tiistai 16. marraskuuta 2021

ALISTU. OLET VOIMAKAS

Valtamediahan pitää jatkuvasti yllä sitä ”maailma, tai ainakin Suomi ilman rajoja”-kampanjaansa ja etsii epistolaansa tukemaan kaikenkarvaisia tutkijoita yliopistomaailman kuplasta. Kampanjaan kuuluu tietysti se, että Valko-Venäjälle köijättyjen elintasosurffareitten tulisi vapaasti antaa tulla rajan yli, sieltä Saksaan ja sieltä sitten, niin, mihinkähän. Tuoreena esimerkkinä Helsingin Pravda joka otsikoi:

Tutkijat ihmettelevät Niinistön huolta EU:n kyvyttömyydestä pistää ”kova kovaa vastaan” – ”EU:n heikkoudesta ei pidä syyttää unionin arvoja vaan sitä, ettei se sitoudu noudattamaan niitä”

Euroopan unioni korostaa kansainvälisessä politiikassa ihmisoikeuksia, demokratiaa ja oikeusvaltiota. Unionin oma maahanmuuttopolitiikka kuitenkin rikkoo ihmisoikeuksia ja kansainvälisiä sopimuksia.

Kansainväliset sopimukset huudettu vaikka se Geneven sopimus ei mainitse elintasosurffareista yhtään mitään. Minkä muuten Helsingin Pravdankin toimittajat kyllä oikein hyvin tietävät. Mutta faktojen ei anneta pilata hyvää läppää joten jälleen on kaivettu esille ”asiantuntijoita”. Ensimmäisenä professori Reetta Toivanen Helsingin yliopistosta joka loihelausuu:

En allekirjoittaisi sitä, että demokraattiset vallankäytön keinot näyttäytyisivät heikkoina.

Kansakunnan näkökulmasta demokraattinen hallinto näyttää huomattavasti vahvemmalta kuin autoritaarinen hallinto. On myös hassu ajatus, että demokraattiset arvot olisivat jotenkin pehmeitä. Demokratia on hallintomuotona vaikea ja perustuu kovaan kilpailuun.”

Toivanen ei ylipäänsä näe, että tilannetta Puolan rajalla voisi parantaa ”kovalla kovaa vastaan”.

Suomessa muuten oli ihan demokraattinen hallinto kun se pisti kovan kovaa vastaan vuonna 1939. Ei tuo asia ole mitenkään on/off vaikka kyseinen akateeminen suojatyöläinen niin väittääkin. Demokraattisella valtiolla on oikeus puolustaa itseään. Mutta asiaa komppaamaan on löydetty kansainvälisen oikeuden professori Magdalena Kmak Åbo Akademista:

Näkisin, ettei EU:n heikkoudesta pidä syyttää unionin arvoja vaan sitä, ettei unioni sitoudu noudattamaan niitä.

Kmakin mukaan Euroopan unionin tulisi rakentaa turvallisia reittejä hakea turvapaikkaa. Ja ennen kaikkea jäsenmaiden ja kansalaisten tulisi arvioida, haluavatko he muuttaa nykyisiä sopimuksia vai noudattaa niitä.

“On mietittävä, ovatko demokratia, ihmisoikeudet ja oikeusvaltioperiaate meille tärkeitä arvoja vai jotain, mihin emme halua sitoutua, kun rajoillamme on ihmisiä.”

Eli viesti on selvä. Maa on silloin voimakas kun se alistuu. Silloin, kun se antaa rajattoman pääsyn elintasosurffareille. Pääsyn ikuisen elatuksen piiriin. Alistuen samalla siihen, että sen mukana se saa kaupan päälle käsiin räjähtävän väkivalta-, seksuaali- ja huumerikollisuuden. Ruotsi on tämän ajattelutavan mukaan äärimmäisen voimakas valtio. Siellähän murhat ja räjäytykset eivät ole enää vika, vaan ominaisuus.

Noitten kahden ”asiantuntijan” ajattelumaailma kiteyttää hyvin nykyisen yliopistokuplan. Eli on aivan sama, vaikka asiat menisivät käytännössä päin helvettiä kun ne vaan menevät teorian mukaan oikein.

