maanantai 14. kesäkuuta 2021

VANHA VALTA VOIMISSAAN

Eipä noista vaaleista paljoa sanottavaa ole. Perussuomalaiset sinänsä nostivat kannatustaan edellisistä kunnallisvaaleista huomattavasti. Onnittelut siitä heille. Mutta Järjestelmäpuolue pitää jatkossakin myös kunnissa valtaa luvuin 85,5 – 14,5.

Järjestelmäpuolue mussutti vaalikamppailun aikana että perussuomalaisten vaalikamppailu koostuu asioista jotka eivät kuulu kunnallisvaaleihin. Nyt on tietysti selvää että Järjestelmäpuolue ja erityisesti hallituspuolueet toteavat että kansa on antanut absoluuttisen mandaatin vallitsevan linjan jatkamiseen.

Niin kuin se muuten onkin. Antanut sen mandaatin. Itäsaksalainen elää ja voi hyvin. Eletään toivossa että järkiintyminen ja ketsuppipulloilmiö odottaa jossain tulevaisuudessa. Mutta ei mielellään liian kaukana. Tuhoaminen on nopeaa ja siinä hallituksemme on mestari.



34 kommenttia:

Juha Kivela kirjoitti...

Järkiintyminen, niimpä. Jos lähes puolet jättää äänestämättä, niin vaikea tätä on tolkun ihmisten ymmärtää. Liian vaikea ymmärrysharjoitus?

Ristiriitaista sanoa, että kansa olisi antanut vahvan mandaatin. Äänestämättä jättäneet antavat passiivisuudellaan ainakin liian suuren vallan Järjestelmäpuolueen edustajilla, johon myös KaKo kuuluu.

Tällöin on hieman nurinkurista, että kansa antoi mandaatin sekä hallitukselle, että samalla jakaantuneelle oppositiolle. Kansa äänesti siis kolmesta eri vaihtoehdosta? Antaen myös Perussuomalaisille melko vahvan mandaatin, ainakin osissa kuntia? Joissa toisaalta Perussuomalaistenkin on tehtävä yhteistyötä muiden puolueiden kanssa.

Muut puolueethan - siis Järjestelmäpuolue - olikin jo varmistellut ja pedannut tätä tilanetta Perussuomalaisten mahdollisen nousun varalta siten että vallitsevaa poliittista linjaa olisi vaikeampi muuttaa. Joten tuhoaminen todellakin jatkunee?!

Mitä ihmettä niiden noin 45 % edustavien äänestäjien päässä mahtanee tapahtua? Kulkeeko ajatus, juokseeko järki? Vai kuuluuko tyynnyttävä mää määä määää -ääni laitumella? Sivustaseuraajalla toivottavasti on hyvät hermot ja pitkä pinna.

Anonyymi kirjoitti...

En tiedä kuinka moni PS:än äänestämistä suunnitellut oli nauttinut edellisenä päivänä liikaa kisajuomia, mutta kyllähän tuo äänestysprosentti satoi suoraan ainakin kokkareiden laariin. Täytyy vaan toivoa että sille 44,9%:lle valitusoikeutensa lunastamatta jättäneelle porukalle iskee jonkinlainen morkkis viimeistään seuraaviin eduskuntavaaleihin mennessä.

t.Puupääukko

Anonyymi kirjoitti...

Joopa, ihmetelinkin ruuhkaa eilen yhdeksän aikoihin äänestyspaikalla, olin oikein toinen salissa. Eikä näkynyt parkkipaikalla autoja. Eikä kymenä vaalhuoneistoon vaeltavaa kansaa kävelytiellä.

Jummalaare, miksei kiinnosta vaikuttaa.

Positiivisena juttuna mainittakoon taistolaisen kylähullun tippuminen valtuustosta. Joka asiasta valittava (sit.) kaheli ei tullut valituksi. Säästyy rahaa kun ikuinen valituskierre loppuu. Huraa.

Muuten ei vaalituloksessa ole hurraamista.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Juha Kivelälle, Puupääukolle ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Juha: Hallitus ainakin mieltää saaneensa sen mandaatin joten touhu varmasti kiihtyy. Varsinkin kun tuo koronahomma saadaan jossain vaiheessa (tänä vuonna?) loppumaan. Se 45 prosenttia ei vaan todennäköisesti välitä pätkääkään. Toivottavasti eduskuntavaaleissa lukema on suurempi.

