lauantai 24. huhtikuuta 2021

OHISALO JA TAIKASANAT

Ylikunnioitettu sisäministerimme Maria Ohisalo otti tuoreeltaan käyttöön taikasanat eli pläjäytti twiitin jonka sisällössä oli

1. Ekologinen velka

2. Montakytviis pistettä

3. Missä on huolipuhe siitä?

Ohisalo epäilemättä itse mietti että tulipa pläjäytettyä sen verran hyvä twiitti että lukijalla purkka pysähtyy ja hän siirtyy välittömästi henkilökohtaiseen ilmastohätätilaan. Mutta kun meikäläinen on tällainen hitaammin innostuva niin mieleen tulee se, että Suomi hoitaa ilmastoasiansa maailman mittakaavalla esimerkillisesti ja on luonnonvarojen nettotuottaja:

Joten väkisinkin mieleen tulee kysymys: kenelle tai mille me olemme sitä ekologista velkaa? Afrikalle? Kiinalle? Oortin pilvelle? Tuntemattomalle jumalalle?

Ehkä kyseessä olikin näppäilyvirhe ja Ohisalo tarkoitti egologista velkaa. Silloin asia muuttuu selkeämmäksi. Vihervasemmistolaiset asettavat jatkuvasti tavallisten kansalaisten maksettavaksi vihervasemmistolaisen egon ruokkimisvelkaa ja sen egon nälkähän on pohjaton. Siispä maksamme velkaa. Jonka joku toinen meille langetti. Lupaa ja mielipidettä kysymättä.

36 kommenttia:

Joppos123 kirjoitti...

Ohisalolla alkaa mennä tilapäinen valta päähän. Akka julisti vielä kuukausi sitten kuinka armeija tulee kaduille valvomaan ulkonaliikkumiskieltoa. Ämmällä silmät leiskui päässä ja varmasti oli kurat pöksyissä kun se makusteli ajatuksella missä ammattisotilaat olisivat kyttäämässä omaa kansaa kaduilla. Vituixmääm.
Sitäpaitsi,jos homma olisi toteutunut niin itselläni olisi alkanut samantien 14vrk:n omaehtoinen karanteeni.
Väitänpä, että ei siellä kovin montaa sotilasta olisi ollut. Kaikki vihaa vihreitä meidän piireissä.
Se akka on yksinkertaisesti läpeensä paha sosiopaatti.

Anonyymi kirjoitti...

https://yle.fi/uutiset/3-11899327

Ilmiselvä virkavallan anastus - koko konkkaronkka edesvastuuseen ja putkaan nyt ainakin ensialkuun


-Tvälups-

Veijo Hoikka kirjoitti...

Ruskien keisari onnitteli egonomi Paavoa 80-vuotisesta putkesta Suomen Neuvostoliitolle tehtavien hommien kiitoksena.

QroquiusKad kirjoitti...

Onko tämä nyt sitten hyvä vai paha asia, kun sitä on edeltänyt jo tämä:

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007936056.html

Ilmastohysteria joutui juntatuksi vähän pakosta taka-alalle, kun saatiin aivan oikeasti todellista maailmanlaajuista uhkaa hyväksikäyttävä hysteria.
Koronahysse lienee siis väistymässä, kun eräille tahoille näyttää jälleen nousseen uusi tilaisuus jatkaa moniongelmaisen, sairaan pikkutytön julmaa hyväksikäyttöä.

Pahastipa vaikuttaa, että saamme ainakin vähintään kahden seuraavan vuoden ajan tuhotyttöjen hallitukseltamme sekä koronan edelleensuitsimiskeinoja (joita ei ole tarvittu enää aikoihin missään muualla) että ilmastonmuutoksen torjumistoimia (jotka ovat oudosti linjassa edellämainittujen kanssa).

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle, Taisteluvälineupseerille, Veijo Hoikalle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Karmeinta lienee että Ohisalo ei suinkaan miellä valtaansa tilapäiseksi vaan pysyväksi. Ja onneksi PV ei ole sisäministeriön alaisuudessa. En tosin usko että rajavartiostokaan on kyseisestä naisesta kovin innostunut.

