tiistai 6. huhtikuuta 2021

VASTUULLISEN VALEHTELUN MAA

Eli hieman tuumailua sen aikaisemman puolifiktiivisen – valitettavasti vain puolifiktiivisen – tarinan tiimoilta. Poliisihan siis alkaa käskettynä etsimään jotain, joka ei ole edes laitonta mutta jonka joku saattaa tulkita jollain tavalla vihateoksi. Joka siis ei ole laitonta mutta jollain tavalla tuomittavaa. Jonkun vihervasemmistolaisen mielestä. Samaan aikaan kun poliisi etsii näitä toisten kuvittelemia demoneita ei sillä tietenkään ole aikaa tehdä varsinaista poliisintyötä jota varten poliisi on yleensäkin perustettu.

Tuumailin keskenäni kuinka tavallinen ihminen on turvassa näiltä vihatekoepäilyiltä? Epäilyiltä, jotka pahimmassa tapauksessa maksavat ihmiselle hänen työpaikkansa ja tulevaisuudessa ehkä jopa vapautensa. Aivan varmoja vaihtoehtoja on vain muutama:

1. Älä ajattele.

2. Älä puhu.

3. Älä kirjoita.

Näillähän pääsee varsin pitkälle. Mutta jos ihminen ajattelee, puhuu ja kirjoittaa niin vihervasemmistolaisen hallintomme näkökulmasta sen voi tehdä vain ja ainoastaan yhdellä hyväksyttävällä ja vastuullisella tavalla.

Tavallisen ihmisen täytyy valehdella ja hyväksyä valhe totuutena.

Tavallinen ihminen tietää, että kehitysmaalainen maahanmuutto on saanut aikaiseksi huomattavan määrän nimenomaan tavallisiin suomalaisiin kohdistuvaa väkivaltaa. Sekä väkivalta- että seksuaalirikoksia. Tavallinen suomalainen tietää, että tämä on fakta. Fakta, jota ei voi kiistää. Mutta ollakseen vastuullinen kansalainen hänen ei tule puhua faktoja, vaan hänen täytyy valehdella vastuullisesti. Tai ainakin hänen täytyy mitään kyseenalaistamatta hyväksyä se valhe, jota hänelle pakkosyötetään.

Tavallisen ihmisen täytyy hyväksyä että se tavalliseen ihmiseen kohdistuva väkivalta ei ole vika, vaan monikultturistisen yhteiskunnan ominaisuus jota ei saa arvostella. Ominaisuus, joka jopa jollain ihmeellisellä tavalla johtuu tavallisen kansalaisen rasistiseksi tulkitusta ajattelutavasta eikä suinkaan siitä haittamaahanmuuttajasta itsestään.Tavallinen ihminen tietää, että se samainen mainittu kehitysmaalainen maahanmuutto ei muni Suomelle kultamunia vaikka sen on väitetty tekevän niin – nyt, tai ainakin jossain jatkuvasti mainostetussa kaukaisessa tulevaisuudessa – jo kolmekymmentä vuotta. Tavallinen suomalainen tietää että kyseisen haittamaahanmuuton hinta suomalaisille on jo nyt järkyttävän korkea ja se kasvaa joka vuosi. Mutta ollakseen vastuullinen kansalainen hänen täytyy unohtaa tuo fakta ja valehdella vastuullisesti. Tai ainakin hänen täytyy mitään kyseenalaistamatta hyväksyä se valhe, jota hänelle pakkosyötetään.

Tavallisen ihmisen täytyy hyväksyä se, että kun monikultturistista utopiaa pidetään yllä, niin sille ei saa laskea hintaa. Jos sen laskee, syyllistyy vihatekoon.

Tavallinen ihminen tietää myös että nykyisen hallituksen hiilijalanjälkihysteria ei muuta maailman ilmastoa mitenkään ja Suomi on muutenkin luonnonvarojen nettotuottaja. Tavallinen kansalainen tietää että kyseisen hysterian seuraukset Suomen elinkeinoelämälle ovat katastrofaaliset. Mutta ollakseen vastuullinen kansalainen hänen täytyy unohtaa tuokin fakta ja valehdella vastuullisesti.

Tavallisen ihmisen täytyy hyväksyä se, että kun vihervasemmistolaiselle hysteerikolle tuotetaan hyvää mieltä niin siinäkään ei hintaa lasketa ja järjen tulee väistyä kyseisen hysteerikon tunteen tieltä.