Puupääukko: Tätä morkkista toivon kovasti minäkin. Ja sitä, että se johtaa seuraavissa vaaleissa toimenpiteisiin.

Pyssymies: Minä äänestin rouvan kanssa ennakkoon ja ainoita oltiin äänestyspaikalla silloin. Ja nimenomaan kepulaisten kohdalla huvittaa että ne epätoivon vimmalla pitävät pystyssä puoluetta joka kusee niiden saappaisiin koko ajan.

QroquiusKad kirjoitti...

Paavo Tajukangas bloginsa kommenttiosiossa heitti ilmoille kysymyksen, onko persuilla oikeasti tämän enempää kannatusta olemassakaan?

Kelju kysymys, koska sen vastaus vaikuttaisi olevan, että paljon mahdollista.
Ehkä suurin osa suomalaisista todellakin haluaa nykymenon jatkuvan. Se kun niin mukavasti hyväilee orjansielua, jonka kehittyminen on minulle jatkuvasti arvoitus:

virolaiset olivat satoja vuosia aivan todellisessa maaorjuudessa omassa maassaan, eikä heille ole kehittynyt orjailun tarvetta, päinvastoin.

Anonyymi kirjoitti...

Vai olisiko niin että suomalaiset vihaavat lapsiaan. Suomalainen yleisesti ottaen ei koskaan ajattele tulevia sukupolvia ja heidän maksettavakseen jääneitä laskuja. Yleisin periaate vanhemmalla ikäluokalla siis sotien jälkeen syntyneillä on rällätä jokainen penni ja varmistaa ettei kakaroille jää mitään. Näin samalla varmistaen että jos jotakuta on onnistanut ja on kyennyt kipuamaan seuraavalle askelmalle yhteiskunnassa niin jälkipolvi saa aloittaa taas nollasta.
Tähän menee mm se että äänestetään yhä suurempia veroja ja äänestetään pk yritys vastaista politiikkaa.
Lastensa vihaaminen näkyy niin monessa yksittäisessä asiassa.

Esim mulla on tuttu joka eli lapsuutensa ja nuoruutensa totaalisessa yltäkylläisyydessä mistään ei ollut koskaan mitään pulaa. Minkään tuotteen hintaa ei koskaan mietitty. Kauppa oli vain paikka josta mentiin poimimaan mitä mieleen juolahti. Visa vinkui ja äitinsä kuittasi laskut. Isänsä ei asunut taloudessa. Nyt jätkällä peliongelma ja 50 kiloeuron velat.
Yhden toisen kaverin vanhemmat kokoajan väheksyivät häntä ja hyssyttelivät ei et sä osaa älä yritä pieleen se menee.
Yhtä toista tuttua taas lyötiin välillä kuin vierasta sikaa ja välillä oli taas ihan yks lysti mitä jätkä duunas.

Joko vanhemmat on ollu tyranneja tai pois pilanneet lapset tai olleet välinpitämättömiä.

Eniten lasten vihaaminen näkyy kuitenkin siinä miten vanhemmat ikäpolvet tieten tahtoen äänestävät valtaan tuhoisaa politiikkaa ajavan järjestelmäpuolueen. Vedenpaisumus meidän jälkeemme asenteella.

Miksi minun varhaiskeski ikäisen tai yhdenkään nuorenkaan pitäisi kunnioittaa vanhempia?

Labrotta mietiskelee

Anonyymi kirjoitti...

No sanotaan suoraan. Noin 80 % haluaa nykymenoa, mikä johtaa väistämättä ns kuuluisalle " ruotsin tielle " . Ero on siinä, että Ruotsilla on osaamista, varallisuutta, kontakteja, diplomaatti suhteita yms, millä eliitti selviää. Sekä teollisuutta. Onhan meilläkin. Sanotaan. Ruotsi on ollut suurvalta siitä, minkä hedelmiä nyt korjaavat. Ja veikkaanpa, että ollaan vasta alussa. On laskettu, että 2040 kantikset ovat vähemmistö. Ja samaan aikaan selustassa islam puolue kerää voimiaan. Siis katujen lisäksi. Se on Suomenkin tie. Näin kärjistäen. Haluaisin nähdä, kun mullahi ilmoittaa monarkille. Että ädjö!

