maanantai 16. elokuuta 2021

MANAAJAT

Pinnanmaa, Lälläveden kunta, näitä päiviä…

Tunnetut ja tavoistaan sekä asenteistaan häpeämättömät käppäukot Perskeleen Ykä ja Lötjösen Eelis olivat juuri ylittäneet Huitsinnevadan ja Lälläveden kunnanrajan. Tällä kertaa liikkeellä oltiin Ykän UAZilla sillä kyytiin odotettiin vielä kolmatta seuralaista. Miehet olivat vakavalla asialla sillä eräs Lötjösen Lällävedellä asuva kaveri oli rimpauttanut ja sanonut epätoivoissaan Lötjöselle:

- Kuule se on nyt Eelis sillä lailla että meidän tytär tarttee apua. Parasta mahdollista sellaista.

- Eikös lääkäri ole sitä varten?

- Ei nyt auta lääkärit, tippa-iitat eikä välskärit. Kas kun se tyttö on riivattu. Feminismin piru on iskenyt siihen ja se pitää sitä täysin vallassaan.

- Mutta miten hitossa? Eihän Pinnanmaalla ole feminismiä. Viimeisetkin naurettiin Hömpstadista ulos jo vuosia sitten. Ja eihän niitä muualla Pinnanmaalla ole koskaan ollutkaan.

- Niistä on tullut ovelia. Ne olivat lähettäneet tyttärelle Vulvaattori-lehden ilmaisjakelukappaleen. Ja vielä läpinäkymättömässä kirjekuoressa. No, ressukka aukaisi sen ja sieltähän se tärähti päin lärviä ja vei sielun. Se meni – hitto en ilkee sanoakaan – Helsingin yliopistoon lukemaan uhriutuvaa ja yleisnillittävää naistutkimusta. Eikä siltä tule enää selkeää sanaa ollenkaan. Se virkkaa jo vittujakin ja käy kiroiluiltamissa. Kohta se ajelee päänsä, hakkauttaa sen täyteen tatuointeja ja muuttaa pärstänsä Rapalan näyteikkunaksi. Mutta nyt se on käymässä meillä kotona viikon verran. Te kuulemma tunnette voimallisen manaajan.

Jo vain tunnemme, totesi Lötjönen, soitti Ykälle ja toverukset pistivät korppipostin lentämään Uuden Hyisianan kuntaan Taemmalle Hyijärvelle jossa heidän vanha tuttavansa Väinämöinen asui. Miehethän olivat  aika ajoin saunoneet hänen kanssaan. Korppiposti toimii pikkuisen nopeammin kuin valtakunnan posti ja varttitunnissa korppi palasi pitäen nokassaan tuohenpalasta:

LÄHTEKÄÄ LIIKKEELLE SAMANTIEN. MINÄ HYPPÄÄN MATKALLA KYYTIIN. V.

Ei muuta kuin UAZin paku liikkeelle ja Lälläveden puolella pakun takapenkille ilmaantui tyhjästä tuttu valkopartainen hahmo joka sanoi samantien:

- Painahan Ykä sitä kaasua niin että lumpio tirskuu. Nyt ei auta viivytellä. Viaton sielu on vaarassa joutua ikuiseen lässytyksen ja tekouhriutumisen kadotukseen. Annan teille pyhät kirjoitukset jotka pitävät teidät kiinni todellisuudessa. Meillä on vastassamme vahva demoni.

Ykä sai Tekniikan Maailman vuodelta 1974 ja Lötjönen Kansa Taisteli-lehden samalta vuodelta. Väinämöinen jatkoi:

- Käytämme käänteismanaamistekniikkaa. Emme yritä karkoittaa feministidemonia vaan annamme sille juuri sitä mitä se väittää haluavansa. Näin pyrimme herättämään riivatun, että se karkoittaa demonin itse. Te lausutte vuoronperään peruskaavaa ja minä hoidan loput.

Perillä ei jäänyt epäselväksi minkä kanssa oltiin tekemisissä. Riivattu vähän yli parikymmenvuotias tyttö tuijotti manaajia vihan täyttämällä ilmeellä ja päästi suustaan julmia intersektionaalisia sanoja. Ei ollut aikaa hukattavana. Väinämöinen otti ohjat käsiinsä:

- Ykä! Kaavan ensimmäinen  osa!

