perjantai 9. huhtikuuta 2021

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA CXXXVII

1. Lgbtqtiityy osa tieskuinkamones

Hotellin respassa huomattiin taas uusia kovasti edistyksellisiä hankkeita joissa promille pyörittää kaikkia muita ja joissa sekä varsinainen biologia että ydinperhe pyritään saattamaan historian romukoppaan. Eli hallituksemme valmistelee vanhemmuuslakia jossa termit äiti ja isä korvattaisiin termeillä ”synnyttäjä” ja ”tunnustaja”. Iltalehden uutisesta kertova kuvituskuva sisältää naisparin:

Kumpikohan noista olisi synnyttäjä ja kumpi tunnustaja ja kuinka tunnustaja on onnistunut saamaan synnyttäjän paksuksi? Joo joo, keinohedelmöityksellä niin mutta eikös lapsella ole oikeus isäänsä? Muutenkin kuin vain luovutettuna annoksena kirnupiimää? Täällä vaan tuumaillaan sitä, että jos termien äiti ja isä luopumisesta pidettäisiin kansanäänestys niin mikähän mahtaisi olla lopputulos?

Sateenkaariperheet ry oli todennut vielä että ”nyt lausunnoilla oleva esitys ei paranna sateenkariperheiden oikeuksia” johon ei enää nykyisin viitsi todeta kuin että entäs sitten? Luuletteko että kiinnostaa?

2. YLE-vero osa 2

Tätähän on odoteltu jo pitkään. Eli:

Mediatukityöryhmä ehdottaa, että uutis- ja ajankohtaissisältöjä tarjoaville tiedotusvälineille alettaisiin myöntää pysyviä tukia, samaan tyyliin kuin muissa Pohjoismaissa.

Suurin tuki tulisi ehdotuksen mukaan ohjata toimitukselliseen tuotantoon eli käytännössä journalistisen työn kustannuksiin kuten palkkoihin ja freelancereiden palkkioihin. Lisäksi myönnettäisiin pienempi osuus kehittämistukea, jota voitaisiin myöntää aloitteleville tiedotusvälineille ja jo vakiintuneiden tiedotusvälineiden kehittämishankkeisiin.

Kolmanneksi tukimuodoksi työryhmä esittää erityistä yhteisömedioiden eli kansalaismedian tukea. Tukea voisivat saada mediat, jotka tuottavat sisältöä maahanmuuttajataustaiselle yleisölle, tai tiedotusvälineille, jotka ovat valtakunnallisia vähemmistökieliä koskevan tuen tai kulttuurilehtien tuen ulkopuolella.

Boldaus ja alleviivaus oma. Uutinen kertoo että Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka kannattaa esitystä. Ja esityksen punainen lankahan on tässä:

Tukien ulkopuolelle jäisi Yleisradio, jonka toimintaa rahoitetaan verorahoilla. Lisäksi ulkopuolelle jäisivät esimerkiksi puolue- ja järjestömediat tai puhtaasti viihteelliset julkaisut.

Mutta pääosa vihervasemmistolaisesta valtamediastamme on ”poliittisesti sitoutumatonta”. Se ei jää tuen ulkopuolelle.

Ja se mediatukihan tulee tavallisen kansalaisen lompakosta.

3. Lisää akateemisia suojatyöläisiä

Eli tulipa tällainenkin uutinen vastaan. Ei se tosin yllätys ollut sekään:

Selonteko: Joka toinen nuori halutaan jatkossa korkeakouluun

Hallituksen Koulutuspoliittisen selonteon mukaan vähintään joka toinen nuori halutaan jatkossa korkeakouluun. Myös ulkomaalaisten opiskelijoiden määrää halutaan nostaa 30 prosenttia nykyisestä.

Ja tämä pitäisi saavuttaa vuoteen 2030 mennessä. Muutama kysymys asian tiimoilta:

1. Miksi?

2. Eikös jonkun tarvitse tehdä ne varsinaiset työtkin? Varsinkaan yhteiskuntatanhuamisen maisteriksi valmistuvat eivät niitä tee.

3. Mistä näille uusille yhteiskuntatanhuamisen maistereille löytyy työpaikat? Jaa joo, tyhmä kysymys. Budjetista tietenkin. Ja mistä se budjetti kustannetaan? No verottamalla tietenkin. Täsmennetään kysymystä: miksi niille pitäisi löytää työpaikat?

4. Vielä hieman vihreää pakkomiellettä

Vihervasemmistolaista ympäristöalistamisen ministeriä Krista Mikkosta ei reaalimaailma ole ennenkään pahemmin häirinnyt eikä häirinnyt myöskään 8.4. 2021 jolloin hän taas kertaalleen opetti suomalaisia:

Jos kaikki ihmiset eläisivät kuten suomalaiset, olisi maapallon tänä vuonna tuottamat luonnonvarat kulutettu loppuun ylihuomenna lauantaina. Tapamme kuluttaa on täysin kestämätön.

Tunnettuun vihervasemmistolaiseen tapaan Mikkonen puhuu paskaa ja jättää sanomatta että kestämätöntä on väestöräjähdys. Jos kaikki ihmiset eläisivät niin kuin suomalaiset ja ennen kaikkea ihmisiä olisi maitten pinta-alaan nähden saman verran kuin suomalaisia niin maapallolla menisi aika mukavasti. Pannaan kuva muistutukseksi:

Sama kuva linkkinä. Tulee tietysti muistaa, että suomalaisen vihreän egon nälkä on suunnaton eikä sitä pysty ruokkimaan kuin suomalaisten kustannuksella joten tämänlaisia avauksia ja siihen liittyviä jatkokyykyttämisiä voimme odottaa jatkossakin. Maailma pitää pelastaa vaikka konkurssiin mennyt suomalaisyritys kerrallaan.

