torstai 5. elokuuta 2021

EPÄILYKSEN PIRU JA SIELUNSA MYYNYT

Joskus sitä törmää työtehtävään jonka tietää jo etukäteen aivan turhaksi. Näin tuumasi eräässä luksusluokan asunnossa muuan miehen työpöydän reunalla istuva Epäilyksen Piru. Tuumasipa siinä samalla että toisaalta oli hyvä aina välillä tutustua inhimillisen paatumisen äärimmäiseen tasoon ja täydelliseen moraalittomuuteen. Ne viherpimut jotka eivät nähneet ja kuulleet häntä olivat sinänsä aitouskovaisia ja tavallaan syyntakeettomia. Heillä ei ollut epäilystä teoistaan ja uskostaan koska he eivät lapsellisuudessaan olleet siihen edes kykeneviä.

Mutta tuo mies, muuan mies, joka naputteli tietokonettaan ja nautti samalla kallista konjakkia oli aivan toista maata. Toki hän näki Epäilyksen Pirun. Olipa morjestanut iloisesti ja tarjonnut konjakkia sarvipäällekin. Kyseinen mies oli eräs kokoomuspuolueen taustapiruja. Vaikutusvaltainen hahmo joka teki suunnitelmia ja strategioita joita toiset sitten puhuivat ääneen julkisuudessa. Ne toiset, jotka olivat treenanneet pokan pitämistä äärimmäiseen rajaan. Epäilyksen Piru otti huikat konjakistaan ja kysäisi sitten.

- Sinä sitten latelet propaa ja gandaa ihmisten nieltäväksi?

- Joo, paskaa tuutin täydeltä. Siitä oppii itse asiassa nauttimaan kun sitä on tarpeeksi kauan tehnyt. Siitä tulee sellainen toinen luonto.

- Sitä kokoomuksen uutta ja mukamas tiukempaa maahanmuuttopoliittista linjaakos tusaat?

- Sitäpä hyvinkin niin. Tai viimeistelen sitä. Johan se on julkisuuteen tuotu.

- Vaikka tiedät että se on paskapuhetta alusta loppuun. Sehän oli se teidän kokoomus joka oli hyvin suuressa vastuussa että Suomeen tuli 35.000 jätkää joitten ei olisi kuulunut tulla edes Eurooppaan. Ja se teidän pomo, se varamiehen varamies julistaa edelleenkin että Suomeen pitää köijätä kymmeniä tuhansia ”työperäisiä” maahanmuuttajia. Vaikka jopa sekin orpo piru tietää että maahanmuuttajia on kyllä tulossa mutta eivät ne puhu läntisiä kieliä eivätkä tule töihin,

Kokoomuksen takapiru otti hörpyn konjakistaan ja totesi:

- Aika hyvin sinä sen homman tiivistit. Mutta homman nimihän on katsos se, että suurin osa suomalaisista on siinä harhakäsityksessä että perustuslakimme mukaan ihmisillä on lupa äänestää ainoastaan Järjestelmäpuolueen alaosastoja. Ne ovat kyllä tuosta haittamaahanmuutosta ihan samaa mieltä perussuomalaisten kanssa. Ovat tilanteeseen äärimmäisen kyrpiintyneitä. Mutta kun mieltävät ettei perussuomalaisia saa äänestää kun valtamediakin – johon ne reppanat vieläkin uskovat – sanoo sillälailla niin silloin me kokoomuksessa heitämme niille tyhjän täkyn ja ne menevät taas kerran halpaan. Kuvitellen lapsenuskoisesti että nyt kokoomus tulee ja pelastaa.

Epäilyksen Piru kaatoi itselleen hieman lisää konjakkia, sytytti Pinnanmaalta ostamansa voimasavuke Bostonin ja totesi sitten:

- Ja läpi menee. Joka ainoa kerta. Jopa noissa kunnallisvaaleissa joita edeltänyt kokkareitten EU-tukifarssi meni ylitse parodiahorisontin ja muuttui itse mustaksi aukoksi. Mitenkäs, eikös teitä koskaan hävetä?

