keskiviikko 1. joulukuuta 2021

WOKELLUSTA SUOMENNETTUNA

Niin kuin lukija tietää, ei Orwellin uuskieli eli newspeak ole enää mitään dystopia-scifiä vaan ihan väkisin ihmisten naamaan hierottua nykypäivää myös täällä koivun ja tähden alla. Newspeakin käyttäjät ja kehittäjät vaativat tietysti että kyseinen sanan- ja sitä myötä totuudenvääristely tulisi yleiseen ja mikseipä pakolliseen käyttöön vaikka kyseinen porukka on itse asiassa varsin pieni. Onpahan vaan pirun äänekäs eikä sille uskalla panna valtakoneistossakaan kukaan hanttiin. Joten sillä on valitettavan paljon vaikutusvaltaa.

Iltalehti antoi lukijoilleen hiljattain jonkunlaista selitystä tästä uuskielestä mutta siinäkin asenne oli vähän sellainen että näitä termejä tulisi käyttää koska ne ovat niinqu oikeita.

Yritän tässä keskenäni selittää uuskieltä niin, että tavallinen käppäukko ja käppäakka ymmärtää termien varsinaisen merkityksen ilman wokellusta. Tietysti wokelluksen synkkään ja mustaan pilveen sukeltaminen on uhkarohkeaa sinänsä mutta minulla on juttua kirjoittaessani päällä sotavaltion ylijäämänä ostettu M/61-nasse joten enköhän minä jotenkin selviä.

Aloitetaan. Wokellusta suomennettuna:

Antirasismi

Oppi, jonka mukaan vain länsimainen valkoinen heteroihminen – yleensä mies – voi olla syyllinen rasismiin. Opin mukaan kyseiset valkoiset heterot ovat kehittäneet rakenteellisen ja piilorasismin joka on niin ovelaa, että se ei varsinaisesti näy, mutta juuri se on paras todistus siitä, että se on olemassa. Antirasismin työkaluna on ns. positiivinen syrjintä. Eli siis valkoisiin kohdistuva rasismi jota ei tunnusteta rasismiksi. Jos musta jätkä hakkaa valkoisen jätkän niin kyse ei ole rasismista vaan piilorasismin aiheuttamasta turhautumisesta ja epätoivosta. Antirasismin mukaan hakattu valkoinen jätkä käytännössä hakkasi itse itsensä käyttäen hakkaamisessa apuna epätoivoista mustaa jätkää joka eli valkoisten vuoksi sosioekonomisesti haastavalla alueella. Ja jos/kun somaliperhe menee suomalaisesta ohi kaupungin asuntojonossa niin kyseessä ei ole rasismi vaan antirasistinen oikeudenmukaisuus sekä yleinen ja yhtäläinen ihmisoikeusvelvollisuus.

Antirasismin julkinen julistaminen on myös erinomainen keino akateemisen suojatyöpaikan hankkimisessa.

Woke ja cancel-kulttuuri

Osa sitä hyvin ahdasta – ja siksi helposti omaksuttavaa – sabluunaa jolla vihervasemmistolainen – pääosin naispuolinen – ihminen joka on muuten täysin lahjaton ja tarpeeton voi ruokkia egoaan ja saada samassa viiteryhmässä suurta arvostusta. Ehkä jopa menestyksekkään elämänuran. Akateemisena suojatyöläisenä.

Callouttaaminen

Väärinajattelevien, ts. ei vihervasemmistolaisten mahdollisimman julkinen vainoaminen heidän vääristä mielipiteistään ja pyrkimys vaikeuttaa heidän elämäänsä kaikin mahdollisin tavoin. Ei pidä sekoittaa siihen, jos esim. käppäukko arvostelee julkisesti ja vielä perustellusti jonkun vihervasemmistolaisen lausuntoja. Se ei ole callouttaamista vaan vainoamista ja maalittamista. Joka on tietysti äärimmäisen tuomittavaa. Vihervasemmistolainen callouttaaminen ts. vainoaminen on rohkea ja kaikenlaisen vääryyden vastainen yhteiskunnallinen teko.

Cis

Nuotti. Ylennetty c. Tosin LGBTQTiiTyy-porukka ja muut läränormaalit vaativat että kyseistä termiä käytetään normaaleista heteroseksuaaleista siksi että normaali heteroseksuaalisuus voitaisiin laskea yhtenä mielenterveyden häiriönä muiden mielenterveyden häiriöiden sekaan. Suositellaan käytettäväksi edelleenkin vain musiikkiterminä.

