tiistai 2. marraskuuta 2021

KUN SANANVASTUU EI KELVANNUTKAAN

Niin kuin lukija oikein hyvin tietää, on sekä valtamedia että poliittinen eliitti jauhanut toistakymmentä vuotta kerta toisensa jälkeen newspeak-termiä ”sananvastuu”. Tähän mennessä se sananvastuu on tarkoittanut lähinnä sitä, että mikäli joku valtamedian ulkopuolinen – kas kun valtamedia kirjoittaa vain hyväksyttyä epistolaa – kirjoittaa faktoja vaikkapa haittamaahanmuuton aikaansaamasta rikollisuudesta ja täysin tarpeettomasta taloudellisesta rasitteesta niin hän on käyttänyt sananvapauttaan väärin ja unohtanut sananvastuun. Joten häntä tulisi rangaista. Tai ainakin hänet tulisi vaientaa ja asettaa julkiseen häpeään.

No, nyt Helsingin Pravda olisi itse maistamassa sitä paljon mainostamaansa sananvastuuta mutta sepä ei miellytäkään. Eli kolmea Helsingin Sanomien toimittajaa vastaan on nostettu syytteet turvallisuussalaisuuden paljastamisesta ja turvallisuussalaisuuden paljastamisen yrityksestä. Kysehän on siitä jutusta jossa esiteltiin puolustusvoimien viestikeskusta koskevia salaiseksi luokiteltavia asioita. Asiasta voi seurata jopa ehdotonta vankeutta.

Helsingin Pravdan päätoimittaja Kaius Niemi ehti valittaa että kyseiset tuomiot vaarantaisivat vapaan tiedonvälityksen Suomessa. Sinänsä tässä voi todeta – minkä moni taatusti allekirjoittaa – että vapaa tiedonvälitys Suomessa on ollut vaarassa jo hyvin kauan ja siitä yhtenä päävastuullisena voi pitää juuri valtamediaa joka hyväksyy vain yhden totuuden uutisoinnin. Nimenomaan sananvastuuseen vedoten. Sehän on käyttökelpoinen termi ja tosiasiassa synonyymi sensuurille sekä tietysti valtamedian arvostelulle.

Oikeus itsessään päättää, mikä on tuomio. Mutta mikä on meikäläisen, maallikon näkökulma asiasta+ Tässähän on julkaistu salaista materiaalia. Puolustusvoimista. Puolustusvoimien salaisen toiminnan ideahan on siinä, että se on, no, salaista. Ja erityisen salaista se on nimenomaan puolustusvoimien tiedustelun ja varsinkin signaalitiedustelun kohdalla. Kas kun yleisen – ainakin kuvitellun – tiedon mukaan se on Suomella ollut varsin hyvällä tolalla jo kakkosrähinän radiotiedustelun ajoilta aina nykypäivään saakka.

Ja jos on joku alue, missä me ollaan jopa ehkä hieman mahdollista vihollista edellä, niin ei sen toimintaa kannata mainostaa millään tavalla. Se, mikä julkaistussa tekstissä olisi meille maallikoille merkityksetöntä saattaa hyvinkin olla vastapuolen tiedustelumiehille ahaa-elämyksen paikka. Ja näitä asioita kyseiset toimittajat eivät taatusti osanneet ajatella eikä määritellä. Kuuluipa sarjaan ”silloin se tuntui hyvältä idealta” ja totta kai valtamedian toimittelijalla tulee olla oikeus kirjoittaa ihan mistä tahansa ihan mitä tahansa.

No, joka tapauksessa Pravdan päätoimittajan – joka muuten itse onnistui välttämään käräjöinnin – asenne kuvaa valtamedian asennetta yleensäkin. Se on uusi aateli. Se on koskematon, kaiken arvostelun ja jopa lainkin yläpuolella.31 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Riittää kun toteaa follow The money. Ja ideologia siihen päälle.

Qroquius Kad kirjoitti...

