maanantai 20. joulukuuta 2021

WOKEVALVOTTU JA WOKERANGAISTU

Radanvarsikaupungin itäisen uudistetun totuuden lukio, lähitulevaisuudessa…

 

Historianopettaja Jouko Jöös käveli miettiväisenä lukion rehtorin kansliaan johon rehtori Pertti Hersnääk oli hänet kutsunut. Ja oli puhelussaan myös suoraan sanonut että kyse oli puhuttelusta. Mistähän helvetistä nyt oli kyse? Olihan hänen luokallaan hyvät numerot eivätkä ne olleet mitään säälinumeroita niin kuin peruskoulussa oli ollut jo pitkän aikaa. Ei opetuksessa voinut olla vikaa. Jouko koputti ovea ja astui sisään. Rehtori Hersnääk totesi että istu, ole hyvä johon Jouko totesi:

- Kuulusteltava seisoo.

- Jaa… no… ihan miten… vaan… totanoin, tämä puhuttelu ei tule siitä että minä olisin huomannut työssäsi mitään valitettavaa. Sinä olet erittäin hyvä historian opettaja hyvillä oppimistuloksilla. Pääosa oppilaista pitää sinusta kovin. Mutta sinusta on oppilaitten… no, tiettyjen oppilaitten taholta esitetty valituksia.

- Jaa. No, minkälaisia valituksia? Käydään ne läpi ja katsotaan voiko asialle tehdä jotakin.

- Tuota noin… ei nyt takerruta yksityiskohtiin… kun ei voi takertua… kas kun kyse ei ole oikeastaan siitä, että mistä valitetaan vaan siitä, ketkä valittavat.

- Hä? Meinaatko että…

- Joo. Sinusta on tehty valitus woke-valvojien toimesta.

Niin. Woke-valvojat. Joka hemmetin luokalla niitä oli vähintään kaksi. Pahimmilla viisi. Lähes kaikki tyttöjä. Jotka oli koulutettu kesällä kuukauden mittaisella Feminiitta-järjestön pitämällä kurssilla. Huomaamaan, löytämään ja ilmiantamaan intersektionaalisen feminismin vastaista puhetta. Niillä oli rinnassaan woke-valvojan pinssi. Ja niillä perkeleillä oli virallinen asema. Jokainen valitus, jonka ne tekivät tuli käsitellä lukion toimesta. Käsitellä vakavasti.

Jouko totesi vielä:

- Mutta pitäähän minun sentään saada tietää, mistä minua syytetään.

Rehtori ryki vähän vaivautunutta virkayskää ja vastasi:

- No kun ei. Katsos kun ideana on se, että jos sinä et itse hoksaa, mitä olet tehnyt väärin ja kuinka ynnä ketä olet loukannut niin silloin sinä et myöskään voi aidosti katua ja parantaa tapojasi.

- Naisellista. Perin naisellista, etten sanoisi. Mutta katua silti pitäisi? Eli tämähän menee sitten tuolle intersektionaalisen telepatian puolelle mitä minä en valitettavasti hallitse. No mitäs sitten nyt tehdään ja mitä tapahtuu?

- Minä annan sinulle suullisen huomautuksen epäasiallisesta käytöksestä. Olen pakotettu siihen.

- No, eihän siinä mitään. Huomautellaan sitten vaan. Vaikka ei tiedetä, että mistä huomautellaan. Jumala siunakkoon intersektionaalista nykypäiväämme. Voinko poistua?

- Ole ystävällinen. Ja… tota noin… olen pahoillani.

- Epäilemättä joo. Mutta heität minut susille siitä huolimatta.