Gaslighting

Tähän mennessä meikäläiselle ihan outo termi joka tarkoittaa ”pitkäkestoista psykologista manipulointia, jossa uhri alkaa kyseenalaistamaan muun muassa omia muistojaan tai mielenterveyttään.” Jaa-a. Voi pitää ihan paikkansa. Mutta Iltalehti onnistui sotkemaan Donald Trumpinkin tähän termiin. Itselle tulee kyllä mieleen että siihen manipulointiin on syyllistynyt nimenomaan suomalainen äärimmäisen Trump-vastainen valtamedia.

Heteronormatiivisuus

Sanotaan näin, että kyseessä on toimivaa ja hyvinvoivaa yhteiskuntaa ylläpitävä tila, jota wokeltajat pitävät jostain syystä pahana. Muistutetaan, että meidän heteroitten ei tarvitse pyytää anteeksi, että olemme heteroita.Hyvesignalointi

Tässähän Iltalehti on aivan oikeassa. Pisteet Iltalehdelle:

Hyvesignaloinnilla tarkoitetaan esimerkiksi yhteiskunnallisten tai poliittisten mielipiteiden ilmaisemista siinä tarkoituksessa, että ihminen haluaa välittää muille viestiä siitä, että hän itse on hyvä ihminen.

Mitäs muutakaan se on? Koko suvaitsevais-tiedostavaisuushan on pelkkää nälkäisen egon ruokkimista. Ehkä me täällä voiman pimeällä puolella harjoitamme sitten pahesignalointia. Eli faktojen kertomista. Eli me olemme niitä hirveitä faktisteja.

Intersektionaalisuus

Uusi kastijärjestelmä jossa ihmispyramidin alimmaisena ovat juuri ne ihmiset jotka pitävät yhteiskuntaa pystyssä. Ja jotka elättävät joka ainoan intersektionaalisen feministin joita ilman yhteiskunta tulisi toimeen paremmin kuin hyvin. Keijo Kaarisade vääntää asian ratakiskosta:

Tulee muistaa, että yksikään intersektionaalinen feministi ei ole nettoveronmaksaja eikä muutenkaan yhteiskunnan infrastruktuuria pystyssä pitävä henkilö.

Kriittinen rotuteoria

Helppo tapa saada itselleen akateeminen suojatyöpaikka. Ja nykyisissä yliopistoissa lähes välttämättömyys.

Kulttuurinen omiminen

Siitä valittaminen on yksi vihervasemmistolainen hyvesignaloinnin muoto. Kyseessä on kilpailu. Kuka keksii vielä uuden valituksen aiheen kulttuurisesta omimisesta? Miks toi keksi tuon ennen minua? Minun täytyy keksiä jotain muuta. Hei joo, honasin, Kekkonen pitää canceloida, koska hänellä oli inkkaripäähine päässä? Törkeää kulttuurista omimista. Kai kaikki huomasi että minä, juuri minä keksin sen ensimmäisenä? Muistinko sanoa, että minä?

Manspleinaaminen eli mansplaining

Käytännön esimerkki: Feministinainen selittää että neliskulmainen palikka sopii pyöreään reikään. Mies puolestaan sanoo, että ei sovi, vaan se pitää panna neliskulmaiseen reikään ja todistaa väitteensä. Feministinainen saa itkupotkuraivarin koska mies on loukannut feministinaista eli syyllistynyt manspleinaamiseen.

POC ja BIPOC

Termit tarkoittavat orvaskedeltään mustia ihmisiä jotka tunnetaan myös nimellä neekerit mutta kun käyttää noita lyhenteitä niin saa arvostusta wokellusmaailmassa. Sitä on sillai niinqu fiksumpi, oppineempi ja ymmärtävämpi, tiedäks? Ja tiedäks, noitten termien julkinen käyttäminen saattaa auttaa akateemisen suojatyöpaikan hankkimisessa.

Rodullistettu ja toiseuttaminen

Wokeltavia akateemisia termejä jotka eivät sinänsä tarkoita yhtään mitään mutta koska ne voi määritellä ihan niin kuin lystää niin niillä voi syyllistää esim. käppäukkoja jos he eivät niele interperspionaalista epistolaa. Jopa kohtelias käytös voi sopivassa viitekehyksessä olla sekä rodullistamista ja toiseuttamista. Koska tosiasiassa noita termejä ei ole olemassakaan niin niitten naurettavina esittäminen todistaa sen, että rodullistaminen ja toiseuttaminen ovat yhteiskunnassamme vakava ongelma jonka poistamiseksi täytyy palkata lisää akateemisia suojatyöläisiä. Ja vielä lisää akateemisia suojatyöläisiä.

Ruskea

Erittäin käyttökelpoinen termi erityisesti naispuolisille ei-kantasuomalaisille ihmisille jotka ovat ihan yhtä vaaleita kuin suomalaiset mutta jotka haluavat uhriutua mahdollisimman julkisesti ja saada siitä ruokaa kyltymättömän nälkäiselle egolleen. Käyttökelpoinen termi myös akateemisen suojatyöpaikan hakemisessa.

