keskiviikko 28. huhtikuuta 2021

JÄMÄKKÄ NOLLA

Eli lyhyesti pelin politiikkaa eli hieman kokkareista. Kas, kokoomuksella on ongelma. Sehän on henkeen ja vereen federalistipuolue ja kannattaa EU:n liittovaltiokehitystä. Siksi se ei missään nimessä voi vastustaa EU:n kuristamispakettia.

Mutta, piru vie, kun ne ovat tulossa ne  kunnallisvaalitkin ja kokkareitten pitäisi jollain tavalla pitää yllä mielikuvaa siitä että puolue on edelleenkin kansallinen kokoomus. Ja toivoa, että mahdollisimman moni söisi pajunköyttä tälläkin kertaa.

Mitä tehdä?

Jep, äänestetään jämäkästi kuristamispaketista tyhjää. Ja sillä tavoin varmistetaan että se kuristamispaketti menee läpi. Mutta eipähän kuitenkaan itse kannatettu sitä. Vaikka kannatettiinkin.

Hurjaa vaan on, että kokoomuksen kannattajissa on vieläkin paljon sellaista porukkaa jolle tuo manööveri menee heittämällä läpi.


Seuraavan hallituksen eräs ministeri?


40 kommenttia:

Pate kirjoitti...

Juu kyllä se on niin, että on ps vastaan muut. Vanhanenkin varoittelee maanjäristyksestä, jos homma torppaisi suomeen. Ihan kuin katainen varoitteli, että koko maailma menee sekaisin jos suomi ei maksele kreikan velkoja. Niin kova kiima on antaa tuhkatkin pesästä eu:lle, että ne runnoo sen läpi vaikka pelottelemalla.

Tinahattu kirjoitti...

Olen ennenkin ehdottanut että puolueen oikea nimi on Kansallinen Kökötys.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Ykä!

Muistetaan se Karin pilakuva jossa taisi olla P. Salolainen toteamassa seuraavaa: "Minua on sanottu löperöksi jees-mieheksi. Jatkossa aion olla jämäkkä jees-mies!". Ei se meno ole mihinkään muuttunut ja kun jokainen puolue on nykyään täynnä todellisuudesta irtaantunteita pol. broilereita joiden työkokemus on puoleen hommat 16 v -> niin meno on sitten mitä on.

Yst. terv. Ano Nyymi

Anonyymi kirjoitti...

Paskakokkareiden äänestäjille meni läpi myös orpon maahantuomat ISIS-syöpäläiset - ja kyllä.Ne olivat maanpetturi orpon henkilökohtaisesti järjestämiä.Se raporttihan julkaistiin pari vuotta sitten - ei vain uutisoitu näyttävästi kun ei saatu natsiotsikoita.Ei sopinut maanpetturi orpon mielestä Eurooppalaiseen arvopohjaan olla palvomatta arabiloisia jumalina.Jokainen paskakokkare ja heidän äänestäjänsä on laitettava maksamaan loisivien arabipaskojen aiheuttamat kulut ja vahingot henkilökohtaisesti.Jos vihreät olivat joskus paskakokkareiden puisto-osasto niin nykyään paskakokkareet ovat vihreiden stalinistien talousrikososasto.

Anonyymi kirjoitti...

Mitenkäs se menoi se muuan laulu ennen: Kokkareista on orpopojan tie..
Saa muuten nähä, että kasvattaako saarikko itelleen munat, siinä ja siinä?
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Patelle, Tinahatulle, Ano Nyymille, Anolle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Pate: Totta. Järjestelmäpuolue ei päästä irti vallastaan ja PS on hallituksessa sitten kun sillä on 101 kansanedustajaa. Ja valitettavasti tuo pelottelu menee hyvin monelle suomalaiselle edelleenkin läpi.

Tinahattu: Kokkarit palvelevat nykyisin Eurostoliittoa joten myös kansallinen sloboomus saattaisi käydä.

Ano Nyymi: Juuri näin on tilanne. Se alkoi kehittyä silloin 1980-luvun lopulla kun keksittiin tämä konsensus. Ja politiikka muuttui lopullisesti ammatiksi.

