maanantai 28. kesäkuuta 2021

KUN VALHEESTA TULEE PAKOLLINEN NORMI

Helsingin kaupunki aikoo sitten toden teolla kitkeä niin kouluista kuin päiväkodista todellisen ja erityisesti kuvitellun rasismin. Asiasta uutisoi mikäs muukaan kuin Helsingin Pravda ja käydäänpä uutisointia hieman läpi:

Helsinki on alkanut kouluttaa opettajia ja muita kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla työskenteleviä rasismin vastaiseen työhön.

Kaikkiaan 4 500:lle kasvatuksen ammattilaiselle pyritään opettamaan ”antirasistista” työotetta.

Koulutuskokonaisuuden rahoittavat Opetushallitus ja Helsingin kaupunki. Kouluttajina toimivat Rauhankasvatusinstituutin asiantuntijat.

Taustalla on ajatus siitä, että niin koulujen kuin muiden yhteiskunnan instituutioiden toimintaan piiloutuu rakenteellista rasismia. Opettajia koulutetaan havaitsemaan rasismia muun muassa työpajojen avulla. Opettajien on puututtava rasismiin jo yhdenvertaisuuslain ja opetussuunnitelmien linjaustenkin nojalla.

Tähän alkuun voidaan todeta, että kun tällaisen toiminnan vetäjänä (Rauhankasvatusinstituutti) ovat henkilöt joille rasismin löytäminen ja tuomitseminen on sekä ammatti että pakkomielle, niin voidaan olla aivan varmoja että ”rakenteellista” rasismia löytyy maailman tappiin. Niin pitkään kun vain rahoitusta löytyy ja siitähän ei Suomessa ole puutetta vaikka muusta ehkä olisikin. Jatketaan:

Opettajilla ja opinto-ohjaajilla ei tällä hetkellä Souton mukaan ole riittävästi välineitä antirasistiseen kasvatukseen.

“Siihen pitäisi panostaa kouluissa, jotta rakenteelliseen rasismiin voitaisi puuttua opetussuunnitelmissa, opetuksen käytänteissä ja arjen vuorovaikutustilanteissa.”

Vai kannattaisiko heille ennemminkin antaa välineitä kouluissa jatkuvasti lisääntyvään häiriökäyttäytymiseen? Varsinkin siihen häiriökäyttäytymiseen joka ei puhu suomea ja jonka olemassaolo kiistetään. Ei ole väkivaltaisia maahanmuuttajaoppilaita. On vain rakenteellisen rasismin uhreja.

”Koulussa rodullistetut oppilaat eivät saa samaistumisen kokemuksia opettajakunnasta, koska siellä ei juurikaan ole opettajia näkyvistä vähemmistöistä. Koulukirjojen sivuillakin näkyy eurosentrinen (Eurooppa-keskeinen) käsitys maailmasta sekä kuvastoissa että sisällössä.”

Voisiko tämä johtua mahdollisesti siitä, että suomalaiset koulut sijaitsevat Suomessa eikä esim. Afrikassa?

“On ikäviä esimerkkejä siitä, kuinka jotkut opettajat tai opot ovat vähätelleet nuoren mahdollisuuksia tai ehdottaneet kysymättä jotain ei-niin-vaativaa koulua.”

”Heitä kannustetaan vähemmän ja heiltä odotetaan vähemmän. Oppilaanohjauksessa se näkyy siten, että oppilaat tulevat, heidän koulumenestyksestään ja henkilökohtaisista toiveistaan piittaamatta ohjatuksi aloille, joissa työvoimatarve on suuri kuten esimerkiksi lähihoitajaopintoihin.”

Nämä väitteet sisältävät sen ajatuksen perusvirheen mihin omassa työssänikin törmätään. Ihan kantasuomalaistenkin kanssa. Perussääntö on, että opettajan tai opinto-ohjaajan ei tule mennä mukaan oppilaan täysin perusteettomiin ammatillisiin fantasioihin jos osaamisen taso ei niihin fantasioihin kerta kaikkiaan riitä. Ja osaamisen taso on varsinkin erilaisissa erityistukiryhmissä heikko. Jos tähän lisätään vielä huono suomenkielen taito, niin eikö ole viisaampaa tarjota realistisempia mahdollisuuksia?