Muuan kokoomusvaikuttaja pummasi Epäilyksen Pirulta voimasavukkeen todeten että ei kunnon tupakkia oikein enää ole myynnissä ja vastasi sitten hieman huvittuneena:

- Hävetä? Siis kuvitteletko sinä tosiaan että kokoomus on joku kansanliike? Kokoomus on Oy Puolue Ab. Aivan niin kuin kepu, demarit ja niinpoispäin. Katsos, sarvipää, politiikka on yhteisten asioitten hoitamista. Mutta missä on määritelty se, että termin ”yhteinen” alle kuuluu koko kansakunta? Ei missään. Kokoomus hoitaa omia yhteisiä asioitaan. Ainoana päämääränä pysyä menestyksekkäänä Oy Puolue Ab:na. Ei kai me sitä hyväksytä että meidän kaaderiporukkaa laitettaisiin kortistoon? Se on kuule muurahaiskansalaisten osa se. Ja oletko koskaan kuullut termiä ”saavutetut edut”? Me oltiin tässä junassa ensin ja aiotaan pysyä koska meillä on siihen mahdollisuus. Se, onko meillä siihen oikeus on kysymyksenä täysin merkityksetön niin kuin termi ”oikeus” yleensäkin. Ja lisäksi kokoomus on osa Järjestelmäpuoluetta. Eikä Järjestelmäpuolue tule koskaan hyväksymään että perussuomalaiset pääsisivät valtaan. Jos niin kävisi, niin silloinhan alettaisiin piru vie tutkimaan ihan urakalla että mitäs sitä oikein on viimeiset pari vuosikymmentä touhuttukaan.

- Eli onko niin, että jos gallupit alkavat jossain vaiheessa paukkua persuille pelottavan hyvinä niin kokoomus on valmis kieltämään sen toiminnan? Vedoten ääri-, laita- ja vinkkelisyihin?

- Totta munassa ollaan. Ja tilannehan on meille silloin sinänsä helppo. Kas kun se kieltovaatimus tulee vasemmalta. Se sen aloittaa. Me vaan todetaan että raskain sydämin meidänkin on kannettava yhteiskunnallinen vastuumme. Demokratia on pelastettava demokratialta.

Epäilyksen Piru katseli tuota kokoomuksen taustavaikuttajaa hetken aikaa hiljaa, pää hieman kallellaan. Vähän niin kuin ihminen terraariossa olevaa vaarallista hämähäkkiä ja kiitti mielessään että onneksi on tuo lasilevy välissä. Sitten se totesi:

- Teillä ihmisillä on tapana sanoa sinun kaltaisistasi ihmisistä että te olette myyneet sielunne Pirulle. Mutta meillä Helvetissä on itse asiassa varsin korkea moraali tietyissä asioissa. Ja kaltaistanne moraalittomuutta me ihmettelemme. Tutkijademonit ovat pähkäilleet päänne liikkeitä jo pitkän aikaa. Nimenomaan päänne. Sieluahan teillä ei olekaan. Eikä teille voi palauttaa kadonnutta moraalista selkärankaa sillä teillä ei ole sitä koskaan ollutkaan.

Kokoomuksen taustavaikuttaja totesi lakonisesti:

- Moraalinen selkäranka on ollut jo pitkään urapolitiikassa luokiteltu lähinnä kehitysvammaksi joka estää poliittisen uran kokonaan. Mitä sinä kuvittelit meidän olevan? Valtiomiehiäkö? Ja tilanne on joka tapauksessa juuri sellainen kuin sen tuleekin olla. Totta kai maassa pitää olla hallitseva luokka. Muurahaiskansalaisilla on oikeus illuusioon siitä että se voisi vaikuttaa ja siitä, että sillä olisi edes mielipide. Muurahaiskansalaisella on oikeus ajatella meidän ajatuksiamme ominaan. Ei sille enempää kuulu.