Mutta Mikkosen idea kierrättämistaloudesta – mikä sinänsä haisee kolhoositaloudelta – sisältää hyvän idean. Tosin hieman muokattuna. Hänhän toteaa:

Jos esimerkiksi pensasleikkuria käyttää omalla pihallaan vain kerran vuodessa, eikö leikkurin voisi omistaa yhdessä naapuruston kanssa tai vuokrata yritykseltä?

Hotellin respassa mietitään että ideaa voisi kehittää. Seuraavaan tyyliin:

Suomalaiset vihreät ovat yhdelle pienelle kansalle niin suuri katastrofi että eikö niitä voisi kierrättää muiden Euroopan kansojen kesken? Ja miksei myös Venäjän, Kiinan ja muiden Itä-Aasian maiden kesken?

Muistutetaan lukijoita siitä että tämä pakkomielteinen ämmälauma on vallassa vähintään kevääseen 2023.

32 kommenttia:

QroquiusKad kirjoitti...

Uudin 1:
Tässä joitain vuosia sitten suomalainen naispsykiatri väitteli lääketieteen tohtoriksi osoittaen ilman isää kasvaneella miehellä olevan kahdeksankertainen(!) riski väkivaltarikollisuuteen ja päihdeongelmiin verrattuna mieheen, jonka lapsuudessa ja teini-iässä isä on ollut läsnä.

Naisten osa ei ole sen lohdullisempi:
mikäli nainen ylipäänsä joutuu vankilaan, on suurin yksittäinen syy siihen ollut niinikään isän puuttuminen lapsuudesta ja teini-iästä.

On siis tutkittua ja väiteltyä faktaa isän merkityksellisyydestä yhteiskuntakelpoiseksi kasvamisessa, ja siitä huolimatta halutaan vimmatusti isättömiä lapsia.
Ei kai kukaan enää voi väittää vakavissaan, etteivät tämän tekijät muka tietäisi, mitä tekevät? Kysymys on vain motiiveista.

Uudin 2:
Eiköhän kohtapuoleen jokaiseen suomalaiseen talouteen aleta jakaa valtiollista, verorahoitteista TOTUUS-sanomalehteä, joka kertoo kaikesta Totuuden.
Luultavasti kansalaisille aletaan myös tehdä tarkastuksia, että lehteä on todellakin luettu.

Uudin 3:
Onhan tuo pienenpuoleinen parannus vuosituhannen alun tilanteeseen, jolloin 70 % jokaisesta ikäluokasta oli varattu korkeakoulupaikka! Mukana olivat ammattikorkeakoulut eli opistot uudella nimellä, kuten tietysti uutimenkin luvuissa, mutta silti.

Uudin 4:
Krisu Pikkuisesta tyttökavereineen kirjoitti pelottavan osuvasti muuan Jesaja kolmannessa luvussaan:

https://raamattu.fi/raamattu/KR38/ISA.3/Jesaja-3

Tarkoin oli ennustettu, joskin toteutui hieman pohjoisempana kuin profetiassa.

Anonyymi kirjoitti...

Kiukkusta juputusta eli kommenteja reaalimailmasta

Sateenkaariperheet ry oli todennut vielä että ”nyt lausunnoilla oleva esitys ei paranna sateenkariperheiden oikeuksia” - Niin? Entäs moniavioiset perheet! Eikös näiltä kysytä mitään. Tai normaaleilta?

”Jos äiti ja isä luopumisesta pidettäisiin kansanäänestys niin mikähän mahtaisi olla lopputulos?” Astuja ja astuttu olisivat paljon sukupuolineutraalimmat ja stiinafuuliammat.


”Mediatukityöryhmä ehdottaa, että uutis- ja ajankohtaissisältöjä tarjoaville tiedotusvälineille alettaisiin myöntää pysyviä tukia, samaan tyyliin kuin muissa Pohjoismaissa.” EI, paskannakkelija harakalle tiedoksi: Ei enää yhtään menoja verovaroista maksettavaksi, Eikä ainakaan kaikenmaailman vasurien kavereilleen jaettaviksi. Valtion menoja PITÄÄ vähentää.

”Hallituksen Koulutuspoliittisen selonteon mukaan vähintään joka toinen nuori halutaan jatkossa korkeakouluun. Myös ulkomaalaisten opiskelijoiden määrää halutaan nostaa 30 prosenttia nykyisestä.”

Miksi? Opiskelemaan mitä? Työllistymään mihin? Ihan vaan tiedoksi: Meillä on helpparissa akateemisiä vastaajia englannin opettaja, matematiikan opettaja, naistutkimuksen melkein maisteri, kulttuuriantropologi, sekalainen joukkio yhteiskuntatanhuamisen opiskelijoita – kaikki 1700;- peruspalkalla. Saman palkan saa myös datanomi, merkonomi ja reipas nuori henkilö suoraan kadulta. Siirtyjiä on ollut mm. sairaanhoitajan hommiin. Olisiko syytä jättää kuusi vuotta koulutusta velaksi väliin ja kouluttaa suoran johonkin hyödylliseen ammattiin.

Miksi kielitaidottoien osuutta pitää lisätä,miksi suomalaisten pitää maksaa esmes kiinalaisten koulutusta? Rikkaan suurvallan kansalaisten. Lentelevät kuuhun ja ajelevat ydinsukellusveneillä ja lentotukialuksilla.

”Jos esimerkiksi pensasleikkuria käyttää omalla pihallaan vain kerran vuodessa, eikö leikkurin voisi omistaa yhdessä naapuruston kanssa tai vuokrata yritykseltä?” - Tulee muuten helvetin kalliiksi tuommoinen kolhoosikone. Kukaan ei huolla, ei välitä opetella käyttämään. Ja kaikki tarvitsee sitä samalla viikolla. Pienimuotoisesti toki toimii, puutarhajyrsintä on meillä viisi taloa jakanut 20 vuotta – yksi omistaa ja käy ajamassa keväällä kasvimaan. Miten hoidamme maksun ei kuulu tähän, eikä ainakaan verottajalle.

