maanantai 1. marraskuuta 2021

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA CXLVIII

Pidin tässä hetkisen taukoa. Mutta suvaitsevais-tiedostava rynnistys ei pidä taukoa koskaan. Katsotaan hieman parin viikon aikana tapahtunutta.

1. Tiedostavaa kärsäntyöntämistä

Kun ilmastohysterian jumalalle uhrataan niin sehän on itseään ruokkiva prosessi jossa uhraajat miettivät kuumeisesti että mihinkäs seuraavaksi tarttua. Mitä ei olisi vielä keksitty? Tampereella hoksattiin että kun liha on jo sen verran demonisoitu ettei se enää ole mikään uutinen niin otetaanpa listalle sitten riisi:

Ilmastonmuutos otetaan tosissaan Tampereen seudulla. Tampereen, Nokian ja Ylöjärven kaupunkien sekä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin omistama Pirkanmaan Voimia Oy aikoo lopettaa riisin käytön.

Kunnianhimoisena tavoitteena Voimia Oy:llä on vähentää kokonaispäästöjä seuraavan viiden vuoden aikana kolmannes ja puolittaa ne vuoteen 2030 mennessä.

Koulujen, päiväkotien, sairaaloiden ja hoivakotien arjessa tavoite tarkoittaa sitä, että muun muassa riisipuurolle ja riisipiirakoille saadaan heittää pian hyvästit.

Pian lienee siis edessä aika, jolloin jouluaterialla ei syödäkään maitoon tehtyä riisipuuroa vaan kaurajuomaan tehtyä ohrapuuroa.

Kyseessä ei ole siis mikään varsinainen kampanja kotimaisten tuotteiden edistämiseksi vaan kärsän työntämistä toisten ihmisten asioihin ja jopa siihen, mitä he pistävät suuhunsa. Pelkästään ilmastohysterian ja egon ruokkimisen nimissä. Kun ottaa huomioon sen, että Suomihan itse asiassa on jo hiilineutraali niin asiaa voisi pitää lievää suurempana liioitteluna. Kyseisten toimien vaikutus yhtään mihinkään on nolla. Lukuunottamatta idean keksijöiden ruokittua egoa ja kauramaidolla pakkoruokittujen ihmisten vitutusta.

Mutta kun kyseessä on tiedostavien yksilöiden tahtotila niin mikään ei ole liioittelua:

– En tiedä, mitä asiakkaat sanovat, mutta meidän tahtotila on tarjota riisin sijaan kotimaista perunaa ja viljaa, Voimia Oy:n palvelujohtaja Susanna Järvinen sanoo.

Niin. Tahtotila. On aika ikävää että se jonkun toisen ihmisen tahtotila vie joltain hoitokodissa asuvalta mummolta sen joulupuuron ja riisipiirakat. Munavoi lienee jo haram joka tapauksessa.

Eikö ihmisellä ole oikeus päättää, mitä hän laittaa suuhunsa? Mutta asian tiimoilta tulee mieleen parikin juttua:

1. Entäs jos joku vielä tiedostavampi henkilöoletettu keksii että tämä kotimaisten tuotteiden suosiminen riisin kustannuksella on selvää nationalismia ja sitä myötä tietysti rasismia? Tiedä, vaikka oltaisiin jossain vaiheessa tilanteessa ”tapelkaa, tytöt, saatte tupakkaa”. Tässä pieni vinkki Keijo Kaarisateelle.

2. Entäs ne etnisesti edistykselliset? Koskeeko tämä pakkosyöttö heitäkin? Muistan meinaan hyvin kun Invaasio 2015:n aikana ne nostivat ihan pirunmoisen äläkän siitä kun heille tarjottiin suomalaista ruokaa. Olisi pitänyt saada riisiä ja papuja. Ja varsinkin se ohrapuuro oli ihan paskaa.

2. Kaksoisstandardien maa

Pakkorahotteisessa Ylessä on julkaistu pari uutista joissa ollaan närkästyneitä ja vaadittu jopa vastuun kantamista:

Ja:


Eikä siinä mitään. Kyllähän näihin pitää puuttua ja niistä tulee uutisoida. Ei sitä suinkaan täällä vastusteta. Mutta hotellin respassa mietitään että koskahan tulee sellainen Ylen otsikko jossa lukisi jotenkin näin:

Ministeri: Tuontitavaran suomalaisiin kohdistamat seksuaali- ja väkivaltarikokset ja se, että niihin ei olla puututtu vaan piiloteltu ja vähätelty ovat Suomen historian vastenmielisimpiä tapauksia. Asiaa peitelleet pitää saada vastuuseen. Asia vaatii nopeaa puuttumista.

Ei kannattane pidättää hengitystä odotellessaan.

3. Kirjarovioita odotellessa

Carl Barks oli yksi ehdottomasti parhaimmista Aku Ankka-sarjakuvan piirtäjistä. Story House Egmont on julkaissut nyt kovakantisena teoksen Carl Barksin joulutarinat 1950-1957.

Kulttuuriteko?