Koulutus on saanut tähän mennessä hyvää palautetta. Tuusan mukaan osallistujat ovat kertoneet oppineensa muun muassa rakenteellisen rasismin tunnistamista ja rasismin eri muotojen moninaisuutta.

Voisiko muuten kyseiseen palautteeseen sisältyä piilovittuilua tyyliin ”no enpä olis arvannut että tämäkin on rasismia”?

Uutinen sisältää yhden selkeän totuuden, tosin se tarkoittaa sillä vähän muuta. Eli otsikossa lukee Koulu voi olla tosi pelottava paikka”. Ja sehän pitää paikkansa. Mutta kenelle se on pelottava? Ja minkähän vuoksi? Ja minkähän takia suomalaiset vanhemmat mielellään siirtävät lapsensa pois monikulttuurisista kouluista? Rakenteellisen rasismin vai oikean ja perustellun pelon sekä suoranaisen väkivallan vuoksi?

Tämäkin kallis projektinkyhäelmä on hyvä esimerkki siitä, että jos joku utopia on saanut todistetusti aikaan katastrofin niin utopian kannattajat eivät suostu hyväksymään totuutta joten utopiaa hierotaan vasten kansalaisten pärstää entistäkin suuremmalla innolla ja pakkosyöttämisen määrä vain kasvaa.

Antirasistinen kurssitus käynnissä


18 kommenttia:

Perttu Ahonen kirjoitti...

Sadankomitea, Aleksanteri-instituutti, rauhanpuolustajat ja rauhankasvatusinstituutti kytkeytyvät toisiinsa vasemmanlaidan/stallarien ja vihreiden kautta. tähän samaan kuuluu myös elokapina, jonka toimintaperiaatteet ovat kuin suoraan rauhankasvatusinstituutin oppikirjasta ja joilla on opetusministeriön tuki. Ei siis kannata ihmetellä mädätyksen määrää, sillä kyseessä todella on vanhan kehnon viides kolonna. Noita yhdistysiä/toimijoita kun vähän raaputtaa henkilöhaulla, niin kytkökset selviää ja toimintametodit ja periaatteet samoin.

http://www.suomensotilas.fi/tietolahteita-ja-geopoliittisia-setia/

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Jos ollaan rehellisiä niin 3-5 vuodessa suomenkieltä tai sitten samma på svenska osaamaton luku-ja kirjoitustaidottomasta ei saada koulutettua edes auttavasti semmoista kukkaisylioppilasta. Mistä seuraa suoraan että jatkokoulutukset jotka osaamiseltaan vaativat ylioppilastason pohjatietoja ovat käytännössä poissuljettuja. Kuten vuonna 2016 Volkswagenin pääjohtaja totesi Maamo Merkeleen ulkomaalaisvahvistuksista Saksan 30 johtavalle pörssiyritykselle ettei volkkarin tehtailla ole mitään käyttöä lähi-idän lahjoille a) kun eivät puhu saksaa b) eivät ymmärrä saksaa c) eivät osaa lukea tai kirjoittaa saksaksi d) pohjakoulutukseltaan autoteollisuus tarvitsee ylioppilastutkinnon. Tietenkin totuus on rakenteellista rasismia ja xenofobiaa ja tämmöisellä uudella normaalilla krittisellä rotuteorialla, tiedättehän Helsingin ovat rakentaneet somaliorjat jotka myös työskentelivät valkoisten isäntien sokerijuurikas- ja kessupelloilla tämä on osoitus suomalaisten sisäänrakennetusta valkoisesta ylivallasta joka voidaan havaita jo vauvoilla viidestä tunnusmerkistä

1) Vauva on valkoinen
2) Vauva on kalju-äärioikeistolaisissa ja natsipiireissä on kuulapäitä
3) Vauva itkee kuin vauva-ilmeisen selvää uhriutumista
4) Vauva ei ensimmäisinä sanoina sano BLM Black Lives Matter vaan Goo Goo Ga Ga-10 kirjainta löytyy myös Heil Hitler tervehdyksestä.
5) Vauva on värisokea leikkii kaikkien kanssa riippumatta orvaskeden pigmentistä ja mitä on jalkojen välissä-vauva ei syrjii Biboc-ihmisiä estämällä tarvittavan suojavyöhykkeen muodostamisen rodullistuteillu tämän voi tarkistaa elokapinan manifestin.