”Suomalaiset vihreät ovat yhdelle pienelle kansalle niin suuri katastrofi että eikö niitä voisi kierrättää muiden Euroopan kansojen kesken? Ja miksei myös Venäjän, Kiinan ja muiden Itä-Aasian maiden kesken?” - Tuohon tullut virhe, katastrofin sijaan pitää olla onni. Tämän onnen olen valmis jakamaan kehitysmaiden kanssa, hyvää matkaa!

Pyssymies

Nils- Aslak kirjoitti...

Minä joskus vertailin Ylen budjettia muiden valtioiden yleisradioiden budjetteihin ja Tanskassakin se oli jotain puolta pienempi.

Teinityttöhallitus tuo koko ajan uutta lapsellista kieltä asioiden vääristelemiseen. Emma Kari puhui "hintaohjauksesta", kun hän tarkoitti kaiken verotuksen kiristämistä. Huumeiden käytön salliminen on "rangaistavuuden poistaminen".

Nuorille tulee koko ajan uutta ilmaista, tuloihin ja varallisuuteen katsomatta. Monet asiat köyhät lapset saisivat notkeasti Kelasta, mutta ei kun kaikille ja 90% miljoonista maksetaan turhaan.

Tänään kohkattiin jo puukiukaista ja kohta niille tulee kauhea vero. Minulla on käytännössä hiilikiuas: se on sähkökiuas, mutta se sähkö tulee Helsingin sähköyhtiö Helenin hiilivoimaloista. Silti minä olen vihreä Vihreän siirtymän katsannassa!

Sirpa Paatero esitteli eilen mullistavan idean, jossa kansalaiset voivat lähettää "keskusteluehdotuksia" Eduskuntaan. Siellä sitten valitaan sopivat aiheet ja niistä ihmiset saavat puhua ihan vapaasti. Tietysti ne Paateron 100.000 ilmiantajaa valvovat sitäkin, mutta tarkasti sanojaan varoen voi puhua.

Helsinki teki viime vuonna 500 miljoonaa voittoa. Teinityttöhallitus antoi kunnille 1500 miljoonaa vaalirahaa ja helsinkiläinen sai lähes tuplasti enemmän kuin maaseudun asukkaat, per capita.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Pyssymiehelle ja Nils-Aslakille & kiitos kommenteistanne.

1. Joo, ja työni puolesta tiedän että ilman isää kasvaneet edustavat myös huomattavan suuressa määrin huostaanotettuja. En tiedä, tietävätkö tämän tekijät mitä he tekevät. Nykyisin kun tuo itselleen valehtelu alkaa olla vian sijasta ominaisuus.

2. Saattaa hyvinkin tapahtua.

3. Tässä lienee kyse siitä että mitä ”korkeammin” koulutettu, sen varmemmin se äänestää vihervasemmistoa tai ainakin edes muuta Järjestelmäpuoluetta.

Pyssymies: Hyvin kommentoitu. Ja jaamme mielellämme sen onnen mm. Afrikan maiden kanssa.

Nils-Aslak: Suomi on yksi maailman sosialistisimpia maita ja se näkyy. Vaan mikä tuo oli tuo puukiasjuttu? Onko ne taas keksineet jotain uutta?

Joppos123 kirjoitti...

Kyllä se kyy luikertelee jopa meikän hommiin. Pitäis jotain vihersiirtymää kehitellä konsernin puolelle.
Sanoin esimiehelle notta on seuraavat vaihtoehdot
1. Aletaan ajamaan vähemmän
2. Keksitään jokaiseen tykinvetäjään ja panssariin patterivirtalähde
3. Unohdetaan koko paskanhinkkaus.
Esimies valitsi kohdan 3.
Pelotti varmaan jos meikä olisi siellä edustanut.
Olen tekijä, en keksijä.

KKi kirjoitti...

"
2. Eikös jonkun tarvitse tehdä ne varsinaiset työtkin? Varsinkaan yhteiskuntatanhuamisen maisteriksi valmistuvat eivät niitä tee.
"
Nde varsinaiset työt tekevät tietenkin litulatut ja kalevrysäpöksyt. Taitaa nyt jo olla näissä persvakohanttihommissa suomalainen harvinaisuus. Ainakin joillain aloilla.

Ja EU:n laajetessa kyllä halppis kakkaslovakioista tulijaa riittää. Ainakin niin kauan kuin meillä on hiukankin suurempi palkkataso kuin kakkaslovakioissa.

Josko tarkoituksena on saada suomalaisista herrakansa jota persaukiset kakkaslovakit palvelee.

Kahden vuoden karkoitus kirjoitti...

"eikö leikkurin voisi omistaa yhdessä naapuruston kanssa tai vuokrata yritykseltä?"

Rautarouva (RIP) usein viljeli käsitettä yhteismaan ongelma. Kaikki omistavat = kukaan ei omista, kaikkien vastuu = ei kenenkään vastuu, kaikki huoltavat = kukaan ei huolla. Eli se siitä yhteisomistuksesta. Voihan se toki toimiakin, mutta en laskisi sen varaan.

Entäpä vuokrausyritykset? Kodinkonevuokraamoita ei ole pilvin pimein. Ehkäpä tämä pisnis-idea ei ole juolahtanut kenenkään mieleen. Tai sitten kannattavuuslaskelmat eivät ole rohkaisseet. Ei mutta tähän voisi jakaa valtion tukiaisia, jotka rahoitettaisiin verovaroin, joka puolestaan...


Bobrikov

Anonyymi kirjoitti...

Jos kaikki eläisivät kuin Suomalaiset, maapallolla olisi 4,5mrd ihmistä, eikä olisi ympäristöongelmaa. Mikkonen on kyllä viksu tyyppi, mutta sokeat pisteet on silläkin.

Pate kirjoitti...

Intersektionaalinen feminismi. Valkoinen mies on alinta kastia. Ja faktahan on, että femakko ajattelee niin jotta isät on korvattavissa.

QroquiusKad kirjoitti...

