keskiviikko 8. joulukuuta 2021

YLE VETÄÄ VAIHTEEN KAKKOSELLE

Niin kuin edellisessä postauksessa tuli todettua, niin eihän valtamediamme hylkää nuorta, nättiä, feminististä ja vihervasemmistolaista pääministeriä milloinkaan. Hyvänä esimerkkinä on pakkoverorahoitteisen Ylen tuore juttu jossa asiaa analysoitiin satunnaisten (Ylen tyyliin satunnaisten) haastateltavien kautta. Jutussa mentiin sitten jo aivan uusiin ulottuvuuksiin kun haastatteluvuorossa oli muuan Unni Leino mistäs muualta kuin Tampereen yliopistosta. Hän löytää kytkentöjä joista foliopipohemmotkin olisivat kateellisia:

Leino kertoo havainneensa mediassa uutisaiheiden osalta huolestuttavia valintoja.

– Tämä on ollut näppärä tapa kiinnittää huomio pois esimerkiksi äärioikeistolaisesta terrorismista. Juuri katsoin tänne tullessa iltapäivälehtien lööppejä ja Marinista oli tehty hyvin korkeat otsikot. Toisaalta oli hyvin vahvasti pantu lainausmerkkeihin ja vähätellen sekä ymmärtäväisesti kuvailtu aatteen miehiksi näitä terroristeja.

Eli vihervasemmistolainen valtamedia nostaa vihervasemmistolaisen Sanna Marinin toilailut tapetille häivyttääkseen kansalaisten huomion kankaanpääläisistä kiljuskineistä? Tähän ei eläin pysty.

Mikäli kyseessä olisi kyseisen Unni Leinon twitter-päivitys yksityishenkilönä niin asiaan ei tarvitsisi kiinnittää huomiota. Mutta Yle on Suomen Virallinen Ääni ja se valitsi tuon loihelausuman kansalaisille opiksi ja ojennukseksi.

Voi sanoa, että Kepu pettää aina mutta Yle ei petä koskaan.


27 kommenttia:

Qroquius Kad kirjoitti...

Katsotaanpa mikä tämä meidän Unnuka on tyttöjään:

https://www.tuni.fi/fi/unni-leino

Hänn työtehtäviinsä kuuluu suomen kielen aine- ja syventävien opintojen vastuuopettajuus ynnä muuta. Osaamisalue onkin laaja:

nimistöntutkimus, konstruktiokielioppi ja kognitiivinen kielentutkimus, murteet (lähinnä dialektometrian sukuisesti), laskennallinen kielentutkimus ylipäätään, tiedon louhinta, paikkatieto, heraldiikka, sukupuolentutkimus.

Joku voisi kysyä, mitenkähän se sukupuolentutkimus mahtaa liittyä suomen kielen opetukseen, mutta kuten Unnukka itsekin myöntää:

hän on rajatapaus, monessakin suhteessa.

Ekku kirjoitti...

Marinista ei tarvitse keksimällä keksiä juttuja. Niitä toilailuja tulee näemmä tasaiseen tahtiin.

Jos nämä muutama "äärioikeistolainen" pelle nyt saa kansan vakuuttuneeksi, että äärioikeistolainen terrorismi on nyt maan ykkösuhka, niin silloin on tyhmyys huipussaan.

Anonyymi kirjoitti...

Taattua ylenantoa taas. Tietää aina etukäteen, mitä vastinetta verorahoilleen saa.

Tosin kyllä parisen vuotta sitten ihmettelin, kun sieltä tuli ohjelma, jossa oli salaa kuvattu vihapuhetta Tanskan moskeijoissa. Tod.näk. selitys kuitenkin on, että esittivät sen laskelmoiden ja varmuuden vuoksi, niin ei voi moittia yksipuolisesta propagandasta. Eli tasapuolisuuden illuusio hyväuskoiselle katsojien enemmistölle.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Ekulle ja Tapsalle vaan & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Ja oli sitten ”sattumalta” Ylen haastateltavana. Näitä ”sattumalta” haastateltuja on ollut usein ennenkin.

Ekku: Tuskin saa, mutta valtamedian yritys on kyllä kova.

Tapsa vaan: Onkohan kyseisen ohjelman tekijä muuten vielä Ylen palkkalistoilla?

Anonyymi kirjoitti...

Olihan siellä ylenannossa heti samariinin tukija ja demariehdokas, emeritusproffa kiistämässä, ei mitään lakia rikottu, menkää pois vihapuheenne kanssa. Joku oikeusproffa jukka kekkonen. Ja oli siellä toinenkin oikeusproffa, tämä koskinen todistamassa sannan viattomuutta.
Tämän päivän viattomuus: en muista mitä olutta join. Coronaa näkyi olleen, ainakin seiskan videossa nähtynä. Melko tuiterissa on ollut jos ja kun ei edes muista mitä joi.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Ylehän on mainio löytämään joka kerta näitä vasemmistolaisia ”asiantuntijoita”.

