keskiviikko 15. joulukuuta 2021

KÄPPÄUKOT JA VÄÄRISTYNYT YLITASA-ARVO

Elettiinpä ennenkin ja niin myös elettiin näitä päiviä Hömpstadin rannikolla, Pinnanmaan Energian erä- ja kalamiehet ry:n omistamassa pienessä rantasaunassa jossa varsinaisen löylypuolen lisäksi oli puku- ja oleskelutila jossa oli seinälle nostettavat punkkatilat neljälle. Nyt saunassa oleskeli vain kaksi miestä eli käppäukkoa eli Perskeleen Ykä ja Lötjösen Eelis jotka olivat saaneet saunan pariksi päiväksi lainaan.

Rumat äijänkuvatukset olivat olleet verkkouistelemassa puikkokalaa ja saalis oli ollut varsin kohtuullinen. Rantasaunalta oli näkymä lahden toisella puolella sijaitsevaan Hömpstadin väsynytvesireaktoriin. Uistinverkoilta palanneet miehet olivat lämmittäneet saunan, ottaneet ensimmäiset löylyt ja käyneet sitten saunan rappusilla voimasavuke Bostonilla. Rappusilla ei joulukuisissa keleissä pahemmin oleskeltu pelkkä pyyhe ympärillä joten toverukset siirtyivät pieniin, mutta viihtyisiin sisätiloihin joita lämmitti mukavasti rupikonnakamiina. Ykä aukaisi Tsuhnan Koston ja totesi sitten:

- Nuo feministit jaksavat jatkuvasti metelöidä tasa-arvosta ja patriarkaatin sorrosta mutta tosiasiassahan Suomessa on siirrytty vääristyneeseen ylitasa-arvoon jossa nainen on pyhä, koskematon ja ennen kaikkea kaiken arvostelun yläpuolella.

Lötjönen aukaisi oman Tsuhnan Kostonsa ja hörppäsi komppia:

- Vaan tottahan jätkä vihaturiset. Esimerkkejä on monia ja ensimmäisenä tulee mieleen tämä estrogeenihallitus joka on totaalinen katastrofi sekä Suomen taloudelle että sisäiselle turvallisuudelle. Mutta sen perusteltu arvostelu on nyky-Suomessa tuomittavaa naisvihaa. Naisvihaa jolla kuitataan kaikki. Ja se johtuu vääristyneestä ylitasa-arvosta.

- Toinen hyvä esimerkki ovat nämä toimittelijattaren plantut. Yleinen kaava on että kirjoitetaan tunnepitoista alaleukaaväpättävää horinmummoa, saadaan kyistä ja perusteltua palautetta jonka jälkeen toimittelijattarien lisäksi muukin naislauma alkaa rääkyä naisvihasta. Parhaimmillaan arvostelijat päätyvät käräjille.  Järjettöminkin epistola pitäisi automaattisesti hyväksyä jos sen kirjoittajalla on vaan se tietynlainen värkki. Vääristyneen ylitasa-arvon Suomessa se värkki itsessään riittää pätevyydeksi kaikkeen mahdolliseen.

- Vaan entäs nämä korkealle arvostetut vitunvirkkaajat ja kiroiluiltamien järjestäjät? Jos miespuoliset yksilöt olisivat samalla lailla fiksautuneet omaan sukupuolielimeensä niin niitä pidettäisiin äärimmäisen lapsellisina tai mielenvikaisina tai molempina. Mutta vääristyneen ylitasa-arvon Suomessa nimenomaan nainen saa olla pillusentrinen ja hänet tulee ottaa vakavasti.

- Joo. uusimpana kandidaattina tähän pillukuoroon on nostettu se joku feministinen rippariräppäri Powerpimppi joka kehuu murskaavansa patriarkaatin perseellään. Jos me ei elettäis vääristyneen ylitasa-arvon maassa niin naisetkin porukalla toteaisi että sinä ressukka et murskaa mitään muuta kuin jo valmiiksi olemattoman uskottavuutesi ja esittelet persettäsi ainoastaan siksi kun sinä tykkäät esitellä persettäsi. Saitpahan vaan hyvän tekosyyn.

Totta on, tuumasi Ykä. Käppäukot vetivät saunan rappusilla voimasavukkeet ja menivät jälleen löylyn puolelle. Lötjönen heitti kiukaalle tsössiä ja kysäisi:

- Mitäs se sun kaverisi Qroquius Kad totesi tästä ylitasa-arvosta? Heppu muistaakseni tiivisti asian aika osuvasti.