Ykä piti kiinni Tekniikan Maailmasta ja lausui:

- Ensimmäisen kerran. Tämä rituaali vapauttaa sinut kaikesta patriarkaalisesta sorrosta ja mielivallasta. Olet tasa-arvoinen. Täydellisen tasa-arvoinen.

Tämän jälkeen Väinämöinen lauloi voimallisen veisun joka näytti riivatulle elämää täydellisessä tasa-arvossa eli riivattu eli tyttö oli tykkylumisessa metsässä korjaamassa hajonnutta sähkölinjaa, sitten syvällä viemärissä aukomassa tukoksia työnaisen hymy housuista paistaen ja yleensäkin töissä joissa epätasa-arvoisessa maassa ei pahemmin naisia näkynyt. Väinämöisen veisu sai riivatun myös tajuamaan että juuri hänen työstään viedyt verot elättivät toimistoissa notkuvia ja sorretun asemastaan kitiseviä… mutta… nehän olivat…

Feminismin riivaama tyttö päästi hirvittävän huudon jolla demoni yritti vierittää lähellä reaalimaailmaa käynyttä uhriaan takaisin syvyyksiin. Väinämöinen jatkoi:

- Lötjönen. Sinun vuorosi. Ole luja. Pysy kaavassa.

- Toisen kerran. Tämä rituaali vapauttaa sinut kaikesta patriarkaalisesta sorrosta ja mielivallasta. Olet tasa-arvoinen. Täydellisen tasa-arvoinen. Samalla viivalla kaikessa. Aivan kaikessa. Nainen ja mies.

Nyt Väinämöinen jatkoi veisuaan joka oli niin voimallinen että lähimmän kilometrin säteellä autojen sytytysjärjestelmä hyytyi hetkeksi ja radioista kuului vain kohinaa. Veisu näytti riivatulle sen, että hän oli naisena armeijassa, tukka tasa-arvoisesti kynittynä suorittamassa pakollista asepalvelustaan. Hän oli joukkueensa kanssa jonkun vetisen suon reunalla aivan järkyttävän painavien varusteiden kanssa ja komentoa pitävä vääpeli huusi että pannaan nyt saatana vähän meininkiä. Joukkue ryömien suon yli, mars mars!

Feministinen demoni ei halunnut päästää irti uhristaan joka oli selvästi yrittänyt irtaantua tajutessaan että feministinen näkemys tasa-arvosta oli kaikkea muuta kuin tasa-arvoinen. Demoni päästi ilmoille hirvittävän kirkumisen. Aivan kuin tuhat vihaista intersektionaalista feministiä olisi yhtä aikaa laittanut vahingossa tabascoa jalkoväliinsä ja rääkynyt laumana vaatien jotain miestä syytettäväksi tuskastaan jonka olivat itse aiheuttaneet. Niin Ykä kuin Lötjönen sanoivat Väinämöiselle että nyt lurahti kyllä lusikallinen lahkeeseen kummallakin. Mutta Väinämöinen antoi olemuksellaan heille voimaa ja kestävyyttä vaikka he pelkäsivätkin vihollisista julmimman ja armottomimman edessä.

- Ykä! Lötjönen! Nyt molemmat yhtä aikaa!

- Kolmannen kerran. Tämä rituaali vapauttaa sinut kaikesta patriarkaalisesta sorrosta ja mielivallasta. Olet tasa-arvoinen. Täydellisen tasa-arvoinen. Ei enää misogyniaa. Ei koskaan. Vain sinä ja osaamisesi. Vain sinä ja osaamisesi!

Väinämöinen lauloi kolmannen veisunsa joka voimallisuudessaan ylitti vielä kaksi ensimmäistä. Hömpstadin Vähänköehkäopiston mittauslaitteet havaitsivat Lällävedellä huomattavaa sekä seismistä että läränormaalia aktiviteettia. Veisu näytti riivatulle – vaikka demoni yritti sen kaikin keinoin estää – sen tilanteen että internettiin kirjoittaessaan feministinaisten piti pystyä perustelemaan kirjoittamansa eikä tasa-arvoisessa maassa ollut enää mahdollista vedota naisvihaan jos sattui saamaan kyistä ja perusteltua arvostelua. Sehän olisi feministin helvetti. Pitäytyä pelkässä asiassa. Demonin selkäranka oli melkein katkeamassa ja Väinämöinen huusi:

- Nyt kaikki kolme yhdessä!