Epäilyksen Piru lennähti pois itsevarman kokoomuslaisen luksusasunnosta todeten itsekseen että ei puhunut oikeastaan ihmisen vaan arkkityypin kanssa. Mutta se tiesi että asiat eivät koskaan olleet lopullisesti betoniin valettuja. Jotenkin sille tuli mieleen keskustelu jonka se oli käynyt erään yhtä lailla itsevarman romanialaisen kanssa joulukuussa 1989. Epäonnistuneen keskustelun jonka jälkeen kyseinen romanialainen meni pitämään parvekkeelle puhetta ja yllättyi.


32 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ilahduttavan tulevaisuudenuskoinen loppu!

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, ja kyllä Epäilyksen Piru tietää! Itse olen aika varma että jutun arkkityyppi edustaa juuri sitä sitä porukkaa joka tätä maata tuhoaa. Joku Pikkusanna on niin tyhjäpää että voikin uskoa omaan hölynpölyynsä, mutta Hutisalo esikuntineen onkin paljon vaarallisempaa porukkaa, ja uskoakseni juuri näitä arkkityyppejä. Se heidän alapuoleltaan löytyvä elokapinafeministimuusukupuoli -porukka on sitä hölynpölyyn uskovaa syyntakeetonta massaa. Mutta pyramidin huippu kyllä tietää mitä tekee.

Toivotaan että Pirun ennakoima kansannousu alkaa ennen kuin jäljellä on vain rauniot ja satojen miljardien velat!

t.Puupääukko

Anonyymi kirjoitti...

Joskus muinaisina aikoina oli sanonta, että jos annat pirulle se vie koko käden. Nyt se kuuluu, että jos annat järjestelmäpuolueelle pikkusormen se vie koko ihmisen.
Huru-ukko

klova kirjoitti...

Kokoomuksen tai miksei Kepulienkin ansioksi voi kai sanoa sen,että yhteisöveroa ei ole lähdetty korottamaan.Vasemmistovihreille korotus varmaan kävisi.

Tuolla on suht iso merkitys ihan kansantaloudellekin ja tietysti ihan henk koht.Ja saivathan nuo aikaan osakesäästötilin,millä ei henk koht ole merkitystä,mutta mitä varsinkin nuorempien kannattais hyödyntää.

Noin yleensä puolueet tarjoavat sitä mitä olettavat kannattajiensa haluavan.Jotain tämän kansan käsityskyvystä kertoo sekin,että viisi miljoonaa ihmistä tarvitsee kymmenkunta puoluetta,jo puoluekentän pirstalointi tekee kaikki uudistukset mahdottomiksi kun hallitukseen tarvitaan aina joku täytepuolue.Vasemmisto ei saa hallitusta kasaan ilman vihreitä ja oikeisto,jos sellaista nyt edes on,saattaa joutua sen eteen että heidänkin on rukoiltava vihreitä hallitukseen,olettaen että esim kepu jää oppositioon.

Ensi vaalien jälkeen voi olla aika erikoiset hallitustalkoot,olettaen ettei nykyinen pohja jatka pohjalla kokoomus,demarit,vihreät ja ehkä ruåttålaiset.Persut ja kokoomus eivät edes hurreilla tai kristityillä saa välttämättä hallitusta kasaan ja kepu jäänee oppositioon.Jäljelle jää mistä valita,eli nykyinen hallituspohja.

