keskiviikko 14. huhtikuuta 2021

BLANKOTERMEILLÄ TURVAT TUKKOON

Suomihan on orwellilaisilla linjoilla eli kaikenlaisen newspeakin yksi luvatuista maista. Yksi tällaisista termeistä on ”maalittaminen”. Kyseessä ei siis ole sotilastermi jossa maali valaistaan ja tuhotaan täsmäaseilla. Vaikka niinku näin:

Suomen kielessä termi ei ole sotilaallinen vaan poliittinen, vieläpä valtapoliittinen sillä termihän ei itsessään tarkoita mitään, ainoastaan sen tulkinnalla on merkitystä ja sitä varten se on kehitettykin kun termiä ”toisinajattelu” ei ihan vielä iljetä käyttää. Nyt sisäministeriö on sitten mennyt ja hieman täsmentänyt maalittamista. Käydäänpä sitä hieman läpi:

Maalittaminen on toimintaa, jossa yksittäinen henkilö omin toimin tai muita mobilisoimalla käynnistää tai kannustaa yhteen kohteeseen kohdistuvan järjestäytyneen häirinnän, joka voi olla suoraa tai epäsuoraa.

Tästä ei blankotermi paljon parane ja niin kuin tuli todettua jääkin jäljelle vain tulkinta. Ja silloin merkitystä on vain sillä, kenellä on tulkintaoikeus. Ja kenellähän se tässä maassa mahtoi ollakaan? Jatketaan:

Keinoja ovat muun muassa mustamaalaaminen, yksityisluontoisten tietojen levittäminen tai uhkaaminen. Maalittaminen voi kohdistua myös henkilöön hänen läheistensä kautta.

Mutta tämähän ei koske vihervasemmistolaisia eikä itsensä transhöyräyttäneitä sillä hehän ovat niinqu oikeassa, eiks niin?


Mutta mennäänpä ”maalittamisen” punaiseen lankaan:

Maalittamisen tavoitteena on vaikuttaa ihmisiin tai yhteiskunnan rakenteisiin ja instituutioihin sekä erityisesti niitä kohtaan tunnettuun luottamukseen.

Eli suomennettuna: Mikäli perustellusti osoitat, että huulipunahallituksemme toiminta on kansakunnalle vahingollista niin syyllistyt maalittamiseen. Ehkä se seuraava termi onkin sitten ”oikeassaolemisrikos”?

Tuli mainittua alussa sotilaallinen maalittamistermi, joka lienee ameriikan kielellä targeting. Mutta kävin silti katsomassa paristakin nettisanakirjasta että kääntyykö tämä maalittaminen englanniksi. No joo:

Ja:


Mitenkäs se menikään se vanha neuvo paskapuheen tunnistamisesta? Mutta se ei ole paskapuhetta että Suomi on päivä päivältä siirtymässä aina pelottavampaan suuntaan. Mutta tietenkin rauhan, rakkauden, hyvyyden ja oikeudenmukaisuuden nimessä.29 kommenttia:

QroquiusKad kirjoitti...

Eiköhän se ole nyt viimeistään selvää, että maalittamisen kriminalisoiva laki ON tulossa ehkä jo tälle vuodelle. Sillä suojattuja kohderyhmiä ovat poliittisen, hallinnollisen ja mediaeliitin jäsenet.
Ja kun se on saatu Suomessa valmiiksi, eiköhän se pikapuoliin betonoida EU-direktiiviksi, joka on välittömästi otettava käyttöön kaikissa EU-maissa.

Oikeastaan sitä toivoisi. Se saattaisi olla laukaiseva tekijä Visegrád-maista alkavalle EU:n hajoamiseen johtavalle dominoefektille.
Mutta eihän Suomi siinä olisi mukana, vaan jäisi EU:n viimeisiksi maiksi Ruotsin kanssa...

Juha Kivela kirjoitti...

Kuka tuollaista suunnittelee, ajaa ja kannattaa laiksi, sellaisella henkilöoletetulla taitaa olla paljon laittomuuksia peitettävänään?

Maallikon järkikin jo sanoo, että ne peitettävät asiat tulee käyttää ennen maalittamista oikeudessa.

Ja sen jälkeen onkin hyvä todeta, että sitä maalittamista EI todellakaan kirjoiteta ja hyväksytä laiksi, koska silloin viimeistään virallistettaisiin Suomen oikeusvaltion hautajaiset.