Joo. Mutta varoituksella:

Suomalaiskustantaja on varustanut arvokirjan sen alkuun sijoitetulla woke-hengen mukaisella disclaimerilla. Siinä todetaan seuraavasti:

”…Tarinoissa esiintyy välillä asenteita ja näkemyksiä esim. perhe-elämästä, tieliikenteestä ja siipikarjan hoidosta, jotka saattavat vaikuttaa auttamattoman vanhanaikaisilta ja jopa vastuuttomilta. Uskomme lukijoiden osaavan tulkita ne ajankuvaksi, ei elämänohjeiksi. Toimitus”

Koskahan vanhat ja mainot Aku Ankan tarinat siirtyvät kokonaan kiellettävien tai ainakin sellaiseksi vaadittavien listalle? Jotenkin vaan tulee mieleen tietty kohtaus ja repliikki Taru Sormusten Herrasta-elokuvasta:

4. Veikko Vallin ja vastuullinen valehtelu

Perussuomalaisten kansanedustaja Veikko Vallin piti Tampereen valtuustossa puheen, jossa hän esitti faktoja haittamaahanmuutosta, sen kustannuksista ja sen seurauksista. Puhetta seurasi vihervasemmistolainen itkupotkuraivari josta joitain otteita:

– Lopeta! Kuinka sä kehtaat.

*

Useat valtuutetut eri ryhmistä paheksuivat puheenvuoroissaan Vallinin kielenkäyttöä ja vaativat Nurmiselta puheiden keskeyttämistä. Kriitikkojen mielestä Vallinin puheet olivat rasistisia ja toista kansanryhmää vastaan kiihottavia.

*

Sdp:n Pekka Salmi pohti jopa, pitäisikö Vallinin puheet antaa poliisin tarkastettavaksi mahdollisen rikoksen vuoksi.

*

Muiden valtuustoryhmien edustajat eivät peitelleet järkytystään. Esimerkiksi demareiden Aila Dündar-Järvinen ilmoitti, ettei ollut 22 vuoden valtuustourallaan kuullut koskaan vastaavaa kielenkäyttöä.

– Nyt on hilkulla, että lähden (kokouksesta). Onko valtuutettujen ja kuntalaisten pakko kuunnella tällaista puhetta, Dündar-Järvinen kysyi.

*

Vasemmistoliiton Noora Tapio meni vielä pidemmälle.

– Olen kuullut valtuustosalissa paljon, mutta näin rasistista puhetta en koskaan. Mikäli ps-ryhmä haluaa vielä jatkaa samalla tavalla, voitte ilmoittaa siitä, niin vasemmistoliitto poistuu paikalta. Tämä kokous ei ole eettisesti kestävä kuntalaisten silmissä.

*

Vihreiden Jaakko Stenhäll piti Vallinin puheita ”oman valtuustourani pohjanoteerauksena”. Saman puolueen Matti Helimo katsoi Vallinin lietsovan polarisaatiota.

Ja mikä se itkupotkuraivarin aiheuttanut Vallinin synti oli? No se, että hän puhui totta, eikä suostunut valehtelemaan vastuullisesti.

Suomi, syksyllä 2021. Ongelma ei ole ongelma. Ongelmasta puhuminen sen sijaan on ongelma joka järkyttää vastuulliseen valehteluun uskovia.

5. Afrikkaan lähti

Afrikan Tähti-pelistäkin ehti nousta pirunmoinen itkupotkuraivari ja sitä myötä kysymys että oliko koko homma sittenkin kaikkien aikojen keijotus. Oikeastaan kysymys on turha. Keijottaa ei enää varsinaisesti voi, sillä parodiahorisontin lisäksi nyt maassamme on ohitettu se singulaariteettia vieläkin lähempänä oleva keijotushorisontti.

Mutta jos Afrikan Tähti kiellettäisiin niin onhan tarjolla vielä tämä uusvanha klassikko:

Mukavia ruuanlaitto- ja pelihetkiä kaikille.

6. Tauosta

Niin. Pidin hieman taukoa. En tiennyt tauon pituutta etukäteen. Joskus tietyt asiat elämässä ovat sellaisia että ne menevät kaiken muun yli. Ne tietyt asiat vaikuttavat edelleenkin, vaikuttavat vielä pitkään, mutta sallivat jo kirjoittamisen. Ja koska olen huomannut, että tämä blogi on tärkeä osa elämääni niin jatkan sitä. Millä tahdilla ja millä menestyksellä, sen näyttää aika.

Kommentointi on jälleen mahdollista. Jos joku kommentoi, niin pyydän, että ette kysele taukoni syytä. Pidän sen yksityisasianani. Kiitos.


46 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Ykä! Ekan kuvan luutnantilla/kapinapäälliköllä ei selvästi ole mitään puuroa, vaan iso lautasellinen riisiä. Bullshit Radar 6000 vihjaa, että "annos" on kasattu lihapatojen äärellä (kana- tai nautakastike) ja tultu sitten uikuttamaan kun riisikin on pieleen keitetty ja muuta ei saa. Ehkä joku tiedostava on vinkkaillut, mene ja tiedä.

Yst. terv. Ano Nyymi

Anonyymi kirjoitti...

Tervetuloa takaisin. Onneksi oli vain lyhyt tauko, ei ehtinyt tulle vieroitusoireita:)
Ja olivathan nuo aiemmat jutut kuitenkin luettavissa.
Ruotsissa pahempi tilanne kuin tamperella, siellä sikäläinen ruotsidemokraatti valtuutettu sai putka linna ja sakkojaa pirunmoisen kasan. Syystä että kertoi YK:n julkaiseman tilaston jossa sudanilaisten älykkyyosamäärän on todettu olevan alhaisempi kuin svedujen. Sopii kyllä tuon tuomion johdosta asiaa epäillä, että niinköhän on.
Hallitukselta tingattiin täsät ilmastososiaali huuhaapaketista,että mikä se on niinku se kanta. Kriittistä tuntui olevan, eli selkosuomeksi: Suhtaudumma tähän kriittisesti ja tulemme sen hyväksymään kritiikittä. Meillä on täällä jo kynät tankattunua ettei muste vaan loppuisi kesken nimenkirjoituksen, sannalla ja minulla, sanoo tytti.
Huru-ukko.