Toksinen maskuliinisuus

Feministipiireissä negatiivisena pidetty ja feministien määrittelemä täysin terveen miehen täysin normaali, järkevä ja asiallinen käyttäytymistapa joka on vaan feministipiireissä mielletty hirveäksi. Kas kun siihen toksiseen maskuliinisuuteen ei kuulu miehisyytensä anteeksi pyytäminen. Erityisen toksista on se, että valtaosa naisista edelleenkin tykkää miehistä. Sekös vituttaa. Mutta muistakaa, sekä toksisen että hyväksyttävän maskuliinisuuden saavat määritellä vain äärifeministinaiset. Ja muitahan feministejä ei nykyisin olekaan.

Kiitos eräälle hyvälle kaverille linkkivinkistä. Ja laitetaan vielä maantieteellinen muistutus. Pinnanmaalla sijaitseva luonnonkaunis järvi Vökellysvesi ei ole millään tavoin tekemisissä wokelluksen kanssa vaikka sanat hieman toisiaan muistuttavatkin. Vökellysvesi sijaitsee järkevien ja asiallisten ihmisten Pinnanmaalla. Wokellus taas on muualta Suomeen hankittu hysteria joka vetää puoleensa egoaan ruokkivia toisten väkipakolla elättämiä hysteerikkoja kuin paska kärpäsiä. Näitä asioita ei missään nimessä tule sotkea keskenään.

Ja hyvää alkanutta joulukuuta kaikille lukijoille.


30 kommenttia:

Strix Senex kirjoitti...

Minulle opetettiin aikoinaan, että jos ajattelu on selvää niin ajatukset voidaan ilmaista selvästi mutta jos ajattelu on sotkuista, puheestakin tahtoo tulla sotkuista. No, minulle nyt opetettiin kaikenlaista muutakin muodista pois mennyttä, jonka ainoa ansio on ollut se, että se on toiminut käytännössä.

Tuosta epämääräisten taikasanojen käytöstä muuten Teuvo Pakkala kirjoitti aikoinaan hyvän novellin nimeltä Mahtisana, jossa juoksukilpailun voittanut Ville ilmoittaa olevansa stiiknafuulia. "Stiiknafuulia? Pojat hämmästyivät. Kukaan ei tiennyt, mitä kieltä se oli ja mitä se merkitsi. Mutta mahtavalta se kuului. Jos Ville olisi sanonut, että hän oli paras koko kaupungissa, niin olisi voitu väittää vastaan ja kumota Villen väite. Mutta mitä kykeni kukaan panemaan tuollaista sanaa vastaan, jota ei oltu koskaan kuultu." Suomenkielen sanakirjan selkeän mutta vähemmän taivaita tavoittelevan määritelmän mukaan stiiknafuulia on jokin koreileva ja tärkeän oloinen, mutta sisällöllisesti tyhjä asia. Ja niitähän nykyisin riittää ja lisää tuotetaan kuin liukuhihnalta.

Lievemmästä päästä sekava käsite on antirasismi, joka on käytännössä sama kuin rasismi. Tekopyhyydellä höystettynä. Kohde voi olla toinen mutta asia on sama.

Pientä hymähtelyä herätti gaslightning, joka kertoi, että toimittajakin haluaa päästä sanomaan että "minä lanseerasin tuon sanan" ja siinä samalla kertoa, että on nähnyt elokuvan tai ainakin lukenut siitä.

Ehdoton suosikkini oli kuitenkin ruskea, joka selvästi viittaa useammankin noita termejä viljelevän henkilön kielen väriin.

Anonyymi kirjoitti...

EK laittoi Suomen kartan uuusiski. Oli jakanut maan liittovaltioihin mallia jenkkil tai joku. Tuli ajaktuksiin tuosta pinnanman kartasta.
Tuo KLM:n turvavyö-ohje piti kattoo parikin kertaa ja sit: AHAAA:) Kerassaan mainio.
Nyt jatketaan unia ja ootellaan muiden kommenntteja ja lisättän omikin jos ja tarvetta ilmenee.
Huru-ukko

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Reilut viitisen kymmentä vuotta Wittgensteinia miltei päivittäin lueskelleena ja noita kieleen ja ajatteluun kuuluvia juttuja mielestäni kohtuullisen paljon pohdiskelleena tohdin varoitella Yrjöä ja muitakin eksymästä sille tielle, joka lupaa johtaa sellaiseen käsitteelliseen selvyyteen, jossa yhdelle sanalle määritellään yksi "oikea" merkitys.