Tvälups: Jotenkin luulen, että Ohisalo ei ole varsinaisten kenttäkonstujen parissa mikään toivottu vieras.

Veijo: Kas, Pöö on täyttänyt pyöreitä. Laitetaanpa se linkkikin:

https://www.is.fi/viihde/art-2000007938118.html

Häiskä varmaan teki kaasuputkilobbauksella hyvät eläkemassit.

Qroquius Kad: Joo. Pikkutytöstä revitään kaikki irti. Sääliksi käy. Ja eihän Suomessa ilmastohysteria ole missään vaiheessa ollut taka-alalla.

Anonyymi kirjoitti...

Jokunen vuosikymmen sitten oltiin huolissaan ilmaston kylmenemisestä, sitten otsonikerroksesta, tämän jälkeen ilmaston lämpenemisestä ja viimeiseksi koronasta. Joku näistä kriiseistä totesikin osuvasti, että ratkaisu on joka kerta sama: vapauksien karsiminen ja alati lisääntyvä kärsän tunkeminen kaikille elämän osa-alueille.

Nils- Aslak kirjoitti...

Hallitus on jo ilmoittanut hoitavansa työttömyyttä palkkaamalla ihmisiä julkiselle sektorille ja tietysti intersektionaalinen feminismi ratkaisee. Kieltä oppimaan.

Idean ne saivat Ruotsissa toimivasta SAMHALL- yrityksestä, joka oli alunperin tarkoitettu liikuntarajoitteisille, mutta palkkaa nykyään vain "kielivammaisia". Sama Suomeen ja velkarahaa palaa leikkitöihin.


https://www.friatider.se/funktionshindrade-slas-ut-nar-samhall-satsar-pa-invandrare

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Nils-Aslakille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Kyllä. Valvontavaltio kiristää otettaan koko ajan.

Nils-Aslak: Tuossahan muuten laitetaan etnisesti edistykselliset tosiasiallisesti vammaisen asemaan eikä se sitten ole millään muotoa rasismia. Ideahan on siinä että väen väkisin väitetään että kyllä, kyllä niistä meille on ihan oikeesti hyötyä. Uskokaa ny perkele.

Anonyymi kirjoitti...

Ohisalo: "Missä huolipuhe ekologisesta velasta". Oiskos ihan siellä vihapuheen kainalossa lähellä Alanko-Kahiluodon "sana on tekoa"?

Hallituksellemme, joka on kasvattanut kansalaistensa velkaa vain parissa vuodessa n. 30 miljardia, pitäisi olla selvää edes mitä sana "velka" tarkoittaa. Ihmiset ottavat velkaa voidakseen esim. ostaa asunnon tai muuta käyttökelpoista ja normisti maksavat velan takaisin. Velalle saadaan siis vastinetta. Mitäs se ekologia antaa meille? Vehreät niityt, laulavat lintuset, väreilevät perhoset, kukkivat kedot. No ei, suljetut tehtaat ja masentuneet työttömät jotka osaltaan joutuvat maksamaan tätä ideologista velkaa. Tämä älyttömyys alkoi aikoinaan kappaleesta "maksamme velkaa" jatkuen sitten ylen suosiollisella avustuksella eli syylistävillä nenäpäivillä jossa hieman himmentynyttä uraansa kohentavat artistit mankuivat rahaa Afrikan hyväksi. Jolle tietenkin olemme aina ja ikuisesti velkaa valkoisesta ihonväristämme. Afrikkalaiset ovat suvaitsevaisia, valkoinenkin väri kelpaa kunhan se on norsujen syöksyhampaissa.

