tiistai 29. kesäkuuta 2021

KOHTI AJATUSPOLIISIA

Niin kuin eilisestä postauksesta saattoi huomata, on opetusministeriö menossa vakaasti orwellilaisille linjoille. Mutta sisäministeriö ei asiassa jää yhtään jälkeen. Harva twiittaus on nimittäin niin hyytävä kuin tämä tuore sisäministeriön twiitti:


Miettikääpä keskenänne ja miettikää tarkkaan, että mitä tuossa oikein sanottiin. Tuleeko mieleen Ajatuspoliisi?

Tuleeko myös mieleen kysymys, että alkaako sisäministeriö toimia sekä lainsäätäjänä että oikeusviranomaisena? Ja tuleeko ehkä mieleen myös vanha lause ”syylliset on jo löydetty, täytyy vain löytää rikos”.

Myös palo- ja pelastustoimi kuuluu sisäministeriön alaisuuteen. Ja siinäkin keskitytään uuteen olennaiseen:

Kukas meillä olikaan sisäministerinä?

Jep.

Lukijan on hyvä muistaa, että sekä sisä- että opetusministeriön johdossa eivät ole ministerit vaan pakkomielle.

46 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onko värillisen tekemä valkoihoiseen kohdistunut rikos koskaan viharikos?

Taidamme tietää vastauksen...t: Vittuuntunut Stadilainen

Anonyymi kirjoitti...

Menee jo niin paljon överiksi että heteromieheltä joka pitää noiden turvat suuruksessa loppuu ymmärrys totaalisesti. Nythän on menossa homosteluviikko joten ministeriö varmuuden vuoksi ohjeistaa ettei normaalit mene tekemään "viharikoksia". Homostelu on itsenäisyyttäkin tärkeämpää. Itsenäisyyttä juhlitaan vain yksi päivä ja kohtapuoliin sekin kielletään liian kansallismielisenä. Homostella pitää vähintään viikko. Kannatan lämpimästi Unkaria joka kielsi homostelun mainonnan.

Pelastustoimessakin pitää varmaan kohta polvistua ja tehdä kaikki muutkin "tasa-arvo rituaalit" ennen liikkeelle lähtöä. Jos sanoo olevansa perheellinen hetero ja kannattavansa perinteistä elämäntapaa syyllistyy "viharikokseen" ja joutuu irtisanotuksi.

Tottakin tuossa sisäministeriön julkaisussa on, "viharikoksia on vaikea tunnistaa", koska sellaisia ei ole. On vain rikoksia. Laki ei tunne viharikosta, siksi niitä pitää keksimällä keksiä. Sisäministeriö on lähtenyt tekemään olemattomasta rangaistavaa. On muutettu hömppäministeriöksi mutta sitä on liikkeellä.

Oikeaa asiaakin olisi sisäministeriöllä mutta ei sovi agendaan. Uusien kulttuurien mukana on tullut kunniamurha jolta Suomen laki ei kuulemma pysty suojelemaan, sanoi muuan kunniamurhan tehnyt (tai yrittänyt). Näin se on käytännössä. Heidän kulttuurissaan tapetaan nainen, mutta se ei näytä feministejä kiinnostavan. Olen joskus miettinyt voitaisiinko vaikka alaikäisen raiskaukseen syyllistyneeseen mieheen löytää joku suomalainen sovellus jolta laki ei pysty häntä suojelemaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vittuuntuneelle Stadilaiselle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Vittuuntunut Stadilainen: Niin. Taidamme tietää…

Ano: Totta. Palo- ja pelastustyön tulee keskittyä palo ja pelastustyöhön. Poliisin tulee keskittyä rikosten ehkäisyyn ja selvittämiseen. Ei olemattomien rikosten keksimiseen. Ja niitä selvitettäviä rikoksia hankitaan tänne tuontitavarana. Ja kyseiset rikokset eivät taas utopistista hallitusta kiinnosta. Sehän on vain sitä luonnollista monikulttuurisuuden kitkaa.

Anonyymi kirjoitti...

Pieni valonpilkahdus kaiken kaaoksen keskellä. Kansliatoimikunta esittää Tytti Yli-Viikarin erottamista. Vaikea oli prosessi, vaikka jokainen tietää että VTVn hommiin kuuluu vain valtiontalouden tarkastustoiminta. Ei esmes kenkien kiillotuksen, pukeutumisen ja hiusten stailauksen opettaminen Balilla. Oli Pöystin tyttöjä tämä Tytti, kuten Päivi Nerg. Virkamiesten (ja -naisten) ylin valvoja ei nähnyt toiminnassa huomauttamista.

Anonyymi kirjoitti...

Homostelussa on järkyttävää että ovat omineet itselleen kauniin sateenkaaren. Sateenkaari kuuluu kaikille, ei vain homoille.

Anonyymi kirjoitti...

Lisää vihreää sekopäisyyttä. Homostelua juhlitaan mutta rajat pitää avata päätösperäiselle maahanmuutolle ja sisään tulee porukkaa joille homous on tappoon oikeuttava poikkeus. Tuskin kovin paljon enempää konflikteja voi tehdä huumekaupan reviirisotien ja terrorin lisääntymisen hyväksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle ja Ano3:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Totta joo, mutta uskon vasta kun asiassa on leima paperissa. Ja eiköhän kyseiselle yliviikarille joku mukava suojatyöpaikka etsitä sen jälkeenkin. Eihän järjestelmä omiaan hylkää.

