri tuo. Meillä Suomessahan sitä etnistä ehdokasrulettia on pitänyt yllä menestyksellä erityisesti demarit. Eikös siellä liene pari sellaistakin tyyppiä joka EI ole saanut mitään tuomiota?

3. Vihreille esitetty kysymys: ”tiedättekö, mistä se yhteisesti jaettu raha tulee” lienee aikamme suurinta ajanhukkaa. Ehkä ne 7 luopiota olivat ostamassa biodynaamista parsaa Reilun Egoilun Kaupasta. Ja Honkasalo, no hän on omanlaisensa legenda. Hyvä esimerkki siitä että kun vitsi ottaa itsensä tosissaan niin siihen ei löydy enää edes määritelmää.

Anonyymi kirjoitti...

4. Marinin valitus kunnioituksen puutteesta poliitikkoja kohtaan tuo väistämättä mieleen vanhan sananlaskun Niin makaat kuin petaat. Jos joku ei viitsi tuulettaa edes sänkyään, miten sitten ajatuksiaan? Mutta siinä hän on täsmälleen oikeassa että "politiikassa on kyse arvoista mutta ennen kaikkea teoista". Ja jospa nyt saisi muutamia esimerkkejä niistä hänen oikeista teoistaan? Vaikka hänen ja sielunsiskojensa mantra onkin se, että puhe = teko, ei mene läpi.

Suomessa on totuttu käyttämään sanaa kunnia aika säästeliäästi, sota-aikana tietenkin ja vielä ehkä parikymmentä vuotta sen jälkeenkin ja kuten Ykä totesikin, aina vain merkityksessä että se ansaitaan - tai menetetään. Sitten tuli iki-ihana 70-luku ja kunnia ei suomalaisille kuulunut - nolosti neukuille hävisivät. Tulivat chileläiset, tulivat vietnamilaiset, eivät puhuneet kunniasta mitään, nuo nöyrät luuserit. Mutta sittenpä koitti 1990-luku ja rajan takaa tulvi maahan kovalla äänellä kunniaa vaativia somaleita. Heidän käsityksen kunniasta oli tosin hiukka erilainen kuin suomalaisten, mutta näillä mennään edelleenkin. Mikäänhän ei ole niin kunnioitusta ansaitseva omasta mielestään kuin muslimimies. Ja mikä tahansa pelkästään subjektiivinen epämiellyttävä tunne osoittaa vain itselle kuuluvan kunnioituksen puutetta.
---

Laajennan ymmärrystäni vastaleiristä lukemalla Voima-lehteä jonka voi ilmaiseksi napata mistä tahansa isommasta marketista. Siinäpä läpyskä jolla on selkeät arvot: feminismi, se interjuttu, vihreät, vasemmisto, maahanmuuttajien valtaisa sorto ja kärsimykset, LGBT ja tuo T nyt erityisesti framilla. Mutta se ei edes yritä olla muuta kuin on, josta pisteet.

Viimeisimmässä numerossa oli juttu Lesboksen leirihelvetistä. Kylmä on. Ehkä olisi kannattanut miettiä pari kertaa ennenkun tuikkasivat leirinsä palamaan? Mutta valoisuuttakin löytyi: afganistanilainen Ali, 21 v, suunnittelee päästyään leiriltä eteenpäin ryhtyvänsä joko valokuvaajaksi tai lentäjäksi. Ja tämähän on juuri sitä mitä koronassa kärvistelevä Eurooppa tarvitsee: muslimilentäjiä.
tira+

Anonyymi kirjoitti...

http://www.earthlyfireflies.org/linkedin-dialogue-about-military/they-live-marry-and-reproduce-billboard-w-glasses/

Muistelinkin että They Live-leffan palovamma-alienit olivat inhimillisempiä kuin suvaitsevaiston nykydoktriini

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys tira+:lle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

tira+: Nämä feministipoliitikothan ovat tosiaan menneet kunnioituksen kipeydessään islamilaisille linjoille. Islamilainen mieshän vaati kunnioitusta jo siksi, että hän on, no, islamilainen mies. Jos häntä ei kunnioiteta, hän pilaa tapetit ja tunnelman. Islamilaista naistahan tämä ei niin koske sillä ei irtaimella omaisuudella ole tunteita.

