maanantai 30. elokuuta 2021

TODELLISUUSVARAS

Radanvarsikaupunki, joskus lähitulevaisuudessa…

Löytävän Keskuspoliisin vanhempi kuulustelukonstaapeli Jan-Erik Lapanen istui toimistossaan ja odotti seuraavan kuulustelun alkamista. Lapanen otti tehtävänsä erittäin vakavasti ja uskoi asiaansa. Hän oli uuden koulukunnan poliiseja ja valmistunut Tampereen yliopiston ideologisesti soveltavan lainsäädännön ja poliisitoiminnan laitokselta. Varsinainen hikinen poliisitoimi kuului edelleenkin poliisi-amk:sta valmistuneille. Lapasen ja hänen alati lisääntyvien kollegoittensa päävastuu oli yhteiskunnallisen ideologisen puhtauden mahdollisimman tehokkaassa säilyttämisessä. Se oli prioriteetti joka meni ylitse kaiken muun.

Siitä oli kyse nytkin. Kuulustelua odotti kolme kotoaan selliin kuskattua miestä. Armas Haranrääk, Kauto Keinonen sekä Magnus Höhlestö. Miehille ei tietenkään oltu kerrottu pidätyksen syytä ja miehet olivat muhineet vuorokauden pidätyssellissä. Epätietoisuus yhdistettynä vapauden menetykseen oli tehokas painostuskeino ja kuulustelussa he saisivat kyllä tietää syyn. Ja nämä kolme olivat suorittaneet vakavan rikoksensa yhdessä ja yksissä tuumin.

- Tuokaa kuulusteltava Haranrääk sisälle.

Eräs varsinaisen kenttäpuolen konstaapeli toi Armas Haranrääkin kuulusteltavaksi eikä hänen katseessaan näkynyt juuri ammattiylpeyttä eikä myöskään sympatiaa työpöytänsä takana istuvaa kollegaa kohtaan. Konstaapeli piti kuitenkin mölyt mahassaan sillä myös hänen ja hänen perheensä pääelinkeino oli syöminen ja poliisissa poliittinen puoli kertoi oliko pelut pieniä vaiko ei. Suorittavalla puolella ei ollut muuta mahdollisuutta kuin totella.

Lapanen näytti Haranrääkille tuolia. Mies istui ja totesi:

- Olisi kovasti hyvä tietää, miksi minut on köijätty tänne asemalle. Ja raudoissa vielä. Niin kuin olisin pahempikin rikollinen.

- No sellainenhan te olettekin. Siksi te olette täällä kuulusteltavana.

- Mistä ihmeestä on kysymys?

- Siitä kirjoitussarjasta jonka olette tehneet yhdessä Keinosen ja Höhlestön kanssa. Sehän on selkeää yhteiskuntarauhan vastaista propagandaa.

Armas Haranrääkin silmät menivät teevadeiksi.

- Jaa se? Mutta siinähän esitellään kaikille lukijoille tavallisia kansallismielisiä ihmisiä. Perheellisiä ja perheettömiä. Työssäkäyviä, työttömiä ja eläkeläisiä. Heidän elämäänsä ja mielipiteitään. Ja siinä on perustellusti osoitettu että tiedostavaiston puhe ääri-, laita- ja vinkkelijostakin on pelkkä olkiukko. Noissa kirjoituksissa olkiukon tilalle on laitettu oikeat ihmiset. Kyseessä ovat tavalliset, rauhalliset ja lainkuuliaiset ihmiset jotka eivät kannata minkäänlaista totalitarismia. Porukka on vähän niin kuin 1950-luvun demareita. Tai sen ajan kokkareita tahi maalaisliittolaisia. Kuka mitäkin. Muttei mitään natseja. Ja jopa tiedostavaiston puolelta on tullut varsin paljon palautetta että kyseinen kirjoitussarja on poistanut hyvin monelta aivan turhia ennakkoluuloja. Ovatpa todenneet että ehkä jatkossa keskityttäisiin asiaan eikä pelkkiin demonisoituihin mielikuviin.

Jan-Erik Lapanen katsoi kuulusteltavaa ilmeellä jonka saattaisi tulkita lauseeksi ”puhuitpas jätkä itsesi pussiin”. Sitten hän totesi:

- Juuri tuo on rikollista. Olette syyllistyneet todellisuusvarkauteen.

- Mihinkä helev… kun noitten intersektionaalisten lakiasetusten perässä ei tahdo oikein pysyä.

- Kannattaisi pysyä. Pysyisitte siten myös kaidalla polulla. Intersektionaalisen lakiasetuksen HHSK 237 mukaan te olette rikollinen.

- Mitä tuo HHSK muuten tarkoittaa?

- Haavaadeshalluai hassukssäädääks sesmellellem kukkuu.