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Äänestäjistä voi syystä olla huolissaan. Kulttuurisen narsismin maailmassa politiikastakin on tullut yksi tosi-tv muiden joukossa. Orwellin rinnalle on vaikuttamismalliksi vahvistunut Huxley, ja kansa kannattaa somaa eli oikeammin kirjoitettuna somea.

Mutta itse olen enemmän huolestunut noista poliitikoista, jotka eivät yhtään pysty kyseenalaistamaan omimaansa vallan legitimiteettiä. Heille todella riittää tavoitteeksi ja palkkioksi ideologisen vastustajan voittaminen -- he eivät piittaisi paskaakaan vaikka äänestysprosentti jäisi kymmeneen. Hymyt naamalla, habitus täynnänsä narsistista miellyttämisentarvetta, sydänhymiöitä tv-kameroille sormilla muotoillen -- me pelastimme oman olemassaolon oikeutemme, jälleen kerran, omissa silmissämme.

Poliitikko on melkoinen merkillinen olento. Onko kukaan kuullut tyhjänpäiväisempää puhetta kuin se miten Orpo kiittää oman puolueensa aktiiveja vaalivoitosta? Sana "huikea" taisi toistua eri suista montakymmentä kertaa vaali-illan aikana. Huikea on uusi mahtava tai mieletön. Totisesti, poliittinen elämä oppii uutta.

Ja näytelmän , nukketeatterin, lankoja nykymässä olivat omaan resignoituneeseen karismaansa käpertyneet uutisukot ja -akat, jotka eivät myöskään illan aikana epäilleet yhtään oman touhuamisensa mielekkyyttä tai näytelmän järkeä. Voi tätä tosi-teeveen määrää. Hyvä että älysivät lopettaa ennen kuin puheet alkoivat riman alituksesta lipsua navan alitukseksi.

Anonyymi kirjoitti...

On se kyllä niin, että nukkuvien puolue petti PS:n aika pahasti... Vaikka hyvää vaalityötä oli tehty jo viime syksystä lähtien ja kannatus nousi sen 5,6%-yksikköä (joka on muuten h-tin hyvä tulos, koska kolmella suurimmalla Järjestelmäpuolueen osalla kannatus laski yhteensä suunnillee tuon verran), niin eipä tässä kuohuvia korkkailla. Taisivat nuo Sinnetännemäen virkakuprut tulla liian myöhään esiin että olisivat ehtineet vaikuttaa mihinkään.

No, nousee se aurinko huomennakin, vaikka valtamedia ja Järjestelmäpuolue eivät sitä persuille soisikaan.

--Madri

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Labrotalle, Anolle, Seppo Oikkoselle ja Madrille & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Onhan se enemmän. Toisaalta, vaikka se realisoituisi jonnekin 25 pinnaan niin mikään ei muutu siltikään. Joku talousromahdus voisi saada muutoksen aikaan ja siinä vaiheessa voisi tietysti kysyä että olikohan tää pakko tehdä näin vaikean kautta.

Labrotta: En yleistäisi tuota noin vahvasti vaikka kaikenlaista olen nähnytkin. Näen, että kyseessä on typerä hyväuskoisuus siihen, että kaikkihan jatkuu ennallaan niin kuin aina ennenkin. Mutta joo, valtapuolueitten edustajat eivät kyllä ajattele tulevia sukupolvia. Jotka aikanaan kyllä ajattelevat nykyisiä sukupolvia. Eivätkä kovin lämmöllä.

Ano: Täysin totta. Ruotsin talousveturi kestää paljon enemmän kuin meidän. Ja Ruotsin tulevaisuutta tuumailin itsekin muutama vuosi sitten:

http://yrjoperskeles.blogspot.com/2018/09/statsminister-ja-vaara-d.html

Seppo: Tuo on totta. Lisätäänpä tuohon vielä Antti Häkkäsen loihelausuma ”kansa kyllästyi vasemmistolaiseen politiikkaan”. No mikäs puolue sitä verotus-, valvonta- ja säätelypolitiikkaa on tehnyt edellisissä hallituksissa?

Madri: Niin petti. Itse odotin jotain 18 – 20 pinnan tulosta. Mutta suhteellisestihan persut nousivat mukavasti. Se ei vaan riitä.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Prosentit ovat prosentteja mutta valtuutettujen määrän muutokset ovat paljon mielenkiintoisempia.