- Joo, Qroquius totesi että ”tasa-arvo toteutuu vasta kun naisilla on rajattomat oikeudet ja vapaudet vailla ensimmäistäkään vastuuta ja velvollisuutta”. Se osuu kyllä kohdalleen ja sitä kohti ollaan vapaan pudotuksen vauhdilla menossa. Vaan arvaat kyllä mitä se täydellinen tila saisi aikaan järkeville ja asiallisille naisille.

- Arvaanpa kyllä. Heitäkään ei kukaan ottaisi enää tosissaan vakavasti. Kaikki tuumisivat että ei heidän asemansa johdu heidän osaamisestaan vaan ainoastaan jalkojensa välissä olevasta värkistä. Vaan tiedäkkös ketkä ovat suuria osasyyllisiä tähän vääristyneeseen tilaan? Miehet.

- Miehet. Nimenomaan valtakoneistossa mukana olevat miehet jotka ovat niin munattomia että yksikään niistä ei uskalla sanoa että mehiläiskuningattaren perse paistaa paljaana ja näkyy pitkälle. Joten naisia pitää kohdella kuin pikkulapsia jotka ovat oppineet itse potalle. Kehuen ja ylistäen noiden pottasiistien suurta suoritusta. Ainakin niiden naisten kohdalla jotka siitä naiseudestaan metelöivät eniten. Ja jotka sen kohtelun vuoksi kuvittelevat oikeasti olevansa muitten yläpuolella. Pelkästään sen värkkinsä takia.

Toverukset jatkoivat saunomista ja tuumivat että vaikka maa on menossa kirjaimellisesti päin vittua niin onpahan sentään saatu mukava saalis herkullista puikkokalaa.

Lämmin kiitos Qroquius Kadille inspiraatiosta ja hyvästä tiivistyksestä.

24 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sillä välin VTV:n soppa ja Tytti Yli-Viikarin viikaroinnit alkavat vähän kerrallaan selkiytyä. Lieneekö kysymys aivan klassisesta työpaikkakiusaamisesta?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. No nähtäväksi jää. Koko touhu on varsin sekava.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Kaikkien mahdollisten oikeuksien vaatiminen ja kaikkien velvollisuuksien välttäminen on ollut ominaista noille ihmissalakuljettajien asiakkaille, jotka monien maiden läpi vaeltavat tänne kaukaiseen pohjoiseen hyvinvointivaltioon sanoakseen rajalla taikasanan "turvapaikka" -- jonka jälkeen heille siis automaattisesti lankeavat kaikki oikeudet, kun taas kaikki velvollisuudet heidän ruokkimisestaan, majoittamisestaan ja ihmisarvon mukaisesta kohtelusta jäävät täkäläisten kantasuomalaisten maksettaviksi.

Jotkut lukevat ajan merkkejä niin, että näitä kansainvaeltajia alkaa kohtapuolin vuotaa tuolta itärajan takaa tänne onnellisten ihmisten maahan. Sehän on ihan mahdollista, ja meillähän on ollut näitä omia poliitikkojamme, jotka tällaista matkustelua ovat lausunnoillaan tehokkaasti markkinoineet. Eikös se ole sisäministeriössä sitkeästi edelleen tekeillä, jokin suunnitelma hylättyjen poistumisrajoitteisten turvapaikanhakijoiden pysyvämmästä ellei ikuisesta oleskelusta.

Kun oman kansan kauniimmasta sukupuolesta ne feministilippujen liehuttelijat haluavat samanlaiset oikeudet kuin turvapaikahakijat, mistä se kertoo? Ilmeisestä sielunsisaruudesta siis. Ideologia yhdistää, ja eivätkös nuo tuppaa toisiaan rakastamaankin? Onko rakastautumiselle hyvä pohja, kun kumpikin ryhmä on omaksunut syvälle symbioottisiin varhaislapsuuden kakkiallisuus- ja kaikkivoipaisuustuntoihin palautuvan uhriajattelun? Vakka kantensa valitsee.

Anonyymi kirjoitti...

Jos mies rupeaa ruikuttamaan tyyliin sannamariin sukupuolensa kaltoinkohtelusta, niin onhan se säälittävä ressukka. Jopa soijapoijan kohdalla tämä pätee.