Historianopettaja Jouko Jöös poistui rehtorin kansliasta ja mietti että mistähän merkeleestä ne nuoret wokenoidat olivat suivaantuneet? Voisiko se olla sitä kun hän mainitsi sen, mitä maahanmuuttoteollinen kompleksi veronmaksajille kokonaisuudessaan kustantaa? Vai olisiko se ollut sitä kun hän totesi erään wokenoidan fanittamasta Handmaids Tale-sarjasta että islamilaisissa maissahan se ei ole fiktiota vaan dokumentti? Voisiko se olla sitä että hän oli kyseenalaistanut miehen kuukautiset ja tuuminut vielä että mistähän aukosta ne mahtavat valua? Vai voisiko… äh, perkele, täytyy vaan vissiin olla kieli keskellä suuta jatkossa.

*

Viikkoa myöhemmin, jälleen rehtorin kansliassa…

- No taasko ne hermoherkät henkilöoletetut ovat valittaneet?

- Tota noin… taas… mutta kun ne ovat wokevalvojia niin minun on otettava asia vakavasti… ei ole muuta mahdollisuutta… katsos kun onhan mulla tässä omakin ura vaakalaudalla… en minä voi katsoa sormien läpi intersektionaalisuuden vastaista toimintaa… tai muuten ne ilmoittavat minusta Feminiitoille.

- Ja mulle ei taaskaan kerrota, että mistä actually on kysymys?

- Niin no… ei niin… mutta sen minä saatan sanoa, että ongelmasi on se, että sinulla on huumorintajua… ja noilla wokevalvojilla ei. Niin että niitä vitsejä ei paranis kertoa. Ei niin minkäänlaisia.

- Niin. Huumori on totalitarismin pahin vihollinen. Ja totalitarismin parhaita liittolaisia ovat aivopestyt nulikat jotka eivät tajua mitä tekevät mutta kylläkin nauttivat siitä, mitä tekevät.

- Sovitaan etten kuullut tuota. Vaikka kyllähän se… no joo… minun on nyt annettava sinulle ensimmäinen kirjallinen varoitus. Ja jospa ottaisit tämän mukaasi. Oppisit ja omaksuisit.

Rehtori antoi Joukolle Feminiittajärjestön tekemän ja Opetushallituksen julkaiseman kirjasen ”Opettajalle: Kuinka opetat intersektionaalisen oikein ja loukkaamatta”. Jouko otti kirjasen ja tuumasi kansliasta poistuessaan että siinä meni saatana viikonloppu ihan vituralleen. Tarkoitus kun olisi ollut lähteä kavereitten kanssa pilkille ja sitten saunoa mökillä sen jälkeen. Nyt viikonloppu menisi tutustuessa intersektionaaliseen totuuteen ja sitä päntätessä. Voihan oletettu sukupuolielin ja sen terävähampaiset ikenet.

*

Jälleen viikkoa myöhemmin, rehtorin kansliassa…

Jostain syystä Jouko Jöös ei ollut millään muotoa yllättynyt saadessaan taas kutsun puhutteluun. Vaikka hän oli viimeisen viikon toiminut sataprosenttisen varmasti opettelemansa intersektionaalisen protokollan mukaisesti. Pilkulleen. Tosin opetuksen taso siinä oli alkanut kärsiä. Hän sanoi rehtorille:

- No, kerropas. Mikä mättää tällä kertaa? Vai tartteeko minun hoksata tämä keskenäni tälläkin kertaa?

- No ei tarvitse. Tällä kertaa. Katsos kun woke-valvojat ovat kiinnittäneet huomionsa siihen että sinä opetat korostetun kirjaimellisesti Feminiittajärjestön ohjeitten mukaisesti. He painottavat sanaa korostetun. He mieltävät että kirjaimellisen oikeaoppinen opetuksesi ei ole aidosti intersektionaalista eikä osoita aitoa katumusta vaan se on nimenomaan heihin kohdistuvaa passiivis-aggressiivista mielenosoitusta ja mikroaggressiota joten he ovat loukkaantuneet. Loukkaantuneet syvästi.

- Eli tein minä niin tai näin niin aina menee vituralleen?

- No suurinpiirtein näin. He ovat ottaneet sinut hampaisiinsa ja niistä on kyllä vaikeaa päästä pois.

- Mitä minä sitten voin tehdä? Lepyttääkseni tuota, no, ansaitsemattomasta vallastaan juopunutta pikkupimperolaumaa?