Anonyymi kirjoitti...

Äänestys % oli niin alhainen, että viesti on mennyt iltamedian osalta perille. Eli valtamedia puolue. Tosin ei ei uutta. Muistamme ei vaalit. Katastrofi. Jos äänestät niitä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Patelle Pankavaarasta ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Pate: Totta sinänsä. Persuilla oli ennen vaaleja 580 valtuutettua ja nyt 1350.

Ano: Valtamedia on Suomessa vallankäyttäjä ja se tietysti tekee kaikkensa että tilanne säilyy samanlaisena.

Anonyymi kirjoitti...

Ei nyt liity oikein mihinkään, mutta:
Näyttää joka kerta jotenkin nololta kun ehdokas on saanut yhden äänen. Olisi nyt älynnyt jäävätä itsensä, edes kerran.

Pyöreä nolla näyttää rehdimmältä. Heille pitäisi järjestää joku lohdutuspaikka tarkkailijana, vaikka lehteriltä.

voijumala###

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, voijumala. Kommentistasi tuli elävästi mieleen Simo Salmisen Politiikkalaulu:

https://www.youtube.com/watch?v=tuWMmdSmTbA

Anonyymi kirjoitti...

Tere kaikille.
Tuossa Pate otti asian esille, eli se valtuutettujen määrä kunnissa/valtuustoissa mielestäni on enemmänkin se asia, johon knannatta huomiota kohdistaa. Prosentit on prosentteja ja desantit desantteja jne. Jokisipil jo hieman valaisi asiaa kuinka muutos on vaikuttanut valtuustoihin, eli ns. järjestelmäpuolueet ovat saaneet takkiin monissa kunnissa. Persut taas nousseet sellaisissakin joissa ei ole ennen heitä ollut, ja moni kepuenemmistöinen ei ole lähelläkään. Kun ne perkeleen persut tunki apajille. Entiset vahvat kommari/demarilinnakkeetkin sortuivat, Kemi ja Karkkila muiden mukana. Kemi tosin edelleen punainen, mutta enää oikeastaan pinkki:)
Kokomusta petteri jo sovittelee itselleen pääministerin käätyjä kun niiin huiikea voitto tuli. No ans kattoo. Ja toimituksissa mietitään päät savuten, että miten tässä näin kävi, vaikka me kuinka persuja mollattiin ja järjestelmä puolueiden toimia kehuttiin.
Olivatko vaalit reheliset? Niin rehelliset kuin ne tässä maassa voivat olla.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Ai niin. Tuo voijumalan kommentti, tai sen kommentointi unohtui. Johan se joku ilta mikälie löysi kaksi naista jotka eivät äänestäneet iseään. Toisen puoluekantaa siinä ei kerrottu, muuta toinen, josta teksti kortoi oli kepu. Läksin vain keräämään ääni puolueeelle oli motiivinaan. Olisi ehkä saanut puolue yhden äänen enemmän? Mun mielestä ehdokas ei usko edes itseensä, eli on aivan turhis porukassa.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

En ole koskaan oikein Tanskaa ja tanskalaisia kummemmin ihannoinut, mutta viime aikoina respektini juutteja kohtaan on selvästi kasvanut. Siellä ollaan yhdessä rintamassa järkiinnytty harjoittamaan tervettä maahanmuuttopolitiikkaa. Täällä nämä kermapeput vaan jauhaa jostain vihapuheesta, rasismista yms.

Persujen tulisi nyt vaan ruveta korostamaan, että Tanskan tie on meidän tiemme. Eikä tulisi myöskään alentua keskustelemaan vihervasemmiston ja löperöliberaalien asettamilla ehdoilla.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle ja Tapsalle vaan & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Joo, olihan nää vaalit valtuutettujen määrässä sinänsä hyvä alku. Toivottavasti se vaan jatkuu eduskuntavaaleissa joissa persut ovat aina suhteellisesti enemmän pärjänneet. Tosin – niin kuin olen ennenkin todennut – ei maassa muutu mikään ennen kuin kansallismielisillä on 101 kansanedustajaa. Petteristä tulee muistaa että hän on varamiehen varamies ja sehän näkyy. Kakkoskommentista tuli mieleen se ikivanha ”minullekin mies ja ääni”.