Poliisiylijohtaja on nyt saanut nuheita kun puki Marian poliisiliiviin. Maria täysin viaton, mistäs muka sisäministeri voisi tietää mitään poliisisäännöksistä. Eikä Maria oikeastaan mikään ministeri olekaan, hänhän on puolueen puheenjohtaja. Kuten ne muutkin tumpelot. Oikeusministeri on ainoa, jolta vaaditaan ministeriyyteen alaan liittyvää asiantuntemusta eli juristin tutkintoa. Teatteritaiteen maisteri kelpaa mainiosti liikenneministeriksi. Ylioppilas ulkoministeriksi kun on haahuillut ulkomailla liennyttämässä mutta saanut aikaiseksi oikeasti mitä? Tytti Tupppurainen, filosofian maisteri. Hieno tausta ohjata valtion omaisuutta. Jne.

Jospa olisimme vastuussa vain omista henkilökohtaisista veloistamme, ja äänestäisimme sen mukaan.
tira+

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa lukea tämänpäiväisen hesarin juttu lähi-itäläisestä Nemiristä 17 v. Sosioekonomisen taustansa takia oli ressukka horjahtanut pois kaidalta tieltä ja saanut ihan ehdollisen tuomionkin lukuisista ryöstöistään. Juttu ei ollut ihan hesarin uhrikamaa koska toimittaja oli ottanut nokkiinsa koska Nemir melkein skippasi haastattelun koska hän oli menossa ostamaan 200 euron kengät. Ja tulkki toki paikalla koska äitsykkä ei seitsemän vuodenkaan jälkeen osannut suomea eikä Nemiriä hotsittanut tulkata, naista. Mutta loppulauseessa kaikki hyvin: tämä pikkugangsta on nyt saanut ikioman asunnon ja kolme järjestöä jotka huolehtivat hänen kaikeipuolisesta hyvinvoinnistaan.

Ekologinen tulija, puukolla uhkaillen vaan pois kerskakulutusrätit kantiksilta!
tira+

MikkoK kirjoitti...

Ohisalosta puheenollen: hän peljästyi suuresti, kun joku hänen omista elokapinallisista harmistuneena uhkaili häntä sanallisesti.
Toisaalta jossain ulkotilanteessa Ohisalolla oli ohjesääntöjen vastaisesti luotiliivit päällä.

Ministeri tuntuu olevan säikky? Muiden kantasuomalaisten naisten ja miestenkin kokema väkivalta maahantuomiensa nuorten "kunniallisten" miesten taholta ei Ohisaloa kiinnosta. Se on ns. "eri asia". Näiden uhreja eivat lakimiesten ja poliisien armeijat aja takaa. Jos uhri kuolee, asia laitetaan mappi ö:hön ja syytetään "nuorta suomalaismiestä", ellei tapauksesta ole valehtelun estävää videokuvaa. Siinäkin tapauksessa asia laitetaan samaan mappiin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys tira+:lle ja MikkoK:lle & kiitos kommenteistanne.

tira+: ”Sana on tekoa” pitää paikkansa ainakin jos puhutaan suomalaisista. Suomalaisen sanoma sana on pahempi kuin etnisesti edistyksellisen tekemä suomalaiseen kohdistunut väkivallan teko. Hallitus ei tosiasiassa tajua, mitä velka on. On vain jostain saatavaa rahaa, jolla voidaan pitää yllä omaa utopiaa. Olen muuten täysin samaa mieltä kanssasi sen ”Maksamme velkaa” eli ”Band Aid”-touhun järjettömyydestä. Siinähän musiikillinen kehäraakki Bob Geldof keksi itselleen keinon muuttua legendaksi.

Ohisalo ei ole työssään todellakaan sisäministeri vaan vihervasemmistolainen utopisti. Ja se, mitä se ulkoministeri on tosiasiassa saanut aikaiseksi on lähinnä Suomen puolustuksen heikentämisen jalkaväkimiinojen kiellon myötä.

Toi Nemir-juttu on maksumuurin takana joten en pysty lukemaan.

MikkoK: Tottahan ministerimme on säikky. Hänen turvallisuutensa menee tavallisten suomalaisten turvallisuuden yli. Ne suomalaiset elävät reaalimaailmassa ja Ohisalo on sen yläpuolella.

Anonyymi kirjoitti...