Tenho Kiiskinen pohtii asian tiimoilta "Sarastus"-lehdessä näin:

"Verkkokeskusteluissahan loanheitolle tarjotaan kahta kilpailevaa selitysmallia, joista ensimmäisen mukaan esimerkiksi Helsingin Sanomat ja Yle toimivat niin kuin toimivat siksi, että niiden toimittajat ovat aitoja idealisteja ja usein myös hieman yksinkertaisia tai ainakin asioista huonosti perillä olevia ihmisiä.

Toisen selitysmallin mukaan taas maahanmuuttoon ja EU-politiikkaan liittyvä propaganda pysyy vuodesta toiseen yhtä kömpelönä ja läpinäkyvänä siksi, että sen ainoa tarkoitus on voimannäyttö, toisin sanoen osoittaa yleisölle, ettei sen kanssa neuvotella.

Koulukunnat jakavat käsityksen, että toimittajien vihan takana on lopulta narsistinen loukkaantuminen siitä, että he ovat tietotekniikan myötä menettäneet valtansa sanella ylhäältä alas, miten maassa saa ajatella."

https://sarastuslehti.com/2021/11/01/leijonan-paluu/
(kappalejaot omiani)

Nyt sitten tulivat vastaan lopulta jo lailliset rajat, ja sekös mediaeliittiä raivostuttaa:
sehän tottui vuosikymmenten myötä miellyttävään symbioosiin poliittisen, hallinnollisen ja oikeuseliitin kanssa. – Mitä tulee asianomaisten älylliseen suorituskykyyn, eipä sekään anna aihetta suuriin riemuhuutoihin:

https://murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?p=859224#p859224

Kyllähän tässä olisi PV:nkin syytä huolestua, että noin vähälahjainen henkilö on ylipääsnä voinut päästä käsiksi sotilassalaisuuksiin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Niin. Eihän saavutettuja etuja saa viedä. Se on kovasti epiä se.

Qroquius Kad: Nuo molemmat selitysmallit ovat sinänsä ihan järkeenkäypiä mutta kallistun enemmän ykköseen. Kakkonen toimi jossain Neuvostoliitossa ja emme ole onneksi vielä ihan siinä tilanteessa. Ja pistää tosiaan miettimään että kuka on antanut tuollaiselle tampiolle salaista tietoa ja vielä että miksi?

Anonyymi kirjoitti...

No halminen vai mikä se toimittelija nyt nimeltään olikaan saa pikku näpäytyksen oikeudesta ja päiväsakoilla kuittaa tapahtuneen, ihme on jos ehdollista paukkuu. Voihan se olla pieni pelko persiissä kun asteikon yläpäässä on vankeustuomio. Kunnon liero tämä Niemi kun itse välttyi syytteiltä ja ihan varmasti tiesi asiasta kun uutinen julkistettiin. Jo edesmennyt Janitskin kantoi vähän isompaa vastuuta toisten kirjoituksista. T. Oloneuvos

Anonyymi kirjoitti...

Pravdan päätoimittaja Kaius Niemi, ryssän kätyri – eiku ulkomainen agentti

Surkea vätys, lusmu ja selkärangaton luikero tuo kaius Ennen päätoimittaja kantoi vastuun kaikesta lehdessä julkaistusta. No, nämä nykyiset sitten ei. Luistelee ties millä perustella vastuustaan.

”Tässähän on julkaistu salaista materiaalia. ” - ei pelkästään julkaistu, otettu vastaan ja hallussa pidetty. Keneltä – taas luistellaan ”lähdesuojan" taakse. Kiinni jäänyt toimittelija yritti hävittää todisteita maanpetokselliseen toimintaan syyllistynyttä lähdettään suojellakseen. Ja rahakas sanoma oy suojelee lakimieslegioonineen toimittelijaa.