- En minä vaan tiedä. Sinut on leimattu ja vaikeaa minun on siihen puuttua. Käteni ovat sidotut. Ja he haluavat sen paunan veristä lihaa. Joten joudun antamaan sinulle toisen kirjallisen varoituksen. Niin kuin tiedät, niin kolmattahan ei enää tule vaan sitten seuraa potkut. Olen todella pahoillani.

- Onko siis näin että hysteeristen feministien aivopesemät hysteeriset teinit määräävät että mitä tässä lukiossa tehdään?

- Valitettavasti juuri näin on.

- No mitäs minä sitten teen? Kun teen väärin joka tapauksessa.

- Ala etsimään jotain muuta työpaikkaa.

Lähiaikoina mitä varmimmin irtisanottava historianopettaja Jouko Jöös poistui rehtorin kansliasta tuumien että oliskohan niitä postinkantajien paikkoja vapaana. Rehtori Pertti Hersnääk taas puolestaan tuumi että huoran hommia on monenlaisia mutta ne, jotka tekivät sitä pelkästään jalkovälillään olivat kaikkein rehellisimpiä sellaisia. Tässä intersektuaalisessa nykypäivässä. Joskus aikanaan todellisuutta muokkasivat ideologian mukaiseksi vain raskaan sarjan poliitikot mutta nykyisin sitä saattoi tehdä hysteeriset pikkutytötkin. Sitä rehtori Hersnääk vielä mietti että kuka kehitti aikakoneen ja vei Suomen Kiinan kulttuurivallankumoukseen?


21 kommenttia:

Joppos123 kirjoitti...

Aika karmivaa tekstiä. Meikä heittää hutut vokeltajille ja jos ei sana tehoa niin vedän lättyyn. Se yleensä tehoaa.
Elämme sellaisia aikoja jolloin idän pikku taikakääpiö vetelee tussillaan rajaviivoja ja pahoin pelkään ettemme saa täällä rauhassa elellellä.
Eiköhän tuo vokellus lopu jos alkaa päänkuoret aukeilemaan. Palataan oikeasti sen olemassaolon äärelle.
Toivottavasti olen väärässä ja vokellus jatkuu mutta vähän on muuta kutinaa.
Sorry masentavasta ennustuksesta mutta Euroopassa puhaltaa sodan tuulet, kiitos putlerin.
Me olemme valmiina ja ei tänne ihan heittämällä tulla.

Anonyymi kirjoitti...

Jos vihapuhelainsäädäntö tulee voimaan, on tämän tyyppinen meno mahdollinen tulevaisuudessa. Mutta siinäkin visiossa on yksi toivonpilkahdus: hullut alkavat tappelemaan keskenään ennemmin tai myöhemmin. Siitähän on Saksanmaalta ihan tuoretta näyttöä. Ei ne silloin kerkeä enää historianopettaja kyttäämään, kun on riita siitä kuka on eniten uhri ja millä pistemäärällä.

PS-lehdenjakaja

Anonyymi kirjoitti...

Eipä tämäkään näkymä enää kovin kaukana ole nyky-yhteiskunnassa...
Jaska Parru

Qroquius Kad kirjoitti...

Ei ole järin viisasta vetää wokeltelijaa lättyyn. Siihen on varaa vain varattomalla, virattomalla ja perheettömällä.
Kaikille muille se kostetaan viemällä varat, virat ja perhe. Siinä on sitten mukava miettiä mitä tuli tehtyä, kun odottelee eläkepäiviä työttömyysturvan peruspäivärahalla, joista vouti vie koko ajan korvauksia.

Usein sanotaan, että vaarallisin ihminen on sellainen, jolla ei ole mitään hävittävää. Vaarallisempi on minusta se, jolla ei ole enää mitään voitettavaa, kuten tarinan opettaja: jos teet jotain, häviät. Vaikka et teksi mitään, häviät.