Tavallinen ihminen saattaa – kauhukseen – ymmärtää että virkakoneistossakin on valtavasti hänen kaltaisiaan tavallisia ihmisiä jotka pakon edessä valehtelevat vastuullisesti koska eivät uskalla muutakaan tehdä. Vaikka hekin tietävät valehtelevansa.

Tavallinen ihminen saattaa myös miettiä sitä että Suomea mainostetaan maailman onnellisimpana maana. Hän saattaa myös ajatella, että ehkä tässä tapauksessa maa ja kansa ovat ehkä hieman eri asioita. Sillä hän miettii, että voiko maailman onnellisimman maan onnellisuus pohjautua vain valehtelemiseen?

Saattaapa hän miettiä, että minkälainen on yleensäkin se maa, joka pohjautuu valheeseen ja joka ei hyväksy faktoja? Eikös niitä sellaisia maita ole ollut ennenkin? Milläs nimellä niitä kutsuttiinkaan?


33 kommenttia:

klova kirjoitti...

Neuvostoliitossa tuo meni kuulemma seuraavasti:
-Älä ajattele
-Jos ajattelet,niin älä puhu
-Jos puhut,niin älä kirjoita
-Jos kirjoitat,niin älä allekirjoita
-Jos allekirjoitat,niin älä ihmettele

Anonyymi kirjoitti...

Loistava blogi jälleen kerran. Vähiten korruptoituneessa maassa onnellisin kansa? Tämä jo osoittaa että itselleen valehteleminen Suomessa on osattu kauan. - - - Väheksymättä poliittisia motiiveja muistutan että byrokratian tehtävä on tuottaa byrokratiaa. Ykän kuvaamat tehtävät kelpaavat mainiosti virkakyöstille. Työllistävä vaikutus on kirjaimellisesti mittaamaton, vaikka valmista ei tulisikaan. Ja jos ei tule niin Ykä voi ottaa siitä itselleen huomattavan ansion. -jussi n

Anonyymi kirjoitti...

Pitää vissii lukee ankkatarinat taas. Tulee parempi mieli.

Ihmettelijä

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Lainoppineiden mukaan pykälät "kansanryhmää vastaan kiihottamisesta" ja "uskonrauhan rikkomisesta" on tarkoitettu turvaamaan yhteiskuntarauhaa. Eli lähtökohtana on ollut sen tosiasian myöntäminen, että on olemassa ryhmiä, jotka loukkaantuvat herkästi ja ovat taipuvaisia väkivaltaisiin vastareaktioihin -- ja tällaisen ryhmäominaisuuden omaavat porukat on sitten julistettu "suojelukohteiksi".

Ja rikokseksi on siis samalla määritelty se, että joku uskaltaa puhua julkisesti tällaisista väkivaltataipumuksista. Ihmisten pitäisi siis nimenomaan vaieta niistä ongelmista, jotka laki kuitenkin ottaa legitiimeinä lähtökohtina joiden pohjalta laki on kirjoitettu. Siis de facto lähtökohtaisesti hyväksyttyinä ryhmäominaisuuksina jotka tarvitsevat virallista suojelua.

Sosiologia on pantu viralta, ja ryhmiä suojellaan kuin ne olisivat yksilöitä. Ryhmän nimi riittää suojeluperusteeksi, mutta lakitekstihän ei sano ainoatakaan ryhmää nimeltä. Se on ihan kulloisenkin syyttäjän valinta -- että siis sen-ja-sen niminen uskonto on suojelukohde, mutta vaikkapa vastaavat väkivaltaiset ryhmäominaisuudet omaava se-ja-se jengi päinvastoin pitäisi lähtökohtaisesti määritellä rikolliseksi.

Vastuullinen valehtelu on siis sitä, että kokonainen tiedonala on pantu pannaan. Ja poliitikkojen populistiset paatostelut esimerkiksi siitä miten "vihapuheet johtavat vihatekoihin" on otettava ikään kuin ne olisivat koko totuus. Eikä kansalainen enää saa luottaa silmiinsä, vaan helpointa on katsoa aina poispäin, kun jossain tapahtuu jotain rikollista johon liittyy jotain rodullista tai uskonnollista.