- Samat oikeudet miehille ja naisille! Ja samat VELVOLLISUUDET miehille ja naisille!

Silloin se tapahtui.

Viimeiset voimalauseet olivat feministiselle demonille liikaa. Se oli hävinnyt taistelunsa. Demoni irtaantui nuoresta naisesta ja kohosi ilmaan. Nyt näkyi, minkälainen se oli ilman sitä ruokkivaa uhria. Pelkkä itsensä pallon lailla pullistanut tyhjyys. Se alkoi hajota, päästäen hajotessaan voimattoman kirkaisun. Tyttö avasi silmänsä, katsoi manaajia ja sitten vanhempiaan. Hymyillen hän sanoi:

- Tarttee mennä käymään läppärillä. Minä ilmoitan sinne yliopistoon lähteväni sieltä huuthelvettiin. Ja alan sitten kattella opiskelupaikkoja. Tiedättehän, semmosia joissa opitaan ammatti eikä hankita oppiarvoa. Ajattelin ottaa jatkossa vastuun omista teoistani ja lopettaa jatkuvan miessukupuolesta syyn etsimisen.

Helpotus talossa oli käsinkosketeltava. Väinämöisen vakaa ja voimakas laulu oli voittanut demonin, vaikka taistelu oli ollut armoton. Yksi viaton sielu oli pelastettu ikuiselta ylianalysoivan lässytyksen ja tekouhriutumisen kadotukselta.


20 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moro Ykä,
Tämä pläjäys oli loistava!

Voi Aikoja Voi Tapoja

Anonyymi kirjoitti...

Manaajakaan ei taida auttaa enää Sanoma Oy'n julkaisuihin. Ne ovat jo Homosanomat Oy. Tiedä haluavatko vain vittuilla pienipalkkaisille heteroille jotka puurtavat päivän töissä. Niitä on kuitenkin vielä eniten, onneksi. Eivät vaan saa enää ääntään kuuluviin. Palkankorotuksista puhumattakaan. Hyvät palkat tienaa nykyisin vain hölynpölytöissä.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Vaka vanha Väinämöinen, tietäjä iänikuinen,
elelevi aikojansa
noilla Väinölän ahoilla,
Kalevalan kankahilla.
Laulelevi virsiänsä,
laulelevi, taitelevi.

Lauloi päivät pääksytysten,
yhytysten yöt saneli
muinaisia muisteloita,
noita syntyjä syviä,
joit' ei laula kaikki lapset,
ymmärrä yhet urohot
tällä inhalla iällä,
katovalla kannikalla.

Lauloi vanha Väinämöinen:
järvet läikkyi, maa järisi,
vuoret vaskiset vapisi,
paaet vahvat paukahteli,
kalliot kaheksi lenti,
kivet rannoilla rakoili.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Voi Ajoille Voi Tavoille, Anolle ja Terho Hämeenkorvelle & kiitos kommenteistanne.

Voi Aikoja Voi Tapoja: Lämmin kiitos. Juttuhan pläjähti kerralla mieleen kun näin netissä tuon kuvan. Se pyörii netissä nimellä ”feminism leaving womens body”.

Ano: Ei taida Väinämöinenkään mahtaa mitään Sanoma Oy:lle eikä muullekaan valtamedialle. Ja tuo rahvaalle vittuilu on varsin selkeää.

Terho: Huitsinnevadan Paikallisdemokraatin haastattelussa Väinämöinen totesi että Joukahaisen suohon laulaminen oli leikintekoa feminismin pirun karkoittamiseen verrattuna. Kas kun Joukahainen pani muuten vaan hanttiin mutta feminismillä on apunaan sokea itselleen valehteleminen ja valheeseen uskominen.

Anonyymi kirjoitti...

UAZ on toksisimman maskulistin ajoneuvo, Hummer on sen rinnalla metroseksuaalin vihreä vaihtoehto. Ainoa UAZia toksisemman maskuliini ajoneuvo lie T-34, ehkä GAZ:n maasturikin.