Mutta milloin pääsevät ääneen ne ihan oikeasti kärsineet naispuoliset, murjaanien hyväksikäyttämät?

Tapsa vaan

Juha R kirjoitti...

Kauankohan kulkisi vapaalla jalalla miesoletettu, joka hetkuttelisi alasti esiintymislavalla ja julistaisi murskaavansa feministit hepillänsä. Huom, ei kysymysmerkkiä, retorinen kysymys.

Ekku kirjoitti...

Totta haastat. Minusta Matti Vanhanen olisi aikoinaan tarvinnut hamekankaan,kun alkoi sen Ruususen kanssa käräjöimään kunniastaan.

Mariinille näyttää olevan mahdotonta käsittää, että pääministerille asetetaan korkeammat vaatimukset kuin se, että näyttää nätiltä ja on nainen.
Kyllähän niitäkin hommia on,mihin se riittää, mutta niihin ei paljon valtaa eikä vastuuta kuulu.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Seppo Oikkoselle, Tapsalle vaan, Juha R:lle ja Ekulle & kiitos kommenteistanne.

Seppo: Se suunnitelma on todellakin tekeillä ja sehän on äärimmäinen sisäänheittotuote. En oikein tiedä siitä sielunsisaruudesta. Nykyinen feminismi on kaikkien paradoksien äiti tuossa islamin fanituksessaan. Lieneekö niin että feministeille päävihollinen on vain ja ainoastaan se VHM ja silloin vihollisen vihollinen on ystävä. Ja se VHM joutuu pakosta elättämään tuon kummankin porukan.

Tapsa vaan: Eivätpä taida päästä. Se kun olisi julistetun epistolan vastaista. Mutta kuka tahansa nainen pääsee julkisuuteen valittamalla että VHM on katsellut hänen tissejään liian kauan. Samaan aikaan kun ne kehitysmaalaiset joukkoraiskaajat saavat olla aivan rauhassa.

Juha R: Ainakin tulisi mahdollisimman suuri julkinen häpäiseminen.

Ekku: Totta joo. Tapaus Vanhanen on muuten hyvä esimerkki siitä että valtakoneisto ei omiaan hylkää. Jätkä – joka tuli vahingossa varamiehenä pääministeriksi – tyri niin paljon kuin mahdollista, meni sitten huilailemaan muutamaksi vuodeksi Perheyritysten liittoon ja kas, poliittinen muisti nollaantui ja jätkä porskuttaa taas.

Qroquius Kad kirjoitti...

Kiitos kiitoksista, mutta suurin kiitos kuuluu taas kerran sinulle, joka toit vaatimattoman ajatukseni suuremman yleisön estradille kommenttiosion hämyistä.

-TR- kirjoitti...

Minusta se miten suomalaiset reagoivat Elon Muskin twiittiin Marinista on osoitus että suomalaiset oikeastikin ovat kuin vanhassa vitsissä suomalainen ja elefantti.

Tuskinpa Marin yhtään kannattajaa on menettänyt. He ketkä eivät hänestä aiemminkaan pitäneet nyt pitävät vielä vähemmän.

Anonyymi kirjoitti...

Miesten vikahan se ainakin loppujen lopuksi. Joku kyynikko joskus jossain totesi että naisilla on (etu)oikeuksia vain siksi että miehet antavat niiden pitää niitä. Näin kylmän sovinistisesti en itse halua ajatella mutta filosofia tuossa taustalla pätisi moneen muuhunkin asiaan.

vieras kirjoitti...

Oliko Anteroa ja äänimiehiä yritetty saada kalalle ja saunaan? Onko Ykä kirjoittanut tänä vuonna monta tarinaa missä on itse mukana?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille. TR:lle, Anolle ja vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Mainiosta tiivistelmästä kuuluu ilman muuta kiittää.

TR: Niin Marinin kannattajat kuin vihervasemmisto yleensä ovat laittaneet mielipiteensä päälle kymmenen kerrosta lakkaa joten sehän ei tosiaan muutu minkään pikkuasian, niin kuin faktojen vuoksi.

Ano: Ei se ole kyynistä vaan realismia. Varsinkin kun miehet elättävät joka ainoan noista feministeistä.

vieras: Antero ja äänimiehet palaavat kun tulee siihen sopiva aihe. En ole laskenut noita juttuja missä muuan Ykä on mukana joten en osaa sanoa.

Anonyymi kirjoitti...