Sellainen ihminen on päätynyt nihilismin juurille. Siellä hän toteaa Arttu Wiskarin vaaria mukaillen:
"Olen jo nähnyt tämän maailman.
Paskat naamaan täällä vain mä saan."

Sitten hän on vapaa lähtemään etsimään järkevämpää maailmaa, mikäli sellainen tämän elämän jälkeen vastaan tulee. Ellei tule, no...eipä nihilismin lähteet nähnyt sellaisiin uskokaan.
Sellainen voi ottaa mukaansa niin monta kuin haluaa ja pystyy. Ja hänhän haluaa:

hän ei voi voittaa teollaan mitään, mutta voi riistää voittajiltaan heidän voittonsa.

Anonyymi kirjoitti...

Niin, enpä tiedä kuinka kaukana tämä oikeasti jo on. Olihan meillä jo noita tapauksia joissa opettajalle oli oppilaiden taholta huomauteltu termien "tyttö" ja "poika" käytöstä. Hyihyi! Ei ole enää tyttöjä tai poikia, jos joku niin kokee. Ja lapsukaiset tietävät siis jo varsin hyvin nämä puuttumisen keinot, tiedetään mihin ilmiannetaan ja mitä termejä käytetään. Pahoin Ykä pelkään että todellisuus ehti tässä tapauksessa jo oikealta ohi. Virallisia valvojia ei vielä ole mutta halukkaat erottuvat jo.

t.Puupääukko

Anonyymi kirjoitti...

Sillä välin ei-niin-woke Venäjä pelaa lätkää vanhoissa Neuvostoliitto-paidoissa blatantin imperialismin kunniaksi tanssien 30 miljoonan kuolleen haudoilla - ja Pohjois-Korea on kieltänyt nauramisen. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/a4073d27-3caa-4141-99eb-a5c3b2179eb9

Anonyymi kirjoitti...

Floridassa ei saa enää opettaa woketusta kouluissa eikä työpaikoilla. Näin sanoo paikallinen kuvernööri.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle, PS-lehdenjakajalle, Jaspa Parrulle, Qroquius Kadille, Puupääukolle, Anolle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Joppos123 & Qroquius Kad: Niin, onhan niin että minkä lyömällä voittaa, sen käräjillä häviää. Luulisin, että wokeltajien määrä on PV:ssä onneksi pieni.

Joppos123: Kyllähän tuo Venäjän uho näyttää tällä hetkellä pahalta. Toivottavasti se on kuitenkin pelkkää uhoamista ja painostamista sen kautta.

PS-lehdenjakaja: Joo, olen huomannut. Antifantit hyökkäsivät moskeijaan. Uhriutumiskisa taitaa olla käynnissä.

Jaska Parru & Puupääukko: Jossain määrin tätä jo varmasti tapahtuu.

Qroquius Kad: Varsin hyvin tuumailtu.

Ano: Mitähän tuumittaisiin jos Saksan jääkiekkomaajoukkue pelaisi ”retrotunnelmissa” hakaristipaidoissa?

Huru-ukko: Yleensäkin jenkeissä on menossa muuttoliike ns. sinisistä valtioista punaisiin.

Qroquius Kad kirjoitti...

Totisesti on Mies Paikallaan tuo Floridan gubernaattori Ron DeSantis!
Ensin kielsi kesäkuussa miesten osallistumisen naisurheiluun

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cca4142f-872b-4376-8ce8-eefe3aa74195

ja nyt on antanut wokeltelun opettamisen kieltävän lakiesityksen:

https://www.flgov.com/2021/12/15/governor-desantis-announces-legislative-proposal-to-stop-w-o-k-e-activism-and-critical-race-theory-in-schools-and-corporations/

Eiköhän USAllakin vielä toivoa ole, kun tällaisia miehiä riittää?

Anonyymi kirjoitti...

