tiistai 9. marraskuuta 2021

WOKETUKSEN SYÖKSYLASKUA

Nykyajan puolestaloukkaantumiskulttuurista tulee jatkuvalla syötöllä esille uusia esimerkkejä. Se on sellainen itseään ruokkiva ikiliikkuja. Ja nimenomaan tulee esimerkkejä siitä että joka ainoan tättähäärän älyttömimpiinkin vaatimuksiin suostutaan eikä todeta että esim. mitäs jos ämmä vetäisit majavan ulkosynnyttimet korvillesi ja kaikkoaisit mäkimaastoon. Vaikkapa pysyvästi. Tekisit kaikille palveluksen.

Uusin esimerkki tulee Nilsiän Tahkon laskettelukeskuksesta. Siellä jyrkkä ja pitkään nimellä Musta Pekka-rinne saa sitten uuden nimen. Laskettelussahan musta tarkoittaa sitä jyrkintä ja Pekka puolestaan tulee vanhasta Pekka-nimisestä rinnepäälliköstä.

Ei siis pitäisi olla mitään aiketta muuttaa nimeä. Ei pitäisi puolestaloukkaantua. Ei pitäisi triggeröityä. Ei pitäis wokettua. Ja kuinka paljon sitten on puolestaloukkaannuttu? No:

Entä sitten Musta-Pekka? Savon Sanomien haastattelema Huippupaikat Oy:n toimitusjohtaja Lauri Suutarinen sanoo, että nimestä on tullut palautetta ja ”vaikka rinne on nimetty entisen rinnepäällikön mukaan, vaihdetaan nyt se nimi.”

Iltalehdelle myös asiaa kommentoinut Suutarinen antoi ymmärtää, että nimenmuutokseeen päädyttiin yhden palautteen perusteella. Verkkouutisille asiaa kommentoinut liiketoimintajohtaja Pasi Martikainen sanoo, että palautetta nimenmuutoksen puolesta olisi tullut kuitenkin useita.

Martikainen kertoo, että Musta-Pekka on saanut nimensä rinteen avaamisen aikoihin Tahkolla rinnepäällikkönä toimineen Pekka Kuuselan mukaan. Nimenmuutosta Martikainen perustelee ”ajan hengellä” – vaikka sekä sanoille ”musta” että ”Pekka” on tässä tapauksessa olemassa looginen selitys.

Musta-Pekka nimiyhdistelmänä tuo kuitenkin negatiivista kaikua?

– Kyllä, näin on.

Boldaus ja alleviivaus oma. Siis yhden (1) palautteen perusteella. Tämä siis tehtiin siksi, että yksi (1) tättähäärä pääsi pätemään?

Mitäpä lukijat tuumivat? Mitä seuraavaksi? Hotellin respassa veikataan että jossain vaiheessa Nokia muuttaa Hakkapeliitta-renkaat esim. Akkapeliitaksi. Olivathan suomalaiset hakkapeliitat sentään karmeaa – miespuolista – porukkaa jotka murhasivat ihmisiä siellä sun täällä Ruotsin suurvallan puolesta tapellessaan. Ei sellaisen porukan nimeä kantavia renkaita voi Suomessa sallia. Takkutukat hei, tässä triggeröitymisen aihetta.

Entäs Me Naiset-lehti? Ei sen nimessä millään muotoa mainita että on myös peniksellisiä naisia. Tai menstruoivia miehiä.

Mahdollisuudet ovat loputtomat. Elämme ammatti- ja tapaloukkaantujien kultaista aikaa. Niin kuin Veikko Huovinen aikanaan sanoi: ”Osallistu. Viihdy. Älä turhaudu”.

Kiitos kommentoija hepalle ideasta.


30 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Googletin mustamäki, mustapekka ja mustamäenkatu. Hirveätä rasismia olivat tulokset!

Anonyymi kirjoitti...

On myös mustala sukunimiä. Mustalampi järvi. Mustaniemen leirintäalue. Löytyyhän niitä sensuroitavia. Mustaa kahvia tässä samalla litkien.

Gramps kirjoitti...

Tättähäärät ei oo iskeny vielä Mäkitorpantie 1,Hki,sijaitsevaan K-market
"Mustapekkaan"..onkohan se liian lähellä?!?