Alistu. Antaudu. Silloin olet kaikkein voimakkain.

Näin sanoo tutkija. Ja tutkijaa täytyy uskoa.

Sillä onhan hänellä sama ruokkija kuin elintasosurffarillakin.

Sinä.


31 kommenttia:

Ekku kirjoitti...

Eivät uskalla järjestää eu:ssa kansanäänestystä siitä, pitääkö kaikki halukkaat ottaa tänne. Toki äänioikeus pitäisi rajata tässä äänestyksessä vaikkapa 20 vuotta jonkin ei-maan kansalaisena olleisiin. Ja valvoa ääntenlaskua hyvin tarkasti...
Nuo tulijat on lähtöisin sellaisista kulttuurista, joissa näitä "pehmeitä" arvoja ei ymmärretä muuna kuin heikkoutena ja heikot poljetaan jalkoihin.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Noista akateemisista auktoriteeteista ei sitten lohkea minkäänlaista neuvoa tai ymmärrystä siihen suuntaan, että miten se demokratia sulattaa teokratian piiriinsä. Olemalla hyvä järjestelmä, vai? Eikös se edellyttäisi että teokratiakin ymmärtäisi mikä on hyvä järjestelmä? Toistaiseksi teokratia on kuitenkin jättänyt tämän ymmärtämättä ihan kaikkialla mihin se on kasvavina virtoina vaeltanut.

Ja luulisi että akateemisilla auktoriteeteilla olisi jokin vastaus siihen tosiasialliseen ongelmaan, että jokaisessa järjestelmässä jokainen yksilön "oikeus" kääntyy jonkun toisen "velvollisuudeksi". Eivät ne järjestelmät leipää tee eivätkä asuntoja rakenna. Kyllä kaiken tekevät ihmiset, yksilöt. Ja resurssit, alkaen yksilön voimista ja päättyen siihen että näistä länsimaiden populaatiuoistakin vain muutrama prosentti omaa kognitiiviset kyvyt vaativimpiin ammatteihin -- kaikki resurssit, myös kansakuntien kulttuurikognitiiviset resurssit, ovat valitettavasti vajaita ja rajallisia.

Hienoja yliyleistäviä ja yli-ihannoituja yleiskäsitteitä nuo akateemiset "asiantuntijat" toki osaavat käyttää. Ihan vakavissaan joku uskoo olevansa ihmisyyden asialla, kun julistaa ihmiskuvaa, jossa ihminen esiintyy mukamas olemuksellisine "oikeuksineen" esiintyy jonkinlaisena ylihistoriallisena, ylikulttuurisena, ylikansallisena ja yliyhteisöllisenä yli-ihmisenä, joka jotenkin on oikeutettu jostakin saamaan kaiken tarvitsemansa ellei peräti kaiken haluamansakin.

Montakohan prosenttia tuollaisista asiantuntijoista muuten on naisia? En tiedä, mistä tällainen epäsopiva kysymys tulikaan mieleeni. Ehkä en vain koskaan ole törmännyt ainoaankaan tuolla tavalla "ajattelevaan" mieheen?

Anonyymi kirjoitti...

Niin nämä " asiantuntijat " ns lässyttävät aina sitä samaa jargonia, eli jakamattomat ihmisoikeudet yms. Suomi kuuluu kaikille tyyliin. Ja suurin osa on naisia tai feministisiä miehiä. kysyttäisiinpä oikein kunnolla vaikkapa elämänkokemus asiantuntijoilta päinvastaisia kokemuksia tai ajatuksia. Oikein kattavalla kysynnällä. Ei taida onnistua. Nämä yliopisto lässyttäjät yms asiantuntijat, voisivat sieltä viininlipittämisen ja hienojen illallisten kuplasta muuttaa asumaan vaikkapa kemulähiöön esim edes pariksi kuukaudeksi. Tms. Voisi vaikka aueta silmät. Miksi niitä ja islamia ei tänne haluta. Mutta se on niin kiva lässyttää sivistys sanoja sekä olla niin " openminded ".