Parempi on panna paitsi suu suppuun muös silmät huppuun. Kun toisee vaakakuppin kirjoitetaan orwellilainen totuus ja toisessa on tämä reaalimaailma, kyllä se vastuullinen valehtelu valitettavasti painaa nyt enemmän.

Anonyymi kirjoitti...

Muista äänestää, vastuullisesti. Ei fasisteja kuten: SDP, RKP, VAS, Vihr, KD, KOK. Voi olla tulossa viimeiset vapat vaalit. On ne viherfasistit nyt niin kiimoissaan.

PS:lle vinkki vaalilauseeksi: Jo riittää!

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys klovalle, jussi n:lle, Ihmettelijälle, Seppo Oikkoselle ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

klova: Joo. Viimeinen lause saattoi mennä myös että ”älä hämmästy”. Sitä en osaa sanoa, missä tuo lausuma on alun perin keksitty.

jussi n: Kiitokset. Itselleen valehtelu Suomessa hallitaan ja siitä on tullut myös vaatimus uralla etenemiselle.

Ihmettelijä: Ja niitähän löytyy tuolta:

http://yrjoperskeles.blogspot.com/search/label/ankkatarinat

En osaa sanoa, että tuleeko niihin enää jatkoa.

Seppo: Eli voidaan todeta että touhu on eräänlaista laillistettua suojelurahan maksamista.

Pyssymies: Juuri näin. Vihervasemmistolle valta maistuu niin hyvin että sen on vaikeaa luopua siitä.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Ykä!

Olen ymmärtänyt, että tuo "tutkimuksen mukaan Suomi on maailman onnellisin maa" on täyttä huuhaata, jossa vaan vedettiin hatusta asioita jotka määrittelevät onnellisuuden. Enempää tietämättä niin varmasti saadaan onnellisuuskerrointa kasvatettua jos joku laitos päättää, että puhdas juomavesi, katto pään päällä, armeija joka ei tee vallankaappausta kerran kuussa tms tms yms ovat sellaisia. Tuollaisia vastaavia tutkimuksia on joku Youtube täynnä oli aiheena sitten erikoisimmat perinneruoat tai maailman isoimmat koirat.

Jännästi kohta maailman onnellisimmassa maassa on lähemmäs miljoona ihmistä ilman töitä tai lähellä, ja puoli miljoonaa syö pillereitä että turtuisivat olemaan välittämättä tai miettimättä liikaa.

Yst. terv. Ano Nyymi

Qroquius Kad kirjoitti...

Kuten niin monta kertaa ennenkin täytyy taas kerran muistaa sitä Paasikiveä, joka YYA-Suomen kynnyksellä tuskaili päiväkirjalleen tämän olevan pakon sanelema ainoa vaihtoehto, mutta miten Suomen kansan moraalinen selkäranka mahtaisi kestää tämän hirmuisuuden?

Ei se kestänyt.
Paasikiven YYA-Suomessa oli valehdeltava pakon edessä, mutta Kekkoslovakiaan mennessä oli poliittisessa, hallinnollisessa ja mediaeliitissä jo liikaa väkeä, joille valehtelu ei ollut väistämätön pakko vaan harkittu menettelytapa ja kommunikointikeino.

Alikersantti Mielosta mukaillen voisi todeta, että jos tämä on Suomen selkäranka, on siinä luumätä. No, sehän on ja siinä on. Mitä tälle voi enää tehdä?

Koska olemme päättäneet tuhoutua kansakuntana, on kai paras valita tuhoajista kun vielä voidaan. Afrot ja arabit tuhoavat tämän maan niin, ettei siitä jää enää mitään jäljelle. Ryssä antaa meidän juoda vodkaa eikä säkitä naisia ja jättää edes jotain pystyyn.

Täytyy siis toivoa että ryssä ehtii ensin, olemmehan jo omaksuneet ryssän menettelytavat valehtelemista, varastamista ja kaikenlaista kieroilua myöten;
korruptiossa meillä on vielä jonkun verran opeteltavaa.

Mutta kun se on hanskassa, meistä tuleekin niin saatanan hyviä ryssiä!

Anonyymi kirjoitti...

Viitisentoista vuotta sitten sain perheineni tilaisuuden käydä sukuloimassa Kanadassa.
Reissun lopuksi tulimme maanteitse Montrealista New Yorkiin. Oli tarkoitus piipahtaa vähän isommassa kirkonkylässä. (En kaipaa takaisin.)