Dena kirjoitti...

Onhan se kakkosluokan peruna ja vilja paljon halvempaa kuin riisi, lähes ilmaista ja kun on tahtotila nostaa isommat bonukset niin eiköhän tuolla saa jo aika merkittävän säästön.. Ilmasto pelastuu kun johtaja pistää kulutukseen nuo rahat. Eihän ne asiakkaat pysty valittamaan eikä kirjoittamaan someen saati masinoimaan mitään kamppanjoita tai mielenosoituksia joten mitä niistä syököön paskaa.

Anonyymi kirjoitti...

Terve Ykä

Hyvä että palasit.

Katselin tuon Tampereen valtuustokokouksen, siinä se on tekohurskaus huipussaan.

T. Ymmi

Anonyymi kirjoitti...

Welcome back!
Ehdin jo poistaa blokisi omista "aamun/päivän lukusuosikeista" tilapäisesti, kun arvelin sinun olevan tauolla piiitkäään.
Onneksi et ollut ja nyt laitan blokisi takaisin lukulistalle.

heppa

Anonyymi kirjoitti...

Yllätyin iloisesti kun uutta Yrjöä tulikin ruutuun näin pian, hienoa.
Meitä on iso joukko joka seuraa Sinua ja ainakin minulle kirjoituksillasi on merkitystä. Ne naurattaa ja vihastuttaa samaan aikaan. Kiitos näistä, teet hyvää työtä!
Samaan aikaan tiedostan että blogi voi olla hyvinkin työllistävä eikä aina jaksa. Ota rennosti, kirjoitat kuten sinulle sopii. Me kyllä odotamme. Kirjoittaminen on sinun oikeutesi, harrastuksesi tai mikä vaan, mutta se sinun ja vain sinun. Me muut vain siipeilemme ja nautimme työsi hedelmistä eikä meillä ole oikeutta vaatia yhtään mitään.
En tiedä syistäsi, sinusta muutenkaan, eikä ne asiat minulle kuulukaan. Toivon vaan että kaikki on ok.
Kiitos ja voimia eloon.

-Aapeli Taapeli-

Anonyymi kirjoitti...

No se oli lyhyt loma. Tervetuloa takaisin!

Teutjärvi kirjoitti...

Kun tiedostavat ovat demonisoineet lihan, niin empä ole nähnyt missään laskelmia
paljonko lemmikkieläimet syövät lihatuotteita. Kun katsoo markettien lemmikkiruokahyllyjä
täytyy määrien olla valtavia. Tuollainen vasikankokoinen labbis pistelee säkillisen
papuja parissa päivässä. Minä en vastusta lemmikkieläimiä tuli vaan mieleen.

Olavi Koskela kirjoitti...

Loistavaa kumminkin, että olet palannut. Näitä täysjauhoisia blogeja kun on niin kovin harvassa! Se on oikeasti helpotus, ettei tarvitse koko ajan tehdä sitä kiroilun syntiä.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...

Kiitos, Ykä, että palasit ! Voimia Sinulle !
P.S. Tarttee vissiin ruvetA TÄÄLLÄKIN PÄIN HAMSTRAAMAAN RIISIÄ, JOTTA SAA KEITETTYÄ ITSELLEEN MIELUISAN RIISIPUURON, SAATANA ! Ja vielä: OSTANPA NIIN ISON JOULUKINKUN KUIN LÖYTYY, JA MAHDOLLISIMMAN LÄSKIPITOISEN. SIITÄ NE MEHUT IRTOO!!!

Snowcamo kirjoitti...

Peruna on myös kulttuurillista omimista pahimmillaan. Alkuperäiskansat hävitetään ja perintö muussataan.

Pettu ja kaskinauris ovat vegaaneja vaihtoehtoja... tosin kaskeaminen...

Anonyymi kirjoitti...

Iloinen yllätys löytää uusi postaus sinulta.
Kiitos blogista.

Erkki

Anonyymi kirjoitti...

Tervetuloa takaisin!

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys!

1.) Maailman riisintuotanto on (wikipedian mukaan 2019) n.755,5 miljoonaa tonnia. Suomalaiset kuluttavat riisiä n.7kg/vuosi eli 6 miljoonan asukkaankin mukaann laskettuna 42 miljoonaa kiloa vuodessa. Tuosta päästään 0,006%:iin koko maailman tuotannosta. Kyseinen pikku Oy tuskin on tuostakaan promillea, eli ehdottomasti kannattaa vanhusten karjalanpiirakat viedä maailman parantamisen nimissä! Millä näille saisi jostain suhteellisuuden tajua?

2.) Tuo NHL:n tapaus on inhottava, ja sen hoitaminen esimerkki täysin vihkoon vedetystä prosessista. Ihan yhtä vihkoon menee kuitenkin asian käsittely myös sosiaalisessa mediassa. Sellaista paskantärkeilijää ei ole joka ei olisi naamaansa yrittänyt työntää esiin. Yhtään asian vakavuutta vähättelemättä, paljon pahempia tapauksia menee läpi ihan omassa maassamme ilman mitään mediahuomiota saati lynkkausjoukkoja.

3.) Täytyykin näköjään laittaa Barksin vanhat teokset joululahjalistaan niin kauan kun niitä saa...

4.) Katsoin nuo Tampereen valtuuston kohutut puheenvuorot. Erittäin hyvin argumentoitua asiaa ja täyttä totta, vihervassareiden käytös puheenvuoron aikana oli juuri sitä mitä osaavat. Paljon muuta eivät osaa. Eiköhän tuokin oikeuteen mene, valtakunnansyyttäjällä on kosolti kokemusta vastaavista, ja tuomiokin valmiiksi selvillä.