Anonyymi kirjoitti...

Tahkon johtajille tiedoksi, että ongelma olisi ratkaistu paljon nopeammin ja helpommin, kun olisi kyseisten viestien kohdalla siirtänyt ne heti roskapostiin ja tyhjentänyt roskapostin.

Ota näistä ressukoista nyt selvää. Välillä pahoitetaan mieli, jos mustaa ei ole näkyvissä ja välillä, kun musta on näkyvissä.

Tapsa vaan

Qroquius Kad kirjoitti...

Ehkäpä se yksi palautteen antaja todella olikin yksi muutamista, vaan ei tättähäärä, vaan Nuori Älykäs Nainen, jolla on absoluuttinen valta tuhota miesyrittäjän liiketoimet?
Sentapainen, jollainen on nyt esittänyt tulevat toimenpiteet jengirikollisuuteen, jota ei oikeastaan ole olemassakaan vaikka onkin:

https://www.is.fi/politiikka/art-2000008390380.html

Mehän tiedämme, mitä tuo jälkimmäinen keino käytännössä tarkoittaa.
Eiköhän sitä aleta pikapuoliin soveltaakin.

Kuten huomaamme, ei niitä tupla-x-kromollisia tarvita kuin yksi saadakseen tuhoa aikaan.
Eikä asialle voi mitään.
Let's get over it.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä Usarissa jotakin kirjottelua
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mikkopaunio/virginian-kuvernoorivaali-kulttuurisodan-stalingrad/
Mielenkiintoista Pauniolta tekstiä, vaikka Pauniollakin välillä vähän tökkii asiat ..

-jpt-

-TR- kirjoitti...

Mediasta saa mielikuvan että woke neuroosi olisi jotain valtavirtaa ja normaalia elämää mutta kuinka usein tapaatte ihmisiä jotka ovat woke touhun vakavissaan? No, riippuu tietysti piireistä missä pyörii mutta kyllä tässä sittenkin suhteellisen pienen porukan neuroosien mukaan hypitään.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Veikko Huovisen "Rasvamaksa" -juttukokoelmaa on tässä viime aikoina tullut lueskeltuakin, kun sattui kirpparilta käsiin varsin hyväkuntoinen neljäs painos vuodelta 1973. Huovishuumori puri tuossa vielä täysillä. Tarinaa ammattimaisesta puoluehaukkujasta nimeltä Kirsikkala, joka kierteli talosta taloon hyviä aterioita syömässä ja isäntien poliittisia kantoja ja purkauksia osaa ottavasti kuuntelevana ja kommentoivana kelminä, voisi kyllä sopivasti sovitella nykyajankin raameihin. Aina on tilaus vielä yhdelle, joka osaa mielistellä hyvin, vaikka mistään varsinaisista asioista ei enää olekaan kyse.

Tuon jutun loppulause oli kansanomaisempi: "Osallistu. Viihy. Elä turhauvu."

Stephen Fry ei ole pelkkä koomikko, vaan mm. Euroopan kulttuurihistoriasta kirjoittanut intellektuelli. Hän, samoin kuin Rowan Atkinson, on viime aikoina nostanut ääntään tätä wokeltamista ja cancelkulttuuria vastaan. Hulluudelle ei kuitenkaan toistaiseksi ole tullut rajoja vastaan -- kaikenlaiset puolestaloukkaantujat sanelevat ihmisten tervejärkiselle enemmistölle ajattelun ja siis jo toimeentulon ja elmisenkin ehdot. Niin se käy.

Anonyymi kirjoitti...

Meillä päin on jätteenkäsittelylaitos nimeltään Mustankorkea. Tämä varmaan hyväksytään, koska ovathan mustat suomalaisessa arvoasteikossa pottunaamoja korkeammalla.

Hohhoijaa, piti se tämäkin päivä vielä nähdä. Suomalaiset lankeavat polvilleen ja antautuvat mitä älyttömimpien asioiden edessä, vaikka sitä ns. suuri yleisö edes vaadi ja vaikka se saattaa todellakin olla yhden ainoan hörhön aivopieru, jonka voisi jättää omaan ”arvoonsa” kyllästyneen tuhahduksen kanssa.