Eräs Jyväskylän kaupunginvaltuustossa istuva naispuolinen vasemmistolainen on kirjoittanut paikallislehteen jutun ilmeisesti kannatuksen saamiseksi tulevissa maakuntavaaleissa. Tässä kaksi suoraa sitaattia:

”Intersektionaalisen feminismin periaatetta opetetaan jo päiväkodissa: sitä, että kaikki olemme erilaisia ja se kannattaa koettaa ottaa huomioon. Esimerkiksi Eskolla on rillien toinen linssi sumennettu, joten palloa heittäessä heitä niin että hän sen näkee tai Asta-täti odottaa vauvaa, joten emme kaikki mahdu hänen syliinsä juuri nyt. On erilaisia tilanteita ja ihmisiä ja niitä kannattaa ottaa huomioon”.

”Woke ei ole ”joukko”, ”liike”, ”aalto” eikä ”ideologia”, vaan termi viittaa meneillään olevaan ymmärryksen lisääntymiseen. Lyhyt ohje sen kanssa toimimiseksi: koeta olla ystävällinen. Jos et ymmärrä jotakin, kysy. Jos huomaat, että loukkaat, pyydä anteeksi. Ole asiallinen. Anna itsellesi aikaa pohtia asioita”.

Voi hyvät hyssykät! Voiko intersektionaalista feminismiä ja wokea paremmin vesittää? Luultavasti kuitenkin teksti uppoaa määrättyihin piireihin kuin kuuma veitsi voihin ja kyseinen kaupunginvaltuutettu äänestetään uuteen maakuntavaltuustoon. Eihän varsinkaan vanhempi polvi (johon kyllä itsekin kuulun) yleensä hae tietoa muualta kuin sanomalehdistä ja Ylestä; yhtä epäluotettavia molemmat nykyään.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, tuo jenkkien muutto sinisistä punaisiin on hyvin mielenkiintoinen ilmiö. Kaikki kaupungit joissa BurnLootMurderit oikein riehuivat taisivat olla "sinisiä", ja tämä uusi normaali ei sitten vissiin ollutkaan tavallisen keskiluokan tai jopa vähän parempi tuloisten mieleen. Mielenkiintoisella tavalla on Amöriikanmaa jakautumassa. Siellä sentään osavaltiot pystyvät itse aika paljon vaikuttamaan asioihinsa. Jos Suomessa sallittaisiin maakuntakohtainen lainsäädäntö ja veron keruu niin minkähänlainen whiteflight saataisiin aikaiseksi pk-seudulta ja suuremmista yliopistokaupungeista?

t.Puupääukko

Anonyymi kirjoitti...

Vallankumous syö omat lapsensa. Niin kävi Kiinassa, kun Maon nuoret rupesivat kilpailemaan, kuka on"puhdasoppisin". Niin käy lännessäkin. Nyt jo havaittavissa selkeästi, että ei riitä, että olet oikeassa vaan on oltava täsmälleen oikeassa. Muuten voit joutua syrjityksi tai leimatuksi. Lopulta systeemi kaatuu omaan mahdottomuuteensa.

Floridassa tosiaan woke-kelkka on jo ajanut kiville.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Rouva Anolle, Puupääukolle ja Tapsalle vaan & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Täytyy nostaa hepulle lätsää. Loistavaa että joku johtavalla paikalla oleva sentään taistelee mielettömyyttä vastaan.

Rouva Ano: Kyseisellä naikkosella lienee edessään loistava poliittinen ura. Tuo ohje ”koeta olla ystävällinen” tuskin kattaa meidät tavalliset arvokonservatiiviset miehet ja naiset.

Puupääukko: Suomessa tuskin näin tapahtuisi sillä maakunnat ovat niin tukevasti järjestelmäpuolueen kynsissä.

Tapsa vaan: Joo, ja täytyy olla täsmälleen oikeassa päivitetyn tiedon mukaan. Oikeassa oleminenhan tuppaa ”kehittymään” koko ajan.

Joppos123 kirjoitti...

Saas nähdä koska Sanna kiimoissaan lähtee P-K:n lijoille. Siellä on nimittäin nauraminen kielltty seuraavaksi 11 päiväksi. Siis siellä ei temppuilla, tulee luoti vatsaan jos ei tottele.
Olen hekotellut koko päivän asialle, älkää kertoko Kimille.