Feministipoliitikko puolestaan vaatii kunnioitusta siksi, että hän on nainen. Se riittää. Ja sen, perkele, pitää riittää. Toisaalta, hän pilaa maasta tapetit ja tunnelman vaikka häntä kunnioitettaisiinkin.

Eikös ne muslimilentäjät kunnostautuneet tuolla rapakon takana syyskuussa 2001?

Ano: Muistitpa leffan sinäkin. Sinänsä se oli silloin aikanaan ihan katsottava. En ole nähnyt aikoihin.

Anonyymi kirjoitti...

Nonni, ei tuu pahkasika takasin, ei pysty – liian hapokasta todellisuus

”Aloitteen on allekirjoittanut viisitoista kaupunginvaltuutettua ja kielletyiksi tulisivat lentomatkailu, yksityisautoilu, autojen myynti ja vuokraus, lihatuotteet, muut eläinperäiset tuotteet, muut kuin ekosähkösopimukset, vaateteollisuus lukuun ottamatta vaatelainaamoita ja kierrätysvaatteita.”

- Miksi kukaan / mikään maksasi noista mainospaikoista mitään? Paljonko sopii tuoton pudota? Sinänsä tuo sopii kahelien politiikaksi, eihän neuvostoliitossakaan ollut yksityisautoja eikä paljon muutakaan. Lihakaupoissa ei ollut lihaa ja muutenkin niin nostalgista. Kuka hullu tuommoisia äänestä? Miksi?

Vaatelainaamo? Mikä helvetti on vaatelainaamo? Ikinä kuullukka. Kenties tarkoittavat frakkivuokraamoita. Kuka semmoisia oikeasti tarvitsee. Kierrätysvaate, siis palataan narinkkatorien aikaan, käytettyjen vaatteiden kauppojen tulevaisuus lie valoisa kunhan kommarit pääse valtaan. Kun ei ole enää uusiin varaa. Niin sitten vuorataan lumppulainamosta rääsyjä. Jessus mikä dystopia noilla on unelmissaan.

Hyvin kuvaavaa lehdistön nykytilalle on se, ettei kukaan ole kysynyt:”Mitä ihmettä oikein ajattelitte ja olittekos te nyt ihan tosissanne?”

Kommariministeri saramo tms. sitten ehdottaa, että yritykseltä olisi kielletty ”voiton tavoittelu”. On muuten AINOA luvallinen tavoite osakeyhtiölle. Siis päivähoitoa ei saisi enää tarjota, jos tavoittelee voittoa. Mistä lähtien on umpikahelius ollut ministerin vaatimuksena.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies ja kiitos hyvistä huomioista täältä reaalimaailmasta jossa me elämme ja joka vihreitä ei pahemmin häiritse. Kysyit että kuka hullu tuommoisia äänestää. Onhan niitäkin mutta kun katsoo vihreää uhoa niin ne näyttävät uskovan pysyvänsä vallassa äänestämättäkin. Täältä ikuisuuteen. Ja nehän – piru vie – ovat tällä hetkellä siinä oikeassa. Kas kun ei niille pane hanttiin niin eduskunnassa kuin valtuustoissa muut kuin persut ja niillä ei edustajamäärät riitä. Odotettavissa on lievää suurempaa jäynää vuonna 2023 että persut saadaan jotenkin hiljennettyä.

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta Alista ja muslimilentäjjistä tulli miellen jokuhörhölentäjäporukka täällä meillä. Ajatus kiertää kehää vaan ei tule sen porukan nimi mieleen. Joku henkinen juttu muistaakseni.
Jos oli anderssonni ministeri kahjo niin kahjompi tuntuu olevan tämä tuuraaja, kun se ajatuksia? lukee.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Ykä!

Yksi pakolaisryhmä unohtui ja se oli 90-luvun albaanit Jugoslaviasta. Nehän eivät jääneet tänne majailemaan, vaikka yksi pikkupuolue koittikin saada niistä asukkeja äänestysalueilleen. Lähtivät sitten jostain syystä takaisin kotiin kun tilanne siellä rauhoittui, jostain syystä Sidi Biarren porukka on odotellut kohta 30 vuotta jotain. Huonot yhteydet vissiin haittaa kun ei voi enää reitittää Moskovan kautta? No nyt olin turhan ilkeä.

Yst. terv. Ano Nyymi

Anonyymi kirjoitti...