Ano: Avoimet rajat kehitysmaalaisille ovat Brysselin kehitelmää ja kokoomushan noudattaa sitä. Oli puikoissa Orpo tai kuka hyvänsä. Ja pikkusen asiallisempaa kieltä sitten seuraavissa kommenteissa. Minä kumminkin olen vastuussa tästä blogista.

Huru-ukko: En usko Saarikon ryhdistäytymiseen. Hallitus pysyy läjässä edelleenkin.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Suuren valtiomiehen viisautta mukaillen: "Kokoomuksen motivaatioiden arvostelu on fasismia."

Catilina 🇷🇺 kirjoitti...

Petteri Orpon ainoa jotenkin oikeakta kuulostava työpaikka oli ilmeisesti juuri hänelle räätälöity "yrityspalvelujohtajan" paikka Turun aikuiskoulutuskeskuksessa. Ennen häntä ja hänen jälkeensä ei moista vakanssia ole siellä ollut.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Veijo Hoikalle ja Catilinalle & kiitos kommenteistanne.

Veijo: Ja kyseinen suuri valtiomieshän saavutti asemansa varamiehen varamiehenä. Sen jotenkin huomaa.

Catilina: Broilerikoneiston tuote. Jolle se koneisto on kansaa tärkeämpi.

KKi kirjoitti...

EUlainen sekoomus se on.

Noh kepulit kokkareet taas osoitti isänmaallisuutensa. Kun kattoo tota P. Orpon kuvaa niin nousee väistämättä mieleen kysymys. Osataisinko käytettyn auton tuolta kepulilta kokkareelta?

Kokkareiden kannatukseen tämä tuskin vaikuttaa sitä eikä eikä tätä. Siinä puolueessa piisaa niitä "kolomen tonnin kokkareita" käytettyjen autojen jobbareita sun muita huijareita.

Kepuleita kokkareita jotka luulevat kovastikin hyötyvänsä EU:sta. Ja miksipä eivät hyötyisi. Rahan luokse se EU rahakin hakeutuu ja kepuleilla kokkareilla konstit kusetuksee eivät lopu ja omatuntoa ei ole ollenkaan. Ei kuulu kokkareiden varustukseen.

Anonyymi kirjoitti...

Tätä on politiikka ja omaan pussiin pelaaminen, kaukana jossakin maan ja sen kansalaisten etu. Omat koirat purevat ja mihinkään ei enää voi luottaa. Nyt on kokoomuksen toiminta jo niin härskiä, että kuvottaa. Kokoomusnuoret puolustavat pakettia siksi, että EU:ssa ei ole tehty varasuunnitelmaa sen kaatumisen varalta. Kokoomuksesta tulevat siis seuraavat tulevaisuuden toivot, joille EU:sta tulee käymään kaikki mitä ikinä ehdotetaan, aivan kuten suurimmalle osalle suomalaisista puolueista. Ennen vanhaan oltiin rähmällään Neuvostoliittoon, nyt nöyristellään EU:ta niin, että on menty jo kuravellin pinnan alle.

Hyvästi suomalainen hyvinvointivaltio, jonka eteen on valutettu verta, hikeä ja kyyneleitä! Niillä ei ole nuoremmille sukupolville mitään merkitystä. Eilen vietetty kansallinen veteraanipäivä sai erään typykän Kallion seurakunnasta (kuinkas muuten) viestittämään, että täällä oleville ulkomaalaisille ”sotureille” tulisi myöntää veteraanitunnus...