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ekulle, Seppo Oikkoselle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Ekku: Joo, tuota äänestystä odotellessa ei kannata pidättää hengitystään. Samoin kuin sitä äänestystä odotellessa että pitääkö kusettamalla tänne tulleet elintasosurffarit karkoittaa. Noille tulijoille tämä meidän kulttuuri on samaa kuin ketulle kanatarha. Sillä erotuksella että kanafarmari antaa ketun syödä kaikessa rauhassa mahansa täyteen.

Seppo: Hyviä huomioita. Sekä noiden tutkijoiden että toimittelijoiden ajattelumaailma on se, että ”olis kiva jos näin olisi, joten teeskennellään porukalla että näin on”. Varmaankin tuolla tavalla ajattelevia miehiäkin on mutta naiset ovat tuossa kyllä valtaenemmistönä.

Ano: Hyvin todettu. Ei oikeastaan lisättävää.

Anonyymi kirjoitti...

Heräsipä ajatus, että jos pääsisin ihan tuohon puhematkan päähän, niin voisi kysyä näiltä ihmisoikeusfakiireilta, että hei tättähäärä missä on minun, sianlihaa syövän heteromiehen ihmisoikeudet? Vai onko niitä? Kaikenmaailman julistukset joihin aina vedotaan kyllä sanovat, että ihmisoikeudet kuuluvat kaikille ja ne ovat jakamattomat. Eli niin tuntuu olevan, ovat vain unohtuneet jakaa meikäläiselle sianlihan syöjälle.
Huru-ukko
PS. On se hepokin ihan hyvää:)

Qroquius Kad kirjoitti...

Näille Korkeastioppineille Asiantuntijoille, jotka kertovat meille puolisivistyneille moukille miten on ajateltava, on yhteinen ominaisuus Vittu.
Toisilla se löyhkää jalkojen ja toisilla korvien välissä, mutta siellä se löyhkää ja valuttaa naamoillemme visvaansa, josta pitäisi kiittää.

Mitä Geneven sopimukseen tulee, siinähän nimenomaan puhutaan elintasosurffareista, joskin käänteisesti:

siinä määritellään yksityiskohtaisesti kuka on pakolainen ja kuka ei. Näistä läpsyttelijöistä ei yksikään täytä pakolaisen määritelmää, joten heidät voidaan siivota huuthelvettiin asyylinvonkauksia kuuntelematta.

Onpa niiden olemassaolevien kansainvälisten sopimusten joukossa tällainenkin pakti:

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/FI/TXT/?uri=celex:32013L0033

jonka 8. artiklan kolmas pykälä sallii tämän:

"3. Hakija voidaan ottaa säilöön ainoastaan
a)
jotta voidaan määrittää tai varmentaa henkilön henkilöllisyys tai kansalaisuus;
b)
jotta voidaan määrittää kansainvälistä suojelua koskevan hakemuksen perusteet, joita ei voitaisi saada ilman säilöönottoa, erityisesti, jos on olemassa vaara, että hakija pakenee;
c)
jotta menettelyn yhteydessä voidaan tehdä päätös hakijan oikeudesta tulla alueelle;
d)
jos hänet on otettu säilöön jäsenvaltioissa sovellettavista yhteisistä vaatimuksista ja menettelyistä laittomasti oleskelevien kolmansien maiden kansalaisten palauttamiseksi 16 päivänä joulukuuta 2008 annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2008/115/EY (9) mukaisen palauttamismenettelyn yhteydessä palauttamisen valmistelemiseksi ja/tai maasta poistamiseksi ja asianomainen jäsenvaltio voi todeta puolueettomin perustein, mukaan lukien se, että hakijalla on jo ollut mahdollisuus päästä turvapaikkamenettelyyn, että on perusteltua uskoa, että hakija tekee kansainvälistä suojelua koskevan hakemuksen lähinnä viivyttääkseen tai häiritäkseen palauttamispäätöksen täytäntöönpanoa;
e)
silloin kun se on tarpeen kansallisen turvallisuuden tai yleisen järjestyksen vuoksi;
f)
niiden perusteiden ja menettelyjen vahvistamisesta, joiden mukaisesti määritetään kolmannen maan kansalaisen tai kansalaisuudettoman henkilön johonkin jäsenvaltioon jättämän kansainvälistä suojelua koskevan hakemuksen käsittelystä vastuussa oleva jäsenvaltio, 26 päivänä kesäkuuta 2013 annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 604/2013 (10) 28 artiklan mukaisesti."