Tosin tilanne voi olla silloin se,ettei hallitusvastuuseen ole niin tunkua.Ajat voivat olla ikävät ja niukkuutta jaettavana.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle, Puupääukolle, Huru-ukolle ja klovalle & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies, Puupääukko & Huru-ukko: Tuoreimmat gallupit kertovat hyvin että kokoomuksen kusetus menee läpi kuin väärä raha. Sitä kapinaa en usko tulevaksi kun eivät ihmiset halua kapinoida edes äänestämällä. Tosin tulee muistaa että se Suuri ja Mahtavakin oli kiveen hakattu ja ikuinen mutta sekin romahti sitten käsittämättömän nopeasti. Se herättää kuitenkin toivoa,

klova: Niin kokoomuksessa kuin kepussakin löytyy vielä jonkin verran porukkaa jotka osaavat ajatella taloutta muutenkin kuin utopistisesta näkökulmasta. Ainakin toistaiseksi. Ja joo, suomalainen monipuoluedemokratia tekee varsinaisen toiminnan hyvin vaikeaksi. Seuraavaan hallitukseen on tunkua nimenomaan vihervasemmistosta sillä se jatkaa hyvin mielellään vekselivetoista utopiansa toteuttamista kuvitellen että laskun maksun aika ei ole koskaan. Perussuomalaisia ei yksikään muista puolueista tule ottamaan hallitukseen.

klova kirjoitti...

Suurella tod näköisyydellä vihervasemmiston äänet eivät vaan riitä,onneksi.Tarvitaan joko kokoomus ja se taas ei käy vasemmistoliitolle ja kepu taas tuskin lähtee uudelle kierrokselle esim vihreiden kanssa.

Persut eivät käy kuin ehkä kokoomukselle,mutta tuolla kaksikolla ollaan jossain 40% kannatuksessa ja kepu tuskin lähtee tähänkään kokoonpanoon.

Eli vihervasemmisto ei saa hallitusta kasaan,olettaen ettei kansa nyt vallan sekoa ja kok/ps ei taas saa apuja kuin ehkä kristityiltä.

Yksi vaihtoehto olisi oikeistodemarien paluu,mutta Paavo Lipponen alkaa olemaan yhtä iäkäs jopa demariksi.Oikeistodemarit,olettaen etteivät ole kuolleet sukupuuttoon,voisivat vaikka lähteä hallitukseen kok/ps natsifasistinoske-koalitioon.Ei kannata pidättää hengitystä tuota odotellessa.

No muutama vuosi ja tuon näkee.Ja ansaitseeko kansa josta melkein puolet jättää äänestämättä edes edustuksellista demokratiaa?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, klova. Tuo on totta mutta ei kannata aliarvioida kepun tai kokoomuksen hallitushimoa. Ja vasureille on kokoomus kelvannut hallitukseen ennenkin. Miksei nytkin, varsinkin kun sen asema olisi todennäköisesti samanlainen apupuolue kuin kepulla nyt. Taitaa olla niin että niitä oikeistodemareita ei enää juuri ole vaan SDP on akateemisten utopistinaisten puolue. Mutta joo, ikävä totuus on että nukkuvien puolue on edelleenkin Suomen suurin puolue. Hyvin moni ajattelee että kun on ruokaa jääkaapissa ja katto pään päällä ynnä viinaa & viihdettä niin muulla ei ole väliä. Nykyinen utopistinen linja vaan pitää huolen että nuo perusedellytykset alkavat vähetä hyvin monella.

Anonyymi kirjoitti...

Miten olisi jos todettaisiin että valtaosa suomalaisista on vihervasemmistolaisia. Yksikin tuttuni on loistava esimerkki hän vakaasti väittää että autoilun veronkorotukset on persujen syytä. Häneltä kun kysyy niin mamut on ihania ja tekee kaikki ne duunit joita likaiset rumat haisevat suomalaistyötön juopot eivät viitsi tehdä. Hän kivenkovaan väittää juurikin näin. Hän on myös väittänyt että sitä Turun puukko tapausta ei ole ylipäätään tapahtunut ollenkaan ja koko juttu on persujen propagandaa. Niin ja Putinisteista hän jaksaa vaahdota.
Samalla hän vaahtoaa että nolla kappaletta persujen äänestäjistä on ikinä käynyt missään töissä ja että 100% eli kaikki nuoret ovat vasemmistolaisia. Hän on myös vaatinut äänioikeuden poistamista persujen äänestäjiltä koska he kaikki ovat sairaita yksilöitä yms yms.