Rouva Ano

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Haisee vahvasti punamustalle eikä puhuta Wiipurilaisesta pesäpallojoukkueesta. Ratkaisu oli win-win kokoomuksen ja demareiden kesken, kokoomus ei äänestä paketin puolesta eikä pistä kapuloita rattaisiin demareille. Siis onko odotettavissa että keskusta putoaa kuin eno veneestä ja Orpo tulee tilalle. Samalla vasemmistoliitolta ja vihreiltä voidaan vaihtaa pois pari julkisuuskuvaltaan ryvettynyttä ministeriä. Esbåssa, Vandalla ja Grankullassa odotetaan paria kolmea tilausonnikkaa viemään uudet valtiosihteerit ja erityisavustajat Arkadianmäelle. Saadaan entistä vasemmistolaisempi hallitus, vanha marxisti Harry Holgeri pyörii innosta haudassaan.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Punamusta siksi että kokoomus-demari aseveli tai -sisar akselilla ei ole samanlaisia juntturoita kantona kaskessa kuin kepun uskollisin kannattajakunta. On vain valkokaulusproletariaatti. Miksi kannattajat tilaavat ravintelissa whiskyn jäillä, no laulussakin sanotaan että on Suomi köyhä ja siksi jää.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Keskusta aikoo sitten mennä historian roskakoriin ihan omin jaloin. Ovat kuulemma "edistyneet" neuvotteluissa viime yönä, vaikka Marin ehti twiittaamaan ettei neuvotteluja ole käyty eilisen illan jälkeen, eli koko homma on ollut kepujen puolelta näytelmää, kuten yleisesti uskottiinkin.

Seuraavan gallupin tulokset on mielenkiintoista nähdä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys KKi:lle, Rouva Anolle, Patelle Pankavaarasta ja Thorvald Eskilinpojalle & kiitos kommenteistanne.

KKi: Kokoomus on Suomen federalistisin puolue. Väitän muuten että kokoomusta äänestää paljon valkokaulusköyhälistöä joka ei hyödy puolueen äänestämisestä mitenkään mutta tuntee äänestämisensä myötä olevan vähän muiden yläpuolella.

Rouva Ano: Karmeinta on, että kokoomuksen kikkailu menee osalle ihmisistä läpi. Törmäsin aiemmin kyseisen typykän twiittiin mutten just nyt löytänyt. Olisko sulla linkkiä laittaa?

Pate: Veikkaan kuitenkin että nykyinen hallitus säilyy. Kokoomus tunnustelee jo vuotta 2023. Eli asemaa vihervaasemmiston apupuolueena. NIin kuin kepu nyt. Ja se valkokaulusproletariaatti äänestää kokoomusta ihan mielikuvapohjalta. Ollaan vähän parempia itsekin.

Thorvald Eskilinpoika: Pitkässä juoksussa näin varmaan tapahtuu. Kuinka moni meistä jää kaipaamaan kepua?

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Rouva Ano tarkoittaneen Kallion Seurakunnan viestijää muistaakseni Oulussa toiminutta Rebekka Naatusta jonka twiittaus oli poimittu Kansalainen sivulle.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Rebekan syyrialaisista "sotaveteraaneista" melkoinen osa on paikallista munsalan soutuseuran jäseniä ja osa on sellaisia että ennen vanhaan luettiin lakia kenttäoikeuksissa.

KKi kirjoitti...

Joo, ellei joku ole jo ehtinyt, niin tässäpä tuon ajatusten airueen loihelausumaan linkki:

https://www.kansalainen.fi/seurakunnan-viestija-haluaa-laajentaa-sotaveteraanikasitetta-saamme-koko-ajan-nuoria-veteraaneja-maahanmuuttajina/

Herää kysymys vetääkö noi toukat jotain vai ovatko vain oikeasti noin naiveja.

Anonyymi kirjoitti...

Jaaha, petteri kaniini päätti jämäkästi äänestää tyhjää. Äänestä orpoa, äänestä tyhmää. Tyhmät äänestää tyhmiä, valitettavasti. petteripoju yrittää kovasti näytellä jämäkkää, matkii toisen turkulaisnollan ääntä ja maneereita. No, 0=0, ei se siitä muutu.

Tuo rebekkakin on ihan pahkasika-osastoa.
Pyssymies

Olavi Koskela kirjoitti...

Ei hjummarra. Hallituksella on ilman lipsumisia 117 paikkaa eduskunnassa, eli heidän pitäisi saada 16 lisää vaadittavaan 2/3 osan enemmistöön (joka siis on 133 paikkaa). Kun kokkarit (38 paikkaa) ovat poissa pelistä, niin mistä ihmeestä hallitus saa nuo puuttuvat paikat? Oppositiossa ilman kokkareita on 44 paikkaa, joista 38 on persuilla. Jos oletetaan, että kaikki persut ovat paketin hylkäämisen kannalla, niin pelivaraa jää 6 paikkaa. Eli: tässä sovelletaankin jotain puoluetoimistomatematiikkaa, jossa tuo vaadittu 2/3 lasketaan vain annetuista äänistä. Tällöin hallituksen osuus olisi 117 / 155 (summassa mukana vain persut), eli semmonen 75,5%, reilusti yli 66,7%

QroquiusKad kirjoitti...