Nimittäin tämä kieli käsitekoneistoineen ei ole ollenkaan sellainen instrumentti, jolle ja jolla jotain tuollaista määritelmällistä selvyyttä pitäisi metsästää. Itse asiassa ihan päinvastoin. Käsitteiden määritteleminen toisillaan luo itse asiassa vain illuusion asiahallinnasta ja on omiaan johtamaan siihen, että nimenomaan ne "selviksi" koetut käsitteet muuttuvat reagensseiksi -- signaaleiksi, hälytyskelloiksi, joihin Pavlovin koirat oitis reagoivat niin että kuola alkaa valua suupielistä.

Wittgenstein oli viime vuosisadan luultavasti eniten siteerattu filosofi. Hän muotoili ihan yksinkertaisia lauseita jotka auttavat ymmärtämään mistä kielessä on kyse. "Käsitteen merkitys on sen käyttö." "Ilmaisulla on merkityksensä vain elämän virrassa."

Juttu on niin, että jos jokin tietty merkitys liimataan pysyvästi johonkin sanaan, silloin ajattelu lakkaa, ja kielen käsitteet muuttuvat "tosiksi" -- tarkoittaen siis sitä, että käsitteet muuttuvat yhtä todellisiksi kuin ne konkreettiset kohteet joiden päälle ne on liimattu. Silloin ei tarvita muuta kuin leimaava käsite -- sanotaan nyt vaikkapa "noita", tai "kommunisti", tai "neuvostovastainen", tai "rasisti", tai "neekeri", jne -- ja kas, kukaan ei enää osaa kysyä, että mahtaakohan sitä oikeassa reaalitodellisuudessa olla olemassakaan sellaista asiaa kuin "noituus".

Tätähän se Valtaojakin taisi tavoitella, kun yritti puhua siitä, ettei sanaan "neekeri" pitäisi reagoida niin että pum!!!, vaan aina sen mukaan missä yhteydessä ja mitä tarkoittaen sanaa on käytetty. Syntyneestä "keskustelusta" päätellen länsimainen sivistys on siis koko viime vuosisadan kielifilosofiaa koskien nyt puksahtanut tyhjää. Räppityttöset päättelevät pätevämmin.


Vasarahammer kirjoitti...

Mikä on woketuksessa kovinta valuuttaa?

Tietysti uhripisteet ja niitä pitää tarvittaessa saada vaikka väkisin. Jos et halua silpoa itseäsi ja vaihtaa sukupuolta, voit esiintyä itse uhrivähemmistön edustajana kuten Elizabeth "Pocahontas" Warren tai Rachel Dolezal.

Näistä Dolezal ilmoittautui "transrodulliseksi" (trans racial), kun hän jäi kiinni afroamerikkalaisena esiintymisestä.

Eli jos mekin vaihdamme rotua ilmoitusasiana eli ilmoitamme olevamme itse asiassa "ruskeita miehiä", saamme uhripisteitä ja pääsemme rasistileimasta eroon.

Anonyymi kirjoitti...

Joo. Kaikki kehitys ei aina ole edistystä. Läheskään aina.

Keijo on selvästi paneutunut asiaan. Hieno pyramidi.

Toiviainen päivittää kiivaalla tahdilla vihapuhesanakirjaa. Koskaan ei tiedä, mikä sana seuraavaksi tulee banniin.

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Ei ole ihme, että ei edes ihmisten vatsat enää kestä tätä maailmaa:

https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/7d7c81ff-b59a-4448-bb72-31f9afbac3b5

Tunnetustihan ihminen tuntee vatsallaan jos asiat ei ole niinkuin normaalia. Mikä se normaali sitten (enää) onkaan.

Voi että näitä ihmisten touhuja!

Mutta, kiitos sinulle että jaksat valaista meitä.

Anonyymi kirjoitti...

Termistä Cis kirjoitit muun muassa: "Tosin LGBTQTiiTyy-porukka ja muut läränormaalit vaativat että kyseistä termiä käytetään normaaleista heteroseksuaaleista..."

Nyt valitettavasti hieman sekoitit asioita. (Tahallasiko?) Cis tässä yhteydessä tulee latinan sanasta, joka tarkoittaa "tällä puolella." Sen vastakohta on trans, "toisella puolella". Cis tuossa uudessa merkityksessään ei merkitse heteroseksuaalia (vaikka suurin osa tällä nimellä tarkoitetuista henkilöistä samalla onkin myös sellaisia), vaan nimenomaan sitä, ettei henkilö ole transsukupuolinen eli koe olevansa toista sukupuolta kuin on. Transsukupuolisuus on aivan eri asia kuin homoseksuaalisuus, ja kyllä suuri(n?) osa homoistakin on tuon viime aikoina käyttöön tulevan termin mukaisia "cis" -ihmisiä.