Tapsa vaan: Tanska on järkiintymässä. Varmaankin valtamediamme on nimittämässä sitäkin totalitaristiseksi valtioksi niin kuin itä-Euroopan maita. Ja ne keskustelun ehdot sanelee nimenomaan valtamedia. Siihen ei tule alistua.

QroquiusKad kirjoitti...

Viitaten veli Huru-ukon kommenttiin tämä uudin

https://www.is.fi/politiikka/art-2000008055170.html

mainitsee nimeltä ja puoluekannalta kaikki 76 ehdokasta, jotka eivät äänestäneet edes itseään, mutta joista kaksi pääsi siitä huolimatta varasijalle valtuustoon. Kummankin puoluekanta vähemmän yllättäen Kepuli.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Kuuluu jotenkin kuvioon. Kepullahan on äänestäjiä jotka ovat äänestäneet kepua jo kaksisataa vuotta ennen kuin se on perustettukaan.

vieras kirjoitti...

Toivoin persuille vähintään 15 prossaa. Syy miksi sitä ei ylitetty, on varmaan useita.

Yksi on tietenkin se onko täydet listat, ja keitä listoilla on.

Mikä merkitys oli vaalien lykkäämisellä kahdella kuukaudella?

Mikä merkitys oli matalalla äänestysaktiivisuudella? Persut kärsii matalasta äänestysaktiivisuudesta, kun taas kokoomus hyötyy. Kokoomuksen kannatusprosentti nousui pikkuisen, koska äänestysaktiivisuus tippui. Kokoomuksen absoluuttinen äänimäärä kuitenkin oli pienempi kuin neljän vuoden takaisissa kunnallisvaaleissa ja kahden vuoden takaisissa eduskuntavaaleissa.

Millä taikatempulla persut saisi kunnallisvaaleissa 300 000 ääntä lisää? Siis ne jotka ovat äänestäneet persuja eduskuntavaaleissa mutta eivät äänestä kunnallisvaaleissa.

Kepun hallitsemat maaseutukunnat ovat eräänlainen muuri, jonka murtamisessa on tavattoman suuri työsarka.

Suurimmat kaupungit taas ovat kokoomuksen, demareiden ja vihreiden dominoivia. Toisaalta suurissa kaupungeissa persut saivat täysiä listoja. Nyt persut teki Helsingissä ennätyksen kannatusprosentissa ja äänimäärässkin. Jussi oli Helsingin äänikuningas.

Parhaiten persut tuntuu pärjäävän seutukaupungeissa ja pikkukaupungeissa, esim. Uudenmaan kehyskunnissa, suurten kaupunkien vierellä ja lähistöllä olevilla paikkakunnilla, ja maakuntien kakkoskaupungeissa. Ei ehkä maakunnan pääkaupungissa, mutta muissa maakuntien kaupungeissa jotka ovat seutukeskuksia.

Hyvä kuitenkin että persujen neljän vuoden takainen aallonpohja on ylitetty. Samalla persut rikkoivat äänimäärässä ja kannatusprosenteissa vuoden 2012 kunnallisvaalien tuloksen. Näin persut siis sai tähän asti parhaimman kunnallisvaalituloksen.

Hommalla osa pitää hyvänä voittona, mutta jotkut on menny siihen lankaan että pitää sitä tappiona. Persut saivat lisää ääniä, kannatusprosentteja ja valtuustopaikkoja, joten miten se voi olla tappio?

Hallituksessa istuvat SDP, Kepu, Vihreät ja Vasemmistoliitto menettivät ääniä, kannatusprosentteja, ja valtuustopaikkoja. SDP ja Kepu saivat prosenteissa katsottuna huonoimman tuloksensa kunnallisvaaleissa ikinä. Tämä on ilman muuta ilon aihe.

SDP sai prosenteissa katsottuna historiansa huonoimman tuloksensa kunnallivaaleissa. KEPU myös.

RKP menetti ääniä ja valtuustopaikkoja, mutta kannatus näköjään pysyi, lisäystä 0,1 prosenttiyksikköä. Sen voi selittää laskeneella äänestysaktiivisuudella ja sillä että hurrit yleensä äänestää aktiivisesti.