Mikäs se sellainen yhteiskunta sitten olisikaan maalittamislakeineen? Sellaisia maitahan tavataan kutsua...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Juha Kivelälle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Hyvin paljon mahdollista. Tai sitten mennään edelleenkin härskisti kiertoilmaisuilla. Niin että kyseinen laki on de facto voimassa mutta sen saattaa kategorisesti kiistää ja väittää pokkana että me elämme edelleenkin maailman parhaassa oikeusvaltiossa. Ja joo, jos se hajoaminen alkaa niin Suomi on varmasti niitä viimeisiä lähtijöitä. Ruotsikin – kaikesta hulluudestaan huolimatta – säilytti sentään oman valuuttansa.

Juha: Niin, milläs nimellä niitä kutsuttiinkaan…

Tässä voidaan jopa tylysti sanoa että osa – pieni osa – kansasta ei halua nousta lain yläpuolelle. Vaan se haluaa olla itse laki.

Anonyymi kirjoitti...

Tuossa viimeisessä kuvassa olevaa lausetta nämä tyttelit ja tuttelit eivät ole ymmärtäneet, tai tapansa mukaan tahallisesti väärin ymmärtäneet. Pitävät ko teosta tosiaankin manuaalina, että kuinka yhteiskunta tuhotaan.
Aivan kuin tämä ravintolarajitusten lopettaminen, kaljabaarit auki, että työttömät ja muut joutilaat pääsevät päiväksi kalkalle. Ruokaravintolat kiinni illaksi ettei työväki pääse nauttimaan ravintolaruokaa. Eihän homman maksajista tarvitse välittää, maksaa ne kuitenkin.
Heikki Porkka kyseli osuvasti Oikean median blogissaan, että onkui Marinilla tapana valehdella? Vastaan tässä Heikille että on, on sillä tapana puhua hienostsanottuna muunneltua totuutta. Matkii erästä kepukaista naispääministeriä: Puhun niin totta kuin osaan. Näinhän se jätteenmäki sanoi aikoinaan.
Huru-ukko

Juha kirjoitti...

Jännäpuhe. En tiedä, mitä se tarkoittaa, mutta keksin tuon termin juuri. Ehkäpä se aikaansaa kuulijoissa jännän tunteen? Elämme yhä jännempiä aikoja!

Anonyymi kirjoitti...

Aikoinaan, yli 40 vuotta sitten, 3ErVK:ssa opetettiin meitä puheradiolle: Puhu peitetysti.
Täytynee ottaa vanhat opit käyttöön. Vielä ei matolaatikkoa tarvinne.

-tD

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Aika harva taitaa ymmärtää mitä merkitsee se jo Feuerbachin aikanaan tekemä nerokas huomio, että primitiivisen ihmisen ensimmäiset "jumaluudet" olivat yleiskäsitteen muotoisia.

Emile Durkheim kävi läpi kulttuuriantropologien raportteja Australian alkuasukkaista ja kirjoitti monumentaalisen teoksen "Uskontoelämän alkeismuodoista". Siinä käy ilmi miten "nimeämällä" suljettiin elämänmuodollisia samuuden piirejä -- eli tuo "yleiskäsite" ei suinkaan syntynyt mitään yhteneneväisiä muotoja tunnistamalla, vaan puhtaasti sosiaalisen organisaation kylkiäisenä. Näin sosiaalinen jatkuvuus ali instituutio toimi yleiskäsitteen kannattelijana alusta alkaen.

Nyt me sitten olemme elvyttämässä nämä täsmälleen samat, mahdollisimman alkukantaiset mutta myös alkuvoimaiset, järkijäsennykset luodaksemme niiden pohjalle omat pyhitetyt samuuden piirimme -- joilla niinikään on enemmän tekemistä sosiaalisen valta-auktoriteetin mieltymysten kuin totuudellisuuden kanssa.

Taustalla vaikuttaa ihmiskuvamme -- mielikuva ylihistoriallisesta, ylikulttuurisesta. ylikansallisesta ja yliyhteisöllisestä yli-yksilöstä, eräänlaisesta yli-ihmisestä, jolle tuon eliitin mielestä kuuluvat kaikki "ihmisrarvot ja -oikeudet", joiden toimeen paneminen sitten jää jonkun toisen velvollisuudeksi. Ja tämä ihmisoikeusmoraali on pyhää moraalia, jossa koetaan ihmistä ja elämää suurempien voimien vaikutusta, eli puhutaan primitiivisten ihmisten tapaan jumalien nimissä.