Vanhanaikainen, vuosimallia -74, feminismi on vaaratonta ja ihan hieno juttu. Tunnen useita vanhanaikaisen feminismin kannattajia, toki aikoinaan ajatuksensa herättivät keskustelua. Mm. tyttöystäväni ajatteli tyttöjen tajuavan pitkää matikkaa ja kelpaavan dippa-insseiksi. No, nyt se on tekniikan tohtori. Nyttemmin kuluu tuttavapiiriini montakin tyttöinssiä ja tyttö-dippa-inssiä. Toki tämä ei ole ITC-alalla erikoisen kummallista.

Nykyinen interjotain feminismi on ihan houreista, tavoitteensa hämäriä ja vahingollisia. Mutta se vanha feminismi: ”Samat oikeudet miehille ja naisille! Ja samat VELVOLLISUUDET miehille ja naisille! ” - Ei tässä ole mitään vikaa. Olen tämmöisen feministin kanssa ollut jo kauan yhdessä ongelmatta.

Pyssymies

Juha Kivela kirjoitti...

Erinomainen kirjoitus, kuten toki aiemmatkin!

"... apunaan sokea itselleen valehteleminen ja valheeseen uskominen". - Naulan kantaan kipinöitä väkevästi iskien, Ykä! Juuri tästä on useassakin tilanteessa ja asiassa Suomessa kysymys! Politiikka ei tässä ole poikkeus, vaan päinvastoin!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle ja Juha Kivelälle & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Niin UAZiin kuin GAZiin tuli törmättyä inttiaikana. Niitä vanhanaikaisia feministejä löytää varmaankin nimenomaan sieltä kovien tieteitten puolelta. Tämä hourepuoli on kotoisin niistä pehmeämmistä tieteistä jotka eivät ole tieteitä ollenkaan vaan uskonnon ja politiikan sekoitusta.

Juha: Lämmin kiitos. Ja tuossa valheeseen uskomisessa ollaan muuten tässä maassa menossa tilanteeseen jossa sen valheeseen uskomisen horjuttaminen faktoilla pyritään saamaan rikolliseksi.

QroquiusKad kirjoitti...

Tällaisen lukemisesta tulee vähän sama efekti kuin näkisi hyvää unta, josta tietää kohta heräävänsä.

Tässä keljussa tosimaailmassa, jossa meidän on pakko elää näyttää nykymeno sellaiselta, että sen päätyttyä ei yhdelläkään eurooppalaisella naisella ole enää äänioikeutta eikä muitakaan yhteiskunnallisia oikeuksia. Ei ole kyllä läheskään kaikilla miehilläkään:

ne on viety joko Euroopan valloittaneiden islamistien tai konservatiiviseen vallankumoukseen nousseiden euromiesten toimesta.

Kummassakin tapauksessa kyyti on oleva kylmää ja jälki hirvittävän rumaa.

Ja ensinmainittu vaihtoehto näyttää koko ajan todennäköisemmältä.

Anonyymi kirjoitti...

Heh, muisti palaa pätkittäin. Se GAZ on hieno maasruri, kuski näkee vasemman etupyörän ja vastavasti repsikka oikean. Sillä voi ajaa tarkasti kuin moottoripyörällä. oottori vaatii korkeaoktaanisya - 87 okt - käynnistyäkseen, sen jälkeen piisaa 78 oktaaninen. Ennen sammutusta kannattaa käyttää sillä korkeaoktaanisella pari minuuttia. Varatankkiin 78 ja päätankkiin 87 oktaanista. Varatankin hana on etupenkin alla. 78 oktaaninen tuoksuu miehekkältä...

Lady of the House toimii ns. taiteellisella alalla, kirjanpidon* alalla tarkemmin. On silti hyvin perinteinen feministi. Voi olla, että sotataiden opiskelu on vaikuttanut asiaan.

*Mikä vaan saadaan näyttämään miltä vaan käyttämällä ns. luovia kirjauksia. Vasta rahojen loppuminen paljastaa tilanteen, tai ikävä ja etevä kirjanpitäjä.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Nythän feministimme voivat katsella kuinka naista arvostava islam toimii Afganistanissa. Mutta eiväthän ne katsele. Ja jos katselevat niin eivät välitä. Ne elävät täysin omassa mielikuvamaailmassaan.

Pyssymies: Puhuin muuten puppua nyt kun tarkemmin muistelen. Se maasturi johon intissä törmäsin ei ollut kuormurinokkainen GAZ vaan se UAZin maasturi. Niitä luovia kirjauksia käyttää hallituskin. Lahjoitetaan melkein seitsemän miljardia, saadaan törsätä niistä kaksi miljardia vihreään siirtymään joten me ollaan tienattu kaksi miljardia.