Tärkeää olisikin että neuvoloissa, päiväkodeissa, lastensuojelussa tarkkailtaisiin ettei kotona kasvateta uusia Huhtasaaria, Halla-ahoja, Räsäsiä tai Turtiaisia Helsinkiin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Perttu Ahoselle ja Patelle Pankavaarasta & kiitos kommenteistanne.

Perttu: Kyllähän tuo kaikki on samaa jatkumoa joka on alkanut jo 1960-luvulta. Sitä suomettumisen mätää ei täältä koskaan poistettu.

Pate: Voi sanoa, että jossain vaiheessa Suomessa – ehkä piankin – palataan vanhaan apukoulusysteemiin. Tosin siinä muodossa että perustetaan apulukioita ja apuyliopistoja. Volkkarin pääjohtaja epäilemättä tietää asiasta jotain. VW on yritys, ei sosiaalihuoltoa. Ja kun tarkkailusta puhutaan niin täytyy tietysti vahtia, ettei vaan synny uusia käppäukkoja.

Anonyymi kirjoitti...

Tällaisella toiminnalla varmistetaan, että kaikki häviävät: jo nyt kaikki syyt kehitysmaalaisten ongelmiin on löydetty kehitysmaalaisten ulkopuolelta, jolla varmistetaan, ettei ongelmille tehdä mitään.

Kaikkein rasisteeratuimpien ryhmien koulumenestys on keskimääräisesti sitä luokkaa, että se on aivan saatanan turha viritellä mitään yliopisto-opintoja. Me vedämme julkisella puolella muutenkin ihan riittävän montaa positiivisesti syrjittyä perässämme. Sitä vähän miettinyt, mihin se Refugees welcome -porukka katosi ja jätti meille koko paskan?

Agenda on niin väkevä, että kehitysmaalaiset saavat mieluummin vaikka kuolla kuin myönnetään virhe agendassa. Somalien 9-kertainen yliedustus koronatilastoissa nönnötettiin johtuvaksi mm. toimimisesta asiakaspalveluammateissa. Kukaan ei uskaltanut sanoa, että jumalauta niitä sääntöjä nyt noudatetaan! Montahan somalia mahtoi sen takia kuolla?

Tutussa Helsingin kaupungin työpisteessä on kesässä kaksi kesätyöntekijää. He ovat nyt neljättä kesää putkeen kehitysmaalaistaustaisia. Sillä lailla se antirasismi edetä jolkottaa.

Valtsu

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Valtsu. Osuit kommentissasi naulan kantaan. Tosin tietysti puolestaloukkaantujat voittavat koska he voivat jatkossakin sekä saada puolestaloukkaantumisesta palkan että ruokkia hyvän ihmisen egoaan.

Anonyymi kirjoitti...

Rasismista syyttelijät voisivat opetella uussuomalaisia kieliä. Lievin minusta sanottu "rasistinen ilmaus" on valkoinen koira, koska olen kantasuomalainen.

Anonyymi kirjoitti...

Tälle hömpälle on varmasti olemassa myös aika mojova hintalappu samoin kuin oppivelvollisuuden ikärajan nostamiselle, mutta näinä rahakkaina aikoina sitä ei viitsitä edes mainita. Kaikkeen tuntuu rahaa löytyvän ilman veronkorotuksia ja kansalle saavat poliitikot valehdella niin että korva heiluu; onhan seuraaviin vaaleihin sentään vielä turvallinen välimatka.

Rouva Ano

Catilina 🇷🇺 kirjoitti...

Kivoja duuneja kavereille taas. Rauhankasvatusinstituutin tekemän tilin pitäisi sitten olla julkista tietoa. Seuratkaahan.