Kun paperissa on leima ”salainen”, eikä siinä ole leimaa ”julkaisuvapaa” tms. niin se paperi on laiton jos sitä pitää käsissään hemmo, jolla ei ole sen hallussapitoon lupaa. Näitä salaisia paikkoja, paikkoja joissa käsitellään salaisia asioita, on tullut kierrettyä. Niihin ei saa viedä kameraa, kännykkää eikä niistä ei saa viedä mitään ulos. Osa paikoista on semmoisia, etten saa kertoa edes käyneeni. Edes matkalaskuun ei saa laittaa osoitetta, vain kilometrit. Ja pahimmillaan puhelinta ei saa viedä sisälle, kun neuvottelee kollegan kanssa ongelmasta, ei saa kertoa missä on, vain sen, että salassa pidettävästä paikasta soittelen.

Toimittelijat eivät voi tietää mikä on tietoa, joka paljastaa tietoa, joka ei saa paljastua. Kuva ikkunan näkymästä, tieto sijainnista paljastuu. Salakuuntelu helpottuu kovasti kun tietää mitä akkunaa pitää kuunnella, ihan vaan esimerkiksi. Verhojen värikin voi olla liikaa.

PS

Oli se hyvä, ettei Ykä pitänyt pitkää taukoa. Se, että joku muukin ajattelee järkevästi on jotenkin lohdullista tietää. Mahdollisuus kommentoida juttuja ja lukea muiden kommentteja on tärkeä.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Ykä!

Jotenkin tästä(kin) jutusta nousee se ihmetyksen haamu mikä on liiankin usein olkapäällä silmät pyöreinä ällistelemässä maailmaa. Tiivistettynä: aikuisista on tullut isoja lapsia ja se näkyy nyt. Miettii tuota hommaa; salaisten tietojen paljastamista, huisin jännää! Tietokoneen rikkominen kun poliisi soittaa ovikelloa, ihan kuin agenttileffassa! Ja sama s...tanan kirous tuntuu vaivaavan kaikkea mahdollista. Jos joku nomenklatuurasta tekee virheen (esim. tämä Yli-Viikari) niin ensimmäinen reaktio on lapsen "en ollu minä" ja kun se ei auta niin kovemmat aseet käyttöön ja lattialle parkumaan "EN OLLU MINÄ" tai sitten Marinin tapaan "valitettavasti tästä on vastuussa henkilö virkahenkilö jonka suora esihenkilö olen ja siten olisin vastuussa mutta se oli sen syy niin nakkelen tässä niskojani ja voitte oikeastaan haistaa pitkät koska minähän en tyhmiä juntteja kuuntele". Kaikessa tuntuu olevan samanlainen lasten maailmaan taantumisen henki, missään ei ole mitään järkeä ja sitten kun se muovikasseista ja risuista tehty huvimaja metsässä ei kestäkään kymmentä bilettäjää tai edes tuulenpuskaa niin alkaa parku ja ulina ja totta kai syyllisten etsintä.

Yst. terv. Ano Nyymi

Qroquius Kad kirjoitti...

Vasta nyt hoksasin että hölmöhän se minäkin olen ollut, kun en käsittänyt mistä tuo toimittelijaksikin vähälahjainen Hallulaura oli saanut nämä Most Secret - For Eyes Only -dokumentit:

tasavallan presidentti ja rouva Tawja Havofka ehti 12 vuoden aikana ylentää riittävän monta sellaista riittävän korkeisiin sotilasarvoihin.
Niissä he edelleen odottavat uusia tehtäviä ja niistä lankeavia ylennyksiä palkkioksi touhuistaan Suomen maanpuolustuksen tuhoksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Oloneuvokselle, Pyssymiehelle, Ano Nyymille ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Oloneuvos: Käsittääkseni tuosta minimirangaistus on neljä kuukautta ehdotonta. Tosin demlalainen oikeuslaitoksemmehan voi antaa vapauttavan tuomion.

Pyssymies: Kävit asian hyvin läpi. Kertomatta itse asiasta mitään. Ja juuri niin sen pitää ollakin. Ja kiitos kannustuksesta. Tällaiset alustat ovat reaalimaailmassa elävien ihmisten Veijo Esson baareja.

Ano Nyymi: Sanoit:

”aikuisista on tullut isoja lapsia ja se näkyy nyt.”

Ja olet siinä aivan oikeassa. Valitettavasti ne isot lapset ovat kovin korkeissa asemissa.