Nyt sitten tämä "maalittaminen". Kuka edes pystyy enää ottamaan näitä yleistäviin mielikuviin perustuvia käsitestiiknafuulioita tosissaan? Valitettavasti meillä on liikaa näitä ihmisiä joilla on enemmän valtaa kuin ymmärrystä. Ellet tunnusta samoja yleiskäsitteitä -- samoja jumalallisia toteemeja ja tabuja -- se on sitten sinulle pahempi juttu. Pian pää poikki, ihan ihmisoikeuksien nimissä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Juhalle, tD:lle ja Seppo Oikkoselle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Minä vähän veikkaan että ne tyttelit eivät ole koskaan edes lukeneet Orwellia. Samoin kuin Huxleytä. Nehän eivät myöskään muista että mikä kumma oli semmonen kuin Neuvostoliitto. Ja joo, huomasin itsekin tuon uutisen. Jos ravintola menee kiinni klo 18 niin ei sinne kukaan edes yritä ehtiä. Mitä tulee valehtelemiseen niin poliitikot valehtelevat minkä ennättävät mutta eduskunnassahan on sellainen tapa että ei saa sanoa että toi valehtelee. Meillä tavallisilla raappahousuporukoilla ei sellaista tapaa ole. Valhe on valhe.

Juha: Jännäpuhe? Ei se ainakaan ole sukua kivapuheelle joka puolestaan on epistolan mukaista paskapuhetta. Jännäpuheessahan ollaan ns. jännän äärellä eli totuuden juurella ja totuus itsessään (paitsi pravda) on vihapuhetta.

tD: Tarkoitushan on, että ei tarvitsisi puhua peitekieltä. Koskaan. Toisaalta vanhana kelaperseenä muistat että parikaapelia on mahdotonta salakuunnella kaukaa.

Seppo: En minäkään sosiologiaa niin tunne eikä minun ajatteluni pohjaa siihen. Mutta totean joo, että valta- ja valtamediakoneisto on luonut ne ”omat pyhitetyt samuuden piirit -- joilla niinikään on enemmän tekemistä sosiaalisen valta-auktoriteetin mieltymysten kuin totuudellisuuden kanssa”. Ja kysyit:

”Kuka edes pystyy enää ottamaan näitä yleistäviin mielikuviin perustuvia käsitestiiknafuulioita tosissaan?”

No ne, jotka tarvitsevat niitä sekä valtansa että kasvojensa säilyttämiseksi. Ja siksi ne pakkosyöttävät sitä stiiknafuuliaa muillekin.

Anonyymi kirjoitti...

Viereriltä tuli jo ulostulo ja vaatimus. Akava esittää hallitukselle maalittamisen kriminalisointia koskevan lakimuutoksen laittamista vireille pian.
https://www.verkkouutiset.fi/akava-maalittamiseen-puututtava-rikoslain-avulla/#453a354a

Anonyymi kirjoitti...

Suhtauduttiinpa tuollaisiin yhtäkkiä muotiin tulleisiin uudissanoihin miten tahansa, eiköhän kuitenkin ole ilmeistä, että se, mitä TuaHolmes uhkasi tehdä Jokelle, on mahdollisimman tyypillinen, suorastaan kouluesimerkki siitä, mitä maalittamisella tarkoitetaan. Vai eikö olekaan?

QroquiusKad kirjoitti...

Jännäpuhe? Mietitäänpä:

tosipuhe on kuin Tosimies; rehti ja reilu, johon voi luottaa. Vihapuhe on taas kuin Vihamies:
aiheuttaa pelkkiä negatiivisia tunnetiloja.
Jännäpuhe lienee sitten kuin Jännämies, eli arvaamattoman väkivaltaiseksi tunnettu roisto, johon nainen rakastuu korviaan myöten lähipiirin vakavista varoituksista välittämättä – ja sitten järkyttyy sydänjuuriaan myöten, kun mies onkin arvaamattoman väkivaltainen roisto!

Jännäpuhe voisi siis olla puhetta, jolla itsesuojeluvaistoton puhuja faktat sivuuttaen flirttailee niiden tahojen kanssa, jotka ovat hänelle kaikkein vaarallisimpia, kuten esim. islamismin kanssa flirttailevat naiset, homot ja vihreät.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Niin. Akateemisesti koulutetuthan ovat tunnetusti hyviä flirttailemaan totalitarismin kanssa.

Ano2: Nimenomaan sitä se oli. Mutta kun se on sitä parempaa maalittamista niin sitä ei lasketa.

Qroquius Kad: Mahdollisesti noinkin.

Anonyymi kirjoitti...