"Marin otti puheessaan kantaa myös siihen, että moni on vaalien alla kertonut jäävänsä politiikasta pois, koska yhteisten asioiden hoitamisesta ja keskustelusta on tullut epäasiallista. Esimerkiksi kokoomuksen Kirsi Piha jättäytyi pois Helsingin pormestarikisasta juuri tästä syystä."

Tuo taas on sellaista paskaa kun olla ja voi syyt taisi olla ihan muut. Olisi ollut kiva seurata tietenkin Pihan toimia etenkin sitä, että jäävääkö itsensä jokaisesta äänestyksestä joihin liittyy raha&kaupunki, koska sen lobbaus firman asiakkaathan on salaisia, eihän se kenenkään helsinkiläisen asiaa olisi missään nimessä ajanut vaan niiden jotka maksaa..

Anonyymi kirjoitti...

Turve on itseasiassa niin paskaa energia tiheydeltään, että on oikeasti paljon järkevämpää polttaa sitä kivihiiltä, sama koskee haketta sen päästöt on aika korkeat hiileen verrattuna kun se venäjältä ajetaan. Muutenkin turpeen nosto on aikamoista raiskausta.

Anonyymi kirjoitti...

Eikö tuo Kansan Uutisten kirjoitus ollut sisäisestikin epälooginen. Vai kummin päin syysuhde sen mukaan kulki? Ensinhän sanottiin, ettei väkivallan vähyys johdu pakolaisten vastaanottamisesta vaan päinvastoin: sama ihmiselämän kunnioitus, jonka vuoksi väkivaltaa on vähän, saa ihmiset myös hyväksymään pakolaisten saapumisen. Mutta loppulauseessa annetaankin sitten ymmärtää, että asia olisi sittenkin toisin päin: että pakolaisten vastaanottaminen vähentää väkivaltaa ja lisää niin ollen turvallisuutta. Vai kumpi olikaan syy ja kumpi seuraus?

(Vietnamin venepakolaiset, tai ainakin ensimmäiset heistä muuten tulivat Suomeen jo vuonna 1979, eivät 1980-luvulla.)

Anonyymi kirjoitti...

"...kielletyiksi tulisivat lentomatkailu, yksityisautoilu, autojen myynti ja vuokraus, lihatuotteet, muut eläinperäiset tuotteet, muut kuin ekosähkösopimukset, vaateteollisuus lukuun ottamatta vaatelainaamoita ja kierrätysvaatteita."

Ei kai sentään? Ei kai tässä aiottu noita hyödykkeitä sinänsä kieltää, ainoastaan niiden mainonta kaupungin vuokraamissa ulkomainostelineissä?

Anonyymi kirjoitti...

"Siksi hän haluaa uuden yhteiskuntajärjestyksen, jossa ruotsalaiset miehet luovuttavat valtaa naisille, mutta myös syntyperäisten ruotsalaisten valkoisten naisten on siirryttävä syrjään.
– Jos ulkomailla syntyneet naiset haluavat saavuttaa vallan, valkoisten, kotimaassa syntyneiden naisten on siirryttävä."

Siirtomaavaltako siis takaisin? Tällä kertaa tosin niin päin, että Ruotsi ja kenties muutkin Euroopan maat tulisivat Afrikan ja Lähi-Idän maiden siirtomaiksi. Mutta siirtomaavalta joka tapauksessa. Mitäpä muutakaan tuo ehdotus merkitsisi? (Sen lisäksi, että kuten täällä jo todettiinkin, valta tuskin kauan jos hetkeäkään pysyisi ulkomaalaisilla naisilla ja siirtyisi piankin ulkomaalaisille miehille.)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Ano Nyymille, Ano1:lle, Ano2:lle, Ano3:lle, Ano4:lle ja Ano5:lle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Mahdatko meinata sitä joogalentäjien puoluetta silloin 1990-luvulla? Ja eiköhän tuo Saramo ajattele ihan Anderssonin ajatuksia.

Ano Nyymi: Joo albaanit taisivat ainakin pääosin lähteä. Olen minä niihin tosin jonkun kerran törmännyt.

Ano1: Totta. Sitä feminististä uhriutumiskorttia käytetään nykyisin ahkerasti.

Ano2: Se kivihiili on vaan ostosessaan joka kikkare. Ja mikäli turvetuotannon kehittämiseen oltaisiin käytetty ne toiviotuulimyllyihin uhratut rahat niin ympäristövaikutukset olisivat huomattavasti pienempiä.

