maanantai 13. joulukuuta 2021

RESERVAATTI

Saint Greta Thunberg Airport, Helsinki, Federaation Suomen reservaattialue, tuonnempana…

26-vuotiasta Minnea Karistoa jännitti. Hän oli asunut koko elämänsä Brysselissä ja federaation nomenklaturaan kuuluvana hän oli luonnollisesti tottunut matkustamiseen ympäri maailmaa. Erityisesti hän piti Uuden-Kaledonian erillisalueesta jossa oli nomenklaturalle varattu äärimmäisen ylellinen matkailukohde. Hänen vanhempansa olivat korkeita federaatiovirkailijoita ja heidän asemansa takasi Minnealle ne mahdollisuudet jotka koskivat ehkä vain muutamaa prosenttia federaation väestöstä. Minnea itse opiskeli Brysselin yliopistossa yhteiskuntateologiaa ja hänen tulevaisuutensa tulisi olemaan turvattu. Ainakin niin kauan, kun federaatio kestäisi. Ja miksi ei kestäisi? Sehän olisi ikuinen.

Mutta tälle lentokentälle Minnea ei ollut koskaan aikaisemmin laskeutunut. Hänen esi-isiensä maille. No, itse asiassa hänen vanhempansa olivat ehtineet syntyä Suomessa mutta eivät hekään Suomesta – tai nykyisestä reservaatista – juuri mitään muistaneet. Niin heidän kuin Minneankin kotimaa oli Federaatio. Tai oikeastaan sen piikkilanka-aidoilla eristetyt suojellut luksusalueet.

Lentokenttä oli itse asiassa vanha Malmin lentokenttä. Suomen reservaattialue oli tarvinnut vanhan Helsinki-Vantaan lentokentän alueen kuutioasuntoja varten. Uudelleen rakennettu Malmin lentokenttä riitti hyvin sillä Suomen reservaatti oli eristetty ja syrjäinen alue eikä sinne lennellyt jumbojettejä. Ainoa lentolinja tuli Tukholmasta ja vähäiset matkustajat kuljetettiin potkuriturbiinikoneilla.

Minnea oli ensiksi lentänyt Brysselistä Tukholmaan ja siitä siirtynyt Suomeen lähtevälle lennolle. Suomeenhan ei Tukholman lisäksi muita lentoja lennettykään ja Saint Greta Thunberg Airport oli ainoa Suomessa oleva toimiva lentokenttä. Tukholman ja Helsingin välillä Minnea tutki Fed-Airin vihkosta jossa kerrottiin Suomesta. Hän luki vihkosen saksankielistä versiota vaikka vielä jonkin verran suomea osasi puhuakin:

SUOMEN RESERVAATTI: ÄÄRIMMÄISEN VASTUUNKANNON ALUE

Kun Euroopan Unionista Euroopan Federaatioksi muuttunut äärimmäisen vastuun ja hyvinvoinnin ikuinen valtakunta alkoi kantaa lopullista ilmastovastuutaan niin se päätti useitten alueitten tyhjentämisestä ja muuttamisesta hiilinieluksi.

Suomi oli alueista ainoa, joka määriteltiin lähes kokonaisuudessaan hiilireservaatiksi. Valitettavasti Baltian ja Itä-Euroopan maat – joihin samanlaisia alueita oli suunniteltu, mm. kaksi kolmasosaa koko Virosta – eivät suostuneet kantamaan vastuutaan vaan irtaantuivat Federaatiosta.

Suomen maakunta sen sijaan kantoi ylpeänä vastuunsa. Lähes koko maa muutettiin hiilinieluksi ja sen asukkaat siirtyivät vapaaehtoisesti pienelle alueelle Uudenmaan maakunnan eteläisiin osiin joissa he asuvat viihtyisissä kuutioasunnoissa ja federaatio pitää huolen kaikista heidän tarpeistaan tarjoten heille maittavan ja ravitsevan ruuan, viestittimen kautta tulevan ilmaisen viihdetarjonnan, hyvän hygienianhoitomahdollisuuden yhteissuihkuissa sekä viikottain uuden yhdenmukaisen vaatekerran.