Tällaisia on suomessa paljon.
T labrotta

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, labrotta. Tuo kyseinen tuttusi sinänsä kuuluu joukkoon jonka tulisi ostaa itselleen jotain rauhoittavaa. Mutta joo, sanoisin että ei valtaosa suomalaisista ole vihervasemmistolaisia mutta valtaosa suomalaisista on tietyllä tavalla sosialistisen järjestelmän kannattajia. Ja - piru vie - ehkä tajuamatta että he kannattavat sosialistista järjestelmää. Mutta mitäs muuta tämä yliverotettu, ylivalvottu ja sananvapautta rajoittava järjestelmä jossa valtava määrä ihmisiä elää julkisten tulonsiirtojen varassa on?

Vasarahammer kirjoitti...

Kokoomuksen äänestäminen on yksi maailman turhimmista asioista eli vähän kuin paavin pallit tai nunnan nännit.

Yhdysvalloissa republikaanien järjestelmäosastoa kutsutaan nimityksellä RINO (Republican in name only).

Kokoomuslaisille voisi keksiä vastavan termin "nimellisporvari" eli nipo.

vieras kirjoitti...

Tucker Carlson haastattelee Viktor Orbania
https://www.youtube.com/watch?v=s01ZL5TnBNY

Voisko Antero Lärvänen päästä tekemään haastattelua?

vieras kirjoitti...

Wokevasemmistolaiset someraivosivat Tuckerille tuon takia:

https://www.breitbart.com/europe/2021/08/04/fever-swamps-of-liberal-twittersphere-rage-against-hungary-over-tucker-carlson-visit/

https://www.breitbart.com/europe/2021/08/06/we-are-serious-country-hungarians-tell-tucker-why-they-ended-border-crisis/

Näillä tageilla löytyy tuohon liittyviä juttuja:

https://www.breitbart.com/tag/tucker-carlson/

https://www.breitbart.com/tag/hungary/

https://www.breitbart.com/tag/viktor-orban/

Anonyymi kirjoitti...

Ihan OT, tai liittyy oikeastaan aiempaan Ihan muuta -juttuun. Talvisodan aseisiin.

Heppu radalta esittää: Ruby, Ruby, Ruby, Ruby!

https://www.youtube.com/watch?v=bN7_fkpK80U

Pyssymies

vieras kirjoitti...

Trump on sanonut monesti että RINO:t ovat pahempia kuin demokraatit. Tarkoitti varmaan sitä että demokraatit ovat rehellisesti sitä mitä ovat eli pääasiassa liberaaleja tai radikaalivasemmistoa. Poliittista keskustaa ei taida enää olla demokraateissa, kuten oli ennen Obaman aikaa.

RINO:t ja neoconit ovat suuren rahan tukemia ja ovat osa Washingtonin "swampia" ja Deep Statea. Kyseessä on poliittinen rälssi ja virkamiesrälssi. Sitävastoin toimittajien rälssi on käytännössä kokonaan demokraateilla.

RINO:t ja neoconit haluavat saada ruutuaikaa vasemmistolaisten toimittajien hallitsemissa valtamedioissa kuten CNN ja MSNBC jotka ovat eniten vasemmalla. Tuon ruutuajan ja siitä saatavan rahan toivossa RINO:t ja neoconit haukkuvat Trumpia ja hänen kannattajia, konservatiiveja, uskovaisia kristittyjä sekä taviksia.


Kokoomuksesta hieman. Kiinnostaisi tietää miten kokoomuksen äänestäjäkunta jakaantuisi jos presidentinvaalein toisella kierroksella olisi persujen ja vihreiden ehdokas. Kuinka moni ensinnäkin äänestäisi ja kuinka moni jäisi kotiin. Ja niistä jotka äänestävät, miten moni äänestäisi persua ja miten moni vihreää.