Tuli taas mieleeni tuosta NilsAslakin kommentista se meidänkin svaaki-idioottien hellimä ja toteama harha: Nämä tulijat ovat todellakin, ei pelkästään kehitysmaalaisia vaan myös kehitysvammaisia. Heiltä ei odoteta mitään järjellistä tuohua tai tekemistä, ja niitä järjettömiäkin katsotaan sormen läpi. Siinä pilatan monen tulijan vähäisinkin mielenkinto kotoutua tai osallistua mihinkään yhteisöliseen touhuun. Toteavat vain että paskaaks tässä, kun teki mitä hyvänsä sitä ei noteerata. Ainakaan hyvällä.
Eri asia ovat ne jotkut, ne jotka ovat kyllin sitkeitä murtautumaan täsät suvakkien "empatiasta", heillä on taas oma polkunsa, heistä tehdään pokaaleita suvakkien palkintokaappeihin joita esitellä kaikissa svakkimedioissa. En tiedä kysytäänkö heiltä vai joutuvatko vastoin tahtoaan onnistumispokaaleiksi, ehkä puolipakolla? Eli esiinny tai loppuu se nousukiito lyhyeen.
Ohisalon saama polliisin heijastinliivi oli taas kaikkineen turha ja tarpeeton, miksi sitä yleensäkään tarvittiin, olihan siinä kuvien mukaan melkoinen lauma polliiseja ympärillä vahtimassa ettei se törppö sinne liikenteen sekaan joudu? Tai ehkä syynä se, että ei erotu joukosta ja joku totaalisesti muijan metkuihin kyllästynyt saanut päähänsä, että hei, tossahan se muija tän sotkun takan on, ja eiku nyt sekos polkimet,piti painaa jarrua niin painoinkin vahingossa kaasua. Siinä olisi ns. omat koirat purreet, näinhän "tappaja-autoilijatkin" selittävät, ne joilla on hieman tummempi hipiä. Ja mistäpä se potunokkakuski erottaa hämärässä tummassa, lähes kaapumaisessa takissa olevan ennen kuin on aivan lähellä. Nyt se polliisin liivi toimi hämäyksenä. Eikä huti-maisa kokenut Ritavuoren kohtaloa pimellä tiellä.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Näinhän tämä on. Tarpeeton pyritään selittämään välttämättömäksi. Ohisalon liivihommasta en jaksa niin hermostua. Kuuluu sarjaan sattuu ja tapahtuu.

Anonyymi kirjoitti...

No joo, se liivihomma meni kai näin, polliisin kannalta, että se iso pomo käskytti sinne paikanpäälle, että sille on liivit annettava ja kun muita ei ollut, riepastiin volkkarin takapaksista yhdet sinne erikseen varatut. Ei kuvan mukaan olleet jatkuvasti partiokäytössä. Ja se "pomo" pelkäsi sitä isoa pomoa, että kun se tahtoi liivit niin nehän annettiin. Kun kai silläkin on sinun sanojesi mukaan pääelinkeino se syöminen, sivuharrastuksinaan asuntovelan maksu ja muita semmoisia kummallisia juttuja. Ja ei se varsinkaan se kenttäkonstu, se joka moisen riesan sai sinne rupea isolle pomolle sanomaan, että joo, jääköön auton alle jos on tyhmä.
Kun mun mielestä koko akkaa ei olis pitäny viedä lähellekkään moista paikka, tai sit lavastaa se paikka vaikka ilmalan varikon parkkikselle.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Olet varmaankin oikeassa. Näin se meni.

Anonyymi kirjoitti...

"Maksamme velkaa ..." - tätähän vinguttiin ammoin. Kuka sen velan oli ottanut, mihin se oli käytetty ja koska. Ei ole paljon vastauksia kuulunut. Kuulemma etiopialle oli tämä velkasuhde.

Etiopia, maa jossa 30-luvulla kävi suomalainen ambulanssi - SPR:n kenttäsairaala nykysuomeksi - avustamassa italian agression uhreja. Ei siis etiopialainen ambulanssi suomessa talvisodan aikaan. Ehkä ostettiin pari aasia juhdiksi? Voisimme palauttaa ohisalon, marinin, mäkysen, räyhän-takeen, husun, lauta-matin, ...