Ano3: Tää on tätä tutkimuksen nykyaikaa. Ensin tehdään johtopäätös ja sitten aletaan miettiä että kuinkas siihen päädyttäisiin.

Ano4: Joo, ainoastaan mainonta.

Ano5: Tuohonhan siinä päädyttäisiin. Mutta nuo idiootit kuvittelevat että tottahan kaikki jatkuisi aivan entisellään. Niille yhteiskunta on jokin teoreettinen hiekkalaatikko.

Anonyymi kirjoitti...

No sitähän mie aattelin, en vaan saanut nimeä mieleeni. Joogalentäjät, hyh, kaikkee ne muutse keksikin. Nää vois muuteks laittaa sinne joogalla lennettäviin koneisiin nämä hallituksen ministerit keräämään lentopisteitä.
Huru-ukko

Pate kirjoitti...

Ne eivät täältä tai ruotsista enää lähde pois. Itse kutsun tätä miehittämikseksi. Ja se tapahtui ihan tuosta noin vaan. Seuraukset on nähty. Ja tämä on vasta alkua. Esim alfa TV:llä oli haastattelu, jossa dosentti tenttasi vihreistä eronnutta viisasta naista. Hän totesi vihreän liikkeen vaaralliseksi. Ja perusteli sen hyvin. Mutta kuinka ollakaan eipä saanut ns palstatilaa valtamediassa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle ja Patelle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Sen porukan virallinen nimihän oli Luonnonlain Puolue. Mutta kun katsoo nykypäivää niin sen valossa nekin alkavat vaikuttaa ihan järkiporukalta.

Pate: Ja tämä on siinä mielessä erikoinen miehitys että miehitettävän valtion johto kiistää miehityksen olemassaolon ja samalla hankkii lisää miehittäjiä.

Anonyymi kirjoitti...

Pyssymiehen eiliseen kommenttiin viitaten:
Onhan niitä pukuvuokraamojakin olemassa. Niistä vuokrataan lähinnä harvoin tarvittavia juhlapukuja. Esimerkiksi morsiuspukua eivät läheskään kaikki naimisiin menevät osta, vaan monet vuokraavat sellaisen. Ja merkittävän osan niiden asiakkaista muodostavat tiettynä vuodenaikana myös vanhojen päivää viettävät lukiolaiset. Mutta tällaisia ja joitakin muita erikoistapauksia lukuun ottamatta pukuvuokraamot tuskin voivat korvata tavallisia vaatekauppoja.
Ja ovathan kirpputoritkin toki hyvä olemassa. Joskus niistä voi saada jopa uuden veroisen, vähän käytetyn hienonkin vaatekappaleen. Ja toisaalta, onhan sekin hyvä, että lasten kasvaessa liian pieniksi jääneet vaatekappaleet voi viedä sinne, jos ne ovat yhä ehjät. Ja varsinkin kuolinpesistä niihin päätyy paljon vaatteita, jotka eivät kenellekään perillisistä ole oikeaa kokoa.
Ei kuitenkaan pidä unohtaa, että jokaisen kirpputorilla käytettynä myytävän vaatteen on joku kerran ostanut uutena. Eikä aina edes kovin kauan aikaisemmin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Olisi sinänsä mielenkiintoista tietää kuinka moni päättävissä asemissa oleva vihreä tai vihreä yleensäkään varsinaisesti käyttää niitä kirppareita. Itse olen joskus käyttänyt mutta nykyisin sen asian ajaa Varusteleka.

Tinahattu kirjoitti...

Tämä on vilkunpiilausta mutta 21 – 15 = 6

Kirsi Pihan puolue on/oli siis Kansallinen Kökötys. Useampi kyllä näkee natseja ikkunan alla kuin joogalentäjiä, sellainen on nykyihmisen mieli.

Blogi: Heikki Porkka, to 18.02.2021 16:29
Kirsi Piha: Natsit marssivat Helsingissä ihmisten ikkunoiden alla
https://www.oikeamedia.com/o1-154500

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tinahattu. Olihan se vähän vilkunpiilausta. Mutta joo, Kirsi Piha kuuluu ihmisiin jotka näkevät natseja ikkunan alla jos hänen oletetaan näkevän natseja ikkunan alla. Hyvä DDR:läinen.

Anonyymi kirjoitti...