Ano2: Olen samaa mieltä ja itse asiassa Antero Lärvänen käsittelee tuota asiaa ihan lähipäivinä.

Ano3: Totta, ja kaiken tämän vastustamista yritetään tulkita ”viharikokseksi” kaikin mahdollisin keinoin.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Yhteiskunnassamme tunnelma on jo kuin Kafkan kirjassa, jossa sen enempää syytetty kuin syyttäjätkään eivät taida tietää mistä rikoksesta on kysymys. Prosessuaalinen oikeus vain jatkaa ja jatkaa, eikä ulospääsyä enää ole. Loppuratkaisuksi virantoimittajat tarjoavat syytetylle puukkoa -- voisi olla kaikille paras ratkaisu, jos syyllinen ihan itse ottaisi itsensä päiviltä, niin kaikki epäselvyydet sillä selviäisivät.

Haavikko oli oikeassa -- parodia on käynyt mahdottomaksi. Ne tekevät sen itse. Kuinka noita sisäministerin/monisteriön twiittejä voisi enää panna paremmaksi? Ajatella, noin monta polisiakin koulutettu tunnistamaan "viharikoksia". Hmmm. Tulee mieleen Hitler, joka palkkasi sata fyysikkoa todistamaan, ettei "juutalaisen A Einsteinin suhteellisuusteoria voi olla oikein".

Einstein naureskeli ja sanoi, että hänelle kyllä riittäisi yksikin. Samoin varmaan riittäisi yksikin, joka tuon "viharikoksen" pystyisi käsitteellisesti määrittelemään.

Voi noita ressukoita. Niin paljon pyhää henkeä, mutta niin vähän sitä älyä -- eikä tietoakaan sosiologian perusteista. Jokainen niin sanottu "rasisti" on ihan vaistomaisesti paljon oikeammassa kuin nämä sateenkaaren sankarit. Jokainen niin sanottu "rasisti" vaistoaa, ettei siit, että kaikilla on "ihmisarvo", mitenkään seuraa se, että kaikki "kulttuurit" sopeutuisivat toisiinsa.

Sosiologinen tieto sanoo, että kulttuuriset hylkimisreaktiot olisi otettava tosissaan eikä alkeellisen normimoraalin kannalta. Teokratia ja demokratia eivät ole yhteismitallisia, monikulttuurisuus on sairas arvo ja vaarallinen hanke.

KKi kirjoitti...

Poli-isistä ajatustemme vartijoita ja uskonnon vaalijoita.

Aikaan kaukaiseen uskottiin jumalaan ja hoettiin hospotipomiloijaa. Nykyään uskotaan suvaitsevaisuuteen ja ympäristötuhoon sekä hoetaan rassismia siellä täällä ja kannon päällä.

Hospotipomiloijaa aikana se oli jalkapuuta, jos menit epäilemään vaikka noitien olemassaoloa. Nykyään se on cancelia jos menet epäilemään jotta noinkohan sitä rassismia ihan joka paikassa.

Maailma pyörii radallaan. Sadan vuoden päästä meidänkin aikaa kovin paheksutaan, veikkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Yli-Viikarilla olisi loistava tulevaisuus runonlausujana, mutta siinä tilipussi saattaisi ohentua ja luontaisedut jäisivät saamatta. Tuskin Balilla edes haluttaisiin kuulla suomalaista runoutta, vaikka läheltäpiti etteivätkö joutuneet sitä jo kuuntelemaankin. Mene ja tiedä. Julkisten varojen käyttö on joskus salattua. Joten seuraillaan mitä tekee Tytin hyvävelisisko-verkosto. Pelastaako pälkähästä.

Nils- Aslak kirjoitti...

On ihan hyvä että Suomen poliisi opetetaan tunnistamaan vihapuhe ja pelkäämään jopa kotipihassaan.

Ruotsissa on aivan tavallista, että joku muslimi sanoo poliisille: "Sinä asut siellä Torikatu 6 B, joten muistahan vilkuilla välillä olan yli". Monet poliisit ja muut virkamiehet/naiset eivät uskalla jättää autojaan työpaikan eteen, koska niiden rekistereistä selviää kotiosoite.

Varsinkin Rinkebyn poliisiaseman poliisit ovat oppineet tunnistamaan vihapuheen, koska heitä saatetaan kuin pikkulapsia metroon ja töihin.

Poliisien koteja on ammuttu ja räjäytelty, sekä sosiaalityöntekijöiden kotiin tultu ikkunan läpi.

Anonyymi kirjoitti...

Sekopäisyyden ylintä astetta edustaa päätösperäin... eiku työperäinen maahanmuutto jonka tarkoituksena on polkea Suomessa työehdot ja palkat. Ammattitaidolla ei väliä kunhan saadaan kortistot täyteen työttömiä työnhakijoita. Sitten niitä "työnhakijoita" löydetään sattumoisin hierontaa tarjoavista yrityksistä ja ravintoloiden komeroista. Löytyisi enemmänkin mutta resurssit eivät riitä etsimiseen eikä lisää resursseja tule.