- No niinhän se olikin. Mutta mitäs se pykälä pitää sitten sisällään?

Lapanen napsautti näytöltään lakiasetuksen näkyville ja alkoi lukea:

Intersektionaalinen lakiasetus HHSK 237: Ideologisesti oikeaoppisten henkilöiden maailmankatsomus ja minäkuva pohjautuvat oikeaoppisiin mielikuviin. Näitä mielikuvia ei saa horjuttaa millään perusteella sillä se on sekä henkilökohtaisen mielenrauhan että yhteiskuntarauhan horjuttamista.

Jos joku horjuttaa näitä mielikuvia väärinkäytettyjen faktojen avulla, hän samalla horjuttaa oikeaoppisten henkilöiden käsitystä todellisuudesta. Pahimmassa tapauksessa oikeaoppisen henkilön maailmankuva ja oma minuus saattaa romuttua ja tämä tulkitaan poliittiseksi henkiseksi väkivallaksi jota kohdellaan yhtä vakavasti kuin ruumiillista väkivaltaa.

Kyseinen toiminta on henkilökohtainen todellisuusvarkaus ja siitä maksimirangaistus on kaksi vuotta ehdotonta vankeutta. Törkeän henkilökohtaisen todellisuusvarkauden minimirangaistus on kaksi vuotta ehdotonta ja maksimi viisi vuotta.

Lapanen jatkoi:

- Niin. Teistä on tehty kaikkiaan kahdeksankymmentäyhdeksän rikosilmoitusta ja jokainen koskee nimenomaan todellisuusvarkautta. Olette tietoisesti riistänyt ihmisten todellisuuskäsityksen väärässä tarkoituksessa esitetyillä oikeilla faktoilla ja syyllistynyt näin raskauttavien asianhaarojen vallitessa tehtyyn poliittiseen henkiseen väkivaltaan. Kiistättekö syyllisyytenne?

- Hä? Tokihan minä niitä kirjoituksia olen tehnyt mutta nimenomaan yhteiskuntarauhaa ylläpitävässä tarkoituksessa ja nehän ovat saaneet hyvän vastaanoton. Jopa tiedostavalta puolelta. Eivät ne mitään rikollista ole.

Vanhempi kuulustelukonstaapeli Jan-Erik Lapanen huokaisi ja totesi:

- Sen lisäksi että syytetty selkeästi tunnustaa syyllisyytensä hän ei myöskään osoita mitään katumusta teolleen. Kuulustelu päättyy ja asia siirtyy syyttäjälle.

Armas Haranrääk ymmärsi mistä suunnasta tuuli puhaltaa ja kysyi:

- No mikä tuomio minua sitten odottaa?

- Kyse on törkeästä todellisuusvarkaudesta joka on kohdistunut suureen ihmisryhmään raskauttavien asianhaarojen vallitessa. Kyllä tästä se neljästä viiteen vuotta istumista tulee. Varsinkin kun rikoksenne on kohdistunut työtätekemättömän palkansaajaväestön ideologiseen etujoukkoon. Voitte tietysti pudottaa istumisen määrää julkisella häpeärangaistuksella.

- Minkäslainen se sellainen sitten on?

- Tunnustatte Radanvarsikaupungin torilla asianomistajien ja paikalle kutsutun yleisön edessä että olette tehneet rikoksenne ainoastaan tarkoituksena loukata ja satuttaa. Tunnustuksessanne toteatte että asianomistajien todellisuuskuva on oikea ja te itse olette valehdelleet. Eli tunnustatte, että  niin te, kuin ne ihmiset joista olette puhuneet olette juuri sitä kaikkea pahaa ja vastenmielistä jota teidän on väitetty olevankin. Pyydätte anteeksi henkilökohtaisesti heiltä kaikilta ja kadutte tekoanne. Luonnollisesti häpeärangaistus menee suorana valtakunnan verkkoon.

- Eli minun siis pitää valehdella julkisesti.

- Kyllä. Mutta kyse on vastuullisesta valehtelusta jolla palautetaan ihmisille takaisin heidän oikeaoppinen mielikuvansa.

Lapanen painoi työpöytänsä nappia:

- Viekää kuulusteltava pois ja tuokaa seuraava.

Konstaapeli vei Haranrääkin selliinsä ja uutta kuulustettua odottaessa Jan-Erik Lapanen ajatteli että tämä maa oli aivan liian pitkään saanut olla faktojen anarkia jossa tosiasioita sai kuka tahansa käyttää ilman viranomaisten ideologista valvontaa, määrittelyä ja ennen kaikkea lupaa. No, siitä tehtäisiin nyt loppu. Vapaa ajattelu oli syöpä, josta toimivan yhteiskunnan tulisi parantaa itse itsensä. Keinolla millä hyvänsä. Ja parannuttuaan yhteiskunta siirtyisi oikeitten mielikuvien aikaan ja siinä myös pysyttäisiin. Totuus oli aivan liian vaarallinen asia vapaasti levitettäväksi.