Olisiko tuo puukiuasjuttu ollut tämä

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/uutisvaihto/artikkeli-1.1366315

josta on ollut jo aiemmin siihen liittyvä tämä

https://yle.fi/uutiset/3-11770021

Kovasti vakuutellaan, etteihän tässä toki puukiukaita olla kieltämässä. Nykyisessä maailmanajassa se on yhtä rauhoittavaa kuin neuvostoarmeija oli Rauhanarmeija ja Berliinin muuri oli Rauhanvalli.

Anonyymi kirjoitti...

Qroquius Kad kirjoitti:
"Tässä joitain vuosia sitten suomalainen naispsykiatri väitteli lääketieteen tohtoriksi osoittaen ilman isää kasvaneella miehellä olevan kahdeksankertainen(!) riski väkivaltarikollisuuteen ja päihdeongelmiin verrattuna mieheen, jonka lapsuudessa ja teini-iässä isä on ollut läsnä."
Ja: "mikäli nainen ylipäänsä joutuu vankilaan, on suurin yksittäinen syy siihen ollut niinikään isän puuttuminen lapsuudesta ja teini-iästä.
On siis tutkittua ja väiteltyä faktaa isän merkityksellisyydestä yhteiskuntakelpoiseksi kasvamisessa..."
Ja tähän Yrjöperskeles vastasi:
"Joo, ja työni puolesta tiedän että ilman isää kasvaneet edustavat myös huomattavan suuressa määrin huostaanotettuja."

Muistaakseni tästä on ollut täällä ennenkin puhetta. Ja silloin todettiin, että tämä koskee toisaalta aviottomina syntyneitä, toisaalta niitä, joiden vanhemmat ovat myöhemmin eronneet. Sen sijaan, vaikka syy ei ole aivan selvä, tätä riskiä ei juuri ole niillä, jotka ovat syntyneet avioparille mutta joiden isä on kuollut lapsen ollessa vielä pieni.
Voisikohan johtua ainakin osittain siitä, että tässä tapauksessa lapsikin tajuaa, ettei hän voi syyttää asiasta vanhempiaan, toisin kuin noissa muissa tapauksissa.
Joka tapauksessa tämän tuntuu vahvistavan jo kokemus omasta suvustani. Äitini isä nimittäin kuoli äitini ollessa vasta kahden vuoden ikäinen. Eikä äidistäni eikä kenestäkään hänen sisarestaan tai veljestäänkään tullut rikollista eikä päihdeongelmaista, saati huostaanotettua. Sen sijaan kaksi heistä onnistui jopa opiskelemaan diplomi-insinööreiksi.

QroquiusKad kirjoitti...

Ano klo 14.12:

Useaan kertaan täällä siteeraamani, korjaan viittaamani väitöstutkimus mainitsi siis kahdeksankertaisen riskin, joka on toinen asia kuin riskin realisoituminen.
Siteeraisinkin mielelläni, mutta en muista muuta lähdettä kuin Oikean Median, joka kertoi asiasta tuoreeltaan, eli vuosia sitten.

Missään nimessä ei joka ainoa yksinhuoltajaäidin lapsi ole predestinoitu vankilakierteeseen väkivallan ja päihteiden julman karusellin riepottamina. Eipä myöskään jokainen venäläisen ruletin pelaaja ole predestinoitu saamaan joskus sen patruunan kohdalleen, vaikka siihen on joka kerralla 1/6 mahdollisuus.

Kumpikaan ei mielestäni ole kokeilemisen arvoista.

Trilisser kirjoitti...

Nimetön klo 1245: Miten päädyit ko. lukemaan? Eli 4,5 miljardiin. Suomen väestöntiheys on n. 16,2 asukasta/neliökm. Maapallon pinta-ala on n. 510 miljoonaa neliökilsaa, mutta maata on siitä vain se 30 %. Näillä arvoilla laskettuna tuloksena on noin 2,5 miljardia asukasta, joka todellakin ratkaisisi 99,999 % sekä ympäristö- että esimerkiksi mamuongelmasta.

Anonyymi kirjoitti...

Pienkonevuokraamon ansaintamallin ongelmia

Jotta tuommoinen vuokraamo kannattaisi pitäisi vuokran kattaa koneiden hankinnan ja huollon kulut - mutta hinta ei saa olla liian korkea. Vuokran pitää kattaa myös henkilöstökulut ja kiinteistö yms. sekalaiset kulut. Ja laskutuksen & laskutuksen seurannan kulut ja luottotappiot. Käteisellä toimittaessakin konesta ei saada sen arvoa asiakkaalta pantiksi helposti.

Leikkuri jolla nurmikonleikkuu sujuu pikkupihasta maksaa noin 250,-. Paljonko olisit valmis maksamaan vuokraa päivästä? Montako käyttöpäivää on leikkurin ikä? oletko ajatellut montako leikkuria pitää olla vuoraamossa tarjolla, ettei vuokrata ei-oota? Miten tunnistetaan asiakkaat hävikiin estämiseksi - hetua ei kuulemma saa kysyä, eikä ainakaan tallentaa mihinkään. Miten peritään vuokra myöhään palautetuista koneista?

Ruoho pitää leikata viikottain ainakin neljänä kuukautena, saanotaan siis ainakin kymmenen kertaa. Voi olla, että 16 - 20 kertaa. Tämä tarkoittaa 5,- kertaveloituksella sitä, että koneen pitää kestää kahdesta ja puolesta viiteen vuotta - 10,- kertaveloituksella vuodesta kahteen ja puoleen vuotta - 20 kertaveloituksella kolme kuukautta - puolitoista vuotta. Maksaisitko vuokraa koneen hinnan kesässä?
Laskelmista puuttuu alvi ja muut verot, palkat & sivukulunsa ja kaikki muut kulut.
Käytännössä halpaa konetta ei kannata ottaa vuokrakäytöön. Mutta asiakkaalle on sama vaikka kone olisi 1000,- kone, jos ei se eroa jotenkin selvästi edukseen. Kone on kone on kone. Vastakkain on esimerkiksi maksaa tuo 250,- koneesta tai vuokrasta 400:- kesässä. Arvaa kumpi voittaa.