5.) Kuten täälläkin on moneen kertaan sanottu, ei poliittista satiiria enää ole mahdollista tehdä. Todellisuus painelee oikealta ohi ja vilkuttaa perävalojen kadotessa horisonttiin. Minua tässä kohussa kaikkein eniten kiinnostaa kuka oli se julkistetulla videoklipillä esiintynyt, loukattuna vaihto-opiskelijana esiintynyt, nuori nainen, mistä hänet oli hankittu (BurnLootMurder-liikkeen kautta ehkä?) ja kenen toimesta? Aksentti oli kovin epäsaksalainen, ja kukaan ei käsitykseni mukaan ole ko. neitiä livenä tavannut. Yleensä nuo paistattelevat julkisuudessa niin pitkään kun mahdollista, mutta tänä henkilö teki ällistyttävän nopean katoamistempun(?) ja kaikki some-kanavatkin katosivat.

6.) Tervetuloa takaisin, tauko tekee monesti ihan hyvää kenelle tahansa ja oli syy mikä tahansa!

t.Puupääukko

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Se on hieman kummallinen toive tuo, että lukijat osaisivat tulkita 50-luvun Aku Ankka -tarinat ajankuviksi eikä elämänohjeiksi. Jos nimittäin tuollaisten tarinoiden kimppuun hyökkäävä herätysliike ymmärtäisi hiukankaan historiaa, tilannehan olisi ihan toinen.

Wokevouhotus suorastaan perustuu siihen, ettei historiaa ymmärretä, vaan otetaan joukko yliyleistäviä yleiskäsitteitä, kirjoitetaan ne lippuun ja aletaan raivokkaasti liehuttaa. Kukaan wokevouhottaja ei tajua että ihmiskuva, joka esittää ylihistoriallista, ylikulttuurista, ylikansallista ja yliyhteisöllistä yliyksilöä, ja huutaa suureen ääneen tällaisen ihmisideaalin "ihmisarvoa ja -oikeuksia", on itsessään enemmän fantasiaa kuin ainoakaan Ankan puhekupla.

Siinä mielessä ehkä Aku Ankan Joulutarinoihin lisätty varoitus on puolusteltavissa, että jos hyvin käy -- mikä ei tosin vaikuta kovinkaan todennäköiseltä -- tuolla disclaimerilla saattaa tulevaisuudessa olla markkina-arvoa, kun toinen toistaan hullummat cancelointidokumentit muuttuvat keräilykohteiksi, ja käydään kilpaa siitä mikä oli tämän aikalaishulluuden ylivertaisin boikotointi.

Qroquius Kad kirjoitti...

Ja vielä kerran tervetuloa takaisin! Täällä päässä ehdittiin huolestua, kun etsimättä mieleen nousi ensimmäisenä Tuurinperän isännän kohtalo.
Sitten uutimiin:

Uudin 1:
"En tiedä, mitä asiakkaat sanovat, mutta meidän tahtotila on--", sanoo Järvi-Sanna. Hieman erikoinen aasenne palveluntuottajalle:
"En tiedä enkä välitä paskaakaan, mitä asiakkaat tahtovat. Minä teen asiakkailleni mitä minua huvittaa ja sillä siisti."
Vaan nämähän ovatkin julkisen sektorin touhuja, ei yritystoimintaa.
Veronmaksaja maksaa.

Uudin 2:
Chicago on kaukana ja ennenkaikkea tuhotyttöjen hallituksen vaikutuksen ulottumattomissa, toisin kuin heidän tuottamansa ja ruokkimansa uussuomalaisten väkivalta.
First things first, sanoi chicagolainen.

Uudin 3:
"Uskomme lukijoiden osaavan tulkita ne ajankuvaksi, ei elämänohjeiksi. Toimitus"
Selvästikään eivät usko, kun piti erikseen sanoa:
"Tässä on teille äpärille nyt ohjeet, miten Aku Ankkaa luetaan interperspirationaalisesti. Menikö perille?!"

Uudin 4:
Jussi Halla-aho kirjoitti jo edellisvuosikymmenellä Helsingin kaupunginvaltuuston keskustelukulttuurin muutoksesta.
Kun vielä vuosituhannen alussa vihervasemmisto oli vihaisena yrittänyt argumentoida hänet ja muut kansallismieliset kumoon, on tilalle tullut äänen virittäminen itkuiseksi soperteluksi:
"Musta on ihan hirveeetä et tollaset puheet voidaan sallii täällää-äähä-häää..."
YHteiskunnan naisistuessa se auttamatta lapsistuu. Seurauksena on esim., että miesoletettu alkaa huutaa naama aatteen värisenä:
"Lopeta! Sä et saa puhuu tollasii ku mä en diggaa sitä!!"

Uudin 5:
Keijotukseltahan tuo nyt vaikuttaa, kun asiasta räjähtäen noussut koliikkihuuto lakkasi yhtäkkiä täysin, eikä asiaan ole enää palattu.