Yllätyin siitä kun Junes lokka ei uusinut valtuustopaikkaa Oulussa. Luulin että Junes uusii sen ja hyvällä tuurilla Tiinakin pääsee läpi. Olisko syynä se että osa niistä jotka neljä vuotta sitten äänestivät Junesta tai Tiinaa, äänestivät nyt persuja? Neljä vuotta sitten Junes ja Tiina olivat vaihtoehto niille Oululaisille jotka halusivat rangaista Soinin johtamia persuja.

vieras kirjoitti...

Uuvattien äänisaalis oli noin tuhat. Uuvatit sai Rääkkylään kolme valtuutettua ja Outokumpuun yhden. Rääkkylässä on uuvattien puheenjohtaja Kari Kulmala ja Outokummussa puoluesihteeri.

Meinaako uuvatit ottaa itsensä pois puoluerekisteristä vai odottaako ne 2023 eduskuntavaaleja? Parasta olisi ottaa itsensä pois puoluerekisteristä, ja jäljellä olevat kunnanvaltuutetut voisivat toimia sitoutumattomina valtuutettuina.

En tajua espoolaisia. Uuvateista loikannut Simon Elo valittiin kokoomuksen listalta valtuustoon. Samoin persuista kokoomukseen loikannut Veera Ruoho valittiin kans.

Frank kirjoitti...

Olen jutellut hyvin monien ihmisten kanssa, _hyvin monien_, ilkeä fakta on se, että 90% ihmisistä nyt on vaan tyhmiä/yksinkertaisia, simppeleitä kuinka sen nyt haluaa muotoilla, mutta se ei ole varsinainen syy, kylmä tosiasia on se, ettei niistä fiksuistakaan suuri osa tiedä yhtään mitään noiden kieroiluista ja muista vedätyksistä ja ovat pihalla kuin koiranpaska isommista kuviosta. Joilakin harvoilla se haisee kotona asti mutta he ovat vaan harvassa. Voisi tiivistää, että epärehellisyys pitää valtaa tässä maassa.

Anonyymi kirjoitti...

Jätinpä äänestämättä.

Tämä meidän pieni kunta liitettiin kymmenkunta vuotta sitten naapurikaupunkiin. Sen jälkeen on kaikki palvelut viety. Enää alakoulu, päiväkoti löytyvät kirkonkylältä ja surkea sivukirjasto. Yritystoimintakin on hiipunut kunnan hankintojen loputtua. Apteekki, K-kauppa, kiinteistöhuoltofirma, rakennusliike, putki- ja sähköfirma. Kaikki lopetettu tai muuttaneet kaupunkiin. Pankki fuusioitu aluepankkiin.

Entisen kunnan alueella asuvia ehdokkaita toki oli muutama. Eläköitynyt korruptioherkkyydestään tunnettu kunnan entinen virkakyösti sekä kepulainen suurviljelijä. Lisäksi ratista tuomion saanut persu, joka ei vaalien välillä edes tervehdi, vaikka ollaan naapurikylissä asuttu vuosikymmenet. Ketä noista sitten olisi äänestänyt? Eivät tulleet valituksi. Olisi mielenkiintoista tietään tämän entisen kunnan alueen äänestysprosentti. Tuskin paljon yli neljänkymmenen kohoaa.

EK-vaaleissa sitten taas palaan uurnille. Luultavasti olen sitten jo muuttanut muualle (en suinkaan tähän lähikaupunkiin).

Anonyymi kirjoitti...

Seuraavissa kuntavaaleissa äänestävät vain lapsiperheiden vanhemmat, koska kouluasiat ja varhaiskasvatus ovat kuntien tärkeimmät asiat sen jälkeen, kun sote-uudistus on voimassa. Äänestysprosentti tippuu vielä alemmaksi. EVVK.

Anonyymi kirjoitti...

Labrotan kommenttiin voisi heittää takaisin samalla mitalla eli nuoremmat polvet vihaavat lapsia niin paljon, etteivät hanki lapsia ollenkaan. Itsekkäästä elämisen tyylistä kertoo ajatusmalli ”Mulle kaikki heti” ja toisin kuin ”ennen vanhaan” mielellään yhteiskunnan pussista.

Täällä Jyväskylässä vaalien paras anti oli se, että vihreät sai luovuttaa suurimman puolueen viitan kokoomukselle. Ehkä jonkinlainen järkiintyminen on tapahtunut, mutta ei ihan vielä siihen suuntaan kuin olisi toivottavaa.