Sukulaismies heitti meidät autolla ihmemaan lähimpään kaupunkiin, Albanyyn, halki köyhän pohjoisen.
Koko ikänsä Kanadassa asuneena hän alkoi ohjeistaa meitä ajomatkan aikana tuleviin koitoksiin. Arvasi, että olimme sinisilmäisiä maalaisia jotka kuvittelivat olevansa menossa maailman kaikkein demokraattisimpaan ja vapaimpaan valtioon. Sananvapauden kehtoon. Koska näin meille oli kerrottu.

Yleisohje: Menette maahan, jossa kukaan ei tiedä, eikä halua tietää mistään mitään. Kellään ei ole mielipidettä mistään.

Tullissa: Älkää olko mitään mieltä mistään. Jos olette, olkaa samaa mieltä kuin tullimies. Hänellä on henkilökohtainen valta ja voima ja kunnia päättää, onko teillä lupa astua maailman kaikkein vapaimpaan valtioon.

Yleisohje: Jos joku makaa loukkaantuneena maassa, älkää Ristuksen nimeen koskeko. Saatte takuuvarmasti syytteen jostain.

Ihmettelin asioita pienessä mielessäni pitkään, olihan Neuvostoliittokin jo kuollut ja tuhkattu.

Kaikkea tätä kohti kulkiessa en ihmettele enää.
voijumala###

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Oletteko muuten huomanneet, että Eduskuntatalon naispatsas pyllistää Demokratiamme Pyhätölle? :D

https://yle.fi/uutiset/3-11871402

(Juu, tiedän. Taidan olla loman tarpeessa?) :D

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano Nyymille, Qroquius Kadille, voijumalalle & Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle & kiitos kommenteistanne.

Ano Nyymi: Samoin olen ymmärtänyt minäkin. Samoilla perusteilla. Kyllä tämä mainostettu onnellisuus on pitkälti kulissia.

Qroquius Kad: Totta. Suomen henkiseen selkärankaan tuli luumätä 1960 – 1970-luvun vaihteessa. Eikä se ole sieltä poistunut. Levinnyt vain. Tuon venäjähomman otin sarkasmina.

voijumala: Niin. Aikanaan ne pelottavat aatteet tulivat idästä. Nyt ne tulevat lännestä.

VNV: Ehkä Wäinö Aaltonen näki tulevaisuuteen…

Anonyymi kirjoitti...

Ei ihme, että valehtelun kulttuuri on kasvava luonnovoima ja lisääntyy koko ajan. Ai miksikö? No kun pääministerittäremme käy lähes joka ilta ja usein päivälläkin sitä mallia meille alamaisille näyttämässä. Mitä muuta kuin kansalaisille valehtelun oppitunteja nuo Sanna Marinin esiintymiset ovat.
Ja VNV; se pyllistää se patsas tälle meidän upealle, no mene tiiä, hallitsijatarlaumalle. Ei ilikä kahtoo salliin päin moista höperehtimistä.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Olet oikeassa. Ja valtamedia komppaa valehtelua.

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta vastuullisesta valehtelusta hyvä esimerkki on nämä ravintolarajoitukset. THL ei muka pysty kuntakohtaisia tietoja antamaan, vaan rajoitetaan koko perkaman alue, paitsi se jänkäjoonasten maa. Kuitenkin lehdissä on kuntakohtaiset tiedot melkeinpä joka päivä, tiedot antaa THL. Pelkona oli kuulemma, että Kuopiolaiset ajelee syrjemmälle Savoon ryyppäämään niin siellä laitettava kapakit kiinni. Rokotekiistassa, helsingissä tautia ihan, no sairaastai, ei lisää rokotteita, Ristijärvellä ei juurikaan, alle viisi tautista, rokotetaan ohjeen mukaan. Ei enempää eikä vähempää. Tiedot tähänkin THL.
Saarikko antaa Bulgariaan Suomeen tulevia rokotteita, mutta ei halua Suomessa jakaa haitta-asukkien alueille.
Eli kaikki kusee kaikkien silmille, THL hallituksen ja kansan silmille ja hallitus kansan silmille. Ja itseäänkin silmään.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Yleensäkin tämän koronan kanssa linja on ollut viimeisen vuoden että ”arvotaan päivän toimenpide”. Sinänsä voi todeta että suomalaiset noudattavat ohjeistusta mutta etnisesti edistykselliset eivät mutta eihän siihen voi puuttua koska ne ovat etnisesti edistyksellisiä.