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, Grampsille, Tapsalle vaan, Qroquius Kadille, jpt:lle, TR:lle, Seppo Oikkoselle ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne. Kyseinen tapaus on hyvä esimerkki siitä kuinka hyvin pieni porukka kyykyttää koko maata kun sen annetaan kyykyttää.

Anonyymi kirjoitti...

On täällä yksi kauppias joka haistattaa pitkät näille wokwilijoille, tämä Juha Kärkkäinen. Kun makia veti ryysynsä pois Kärkkäiseltä kun se on natsi ja rasisti ja mitä kaikkee, tuumas Kärkkäinen suunnilleen että itelleen sika vanhinkoo tekee jos purtilonsa kaataa. Ei kai ihan noilla sanoilla, mutta tarkoitus oli varmaan sama. Hänestä soisi ottavan oppia monen muunkin woketetun, sanoo vaan että entäs sitten, ja iso mainosruletti pyörimään että meillä noudatetaan suomalaisia tapoja eikä jenkkien vassarippiireistä opteltuja hölmöläiten hommia. Siinä loppuu äkkiä wokeilijoiden paukut, jos ja kun porukka yhtenä miehenä ja naisena sanoo että wokettakaa vaan tykönänne. Vaan sitä saa odottaa että ihmisille ns. munat kasvaisi.
Huru-ukko
PS. se Mustamäenkatu on tossa naapurikylässä....

Ekku kirjoitti...

Eipä uskaltaisi nykyään kuin korkeintaan Kiuas kustannus julkaista Rasvamaksaa. Täytyisi taas tehdä kirjastossa jäynää ja käydä siirtämässä se "henkilökuntamme suosittelee" hyllyyn :)
Etsisivät petturia varmaan urakalla... Å

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle ja Ekulle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Tuota Kärkkäisen asennetta kaivattaisiin kyllä laajemminkin.

Ekku: Joo, nykyiset kustannusyhtiöt – ne suuret – tuskin julkaisisivat Veikko Huovisen tuotantoa. Mikä olisi tietysti kirjallinen rikos.

Ville kirjoitti...

Tässä marraskuista katolle ropisevaa sadetta kuunnellessa tuli mieleen, että eikös tämä ole ainakin luonnon puolesta kaikessa harmaudessaan vähiten rasistisin kuukausi? Ei ole mitään mistä loukkaantua, kun mitäänsanomaton harmaus valtaa alaa ja kaikkia vituttaa.

Ja Yrjöperskelekselle kiitos, että tauko jäi pelättyä lyhyemmäksi. Nämä ovat tärkeitä juttuja monelle, itseni mukaan lukien, tsemppiä jatkoon!

Anonyymi kirjoitti...

Helsingissä vuosaaren kupeessa oli aikoinaan mustalahti, mutta grynderit muuttivat sen nimen aurinkolahdeksi ja rakensivat täyteen vähän kalliimpia asuntoja. Ikävä vaan kun se rajautuu meri-rastilan mogadishu-avenueen...

Ari

Anonyymi kirjoitti...

Mahtavatko kohta loukkaantua siitäkin, että lumi on Tahkon rinteissä(kin) valkoista?

Anonyymi kirjoitti...

Omaan postaukseeni täytyy lisäselvityksenä kertoa, että tuo Mustankorkea on paikannimi, joka sittemmin on tullut siellä toimivan jätehuoltoyrirtyksen nimeksi oikein osakeyhtiönä, mutta voihan olla, että musta-sanan esiiintyminen kansankielellä sanottuna kaatopaikan nimessä voi saada jonkun myös vetämään herneen nenään. Sitä odotellessa...

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa tekstiä ja tervetuloa takaisin linjoille. Juttujasi on tullut jo luettua jo usean vuoden ajan, mutta vähemmän kommentoiden.

Anonyymi kirjoitti...

Muuttaisivat sen rinteen tummanharmaa pekaksi.
Noille loukkaantujille ei pidä antaa periksi, ei. Jos antaa niin saa pyydellä syntymäänsäkin anteeksi. Se on semmonen tää kylttuurisoan ratekia.

Pyssymies

Qroquius Kad kirjoitti...