Paljonko maksaisit 50;- pensasleikkurista vuokraa? Entäs millä vuokraisit 300;- pensasleikkurin? Halvin pensasleikkuri taisi männäsuvena näkyä 35;-. Maksaisitko vuokraa viikonlopusta 50,- vai hakisitko sen halvan, 35;- koneen omaksi?

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle, KKi:lle, Bobrikoville, Ano1:lle, Patelle, Qroquius Kadille, Ano2:lle, Trilisserille & Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Toivotaan että PV keskittyy jatkossakin itse asiaan ja unohtaa paskanhinkkauksen.

KKi: Tähän suuntaan on menty jo pitkän aikaa. Mutta eihän siinä tavallisista suomalaisista herrakansalaisia tule vaan syntymästään asti työttömiä ja sosiaalin elättejä. Nomenklatura on sitten asia erikseen.

Bobrikov & Pyssymies: Tuota on kokeiltu monesti eikä se ole koskaan toiminut. Ja Pyssymies tiivisti hyvin minkälaisia ongelmia kyseisiin mahdollisiin yrityksiin liittyy. Mikkonen ei ole ajatellut asiaa läheskään noin pitkälle.

Ano1 & Trilisser: Itse asiasta lienemme kaikki samaa mieltä.

Pate: Jep. Tosin miehiä tarvitaan elättämään nämä femakot.

Qroquius Kad: Kiitos linkeistä. Näköjään tuokin hysteria alkaa ottaa uusintakierroksen.

Ano2 & Qroquius Kad: En lähde yleistämään enkä ota kantaa yksittäisen ihmisen kokemuksiin. Totesin vaan sen, mitä olen vuosikymmenien aikana nähnyt. Ilman isää riski on suurempi.

Anonyymi kirjoitti...

1. Synnyttäjä ja tunnustaja, onpas luontevat uudissanat isän ja äidin korvikkeiksi. Synnyttäjämaa ja tunnustajakieli? Vai tunnustajamaa ja synnyttäjäkieli? Niin modernia ja raikasta. Sateenkaarilaisia ei voi ainakaan semantiikan puutteesta syyttää. Mutta jos se tunnustaja peruukin tunnustuksen, mikä sana sitten otetaan käyttöön? Hiukka sekavaa.

Lesboilta marinaa, homoilta marinaa. Biologia on NIIN väärin, minulla on oikeus saada lapsi jos minä haluan. Mitäpä jos miehet eivät enää luovuttaisi spermaansa? Ehkä silloin vihdoinkin se adoptiolapsikin kelpaisi - varsinkin kun nyt on tekeillä lakiesitys (HS 7.4.) jonka mukaan adoptioperheille esitetään 40 päivän ns. raskausrahaa eli odotusrahaa. Siis niille adoptiota odottaville, ei sille raskaana olevalle. Odottavien aika kun on niin paljon raskaampaa. - Mikähän älytön rahanjakokohde seuraavaksi?

"Hallituksen esitys ei paranna sateenkaariperheiden oikeuksia". Kuka ja miksi tällaista sitten on hallituksessa ylipäänsä esittänyt?

2. Missäs niitä uutis- ja ajankohtaissisältöjä tarjoavia medioita on? Kaikki sitä samaa: toimittajien mielipiteitä ja nekin vielä samansuuntaisia. Jankuttavaa ideologiaa, surkeaa suomea ja onnetonta yleissivistystä. Faktoja ei tarkisteta koska niillä ei ole enää mitään merkitystä. Toimittajille. Jos maailmansota heidän mielestään loppui 1961, Hgin olumppialaiset oli 1976 ja se leffa oli 7 surmanluotia ja tuohtuneet vanhemmat tilaajat tulevat lankoja pitkin, mitä välii. - Jännä juttu muuten, tässä esitetään nimenomaan pysyviä (ja arvatenkin vuosi vuodelta nousevia, vrt. yle) tukia. Pysyvä tuki on hyvä, väliaikainen huono. Olisi se joku autoihin liittyvä verokin pitänyt määrätä pysyväksi eikä väliaikaiseksi. Kuinka montakymmentä vuotta muuten on väliaikainen?

3. Tämä korkeakoulutushysteria ei ole muuta kuin nousukasmaisuutta. Kuvitellaan, että akateeminen loppututkinto ja se titteli sinänsä ovat jotain hienoa ja tavoiteltavaa, Saksasta aikoinaan otettu malli. Ja taas halutaan lisätä määrää laadun kustannuksella. Pääministerimme pitää itseään enemmän framilla kuin Monsieur Mosse aikoinaan, mutta siitä hän ei rääsyistä rikkauteen-sagassaan inahdakaan, että valmistumisensa kesti 10 vuotta. Köyhistä köyhin Ohisalo selvisi sentään 7 vuodessa. Mutta kylläpä kannatti meidän alamaisten odottaa!

Kaikki paukut amiksiin. Tarvitsemme tekijöitä, emme puhujia jotka eivät sitäkään osaa ilman kymppitonnien konsultteja.

Vuodesta 2001 lähtien ulkomaalaisten opiskelijoiden määrä on kolminkertaistunut ja nyt pitäisi saada 30 % eli n. 7.500/v. lisää. Ja tietenkin EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta. Olemme sen heille velkaa. Tosin useat afrikkalaiset häipyvät heti Schengen-viisumin saatuaan niihin kolonialistisiin maihin. Ulkomaalaisten valmistumis- ja työllistymistilastoista Suomessa ei ole soveliasta - etten sanoisi jopa rasistista - pitää tilastoja. On myös itsestään selvää, että Suomi kouluttaa ilmaiseksi venäläisiä ja kiinalaisia koska meillä on siihen varaa ja saamme vastalahjaksi huikeita etuja viennissä ko. maiden kanssa.