Rouva Ano

QroquiusKad kirjoitti...

Jussi Halla-aho ironisoi Järjestelmäpuolueen vaalinäkemyksiä:

"Vaalien rökälevoittaja on kokoomus, jonka ääniosuus kasvoi 0,7 prosenttiyksikköä ja valtuutettujen määrä 64:llä. Torjuntavoittajia ovat Sdp ja keskusta, koska ne hävisivät vähemmän kuin pelkäsivät. Sdp menetti 1,7 prosenttiyksikköä kannatusta ja 248 valtuutettua, kepu 2,7 prosenttiyksikköä ja 376 valtuutettua.
Häviäjiä olivat perussuomalaiset, joiden ääniosuus kasvoi 5,6 prosenttiyksikköä ja valtuutettujen määrä 580:llä."

Koko stoori tuolla:

https://www.is.fi/politiikka/art-2000008057462.html

Ottaen huomioon, ettei PS ole koskaan ollut kuntien siltarumpupuolue, vaan ajanut Jussin mukaantulosta kansakunnan ja valtakunnan säilymisen kannalta elintarkeitä asioita, joita Järjestelmäpuolue kiihtyvällä tahdilla heikentää, on tulos todellakin erinomainen.

Eiköhän se tästä kevääseen 2023 mennessä iloksi muutu, kun nyt sohvan pohjalle jääneet persuäänestäjät saapuvat sankoin joukoin äänestämään Suomen puolesta.

Eihän tässä muuhunkaan voi toivoaan panna.

klova kirjoitti...

Lähes kaikissa kunnissa suurin ei lakisääteinen asia on kirjastotoimi,sitä kalliimmat asiat on tarjottava ja hoidettava vaikka sitten velaksi.

Me suomalaiset olemme erityisen persoja muiden maksamille etuisuuksille joiden keksiminen on poliitikkojen ydinosaamista.Kansan himo ns ”ilmaisiin palveluihin” on suuri ja poliitikkojen halu tarjota niitä loputonta

Eli kuntalainen ei oikeastaan voi vaikuttaa paskan vertaa äänellään kunnallisvaaleissa,kun se kirjastotoimi on isoin asia mikä voidaan vaikka lakkauttaa jos valtuusto niin päättää.

Tuohon päälle vielä sote ja valtuustot voi vaikka lakkauttaa.

Mitä taas persuihin tulee,niin kunnallisvaalit ovat paljolti henkilövaalit.Eli ehdokkaiden hankinta kunnissa missä valtuustopaikka tietää vain palkatonta työtä on hankalaa puuhaa.Vanhemmilla puolueilla on jäsenistöä ja koneistoa tähän enemmän.Eikä esim maahanmuutto ongelmineen myy kuntavaaleissa,koska niitä asioita ei oikeastaan käsitellä valtuustoissa.

Äänestysprosentti alkaa olemaan siinä ja siinä kannattaako kansalta edes kysyä,ehkä etä-äänestys yhtenä vaihtoehtona älylaitteella nostaisi kiinnostusta,tosin tarvitaanko sellaisten ääntä joille matka äänestyspaikalle on liian vaivalloinen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys vieraalle, Frankille, Ano1:lle, Ano2:lle, Rouva Anolle, Qroquius Kadille ja klovalle & kiitos kommenteistanne. Joitain huomioita:

- Tietynlainen voittohan tässä oli kyseessä mutta valitettavasti riittämätön että mikään muuttuisi. Toivotaan, että se on nousun alku.

- Junes lokkaa äänestäneet tod näk siirtyivät osittain persuihin.

- Noissa väkisin kasatuissa suurkunnissa tilanne on sellainen kuin Ano1 sanoi, enkä ihmettele äänestysinnon puutetta.

- On totta että nuoremmat polvet eivät tee lapsia. Ja osalla siinä syynä on hedonistinen elämäntapa. Mutta ei suinkaan kaikilla. Jos oma tulevaisuus ja työ on täysin epävarma niin se ei sinänsä kannusta lasten laittamiseen.

- Kyllä maahanmuuttoasioita käsitellään valtuustoissa. Nimenomaan turvapaikanhakijoiden kuntaan ottamista.