Anonyymi kirjoitti...

btw, täytyy korjata yksi fakta, hyttitien asuntolassa oli 2000 luvun alussa yksi ruskeampi tyyppi, ~kuukauden?, suomaalaisillehan suosituin muoto sieltäkin oli poistua jalat edellä... Oi tätä onnea.

Acidum kirjoitti...

Onpa niin hyvä kirjoitus, että jos kommentoisin sitä enemmän, tuntisin itseni viisastelijaksi.

keski-ikäinen pikkupoika kirjoitti...

Vielä parikymmentä vuotta sitten tällaiset poliisin ohjeet olisivat naurattaneet kovasti jos niitä olisi esitelty televisiossa. Ohjelmassa kun olisi esiintynyt Petelius ja Kalliala.

Nyt harmittaa vain se etten asu Suomessa; voisi protestiksi muuttaa pois...

Samaan aikaan hallitus taistelee tehokkaasti pandemiaa vastaan tekemällä juuri niitä ratkaisuja joita pääministerin kupla Twitterissä ehdottaa. Se on sitä johtajuutta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Acidumille ja keski-ikäiselle pikkupojalle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Kiitos lisäyksestä. Asunnoton suomalainen mieshän ei ole valtakoneistolle mikään ongelma.

Acidum: Kiitokset. Täällä on hyviä kommentoijia niin että sekaan kyllä mahtuu.

keski-ikäinen pikkupoika: Itse olen päättänyt että enhän minä täältä Suomesta minnekään lähde mutta ymmärrän kyllä niitä jotka ovat ottaneet ritolat.

Qroquius Kad kirjoitti...

Tulipa tässä mieleen Ranskan lehdistön suhtautuminen Elban saarelta palanneeseen Napoleoniin, joka onnistuneen rantautumisen jälkeen läksi kohti Pariisia perustamaan Satapäiväisen Keisarikuntansa.

Ensimmäiset otsikot olivat luokkaa:
"Tuo roisto ja röyhkeä vallananastaja Napoleon on noussut maihin! Kaikki Vapauden ja Oikeuden voimat torjumaan!"

Sitten tyyli alkoi pikkuhiljaa muuttua:
"Tuo roisto Napoleon etenee! Eikö häntä voida pysäyttää?!"
"Napoleon etenee joukkoineen kohti Pariisia!"
"Kenraali Napoleon lähestyy Pariisia!"
"Voittoisa kenraali Napoleon saapunut Pariisin liepeille!"
"Rakastettu keisari Napoleon on lopultakin palannut Pariisiin!!"

Eli on niitä propellipäitä ollut ennen kottaraisenpönttöjäkin. Mutta mutta:
mitenkähän mahtaisi käydä meillä, jos keväällä 2023 PS saisi vastoin kaikkia odotuksia unkarilaisjytkyn ja Jussi Halla-aho muodostaisi puhtaan persuhallituksen?

Kääntyisikö valtamediamme takki ylistämään Rakastettua Johtaja Halla-ahoa, jonka kanssa ollaan aina oltu kaikesta samaa mieltä?
Vai onko mediaeliittimme niin vahvasti Halla-aho- ja persuvihassa MARINoitua, että se jatkaisi PS-vastaista taisteluaan, vaikka mitä tapahtuisi?

Pelkäänpä pahoin, että rahat kannattaisi pistää likoon jälkimmäisen vaihtoehdon puolesta.
Mutta olisi kovasti mukavaa olla täysin väärässä.

Juha Kivela kirjoitti...

Totta kuten Acidum asian ilmaisi. Omin sanoin vielä: erinomainen kirjoitus.

Ja kuten Ykä kommentoit vastauksessasi Acidumille: "Täällä on hyviä kommentoijia..." - Pitää täysin paikkansa.

Tuohon maailman onnellisimpaan maahan liittyen vielä. Jos oikein muistan, niin eikös se ole jenkkiläinen tutkimus? Tuli vain mieleeni, että pitäisikö tässäkin tapauksessa paikkansa hyötyjän näkökulma? Kulissithan pyritään pitämään yllä, vaikka kaikki olisi jo sisältä sortunut ja maan varallisuus buliveivattu ulkomaiseen omistukseen... Kansalle jätetty sitten vain ne surullisen kuuluisat luu käteen ja tuulen huuhtoma perse...