4. Väestönräjähdystä ei ole, piste. Ja jos nyt vähän onkin, se on sitä parempaa räjähdystä. Jos Afrikan väestö kasvaakin muutamassa vuosikymmenessä yli neljään miljardiin, niin sehän on vain loistava mahdollisuus. Kiinalle. Kolonialismin ympyrä sulkeutuu.

Mikkoselle tiedoksi: Ei niitä pensasleikkureitakaan tarvitse sosialistisesti naapureiden kanssa jakaa: senkun menee kirjastoon ja vippaa. Siellä on kaikkia kivoja caterpillareita pienempiä koneita lainattavissa ihan ilmaiseksi. Oodissa sitten kaikkea muutakin kivaa. Paitsi kirjoja. Mutta mitäpa kirjastot kirjoilla, nehän ovat vain sellaisia asiakkaalta toiselle kierrätettäviä.

Luin uuden kiertoilmaisun: Totuudesta tinkivä poliittinen puhe.
tira+Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, tira+ ja kiitos hyvistä lisäyksistä. Kohtiin 2, 3, ja 4 ei ole pahemmin lisättävää. Ykköseen voisi sanoa että menossa on sateenkaarivauhtisokeus. Eli se porukka hoksaa että hei, mehän voidaan vaatia ihan mitä tahansa ja se menee läpi. Vanhaa bolsheviikkilinjaa: Vaadi mahdottomia. Kun saat sen, vaadi lisää. Tuo mainitsemasi newspeakhan oli Savon Sanomien nimettömästä mielipidekirjoituksesta jossa nähtiin mörköjä urakalla.

https://www.savonsanomat.fi/paakirjoitus-mielipide/4010693#kommentit

Anonyymi kirjoitti...

Oma kokemus isän olemattomuudesta jo tuolta seitenkymmentäluvulta. Meni likan kaa puolivuotistarkastukseen neuvolaan, mulla kun oli vapaapäivä. Siellä kyselyjä kovasti, että missä äiti on. Töissä mie sanoin. Ei meinannut tulla tolkuua, kun ei äiti ole paikalla. Piti jo hieman karhentua, että mitä sillä äidillä, kun tää lapsi on kumminkinminunkin, eli isän. Juputustahan siinä riitti, vaan saatiin lopulta hommat hoidettua.
Nuoremman likan kanssa lastenvalvoja yritti ruveta hankalaksi nimen kanssa. Oltiin kuitenkin lapsen äidin kanssa asia puhuttu valmiiksi. Vaan tää tättähäärä vaan venksi, että yleensä näissä tapauksissa tulee sukunimeksi äidin nimi. Mie sille sannoin, että jos se on kerran mun lapsi, niin sille tulleepi mun sukunimi,. Ja jos se ei käy, ja mitä on äidin kanssqa sovittu, niin mie en tunnusta lasta omakseni vaikka se mun on. Että mennään kaikkein kaeljuimman kautta, ja onhan siinä sullekin töitä.
No se meni kumminkin niinkuin parhaimmin päin. Tunnustin lapsen omakseni niin kuinasia oikein oli, ja lastevalvoja lopetti nikottelun siihen.
Tarinan opetus on mielestäni se, että isien ei pidä koskaan suostua näiden kaikenmaailam "ämmien" ehdotuksiin. Aina on pidettävä oma päänsä, ja se mitä olet kumppanisi kanssa sopinut.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta Mikkosen ehdotuksesta:
Ainakin Helsingissä kaupungin kirjastoista on jo useiden vuosien ajan voinut lainata yhtä ja toista muutakin kuin kirjoja. En tosin tiedä, onko sieltä pensasleikkureitakin saatavissa, mutta kyllä monenlaisia esimerkiksi remonteissa tarvittavia työkaluja ja koneita. Varmuudella en tiedä, mutta taitaa olla helppo arvata: aloitteen asiasta ovat tehneet vihreät kunnallispoliitikot samantapaisilla perusteilla kuin mitä Mikkonen tuossakin esitti.
Tietääkö joku: onko samoin muillakin paikkakunnilla?

Anonyymi kirjoitti...

Kun jo nyt työttöminä on tuhansia maistereita ja tohtoreita, niin pitäisikö kouluttaa tulevaisuudessa lisää? Tähän käy Halla-ahon lanseeraama retorinen kysymys, että jos veneen pohjassa on reikä, muuttuuko tilanne paremmaksi, kun siihen porataan lisää reikiä? Myös aivovuoto ulkomaille on tosiasia, kun korkeasti koulutetuilla ei ole töitä tai uskallusta perustaa yrityksiä. Jokaista lähtijää kohti saamme tilalle sitten useamman vähemmän koulutetun ja tilanne on paikattu. Hip hip hurraa!

Miksi Suomen pitäisi kouluttaa ulkomaalaisia kiihtyvällä tahdilla ja lähes ilmaiseksi?Joku poliitikko varmaan myös selittää, ettei se ole pois suomalaisilta. Kaikki on pois suomalaisilta, mikä maksaa rahaa ja koituu jonkun toisen kansakunnan hyväksi. Mutta rahaahan meillä on, ainakin jos kysyt niiltä, jotka sitä ovat valmiit kylvämään joka maailmankolkkaan. Tosiasiassa velkarahaa, mutta se on sivuseikka, kun pieni ja urhea Suomi koko maailmaa halaa, parantaa ja pelastaa. Sillähän voi saada vaikka ikioman EU-komissaariin kuuntelemaan isojen poikien juttuja vallan saleissa (Katainen) tai jakamaan edelleen rahaa Afrikkaan (Urpilainen).