Hallitukselle tulee joka vuosi "yllätyksenä", voi kauhistus sentään, että ei ole noudatettu työehtosopimuksia, työaikalakia, vuosilomalakia jne... "Työnantajakin" on usein toinen mamu, mutta sitä ei saa mainita uutisissa. Se olisi vähintäänkin etnistä profilointia ja kohtapuoliin viharikos.

Anonyymi kirjoitti...

mutta mikä on homostelun hiilijalanjälki?

Hutisalo äksyili iltalehdessä, että pitää tehdä ilmastopäätöksiä heti tai hallitus kaatuu. No, antaa mennä vaan.

Ajatusrikoksia vahtaavia maahanmuuttaja-homo-poliiseja me juuri tarvitsemmekin.

Osuuskauppaväen lipun ominutta pride-liikettä ei kukaan saa vastuuseen tekijänoikeusrikoksetaan? Miksei Kiinan tasavallan lippua omineet? Merirosvolippu olisi sopivampi, samannäköisiiä karvanaamoja, korvakoruja ja kaikkee. Ja olipa merirosvoissa transuja naisiakin, ainakin miesten kuteisiin pikeutuneita. sikäli olis sopiva viiteryhmä.


Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Seppo Oikkoselle, KKi:lle, Ano1:lle, Nils-Aslakille, Ano2:lle ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Seppo: Totesit:

”Yhteiskunnassamme tunnelma on jo kuin Kafkan kirjassa, jossa sen enempää syytetty kuin syyttäjätkään eivät taida tietää mistä rikoksesta on kysymys.”

Näin on, tosin syyttäjät – niin kuin tuomaritkin – tietävät että tuomio on saatava aikaiseksi. Vetoat muuten usein sosiologiaan mutta sinä olet sen alan varmaankin harvoja kapinallisia. Pääosa sosiologeista on aitouskovaisia joko sydämestään tai ns. olosuhteiden pakosta. Ja kyllä, monikulttuurisuus on sairas arvo ja vaarallinen hanke.

KKi: Pahkasika-lehdessähän oli aikanaan se Poli-isi. Sarjakuvassa Mega-Suomi. Silloin se esitettiin vitsinä. Kyse on uskonnon ja muodin sekoituksesta.

Ano1: Seuraillaanpa piruuttaan. Ei häntä yksin jätetä eikä susille heitetä.

Nils-Aslak: Tähän suuntaan ollaan menossa Suomessakin. Ruotsia ei saa kuriin kuin liikekannallepanolla ja ns. saksalaisella manuaalilla mutta eihän siellä ole enää oikein armeijaakaan.

Ano2: Totta joo. Ne oikeat ns. huippuosaajat eivät tule maahan jossa on korkea verotus ja korkea sosiaaliturva. Mutta hallituksemme koostuu utopisteista jotka eivät ymmärrä taloudesta yhtään mitään.

Pyssymies: Ei vihreät minnekään hallituksesta lähde sillä ne tietävät elävänsä once in a lifetime-tilanteessa. Mitä tulee lippuun niin siihen palaan ylihuomenna. Uusi LGBTQTiiTyy-lippu on jo suunniteltu.

KKi kirjoitti...

"
Silloin se esitettiin vitsinä.
"
Niin, aivan. Vaan kun ei ole enää kovinkaan vitsikästä. Alkaa olla enämpi dokumentti.

QroquiusKad kirjoitti...

Suomessa on todellakin tehty tuomioon johtanut rasistinen viharikos kantaväestön edustajaa kohtaan:

https://yle.fi/uutiset/3-8424545

Tekijä oli 16-vutias mustalaispoika joka puukotti tuntemattoman 60-vuotiaan kantasuomalaismiehen motiivinaan tappaa joku vihaamansa valkolainen.
Mahdetaanko tätä laskea, koska mustalaisemme eivät ole enää maahanmuuttajia eivätkä ainakaan Varsinaisia Maahanmuuttajia.

Noin muuten viharikospoliisia ja viharikostuomioistuimia perusteltaessa olisi syytä muistaa, ettei historia ole loppunut eikä vihervasemmiston valta edelleenkään betonoitua, vaikka se seisookin lohduttoman jykevällä perustalla Eurostoliiton tuella.

Poliittinen heiluri voi kuitenkin liikkua suunnasta toiseen, ja silloin ne, jotka nyt ovat into pinkeänä laatimassa turpa tukkoon! -lainsäädäntöä ja sitä valvovaa Ajatuspoliisia joutuvatkin niiden toimien kohteeksi itse.

Tämä tosin ei ole kovin realistista:
eiväthän suomalaiset äänestä persuja. Monet eivät äänestä ollenkaan. Heille siis olisi yksi lysti, vaikka nykyhallitus ilmoittaisi demokratian lakkautetuksi, hajottaisi eduskuna ja kunnanvaltuustot ja alkaisi hallita doiktatuurina.

Ja vaikka PS saisikin unkarilaisjytkyn, miten yliopistot ja ennen kaikkea media voitaisiin puhdistaa ääännnntisistä stalinisteista ja heidän perillisistään vihervasemmistolaisista intersektionaalisista feministeistä?

Olen sanonut ennenkin ja kaiken uhalla sanon nytkin, että me emme selviä tästä omin voimin. Meidän on saatava jostain ulkopuolelta tukea.
Mutta mitä se olisi ja mistä se tulisi?