Qroquius Kad: Ei mitenkään mahdotonta. Kyseinen tättähäärä mädätti Suomea kahdentoista vuoden ajan eikä mädätys ole kadonnut minnekään. Uskoisin tai ainakin toivoisin silti että PV tappelee mädätystä vastaan vieläkin ja keskittyy itse asiaan.

Anonyymi kirjoitti...

Silloin toisen rähinän aikaan samaisen Pravdan päämies Eljas Erkko kävi Suomen ulkoministerinä neuvotteluja Neuvostoliiton aluevaatimuksia vastaan. Hän oli neuvotteluissa niin taipumaton - osin pahojen virhearvioidenkin takia - että Paasikivi ei oikein tykännyt asiasta.

Mitähän Eljas olisi nykylinjasta mieltä?

-Valtsu-

P.S. Mukavaa että jatkat taas tauon jälkeen, Perskeles!

Ekku kirjoitti...

Kyllä ihmetellä täytyy, että päätoimittajalla ei sitten mitään vastuuta ollutkaan.
Tulee jotenkin mieleen se jokusen vuoden takainen vaatimus, että Supo pitää saada tiukemmin parlamentaariseen valvontaan. Kyllä poliitikoillakin pitää joku vartija olla. Niihin hommiin kun ei ole pääsyvaatimuksia eikä salassapitolupauksia allekirjoitella?
Tikkakoskella asuvat kyllä tietävät, että lähellä on "hyshys" - toimintaa monenkin laista, mutta kuka perhana niin tyhmä on, että niistä edes jollekin toimittajalle puhuu ta vielä asiakirjoja luovuttaa?
Täytyy toimittajankin olla melkoisen todellisuuden tajuton, kun menee niihin asioihin sekaantumaan.
Tuomion laatu kertoo, että kuinka riippumaton meidän oikeusjärjestelmä on median painostukselle.
Räsäselle kyseinen aviisi kyllä koittaa ajaa tuomiota hanakasti.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, tämä tapaus olikin jo päässyt unohtumaan, sen verran hitaasti nämä oikeusprosessit etenevät. Toivottavasti ehdotonta napsahtaisi, mutta en pidättäisi hengitystä sitä odotellessa. Olen kovasti yllättynyt jos edes sakkorangaistus on lähelläkään Tynkkysen tosiasioiden esittämisestä langetettua. "Minun säännöt ja muiden säännöt" on ollut vallitseva maan tapa jo pidempään. Suvaitsevaksi itseään kutsuva väestö tuntuu olevan kaikkein kiimaisin omia tapoja ja ideologioitaan tyrkytettäessä. Suvaitsevalle ei sovi erilainen ajatus tai arvot! Helsingin kaupunkin antoi tästä taas eilen näytteen lopettamalla lihan tarjoilun kaupungin tilaisuuksissa. Onneksi en kuulu noiden kemujen kutsuvieraisiin.

t.Puupääukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Valtsulle, Ekulle ja Puupääukolle & kiitos kommenteistanne.

Valtsu: Se kyseinen Erkko ei varmasti olisi edes uskonut kun nykylinjasta oltaisiin hänelle kerrottu. Ja lämmin kiitos kannustuksesta.

Ekku: Minä vähän veikkaan että tästä tulee vapauttava tuomio. Järjestelmä näyttää PV:lle että uusaatelisto on koskematon.

Puupääukko: Se Helsingin päätös on hyvä esimerkki siitä kuinka hysteeriset tättähäärät pyörittävät tätä maata. Ja yritykset valitettavasti seuraavat perässä. Uusimpana tämä ”uudistettu” reissumies:

https://www.iltalehti.fi/mieli/a/ebcede0a-3ac4-4f4c-b1b5-3ba3e42c7dd2

Trilisser kirjoitti...

Saisikohan sellaisen Reissumies-paketin, jossa kuvassa arjalainen mies MP-40 kädessä ja päällä univormu? Kerran Fazer halajaa monipuolista mieskuvaa. Eipä sillä, että söisin Reissumiestä enää ylipäänsä (liikaa hiilareita).