Moro Ykä,
Tasa-arvo tosiaan etenee Suomen maassa! Pakko kysyä voiko tämä olla totta?
Nyt jo suurin osa vero ja eläke maksuista suunnataan palveluina/tukina naisille! Puhumattakaan sukupuolittuneesta varusmiespalveluksesta!
…mutta eikö mikään riitä, missä tulee raja vastaan?
https://www.is.fi/autot/art-2000008475297.html

Voi Aikoja Voi Tapoja

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Voi Aikoja Voi Tapoja. Tuo menee mielipuolisuuden puolelle. Ei tasa-arvoa vaan fanatismia. Ja tietysti muunsukupuoliset mainittu, tosin sen taisi keksiä toimittaja.

Anonyymi kirjoitti...

Terve! Kun olen kokenut täydellisen katastrofin, eli koskien perheen tuhoutumista lasten äidin itsemurhan kautta, minulta Ei kukaan kysynyt kertaakaan, miten sinä isä voit. Päinvastoin. Olenko naisten vihaaja? Kyllä olen. Maltillisesti. Kokemuksien kautta olen ymmärtänyt sen , ettei lasten isää arvosteta. Vaikka pitäisi. Ja se , että naisen virheet yms ovat täysin ymmärrettäviä, johdetaan kantis miehen mukamas kusipäisyyteen. Niin. Heitänpä tähän erään tuttuni portsarin kommentin, joka työskentelee yökerhossa. Naiset ovat pahimpia. Kännissä ovat pettämässä, huijaamassa, nolaamassa miehiä, agressiivisia, ylimielisiä sekä provosoimassa tappeluita.

Anonyymi kirjoitti...

Koska eletään hulluuden aikaa, niin ohjeita muuntautumisesta miehestä naiseksi olisi hyvä. Joku käsikirja. Eli kun olen vaimon kanssa suhteessa, niin kun hän valittaa miehen vioista sekä inisee siitä, että teet sitä tai tätä, aina väärin. Mitäpä jos muuttuisin naiseksi. Tai muunsukupuoleksi. Keskustelu olisi helpompaa. Kun mies olisi muuttunut naiseksi tms. Avioriidat helpottuisi. Ja jos tulisi riita, voisi entinen mies sanoa, joka siis on nyt nainen tai muunsukupuolinen, että haluan eron. Ja sinä maksat. Koska en ole enää lasten isä. Tai olen mutta en ole.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä naisten positiivinen syrjintä jakaa naistenkin mielipiteitä. Tuntemani dippi-inssi naiset, tietojenkäsittelytieteen nais-tohtorit, yleensä älykkäät naiset pitää uhriutujia ja yleistä väninää typeränä. Ja noita mee-too-porukoita ihan turhina. Ihan omilla ansioillaan edenneet ei paljoa arvosta avustettuja kilpailijoita.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, tuo potalle oppinut pikkulapsi on erittäin osuva vertaus. Perseen pyyhkiminen ja "tuoksuttelu" jää tässäkin tapauksessa muiden vastuulle. Kyllähän tämän hulluuden, ikävä kyllä, ovat mahdollistaneet miehet pitämällä turpansa kiinni. Nyt vauhti alkaa olla sen verran kova ettei sitä pysäytetä muutoin kun sillä että joku (oli se henkilö tai ryhmittymä) hyppää junan alle ja uhraa itsensä.

t.Puupääukko

Qroquius Kad kirjoitti...

Mitä sillä saavutetaan, että joku hyppää junan eteen? Ei mitään muuta kuin oma murskaantuminen, joka ei junan vauhdissa edes tunnu. Oliko paljon hyötyä?

Se juna on pysäytettävä joko suistamalla kiskoilta tai mieluummin kasaamalla raiteille sellainen este, että juna pysähtyy varmasti. Se este tehdään sen verran kauas, että junan ohjaamossa luokkaretkeä pitäviä lukiolaistyttöjä ehditään varoittaa:
ellette jarruta junaa pysähdyksiin, kuolette varmasti!

Molemmat vaativat voimaa ja taitoa, jälkimmäinen enemmän. Mutta hei, voima ja taitohan ovat miesten bravuuri.
Puuttuu vain se, joka sanoisi Pirkka Puuhkalakin tavoin:
"Hoi miehet, ylös urohot!"

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, Pyssymiehelle, Puupääukolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Se portsari on oikeassa. Ja sinulle toivotan kovasti voimia eloon.