KKi kirjoitti...

"
Poliittinen heiluri voi kuitenkin liikkua suunnasta toiseen, ja silloin ne, jotka nyt ovat into pinkeänä laatimassa turpa tukkoon! -lainsäädäntöä ja sitä valvovaa Ajatuspoliisia joutuvatkin niiden toimien kohteeksi itse.
"
Näinhän on tapahtunutkin historiassa usiamman kerran. NL, Natsit esimerkiksi. USA:n muuttuminen Kulkul maasta BLM maaksi.

Euroopan muutos katolisen kirkon vallasta sekulaariksi homostaniaksi jne.
Muutos on itseasiassa ainoa pysyvä asia.

Veijo Hoikka kirjoitti...

"Puolustusvoimat on sitoutunut tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseen yhteiskunnassa, joka pyrkii turvaamaan kaikkien kansalaisten mahdollisimman hyvän elämän. Demokratian, sananvapauden ja monimuotoisuuden puolustaminen on tärkeää. Voimme olla aidosti ylpeitä siitä, että Suomi on rakennettu erilaisille ihmisille vapaaksi ja turvalliseksi maaksi. Nytkin käynnissä oleva Pride-viikko on osoitus siitä, että voimme rakentaa Suomea yhdessä tasavertaisina kaikkien kanssa. Puolustusvoimien tehtävä on varmistaa turvallinen maa kaikille myös tulevaisuudessa."
https://puolustusvoimat.fi/blogi/-/blogs/maanpuolustus-kuuluu-kaikille

Ensin olimme neutraaleja ryssiä kohtaan, ja nyt myös poliittisesti sitoutumaton kenraali tuo ilmi poliittisesti puhtoiset puolustusvoimiemme pääasialliset tavoitteet.

4400 poliisia on suorittanut viharikostunnistuksen koulutuksen.
Ovatkohan opinnot olleet vapaaehtoisuuspohjalla, vai onko vaihtoehto ollut niin epävarma asuntovelkojen maksukyvyn suhteen, että vaaka on humpsahtanut koulutuksen puolelle.

Rivipoliisista eturivipoliisiksi, josta on mahdollista kohota ylärivipoliisiksi viharikollisten nujertamislukujen mukaisesti.

Vapaaehtoisista osa varmastikin suoritti ennakkoon kenttätyöharjoitukset suomi-ensin-liikkeen vaarallisten, jopa murhanhimoisten rasistien kuriinlaittamisessa rautatientorilla muutama vuosi sitten.

Nukkukaa rauhas, poikas valveil on.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Ykä!

Näissä laeissa on sentään yksi hyvä puoli: niistä on pakko tuomita myös niiden kehittäjät että niillä on edes promillen verran uskottavuutta. Ja kaikkihan tietävät miten näiden kanssa käy. Homma menee Neuvostoliitoksi.
- älä ajattele
- jos ajattelet, älä puhu
- jos puhut älä kirjoita mitään muistiin.
- jos kirjoitat jotain muistiin, älä julkaise sitä
- jos julkaiset sen, kiellä kaikki
- jos myönnät, älä allekirjoita

Vai miten se menikään.

Yst. terv. Ano Nyymi

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys KKi:lle, Qroquius Kadille, Veijo Hoikalle ja Ano Nyymille & kiitos kommenteistanne.

KKi:

Viesti1: Valitettavasti näin on.

Viesti2: Se heiluri heiluu ja se antaa toivoa meillekin. Muutos on mahdollinen. Yhdysvallat muuten ei välttämättä muutu BLM-maaksi. Siellä kun ei olla itäsaksalaisia. En pidä ihmeellisenä vaikka kyseinen maa alkaisi oikeasti jakaantumaan.

Qroquius Kad: Joo, tuo tapaus oli mutta ravikansan edustaja tosiaan varmaan lasketaan kantasuomalaiseksi. Tällä hetkellä mikään ei tunnu kovin realistiselta mutta tulee muistaa, että Itä-Eurooppakin aikanaan puhdisti itsensä vaikka sillä oli vastassaan valtavan paljon suurempi väkivaltakoneisto. Niin kotimainen kuin yleisneuvostolainen.

Veijo: Toivon, että tuo epistola on PV:ltä vain olosuhteiden pakosta tehtyä eikä sitä ole aikomustakaan toteuttaa. Veikkaan, että pääosa upseereista ajattelee kyseisestä että VMP. Poliisin kohdalla minun arvostukseni laskee päivä päivältä. Olivathan itäsaksalaisetkin poliisit varmaan ihan kelpo tyyppejä. Kotonaan. Mutta töissä he tekivät kaiken, mitä käskettiin.

Ano Nyymi: Hommahan menee juuri noin mutta ei näitä lakien kehittäjiä ja varsinkaan tulkitsijoita Suomessa mihinkään tuomita. Vaikka juuri heidät tulisi tuomita. Juuri he tuomitsevat.

Anonyymi kirjoitti...