Lyhyesti sanoen:
joka ainoa laiton maahantunkeutuja voidaan pistää piikkilankojen taakse, vaikka päinvastaista valehdellaan.

Anonyymi kirjoitti...

Puolan rajalla ei ole yhtään pakolaista. 0 kpl, oman ilmoituksensa mukaan. Parempaa elämää etsiviä toki löytyy muttei pakolaisia. Ei siis mitään ideaa ottaa hakemuksia vastaan, kukaan ei ole pakolainen.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Jorma kadulta osaa antaa paljon paremman analyysin tilanteesta kuin nämä kampaviinerisamppanjasosialistitutkiskelijat. Ykästä nyt puhumattakaan. Mutta ylenanto ei taida vaan tulla sua Ykä haastattelemaan, kuten ei Jormaakaan.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Qroquius Kadille, Pyssymiehelle ja Tapsalle vaan & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Ihmisoikeusfakiiri kirjoittaisi sosiaaliseen mediaan että Huru-ukko ahdisteli häntä ja sai aikaan pahan mielen.

Qroquius Kad: Juuri näin on. Kukaan noista ei ole pakolainen vaan elintasosurffari.

Pyssymies: Totta.

Tapsa vaan: Totta tämäkin. Mutta Jormaa ei kuunnella. Ainoastaan akateemisia suojatyöläisiä. Jotka syövät sinunkin pöydässäsi.

Anonyymi kirjoitti...

Siinä tapauksessa sopisi kyllä minun poksauttaa vaikka kuohuva ja nostaa malja sen kunniaksi, että olenmisen onnistunut tekemään:)))
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Ja voisinhan minä ottaa tättähhärän syliin, silittä tukkaa ja lohdutonta nyyhkytystä hilitäkseni tarjota pullahalit!
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Sekopäiseksi on meno mennyt. Tolkun ihmisiä ei ole enää kuin Esson baarissa. Itärajalle pitäisi rakentaa aita sanovat. No, tulihan sieltä turisteja ostosmatkailijoita ja miljardien tulot. Se piti Ameriikan käskyllä pakottaa loppumaan ja rajat auki Eurooppaan josta meille tulee vain rupia persiiseen. Tuota vain ei saa sanoa ääneen missään. On putinintrolli, voi menettää "työnsä" ja saa paskamyrskyn niskaansa.

Anonyymi kirjoitti...

Moi Ykä,
Selitys kaikelle löytyy tuolta Ykänkin suosittelemasta Jaskan Pauhanta blogista.
Vahva lukusuositus:
http://jaskanpauhantaa.blogspot.com/2021/11/dr-dunning-mr-kruger.html

Voi Aikoja Voi Tapoja

Anonyymi kirjoitti...

https://www.youtube.com/watch?v=ww47bR86wSc


-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Päivän pohdintaa
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/miten-eurooppaan-pyrkivista-siirtolaisista-tuli-yhtakkia-hybridi-sotaa/

-jpt-

Anonyymi kirjoitti...