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy korjata virheensä; Jyväskylässä demarit ja kokoomus saivat saman verran valtuutettua eli 13. PS sai lisää neljä paikkaa, vihreät ja keskusta hävisivät molemmat kaksi.

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Rouva Ano ja kiitos lisäyksestä. Merkitään tiedoksi.

vieras kirjoitti...

Kannattaa muistaa että kulttuurimarxilaiset eivät saavuttaneet asemiaan muutamalla vaalivoitolla. He ovat saavuttaneet asemansa useiden vuosikymmenien mittaisella, ylisukupolvisella, kärsivällisellä työllä. He ovat hankkineet asemansa varsinaisen politiikan ulkopuolelta. Sitä tarkoitti "pitkä marssi halki instituutioiden". Siksi heidän vaikutus on ollut suurempi kuin pelkät vaalitulokset antavat osoittaa.

He ovat ollet kärsivällisiä ja ovat malttaneet odottaa. Sata vuotta sitten eläneet kulttuurimarxilaiset ymmärsivät ja hyväksyivät sen etteivät he itse ole näkemässä oman työnsä hedelmiä eivätkä pääse poimimaan niitä. He tiestivät että ehtivät kuolla pois, ja työn hedelmät poimivat muut, useiden vuosikymmenien päästä.

Näin ollen, kulttuurimarxilaisuuden purkaminen ei myöskään tapahdu pelkällä parilla vaalivoitolla. Vaaleja ja vaalivoittoja tarvitaan tietysti, että poliittiset vaikuttamiskanavat hyödynnettäisiin täysimääräisesti. Tässä on siis kaksi toimintakenttää: poliittinen ja politiikan ulkopuolinen. Poliittisella vaikuttamisella tarkoitan vaalivoittoja ja sitä kautta voimaa poliittisessa päätöksenteossa. Politiikan ulkopuolisella vaikuttamisella tarkoitan instituutioiden takaisin valtaamista, ja ehkä omien instituutioiden muodostamista.

Tästä syystä kansallismielisillä tulee olla valmiudet toimia väsymättä, useita vuosikymmeniä, ja ymmärtää ja hyväksyä se ettei ehkä tule näkemään työn hedelmiä, vaan hedelmät näkevät ja poimivat muut.

Suvakit ovat vuositolkulla lässyttäneet että "yksityinen yritys" pälä pälä, "jos ei kelpaa, perusta oma" pälä pälä. Koska yritykset joko pelkäävät suvakkien kampanjoita tai ovat itse suvakkiyrityksiä, mitä jos kansallismieliset perustaisivat omia juttuja?

Tsekkoslovakiassa tietyt toisinajatteliat, jotka vastustivat kommunistihallintoa, kehittelivät sosio-poliittisen konseptin jota kutsuttiin nimellä Paralelní polis, joka on englanniksi Parallel Polis, rinnakkainen polis (kreikan kaupunkia tarkoittava sana), ehkä rinnakkaisyhteiskunta olisi oikea termi.

https://en.wikipedia.org/wiki/Parallel_Polis

Musta pörssi on aina ollut olemassa virallisen kansantalouden ulkopuolella. Neuvostoliitossa oli se blat-systeemi. Tästä voisi laajentaa moneen muuhunkin. Olisi oma yhteiskunta, talous, verkostot. Olisi oma raha, omat pankit, omat yritykset ja työpaikat, omat kaupat, oma kulttuuri- ja harrastustoiminta, oma maatalous ja ruokahuolto, oma internet ja somealustat, oma sähkön ja lämmön tuotanto, oma vesihuolto, oma järjestyksen valvonta ja turvallisuuskoneisto, jne jne.

Kun sitten virallinen yhteiskunta ja talous romahtaa ja alkaa sekasorto, tuo epävirallinen yhteiskunta olisi pystyssä. Ja kun se on pystyssä, se voidaan sitten ottaa sellaisenaan käytöön viralliseksi yhteiskunnaksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, vieras. Ymmärrän pointtisi mutta ei sitä blat-järjestelmää Suomeen ole vielä lähimainkaan tulossa. Tilanteen pitää mennä paljon pahemmaksi. Eivätkä nykyiset kulttuurimarxilaiset edes tajua olevansa kulttuurimarxilaisia. Ovatpahan vain muodin mukana kulkevia pellejä.