Anonyymi kirjoitti...

Tottakai ylen asiantuntija in demari, kun käsitellän demarin tekoja. Ja vassari tai muu kylähullu, kun käsitellään persujen hommia. Eihän se muuten olisi yle.

sannan valkopesu alkaa kyllä näyttää hassulta, kohta sanna näytää suojeluskuntalaiselta.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. Nykyisin kun valtamediassa kuulee sanan ”asiantuntija” niin tietää, että juttu kannattaa jättää lukematta.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, "asiantuntijuus" jos mikä on määrittelykysymys, ja kyllähän me tiedetään kenellä määrittelyvalta nykyään on. On muuten yksi pahiten inflaatiota kokeneita sanoja mm. rasismin kanssa.

t.Puupääukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Puupääukko. Pitää paikkansa.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, näyttävät ainakin molemmat iltapäivälehdet ja hs kilpaa nostelevan nyt kepu-ministereiden itsenäisyyspäivän vietosta otsikoita. Hirvittävä on tuska valko/viherpestä lehdistön omaa ihannetyttöä. Voin kuvitella kuinka aiempia miespääministereitä kyrsii kun vertaa heidän ja Pikkusannan mediakohtelua.
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/82419be2-208b-47ea-b58f-c330ef6964e6

t.Puupääukko

thinker Dill kirjoitti...

No, Tampereen stallariopistosta yle löytää aina sopivan selittäjän.

Edellisen blogin kommentointiin palaan vielä.
Qroquius Kad kysyi: "Minkä rajoittaminen mahtaa tulla seuraavana, ja millä verukkeella?"
Minäpä vastaan: Yksityisautoilu ja syynä ilmastonmuutoksen torjuminen.
Ei vielä tämän hallituksen aikana, vaan seuraavan, joka on pohjaltaan nykyisen kaltainen. Bile-derkut jyräävät boomeri-derkut, dehörhöt komppaa. Kepulit kyyristelee perunakuopassa. Rasistisen kansanpuolueen tukialueille annetaan erivapauksia, koska vähemmistö. Uus-stallarit ei edes tajua mistä päätetään.

JJR kirjoitti...

Sukupuolentutkija Unni.

Dr Outhouse kirjoitti...

Terve.
Teen ennusteen Marinin lähitulevaisuudesta: Marin on pohtinut omin nokkineen tai jonkun tempputohtorin kanssa strategian. Hän on huomannut, tai häntä on oikeasta suunnasta huomautettu, että on kyvytön hoitamaan pääministerin tehtäviä. Siksi hän nyt jatkaa ynseilevää ja tuittupäistä temppuiluaan, kunnes saa virallisesti kenkää. Sen jälkeen hän pienen tai suuren tauon jälkeen suurieleisesti uhriutuu ja haalii narsistisesti myötätuntoa riittävän ja vaikutusvaltaisen määrän, jotta pysyy jollain tavoin valtakunnan politiikassa mukana. Siitä alkaa sitten vähin erin uusi nousu samaa tahtia, kun kansan poliittinen muisti pyyhkiytyy hiljakseen tyhjäksi.
Marin ei eroa, koska se olisi käytännössä suora tunnustus siitä, että hän on mokannut.
Näin ennustan. Koska tuolleen minä ainakin tekisin, jos olisin mulukku....

Anonyymi kirjoitti...

Seuraava kansan kyykytys taitaa olla maalituksen kieltävän lain vahvistaminen; eihän nyt toimittajia tai poliitikkoja saa kritisoida! Tulee paha mieli ja joutuu hakeutumaan turvatilaan, että kavala maailma pysyy kaukana. Marinin selitykset kyseisestä bileillasta ovat vaihtuneet sitä mukaa kun syytöksiä on esitetty. Paras oli mielestäni se, että kertoi olleensa miehensä kanssa treffeillä! Luulin, että treffeillä käynti kuuluu seurusteluaikaan, mutta olin näköjään siinäkin väärässä.

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Puupääukolle, thinker Dillille, JJR:lle, Dr. Outhouselle ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

Puupääukko: Tämä oli täysin odotettavissa.

thinker Dill: Ennustuksesi saattaa hyvinkin toteutua.

JJR: Joo, ja sattumahaastateltava.

Dr. Outhouse: En oikein usko. Se saattaisi kaataa koko hallituksen ja vihervasemmisto yrittää pitää sen kynsin hampain pystyssä.

Rouva Ano: Se maalituslaki on hyvinkin todennäköinen. Tätä nykyajan treffi- yms. meininkiä minä en vanhana käppäukkona muutenkaan ymmärrä. Ei minun toisaalta tarvitsekaan.

Dr Outhouse kirjoitti...