Onhan vireilä myös tällainen kansalaisaloite:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/9004

Se alkaa:

"N-sana ei ole enää neutraali.
Suomessa sananvapaus on turvattu perustuslaissa ja Euroopan ihmisoikeussopimuksessa. Sananvapaudella on suuri rooli yhteiskunnassamme ja demokratiassa. Suomi on myös maa, jossa sananvapaus on hyvin laaja, mutta sananvapautta ei saa käyttää ihmisarvon loukkaamiseen. N-sanan käytöstä on käyty paljon julkista keskustelua, ja se on myös liitetty sananvapauteen."

N-sanaa siis halutaan kiellettäväksi. Olen samaa mieltä:

yhä edelleen viherkommunistit nimittelevät kanssaan eri mieltä olevia N-sanalla, vaikka ovat täysin tietoisia sen sisältämästä suunnattoman loukkaavasta negatiivisuusenergiasta.
Siksi he sitä käyttävätkin, haluten loukata mahdollisimman pahoin tavoitteenaan sananvapauden rajoittaminen.

Lämpimästi kannatan siis minäkin N-sanan kieltämistä niin maltillisia kansallismielisiä kuin maahanmuuttokriitikkojakin kohtaan!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Villelle, Arille, Ano1:lle, Rouva Anolle, Ano2:lle, Pyssymiehelle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Ville: Kyllä tuossa on vinha perä. Kiitos kannustuksesta ja tsemppiä sinullekin.

Ari, Ano1 & Rouva Ano: Loukkaantuminen on nykyisin uusiutuva ja jatkuvasti kasvava luonnonvara.

Ano2: Lämmin kiitos kannustuksesta.

Pyssymies: Juuri näin. Mitä enemmän kumartelet, sitä enemmän vaaditaan.

Qroquius Kad: Taitaa vaan olla niin että juuri sen toisen n-sanan käyttö kriminalisoidaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, tuosta otsikosta voi ensilukemalla saada jotain harhaisia ajatuksia woketuksen alamäestä, noin ihan järkiintymisen näkökulmasta. Mutta harhaahan se vaan, vielä on alas päin matkaa. Jos ei lapiolla enää päästä niin woke-kansa löytää kyllä järeämmät konstit.

Kärkkäinen on kyllä tervetullut tuulahdus noiden nöyristelevien yhtiöiden rinnalla, ja myös osoitus siitä ettei kansa ala hyljeksimään vaikka ei joka oikkua kumartelisi. Melkein veikkaisin jopa päinvastaista menestyksen perusteella.

t.Puupääukko

Anonyymi kirjoitti...

Rouva Anolle: Ei ne ole enää aikoihin oleet kaatopaikkoja ei, ne on nykyisin hienoja viherpesun kierrätyspuistoja. Miettikäss sitä, että minkälainen alue/paikka tulee mieleen sanasta puisto, onko se lähelläkään mielikuvaa puistosta, entiseltä nimeltään kaatopaikka?
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Jos jonkin sanan käyttö kriminalisoitaisiin, mitenhän olisi asiaa koskeva lakipykälä muotoiltava? Pitäisikö siinä mainita kyseinen sana? Sitten kun säännös on tullut voimaan, syyllistyisivätkö Suomen Laki -teoksen uusien painosten painajat rikokseen, kun he joutuisivat painamaan pykälän niin kuin se on kirjoitettu, ja siihen sisältyisi tuo kielletty sana?
Jos siihen taas vain viitattaisiin alkukirjaimella, kuten tuossa kansalaisaloitteessa, kaikki epäilemättä tietäisivät, mitä sanaa sillä tarkoitetaan, mutta asia jättäisi sijaa juridiselle saivartelulle: mitä sanaa tarkoitetaan? Ei kai sentään kaikkia N:llä alkavia sanoja.
Entä pidemmällä aikavälillä? Jos se tosiaan toteuttaisi tarkoituksensa niin hyvin, että tulevat sukupolvet eivät ole koko sanaa koskaan kuulleetkaan, olisiko tuleville lakimiespolville selvää, mitä sanaa lakikirjassa mainittu "n-sana" tarkoittaa? Vai olisiko asia selitettävä oikeustieteen oppikirjoissa - joiden laatijat joutuisivat näin ollen rikkomaan lakia?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Puupääukolle, Huru-ukolle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Puupääukko: Ja nousihan Afrikan Tähti-pelin myyntilukemat varsin hurjaan nousuun. Jos nettikauppaa tarvitsen, niin tilaan Kärkkäiseltä.