Tuossa pelastustointa koskevassa suunnitelmassa pidettiin suurena epäkohtana sitä, että alalla on niin vähän naisia.
Tuskinpa asia kuitenkaan johtuu niinkään syrjinnästä työhönotosta vaan pikemminkin siitä, etteivät naiset itse katso soveltuvansa alalle. Alan tehtävissä kun usein tarvitaan niin suurta lihasvoimaa, jollainen on vain harvoilla naisilla. Eiköhän siellä joudu heti alkajaisiksi aika kovaan lihaskuntotestiinkin?
Paljon tärkeämpää kuitenkin on, että esimerkiksi palokunta saa tulipalon sammutetuksi ja että ambulanssin kuljettajat saavat liikuntakykynsä menettäneenkin potilaan nostetuksi ambulanssiin ja sitten siitä sairaalaan.

Tuskinpa silläkään on kovin suurta merkitystä, ovatko pelastuslaitoksen omat tilat esteettömiä, ainakaan kaikilta osin. (Siihenkin tuossa ministeriön raportissa kiinnitettiin huomiota.) Monessa muussa paikassa se toki on asiakkaidenkin kannalta tärkeää, mutta eihän hädässä olevien tarvitse juuri koskaan paloasemalla asioida. Sinnehän soitetaan puhelimella. Voivatko pyörätuolilla liikkuvat tai muut, joille esteettömyys on välttämätöntä, edes toimia missään pelastuslaitoksen tehtävissä, puhelinpäivystäjän tointa lukuun ottamatta?

QroquiusKad kirjoitti...

Ruotsissa oli joitain vuosia sitten tapaus (Rähmispossu-vainaakohan se tästä oli kirjoittanut?), kuinka kaksi sikäläisen pelastusopiston valintakokeissa reputtanutta naishakijaa nostivat syytteen sukupuolisyrjinnästä.
Pelastusopisto vastasi käräjillä heidän reputtaneen samanlaisessa kokeessa, johon kaikki hakijat sukupuolesta riippumatta osallistuivat ja jonka reputti myös moni mies.

Käräjäoikeus päätti ratkaista asian sallimalla naisten suorittaa valintakoe uudelleen. He reputtivat samalla tavoin.
Tämä ei kuitenkaan vaikuttanut heidän asenteisiinsa:
he jatkoivat vain tingerrystään, että heitä syrjittiin koska heitä ei päästetty läpi kokeista, joita he eivät läpäisseet.

Mitähän he ajattelivat siellä koulutuksessa sitten tapahtuvan tai miten he kuvittelivat sen suorittavansa? Varmaan samalla tavoin;
tingertämällä, kuinka taas Isot Pojat kiusaa koska olen Tyttö.

Entä se pelastajan työ? Kenties he ajattelivat porhaltavansa palopaikalle jännittynein katsein kannustamaan palomiehiä heidän työssään ja poseeraavansa sitten naistenlehdelle, kuinka he taas tekivät kaiken miesten vain katsoessa vieressä?

Luultavasti juuri tällaista.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä sateenkaarikumartelu on aivan naurettavaa touhua. Ei sitä homoja varten tehdä. Suurin osa homoista aivan varmasti haluaisi nimenomaan elää ihan normaalina osana väestöä (mitä ovatkin), ilman mitään jatkuvaa jalustalle nostamista ja alahuulen väpättelyä. Olen itse asunut vanhemman miesparin naapurina, eivätkä he millään tavalla suuntautumistaan tuoneet esiin saati vaatineet erityiskohtelua taloyhtiöltä. Ihan mukavia naapureita jotka kävivät yhtiökokouksissa ja osallistuivat taloyhtiön talkoisiin kuten kaikki muutkin. Tuskin oli mitään suvaitsemisongelmia mihinkään suuntaan.

Tämä pride-lässynlässy on ihan muita ihmisiä ja heidän egojaan/instagrammejaan varten. Normaalia ihmistä ei keskimäärin toisten homostelut tai homostelematta jättämiset kiinnosta, mutta tuo jatkuva asian suitsutus ja naamaan hierominen nostaa vitutuskäyrää senkin edestä. Tuskin tämäkään vahinkoa. Ilman sopivasti "suvaitsematonta" kansanosaa hyvä ihminen ei voi tuntea itseään yhtä hyväksi kuin nyt. Putoaa pohja omalta olemiselta.

t.Puupääukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle. Qroquius Kadille ja Puupääukolle & kiitos kommenteistanne. Olette kaikki kommenteissanne oikeassa, mutta kirjoituksen pääidea oli se, että sisäministeriö pyrkii tulkitsemaan rikollisiksi sellaiset ihmiset jotka eivät ole rikollisia.

Ja se on enemmän kuin pelottavaa,

KKi kirjoitti...

"
sisäministeriö pyrkii tulkitsemaan rikollisiksi sellaiset ihmiset jotka eivät ole rikollisia.
"

Niijuujoo vaan kun rikoshan määrittelykysymys. Homoushan oli pitkään Suomessakin rikos. Seuraava askel onkin määritellä heterous rikokseksi.

Rikoksen määrittelee laki ja lain säätää poliitikot joita suuressa viisaudessa äänestellään vappusatasten toivossa.

Anonyymi kirjoitti...

Homot ja lesbot ovat jättäneet jo vuosia sitten Setan. Sen on vallanneet nämä transut, jotka ovat pilanneet koko liikkeen sisältäpäin. Tuntemani homot haluavat viettää omaa elämäänsä ihan rauhassa, eivätkä he ole marssimassa sateenkaarilipun keralla.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Ykä!