Mikä ekologinen velka? Sekö, että yksi sarvikuonolaji ja yksi norsulaji on hiljan tapettu sukupuuttoon? Miten tämä on suomalaisten vika, ihan itse neekerit ne tappoi. Olisiko meidän pitänyt se estää, miten?

No, eipä tuo hutisalo ole penaalin terävin kynä, eipähän ei.


Samaa sakkia kuin mäkynen, mäkysestä tyhmyys paistaa pitkän matkan päähän. Näyttää ihan eteläamerikkalaiselta bussikuskilta, elinikäiseltä presidentiltä tms. - demarilta siis.

Pyssymies

Strix Senex kirjoitti...

Jos olisi kärpäsenä katossa, olisi nähnyt suunnilleen seuraavaa. Saarikko ja Marin vääntävät kättä taloudesta. Saarikko pyrkii pätemään esittämällä tarkkaa taloutta vaalivaa vastuullista poliitikkoa. Marin pyrkii pätemään jakelemalla lähes kaikkea lähes kaikille ja tietysti velkarahalla. Siinä sivussa Mäkynen esittää koomikon osaa ja Vanhanen yrittää esittää harkitsevaa, mutta lähinnä mumisee jotakin. Kaikki kuitenkin saavat huomiota ja näkyvyyttä. Ohisalo hätääntyy, että hänenkin pitää päästä esiin ja valitsee twiittauslinjan, joka sopii kyllä teinipissikselle mutta ei ministerille. Teemaksensa hän valitsee vanhan keppihevosensa eli ilmaston. Ei esimerkiksi omaan toimialaansa kuuluvaa nopeasti kasvavaa katurikollisuutta, jossa niin maahanmuuttajilla kuin huumeiden käytölläkin on merkittävä rooli. Sisältöä twiitillä ei ole, lähinnä se on tyhjää täynnä ja sekin vähä sisältö mitä on, on paikkansa pitämätöntä. Ekologisesta velasta puhuminen maassa, joka käyttää vain puolet uusiutuvista luonnonvaroista, on sekä epärehellistä että typerää. Typerää sikäli, että epärehellisyys paljastuu käytännöllisesti katsoen välittömästi. Mutta ei hätää, tavoite on kuitenkin saavutettu, julkisuutta on saatu ja nimi on saatu näkyviin. Ja kaikki tämä siinä vakaassa uskossa, että jos nimi kirjoitetaan oikein, kaikki julkisuus on hyvää julkisuutta täysin riippumatta siitä, minkälaisen kuvan se esiintyjästä antaa.

Muuten olen sitä mieltä, että tämä näykkimis- ja näkyvyyskilpailu jota tämä tyttöjengi harjoittaa saattaa menetellä jossakin koulun pihalla, mutta hallitustyön sellainen alentaa jonnekin tosi tv Big Brother ja Viidako Tähtöset -sarjojen tasolle.

KKi kirjoitti...

Saas ny nährä miten käy.

Veikkaan kyllä kepulien kepuloineen tarkoituksella ohi oman sääntömääräisensä.
Yllättäen jo tänään illalla huulipunahallitus on taas niin söpön yksimielinen.

Sitä minä vain en ymmärrä mitä ihmettä kepuleille on luvattu. Vai onko tosiaa sotemaakuntien mukanaan tuomat suojatyöt vähän hitaammillekin peräkammarin aikamiespojille sopiva hinta kannatuksen menetyksestä.

Son muuten toi turvejuttukin yllättävän iso asia. On erinäisiä yrittäjiä joilla on isot investoinnit kalustoon. Siinä ei Ohisalon lupaama uudelleen koulutus (mihin?) juuri lohduta.

klova kirjoitti...

Jos hallitus hajoaa,niin tulee mielenkiintoinen tilanne.Uuden hallituksen ja ennenkaikkea toimivan kokoon saaminen voi olla todella vaikeaa.Ellei mahdotonta.