Federaation alueen suomalaiset asukkaat voivat onnellisena todeta:

En omista mitään.

En ole vastuussa mistään.

Minusta pidetään huoli.

Ja olen onnellinen.

Sillä olen ilmastotaistelun pioneeri.

Olen esimerkki muille.

Potkuriturbiinikone laskeutui Saint Greta Thunberg Airportille ja Minneaa vastassa oli hänen muutama vuosi vanhempi serkkunsa Inka Nuurmark. Inkan vanhemmat olivat jääneet federaation viranomaistehtäviin Suomen alueelle kun suuri ilmastovastuu toteutettiin ja yhteiskuntateologian maisteri Inka itse oli korkeassa virka-asemassa Suomen ilmastoreservaatin alueella. Minnea oli tavannut Inkan muutaman kerran aikaisemmin kun sukulaisperheet olivat viettäneet yhteistä lomaa Goalla ja Uudessa-Kaledoniassa. He olivat aina tulleet keskenään toimeen hyvin. Minnea viettäisi nyt muutaman päivän täällä Suomen alueella ja Inka toimisi hänen emäntänään ja oppaanaan.

Lentokenttä oli sinänsä niin kuin mikä tahansa lentokenttä, joskin siellä oli vähemmän ihmisiä kuin mihin Minnea oli tottunut. Kaikki olivat kuitenkin hyvin ja muodikkaasti pukeutuneita nomenklaturan jäseniä. Mitäpä asiaa kuutioihin pakatuilla viikottain vaihdettavilla Mao-univormuun puetuilla ilmastoproletaareilla täällä olisikaan? Ei Minnea heitä juuri nähnyt Belgiassakaan vaikka tiesi että melkoinen osa väestöstä oli sielläkin sellaisia. Tietysti poislukien etnot, joitten itsenäiset enklaavit veivät Belgiankin pinta-alasta noin neljänneksen. Mutta ei Minnean ollut heidänkään kanssa tarvinnut olla tekemisissä. Nomenklaturan asuinalueet olivat hyvin vartioituja ja etnot olivat omilla alueillaan suhteellisen rauhallisia kun Federaatio vain elätti heidät. Tietysti ne ampuivat toisiaan jatkuvasti mutta sehän oli vain monikulttuurisuuden kitkaa.

Inka näki saapuvan Minnean, heilutti kättään iloisesti ja auttoi kantamaan Minnean matkatavarat uuteen Tesla Mogherini-autoon. Keskustelu käytiin luonnollisesti saksaksi sillä Inkan vanhemmat eivät olleet nähneet tarpeelliseksi opettaa Inkalle suomea. Helsingin nomenklaturassa sillä ei tehnyt enää muutenkaan mitään. Ei suomea puhuneet enää muut kuin kuutioissa asuvat ilmastoproletaarit ja heitä varten oli olemassa tekoälytulkit silloin kuin tulkkausta yleensä tarvittiin. Inka totesi auton käynnistäessään:

- Sinulla on varmasti nälkä lennon jälkeen. Eikös siellä Arlandassakin ollut kolme tuntia odotusta?

Olihan Minnealla ja Inka ajoi keskustaan missä he nauttivat ravintolassa tukevan annoksen pihviä sekä riisiä kastikkeella. Kuutioissa asuville ilmastoproletaareille ei tarjottu muuta kuin Federaation tarjoamia kasvisruoka-annoksia mutta tiedostavalle luokalle sallittiin sen aseman tarjoama poikkeus. Eihän Helsingissäkään ollut Federaation virkakoneistoa kuin ehkä parikymmentä tuhatta ihmistä. Heidän syömänsä ja muualta tuotu liha ei vaikuttanut ilmastoon. Tärkeintä oli numerot eli kolmisen miljoonaa suomalaista pelkkää kasvisruokaa syövää ilmastoproletaaria.

Ruokailun jälkeen Inka ajoi hänen Töölössä sijaitsevaan viihtyisään kolmioonsa. Purkaessaan matkatavaroita Minnea kysäisi:

- Tiedätkö… minä en ole tutustunut tähän Suomen historiaan oikeastaan ollenkaan… enhän minä ole suomalainen kuin nimeltäni… mutta minä mietin sitä, että kuinka kaikki suomalaiset siirtyivät vapaaehtoisesti pois kotoaan noihin pieniin kuutioihin? Olihan se sellainen aika rankka juttu kumminkin.