Huru-ukko: Pikkupoikana tuli muuten pyörittyä kaatopaikoilla.

Ano: Hyvä kysymys. Omasta työstäni nykyisin tiedän, että sitä tehdään nimenomaan juridisen saivartelun muukaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä lisää eiliseltä. https://www.verkkouutiset.fi/kokoomusnuori-maalitettiin-rajusti-twitterissa/#55c17859

Johanne Kosken osoite on johannes.koski@housemarque.com joa joku haluaa lähettää henk.koht. palautetta.

Yt. Hauki

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Hauki. Tuo kertoo hyvin ”suvaitsevaisista”. Mutta mikä ihmeen jätkä tuo Johannes Koski oikeastaan on?

Anonyymi kirjoitti...

Johannes Koski on Silakkaliikkeen perusta ja verkon suurin maalittaja.


https://paivanbyrokraatti.com/2021/07/18/pb-miten-verkkokiusaajajoukkoa-ohjaillaan-ja-yllapidetaan/

Hauki

Anonyymi kirjoitti...

Nykyisin sitä kiellettäväksi ehdotettua n-sanaa käytettäneen loukkaavaksi tarkoitetussa mielessä tavallisimmin Suomen somaleista.
Mutta tämä on kenties monelle yllätys:
somalit eivät itse asiassa olekaan n***reitä, edes siinä merkityksessä, missä sanaa aikoinaan käytettiin, kun sitä vielä pidettiin hyväksyttävänä.
Tämä käy ilmi vanhasta 1930-luvulla painetusta Isosta Tietosanakirjasta.

Siinä n*** -artikkelissa sanotaan, että n***reiden levinneisyysalueen pohjoisraja kulkee Afrikan halki, niin että se Itä-Afikassa kulkee Khartumista "Abessinian" (=Etiopian) etelärajaa myöten Intian valtamereen. Niinpä Somaliakin jää tuon rajan pohjoispuolelle.
Ja Afrikka-artikkelissa kerrotaan Afrikan laajasti Afrikan väestöstä. Ensin mainitaan eurooppalaiset siirtolaiset, joita tuohon aikaan asui, paitsi Etelä-Afrikassa, runsaasti myös Algeriassa. Sen jälkeen puhutaan Pohjois-Afrikan arabeista sekä berbereistä ja muista haamilaisista, jotka luetaan, ehkä yllättäen, valkoiseen rotuun, vaikka olivatkin enemmän tai vähemmän sekoittuneet tummaihoisiin kansoihin. (Arabitkin siis ovat luettiin valkoiseen rotuun kuuluviksi, vaikka nykyisin tavallisimmin nimitystä käytetään suppeammassa merkityksessä siten, että heidät suljetaan ulkopuolelle. Eteläeurooppalaisista heidät erottaa kyllä jyrkästikin kulttuuri ja uskonto, mutta eivät rotutuntomerkit.)
Ja tämän jälkeen siinä tietosanakirja-artikkelissa mainitaan muutamat Niilin itäpuolella asuvat kansat kuten somalit, gallat ja maasait, jotka "ovat hyvin tummapintaisia mutta ruumiinrakenteeltaan ja kasvonpiirteiltään he muistuttavat enemmän valkoisen kuin mustan rodun edustajia." Vasta tämän jälkeen seuraavassa kappaleessa sanotaan, että suurimmassa osassa Afrikkaa pääväestönä ovat n***rit, jotka muodostavat yhtenäisen rodun. Mutta nuo edellä mainitut kansat siis eivät kuulu siihen.

Voisivatkohan Suomen somalit vedota tähänkin, jos joku nimittää heitä n*reiksi? Sehän on siis virhe jopa tuon 1930-luvulla kirjoitetun artikkelinkin mukaan.

Qroquius Kad kirjoitti...

Somalit ovat nimenomaan niitä murjaaneja, joiden kuningas joutuu joka joulu alistumaan kuningas Heerootekselle, joka kieltää silti olevansa styränki.