10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuvaa aika hyvin sitä, miten faktojen esittäminen yhteiskuntaa koskevien riskien ja haitallisten prosessien torjumiseksi voi tuottaa ongelmia.

Anonyymi kirjoitti...

Koulujemme Pisa-tulokset näyttävät romahtaneen viimeisimmässä. Syynä eivät tietenkään ole kulttuuriamme rikastavat mamut, vaan suomalaiset jotka eivät ole tarjonneet riittävästi tukea (rahaa) kotouttamiseen, koulutuksen tukemiseen, lukemisen ja kirjoittamisen opettamiseen avustajineen tulkkeineen taluttajineen ja vartijoineen. Ongelma ratkaistaan tietenkin lisäämällä rahaa erityisille kohderyhmille parisataamiljoonaa ja PISA tulokset lähtevät nousuun kuin raketti.

Vasarahammer kirjoitti...

Tähän kohtaan sopii Theodore Dalrymplen sitaatti:

" “Political correctness is communist propaganda writ small. In my study of communist societies, I came to the conclusion that the purpose of communist propaganda was not to persuade or convince, not to inform, but to humiliate; and therefore, the less it corresponded to reality the better. When people are forced to remain silent when they are being told the most obvious lies, or even worse when they are forced to repeat the lies themselves, they lose once and for all their sense of probity. To assent to obvious lies is in some small way to become evil oneself. One's standing to resist anything is thus eroded, and even destroyed. A society of emasculated liars is easy to control. I think if you examine political correctness, it has the same effect and is intended to.”

Jutun konstaapeli Lapanen, josta tulee etäisesti mieleen eräs helsinkiläinen ylikomisario, pakottaa kuulusteltavat toistamaan valhetta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle ja Vasarahammerille & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Jep. Sillä ne faktathan sotivat oikeaoppisia mielikuvia vastaan.

Ano2: Kyllä, ja tämä pakkovalehtelu jatkuu edelleenkin. Sillä muutenhan jouduttaisiin tunnustamaan, että koko monikultturistinen kokeilu on mennyt alusta saakka perseelleen.

Vasara: Sopii kuin nenä päähän.

Anonyymi kirjoitti...

Vihafaktat kuriin!

Jan-Erik-wannabeet, taponen, toiviainen & co. eivät tajua, etä kun faktan kertominen katsotaan yhtä vakavaksi kuin väkivalt,a ei väkivalta ole tosiasian kertomista kummempi juttu.

Pyssymies

Toinen professori kirjoitti...

Halla-ahon oikeudenkäynnit kai menivät aika pitkälti tämän kirjoituksen mukaisesti. Yritin etsiä korkeimman oikeuden tuomiota (sanamuodot nähdäkseni), mutta ainakaan pikaisella haulla sitä en löytänyt. Ajatus kai kuitenkin oli, että vaikka monet Halla-ahon esille tuomat asiat olivat totta, näitä tosiasioita ei olisi saanut kertoa. Sitäpaitsi Halla-ahon kirjoitus oli osaksi satiirinen muunnelma Kalevan artikkelista, jossa väitettiin humalassa tappamisen olevan suomalaisen mahdollisesti geneettinen erityispiirre. Halla-aho korvasi tässä suomalaiset somaleilla ja humalassa tappamisen loisimisella (tai jollakin vastaavalla). Halla-aho vieläpä korosti, että tätä hän ei esitä tosiasiana.

Halla-ahon tuomio on osoitus Suomen oikeuslaitoksen syvästä alennustilasta. Toinen juttu on, että järjetön tuomio teki Halla-ahosta tunnetun ja mahdollisesti ratkaisi sen, että hänestä tuli Perussuomalaisten puheenjohtaja. Luulen, että tuomarit ovat jälkeenpäin katuneet antamaansa poliittista tuomiota, sillä sen vaikutus on ollut päinvastainen kuin he ovat tarkoittaneet.

QroquiusKad kirjoitti...

Pakkovalehtelun tarve on jossain määrin outo:
siinä ei ole mitään ihmeellistä, että poliittinen, hallinnollinen ja mediaeliitti toistavat YYA-Suomen toimintakulttuuriksi pakon edessä omaksuttua virallista valehtelua.

Siinäkään ei ole kovin ihmeellistä, että kansakunnassamme on viidenneksen kokoinen joukko, joka HALUAA asioiden olevan nykyisellä tolalla, ja toistelee mielellään valeita, jotka ovat hyvin tarpeellisia Utopiansa saavuttamiseksi.

Eivät oikeastaan niin ihmeellisiä ole myöskään ne Pihtiputaan mummot ja Vähämäläkiän papat, jotka toistelvat valtamedian valeita sellaisinaan;
hehän uskovat niihin, koska heidän mmaailmankuvassaan pappi, poliisi ja lääkäri eivät kertakaikkiaan vain voi valehdella.