Uudin 6:
Jos on blogi sinulle tärkeä, on se sitä yhtälailla meille. Kuten sanoin, täällä päässä tuli parikin kertaa mieleen palaako blogi enää koskaan.
Mitä sitten tapahtuikin, voimia eloon sen kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Terve! 3 Afrikantähti peliä tuli tilattua. Lahjaksi. Yhden ajattelin piruuttani käydä teippaamassa virheiden puoluetoimiston oveen. Tai liimata. Lahjoituksena. Mutta joo. Tauon aikana mikään ei ole muuttunut. Päinvastoin. Se Gustafson voisi mennä huutelemaan sitä " lopeta " ininäänsä vaikkapa hgin käräjille. Siellä riittää mullahia vastailemassa syytteisiin.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt kun riisikin on demonisoitu, varmaan etsitään kiivaasti uusia demonisoinnin kohteita ilmastokriisin nimissä. Minä veikkaan, että se kohde on jälleen ajoneuvopuolella. Nimittäin Webasto. On jo tehty tutkiskelma, että sepä se vasta hiilidioksidia ja hiukkasia tuottaakin.
Jotenkin huvittavaahan tässä on se, että myös sähkö-ja hybridikotteroiden omistajat ovat asennelleet Webastoja...

Anonyymi kirjoitti...

Tervetuloa takaisin! Ovat kyllä sinun kirjoitukset dystopiasta olleet joillekin ohjenuorana, kun nyt niitä joka puolella maailmaan pystytetään koronan varjolla. Kun siitä kaakista ilma loppuu, niin sitten ilmastohätätilan varjolla. Se on valinta orjan aseman ja yhteiskunnan hylkiönä olon välillä, jos jälkimmäisten edes sallitaan elää.

Anonyymi kirjoitti...

Riisin tahtotila

Riisi on hyvin täydellistä ravintoa, sen aminohappojen valikoima on parempi kuin ohran, vehnän, rukiin tai kauran. Se ei sisällä osalle ihmisiä haitallista gluteenia. Quinoa ja amaranrantti on myös hyviä ravintosisällöltään. Riisiä kumminkin tuotetaan maailmassa hyvin paljon, kiina, japani ja intia kuluttavat ja tuottavat riisiä, ihan tamperelaisten kitinästä huolimatta.

” En tiedä, mitä asiakkaat sanovat, mutta meidän tahtotila on tarjota riisin sijaan kotimaista perunaa ja viljaa, Voimia Oy:n palvelujohtaja Susanna Järvinen sanoo.” - Ihan asiakkaan näkökulma: Jos minun pitä potilaana syödä sairaalassa, haluan ja vaadin gluteenitonta ruokaa, Hiili- tai edes hiirijalanjäljellä ei ole väliä. Ohra, vehnä, ruis tai kaura ei kelpaa. Amarantti tai quinoakin käy ja tietysti riisi. Ja teff.

Muuten gluteenitonta ruokaa voi tuottaa vain gluteenittomassa ympäristössä, Siis keittiössä ei saa olla vääriä viljoja, ei yhtään.
Revi siitä susanna.

Lopeta! Kuinka sä kehtaat.

Veikko Vallin osasi provota tolloja ja tollot osasivat provosoitua. Gustu, Pekka Salmi ja muut vinkulelut vinkuivat ihan täysillä.


Afrikan Tähti-mölinä oli keijotusten keijotus. Missä muuten luuraa Jasmin Fanta? Miksei vihreä lanta, pravda tai edes usari ole tehnyt haastattelua? Rasismiako?

Pyssymies

UnklePen's kirjoitti...

Riisiä ja nimenomaan kiillotettua valkoista riisiä syödään yksinkertaisesti sen takia, että se on hyvän makuista. Maailmassa on n. 40000 eri riisilajiketta kahdesta riisilajista. Valkoinen riisi pelkästään syötynä aiheuttaa puutostauteja joten sen kanssa on aina jotain muuta. Ei kai kukaan syö myöskään keitettyä perunaa pelkästään, siihenkin kuolee ajan mittaan kun ravintoaineita ei saa. Hiilihydraatit ovat rasvan lisäksi energianlähteitä ja valkuainen taas ei ilman noita toimi.

Meillä on lastensuojelulaki, miksi ei ole vanhustensuojelulakia, joka estäisi mauttoman ruoan tarjoamisen vanhoille ihmisille? Muutama vuosi sitten oli jonkinlainen skandaali, kun laitosten ruoassa oli joku rasvahysteria ja kohderyhmä ei saanut tarpeeksi energiaa ja maukasta ateriakokemusta. Ei ole vanhunksen suukaan tuohesta vaikka selluloosaa ja korvikerasvaa yritetään tarjota maukkaana ateriana.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano Nyymille, Huru-ukolle, Denalle, Ymmille, hepalle, Aapeli Taapelille, Ano1:lle, Teutjärvelle, Olavi Koskelalle, Terho Hämeenkorvelle, Snowcamolle, Erkille, Ano2:lle, Puupääukolle, Seppo Oikkoselle, Qroquius Kadille, Ano3:lle, Ano4:lle, Ano5:lle, Pyssymiehelle ja UnklePen´sille & lämmin kiitos kommenteista ja kannustuksesta. Monista hyvistä huomioista nostan erityisesti esille Seppo Oikkosen hoksauksen. Meinaan, jos järki joskus voittaa niin näistä pahimmista woketuksista saattaa hyvinkin tulla arvokkaita keräilykohteita. Joita tulevat sukupolvet katselevat kuin aikanaan sirkuksen freak-showta.

Anonyymi kirjoitti...