Siinä suomalaisessa ruokapöydässä taitaa istua jo ainakin kolme ylimääräistä; myymälävaras ja valepakolainen sekä akateeminen tutkija, jonka tutkimistuloksella ei ole täällä mitään käyttöä. Jos on vähänkään seurannut esim. Suomen Akatemian rahoittamia tutkimuksia, huomaa, että yhteiskuntatieteen (onko se edes tiedettä?) saralla tungetaan surutta joka vuosi satoja tuhansia euroja tutkimuksiin, jotka koskevat esim. tutkijoiden lempiaihetta eli rasismia. Kohteiksi otetaan mielellään maat mahdollisimman kaukaa ja ne hyödyttävät ainoastaan tutkijan taloutta sekä mahdollistavat komean tittelin. Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaformaatti kokosi yhden lähetyksen aikana 7000 uutta kuukausilahjoittajaa ja rahaa yli miljoona euroa auttaakseen suomalaista syöpätutkimusta. Reumasairaala Mikkelissä lopetettiin varojen puutteessa ja lastensairaala Helsinkiin rakennettiin osittain lahjoitusvaroilla. Tässäkin näkee asioiden arvojärjestyksen. Päättäjien olisi syytä hävetä!

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Anolle, Voi Ajoille Voi tavoille, Taisteluvälineupseerille, jpt:lle ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Olisin tuolloin hengessä mukana ja nauttisin mukillisen Äkkölämäkölän bönjakkia.

Ano: Eihän niitä Venäjän ostosmatkailijoita sillä aidalla estettäisi. Kun on passi ja viisumi niin maahan voi tulla käymään.

Voi Aikoja Voi Tapoja: Jaskan postaukset ovat aina hyviä ja tuo on ihan siellä kärjessä.

Tvälups: Nuo Bonhoefferin ajatukset ovat ajankohtaisia nykyisinkin.

jpt: Kiitos linkistä.

Rouva Ano: Huomiosi ja vertauksesi osuvat kohdalleen. Poliittiselle eliitille ei suomalaisia enää ole olemassakaan.

Anonyymi kirjoitti...

Rouva Ano otti esille tutkimukset. Pauli Vahtera niitä taannoin vähän kaiveli. Linkitys ei onnistunut. Katelkaa Vahteran blogi: Suomen Akatemia - tutkimusta ja hömppää. Jos on verenpainetta, varatkaa lääkkeet viereen ennen lukemista. Päästä voi katketa verisuoni.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, jo ennen näitä massainvaasioita on hoettu sitä kuinka suomalainen hyvinvointi kuuluu kaikille. Mille helvetin perusteella kysyn minä? Meillä on jo Varissuon kaltaisia alueita joissa jokainen voi elämysmatkailla ja käydä katsomassa minkälaisen vastalahjan nämä 20-40v. miehet meille tuovat. Pääkaupunkiseudulla radan varressa ei kohta enää asu kantasuomalaisia. Onneksi nuo paskanväriset eivät hingu yhtään rataa kauemmas, säilyy täälläkin vielä muutamia asuinkelpoisia alueita. En tiedä kumpi on pahempaa, tuo sopimusten jatkuva virheellinen (ja täysin tahallinen) siteeraaminen vai se että ihan kotimainen lehdistömme yrittää keksimällä keksiä mahtavia tarinoita näistä sankareista. Iltapaskan viimeisimmässä näytteessä "Hanna-Mari kertoo kuinka arabimies kohtelee naista kuin kuningatarta", siis voi vittu mitä paskaa! Matujen raiskaamista saisi ihan kokonaisen juttusarjan, mutta en pidätä hengitystä sitä odotellessa.

t.Puupääukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Puupääukolle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Se Paulin juttu on tuossa linkissä:

https://www.vahtera.blog/post/suomen-akatemia-tutkimusta-ja-h%C3%B6mpp%C3%A4%C3%A4

Saa taatusti aikaan verenpaineen nousua, rintaan pistämistä ja vitutusta.

Puupääukko: Suomessa on todellakin ihmisiä joiden mielestä suomalainen hyvinvointi kuuluu kaikille. Veikkaan, että heistä ensimmäinenkään ei ole nettoveronmaksaja eikä muutankaan suomalaiselle infralle millään muotoa hyödyllinen ihminen. Tuo lehtijuttu oli maksumuurin takana mutta idea selvisi kyllä. Koskahan kyseinen lehti tosiaan tekee juttuja joukkoraiskatuista suomalaisista naisista?