Inka oli hetken ajan hiljaa ja vastasi sitten:

- Niin… kun sitä vapaaehtoisuutta on monenlaista… ketään ei pakotettu… ei ketään… varsinaisesti… mutta heille annettiin, no, sanotaan että voimakas kannustin.

- Minkälainen kannustin?

- Eteläisen Uudenmaan eli kuutioasuntoalueen ulkopuolinen infrastruktuuri tuhottiin täysin.

Noin kolmekymmentä vuotta aikaisemmin…

Komppanianpäällikkö Antti Somervuori valvoi että hänen komppaniansa suoritti annetut käskyt viimeistä piirtoa myöten. Ja samalla hän tunsi itsensä sotarikolliseksi. Vaikka hänen komppaniansa ei ollut ampunut ketään. Eikä hänen komppaniansa ollut vanginnut ketään. Eikä myöskään pakkosiirtänyt ketään. Tähän pieneen kylään sai jäädä jokainen, joka halusi. Mutta Somervuoren komppania teki annetun käskyn mukaan elämän täällä mahdottomaksi.

Somervuori oli saanut käskynsä eversti Irina Pekkoselta. Kun Pekkonen oli antanut käskynsä suullisesti ja samalla antanut kyseisen käskyn kirjallisena oli Somervuori aukaissut suunsa mutta ennen kun hän oli ehtinyt puhua niin eversti Pekkonen sanoi:

- Teillä on kaksi vaihtoehtoa. Joko toteutatte käskyn viimeistä piirtoa myöten ja saatte sen ansiosta asua perheinenne Herttoniemessä olosuhteisiin nähden tilavassa ja mukavassa asunnossa. Ja syödä myös liharuokaa. Tai sitten kieltäydytte, jolloin teidät irtisanotaan kapteenin virastanne välittömästi ja teidät perheinenne siirretään kuutioasuntoon Federaation avustuspakettien varaan. Silloin teillä on loppuikänne päällä pelkät viikottain vaihdettavat Mao-univormut ja teidän sekä perheenne elämä muuttuu pelkäksi olemiseksi ja kuoleman odotukseksi. Valinta on teidän. Ja se on tehtävä nyt.

Valinta oli helppo, vaikka Somervuori alkoi ymmärtää mitä on huoran elämä. Toiset joukko-osastot tuhosivat kaupunkien infrastruktuuria. Oikeastaan se oli helpompaa. Ei tarvinnut kuin tuhota sähkön-, veden ja polttoaineenjakelun mahdollisuudet. Näissä kylissä tilanne oli toinen. Tietojen mukaan tähänkin kylään oli jäämässä kaksi perhettä. Heitä ei häiritty. Muut olivat lähteneet. Ja sen jälkeen alkoi toiminta. Ilmastosyiden vuoksi tyhjäksi jääneisiin taloihin ei saanut enää muuttaa. Sotilaat rikkoivat talojen ikkunat ja räjäyttivät muurit. Talvi tekisi näistä taloista asumiskelvottomia nopeasti. Jos pihalle oli jäänyt autoja niin niiden moottorit tehtiin toimintakyvyttömiksi ja renkaat puhkottiin.

Kun sotilaat olivat saaneet tehtyä kaikki talot asuinkelvottomiksi, he alkoivat vetäytyä ja räjäyttivät vetäytyessään kaikki sillat ja siltarummut. Mitään reppu- tai maksimissaan hevoskuormaa raskaampaa ei tänne voisi enää tuoda. Osa sotilaista kaatoi sähkölinjoja ja yksi auto kelasi kaapelia rullalle. Taustalta kuului suuri räjähdys. Siellä räjähti pienen paikkakunnan ainoa bensa-asema. Toiset räjähdykset kertoivat että paikkakunnan muuntajia räjäytettiin. Täällä ei enää asuttaisi. Tai jos joku asuisikin, niin kuin ne kaksi perhettä, niin ne palaisivat hyvin nopeasti jonnekin 1800-luvulle. Ilmastovastuulliseen asumiseen.