Mielenkiintoiseksi tilanne menee (ja sekopäiseksi ja hullunkuriseksi) kun päästään taas tähän...
- Radio Jerevanilta kysytään: tarvitaanko kommunismissa salaista poliisia?
- Me vastaamme: ei tarvita, siinä vaiheessa ihmiset ovat oppineet jo pidättämään itse itsensä.

Yst. terv. Ano Nyymi

Veijo Hoikka kirjoitti...

Yrjön viimeisen kommentin uskottavuutta tukee Uuden Suomen Puheenvuoro - blogiston tuore kirjoitus. Hyvää pohdintaa ja asiapitoista kommentointia.
Suosittelen.
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/juholaatu/mita-oikeuskansleri-sanoi-ja-tarkoitti/

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys KKi:lle, Anolle, Ano Nyymille ja Veijo Hoikalle & kiitos kommenteistanne.

KKi: Niin. Kyse on siitä, kuka saa määritellä.

Ano: Tässä käsityksessä olen minäkin. Ja lisätään siihen ne aivan tavalliset heterot jotka elävät fanaattisesti muodin mukana.

Ano Nyymi: Tuohon suuntaan ainakin pyritään.

Veijo: Kiitos linkistä.

Anonyymi kirjoitti...

Radio Jerevanin kuuntelija kysyy, onko oikein kun kansalainen tuomittiin kymmeneksi vuodeksi pakkotyöhön sanottuaan erästä ministeriä idiootiksi. Radio vastaa: Periaatteessa kyllä. Ministerin kunnianloukkauksesta hänet tuomittiin vain puoleksi vuodeksi. Yhdeksän ja puolivuotta hän sai valtiosalaisuuden paljastamisesta.

Hyvä oli aikanaan Suomen radiossa herra P. Öhkiäisen kysymys ja vastaustoimisto. Kuuntelija kysyi, mikä on umpitunneli ja miten sinne pääsee, ja jos pääsee pääseekö sieltä pois. Öhkiäinen sanoi lähettäneensä toimittajan tutkimaan asiaa. Vastaa tarkemmin kun toimittaja tulee takaisin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Radio Jerevanin tilanne kuvaa varsin hyvin Suomen nykyistä tilannetta.

Anonyymi kirjoitti...

Olen samaa mieltä kuin sisävihaministeriö:viharikoksia on vaikea tunnistaa. Itse asiassa jopa mahdotonta, koska semmoisia ei löydy nykyisistä Suomen lakikirjoista. Miten ne on sitten kouluttaneet ne 4400 vainukoiraa?

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

"Monikulttuurisuuden kitka" onkin uusi hieno ilmaisu. Saas nähdä kuka toimittaja ottaa sen ensiksi käyttöönsä - nuo vanhat vähättelyt alkavatkin jo mennä uuvuttavan toiston puolelle.

Sisäministeri(ö)llä on enää vajaa pari vuotta aikaa tunnistella viharikoksia, joten kiirusta pitää jos Suomen 7.200 poliisista vasta 4.400 on saatu aivopestyksi. Voin hyvin kuvitella, miten riemastuttavia nämä koulutustilaisuudet ovat. Siellä kontiot ja parmakset istua nököttävät kuin pienet oravat kunnioittavasti kuunnellen kun heidän käytännön kokemuksensa ja ammattitaitonsa vedetään vessasta alas. Luennon jälkeen hörpätään yhteisölliset munkkikahvit luennoitsijan kanssa ja kehutaan, että kylläpä nyt saatiin uutta hienoa tietoa ja otetta duuniin, tästä on hyvä jatkaa näillä opeilla. Tämä siis sisäministeriön käsitys. Rahvaan - ja poliisin - käsitys lienee se, että poliisin paikka on estämässä rikoksia, ottamassa kiinni rikollisia ja turvaamassa kansalaisia. Sekä silloin tällöin vilkaisemassa niitä ikäviä etnisiä tilastoja. Joita piru vieköön saa laatia Tilastokeskus eikä sisäministeri(ö).

Pride ja sateenkaari sen tunnuksena, iloista, kaunista ja luontoon ja luonnollisuuteen viittavaa. Paitsi että luonnon sateekaaressa on 7 väriä, Pride-lipussa vain kuusi. Eikö tuosta joukosta löytynyt yhtään laskutaitoista tai edes alakoulun oppeja kuunnellutta? Mutta kunhan oli ne päävärit eli punainen ja vihreä, paitsi ettei vihreä edes ole pääväri. No, mitäpä faktoista. Tieto lisää tuskaa ja sehän jätetään mieluusti noille Tuska-festareiden irvokkaille pikku gooteille jotka joka vuosi saavat poliisilta kunniamaininnan hienosta käyttäytimisestään. Mutta kun musta väri on hetero ja loukkaus meitä kohtaan!
tira+

Anonyymi kirjoitti...

Ohisalon epätoivoset yritykset saada äänestäjiä vihreille, mutta ehkä totuuteen herääminen on vihreissä alkanut? Tolkun suomalainen ei mene lankaan. Naisena myötähäpeän hänen toimintaansa.

Anonyymi kirjoitti...