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Off-Side Topic:

Sanna, tuo Demarimiesoletettujen vakioseuralainen?

https://mobile.twitter.com/TimoHarakka/status/1460689724448849921/photo/1

Vaan missä oli ex-jalkapalloilija aviomies Markus?

https://www.is.fi/jalkapallo/art-2000006595659.html


Ja muistakaa sitten tyhmän kansan vaalikarja käyttää sitä maskia!

"Huomioithan, että kaikkien katsojien pitää käyttää maskia stadionilla koko ottelutapahtuman ajan (suositus alle 12-vuotiaille). Ohjeen noudattamatta jättäminen voi johtaa sisäänpääsyn estämiseen tai stadionilta poistamiseen. "

https://www.palloliitto.fi/tervetuloa

Anonyymi kirjoitti...

Suomen Akatemia on täynnä rakenteellista korruptiota pahimmillaan. Vai pitääkö sanoa parhaimmillaan.

Anonyymi kirjoitti...

Vauhti vain kiihtyy...

ensin tuotanto-, sitten lemmikkieläimet, ja lopuksi..!

https://www.uusiteknologia.fi/2021/11/17/suomalaisille-ihonalaisia-tunnistesiruja/-Tvälups-

Jk Kannattaa katsoa se Aaron Russon dokumentti niin ei tarvitse aina yllättyä kaikesta.
https://www.youtube.com/watch?v=uNNeVu8wUak

Tinahattu kirjoitti...

Joku pekkapoika Suomesta jutteli kanadalaisen CBC-kanavan radiolähetyksessä toissapäivänä. Puheli että hölökyn-kölökyn-pölökynpää, Valko-Venäjä Suomea vainoaa. Ei siinä ollut järkeä.
Millä vaatimuksilla ulkoministereitä värvätään?

Parhain terveisin,
Tinahattu
Puten uskollinen koira

Anonyymi kirjoitti...

Kumma että nuo "tutkijat" ovat niin tyhmiä, etteivät tajua, että niiden elatus tulee samasta laarista kuin elintasoturistienkin. Jos sitten talous rommaa, niin eihän niitä lutusia ulkkiksia voi karkottaa koska ihmisoikeudet. Joten "tutkijat" potkitaan kortistoon.

Timppa

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Puupääukolle ja muillekin tässä blogissa: Joo, se "arabimies kohtelee vaimoaan kuin kuningatarta" herätti minussakin tunteita...hmm, perkele ! On kuningattaren osa huono noissa maissa näköjään. Voi saatana tuota ilta-ym. paskaa!

Anonyymi kirjoitti...

Saattaahan arabimies kohdella naista kuin kuningatarta parasta ennen päivämäärään saakka. Sitten ollaankin nyrkin ja hellan välissä ja siitä voi vain kuolema erottaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kaikin s-tanan tavoin:
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/8de037ad-2012-4f41-83c4-eda12ea3297e


-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Ano1:lle, Taisteluvälineupseerille, Tinahatulle, Timpalle, Terho Hämeenkorvelle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

VNV: Tuossa on sinänsä yksityisasioita johon en puutu. Mutta tuo koronahomma kyllä vaikuttaa tarkoituksella pitkitetyltä.

Ano1: Näin voisi sanoa.

Tvälups:

Viesti1: Ja tuo ei kyllä ikeniä naurata. Lähinnä hyytää.

Viesti2: Ja tuossahan on vain kiintiöpakolaiset. Asylumia huutavat läpsyttelijät eivät kuulu siihen. Ja heitäkin hallitus haluaisi rajattomasti.

Tinahattu: Samaa ihmettelee moni muu.

Timppa: Ehkä potkitaan, mutta suorittavalta taholta potkitaan ensin paljon enemmän.

Terho & Ano2: Ehkä se kohtelu muuttuu nimenomaan sillä hetkellä kun on saatu pysyvä oleskelulupa.

Anonyymi kirjoitti...

Head down, ass up. Sitähän bdsm piireissäkin julistetaan. Ei siinä mitä mutta käppäukko pitää mielellään pään ylhäällä.
Ihmettelijä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ihmettelijä. Näin on.