Kohti uusia, entistä hullumpia päiviä. Voe pyh henk, auta meitä!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Juha Kivelälle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Kyllä minä veikkaan samaa kuin sinä. Valtamedia on niin vihervasemmistolaista. Suorastaan uskovaista. Ennen kunnallisvaaleja on luvassa propagandavyörytystä mutta se on vasta harjoittelua siihen haisunäädän kusimyrskyyn joka on tulossa ennen seuraavia eduskuntavaaleja. Mitä kovempia lukemia persut saavat gallupeissa sen haisevampaa se kusimyrsky on.

Juha: Kiitos sinullekin. Mitä tulee noihin tutkimuksiin niin joku tarkoitushan niillä aina on ja ehkä se follow the money selittää paljon.

Anonyymi kirjoitti...

Aikamoisen rivoa kielenkäyttöä olin tässä blogissa havaitsevani, ettei ihan useampaankin otteeseen olisi käytetty sitä rumaa sanaa vastuu. Melkein yhtä hyytävä kuin opiskelijalle sana opintolaina. Oli myös runsaasti käytetty sanontaa "tavallinen ihminen". Mikäs kummajainen se sellainen on? Ettei ihan vaan kansalainen, EUhun liittymisen jälkeen alamainen.

Luin juuri Vahteran 3-osaiset somalijutut. Hip hei hurraa, miten suurenmoisia nuo itäisen Afrikan urheat sankarit ovatkaan. Työllistymisprosentti vähäisempi kuin rikollisuusprossa. Mutta jos tämä kuuluu heidän kulttuuriinsa, mitäpä me olisimme sitä arvostelemaan. Me maksamme, ja maksamme, ja siedämme ja siedämme. En kyllä tiedä miksi. Kuka meidät tällaiseen nöyryytykseen pakottaa? Hallitus? Sen sadat rääkyvät akkalaumat? Kehopositiiviset mummelit?

Kehitysmaalaiset käyttäytyvät kuin kehityismaalaiset, turha kai heitä on syyttää muusta kuin rikollisuudesta ja röyhkeydestä. Kovempaa porua pitävät suvaitsevaiset suomalaiset naiset näiden rupujen puolesta. Luulen, että ei niinkään näiden puolesta vaan suomalaista miestä vastaan. Jos et Pera perkele tee niin kuin sanon, on tässä kuule Abdikin ottamassa.
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, tira+. Hjuu, tällainen ”tavallinen ihminen” kun on joutunut kantamaan sitä ”vastuuta” eräänkin kerran eläissään. Nuo Vahteran postaukset ovat täyttä rautaa ja niitä kannattaa lukea. Tähän nöyryytykseen meidät on pikku hiljaa alistettu ja sen ovat saaneet aikaiseksi ihmiset joilla ei ole mitään kosketuspintaa reaalimaailmaan. Eniten heitä löytää valtamediasta. Tavallinen Pera muuten ajattelee sellaisesta naisesta jota Abdi kiinnostaa Peraa enemmän että ehkä oma käsi on se parempi kumppani.

Tinahattu kirjoitti...

Amatsonilta en tilaa mitään mutta tuossa on eräs keskustelu amerikoiden intiaanisodista. Voi kiinnostaa henkilöitä jotka tutkivat nykyistä väestönvaihtoa Euroopassa. Intiaanien kannaltahan valkoisen miehen ryntäys mantereelle oli/on haittamaahanmuuttoa pahimmillaan.

Lukijoiden posti on kiinnostavaa, siellä on monia näkökantoja.
Ilja Ehrenburg ja Dwight Eisenhower tulevat esille kuten aina noilla sivuilla.
149. Trinity says:

I was never taught about Genrikh Yagoda, Lazar Kaganovich, or your hero Ehrenburg, the Holodomor, the Eisenhower Death Camps in public school.The Unz Review
American Settlers Meet Spartans
Jared Taylor • March 19, 2021 • 3,700 Words •
https://www.unz.com/article/american-settlers-meet-spartans/#comment-4573025
The war in Afghanistan is said to be our longest war, but the war against the Plains Indians was longer, lasting from the 1860s until 1890. Peter Cozzens, a retired Foreign Service Officer and independent historian, has written what he hopes is a balanced account of a conflict that has, for decades, been defined by Dee Brown’s, Bury My Heart at Wounded Knee.