Vanha Olaus Petrin tuomarinohje eli mikä ei ole oikeus ja kohtuus, se ei voi olla lakikaan, on painettu suomalaisten ja ruotsalaisten lakikirjojen alkusivuille, mutta ilmeisesti se on vanhana hapatuksena jäänyt monelta tuomarilta lukematta tai ainakin sisäistämättä. Viittaan tässä nyt esimerkkinä vaikka erääseen tunnustajaan, joka sai selville, ettei oikeasti olekaan tunnustaja, mutta silti vastuussa vaimonsa syrjähypystä ja elatusavusta kunnes elätettävä täyttää 18 vuotta.

Kenenkähän neropatin ajatus äidin ja isän vuosituhantisten nimitysten muuttaminen alun perin on? Nyt jotakin järkeä tähänkin pähkähulluun touhuun ja ”uudistuksiin”, joita nyt kaavaillaan! Nykyajan uudistukset kun tuppaavat olemaan sellaisia, että normikansalaiselta uhkaa alaleuka pudota niistä lukiessa. Tavallisen rahvaan yläpuolelle itsensä nostaneet katsovat varmaan säälien ihmistä, joka ei ymmärrä...

Rouva Ano

Pate kirjoitti...

Ruotsin tasa - arvo ministeri läväytti tiskiin, että valkoisten naisten on väistyttävä. Vaikka vihertitityy onkin, tuota täytyy alkaa viljelemään suvakeille.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Anolle, Rouva Anolle ja Patelle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Tuo on jatkunut maaailman sivu ja erityisesti erotilanteissa mies on lähtökohtaisesti heikommilla.

Ano: Kuulin tuosta vasta tira+:n kommentista. Muista kaupungeista ei minulla ole tietoa.

Rouva Ano: Joo, reikiä porataan lisää. Suomessahan on ollut pitkään ajatus että mitä enemmän maassamme on maistereita, sen paremmin maalla menee. Miettimättä että mihin niitä maistereita oikeastaan tarvitaan. Samalla metelöidään että eläkeikää pitäisi nostaa vaikka nuorten ihmisten siirtyminen työelämään olisi paljon tärkeämpää. Tuo ulkomaalaisten kouluttaminen on osa vihervasemmistolaista pakkomiellettä. Ja jäävätkö ne ulkomaalaiset ihan oikeasti ammattilaiset maahan, jossa on erittäin korkea verotus ja erittäin korkea sosiaaliturva? Mitä tulee näihin lakiasioihin ja niiden tulkintaan niin olisiko kukaan 30 vuotta sitten osannut kuvitella että sanat Suomi ja totalitarismi voitaisiin lausua samassa lauseessa? Ja niitä neropatteja ei taatusti ole paljon mutta valitettavasti juuri heitä nykyisin kuunnellaan.

Pate: Olisko sulla jonkunlaista linkkiä tuohon heittää?

Joppos123 kirjoitti...

Vaalit saatiin siirrettyä yksinkertaisella kusetuksella ja nyt sekä kepu että ääsdeepee lupailee lampaille kuuta taivaalta. Eipä ole näkynyt lakskuharjoituksen mukaisia 11000 koronatartuntaa päivässä.
Ämmälauma pitää vallasta kiinni kynsihampain ja kehysriihessä kajautetaan perkeleellinen määrä lisää veroja. Ei sossu osaa muuta kuin verottaa ja loislauma toki äänestää elättäjäänsä.
Jossain vaiheessa rahahanat menevät kiinni ja Suomen kohtalo on sama kuin muidenkin sosialistivaltoiden, vararikko.
Nautin jo etukäteen kun sosialistiloiset joutuvat tappelemaan rottien ja lokkien kanssa jätekasoissa. Näin kävi mm sosialistisessa Maduron paratiisissa.
Oli vissiin vähän ilkeästi sanottu mutta sitä saa mitä tilaa.
Ei tässä itsekkään mikään miljonääri ole mutta ne vähäisetkin säästöt olen siirtänyt pois Suomesta.
Harakka kyräilee ja suunnittelee "maastamuuttoveroa" ihan tosissaan ja en aio alistua kommunistien ryöstettäväksi.
Suosittelen kaikille samaa.
Jos samariini kumppaneineen saisi tehdä ihan mitä haluaisivat niin meillä olisi kairat täynnä keskitysleirejä savupiippuineen. Se nauta on oikeasti vaarallinen.

Joppos123 kirjoitti...

Pikkasen sivussa itse asiasta mutta ihan vaan vinkkinä.
Käykääpäs Rokote.fi sivuilla ja hommatkaa itsellenne rokotusaika. Sain vinkin kaverilta ja aika napsahti 21.4 vaikka en kuulu ikäni puolesta tai minkään riskiryhmän vuoksi vielä niihin joille se piikki pitäisi antaa.
Pysytään hengissä vaikka ihan kiusalla.

Tinahattu kirjoitti...

Hölsinkin pölliisi kävi sitten kurittamassa 'anarkisteja' eilen. Menetelmä oli “kettling” eli väki piiritetään yhteen ryppääseen kuin lammaskatras.
Sama menetelmä oli Toronton G20-juhlissa muuan vuosi sitten. Siellä oli tosin railakkaampaa meininkiä, oli jopa jättetty poliisiauto antifa-kavereiden poltettavaksi.

Antifa-väellä Helsingissä oli helpompaa, olisiko tehty ennakkosopimus poliisileijonan kanssa.