Juu, YP, tuo vastakommenttisi on varteenotettavan tosi. Minä teinkin tämmöisen luvattoman kaukodiagnoosin, kirurgisen tarkasti, että Marin on menettänyt henkiset voimavaransa vastuun kantamisessa. On tullut narsistillekin böön aut. Pääministerin hommat eivät tarkoittaneetkaan satumaisen ihanaa valtaa, pelkkiä palvovia katseita ja myötätuulta. Perkele, olikin oikeasti otettava vastuu Suomesta! Oikeasta valtiosta, eikä siinä riittänyt kokemus SDP:n siiderikaljapiirin saunaillan järkkäämisestä.
Nyt Marin venkoilee itseään pois vastuusta siten, että voisi lemput saatuaan uhriutua ja syytellä muita.
Toistaiseksi muu SDP:n väki on saanut harsittua tilanteet kasaan, koska arvelen esim., että Marin tuskin halusi pyytää mitään anteeksi, mutta pakotettiin siihen.
Hallituskumppanit on syystäkin kyrpiintyneitä. Tuulella käypä työhaluton PM on varmaan hankala työkaveri.
Tämmölaila katselen tilannetta ja kuten sanottua, vetelen etädiagnooseja hihasta, koska so what... Niinhän sitä on isommillekin viskaaleille tehty (eräs Trump).

Qroquius Kad kirjoitti...

Ehkäpä Manna Sariini on Miisa Nuorgamin tavoin prosessoinut ei-monogaamista aviosuhdetta riittävän kauan, että voi lähteä miehensä kanssa treffailemaan muita miehiä?
Olihan siellä tarjolla sellainenkin Jänskättävä Alfauros kuin monimurhaaja Raninen...

Aviomiehellä saattaa olla edelleen prosessoitavaa yhdessä ja kahdessakin asiassa, mutta häneltähän ei Nuoren Älykkään Naisen tarvitse kysellä mitään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Dr Outhouselle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Dr Outhouse: Siitä Trumpistahan tehtiin huomattava määrä kaukodiagnooseja erityisesti sellaisten toimesta joilla ei niitä diagnosointioikeuksia ollut ensinkään. Ja niillä, joilla on, ei tule tehdä kaukodiagnooseja. Noin yleensä voi todeta että hallitushan on täynnä mehiläiskuningattaria joten keskinäinen yhdessäelo ei ole helppoa.

Qroquius Kad: Nuo ovat sinänsä ihmisten yksityisasioita joten en niitä kommentoi sen kummemmin.

Trilisser kirjoitti...

"Asiantuntijoista": Muistettakoon, että "äärioikeiston tutkijana ja asiantuntijana" meillä esiintyy mies, jonka tutkinto on kansansaduista (=folkloristiikka). Sama mies tuottaa nykyhallitukselle "vihapuhetutkinuksia" ja on visertänyt "valkoisen rodun tuhoa blogikirjoitus blogikirjoitukselta". Kehuu edustavansa "uusvasemmistoa". Nimi on Sami Eerola.

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa olla manna sariini hieman vastatuulessa. Kuulemma antti rinne oli sanonut:"meillä taita olla sama suunta".

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Trilisserille ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Trilisser: Jonkinlainen muistikuva on tuosta jätkästä. Pelle potenssiin kahdeksan.

Pyssymies:

https://www.youtube.com/watch?v=S6zmRDY-4XQ

Anonyymi kirjoitti...

Luonnontieteet selättävät wokeltajia tutkimus kerrallaan. Pian on aika panna loppupiste transfanatismille ja transwokellukselle, sillä pian ollaan lähellä sitä, mistä transsukupuolisuus todella voidaan diagnosoida aivoskannauksella ja aidot tapaukset ohjata hoitoon, ja kaikenlaiset hölöttäjät lähettää kotiin kasvamaan tai suljetulle. https://www.newscientist.com/article/mg23230954-600-transgender-people-have-different-brain-activity-when-touched/

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä, sama suunta:

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/a819f4c2-7c5c-4b94-8c3b-30c024eed7e0

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Kiitos linkistä.

Pyssymies. Jutun otsikko kertoo paljon.

Qroquius Kad kirjoitti...

Jyrki Lehtolakin otti kantaa hieman saman suuntaisesti:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008464350.html

Puolustelijoita kuitenkin riittää riittävästi, argumenttinaan:
"Antakaa nyt maailman kaikkien aikojen parhaan pääministerin edes joskus hiukan rentoutua!"
Mikäs siinä, mutta kun sitä rentoutumista on alkanut tulla jo vähän enemmän kuin hiukan joskus...mikä oikeastaan on harmi:

olisi suotavaa, että Manna Sariini ja tyttökaverit omistautuisivat täysin bilettämiselle ja jättäisivät valtion asiat joillekin kykeneville.
Mutta eihän se tietenkään niin mene, ei. Kyllä he pystyvät molempiin;

eiväthän ne heillä kovin paljon toisistaan eroakaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Joo, bilettäminen ja valtion hoitaminen menee tuolla porukalla aika pahasti ristiin.