Persut 22%
Demarit 18%
Kokoomus 18%
Vihreät 12%
Kepu 10%
Vasurit 7%
Rkp 4
Muille loput

Miten tuosta muodostaa hallituksen,olettaen ettei vanha jatka vaalien jälkeenkin?

Suomessa on paljon vikoja ja yksi on puolueiden järjetön määrä,äänestäjä ei tiedä mitä äänestämällä saa.Toinen on tietty talousoikeistokaisen puolueen puuttuminen,kokoomus on juuri ja juuri oikealla arvokartassa,muut tiukasti vasemmalla.Ja se kyllä näkyy.

QroquiusKad kirjoitti...

Ei hallitus ole lähelläkään hajoamista. Vaikka kävisikin niin oudosti, että Kepuli lähtisi sieltä, oppositiosta nykäistäisiin vain KaKo tilalle.
Sellainen manööveri ei tekisi tiukkaakaan Persu-Uuvatti -temppuiluihin verrattuna.

KKi kirjoitti...

"
Vaikka kävisikin niin oudosti, että Kepuli lähtisi sieltä, oppositiosta nykäistäisiin vain KaKo tilalle.
"

No juurikin näin. Koska:

"
Tässähän on kyse kepulien kokkareiden, kokkareisten kepuleiden ja virhevasemmiston epäpyhästä liitosta.

Kepulikokkareisto haluaa maahan populaa joka aikanaan romahduttaa sosiaaliturvan. Tulee nääs työvoimakustannuksista kilpailukykyistä palkaksi riittää lämminleipä ja makuupaikka hallinnurkassa.

Vithevasemmisto taas on niin pahuksen naivia pullahalaajaa, että he oikeasti luulevat parantavansa maailmaa. Juuri suuren, käsinkosketeltavan, naiviutensa vuoksi he ovat käypänen ”hyödyllinen idiootti” kepuleille kokkareille.

Ei siinä sen kummempaa salaliittoa ole kuin ihan perinteinen kepulin kokkareen tarve saada rahaa ja valtaa.
"

klova kirjoitti...

Taitaa olla aika vaikea sovittaa vasureita ja nykyisiä demareita kokoomuksen kanssa samaan hallitukseen.Li tais jossain joskus todetakin että persut on no-no ja kokoomus no.

Koska velka ja verot,vasemmistolle noilla kummallakaan ei ole merkitystä,mitä enemmän sen parempi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle, Strix Senexille, KKi:lle, klovalle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: ”Ekologinen velka” on hokema ja vihervasemmistolaisillehan hokemat riittävätkin.

Strix Senex: Sanoisinpa että määrittelit kyseisen twiitin synnyn erittäin osuvasti. Sinänsä voi todeta että vihervasemmistolaisten kannattajia ei epärehellisyyden paljastuminen haittaa koska hehän ovat uskovaisia.

KKi: Turvejuttu ja sen myötä ihmisten elannon tuhoaminen on suorastaan rikollista. Ja toisaalta voi myös ajatella että se hyödyllinen idiotismi toimii toisinpäinkin eli kokoomus ei pane hanttiin vaikka vihervasemmisto tuoaa suomalaisen talouselämän utopiansa nimissä.

klova: Totta joo, tosin tavallaan Suomessa on myös kaksipuoluejärjestelmä eli Järjestelmäpuolue ja sitten persut jotka pidetään hallituksen ulkopuolella kaikin mahdollisin keinoin. Mutta totta on että eihän meillä talousoikeistolaista puoluetta ole. Kokoomus on yksi suurimmista vastuullisista sekä julkisen sektorin turvottamisesta ja jatkuvasta verojen kiristämisestä. Joten kyllä kokkarit vasemmistolle paremman puutteessa kelpaisi.

Qroquius Kad: Ei ole niin. Vihervasemmisto tietää elävänsä once in a lifetime-tilaisuutta ja kepu toivoo ihmettä. Toisin sanoen sitä, että kepun tapaäänestäjät ovat edelleenkin kepun tapaäänestäjiä.

klova kirjoitti...