Kielimies

Anonyymi kirjoitti...

Yrjö toteaa, että tärähtäneideen joukko on itse asiassa pieni. Ja näin tietysti luojan kiitos onkin, mutta ongelma onkin siinä, että vaikka kaikki ihmiset eivät ole hulluja, kaikki tanssivat hullujen pillin mukaan. Halla-ahohan näin sanoi, ja oli sataprosenttisen oikeassa, kuten yleensä.

Qroquius Kad kirjoitti...

Mitäpä kummastelemista siinä, ettei valtakoneistossa eli poliittisessa, hallinnollisessa ja mediaeliitissä kukaan pane hanttiin nyyspiikkaaville wokeltelijoille:
hehän ovat itse juurikin tuota joukkoa!
Kuka nyt itseään alkaisi kurmuuttaa vaikka sanotaankin, että kurinalaisuuden korkein aste on itsekuri. Seuraako siitä vastaavasti, että tyydytyksen korkein aste on...?

Mitä intersektikastipyramidiin tulee, olen sanonut ja sanon vastakin, että riippumatta siitä mikä ryhmä virallisesti muodostaa kärjen, todellisuudessa intersektifemput ajattelevat olevansa siellä itse, tai paremminkin vielä sen kärjen yläpuolella.

Sille, miten he sinne pääsisivät saati siellä pysyisivät he eivät uhraa ajatuksen poikas...anteeksi kauheasti, esivarhaishenkilöoletustakaan niin kauan kuin kaksoisplusepäkiva cis-mies elättää ja suojelee heitä saamatta vastineeksi muuta kuin VITTUilua ilman sanan kantaosaa.

Anonyymi kirjoitti...

Woke is so last season.

Maailmalla wokellus on vastatuulessa, mm. Jordan Petesonille on palautettu oikeus luennoida briteissä. Mutenkin on vasta-woke nousussa.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Seuraan tympiintyneenä näitä Ykän mainiosti esittämiä nykyajan hullutuksia, joita tuntuu olevan joka lähtöön, mutta olenhan pyramidin toiseksi alinta kastia ja siellä pysyn. Omassa nuoruudessani riitti kuta kuinkin yksi eli taistolaisuus, joka levisi yhteiskuntaan kuin korona tänä päivänä, sitä tuli joka tuutista ja Kaisa Korhonen veti kovaa ja korkealta. Iskulause, joka taitaa päteä vielä nykyäänkin oli ”Jollet ole puolellamme, olet meitä vastaan”. No, itse olin ainakin vastaan ja pysyn sillä puolella maailman tappiin.

Ainoa asia, joka tässä käsitteiden, uusien kulttien ja liikkeiden sekamelskassa huvittaa, on n-sana, jota vartioidaan kuin Englannin kruununjalokiviä. Kaikki tietää, mitä se tarkoittaa, mutta sen korvaaminen ”n-sanalla” on olevinaan sivistyneempää ja suvaitsevampaa, vaikka mielikuva mustaihoisesta ihmisestä ei muutu miksikään. Muuten olen sitä mieltä, että jonkun pitäisi käydä kaatamassa Urho Kekkosen monumentti, mennä nyt tuolla tavalla omimaan intiaanien (onko se sana pannassa?) kulttuuria!

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Terve! Kun harrastelen rumpujen soittoa ja tällä hetkellä opettelen erilaisia rytmejä Afrikasta sekä käytän lehmänkelloa ( cowbell) , niin olen nähnyt esim kuvia, missä afrikkalaisilla naisilla sekä miehillä on kaulasta roikkuvia lehmänkelloja yms helistintä. Kun lisätään se, että päärummun kalvo on valkoinen eli snare. TomTom rummuissa käytän mustia kalvoja. Eli lyön valkoisilla rumpukapuloilla mustaa kalvoa soittaen afrikkalaisia rytmejä. Lisäksi itse olen Valkoinen lihaa syövä mies. Mahtaako minulla olla ongelma? Lempikappaleeni rumpujen kanssa on " me halutaan olla neekereitä " . Näin kärjistäen. Onko tämä kulttuurista omimista? Luultavasti nykyään.

Anonyymi kirjoitti...

Korjaan virheeni. En muistanut, että UKK:n muistomerkki Helsingissä on sellainen matala allas, jota on hyvin vaikea kaataa, mutta voisihan sinne köydä lorottamassa ja sillä tavoin ilmaista närkästyksensä intiaanipäähineestä. Voi olla, että sitä paljon jo tehdäänkin, vaikka oli koko kansan presidentti. Vai oliko?

Rouva Ano

Ekku kirjoitti...