Anonyymi kirjoitti...

"...heiltä odotetaan vähemmän." Naulan kantaan. Sikäli ristiriitaista, että kaikkien tällaisten ohjelmien tarkoitus/vaikutus on, että näiltä ongelmaryhmiltä odotetaan ja vaaditaan aina vain vähemmän ja vähemmän. Pitää pystyä samaan kuin suomalaiset tai ainakin sitten niin, että kehityksen suunta on ylöspäin. Nämä hyväntekijäin vaatteissa kulkevat aktivistit käyttävät etnisiä vähemmistöjä keppihevosinaan. Parhaassa tapauksessa oman egonsa buustaamiseen, pahimmassa tapauksessa saattaakseen matkaan tuhoisia yhteiskunnallisia uudistuksia. Tyhmyyttä ja pahuutta. Milloin ikinä on ollut lapselle tai yhteisölle katsoa näiden perseilyä läpi sormien. Kyllä tällainen on haitallista ympäröivälle yhteiskunnalle mutta haitallisinta se tulee loppulaskussa olemaan näille paapotuille yhteisöille itselleen. Tällaiseen lopputulokseen johtavassa toiminnassa ei ole mitään hyvää, kaunista, edistyksellistä...se on vain pahuutta. Kyllä aletaan olemaan tilanteessa, jossa ympäröivän yhteiskunnan pitää sanoa kovaan ääneen: "jo riittää!!" Amerikan maalla critical race theory on vastatuulessa kun vanhemmat ovat laittaneet koulujen johtoryhmiä koville. Jotain tällaista tarvittaisiin meilläkin.

Anonyymi kirjoitti...

Minä tunnen kuinka vauhti kiihtyy, lauloivat turkulaisveljekset aikanaan.

Ei taida mennä kauaa, kun blm ja pride kulkueeseen osallistuminen otetaan Helsingin koulujen opetussuunnitelmaan.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Rouva Anolle, Catilinalle, Ano2:lle ja Tapsalle vaan & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Ja varmasti värikkäämpiäkin ilmaisuja löytyy. Eikä se siihen jää mutta etniseen suomalaisiin kohdistuvaan väkivaltaan eivät Rauhaninstituutin tyypit puutu. Se kun ei sovi utopiaan.

Rouva Ano: Pauli Vahterahan laski että maahanmuuttoteolliseen kompleksiin menee vuodessa kolme miljardia ja rapiat. Ja paljonko menee muihin akateemisiin suojatyöllistettyihin? Oppivelvollisuuden ikärajan kohdalla voi todeta sen tyypillisen että hallitus sanoo ”mitä” mutta ei ole miettinyt että ”miten”.

Catilina: En ole ekspertti noissa mutta täytyy katsoa, saisiko jotain selville.

Ano2: Juuri näin.

Tapsa vaan: Ja koko maan. Pirkkalan kokeilu oli nykypäivään verrattuna pientä harjoittelua.

Anonyymi kirjoitti...

Rasismi on suomessa tuontitavaraa.

Ensimmäinen erä rasismia tuotiin turkuun noin 500 vuotta sitten. Kun tuli uutta, poikkeavaa väestöä. Väestöä, jonka kotoutus on vielä hieman vaiheessa.

Stten saatiin pikku eriä rasismia mm. koirankuonolaisia kohtaan venäjältä, kasakoiden suosiollisella myötävaikutuksella. Myöhemmin saatiin myös juutalaisiin ja tataareihin kohdistuvaa rasismia pikkueriä mutta valitettavasti tämä rasismi ehti harmittavasti haihtua kun tulijat osoittautuivat aika harmittomiksi. Itse asiassa yritteliäiksi ja hyödyllisiksi tyypeiksi. Toki oli epäilyttäviä piirteitä mm. hevosmakkaraan kohdistuva mieltymys ja menestyminen liiketoimissa.

Sittemmin saksalainen kunnollinen antisemismi ei suomessa kiinnostanut. Syrjittävien vähäinen määrä ja hitaasti syttyvä suomalainen kansanluonne lie syynä.