Juuri luin "mediasta" että häirikköliitto PRO on kovin närkästynyt, siitä vain että ilmeisesti heidän luottamusmiehensä oli irtisnottu UPM:n palveluksesta. No sen häirikön nimen he ovat ihan itse ansainneet Koitidatan häiriköinnellään. Samaa yrittävät nyt UPM:n kanssa. Katsosivat peiliin välillä. Vaan onhan heillä perinteitä rettelöinnistä jo sieltä entisen johatjansa Antti Rinteen ajoilta.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Nyt menee asian vierestä, mutta kun ei muuta voi, niin liitynpä nyt hömpänpuhujien porukkaan... Tulin päivällä kotiin kaupasta kahden Omar-munkin kanssa ja tajusin, että nyt on Fazerin tiukasta seulasta mennyt läpi se, että sekä kyseiset munkit ja kermakaramellit ovat arabimiehen nimellä varustettuja. Asian tekee ehkä vuelä vakavammaksi se, että Omar on munkki eikä imaami. Tästä päästäänkin siihen, pitäisikö munkitkin nimetä uudelleen; emmehän voi syödä hartaita kirkonmiehiä kun eskimopuikkojakaan ei saa enää lipoa.

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Meinaat vissiin sitä Kaukaan juttua. En kommentoi tarkemmin kun en tiedä jutun taustoja. Mitä liittoihin tulee niin nehän paukuttavat Kojamon kautta verotonta voittoa minkä ennättävät.

Rouva Ano: Piru vie, tässähän on kyseessä sellainen tuplahäväistys. Eiköhän joku asiasta vielä triggeröidy oikein urakalla.

Anonyymi kirjoitti...

Ruova Anolle: Mie en osta omar-munkkeja, liian ällöjä minun makuuni. Ja ne ns. berliinin munkit, mulle ne on saksalaisia luostariasukkaita:)
Huru-ukko

Pate kirjoitti...

Turvat laitetaan tukkoon kuin DDR:ssä. Ja kaikki vain sen takia, että täysin osuvaa kritiikkiä ei suvaita. Metoo liikkeestä se lähti. Ja lisää bensaa liekkeihin by Blm:n kautta. Rähmällään oltiin tuomiokirkon edessä. Ja se näkyy nykyjallituksen toimissa. Kun tähän lisätään laki, jossa pelkkä naisen tms ilmoitus riittää, jotta raiskaus. Mielestäni naisen oikeudet miehen elämän tuhoamiseen ovat jo olemassa. Näin kärjistäen. Lue huoltajuus kiistat. Ja tämä on vasta alkua. Lyön vetoa, että vuonna 2022 tulee sellaisia esityksiä, että heikompaa hirvittää. Ja tuleehan niitä. Vaikkapa sellainen, että miesten istuminen jalat levällään esim metrossa on kiellettävä. Koska se vie tilaa ja on seksuaalista häirintää. Kun ne pallit on, niin ne on.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle ja Patelle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Nyt kun asiaa oikein muistelen niin minä olen syönyt intistä päästyäni ehkä viisi munkkia. Tuli munkkiannos silloin aikanaan täyteen.

Pate: Olet oikeassa. Vihervasemmistolais-feministinen vauhtisokeus kiihtyy ja miksei kiihtyisi kun kukaan ei pane hanttiin. Kukaan ei enää edes uskalla. Poislukien persut mutta niitten haba ei vielä tässä vaiheessa riitä. Ja tämä on todellakin vasta alkua. Hysteria ruokkii itseään.

Pate kirjoitti...

Juu. Tuo jalat levällään istuminen ei ollut vitsi. Muistan että joskus oli jonkun feministin ulinaa juuri tuosta. Että miehet istuvat
T pallien takia jalat levällään. Niin pimeitä ne ovat. Ja istuvat hallituksessa. Tai yleensäkin eduskunnassa.

Anonyymi kirjoitti...

Itsekään en harrasta munkkeja, mitta joskus, onneksi hyvin harvoin, iskee yhtäkkiä kaupassa makeannälkä ja koska tykkään kinuskista, lankesin Omariin. Huru-ukon kanssa samaa mieltä, imelää oli, mutta niin kai ne ovat arabimiehetkin. Kokemusta aiheesta ei kyllä ole. Minun nuoruudessani heitä ei näillä leveysasteilla hiippaillut, eikä tarvitsisi kyllä nykyäänkään.

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Patelle ja Rouva Anolle.