Paskapuhe on paskapuhetta, kutsutaan sitä miksi tahansa. Toki se saadaan kuulostamaan hienommalta, kun keksitään omat sanat sitä varten.

Anonyymi kirjoitti...

Lisään vielä sen, että basistilla on rastat. Siis rastat. Tukassa. Vai miksi niitä sanotaan? Ihan normaali suomalainen mies. Kuten Chisu järkyttyi, mekin olemme järkyttyneitä. kaiken lisäksi, käymme treenikämpän lähettyvillä olevalla grillillä syömässä mustaa makkaraa!! Puolukkahillolla! Hirveätä! Selvää verta mustan ohella!

Anonyymi kirjoitti...

Wokeltelua vai jokeltelua? Ensimmäistä käyttävät infantiilit, jälkimmäistä infantit eli vauvat.
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Strix Senexille, Huru-ukolle, Seppo Oikkoselle, Vasarahammerille, Tapsalle vaan, Ano1:lle, Kielimiehelle, Ano2:lle, Qroquius Kadille, Pyssymiehelle, Rouva Anolle, Ano3:lle, Ekulle ja tira+:lle & kiitos kommenteistanne.

Saattaa olla, että Ekku tiivisti asian osuvimmin.

Niin kuin Qroquius Kad totesi, nämä wokeltajat mieltävät olevansa sen ihmispyramidin huipulla. Ja mikäs on ollessa kun se pyramidin alin taso kustantaa heidän egonsa ruokkimisen.

Seppo: Minä kun en ole harrastanut kuin korpifilosofiaa. Mutta enhän minä määritellyt sinänsä ”oikeita” merkityksiä vaan kyseenalaistin toisten tekemät ”oikeat” merkitykset.

Kielimies: Kyllä minä tiedän mitä tuolla halutaan tarkoittaa mutta minulla ei ole velvollisuutta käyttää muodikkaan tiedostavia termejä. Eikä minun tarvitse ottaa niitä edes vakavasti.

Ja anonyymille rumpalille: Kyllä bändisi on tainnut syyllistyä kulttuuriseen apprpörröttämiseen. Jonkinlainen katumusharjoitus lienee paikallaan. Mites olis snagarilla lihis kolmella nakilla?

Qroquius Kad kirjoitti...

Kulttuurisen omimisen tapauksissa lienee syytä mennä asianomaisen kulttuuri-ilmiön lähteille:
missä esiintynyt tiettävästi ensi kertaa.

Lauleskelijattaremme rastatukkatapauksessa on mentävä Egeanmeren saarten minolaiseen kulttuuriin 17. ja 16. vuosisadoille eKr. löytääksemme tällaisen näyn:

https://en.wikipedia.org/wiki/Dreadlocks#/media/File:NAMA_Akrotiri_2.jpg

Pitkät rastathan ne siinä heiluvat kahden eurooppalaisen, valkoisen bokserin päissä aikaan, jolloin niitä ei tavattu neekerien käkkäräpäistä.
Tuostahan voisi siis vaatia nöyrää anteeksipyyntöä neekereiltä, jotka ovat kulttuurisesti omineet vanhan eurooppalaisen hiusmuodin!

Toisaalta neekerit ovat omineet itselleen kaiken mahdollisen europidisen kulttuuriympäristön tuottaman hyvän;
tätä ilman he asuisivat edelleen pyöreissä savimajoissa palmunlehti haaroissaan, kiipeillen puissa kiljuen ja lörpötellen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Olet tuossa täysin oikeassa. Minkälainen muuten olisi Afrikka jos sinne ei valkoinen mies olisi koskaan tullut? Toistensa nirhaaminen ei keihäillä ole niin tehokasta kuin Kalashnikovilla. Ja afrikkalaisen monikulttuurisuuden siunauksistahan minä postasin jo toukokuussa:

http://yrjoperskeles.blogspot.com/2021/05/rauha-monietnisyys-monikulttuurisuus.html

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, joskus ennen osaaminen oli avain menestymiseen. Näin oli siis joskus ennen. Nykyään nuoret tytöt pystyvät nousemaan toimitusjohtajan palkkaluokkaan pelkkiä persekuvia someen postailemalla. Kaikki eivät tietysti menesty, vain härskeimmin huomion perässä huoraavat korjaavat huipputilit. Wokellus antaa mahdollisuuden somepisteiden keräämiseen niille joilla ei kurinalaisuus riitä perseen treenaamiseen siihen kuntoon että sillä pääsisi tienaamaan.