Kuvitellaan että Kokoomus hajoaisi ja häviäisi kartalta. Mihin siitä hajonneet osat siirtyisivät? Veikkaan että persuihin, vihreisiin, kepuun ja kristillisiin mutta millä prosenttijaolla? Joku stubbilainen ruotsinkielinen liberaali menis ehkä ruotsalaisiin. Siiryisikö äänestäjäkunta noihin puolueisiin, vai perustaisiko joku hardcore EU-globalistiryhmä jonkin oman poulueen joka keräisi 1-4 prosentin kannatuksen?

Sanoin tämän pari vuotta sitten mutta persujen yhtenä tavoitteena pitäisi tavoitella konservatiiveja, keskiluokkaa ja pk-yrittäjiä. Jos persut onnistuu saaman lisää näiden ääniä, se on pois kokoomukselta.

Tosin arvokonservatiiveista en tiedä, äänestääkö ne nytkään enää kokoomusta. Ehkä päälle 50 v jotka äänestävät sitä vanhasta tottumuksesta? Onko parempi arvokonservatiivien apaja sitten kepun kannatusalueilla tai kristillisten äänestäjäkunnassa?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vasarahammerille, vieraalle ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Vasara: Juuri näin. Ja kokoomuksen äänestäjät ovat ehkä kaiken parhaita valehtelemaan itselleen.

vieras: Kiitos linkeistä. Anteron jututhan eivät toimi ihan tuolla tavalla. Amerikan systeemihän toimii juuri tuolla tavalla ja samalla se haukkuu konservatiiveja pahiksiksi. Kokoomuksen hajoamista en ole ajatellut. Eihän se sinänsä mihinkään hajoa. Mutta ehkä jakauma olisi jotain mainitsemaasi. Kokkareitten äänestäjistä harva varmaan siirtyisi nukkuvien puolueeseen. Hyvin moni kokoomuksen äänestäjä kyllä valehtelee itselleen ja kuvittelee äänestävänsä oikeistopuoluetta.

Pyssymies: Kiitos pätkästä. Tuo vaikuttaa mielenkiintoiselta.

Anonyymi kirjoitti...

Mulla oli noita M19 pistooleita noin kaksisataa. Kunnes hermostuin loppumattomaan sekavaan variointiin ja hylkäsin ne kokoelmastani / kokoelasuunnitelmastani. Nuo Rubyt on yhtenäisempiä mutta niissäkin on hyvin sekavaa valikoimaa. Mitä se on: Ei löydy kahta asetta, jotka olisivat samanlaisia ulkoisesti ja sisäisesti. Aseet voi olla samanmerkkisiä mutta ovat ihan erilaisia rakenteeltaan, esmes iskurinpiikki on erilailla kiinni ja osat eivät ole yhteensopivia. Tämä lie hieman haitannut logistiikkaa. Tai kaksi asetta voi olla ihan samanmerkkisiä, samanlaisia sisäisesti - mutta eri valmistajan tekemiä. Keräilyllisesti hieno juttu tavallaan muttei oikeasti.

Yksi Ruby yhdellä käyttäjällä on ihan toimiva ratkaisu, mutta ei armeija voi niitä käyttää oikeasti huollon hankaluuden vuoksi.

Aika moni näistä Rubyistä oli muuten Guernicasta kotoisin...

Bloke ja Chap esittelee mielenkiintoisia aseita mielenkiintoisesti. 18mm reunanallipatruunaa ampuva kivääriä, tekee aihioasta hylsyn ja nalittaa sen, värkkää kulamuotin ja valaa kuulia, lataa patruunoita, sitten menee radalle koeampumaan.