Ehdin jo säikähtää pahanpäiväisesti, että sinä Ykä olet pitempäänkin poissa! Onneksi tällaiseen sateenharmaaseen ja tihkusateiseen maailmaan syttyi valo, kun huomasin sinun palanneen!❤️

Ruotsalainen Peter Springare, eläkeikää lähestyvä poliisi Örebrosta, kirjoitti ilmeisesti Veikko Wallinin puheenvuoron pohjana olleen jutun sanomalehteen jo vuonna 2017 kyllästyttyään totaalisesti maahanmuuttajien tekemiin rikoksiin, tappoihin, murhiin ja raiskauksiin. Sen jälkeen on tilanne monessa ruotsalaisessa kaupungissa vielä paljon pahentunut; väkivaltaiset jengit, autopalot ja pommit ovat tulleen kuviin mukaan. Suomessa Springaren juttu ei sattuneesta syystä mediaa juurikaan kiinnostanut ja kun se nyt otettiin esille, vihervasemmisto halusi edelleen laittaa sormet korviin! Myös viralliset tilastot ovat heille tabu.

Kun Oulussa muutamia vuosia sitten paljastui nuoriin tyttöihin ja jopa lapsiin kohdistunut maahanmuuttajien raiskausrinki, pöyristyikö Maria Ohisalo? Ei pöyristynyt, vaan antoi valtion rahaa täysin pieleen menneeseen projektiin, mm. Don’t touch me here, this is my no-no-square -esitys, jolle naurettiin ulkomaita myöten. Nyt on haastateltu jopa 21:tä palo-ja pelastustoimen ihmistä ja löydetty ihan kauheasti naisten seksuaalista häirintää. Olisikohan korkea aika laittaa kehiin vähän suhteellisuudentajua samoin kuin tähän riisinkeittoon ja maailmojasyleilevään ja kunnianhimoiseen ilmastonmuutoksen hillintään yhdessä maailman kylmimmistä maista? Mitä näillä ihan oikeasti kuvitellaan saavutettavan muuta kuin pahimpien vouhkaajien rahakkaat EU-virat lähitulevaisuudessa? Esimerkkejä löytyy oman maan kyykyttämisen jälkeen, eikä tarvitse kaukaa hakea.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Blogger Snowcamo sanoi...

Peruna on myös kulttuurillista omimista pahimmillaan. Alkuperäiskansat hävitetään ja perintö muussataan.

Pettu ja kaskinauris ovat vegaaneja vaihtoehtoja... tosin kaskeaminen...
No joo, kaskeaminen, sekun lienee paavin pannassa tai jotain. Ja kuitenkin eräät viheriät vaativat luonnonmukaista metsänhoitoa. Eikö se kaskeaminen ollut juurikin sitä? Kaskinauriin nimellä myydään kitukasvuista, kaikelta lannoittamisesta suojattua, mitä lie kitukasvuista jota ei söisi siakaan. Paksu kuori ja sisällä ei juurikaan syötävää löydy. Aku Ankka sitten, ei näistä uusista ole mihikään, roviolle kaikki, ainakin suurin osa. Pitänee suoritta inventerio kellarissa, siellä pitäisi olla n. 100-150 kpl tyttäreltä perinnöksi jäänyttä Akun taskaria ajalta, ajalta kun ei vielä woketuksesta oltu vielä nähty edes painajaisunta.
Liittyen kaskinauriiseen, noin löyhästi, tässä siihen liittyvä ruoka-ohje:
Kaskenpolttajan lihapata.
Ainnemäärät ovat suuntaa antavia, eli laitetaan noin omalla ohtamiärällä.
500g hevosen palapaistia
500g possun palapaistia
2-3 sipulia
muutama porkkana
jokunen palsternakka
nauriita, muutamia, ehkä puolenkymmentä nyrkinkokoista

Laita lihat isoon valurautapataan, mukaan mustaa ja jokunen maustepippuri. Jokunen laakerinlehti. Suolaa voit laittaa myös, suosittelen merisuolaa.
Pata lihoineen uuniin illalla. Uunnin lämpö sata astetta. Kymmeneltä kun laitat sen uuniin, niin laita kello soimaan kolmelta, jos ei kusihätä herätä nohin aikoihin. Ota pata ja laita nuo mainitut kasvikset sinne ja pata uuniin, voit jo laskea lämpötilaa sinne keheksaan kymmeneen. Mene jatkamaan uniasi ja vot, kun heräät uunista tulvii herkullinen liha-kasvispadan tuoksu ja karistaa unihiekan loput silmistäsi. Ja sa padan kannen avaus avaa todella silmäisi siihen ettei tää maailma ihan vielä läpipaska paikka olekaan. Ja takaan, että syömisnautinnosta voi nauttia hampaaton esivanhampasikin. Kasvikset ovat pehmeitä kuin, no vauvan pylly, jos sen olet saanut vanhempana kokea, tai kuin naisesi pehmeä povi. Lihat ovat hautuneet niin ettet tiedä syötkö lihaa vai jotain suloisen suolaista, jotain jota et osaa nimetä, että mitä se on, mutta hyvää se on:)
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Rouva Anon viittaama Peter Springare taisi kuitenkin päästä "onnellisti" eläkkeelle, ainakin pois etulinjasta. Jo tuolloin mietin usein, että liekö tämä meidän polliisissa vaikuttava Sanna Springare sukua? Monet hänen ulostulonsa ovat aivan vastaavia. Vähän laulun sanoja mukaillen, hyvässä mielessä: se sukuvika on jos suksi ei luista, eli springaren suvussa polliisit ei lipsu tosiasioista!!
Huru-ukko

Olaf Stephanos kirjoitti...

Kiitos, Ykä, että palasit linjoille näin pian, ja voimia. Nämä harvat suomenkieliset vastablogit ovat monille lukijoille henkireikiä woke-pimeyden keskellä. RSS-syötteellä tulee luettua melkein kaikkia. Asun itse ulkomailla, mutta etenkin tämän blogin juttuja lukiessa mielenmaisema siirtyy aina sinne Suomeen, ikään kuin istuttaisiin ringissä nuotion ympärillä jossain perähikiän takametsässä, kaukana Mordorista, ja kuunneltaisiin Ykän tarinointia. Toivottavasti tekstit on tallennettu johonkin varmaan paikkaan tulevia sukupolvia varten.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle, Huru-ukolle ja Olaf Stephanokselle & kiitos kommenteistanne.