Joppos123 kirjoitti...

QD:lle sen verran notta en mä mikään viisas olekkaan vaan kuulemma äkkiväärä vanha solttu.
Mukava kuin kumimuna mutta löytyy toinenkin puoli jos on tarvis.
Eikä se virka ihan helpolla lähde.
On noita kaikenmaailman tolloja tullut leivottua pataan ja yhtään tuomiota ei ole, eikä edes sakkoja paitsi yksi ylinopeudesta.
Näin vanhemmiten kiuas alkaa käymään jo haaleella.

Qroquius Kad kirjoitti...

Että sellaista Jyväskylässä. Minä se olen hölmönä ymmärtänyt wokeltamisen olevan sitä, että päiväkodissa mukuloille opetetaan Asta-sedän olevan raskaana.

Ja jos saatanan äpärät alkavat kysellä Asta-setään liittyviä tyhmiä kysymyksiä, saavatkin naamalleen sellaisen haisunäädän kusimyrskyn, että ymmärtävät olla kyselemättä itsestäänselvyyksiä!
Ne pitää ymmärtää, koska intersektifempsat aivan selvästi ajattelevat niitä! Mitä siitä, että puhuvatkin toista ja tarkoittavat kolmatta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Tuossa pätkässä näkyy kuinka se pakkoitkeminen Pohjois-Koreassa hallitaan:

https://www.youtube.com/watch?v=WxfWwXg9Lgc

Onneksi meillä ei ole ihan samanlaista. Siviilissä se virka lähtee kyllä varsin helposti.

Qroquius Kad: Minä luulen, että mukuloille opetetaan Asta-setää kouluissa ihan normaalina. Ja se, joka pitää Asta-setää epänormaalina on itse epänormaali.

Anonyymi kirjoitti...

USA:sa wokeltelu on vastatuulessa, Gerry mandering:in* on kohtaamassa vastarintaa. Ja latinot & POC-sakki alkaa siirtyä rebuplikaanien äänestäjiksi. Suomessa se kaheli arjalainen renatsi rähjäsi suvakki valtaojalle - avasi silmiä aika monelta.

*Äänestysalueiden rajojen tarkoitushakuin muuttelu, siis pahantahtoinen ja omaa puoluetta suosiva. KVG, joskiinnostaa.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. Pannaanpa tähän esimerkki siitä gerrymanderoinnista:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Gerrymanderointi#/media/Tiedosto:California_District_38_2004.png

klova kirjoitti...

Fanaattiset idealistit eivät voi koskaan perääntyä tai sanoa, että nyt tavoitteemme ovat saavutettu, nyt palaamme normaaliin. Joka vuosi ja joka vaalissa pitää vaatia lisää yhä jyrkempiä toimenpiteitä. Jossain vaiheessa kansan ja eritoten keskiluokan mitta tulee täyteen.

Ja tuon takia he eivät voi voittaa elleivät he saa väkivaltakoneistoa haltuunsa. Koska lopulta he tarvitsevat väkivaltaa yhä jyrkempien vaatimustensa läpivientiin. Chile kai klassisin esimerkki siitä kuinka käy kun ideologiaa yritetään pakolla ajaa ilman väkivaltakoneiston apua ja haltuunottoa.

Woke-porukka ei koskaan eikä missään tule saamaan väkivaltamonopolia. Ja miksi ei? Katsokaa nyt sitä porukkaa joka tuota hörhöilyä ajaa. Ei heistä vaan ole, oikein mihinkään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, klova. On totta että fanaattiset idealistit eivät koskaan peräänny. Mutta en vaan tiedä, että mikä on se kynnys jossa mitta tulee täyteen. Suomalaiset ovat hallintolampaita. Enkä osaa sanoa, että mikä voisi olla se kynnys jossa sotavaltio tekisi Chilet. Onko sellaista olemassakaan?