Pate: No ei ollu vitsi niin. Feministit metelöi manspreadingista tajuamatta miehen ja naisen tiettyjä anatomisia eroja ja yksi englantilainen muodissa mukana oleva pimuhan suunnitteli tuolitkin jotka estävät ”manspeadingin”:

http://yrjoperskeles.blogspot.com/2019/07/feministista-designia.html

Sai vielä siitä suurta feminististä arvostusta.

Rouva Ano: Minä itse tykkään suolaisesta naposteltavasta. Makea ei ole maistunut aikoihin. Oma resepti on Balkanmakkarapötkö jonka olen leikellyt pieneksi siivuiksi josta otan aina aika ajoin suolaaset. Arabimiehillä ei ole tälle manttaalille asiaa.

Pinlaareni kirjoitti...

Kiitos Ykälle vertahyy..., eikun verrattoman hyvästä kirjoituksesta. Tuo veli Qk:n mainitsema flirttailu on perin merkillinen ilmiö. Ovatko tiesmitkäoletetut masokisteja, kun haluavat hengailla heidät mm. kurottajaan nostavien tahojen kanssa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pinlaareni ja kiitos sinullekin. Se flirttailu varmaan johtuu siitä että ne flirttailijat ovat kehittäneet niistä islamilaisista päissään ihan ikioman kuvan jolla ei ole mitään käsitystä todellisuuden kanssa. Sitten todellisuus lyö päin turpaa ja Naisten Lehti otsikoi että ”Abdullah vei lapseni Marokkoon”.

Pate kirjoitti...

Abdullah vei. Juu. Omassa suvussa on esimerkki. Serkkuni elää helvetissä. Eli nai muslimin. Ja nyt on paska lävähtänyt tiskiin. Hän ei saa nähdä lapsiaan. Erityisesti poikiaan. Heillä on tyttäriä, mutta eivät merkitse mitään. Lady ymmärtää muslimia. Muslimi ilmoitti, että äiti ei saa tavata poikiaan. Lasu ymmärtää muslimia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pate. Otan osaa. Eihän tähän oikein muutakaan osaa sanoa.

Anonyymi kirjoitti...

Olis mulla yks juttu, mutta ensillä viitsi pilata näin hyvää blogia ja sen mukavien sauraajien ja kommentoijien mainetta. Tuossa mielessäni sitä hautoessa, se todennäköisesti aiheuttaisi taivaaseen ja helvettiin asti ulottuvan älämölön ja paheksunnan. Kunhan mie löydän jonkun suvakkialustan johon voi ilman rekisteröitymistä kommentoida niin sinne mie sen tuuppaan. Uskoakseni siitä lyövät kuin viheraaltoa homoklubilla perseelle tukholmassa.
Katellaan. Tai kuten enne pikkupojat sano, ollaan hiljaa saadaan kaljaa, eiku kalaa:)
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Tähän ei oikein osaa sanoa mitään.

Anonyymi kirjoitti...

Pate kirjoitti: "Vaikkapa sellainen, että miesten istuminen jalat levällään esim metrossa on kiellettävä. Koska se vie tilaa ja on seksuaalista häirintää. Kun ne pallit on, niin ne on. "

Ja siihenhän hän ja Yrjöperskeles jo totesivatkin, että sitäkin on jo yleisesti paheksuttu ja sille on annettu nimikin: manspreading. Mutta eipä asiasta ole tainnut kukaan valittaa enää sen jälkeen kun koronapandemia alkoi. Nythän julkisissa kulkuneuvoissakin edellytetään turvavälejä eikä kukaan istu tuntemattoman viereen, vaikka viereinen paikka olisi tyhjäkin. Ja lisäksi matkustajamäärätkin ovat pienentyneet, kun niin moni siirtyi etätöihin. Saa nähdä, tuleeko tämäkin asia uudestaan puheeksi sitten kun pandemia on ohi, nimittäin jos siitä vielä päästään eroon.

Toisaalta niihin manspreading-puheisiinhan miehet jo vastasivatkin, että monilla naisilla (mutta harvoin miehillä) on suorastaan tapanaan kuljettaa julkisissa kulkuneuvoissa mukanaan kerralla suurtakin määrää ostoskasseja, jotka täyttävät viereisenkin istumapaikan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Luulenpa että koronan jälkeen mussuttaminen siitäkin asiasta alkaa taas. Feministit ovat saavuttaneet sen tilan että ne keksivät toinen toisensa perään uutta valittamisen aihetta. Ja jos joku valittaa siitä kassispreadingista niin sehän on sitten taas misogyniaa. Feministit ovat kuin pikkutyttöjä jotka ovat huomanneet että rääkyminen kannattaa.