Linkki näyttää tuolta:

https://www.kansalainen.fi/seurakunnan-viestija-haluaa-laajentaa-sotaveteraanikasitetta-saamme-koko-ajan-nuoria-veteraaneja-maahanmuuttajina/

NaatuBekka puolestaan on niittänyt mainetta sekä tämänkaltaisilla ulostuloillaan, myös aviomiehensä Ville Rannan puolisona.
Vakka ja kansi.

Varovaisuussyistä Nimimerkittä kirjoitti...

Tästä tuli mieleen eräs tietämäni 3-kympin tienoinen KePulainen B-luokan jakorasiamaisteri joka taannoin mainitsi unelmatyöpaikakseen jonkin 'ajatuspajan/viestintätoimiston'.

Niimpä tuo nykyään näyttää semmoisessa vaikuttavan.

Ja tällaisten pitäisi meidän eläkkeistä huolehtia... VITTU!

Anonyymi kirjoitti...

Pate on oikeassa. En pysty (tai osaa) linkkiä laittaa, mutta asia löytyy Kansalainen.fi -sivustolta tänään ensimmäisenä uutisena.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Heh, kanallinen pogoomus taitaa vaihtaa orpon pois puheenjohtajan pallilta. Osa vanhoista jäsenistä kun on niin vanhanaikaisia.

Semmoisia juttuja kulkee nyt.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Näin kävi ettei saa rikko kyennyt kasvattamaan munia, mutta lysyjakkara horjui jo..
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

On meillä heikot kärkipoliitikot. Pelkkää retoriikkaa ja teatteria. Kuvittelevat että aivan mikä tahansa menee loputtomasti läpi. Kiitos median tuen, paljon meneekin, varsinkin vasemmalta. Sentään tämä kokomuusjohdon munattomuus tais edes jossain määrin räjähtää reisille. Vaan surkea oli tuo hallituksen budjettiteatterikin ja järkyttävää ollut koko kauden jatkunut autuas Sanna -propaganda. Siinä harvinaisen itsekeskeinen narsistinen akka, huomio kohdistuu vaan itseen ja mielikuvaan mitä ympärilleen luo. Suomi valtiona on sivuutettu, mutta toimii koneistona ja lypsylehmänä oman ihanuuden palvonnalle. Velkaa velkaa, kunnianhimoisia egokampanjoita ja ihania valokuvia. Auta armias, että löytyisi taas järki ja ryhti tähän hommaan ennen kuin koko laiva uppoaa.

Anonyymi kirjoitti...

Tästä Naatuksen upeasta veteraani-idiksestä on usarissa JP Kososen blogi kommentteineen 28.4. klo 11.08 otsikolla "Isis-veteraanien muistoa kunnioittaen". Tämä Naatus on vanhoillislessu ja naimisissa sarjakuvapiirtäjä Ville Rannan kanssa jonka kutakuinkin alkeellisia tekeleitä voimme ihailla Kirkko ja kaupunki-lehdessä. Eipä sitten muuta kuin keräys pystyyn näille somali-, afga- ja irakisotureille! Ja ilman muuta jokaiselle klaanille ikioma veteraaniliitto. Saattaa tosin käydä niin ikävästi, että kansan karttuisa käsi onkin puristunut nyrkkiin eikä suostu luovuttamaan viimeisiä roposiaan hankkeeseen. Kallion kirkkohan voisi tässäkin olla edelläkävijänä ja luovuttaa kolehtiensa tuoton esim. näille isis-lotille. Tulisi se feminismikin näkyville.

Vaikka kokoomuksen toiminta onkin täysin luokatonta ja halveksuttavaa - ja toivon mukaan tulee myös näkymään kannatusluvuissaan vaikka kyse onkin "vain" kuntavaaleista - tuo elvytyspaketti tullaan pakkosyöttämään kansalle, tavalla tai toisella.