Rouva Ano: Lämmin kiitos. En tiennyt itsekään tauon pituutta enkä sitä että tuleeko näitä vielä. Vallin siteerasi nimenomaan Springarea. Ja tuo no-no-square kilpailee naurettavuudessaan sen Ylen raiskauksenestovideon kanssa. Siinä kaksi kovaa koettelee. Suhteellisuudentaju vaan taitaa olla pian kriminalisoitu.

Huru-ukko: Kiitos reseptistä. Laitetaan yleiseen jakoon ja käyttöön. Springare käsittääkseni pääsi eläkkeelle.

Olaf Stephanos: Lämmin kiitos.

Anonyymi kirjoitti...

Tervetuloa takaisin minunkin puolestani, sinua tarvitaan! Pelkäsin jo, että blogitauko venyy kuukausien mittaiseksi. Jokainen henkireikä tässä suvakkihulluudessa on tarpeen, sekä kirjoituksesi että kommenttiosio .Tällä foorumilla tunnen olevani omieni joukossa.
Toivottavasti asiat ovat kohdallasi selkenemään päin!

Suvakkihulluusjuna tosiaan puksuttaa eteenpäin jopa kiihtyvällä tahdilla, Keijo saa yrittää tosissaan, että saa parodiaa revittyä tästä pellemaailmasta.

Terveisin Ikätoveritar

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ikätoveritar. Ja lämmin kiitos sinullekin. Voi olla, että Keijolle käy niin kuin Pahkasika-lehdelle aikanaan. Se lopetti toimintansa kun todellisuus ajoi oikealta ohi. Ja nyt tilanne on sellainen ettei Pahkasiankaan heput olisivat sitä osanneet edes uneksia.

Anonyymi kirjoitti...

No joo, yleiseen jakoo mie netarkoitan, ne sapuskaohjeeni, tai miksi niitä sanoo.Itsellä hyviksi havaittuja, eikä lapsetkaan, nyt aikuistuttuan varsinkaa ole ylenkatsoneet. Nämä minun ohjeeni eivät sovi ns. paremmille, siksipä täältä Perskeleen sivuilta ehkä löytyy jokunen yllytyshullu kokeilemaan, nämä kun on lähinnä lihaa syöville heteroille, väriin katsomatta.
Sitäkin Pekan porstuassaan mainostamaa seinäjokisten kouluruoka kokeilin,sitä Pinaattiletut jauhelihakastikeessa. No, syöhän sitäkin, mutta perempia ne minusta on erikseen kuin yhdessä.
Vaan eikös sitä noista pohojalaasista sanota notta ne on vähän, kummallisia kaikella kunnioitusella. Kun ei meistä savolaisistakaan kuulemma saa mitään selkoa. Mutta yksi on varma: Me suomalaiset olemme omanlaisiamme ja muunmaalaiset ovat erilaisia.
Toivotaan että suvakit antaisivat asian ollaki näin.
Voimia eloon ja oloon kaikille tänne pimeille maille.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Ja tulee muistaa, että meistä suomalaisista pitää huolen vain suomalaiset. Muita me emme edes kiinnosta.

Anonyymi kirjoitti...

https://sugargang.com/en/products/fanta-jasmin-pfirsich-china-500ml
Ei mulla muuta.

-Pete

keski-ikäinen pikkupoika kirjoitti...

Olaf sanoi hienosti, juuri noin minakin taalla ulkomailla asuvana tunnen.

Ja paska paiva kirkastui huomattavasti kun huomasin Ykan tauon loppuneen.

Tervetuloa takaisin, toivottavasti asiat ovat paremmin ja menevat vielakin parempaan suuntaan. Ja kiitos kaikista kirjoituksista vuosien varrella!

Kissamies kirjoitti...

Tervehdys taas! Tuli blogin dystopiat mieleen kun törmäsin tähän videoon.
https://www.youtube.com/watch?v=UrEUzKTt7j0

Mitä Aku Ankkoihin tulee, eivätkös taistolaiset 70-luvulla vihanneet sen arvomaailmaa ja yrittäneet kieltää sitä mm ankkojen housuttomuuteen vedoten? Historia ei ehkä tarkalleet toista itseään, mutta se rimmaa. 80-luvulla moraalipoliisit yrittivät kieltää Dungeons and Dragonsin. Nykyiset moraalipoliisit omistavat sen ja muuttavat sen mieleisekseen. Örkit eivät enää saa olla pahoja ja demonitkin ovat vain "tavallisesti pahoja".

Juha R kirjoitti...

Eipä tähän blogiin ja näihin kommentteihin ole juurikaan lisäämistä. Sen verran tuosta Aku Ankka-jutusta, että olen hiukan aistivinani siinä toimituksen piiloveetuilua wokettelijoille ja canceleeraajille. Toivottavasti olen oikeassa.
Itse asiassa tuon kirjoitin vain, jotta saisin toivottaa blogistin sydämellisesti tervetulleeksi takaisin.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä taistolaiset arvostelivat Aku Ankkaakin ankarasti, mutta eivät sen housuttomuuden vuoksi vaan aivan muista syistä. Monien sarjakuvatarinoiden katsottiin nimittäin kuvastavan kolonialistista maailmankuvaa, ja lisäksi Karhukopla voitiin käsittää räikeäksi irvikuvaksi kommunisteista. Aivan eri asia oli, että lähinnä yläasteikäisten keskuudessa kiersi kyllä vitsinä, että lehti olisi housuttomuuden vuoksi siveetön.