Anonyymi kirjoitti...

kylläpä oli positiivinen ja hyvyyden voimiin uskoa valava tarina.
Kiitos.

Jaska Brown kirjoitti...

Missähän AMK:ssa mahdetaan tuollaisia manaajia kouluttaa? Työt eivät ainakaan lopu ihan äkkiä kesken.
Oletkos Ykä muuten huomannut, että ”toksinen maskuliinisuus” on olemassa, mutta ei ”toksinen feminismi”? Tämähän voi aiheutua vain siitä, että feminismi on toksista jo määritelmällisesti eikä kaipaa siksi lisämäärettä. Samalla tavoin kuin ei ole olemassa ”vasemmistopopulismia”.
Niin tosiaan, tuo GAZ:in tankin hana... muistoja. Nousi haju sieraimiin saman tien.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, muuten asiallinen kirjoitus mutta kuva on selkeästi lavastettu. Yksikään feministi ei kulkisi kuvan mukaisessa, miesten silmää miellyttävässä, asusteessa tai pitäisi ulkonäöstään huolta kuten kuvan nuori neiti. Tässä voisi viitata Ykän itsensä tekemään feministikalenteriin.

Minkähänlainen rääkäisy kuultaisiin jos Väinämöinen assistentteineen vietäisiin megafoonein varustettuna esim. Senaatintorille manaamaan? Taitaisi tulla housupyykkiä Rovaniemeä myöten!

t.Puupääuko

Anonyymi kirjoitti...

Manaajien pitäisi tehdä keikka säätytalolle silloin kun siellä hallitus leikkii iltakoulua, joka on oikeasti leikkikoulun ja kauhukabinetin sekoitus.
Huru-ukko

QroquiusKad kirjoitti...

Kyllä sinä veli Jaska olet ollut nyt hiukan huolimaton:

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/paulisumanen/267540-mita-on-toksinen-feminismi/

Toksisen feminismin miehinen vastakohta olisi tosin toksinen maskulismmi. Puheenaolleen toksisen maskuliinisuuden vastine on toksinen feminiinisyys:

https://www.is.fi/seksi-parisuhde/art-2000006109149.html

Määriteltyjä käsitteitä siis molemmat, vaikka jostain ihmeen syystä eivät ole yleisessä käytössä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Jaska Brownille, Puupääukolle, Huru-ukolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Kiitos sinullekin. Jutun ideahan oli sinänsä se että feminismin käsitys tasa-arvosta on kaikkea muuta kuin tasa-arvoinen.

Jaska: Taitaa tuo taito olla katoavaa kansanperinnettä. Ehkä se pitäisi elvyttää uudestaan. Mutta joo, olen huomannut. Feminismi on itsessään hyvin toksista. En haluaisi tavata sitä vielä toksisempaa versiota. Ja vasemmisti taistelee populisteja vastaan jotka puolestaan taistelevat realismin puolesta utopiaa vastaan.

Puupääukko: Ehkä feminismi ei ehtinyt vielä vaikuttaa kyseiseen neitoseen tarpeeksi? Väinämöistä tarvittaisiin kyllä Helsingissä.

Huru-ukko: Se keikka olisi enemmän kuin toivottava.

Qroquius Kad: Kiitos hyvistä linkeistä. Tuo toksinen feminismi tuli määriteltyä aika osuvasti.

Anonyymi kirjoitti...

Ad Puupääukko. Et kai vaan syyllistynyt slutshamingiin. Ai ai, paha juttu. Tottakai naisella on oikeus pukeutua ihan miten haluaa. Vaikka feminisrit yleensä suosivatkin jätesäkkiä tai marimekkoa tai muuta säkkivälineen tuotetta.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. Tulee myös muistaa että feministien mielestä islamilaisten maitten naiset pukeutuvat säkkivälineen tuotteisiin täysin vapaaehtoisesti ja kenenkään pakottamatta.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä oli niin hykerryttävän hauska. Itse asiassa tuota vertausta demonin karkottamiseen... se menee paljon sen edemmälle. Todella hieno kirjoitus! Lajissaan yksi yksi Ykän parhaimpia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano, ja lämmin kiitos kannustuksesta. Sillä on suuri merkitys.