Kanavalla voi myös tutustua tuomion porkkanoihin - carrots of doom.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Off topiccia mutta olipas fiksut jutut Unkarin miehellä, kiitokset vieraalle linkeistä. Todella odottamatonta että Euroopan viimeiset kunnon valtiot ovat Unkari ja Puola.

t.Puupääukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle ja Puupääukolle & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Eikös tuo espanjalainen M19-pistooli ollut Suomen armeijan ensimmäinen suuressa mittakaavassa hankittu palveluspistooli? Ja jo tuolloin huomattiin nuo ongelmat. Meillähän ei ole tuommoista asetta koskaan ollut mutta pienempikaliiberinen Astran 6,35-millinen sikapyssy joskus oli. Tommonen:

https://3.bp.blogspot.com/-Ftul_D6V9sE/WezkSChHQAI/AAAAAAAAEbE/GWUGawiJmIwbKmcjNgQ2yQy8hD6e5-nQACLcBGAs/s1600/Astra02.jpg

Puupääukko: Yleensäkin Itä-Euroopan valtiot ovat sattuneesta syystä erittäin hyvin rokotettuja ulkopuolelta tuodulle pakkotuputtamiselle.

Vasarahammer kirjoitti...

Yrjö: "kokoomuksen äänestäjät ovat ehkä kaiken parhaita valehtelemaan itselleen."

Tiedän, koska olin pitkään itse sellainen. Luulin, että Kokoomusta äänestämällä verot alenevat ja maahanmuuttopolitiikka korjaantuu. Sitten mä heräsin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vasara. Minä lienen viimeinen kuittailemaan kenenkään entisestä äänestyskäyttäytymisestä. Mutta jostain syystä kokoomus onnistuu hämäämään niin monia vieläkin. Tai no, ne eivät ole vielä heränneet. Tai sitten haluavat pysyä hämättynä.

Anonyymi kirjoitti...

Juu, M19, ratsuväen sapelit ja renun panssarit ostettin ranskasta. Kaikki tarpeetonta romua.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. Lienee niin että nuori ja köyhä valtio hankki sitä mihin sillä oli varaa.

Qroquius Kad kirjoitti...

Suomen kansakunnassa on mittava viides kolonna, jonka koko on samaa luokkaa:
viidennes Suomen kansasta.

Ei siis enemmistö. Ei V kolonna tarvitsekaan enempää kuin omansa, sillä heitä vastassa oleva kansallismielinen kansakunnan osa on myös vain viidenneksen suuruinen.
Ne loput 3/5 peesaavat kuka mistäkin syystä V kolonnaa.

Moni haluaisi nähdä Perussuomalaiset seuraavassa hallituksessa. Vaan mikä se sellainen hallitus olisi, jossa PS ei joutuisi luopumaan keskeisimmistä perusperiaatteistaan ainoana vaihtoehtonaan lähteä hallituksesta?

Minulle kun ei tule mieleen mitään muuta koalitiota kuin PS 67 %, jolloin mukaan voidaan ottaa ehkä KriDe.
Siinä kaikki.

Anonyymi kirjoitti...

Astran 6,35-millinen sikapyssy - heh, oli mullakin SA leimalla. Useampikin. Ja olen tommosia deaktivoinut muutaman heikosa hapessa olleen, piippuun pätkä teräsakselia varovasti konevasaralla naputtaen, migilla pikku hefti, iskurinpiikki pois, reikäänsä hiltinaula, naula vingulla poikki, paperiin merkintä "pysyvästi ampumakelvoton". Riitti 70-luvulla. 15;-. Tuleek muuta? Parille hyvällä hommasin ostajan mutta kun lupia alkoi olla vaikea saada ja keräilijät haudassa alkoi deaktivointi kutsua kunnossa oleviakin. Sitten piti piippu halkoa, hitsata kiinni, luisti jumittaa, iskupohja jyrsiä ... Piti joskus sanoa, eikös tämä hukkunut venereissulla? Ja, voin tästä takoa - taottaa oikeasti, tuttu seppä takoi, tein vain aseesta aihion, damaskuspuukon, samanhintainen kuin deaktivointi mutta toimivampi.