Tuohan on mahdollista vain somessa, ei kukaan ota kaupungilla wokewokewokea huutelevaa henkilöä tosissaan, ja harvoinpa nuo edes livenä uskaltavat elämöidä, ylen studio ja vanha pappa toisella puolella on eri asia. Somessa taas irtopisteiden kerääminen ja jakaminen on helppoa. Peukkua ylös tai alas. Myöskin tykkääminen on helppoa jos vaan seuraa aikaansa, aihetta ei oikeasti tarvitse sympata kunhan osaa valita oikean peukalon. Livenä jostain hevonpaskasta välittämistä on vaikeampi esittää uskottavasti pidemmän päälle, mutta somessa lasketaan vain peukut. Sieltä on myös helppo kopioida kaikki jenkkiroska suoraan tänne, ei tarvitse olla edes orginelli. Oikeasti koko some pitäisi kieltää lailla, loppuisi kaiken maan wokellukset kun joutuisivat jalkautumaan ja huutelemaan kaupungilla omalla naamallaan.

t.Puupääukko

Anonyymi kirjoitti...

Petri Vuorisen, 24, unelma on kansallissosialistinen Suomi

Wokelteijat eivät ole kailottaneet, eivätkä kankeloineet vieä iltiksen jutun kohdetta. Petriä, joka fanittaa massamurhan – 6 miljoonaa juutalaista – pääsyyllistä.

Eiku, luinkin väärin, olikin otsikko: Pinja Vuorisen, 24, unelma on kommunistinen Suomi. Juu, fanittaakin vain 100 miljoonan uhrin aatetta. Ei mitään nähtävää täällä. Hajaantukaa. Älkääkä muistelko sadan vuoden takaista ukrainalaisten nälkään näännyttämistä. Siinä kuoli vain 8 miljoonaa. Sattuhan näitä.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Professori kirjoitti näistä nimityksistä.
Eikö parempi olisi vökellys..

https://professorinajatuksia.blogspot.com/2021/11/yle-vahatteli-ja-sannikka-loppuu-mutta.html

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Puupääukolle, Pyssymiehelle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Puupääukko: Olet osittain oikeassa ymmärrettävin perustein. Toisaalta tämäkin blogi ja kaikkinainen vastarinnan ääni on myös osa somea. Jos sitä ei olisi, niin ei olisi näitäkään sivustoja ja ihmisillä olisi tarjolla vain valtamedian epistola.

Pyssymies: Joo, panin merkille saman. Varsinainen juttuhan on maksumuurin takana mutta pannaan linkki jos joku pystyy avaamaan enemmän:

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/38d07c2d-294d-4460-8e04-a19be21c3337

On – tai oli – kaksi aivan samanlaista hirmuvaltaa. Toisen fanittaminen on kiellettyä. Mutta toista saa fanittaa edelleenkin kaikessa rauhassa. Tuon pimun kuva muuten on aivan kuin takauma jostain vuodelta 1973.

Ano: Muuten ehkä, mutta sillähän pilataan Vökellysveden maine.

Anonyymi kirjoitti...

Ottamatta kantaa kuvan henkilöön tuon tässä julki ihmetykseni siitä, mikä suomalaisia naisia noin yleisemmin vaivaa. Kuten "Professorin ajatuksia" blogissa sanotaan: "Hämmästyttävintä taas on se, kuinka suuri osa suomalaisista (lähinnä naisista) on valmis antamaan uhmaikäisten tasolla ja keinoilla toimivalle puhavihreiden joukolle äänensä vaaleissa. Ihan oikeastiko he ajattelevat tällä tavoin rakentavansa parempaa tulevaisuuden Suomea?" Tuon järjettömän uhman lisäksi olen kiinnittänyt huomiota tavattomaan herkkäuskoisuuteen. Työpaikalla näkee toistuvasti, kuinka kahden kesken suhteellisen järkevältä vaikuttava naisihminen laskee viidessä minuutissa reilusti tasonsa alapuolelle, kun joku esittää jotain muodissa olevaa ajatussekamelskaa hieman tunteella höystettynä, kateederilta käsin. Hirvittävää soopaa kuunnellaan aivan hartauden vallassa, hieman autistisesti keinuen, ja irvistys leviää kasvoille, jos joku uskaltaa järjen ääntä väliin heittää. Poissa on järki ja kritiikki - kaikki menee läpi. Toki meillä on esim. Riikka Purran tai Lulu Ranteen kaltaisia poliitikkoja, mutta mikä tätä massaa vaivaa?