Mutta ne kolme viidesosaa, jotka muodostavat viidennen kolonnan ja kansallismielisten lisäksi kansakuntamme enemmistön ovat outo ongelma:
suurin osa heistä TIETÄÄ valehtelun valeeksi – ja siitä huolimatta toistelevat niitä valeita suorastaan kouristukseomaisen oloisesti!

Kaipa heidän korviensa kaikuu jatkuva mantra:
"Ei saa keikuttaa venettä...siitä seuraa kauheita...ei saa keikuttaa venettä..."

Juha Kivela kirjoitti...

Ykä viiltää vallitsevaa yhteiskunnallista todellisuuttamme kuin huippukokki maukasta ja mureaa lihapalaa terävimmällä veitsellään.

HHSK 237. Tuli heti mieleen että mitähän se mahtaa tarkoittaa... no, selityshän seurasi heti perässä. Jotenkin vaikuttaa että nykyinen hallitus lukuisine avustajineen taitanee tarvita myös näitä, joita on yhtä lailla ennätysmäärä Suomen historiassa. Linkin artikkeli tosin maksumuurin takana.

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000008125378.html

Mahtanevat sitten noissa noitapiireissään keksiä noita uusia "lakeja", "asetuksia" ja "säädöksiä".

Vasaran osuvasta lainauksesta tuli mieleen myös taannoinen Tapio Puolimatkan näkemys yhteiskuntamme nykyisestä tilasta. Nyt ihmisten tulisi vain jaksaa joukolla enemmän. Muutoin noitahallituksemme jatkaa valitsemallaan polulla. Pyrkimyksenä betonoida vallitseva tilanne. Historiahan on jo lopetettu tarpeettomana?

Kirjoituksessa oli useita kohtia, joista tekisi mieli kommentoida, mutta ajan rajallisuuden tähden tartun yhteen, joka kovasti minua mietitytti. Julkisesta häpeärangaistuksesta tulee jotenkin mieleen myös aktiivinen katuminen. Näin siis itselläni. Poliittista vaikuttamista sekin. Pyrkimyksenä pitää poliitikot uskollisina yhteiskunnallisen ideologian puhtaudelle.

Puhtaudesta on tehty tosin likaista em. yhteydessä. Moni asia on yhteiskunnassamme käännetty vastakohdakseen. Näin ei voi jatkua enää yhteiskunnassamme. Kun jokin ei voi enää jatkua, sen on loputtava.

Anonyymi kirjoitti...

Eikö kaikesta jo nykyäänkin selviä sanomalla OLEN PAHOILLANI?

Missä ihmeellisessä välissä ja mistä tämä ”pahoillaan olemisen”-kulttuuri rantautui Suomeen?

Voi töpeksiä mitä tahansa ja miten tahansa. Kusta silmään ja lyödä rahat liiviin. Kun homma menee reisille, niin toteaa vaan että ”olen pahoillani”. (Omakohtaisena kokemuksena mm. eräskin F-alkuinen lentoyhtiö.)

Jos vielä tämänkin jälkeen penää oikeuksiensa perään, niin on jo lupa närkästyä.
Minähän jo sanoin, että OLEN PAHOILLANI.

voijumala###

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle, Toiselle professorille, Qroquius Kadille, Juha Kivelälle ja voijumalalle & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Tällä kehityksellä tuohon ollaan jossain vaiheessa päätymässä.

Toinen professori: Halla-ahon tuomio meni juuri näin ja siitä alkoi tosiaankin oikeuslaitoksen jyrkkä alamäki sekä muuttuminen eräänlaisiksi toverituomioistuimiksi. Toinen asia muuten mikä nosti Halla-ahon tunnettavuutta ja suosiota oli se, että valtamedia demonisoi häntä oikein urakalla. Demonisointi kusi sitten omiin muroihin.

Qroquius Kad: Olet oikeassa ja et taatusti ole ainoa joka tuota ihmettelee.

Juha: Valtamediahan on mainostanut kyseisiä feministien noitapiirejä ennenkin. Ja sitten kyseinen porukka vaatii että se pitäisi ottaa vakavasti. Ja nykyisin mainitsemasi häpeärangaistus on käytössä. Väärin ajatteleva ihminen teilataan somessa urakalla, vaikeutetaan hänen elämäänsä ja pyritään viemään hänen työpaikkansa. Hallituksemme muuten taitaa ajatella että se on betonoinut valtansa. Miksi se muuten tekisi näitä ilmastohysteriasuunnitelmia vuoteen 2035 saakka?

voijumala: En tiedä mistä tämä tuli mutta sanotaan että viimeisen kymmenen vuoden aikana se on tullut.