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Twitterissä joku sanoi osuvasti suunnilleen näin:

"Ei helvetti!
Missä se asteroidi viipyy?"

Nuorempana tuo kuvasi vain krapula-aamun peilikuvatunnelmia.
Nykyään yhä enemmän aamun ensimmäistä tietoista ajatusta ilman päihteitäkin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Trilisserille ja Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle & kiitos kommenteistanne.

Trilisser: Piru vie, joo. Kas kun eikös kyse ollut monipuolisesta mieskuvasta? Sanoihan se Veikko Huovinenkin jotenkin niin että ”jotkut ei vaan alistu vaan rupeaa SS-miehiksi tai purjelentäjiksi”.

VNV: Ja Lahtinenhan totesi että tulis kuula ja tappais.

Anonyymi kirjoitti...

No mutta hei, pitäähän "oululaisilla" reissumiehilläkin olla leipää. Mitenkä ne muuten jaksaisi paikallisten tättähäärien kanssa kulkea pitkin kyliä lastenkodeissa ja kouluissa valintamatkojaan tekemässä?
Tekee se koulunkänyti hyvää terrositillekin sanoi muuan polliisi, siis polpon polliisi, ei oikea POLIISI!
Huru-ukko
PS. on se hyvä etten tänään ehtinyt käydä Oululaisen tehtaanmyymälässä.

Anonyymi kirjoitti...

Terve Ykä,

Hyvä että palasit pian. Rupeaa taas hulluuden ylistys olemaan sitä tasoa, että on taas kiva lukea viiltävää analyysiä tilanteesta ja päästää itsekin pahimpia höyryjä ulos kommenttien muodossa.

Reissumies-keissi ja stadin lihansyöntiboikotti on niin sakeaa touhua, että taas kerran miettii, että miten ihmeessä tähän on tultu.

Stadin pravdalle puolestaan tekee hyvää, että edes vähän kurmuutetaan.

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Hieno juttu että Yrjö P. on jälleen lauteilla! Ehdin myös huolestua asiasta enkä myöskään utele sen enempää syistä. Itse olen nyt rakkaani kanssa Madeiran paratiisisaarella pari viikkoa lepuuttamassa hermojani, mutta näyttää tuo hullu meno vaan kotimaassa yltyvän. Fazerin monikyldryyriä olen jo vierastanut pidemmän aikaa mutta nyt vastaisuudessa jää nuo rukiisetkin hyllyyn mun osalta. Ukaasi myös rouvalle annettu. (rakas on yhtä kuin rouva) ihan vaan selvennykseksi.
Mukavaa marraskuuta hotelli perskeleeseen ja lukijoille
T. SEPI


Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Tapsalle vaan ja Sepille & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Minä vaan veikkaan, että se tumma ruisleipä ei niille etelän tuontitavaroille maistu. On enempi pohjoisten kansojen mieleen.

Tapsa vaan: Et taatusti ole ainoa joka näin miettii. Eikä montun pohjaa suinkaan olla saavutettu.

Sepi: Mukavaa marraskuuta sinullekin ja mukavaa Madeiran reissua.

Anonyymi kirjoitti...

Voi helvetti sentään, erehdyin lukemaan tuon iltapulun artikkelin. Olipas yllätys että ovat kaivaneet jostain "transmiehen" edustamaan monimuotoisuutta, kuinkahan tälle "transmiehelle" kävisi Turkissa? Siellä eivät vielä ole ostaneet tätä woke-hössötystä. No, ei siinä vielä mitään mutta tuo Fazerin tutkimus jonka mukaan puolet(!) miehistä kokee mieskuvan ahtaaksi on kyllä niin paksua puppua että oksat pois. Lienee samaa sarjaa esim. Venäjän vaalitulosten kanssa, tai sitten nuo 800 haastateltavaa (aika suppealla otannalla ovat johtopäätöksensä tehneet) on haalittu jostain yliopistoilta.

Monien muiden tavoin kiitän kun jaksat kirjoitella ja antaa meille muillekin jonkun alustan kirjoittaa!

t.Puupääukko

Anonyymi kirjoitti...