Uusia vaatteita myyvästä kaupasta löytää ylensä sopivan kokoisen,värisen ja tyylisen vaatteen. Kirppikseltä ei välttämättä. Ei sopivaa kokoa, kummallisen värisiä, nasse sedän kuosia. kummallisen hajuinen, rikkinäinen tai muuten viallinen. Toki niis VOI olla hyviä vaatteta tarjolla. On sitten eri asia kuinka paljon on aika tai tarmoa kiertää sopiva etsimässä.

varustelekakin myy käytettyjä vaatteita, ylijäämää. Mutta myös ihan uutta, ja se ylijäämäkin voi olla koskaan käytämätöntä. Minusta on outoa, että komunistit halua tukea erityisesti armeijavaatteiden kauppaa, ylijäämäkauppaa. Ainakin vielä 70-luvulla pitivät ylijäämäkauppoja natsikauppoina. Vaikka hipit osteskelivatkin ylijäämäkuteita.

Toki varusteleka on hyvä kauppa, särmä ja jämä on merkkituotteita, Ja ylijäämästäkin voi tehdä löytöjä. Ninkuin hiljttain bundeswehrin nahkatakki - ihan samanlainen kuin wehrmachtin vastaava, ehdotin semmoista työasukseni. Sopivalla koppalakilla & hihanauhalla varustettuna, tai gestapo-lierihatulla. Ja titteliksi "ohjelmistonatsi". Kas, kun kulutan työaikaani analysoimalla ongelmia. Ja ohjelmien karsiminen, huonojen semmoisten, vähentää ongelmia. Ja pienentää ylläpitokuluja.

olis se vaan ollut hienoa, kun ihan virallisestikin olisin ollut ohjelmistonatsi.

Niin, tämmöistä natsikauppa, sen ilmoitelua haluaa se vassarikahelien porukka tukea. Mokomat salanatsit.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Pöhkön onnellinen ilme on samaa luokkaa kuin Valtiontalouden tarkastusviraston johtajalla viraston muuttoa esittelevässä videossa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Käsittääkseni ne hipsteritkin ostavat varustelekasta kaikenlaista. Siitä oli netissä joskus juttukin mutta en nyt löytänyt. Varustelekan vehkeet ovat halpoja, mukavia ja kestäviä.

Ano: Juu, hän on jossain kaukanapoissa. Sillä niityllä missä leijona ja lammas ovat rauhassa vierekkäin.

Routakoira kirjoitti...

Propsit Ungoliantista, epäilen tosin että osa nuoremmasta lukijakunnasta ei mahda tunnistaa referenssiä. Mutta saattanen olla väärässä. Mutta tarjoilet taasen tiukkaa tavaraa toisin kuin 95 vuoden viisumivapauden jälkeinen itä-irina. Eihän tässä kommentissa mitään järkeä ole, mutta ennenkuin huomenna menen piikille kiinalaista ruttoa varten niin arvelin kiittää monista vuosista hyvistä uutisnostoista, ja varsinkin hienoista Vuppe ja muista koiruus jutuista, niitä jos lisää saisi niin olo voisi olla mitä mahtavin.

Saruman kirjoitti...

Varustelekasta olen löytänyt kestävimmät työhousut ikinä, snickersit ja muut "laatu" merkit kestävät ehkä parhaimmillaan sen puoltoista vuotta hajoamatta, lekan byysat alun viidettä vuotta ennenkuin piti ruveta ompelemaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Routakoiralle ja Sarumanille & kiitos kommenteistanne.

Routakoira: Luulen, että nuorempikin lukijakunta on innostunut Tolkienista sen leffatrilogian myötä. Lämmin kiitos kannustuksesta. Koirajuttuja saattaa tulla lisää jossain vaiheessa.

Saruman: Samoja kokemuksia minulla. Erinomaista tavaraa.

QroquiusKad kirjoitti...

Uudin 1:
Rikoslehti "Alibi" sai viime vuosituhannella useamman sivun reportaasin aiheen Suomen väkivaltaisimmasta kunnasta. Se oli Sottunga, jossa oli tehty edellisvuonna 326 väkivaltarikosta!
Numero näytti hirvittävältä, etenkin kun kunnassa ei ollut kuin vajaa 130 asukasta (ja nykyään paljon vähemmän). Jokainen kunnan asukas vauvasta vaariin oli siis väkivaltaisteltu kahteen, parhaat kolmeen kertaan!?