Olympiavuosi toi hieman toivoa, saatiinhan ihan oikeita neekereitä syrjittäviksi mutta suomalainen urheiluhulluus ja xenofilia tulivat esteeksi. Ihailtiin eikä ymmärretty syrjiä ja sortaa, meni hyvä tilaisuus ihan hukkaan.

60-luvulla päästin jo hieman alkuun, saatiin maahan narisevia opiskelija neekereitä ambomaalta ja itä-afrikasta tampereen yliopistoon rasismikoulutettaviksi. Saatiinpa kirjallisuuttakin ”Kato, kato nekru” https://yle.fi/aihe/artikkeli/2010/02/03/kenialainen-joseph-owindi-kohtasi-suomalaisten-hammennyksen

Mutta ei hyvältä näyttänyt. 80-luvulla Ben Johnson toimi jopa Valion mainoshahmona, eikä neekeriyteen osattu kiinnittää rasistista huomiota. Johonkin pikajuoksenteluun vain. Pientä toivoa toi marakkolaisten tyhjäntoimittajien, ns. puudelit, tuominen eläteiksi etelänmatkoilta. Tätä toimintaa harjoittivat kehopositiiviset suomalaisnaiset ansiokkaasti.

Mutta 90-luvulla onnisti. Somalit saapuivat, pakolaiset suoraan soma – eiku lumumban ylipistosta moskovasta, Vainoa pakevat, rautatieasemalla ulisevat nassesedät toivat vihdoin kunnon rasisimin suomeen. Raiskailu, husuttelu, murhailu ja yleinen perseily saivat vihdoin rasismin valtavirtaan suomessakin.

Pyssymies

QroquiusKad kirjoitti...

Mihin tämä johtaa?

Ensinnäkin se koulu on tosi pelottava paikka niille, jonkalaisille se oli sitä myös ummehtuneen impivaaralaisessa Kekkoslovakiassa.
Niille, joidenlaiset tekivät ensinmainittujen koulunkäynnistä helvettiä, eivät juurikaan kärsi nykymenosta:

he liittoutuvat luontevasti uussuomalaisten kanssa ja alkavat omaksua heidän kultturiaan eikä toisinpäin.
He hokevat wallah wallahia, shuluk sharmutoa ja allahuakbaria, terrorisoivat heikommiksi tietämiään ja ovat matelevan nöyristeleviä vahvemmiksi tietämiään kohtaan.
Ovat röyhkeitä, katteettoman ylimielisiä eivätkä tunne pienintäkään häpeää hyökkäämisestä kymmenen yhtä vastaan.

Monet tytöt tyrkyttäytyvät heidän seuraansa ja pääsevät osallisiksi tutustumispenetraatioista, usein suurella joukolla.
Ensin he eivät tajua, mitä tapahtui. Sen jälkeen heidän on yritettävä keksiä mitä tapahtui, miten ja miksi;
se oikea vastaus kun ei ole sallittu.

Kas, silloin he joutuisivat myöntämään ettei se uussuomalainen olekaan aivan samanlainen kuin suomalainen, vaan hirvittävällä tavalla erilainen.

Lopputuloksena on intersektionaalinen feministi, joka raivoaa tolkuttomasti suomalaisen miehen loputtomasta väkivallasta suomalaisia naisia kohtaan, jonka uhriksi hänkin on joutunut!
Siinä vaiheessa hän muistaa jo itsekin sen tapahtuneen juuri niin.

Ne muut joutuvat vain toteamaan, ettei Suomi olekaan enää kotimaa eikä varsinkaan isänmaa.
Ne, jotka kykenevät, muuttavat johonkin turvalliseen maahan.
Ne, jotka eivät siihen pysty, voivat valita vain alistumisen.

Arabiaksi islam.

Anonyymi kirjoitti...

Hei, olisi kiinnostavaa kuulla Ykän mielipiteitä Sinimustasta Liikkeestä. Mitä mieltä olet heistä ja heidän ohjelmastaan?

T. Pullamössösukupolvi Hämeestä

Lissu vaan kirjoitti...