Muuten, tuossa ed. opettajien rasisminkoulutusblogissasi oli siteeraus hesarista. "Koulutuskokonaisuuden rahoittavat Opetushallitus ja Helsingin kaupunki." Jaa, ja minä kun kuvittelin että valtio- ja kuntaveron maksajat. Toimittaja on hienosti sisäistänyt opetuksen: etäännytä. Kaikki paskaideat ovat sinulle ihan ilmaisia, joten turha niistä pikkumaisesti nipottaa. Ja mikähän ero mahtaa olla koulutuskokonaisuudella ja pelkällä koulutuksella? Ei kai muuta kuin se, että semanttisella kiemurtelulla saa lisää rahaa.

o.t. Olen ollut pari kuukautta länsimaisessa sivistyneessä EU-maassa, jossa nettiyhteys toimii lähinnä mokkula-periaatteella silloin kuin toimii. Nettisivilisaatioon paluun uutiset eivät ilahduttaneet mieltä. Paavo Arhinmäestä siis apulaispormestaria suunnitellaan. Mutta minkä alan? Vassareilla ei ennen ole ollut paikkaa. Kaupunkiymäristön tuhoamisesta ei Sinnemäki luovu. Nasima vastaa kulttuurista ja vapaa-ajasta joista afganistanilaisella muslimilla toki onkin paljon kokemusta - ehkä kuitenkin enemmän siitä vapaa-ajasta kuin suomalaisesta kulttuurista. Mitäs Arhinmäelle sitten jäisi: sosiaalipuoli ja terveys tai kasvatus ja koulutus. Over my dead body! Joka alkaakin olla lähitodellisuutta mikäli Arhis vastaa terveydestä. Sosiaalipuoli kyllä hoituisi sukkelasti parin tonnin perustulolla.

Mutta tämähän on vasta vain vassareiden esitys. Arhimäen tilalle tulisi sitten Suldaan Said Ahmed, itse hän nimittää itseään Mustaksi Leijonaksi. Näin aina. Suomalainen kansalaisaktivisti kuulemma aikoo toimia - flashlights, flashlights - rasismia ja syrjäyttämistä vastaan sekä luonnollisestikin ilmastonmuutoksen puolesta. Hän tuli teini-ikäisenä Suomeen ja Kontiolahti on "sydämeni koti" mutta muutti sitten Itä-Helsinkiin "sen värikkään ja elävän kulttuurin" takia. Joku nipo suomalainen saattaisi käyttää toistakin määritelmää. Hän riekkuu nyt eri medioissa uhoten, että nyt on lasikatto murrettu, meitä tulee lisää ja lisää. Tämä kuule Ykä alkaa tuntua jo pelottavalta. Omat ääliömme kansakunnan kaapin päällä vielä siedämme kun on pakko, mutta muutama muslimi vaa'ankieliasemassa, huh.
tira+

Anonyymi kirjoitti...

Monille saattaa olla yllätys. Mutta tarkistin asian: viime aikoina poliitikkojen keskuudessa yleistynyt sana vihapuhe esiintyy jo 1950-luvulla laaditussa Nykysuomen sanakirjassa. Siellä se määritellään näin: "Vihasta, kostonhalusta, kateudesta tms. aiheutunut, vihamielinen puhe." Ja onhan siellä monesta sanasta esimerkkilausekin, tässä tapauksessa: "Huhu oli pelkkää kateudesta johtuvaa vihapuhetta."

Sen sijaan sanaa viharikos siellä ei ole. Eikä sitä, enempää kuin vihapuhe-sanaakaan, ole koskaan esiintynyt myöskään rikoslaissa. Voisi kuitenkin kuvitella, että sana viharikos olisi sekin jo vuosikymmeniä sitten esiintynyt ainakin satunnaisesti joissakin rikoksia käsittelevissä uutisissa ja ehkä poliisin tutkimuspöytäkirjoissakin. Sillä olisi voitu tarkoittaa mitä tahansa rikosta, jonka motiivina on johonkuhun kohdistuva viha tai kostonhalu, ei siis esimerkiksi hyötymistarkoitus. Näin käsitettynä esimerkiksi murhat ovat yleensä viharikoksia, paitsi jos kyseessä on ryöstömurha. Mutta niin voivat olla monet lievemmätkin rikokset, esimerkiksi toisen omaisuuteen kohdistuvat vahingonteot ja kunnianloukkaukset.
Mutta nykyisten poliitikkojen mielessä sanalla lienee ainakin jossakin määrin toisenlainen merkitys, ja sillä viitattaneen jopa tekoihin, jotka ainakaan vielä nykyisen lain mukaan eivät edes ole rikoksia. Vaikuttaisi siltä, että heidän mukaansa se, onko jokin teko "viharikos", riippuu siitäkin, kehen se kohdistuu.Anonyymi kirjoitti...

Lisäys edelliseen:
Sikäli kuin termi viharikos on lainkaan mielekäs, eivätkö myös ne vahingonteot, joihin BLM-mellakoitsijat Yhdysvalloissa viime kesänä syyllistyneet, ole mitä tyypillisimpiä viharikoksia?

Anonyymi kirjoitti...