Ano2: Taitaa vaan olla niin että tavalliselle VHM:lle tällaisia kikkailuja ei sallittaisi missään olosuhteissa.

Pyssymies: Samanlaisia havaintoja on minullakin.

Puupääukko & Qroquius Kad: Se juna pitäisi suistaa kiskoilta juu. Sinänsä ne miehet jotka aikanaan tuumivat että tasa-arvo on ihan hyvä juttu eivät varmaan tarkoittaneet tätä. Eivätkä silloin aikanaan naisetkaan. Nyt he varmaan vain tuumisivat ja ihmettelisivät, että minkälaisen hirviön he oikein laskivatkaan irti.

Sami Pihlajamaa kirjoitti...

Kovin on tämä maa erilainen palatessa, kuin mitä se oli 15v ulkomaanreissulle lähtiessä! Silloin ei höpisty jostain wokeista, canceleista sun muista ei niin tärkeistä asioista. Niin mikä mikroaggressio?

Nyt on Kainuussa yhteinen kotoutusohjelma, esitin valtuustosalissa että sen pääpaino pitäisi olla kielen ym. Opettelussa, kulttuuri ja noin yleensäkin maan tavoissa ei siis missään tulkkipalveluissa tai vastaavissa..Sehän tietysti äänestettiin nurin.Seuraava muutosesitys olisi koskenut tulijoiden velvollisuuksia mutta turhapa se on haaskata aikaa jo ennalta hävityiksi tuomittuihin esityksiin.

Nyt jo kolme paikallista yrittäjää ovat valittaneet siitä, että tulijoita ei saa palkata töihin kesken herkkää kotoutusprosessia? Ja jokainen yrityksistä on sellainen että vousin mennä mihin tahansa niistä töihin milloin vain, eli hyviä ja hyvämaineisia yrittäjiä. Niin no en minäkään saanut 2016 syyrialaista kokkia vaikka sitä kysyin..Joo ei sitä näin..Voi olla että kun vuosia paapotaan ja nostetaan jalustoille niin ei se työnteko sen jälkeen enää kiinnostakaan..Ei näiden varaan voi laskea Kainuussa jo olevan työvoimapulan ratkaisijoiksi, ei ei vaikka se vasen laita niin jatkuvasti vakuuttaakin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Sami. Se viimeinen 15 vuotta on täällä Suomessa ollut oikeastaan syöksykierrettä. Ja nuo tietyt kehitysmaalaiset on haluttu tänne nimenomaan jalustalle nostetuiksi solidaarisuuspokaaleiksi.

Qroquius Kad kirjoitti...

Kuluneet 15 vuotta muodostavat osan 2000-lukumme alkua, jolloin vaalikaudesta toiseen on tuntunut että seuraava hallitus EI VOI olla huonompi, mutta aina se vaan on ollut.
Surku kevättä 2023.
Mitä kaikkea meidän vuosilukuihimme aikoinaan kuviteltiinkaan?

Kun katselemme scifi-klassikkoa "Blade Runner" huomaamme jotain ennustetun kaltaista tapahtuneen, mutta "1984" oli häijymmin toteutuva ennustus kuin Orwell olisi voinut kuvitellakaan.

Jos joku vuodesta 1991 tuotaisiin aikakoneella tähän päivään ja kysyttäisiin ensin, mitä hän odottaa näkevänsä, olisi vastaus kai jotain tämäntapaista:
"Kommunismi on enää pelkkä puoliksi unohdettu painajainen, Euroopan kansallisvaltiot toimivat taloudellisessa ja tarvittaessa sotilaallisessa yhteistyössä ja kehitysmaat lienevät lähteneet jo nousuun kaikella sillä kehitysavulla."

Kun hänelle sitten näytettäisiin nykypäivä, voisiko hän aluksi uskoa näkemäänsä?
Kun lopulta voisi, uskoisiko hän voivansa palata aikaansa estämään tämän kertomalla mitä on tulossa?
Ja jos voisi ja tekisi, uskoisiko kukaan...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Jotain sellaistahan me Neuvostoliiton hajottua odotettiin. Mutta sitten suomalaisille myytiin kusetus nimeltä EU. Se kehitysapu on ollut alusta alkaen pelkkää anerahaa. Ja joo, tuskin vuonna 1991 oltaisiin sitä aikamatkustajaa uskottu.