Minulla on muuten sellainen käsitys, että ryhmäkuria ei tarvitse noudattaa äänestyksissä joissa on kyse omatunnonasioista. Onkohan tässä nyt kyse tavallisten ihmisten moraalista vai poliittisesta omatunnosta joka on yhtä uskottava sanapari kuin poliittinen vastuu? Kuka/mikä taho määrittelee sen mitkä ovat tällaisia kysymyksiä? Talouteen liittyvät asiat eivät näköjään sellaisia ole vaikka niiden vaikutus on huomattavasti suurempi kansalaisille kuin esim. uskonnolliset kysymykset.

tira+

KKi kirjoitti...

"
ryhmäkuria ei tarvitse noudattaa äänestyksissä joissa on kyse omatunnonasioista
"
Eihän sitä tosiaan tarvitse noudattaa missään äänestyksessä. Sellainen detakji siinä on, että on vapaus äänestään miten tykkää mutta onko hillotolppaa äänestyksen jälkeen.

Siipikarjakasvattamon tuotteille tämä onkin hyvin oleellinen kysymys.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Patelle Pankavaarasta, KKi:lle, Pyssymiehelle, Olavi Koskelalle, Qroquius Kadille, Varovaisuussyistä Nimimerkittömälle, Rouva Anolle, Huru-ukolle, Anolle ja tira+:lle & kiitos kommenteistanne.

Pate Pankavaarasta, KKi, Pyssymies, Qroquius Kad, Rouva Ano & tira+: No nytpä se uusveteraaniasia selvisi. Taas yksi virstanpylväs suomalaiseen hyväuskoiseen typeryyteen. Oletan nimittäin että tuota ei ole tehty kieli poskessa.

Pyssymies: Läpinäkyvyydessään tämä Orpon ja kokoomuksen maneeri sinänsä lähentelee jo taidetta. Veikkaan vaan että Orpon vaihtaminen johonkin toiseen ei muuta puolueen linjaa minnekään.

Olavi: Päätös asian läpijunttaamisesta on tehty jo ajat sitten. Tää loppu oli sitten vaan viimeistelyä ja varmistelua. Kokoomus on mukana kyseisessä teatterissa.

Varovaisuussyistä Nimimerkitön: Noita tapauksia löytyy maasta viljalti. Kaikista valtapuolueista.

Huru-ukko: Politiikka on pitkälti teatteria. Niin kuin tämäkin näytös.

Ano: Olet täysin oikeassa. Ei lisättävää.

tira+ & KKi: KKi sen sanoikin. Äänestää saa niin kuin haluaa, mutta ura broileripoliitikkona on äkkiä ohi.

Anonyymi kirjoitti...

Eikö tyhjän äänestys ole annettu ääni, mikä lasketaan annettujen äänien yhteismäärään? Mikä virka sillä muuten olisi? Eri asia jos jättää äänestämättä. Eihän siitä mitenkään saa silloin hallitukselle 2/3 äänistä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Näin äkkiseltään miettisin minäkin mutta tuon kaavan mukaan mennään. Sitä en tiedä, onko tuollainen laskutapa ollut käytössä aikaisemmin vai sävellettiinkö se juuri nyt.

Anonyymi kirjoitti...

Luin juuri, että keskustassa ja kokoomuksessa muutama kansanedustaja äänestää vastaan. Tämä on lienee kosmeettista sopupeliä. He saavat niin tehdä seuraamuksitta, jotta keskusta ja kokoomus ei menetä ääniä. Rehellisempi vaihtoehto näille edustajille olisi ollut jättää puolueensa, jotka toimivat heidän arvomaailmaansa vastaan.

Acc

Anonyymi kirjoitti...

Ryhmäkurilla ja tyhjää äänestämällä edustaja pettää äänestäjänsä. Valitettavasti ihmisten poliittinen muisti on niin lyhyt. Orpon vaihtaminen esim. Lepomäkeen, joka käänsi takkinsa yhdessä yössä haettuaan Bilderberg-ryhmältä uudet suuntaviivat ja ohjeet, ei tilannetta yhtään paranna. Metsään menee niin että rytinä kuuluu. Keskustan tilanne ei ole yhtään sen parempi. Voi Suomi parkaa!