A book review re:
Peter Cozzens, The Earth Is Weeping: The Epic Story of the Indian Wars for the American West, Alfred A. Knopf, 2016, 576 pp., $35.00.
Amazon: https://www.amazon.com/Earth-Weeping-Story-Indian-American/dp/0307958043

Anonyymi kirjoitti...

oma käsi on se parempi kumppani.
Näin se tuppa menemään. On siinä kyllä se hyvä puoli, että siinä on helppo poiketa "vieraissa" ja kaveri ei ainakaan kovasti nillitä:)
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

https://www.forbes.com/billionaires/

Cui bono? = Follow the Money..!-Tvälups-

Qroquius Kad kirjoitti...

Kertoneeko enemmän minusta vai noista Forbesin listaamista pohatoista, mutta edes jollain tavalla jostain yhteyksistä tutut nimet jäivät alle kymmeneen.
Suurimman osan näin ensimmäistä kertaa vasta nyt, eivätkä taida myöhemminkään juuri tulla vastaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tinahatulle, Huru-ukolle, Taisteluvälineupseerille ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Tinahattu: Kiitos linkeistä.

Huru-ukko: Eikä tule syytteitä seksuaalisesta häirinnästä.

Tvälups & Qroquius Kad: Minulla samanlaisia huomioita kuin Qroquius Kadilla. Nykyisinhän muuten aika moni multimiljardööri saarnaa meille persaukisille vihervasemmistolaista epistolaa.

klova kirjoitti...

Miljardööreistä ja vihervasemmistosta sen verran,että maailman vaikutusvaltaisimmat firmat ovat siitä erikoisia,että Applea lukuunottamatta ne myyvät halpoja tai ilmaisua asioita.Eivät Google tai Facebook tai Amazon tai vaikkapa Netflix tai Disney tarvitse keskiluokkaa,ne tarvitsevat suuria massoja kuluttamaan niitä heidän tuottamia kuluttajalle ilmaisia tai halpoja ei-fyysisiä palveluita.
Siksi tulijoita ei tarvita töitä tekemään,vaan kuluttamaan.Syyriassa tai Nairobin slummissa potentiaalinen kuluttaja ei käytä juuri mitään palvelua,muuttaessaan Pariisiin tai Helsinkiin hänestä tulee salamannopeasti Googlen tai Facebookin käyttäjä,se kymppi kuussa löytyy aina Netflixiin ja Amazonista ja Ebaysta ja Alibabasta voi tilata halpaa rojua.
Se kuinka tämä rahoitetaan tai kuinka minimoidaan haitat,se ei voisi kartanossaan miljardeja laskevia Besoksia tai Gateseja vähempää kiinnostaa.Lisäksi monet heistä ovat yhä vasemmistolaisemman Yhdysvaltalaisen yliopistokoneiston tuotteita,he pelastavat maailmaa ja tekevät siinä sivussa hieman rahaa,rahaa jota he kuudennen huvijahdin oston jälkeen voivat vaikka ohjata jonkun suuren vision toteuttamiseen,vaikkapa monikulttuurisuuden tai vaikka vihreänenergian.Ainahan voi ostaa esim median itselleen suotuisaksi,rahasta homma ei ole kiinni
Näin se maailma pyörii,talous yhä suuremman tehokkuuden ja digitalisaation aikoina ei kaipaa tekijöitä.yksi tehdas Kiinassa tuottaa maailman tarvitsemat Niken lenkkarit,mutta niitä tossunkuluttajia tarvitaan.

Ja jos niitä ei muuten saada,niin niitä täytyy tuoda.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, klova. Sanoisin, että kommenttisi osui asian ytimeen.

Anonyymi kirjoitti...

Tuolla aiemmin joku mainitsi Hyttitien No me sen aikaiset nyssekuskit tunsimme nuo miehet nimellä Hyttyitien iloiset veikot. Ei niiltä lippua tai maksua peritty eikä ulos kyörätty, kavaeri sanoi heti ovella, että kuule kuski ku mulla ei...tuu vaa kyytiin, pitäähän sun kotiis päästä. Ei koskaan, huom. ei KOSKAAN heistä ollut häiriökis matkalla.
Ja se Hyttitien nimi juontui kuulemma, kun siellä oli joskus ollut joku lasin tekemiseen liittynyt hytti.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Silloin eivät tainneet huumeet olla vielä kovin pahasti tapetilla.