PS-lehdenjakaja

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, minä väitän että me vanhoihin aikoihin jämähtäneet käppänät pärjättäisiin ilman somea ihan hyvin. Meillä kun harvoin on tarve hieroa omia näkemyksiä toisten naamalle ja käskeä hyväksymään ne ainoana totuutena. Näille Veijo Esson -baareille on ehdottomasti tilaus tällä hetkellä, mutta kyllä minä (vaikka mm. blogiasi aktiivisesti seuraankin) olisin valmis näistäkin luopumaan jos sillä päästäisiin tilanteeseen jossa alle 10% puolue ei somemetelöinnillä pitäisi koko kansakuntaa varpaillaan. Oikeastaan tuon voi ulottaa koko vihervasemmistoon, yksikään näistä pikkutytöistä ei jalkautuisi rahvaan pariin vaatteitaan likaamaan, eli ovat erittäin riippuvaisia somesta ja sitä kautta naamansa tunkemisesta esille. Ymmärrän itse "somen" ehkä jopa hieman laajempana kokonaisuutena. Jotkus elopellet eivät olisi mitään jos eivät saisi niin paljon ilmaista somenäkyvyyttä, ja kokeileppa canceloida joku ihan fyysisesti vaikka yhteistyökumppaneiden pihalla möykkäämällä. En usko että haluttua vaikutusta saadaan.

t.Puupääukko

Anonyymi kirjoitti...

Wokellus, vökellys, vikellys - näistä tiedän kaksi. Mutta mistä tulee ja mitä tarkoittaa vökellys? Merovinkiaikaisesta miehennimestä? Pinnanmaalaisesta miehuusriitistä, karhun salvamisesta? Pääkaupunkilaisten huvilallaan suosimasta puhetylistä?

Pyssymies

Qroquius Kad kirjoitti...

Vökellys on mitään tarkoittamaton sana, jolle voi keksiä oman merkityksen ja yrittää lanseerata se uudissanaksi.

Mitä tulee naisten outoon viestinnän vastaaottoon, on tunnustettava biologia:

mies on metsästäjä, taistelija ja siittäjä. Nainen on synnyttäjä ja hoitaja.
Miehen aivot ovat kehittyneet suoraviivaiseen toimintaan ja kommunikointiin, jota vaaditaan suoraviivaisessa ja suunnitelmallisessa ryhmätoiminnassa, kuten metsästyksessä ja taistelussa.

Naisten aivot ovat kehittyneet tulkitsemaan puhekyvyttömän lapsen tarpeita. Siksi vauvan jokellus ja uhmaikäisen lapsen tasolle jääneen Nuoren Älykkään Naisen (ikään ja sukupuoleen katsomatta) wokellus kuulostavat naisen korvaan täysin erilaisilta kuin miehen.

Niitä on tulkittava, ja ilman miehen johtavaa vaikutusta nainen tulkitsee niitä miten haluaa ja toimii sen mukaisesti.
Lopputulos on nähtävissä Lännen naisistuneissa yhteiskunnissa, jotka ovat alkaneet ylläkuvaamani aivotoiminnan johdosta jo lapsistua.

Kyse on siis aivojen rakenteesta:
on toki myös naisaivoisia miehiä eli Peniksellisiä Naisia, kuten myös miesaivoisia naisia.
Heistä paras esimerkki on ollut ja on Eila Kännö. Toki muitakin on.
Harmillisen vähän vain, kun taas Peniksellisiä Naisia on vähän helvetin paljon liikaa.

Qroquius Kad kirjoitti...

Komento takaisin! Tämän mukaan:

https://docplayer.fi/138064778-Kulkemista-ja-paikallaan-olemista-ilmaisevat-verbit-kainuun-murteen-verbisanastossa.html

"Verbit vökelehtää, vökelehtiä, vökeltää, vökälehtää, vökälehtiä ja vökästellä esiintyvät paikoin Laatokassa ja Pohjois-Karjalassa sekä Savossa, Keski-Pohjanmaalla ja Kainuussa.
Verbien merkitykseksi annetaan olla joutilaana, vetelehtiä, tehdä tuhertaa, kulkea hitaasti ja vaivalloisesti. Kyseessä lienee alkuperältään suomalainen sana."

Vökellys on siis itämurteissa esiintyvän vökeltää-verbin substantiivimuoto, eli oikea ja olemassaoleva sana.
Tätä kaikki asianosaiset tarkoin noudattakoot, sanoi Korkein Oikeus.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys PS-lehdenjakajalle, Puupääukolle, Pyssymiehelle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

PS-lehdenjakaja & Qroquius Kad: QK tiivisti asian aika hyvin.

Puupääukko: Näin varmaan olisi. Me käppäukot kun emme tarvitse facebookeja ja instagrameja ja mitä niitä nyt onkaan.

Pyssymies & Qroquius Kad: Itse asiassa keksin tuon Vökellysveden vaan naapurijärveksi Lällävedelle.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Sinne UKK-muistomerkkiin on nykyisin turvallista ruiskutella.
- Ainakin jos ei pudotessaan kolhi ajatteluelimiään.

Kun taisivat lisätä tikapuut pohjaan.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Urho_Kekkosen_muistomerkki_(Helsinki)