Taas kerran näiden egofasistien uhreiksi joutuvat lapset.
Jos kaikki se sukupuolisekoilu varhaiskasvatuksesta alkaen yläasteen oppikirjoihin asti meni läpi, niin menee kaikki muukin, mitä ikinä suvaitsevaisuuden nimissä keksitään sisään ajaa.
On niin hienoa olla syvästi tiedostava.
Vaikeaa on niillä kasvatuksen ammattilaisilla, jotka näkevät, ettei keisarilla ole vaatteita lainkaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle, Qroquius Kadille, Pullamyssysukupolvelle Hämeestä ja Lissulle vaan & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Tuossahan se asian historia oli varsin hyvin tiivistettynä.

Qroquius Kad: Piru vie. Oikeastaanhan tuo ei ole tulevaisuutta vaan osittain jo nykypäivää.

Pullamyssysukupolvi Hämeestä: Minulla ei ole mitään sitä vastaan että on useampia vaihtoehtoja. Suomen politiikan mannerlaatat vaan liikkuvat niin hitaasti että liike tuskin saa kovin suurta suosiota.

Lissu vaan: Juuri näin. Tämän myllytyksen lopullinen kohde ovat nimenomaan lapset.

Anonyymi kirjoitti...

Huomattavasti tärkeämpää olisi puuttua rakenteellisen korruptioon, mikä rehottaa Suomessa ja mitä ei osata tunnistaa ja mille ei haluta tehdä mitään, vaikka osattaisiin tunnistaa. "Kaverille keikkaa ja minä ennen muita".

Osaamisen vaatimustasoa on jo vuosia hivutettu alaspäin, jotta kielitaidottomana pääsee töihin. Ajatelkaa, että Espoossa kuljettaa vammaisia, sairaita lapsia, vanhuksia, dementikoita kuskit, joilta ei vaadita edes bussikuljettajan kielitaitotasoa saatikka kulttuurimme tai minkään muunkaan työssä vaaditun osaamista, vaan A2 eli lähes olematon suomenkielen vaatimus. Vammaispalvelun pomo oli tokaissut asiaa ihmetelleelle, että sehän on parannus, tähän asti ei ole vaadittu minkäänlaista kielitaitoa. Tämä siis vuonna 2021. Vammaisten ja vanhusten päähänpotkimista.

Törmään joka päivä yhä kasvaviin kielioppivirheisiin kaikkialla. Pizza-kebabmainokset, kaupunkien ja muiden päätöksiin, tiedotteita, joista pääsee hyvin jopa jyvälle siitä minkämaalainen virheet on tehnyt. Huonon kielitaidon salliminen, läpi sormien katsominen on vaarallista, jos/kun ei osaa/ymmärrä lukemaansa ohjetta vaikkapa sairaanhoitajala/lähihoitajan ja ennen kaikkea se heikentää myös suomalaislasten, äidinkieleltään suomalaisten kielitaitoa. Eikä voi väheksyä sitä miten se osaltaan on heikentämässä myös yhteisvastuuta, kun joukossa on niitä jotka eivät sopeudu, ole meitä ja puhu samaa kieltä, vaan sinne päin vähän hoono soomia, tarttuu hällävälimeininki helposti muihinkin.

Kiitän omaa tuuriani, että lapseni ovat saaneet kasvaa omiensa kanssa, kuulla omaa kieltänsä ja elää paljon turvallisemmassa ajassa. Ovat he saaneet elää ulkomaillakin, matkustalla. Oppineet ymmärtämään, että maassa maan tavalla tai maasta ulos.

Tulee vielä aika, kun tyhminkin suomalainen tajuaa mistä on kyse. Tuleeko silloin tai sitä ennen uusi sisällissota, vastakkain me suomalaiset ja muiden mieliset suomalaiset, jää nähtäväksi.

Eräs sodan keskeltä Suomeen muuttanut ulkomaalainen sanoi kerran, että niin kauan kuin Suomessa on asiat hyvin, ei suurinta osaa kiinnosta ja että kun alkaa kiinnostaa, voi olla jo liian myöhäistä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Tiivistit nykypäivän erittäin osuvasti.