Ratsuväen sapeli, onkohan sekin M19, oli ihan hyödytön ostos. Sitä ei ikinä käytetty mihinkään, roikotettiin varushemmojen vyöllä muutama vuosi.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Olen samaa mieltä. Kivivuoren Ottohan totesi aikanaan suurinpiirtein että ”ei sen väliä ole vaikka niitä on vähän, vaan moniko lähtee niitä vastaan?”. Ja meininki ei muutu ennen kuin hallitus on kokonaan kansallismielinen.

Pyssymies: Venereissulla se hukkui se meidänkin Astra. Osiin purettuna.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Pyssymiehelle vielä kysymys: Kun niitä oli kerran SA-leimalla niin mihinkähän tarkoitukseen niitä on yleensä hankittu? Ne kun ovat tosiaan lähinnä sikapyssyjä ja hukkuvat ison miehen kouraan.

Ekku kirjoitti...

Kun olin 1995 Tikkakoskella intissä, niin vartiopääliköllä päävartiossa oli 6.35 taskupistooli. Oli kuulemma muut sillä hetkellä jossain käyttökiellossa. Oli kovasti sitä mieltä, että ei sillä estä kuin korkeintaan marsun hyökkäyksen...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ekku. Mikähän on ollut kun muut mutkat ovat olleet käyttökiellossa? Muistelen että omana aikanani VK-pässillä oli FN. Kyllähän 6,35 millisellä pärjää ehkä kymmeneen metriin asti ja se on kuitenkin jo aika hyvä pelote.

Ekku kirjoitti...

Muistan silloin kuulleeni tai lukeneeni jostain, että armeijan FN:issä olisi ollut jotain teknistä vikaa?
Ihan varma tieto tämä ei kyllä ole. Muita pistooleja niillä ei varmaan enää silloin ollut varastossa?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ekku. Taisteluvälineupseeri osaisi ehkä kertoa tästä tarkemmin jos sattuu lukemaan nämä kommentit

Anonyymi kirjoitti...

Ne astrat tuli kai M19 pyssyjen mukana. Ranskasta tuli aika sekalaista kamaa. Ja 6,35 pistooleita kanniskeli mm. pikakivääriampujat henkilökohtaisena aseenaan, Oikein kolmella (3) patruunalla ladattuna. Noihin olisi pitänyt tulla kolme lipasta mukana, ainakin rubyihin, mutta ei köyhällä ollut enempiin patruunoihin varaa? Patruunoiden pulaa ja sekavaa tilanetta talvisodan aikana pahensi joka helevetin varikon (tason) taipumus pitää varmuuden vuoksi niitä varastoituna ja taipumus lähettää eteenpäin vain pieniä määriä.

Kaikenmaailman taskupyssyjä kulkeutui rintamalle ja niitä sitten leimailtiin, kun eka kantaja kaatui tai haavoittui ja pyssynsä joutui orvoksi. Olen joitakin aika sekavia asehistorioita setvinyt, enkä kyllä ole ihan selvillä miten ne leimalle joutuivat. Muun muassa suojeluskuntien aseita leimailtiin SA-leimalla sodan aikana (?) ja jälkeen - ja suojeluskuntalaisilla oli ihan mitä vaan näköjään, omia ja suojeluskunnan ja suojeluskunnan kautta hommattuja ja skohan myymiä.

Sinänsä astra oli sopiva pyssy mm. kenraalin sivuaseeksi - mitä suotta ottaa pelkästään kannettavaksi oikea pistooli, kun niistä oli rintamalla pulaa. Toinen porukka, jolle ne olivat omiaan oli kaukopartiolaiset, kas kun vara-aseen vara-ase oli kovin hyödyllinen joskus.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies ja kiitos lisäyksestä. Äkkimiettimällä tuumin että jopa tommonen 6,35-millinen saattoi kelvata vartiomiehille asemasodassa. Tietysti varsinainenkin ase oli mukana mutta vanginsieppaustapauksissa vihollisen on helpompi tarttua kiväärin piippuun kuin pienen taskupistoolin ja kun ampumamatkat kyseisissä tapauksissa ovat max pari metriä niin tehokin riitti.