No ei, vaan kunnassa oli tehty 326 väkivaltarikosta 100 000 asukasta kohden;
todellisuudessa oli tapahtunut vain yksi ampumavälikohtaus.
Vale, emävale, tilasto.

Uudin 2:
Maria haluaa haluaa uuden yhteiskuntajärjestyksen, jossa ruotsalaiset miehet luovuttavat valtaa naisille, mutta myös syntyperäisten ruotsalaisten valkoisten naisten on siirryttävä syrjään.
Jos ulkomailla syntyneet naiset haluavat saavuttaa vallan, valkoisten, kotimaassa syntyneiden naisten on siirryttävä.

Jos ja jos ja jos. Vaan aikooko Maria itse siirtyä? Ajatteleeko Maria missään kohtaa tämän vaatimuksen koskevan häntä itseään? Vai onko tämä vain Marian ihanan kamala ja kamalan ihana fantasia?

Uudin 3:
"Mit-tään EI saa Mai-nos-Taa! Ho! Ho!! Ho Tši Minh!!!"
Ja sama loputtomasti kautta vuosikymmenten.

Uudin 4:
Kyllä sinä veli Ykä olet niin maan kauhiasti Y-kromosominlla vammautettu, kun et kykene tällaista itsestään selvää asiaa käsittämään:

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007922405.html

Jos jatkuvaa PMS:ää poteva tyttöhallituksemme kirvoittaa jopa maailman huippuyliopistossa ihmiset onnenkyyneliin, ei kai tässä enää voi kuin toivoa eduskuntavaalit muutettaviksi missikisoiksi.

Turvesitaatti:

"Hieman tietoja Suomen soista, sekä niiden hyödyntämisen suhteesta, vastapainona olettamuksille/uskomuksille.

-Suomen soista vain 0,6% on energiaturvekäytössä.
-Noin 12% maan soista on suojeltuja.
-40% soista on luonnontilassa olevia.
-Suomessa kaikki energiaturvekäytöstä poistuneet maa-alueet ennallistetaan, metsitetään tai hyödynnetään maatalouskäytössä.
-Monet tärkeistä maan lintujärvistä, kuten esimerkiksi Limingan lintujärvi, ovat entisiä energiaturvealueita.
-Suomi on yksi maailman soisimmista valtioista, jonka maa-alasta 29% on suota.
-VTT:n selvityksessä vuodelta 2019 turvetuotannon kokonaistyöllisyysvaikutus arvioitiin olevan 12 350 henkilötyövuotta.
-Valtakunnan turvevarojen energiasisältö on noin 13 000 TWh. Turvevarojen energia vastaa 1 100 miljoonaa öljytonnia. Suomen turvevarat ovat kaksinkertaiset Pohjanmeren tunnettuihin öljyvaroihin ja 2/3 Norjan tunnettuihin öljyvaroihin verrattuna. Suomen turvevarat ovat lähes kymmenkertaiset maamme puuvarojen energiaan ja 35-kertaiset puuston tilavuuteen verrattuna.

Näistä energiavaroista ollaan siis luopumassa!"

https://www.murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?p=1152582#p1152582

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad.

1. Lööppiuutisointia parhaimmillaan. Nykyisinhän on tullut klikkiuutisointi.

2. Hyvä pointti. Luulenpa että Maria ja mariat ajattelevat juuri niin kuin sanoit.

3. Ja päälle lautanen Guatemalaan verta…

4. Saatiinpa suomen kielenkin opetukseen ahdettua Sanna ja kyyneleet…

Turpeesta: Kyllä. Niistä energiavaroista ollaan luopumassa. Mutta saadaanhan tilalle toivioenergiaa.

muuanpena kirjoitti...

On tainnut tulla aiemminkin esille suomalainen sanonta, joka tällä kertaa koskee arvon pääministeriämme ja epäilemättä muutamaa muutakin. Sanonnan mukaan “kunnioitus pitää ansaita, säälin saa ilmaiseksi”. Vähän kyllä epäilen riittääkö sitä sääliä tulevaisuudessa ilmaiseksikaan ihan kaikille Suomen maaperällä, sen verran rötöstelyä ja rääkymistä on eräitten taholta ollut.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, muuanpena. Kyllä. Sääliä tuntee sitä kohtaan jota on kohdeltu kaltoin. Niitä kaltoinkohtelijoita kohtaan sitä ei tunne.