Suomessa ajellaan vähintään kaksilla rattailla eli mikä on sallittua, riippuu siitä, kuka tai mikä taho sitä esittää. On vaikea kuvitella, että esim. Päivi Räsänen olisi suurempi rikollinen kuin maanpuolustuksen salaisuuksia maan suurinmassa sanomalehdessä levittelevä. Viimeksi mainitulla on myös tukenaan viimeisen päälle trimmattu lakimiesten armeija, Päivi Räsäsen puolella ei taida olla edes sanomansa hukannut, feminismiin ja homoseksuaalisuuden palvontaan sekä sukupuolien moninaisuuten uponnut kirkko.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Tervetuloa takaisin!

Uusi uljas maailma odottaa:
https://www.kansakunnantila.fi/tervetuloa-vuoteen-2030/

ja lienet huomannut kuinka koirien ja kissojen pakkosirutus on nyt edennyt, kuten aiemmin "ennustin" tapahtuvaksi? Onneksi järjestelmä luodaan puhtaasi turvallisuuden, eikä suinkaan rahastuksen takia...

-registeration leads to confiscation- ja tuohon yk:n agenda 21 / 2030 maailmaan kun eivät lemmikkieläimet enää kuulu.

Minnepäs luulette terveyspassien johtavan..?


-Tvälups-

Qroquius Kad kirjoitti...

Päivi Räsänen kun mainittiin, onnistuivat viherkommunistit nyt tarjoilemaan hänelle loisteliaan maalipaikan:

https://www.is.fi/politiikka/art-2000008379189.html

Päivi siis syyttää viherkommunisteja tekopyhyydestä heidän lihakiellostaan Welthauptstadt Hell-Sinkissään, kun kuitenkin sallivat mielijuomansa algerialaisen punaviinin (jota pitävät lautasellisena Guatemalan verta?), vaikka sen the Hiilijalanjälki™ on paljon kotimaista lihaa suurempi.

Pointti on, että valtakunnanfreisler Raija Toivioretkeläisen hampaissa Raamatun siteraamisesta olevalla Päivillä on nyt loistava tilaisuus uuteen sitaattiin heittäen viherkommunisteille sen, mitä Jeesus farisealaisille:

"Te siivilöitte hyttysen, mutta nielaisette kamelin!"

Anonyymi kirjoitti...

Valtakunnanfreisler ruikuttaa, että saa ikävää postia. Jostain systä kuvittelee organisoiduksi kampanjaksi herättämänsä huomion. Kas kummaa kun herättää huomiota kun misha the kommari saa kehotella tappaman vaskisteja* ja päkä saa syytteen raamatun siteeramisesta. Imaani saa kertoa, että homot on syytä hirttää ja demaria en naurattaa kovin. Mutta kun päivi kertoo homostelun olevan syntiä niin sepä onkin niiin kamalan kauheaa ja rikollista.

*Siis ketä hyvänsä kommarien kanssa eri mieltä olevaa.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Puupääukolle, Rouva Anolle, Taisteluvälineupseerille, Qroquius Kadille ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Puupääukko: Pikkusen tarkoitushakuiselta tuo tutkimus kyllä tuntuu. Ja kiitos kannustuksesta.

Rouva Ano: Joo, tämä case Räsänen on täysin naurettava. Ja myös pelottava. Nykyinen evlut-kirkkommehan heittää Räsäsen aivan surutta susille.

Tvälups: Tervetuloa sinullekin. Ja olipa melkoinen utopiapläjäys. Tekijänä vaan ei ollut scifi-kirjailija. Terveyspasseista tulee mieleen se, että ihmiset näköjään hyväksyvät hyvin kovat rajoitukset pahemmin mukisematta. Mitäpä sitten rajoitetaan seuraavaksi? Kun tiedetään, että se onnistuu.

Qroquius Kad & Pyssymies: Tuo QK:n lainaus kyllä kuvaa tilannetta äärimmäisen osuvasti. Samoin kuin Pyssymiehen koko kommentti.