Eikös sille arhinmäelle suunniteltu jotain potkupalloapulaisjohtajan paikkaa? Natsiamn salkusta otettaisiin pois ja sinnetännemäen salkusta potkupallokentät?
No yhtä kaikki, samaa smash adem vouhotusta. Arhis pelattiin pois sotkemasta vassareiden akkavaltaa sotkemasta.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Ykä vastauksesta. Edellinen kommenttini liittyi lähinnä juuri siihen kuinka Suomessa vihapuheen puuttuessa pyritään sitä luomaan erilaisella provokaatiolla. Sateenkaaret aiheena tulivat mieleen koska niitä tungetaan taas ihan joka tuutista. Itse pidän tuota tyrkytystä provokaationa jolla varmasti saadaan vihapuheeksi tulkittavia kommentteja aikaiseksi. Homot ja lesbot eivät tätä huomiota tarvitse, he eivät halua erottua. Eli joku muu motiivi sille on.

Jos meidän vihervasemmistomme ymmärtäisi ironiaa niin aika makeat naurut saisivat heidän meuhkaamisesta itäisen naapurin suuntaan. Siellä kun poliittiset kilpailijat on tapana hakea vankilaan jos minkälaisella tekosyyllä, yrittävät sentään yleensä löytää jotain konkreettista esim. veronkierrosta joka yleinen kansanhuvi siellä päin. Täällä mennään paljon pidemmälle kun otetaan itselle oikeutus moraalin ja sananvapauden vahtimiselle.

t.Puupääukko

QroquiusKad kirjoitti...

Vihapuhe-termin historiasta ja määritelmästä tuolla:

https://wiki.hommaforum.org/wiki/Vihapuhe

Eli ei aivan uusi käsite, joskin sille on annettu uusi merkitys.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tapsalle vaan, tira+:lle, Ano1:lle, Ano2:lle, Huru-ukolle, Puupääukolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Tapsa vaan: Juuri näin. Nykyisin oikea ideologia kulkee lain yläpuolella.

tira+:

Viesti1: Tuo termi ”monikulttuurisuuden kitka” on väännös joltain venäläiseltä kenraalilta joka puhui ”sodan kitkasta”. Mutta joo, karmeinta on että sisäministeriöllä saattaa olla käytössään huomattavasti pidempikin aika. Ensi vaalit eivät välttämättä muuta mitään. Totta muuten tuo värihuomio. Mihinkäs se seitsemäs velioletettu hävisi?

Viesti2: Totta. Maksajia ovat veronmaksajat eikä heidän mielipidettään kysytä. Nykyisin olen alkanut ymmärtää veronkiertämistä aivan eri tavalla kuin ennen. Ja se kyseinen Ahmed eduskunnassa on huono vitsi jolle meidät pakotetaan nauramaan. Tämä alkaa tosiaan tuntua pelottavalta.

Ano1: Sinänsä vihreät saavat aina uusia äänestäjiä nuorista naisista. Erityisesti yliopisto-opiskelijoista. Vanhemmiten heistä ainakin osa ainakin osittain järkiintyy.

Ano2 & Qroquius Kad: Termi on tosiaan vanha mutta uudelleen määritelty. Ja niin kuin hommaforumilla todettiin, vanha termi oli suomen kieltä ja uusi uuskieltä.

Ano2: Kyllähän ne BLM-riehunnat ovat tyypillisiä viharikoksia. Kysehän oli polttamisesta, ryöstämisestä, pahoinpitelyistä ja murhaamisesta.

Huru-ukko: Saattaa olla. Akkavalta kun on nyt akkavaltansa huumassa.

Puupääukko: Voi se olla osittain provokaatiota mutta on se myös hysteeristä muotia. Ja joo, sitähän on tutkittukin että vihervasemmistolaiset eivät ole kovin huumorintajuisia.

QroquiusKad kirjoitti...

Itse asiassa sodan kitka oli Clausewitzin käyttämä termi.

Catilina 🇷🇺 kirjoitti...

Rauhankasvatusinstituutin kanssa on pakostakin tehty joku sopimus, jonka täytyy olla julkinen. Katsokaa joku. Mistä on sovittu? Ketkä ovat allekirjoittajia? Kenelle rahat maksetaan?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Catilinalle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Kiitos lisäyksestä. On vähän vaikeaa selvittää, että mistä mikäkin termi on alun perin peräisin.

Catilina: Tämän minäkin haluaisin tietää.

Joppos123 kirjoitti...

Kävin tänään Pellon kautta Ruotsin puolella hakemassa nuuskaa. Rajalla pönötti jo neljättä viikkoa Imatralta töihin käsketyt rajamiehet. Niitä vitutti armottomasta.
Ihme pelleilyä. Jätkät ovat kuukauden kerrallaan komennusperusteisesti vahtaamassa rokotustodistuksia.
Majoitus on tottakai työehtosopimuksen mukaisesti hotellissa ja päiväraha juoksee.
Kuulemma "ruuhkaisimpina" päivinä jopa 10-15 rajanylittäjää.
On valtiolla rahaa.
Vittu mitä sekoilua.
Väylä täynnä lohta mutta pirun ronkeli tänä vuonna, ei oikein kelpaa mikään.
Huomenna taas uusi yritys ja pari kuuden tunnin "stinttiä".
Kalliita kaloja.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123. Taitaa olla muutenkin niin että rajavartijat eivät enää pahemmin jotoksilla kulje. Lyckaa kalastukseen.