Jonkinmoinen kohu asiasta nousi, kun joskus vuosikymmenen lopulla, oliko se 1978, Aku Ankka -lehteä lakattiin tilaamasta Helsingin kaupungin nuorisotiloihin. Sitä perusteltiin muun muassa sillä, että lehteä pidettiin tilojen käyttäjien kannalta liian lapsellisena (mistä he itse saattoivat tosin olla eri mieltä), sekä tietysti säästösyillä, mutta ei lehden väitetyllä siveettömyydellä. Sen varmaan tiesivät tiloja käyttäneet nuoret itsekin, mutta huumorimielessä he vetivät jälleen esiin tuon siveettömyysjutun, jolloin maailmalle levisi huhu, että se olisi juuri siitä syystä lakattu tilaamasta.

Anonyymi kirjoitti...

voimia eloon ja pirun hienoa että teit paluun. Ehti tulla jo ikävä!

Lissu vaan kirjoitti...

Hienoa että blogi jatkuu - kaikkea hyvää Ykälle nyt ja vastakin!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Petelle, keski-ikäiselle pikkupojalle, Kissamiehelle, Juha R:lle, Ano1:lle, Ano2:lle ja Lissulle vaan & kiitos kommenteistanne.

Pete: No sieltähän se Jasmin Fanta löytyikin.

keski-ikäinen pikkupoika, Ano2 & Lissu vaan: Lämmin kiitos kannustuksesta ja kaikkea hyvää teillekin.

Kissamies: Kieltämättä hurja video. Eikä mitenkään mahdoton.

Kissamies & Ano1: Asia meni niin kuin Ano1 kertoi. Siitä tuli sitten maailmalle levinnyt kirjaimellinen uutisankka. Mutta vasemmiston yksi suosikkikirjoista tuohon aikaan oli Kuinka Aku Ankkaa Luetaan:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kuinka_Aku_Ankkaa_luetaan

Juha R: Minä kyllä pelkään että kyseessä on irralleen päästetty hirviö jota ei enää uskalleta pysäyttää.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, tuo Jasmin Fantan löytyminen vaan vahvisti Keijon osuutta Afrikantähteen liittyvässä itkupotkuraivarissa. Aivan loistava keijotus, joka taisi suurelta osalta suvaitsevaistoa mennä täysin ohi! Aiemmissa keijotuksissahan "kohde" on aika nopeasti tullut esiin ja myöntänyt tapahtuneen, yliopisto ei ole tainnut vieläkään näin toimia. Sen vuoksi tuon keeneritytön video kiinnostaa minua niin kovin. Onko yliopisto todella mennyt niin pitkälle että on "luonut" Jasmin Fantan ettei tarvitse myöntää että keijoon mentiin, vai yrittikö ko. henkilö itse nousta rasisminvastaiseksi partisaaniksi ilman omia ansioita? Oli miten oli niin ei näitä enää pysty parodioimaan.

t.Puupääukko

Qroquius Kad kirjoitti...

Kuukkeloimalla "Jasmin Fanta" löytyy kyllä tällainen naamakavalkadi:

https://fi-fi.facebook.com/public/Jasmine-Fanta

Pitäytymällä tiukasti annetussa kirjoitusasussa löytyy taas tällainen JuuTuubi-kanaali:

https://www.youtube.com/channel/UCxJKl_C6H593vC99fnk_0_A

jolla vähemmän yllättäen ei ole lainkaan sisältöä.

Trilisser kirjoitti...

Tuosta Barksin uusintajulkaisun "saatekirjeestä" epäilen, ettei kyseessä ole piilopiruilu. Ainakin Suomen laajin sarjakuvakeskustelusivusto www.kvaak.fi wokettaa ja sensuroi täysin palkein. Toisinajattelijoille annetaan elinikäinen kirjoituskielto jne.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Puupääukolle, Qroquius Kadille ja Trilisserille & kiitos kommenteistanne.

Puupääukko & Qroquius Kad: Tuumin asiasta niin että jos kyseinen Jasmin Fanta olisi oikea henkilö niin häntä oltaisiin haastateltu jo valtamediassa noin X kertaa ja hänelle oltaisiin taattu joku turvattu ammatti- ja tapaloukkaantujan ura.

Trilisser: Veikkaanpa, että olet oikeassa. Hirviö on irti.

Pohjan Akka kirjoitti...

Kiitos, että olet takaisin. Olet meille tärkeä ja tarinoitasi, kannanottojasi ja havaintojasi pimeästä maailmasta tarvitaan ja niitä kaivataan. Ne tuovat omalla hullulla tavalla helpotusta tähän käsittämättömään järjettömyyteen, joka yhteiskuntaamme koettelee laajalla rintamalla.

Ei mulla muuta.... kuin vielä pienet kiitokset ja kaiken hyvän toivotukset!

Qroquius Kad kirjoitti...

Niin, en tarkoittanut että pitäisin Jasmin Fantaa todellisena henkilönä;
kunhan mainitsin että sellaisiakin löytyy.

Liekö Keijolla kuitenkin ollut virvoitusjuoma mielessään nimeä valitessaan?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pohjan Akalle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Pohjan Akka: lämmin kiitos ja kaikkea hyvää sinullekin.

Qroquius Kad: En osaa sanoa muuta kuin että Keijo on varsinainen mestarikoiranleuka.