Lissu vaan kirjoitti...

Kyllä Räsäs-Päivillä on vankka tukijoukkonsa, myös kirkon sisällä. Vaan vähänkös se valtamediaa kiinnostaa. Hesari ei mm. ottanut julkaistakseen Päivin vastinetta hänestä kirjoitettuun artikkeliin.

No, ainakin dosentti Timo Eskola (STI) ruoti osuvin sanoin kyseisen kirjoituksen laatinutta toimittajaa blogissaan. (Löytyy myös Oikean median vieraskynäpalstalta 26.7.21)
Myös useat maallikkosaarnaajat ja sananjulistajat ovat ilmoittaneet tukevansa Päiviä näkemyksessään.

Tapio Puolimatka on bannattu myös ainakin yhdestä kirkon omasta julkaisusta,kirjoitettuaan koronapassin vievän kohti digitaalista valvontaa.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Tuli tuosta "kapeasta miehenkuvasta," josta tämäkin on Fazerilla kuulemma lähtenyt liikkeelle, mieleen, että kukahan sen todellisuudessa määrittelee, millainen sen miehen tulee olla?

Toiset miehet? en muista moista koskaan nähneeni tai kuulleeni, kaikki tolkulliset ovat porukkaan kelvanneet, jopa ne homot kunhan eivät ahdistele. Transmiehiä ei miehet miehiksi edes laske.

Kuka muu? yhteiskunta? ei.

Tulee mieleen ainoastaan yksi taho, joka määrittelee miehen kelpoisuusehdot, ja jonka ehtojen täyttymättömyys harmittaa poikia ja miehiä. Eli naiset. Se millaiset miehet naiset kelpuuttavat naimaan, määrittelee aika kapeaksi sen millainen se poika ja mies saa olla. Muiden miesten mielipide ei satuta juurikaan, mutta jos ei kelpaa naisille.... ja millainen sen kelpaavan pitää olla? suosittu, seurallinen, komea, varakas (tai potentiaalia tulla sellaiseksi), fyysinen jne.

Nyt sitten yritetään jostain ulkoa tuoda "miehen mallia", vaikka sillä ei ole asian kanssa mitään tekemistä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Lissulle vaan ja Thorvald Eskilinpojalle & kiitos kommenteistanne.

Lissu vaan: Toivotaan, että ne tukijoukot aktivoituvat vielä enemmän.

Thorvald: Olet täysin oikeassa. Ei juuri lisättävää. Ikävää vain että jotkut miehet menevät tuohon halpaan.

Qroquius Kad kirjoitti...

Perinteisestihän miehellä menee hyvin naismarkkinoilla kun on valtaa, statusta ja rahaa, tässä järjestyksessä.
Pelkkä raha ei yksinään riitä;

ei se kuusikymppinen pitkäaikaistyötön Matti Möttönen muutu missimagneetiksi vaikka voittaisi EuroJaskassa 99 megaeuroa.
Siipeilijöitä ja pubiruusuja hän kyllä kerää ympärilleen, vaikka niistä ei olisi väliksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Luulenpa että olet pitkälti oikeassa. Matilla olisi rahaa, mutta ei valtaa eikä statusta.

UnclePenis kirjoitti...

Eskilsson tuossa loihe lausumaan, että nainen tekee valinnan aina. Pitää kyllä paikkansa. Nainen voi vonkaa tai sitten baaritiskillä suostuu tai ei suostu tai missä ikinä kytkentöjä tehdään. Monet miehet luulevat, että heillä olisi joku maaginen iskukyky, mutta eihän se oikeastaan pidä paikkaansa. Mutta, annetaan ajan kulua niin jossain naisennyrkin ja avioeron välissä miehet voivat lähteä ostamaan tupakkaa tai viemään roskia ja samalla akka vaihdetaan nuorempaan. Näin piakkoin 6-kymppisenä voin kokemuksesta sanoa, että 5-kymppisiä naisoletettuja on hyvin runsaasti tarjolla ainakin suuremmissa kaupungeissa, terveessä ympäristössä tilanne saattaa olla tasaisempi.