Eli selvennetään tätä kuviota sen verran,että jos Kepu lähtee velkaantumisen ja budjettikehyksen hylkäämisen takia hallituksesta,niin kuinka kokoomus vois astua tilalle?

Ei sitten mitenkään,puoluehan menettäis lopunkin arvostuksensa.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Emma Kari oli sittenkin oikeassa: Partalapsi ei jaksa pyöräillä mäkiä ylös?

https://twitter.com/jlehtira/status/1385919756000235522

KKi kirjoitti...

"
Mutta totta on että eihän meillä talousoikeistolaista puoluetta ole.
"
No ei ole ei, onneksi. Ymmärtääköhän nämä talouslibertaalit mitä se talousden libertalisointi tarkoittaisi?

No, nykyään vaikka sairastut koronaan. Ole nälkäpalkkainen duunari, ei ole rahaa hoitoon, kuole kurja katuojaan.

Tätä on talouslibertalismi se ihana maailma jossa ei ole sosialimia. Sosialismia kuten vaikka julkinen terveydenhoito.

Joskus ottaa oikeasti pattiin nämä sosialismin vastustajat. Sosialismin vastustajat jotaka samalla huutavat vanhusten hoido perään.D

Vaan turhaanpa minäkin kitisen. Tulevaisuus tulee olemaan dystopia mallia Judge Dredd. Talousoikeistolaisten kumimulkkujen unelmat toteutuvat.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys klovalle, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle ja KKi:lle & kiitos kommenteistanne.

klova: Toisaalta kokoomuksella on se tietty äänestäjäkunta joka mieltää puolueen oikeistopuolueeksi teki se mitä tahansa. Ja taitaa olla niin että ei valtapuolueita kiinnosta se, mitä äänestäjä ajattelee vaan se, etteivät ne suututa valtamediaa.

VNV: Vihreät ovat tahattoman komiikan mestareita.

KKi: Harvempi täällä suoranaista Yhdysvaltain mallia kaipaa. Mutta jos maassa ei ole yrityksiä niin työpaikkojen määrä romahtaa ja samalla romahtaa se verokertymä josta se terveydenhuolto maksetaan. Ja yrityksillä tarkoitan erityisesti PK-yrityksiä. Suuret pörssiyhtiöt ovat isänmaattomia.

KKi kirjoitti...

"
Harvempi täällä suoranaista Yhdysvaltain mallia kaipaa. Mutta jos maassa ei ole yrityksiä niin työpaikkojen määrä romahtaa ja samalla romahtaa se verokertymä josta se terveydenhuolto maksetaan.
"
Näinpä. Itse asiassa sosiaalidemokratia taisi olla aate jolla pohjoismainen hyvinvointiyhteiskunta luotiin. Aikoinaan.

Nyttemmin sosiaalidemokratiasta on tullut ylipaisunut. Sosiaalidemokratiakaan ei ole osannut todeta, että homma tehty, kähdetään ongelle. Ei, on pitänyt laajentua ja unohtaa alkuperäinen idea.

Sviddu puolue ja aate jota tarvittaisiin kansallinen sosiaalidemokratia. Vaan semmoinen ei käy koska kansallissosialimi, natsit.

Joten pitää sitten hyysätä kaikkia kansoja, ettei vain oltaisi natseja. Seurauksena vain, että sosiaalidemokraattien aikasemmat saavutukset, duunareilla auto ja kesämökki, nollautuvat.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, KKi. No suurinpiirtein niin. Demarit saavuttivat kaikki tavoitteensa viimeistään 1980-luvulla ja silloin se ongelle lähtö ja konservatiiviksi muuttuminen olisi ollut paikallaan. Ja jo 1990-luvulla syntyneillä on ihan turha haaveilla siitä talosta, autosta ja kesämökistä.

Anonyymi kirjoitti...