Rouva Ano

QroquiusKad kirjoitti...

Suuren salin seinällähän on se äänestystaulu, joka näyttää äänet Jaa, Ei, Tyhjiä ja Poissa.
Kaikki lasketaan, mutta tyhjät äänet eivät ole puolesta eivätkä vastaan, vaan tyhjiä.

Itsekin ihmettelin, miksi tuollainen mahdollisuus ylipäänsä on olemassa, mutta tässähän se vastaus on:

juuri näihin tilanteisiin, joissa äänestetään epäsuorasti mutta tosiasiallisesti jaa- tai ei-vaihtoehtoa, vaikuttaen näin äänestyksen lopputulokseen halutulla tavalla.
Menettelyä voi käyttää vaikkapa valeoppositio tukemaan hallitusta, samalla kun voi teeskennellä kannattajiensa suuntaan tehneensä oppositiopolitiikkaa.

Enpä kyllä edelleenkään katso tyhjän äänestämisen mahdolisuutta tarpeelliseksi saati toivottavaksi. Jos ollaan paikalla, silloin otetaan kantaa puolesta tai vastaan.
Ellei siihen pysty, olkoon poissa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Acc:lle, Rouva Anolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne. Luulenpa että Qroquius Kad putsasi kommentillaan pöydän ja kertoi asianlaidan. Ryhmäkuri valtapuolueissa on kyllä kova enkä tiedä, kuinka suuren riskin kepu- ja kokkarikapinalliset ottavat. Ja Lepomäki/Valtonen on ihan samalla lailla federalisti kuin Orpokin. Ei hän tuo vaihtoehtoa. Ainoastaan uuden pärstän joka puhuu samaa kuin ennenkin.

Anonyymi kirjoitti...

Tekisi mieli ottaa selvää tarkemmin tuosta tyhjää, mikä on ollut lainlaatijan tarkoitus sallia sellaisen, jos sitten muuten kuin poliittinen peli, mutta toisaalta voisiko olla joku lipsahdus lakiin, jota selkärangaatomat kansanedustajat käyttävät hyväksi?

kertsu59 kirjoitti...

Nyt Orpo on antanut käskyn,jokaisen vastaan äänestävän on ilmoiduttava etukäteen. Ilmeisesti siksi, Eeva Riitta Korholan mukaan, jotta sama määrä voi puolestaan äänestää puolesta. V**** mitä suhmurointia!!

Anonyymi kirjoitti...

En uo puolesta enkä vastaan, pikemminnii päenvaston.

Tuo tyhjän äänestäminen ei ole tämänpäiväinen keksintö, on ollut toistasataa vuotta jo käytössä. Merkityksensä: en ole mitään mieltä tai kumpikin vaihtoehto on kelvoton.

No selkärangattomat kökkäreet keksi sille uuden merkityksen, haluan syödä ja säästää kakun. Toisin sanoen eivät halua kantaa vastuuta tyhmästä päätöksestä.

Pyssymies

Tinahattu kirjoitti...

Rebekka Naatuksen ulostulossa ei ole mitään hämmästyttävää. Onhan tiedetty asia että ISIS yms. ovat länsiliittolaisia ja niiden huostaanotolla osallistutaan taakankantoon. Kirkko osoittaa uskollisuutensa mestarilleen.

Tässä kuvakaappaus: https://laitonlehti.net/wp-content/uploads/2021/04/zzzzzzzzz1006025478624516.jpg

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, kertsu59:lle, Pyssymiehelle ja Tinahatulle & kiitos kommenteistanne.

Ano & Pyssymies: Kai sille on joskus ollut jonkinlainen peruste. Silloin aikanaan kun Ståhlberg ja kumpp tekivät Suomen ensimmäistä valtiosääntöä niin eiväthän he olisi voineet kuvitella nykypäivää.

kertsu59: En ihmettelisi vaikka näin olisi.

Tinahattu: Kiitos kuvakaappauksesta. Ja sallin sinulle mielipiteesi plus sen jatkuvan toistamisen.