UMV-Lehti
Julkaistu 10.04.2021 17:52, 14863 lukukertaa
Sarjassaan toinen Suurmarssi, joissa vaaditaan mielivaltaisten sulkutilojen ja normaalia elämää estävien koronarajoitusten lopettamista, järjestettiin tänään lauantaina Helsingissä. Poliisi hyökkäsi suurella voimalla, otti kiinni ja sakotti marssille osallistuneita.
https://mvlehti.net/2021/04/10/poliisi-hyokkasi-suurella-voimalla-vapauden-puolustajia-vastaan-suurmarssissa-helsingissa/


Lukijan postia:
Giigarfield
11.04.2021 08:47
Joonas Jokela
(Kopioitu facesta 10.04.21)
Poliisin tekemä laiton kiinniotto mielenosoituskulkueessa 10.4.2021 klo 12.22-16.00
Harkitsin hetken tuonko tämän seuraavan asian julkisuuteen omalla nimelläni. Päätin kuitenkin julkaista asian, koska mielestäni on välttämätöntä kertoa poliisin mielivaltaisesta, laittomasta ja perusoikeuksia rikkovasta toiminnasta. Ihmisillä on oikeus rauhanomaiseen mielensä ilmaisemiseen ja kadulla kävelemiseen – kaikissa tilanteissa. Aion pitää tästä oikeudestani jatkossakin kiinni poliisin harjoittamasta mielivallasta riippumatta.
[…]

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle ja Tinahatulle. Joppos123: Kun katsoo tuon porukan suunnitelmia ja ennen kaikkea niiden aikatauluja niin se uskoo todellakin olevansa vallassa vielä vuoden 2023 jälkeen. Se täydellinen pankrotti kyllä sitten aikanaan herättää suomalaiset mutta siinä vaiheessa ei ole enää kenelläkään mukavaa. Ja jos pidät samariinia vaarallisena jo nyt niin maltapa sitä tilannetta kun hän mieltää valtansa olevan oikeasti uhattuna.

Tinahattu: Tämä on valitettavasti ajan henki. Ja joitain BLM-pelleilyjä voi pitää kaikessa rauhassa. Poliisi vielä otti sellaiseen osaa.

QroquiusKad kirjoitti...

Onhan tuo makea myrkky Manna Sariini vaarallinen, mutta onko hän edelleenkään muuta kuin kaunis puhuva pää? Eiköhän se hallituksen todellinen johtajatar ja Suomen todellinen valtionpäätyttö ole se platinablondi, joka hohtaa ympäristöönsä Jäätävää Vihaa.

Pidän täysin mahdollisena, että keväällä 2023 aloittaa Ohisalon hallitus, jonka hilpeä Huti-Maisa silloin avoimesti julistaa Ohisalon II hallitukseksi.
Persuthan eivät siinä(kään) hallituksessa ole, koska eivät ole saaneet yli 50 % äänistä.
Kepulin tilalla on KaKo. Muuten kaikki jatkuu entiseen malliin, poislukien koronahysteria;
sen tilalle on palannut ilmastonmuutoshysteria.

Vittuuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Se Paten mainitsema ruotsalais-nais-oletettu-ministeri: https://www.kansalainen.fi/ruotsin-vihreiden-tiedottaja-haluaa-valkoisten-naisten-siirtyvan-syrjaan-maahanmuuttajien-hyvaksi/

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kadille ja Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Ohisalon merkitystä ei voi liioitella mutta ei Marinkaan mikään narusta kiskottava ole. Voihan ajatella niin, että Ohisalo on toiminut juuri niin kuin Marinkin haluaa. Ja persut ovat tosiaan hallituksessa sitten kun niillä on 101 kansanedustajaa.

VNV: Jaahah, kuuluu sarjaan ”kansallinen itsemurha ruotsalaisena kyseenalaistamattomana itseisarvona”.

Anonyymi kirjoitti...

Olen sama henkilö, joka kirjoitti tuon kommentin lauantailta 10.4. klo 14.12.

Ehkä olisi sittenkin ollut parempi jättää tuo jälkimmäinen kappale viestistäni kirjoittamatta. Se oli vain yksi esimerkki, yksittäistapaus, ja tuskin yleistettävissä. Oliko se tyypillinen vai poikkeuksellinen esimerkki, siitä en ole yhtä varma.
Sitä ei kuitenkaan tarkoittanut viestissäni pääasiaksi, vaikka sekä Qroquius Kad että sittemmin Yrjöperskeles näköjään kiinnittivät päähuomionsa siihen.
Oleellisemmaksi tarkoitin sen, mitä kirjoitin sen edellä. (Ja juuri sitä koski myös kommenttini, että samasta asiasta on puhuttu täällä ennenkin.)
On nimittäin ainakin kolme syytä, joiden vuoksi lapsi saattaa olla isätön::
1. hän on syntynyt aviottomana
2. vanhemmat ovat myöhemmin eronneet
3. isä on kuollut.
Tarkoitukseni oli nimittäin todeta, että (tutkitustikin) näistä viimeisessä tapauksessa, niin suuri järkytys kuin isän kuolema lapselle todennäköisesti onkin, pidemmällä aikavälillä siitä kuitenkin on hänen kehitykselleen vähemmän haittaa kuin noista muista (kunhan vain kuolemansyynä ei ole murha). Oleellista on, että siinä tapauksessa tilanne ei ole kenenkään (erityisesti ei kummankaan vanhemman) tahallisesti aiheuttama eivätkä vanhemmat (yleensä) ole missään vaiheessa olleet pahemmin riidoissa keskenään.
Onko näin vai ei? Joka tapauksessa tähän olisin toivonut kommentoijien kiinnittävän päähuomionsa, ei mainitsemaani esimerkkiin (joka sekin tosin tukee tätä päätelmää).

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Minun kokemuksenihan pohjautuvat vain huostaanotettuihin joka on pieni osa väestöstä. Mitä tulee muuhun väestöön, en osaa sanoa ja sinähän tarkoitat koko väestöä. Enkä huostaanotetuistakaan oikein voi enkä saa ryhtyä esittämään lukuja.

QroquiusKad kirjoitti...

Mikäli pohditaan isän poissaolon tahallisuuden eri vaihtoehtoja ja niiden vaikutuksia lapsen kehitykseen pitäisi kai sitten ottaa seuraava looginen askel, eli vertailla kumpi on lapsen kannalta pahempi:
kasvaa ilman isää vai kasvaa perheessä, jossa isä on vaikeasti häiriintynyt, poikaansa kaikin tavoin terrorisoiva sadistiroisto.

Itselläni ei ole mitään rahkeita ryhtyä sellaiseen vertailuun.