Klovalle voisi todeta, että onhan Suomessa ennenkin monta kertaa ollut vähemmistöhallitus, itsenäisyyden alkuaikoina aivan säännöllisestikin. Viime vuosikymmeninä sellaisia ei enää juuri ole ollut, viimeksi vuonna 1972 muutaman kuukauden ajan oli pelkän SDP:n muodostama Paasion II hallitus. Ehkä johonkin vähemmistöhallitukseen joudutaan nytkin turvautumaan, jos Keskusta eroaa hallituksesta. Yleensä vähemmistöhallitukset ovat kylläkin olleet lyhytaikaisia, mutta esimerkiksi yöpakkaskriisin jälkeen vuoden 1959 alussa muodostettu Sukselaisen II hallitus, jossa olivat vain maalaisliitto ja RKP, kesti sentään kaksi ja puoli vuotta.

veejii kirjoitti...

Pienessä ajukopassa on pyörinyt ajatus että mihinkähän nuo hallituksen kaavailemat korkeakoulutetut sitten työllistyvät. Ettei vaan julkiselle puolelle.Paha motkottaa kun omakin palkka tulee kuntalaisilta. Ruohonjuuritasolla jolla pienen palkan eteen pitää tehdä töitä vielä reilut nelisen vuotta.

Kun byrokratian karsimiseen ei yhdelläkään puolueella tunnu olevan haluja niin mielestäni pitäisi sitten satsata yrittäjyyteen. Vähemmän byrokratiaa ja alv-myynnin alaraja P.Vahteran ehdottamalle tasolle.

Pate kirjoitti...

Ei tämä hallitus kaadu. Jotenkin skeptisenä ja kyynisenä olen huomaavivani teatterin koko " kriisin " taustalla. Annetaan mielikuva, että olipa tiukka paikka ja ensiviikolla saamme lukea isoilla otsikoilla, että marin on tiukka neuvottelija, uskomaton ja nerokas. Lisäksi siellä on mimmeillä yhteinen ideologia niin tiukassa, ettei varmana luovuta nyt. Päinvastoin. Vauhti tulee kiihtymään. Kauhulla odottaen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, veejille ja Patelle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Kyllä, näitä on ollut. Tulevaisuuden kohdalta en lähde ennustamaan mitään. Tosin se tuskin lienee tarpeellistakaan sillä uskon että tämä hallitus pidetään läjässä vuoden 2023 vaaleihin.

veejii: Minnekäs ne muualle työllistyisivät kuin julkiselle puolelle. Yksityisellä puolella niille ei ole käyttöä. Ruohonjuuritasolla teen työtä minäkin. Tehtävissä, jotka vielä mielletään välttämättömiksi. Ja Vahteraa kannattaisi kuunnella hyvin korkealla.

Pate: Jep. Tuskin kaatuu. Jonkunlaista teatteria aistin minäkin. Vihervasemmisto ei millään ilveellä halua etsikkoaikaansa nurin ja kepu toivoo sitä ihmettä.

Anonyymi kirjoitti...

Suomi on demokratia, jossa valta on kansalla. Näinhän meille uskotellaan, että saadaan edes näennäisesti asia hoidettua ja kansa vaaliuurnille. Taitaa kuitenkin olla nykyään jo herttaisen yhdentekevää, minkä numeron vaaleissa sinne äänestyslippuun piirtää. Todellista valtaa täällä pitävät poliittiset puolueet, ammattiyhdistykset, media ja suuret yritykset johtajineen ja verkostoineen. Tavallinen suomalainen on se huutavan ääni korvessa.

Kaikki ovat varmaan huomanneet sen, että poliitikko ei koskaan putoa tyhjän päälle, sillä vaikka kansa ei kannatusta antaisikaan, kyllä puolue ja hyväveli- ja sisarverkosto pelastaa ja järjestää pätevämpien ohi homman, jossa tulot eivät taatusti putoa. Viimeisenä esimerkkinä Kimmo Tiilikaisen nousujohteinen ura; vaalien pudokkaasta parissa vuodessa GTK:n pääjohtajaksi.

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Rouva Ano. Näin tuppaa olemaan ja rivikansanedustajakin on vain napinpainaja. Tapaus Tiilikainen kertoo hyvin että Järjestelmä ei hylkää omiaan.