Somervuoren isoveli oli myös sotavaltion palveluksessa. Länsipohjassa. Hän oli viestittänyt että siellä oli räjäytetty kaikki Tornionjoen yli menevät sillat. Itärajan teitä tuhottiin samoin kuin infrastruktuuria kaikkialla. Mitään ei jäisi jäljelle. Komppaniassa mukana oleva vääpeli Leppänen totesi:

- Sen lisäksi että tämä on mieletöntä, niin tämähän on täysin turhaa. Ryssähän miehittää tämän alueen hetikohta kuitenkin. Kun tämä jätetään täysin ilman mitään puolustusta.

Kersantti Kolehmainen sytytti savukkeen ja totesi:

- Tuskin miehittää, herra vääpeli. Se pelkää.

- Hä? Mitä se pelkäisi?

- Herra vääpeli. Kummituksia. Venäläisethän ovat vähän taikauskoisia. Ne pelkäävät sitä että kun täällä on laskettu irti äärimmäinen mielipuolisuuden hirviö, niin ne pelkäävät että jos ne tulevat tänne niin se tarttuu niihinkin.

Kapteeni Somervuori pisti myös savukkeen palamaan ja tuumasi että Kolehmainen taisi olla oikeassa. Elettiin mielipuolisuuden huipentumaa. Eivätkä he mahtaneet sille mitään. Hän antoi komppanialleen käskyn. Oli vielä paljon tuhottavaa.

*

Takaisin tulevaisuuden nykypäivään…

Minnea totesi:

- Mutta missäs etnot ovat? En nähnyt niitä ensimmäistäkään.

- Heidätkin siirrettiin. Pääosin Ruotsiin ja Saksaan. Ja he lähtivät oikeasti vapaaehtoisesti. Heillehän oli ihan yksi lysti missä he asuvat kunhan vaan elatus pelaa. Ja Ruotsissa sekä Saksassa on… no… sanotaan että laki- ja verohaasteisille yksityisyrittäjille paljon paremmat toimintamahdollisuudet kuin Suomessa. Enemmän asiakkaita. Enemmän mahdollisuuksia.  Mutta otetaanpa vielä lasit punkkua ja käydään sitten nukkumaan. Minä käytän sinua huomenna rajalla.

- Rajalla?

- Niin. Tämän erityishallintoalueen rajalla.

Seuraavana päivänä Kumpulan ja Käpylän rajalla…

Minnea oli hieman ihmetellyt kun Inka oli varustanut itsensä virkapistoolilla. Inka selitti:

- Erityishallintoalueen ja kuutioasuntoalueen rajalla ei oteta mitään riskiä. Siksi kaikki viranomaiset ovat siellä aseistautuneita.

Minnea ja Inka nousivat rajavartiotorniin ja Minnea näki, kuinka kuutioasuntoalue jatkui loputtomiin. Inka luki Minnean ajatukset ja sanoi:

- Niin että kuinka pitkälle? Suurinpiirtein entiseen Keravaan saakka. Siellä asuu nyt ilmastovastuullinen Suomen kansa.

- Paljonko niitä on kuutioitten ulkopuolella?

- Väestönlaskentaa ei luonnollisesti olla voitu sillä alueella tehdä, mutta arvio on, että siellä asuu maksimissaan kymmenen tuhatta ihmistä. Heidän ilmastovaikutuksensa on olematon joten he saavat olla siellä. Heillä jokaisella on tietysti oikeus tulla asumaan tänne. Muutama aina vuosittain tulee. Mutta ei sen enempää. Ne ovat uskomattoman sitkeitä typeryksiä.

- Mitä nuo tolpat tuossa piikkilanka-aidan kuutioasuntojen puolella ovat?

- Haluatko tietää?

- Haluan.

- Se on kuolemanvyöhykkeen raja. Jos joku ylittää sen, niin hänet ammutaan varoittamatta. Kyllä noissa kuutioissa tiedetään että rajan eteläpuolella eletään yltäkylläisyydessä. Jos kovia keinoja ei olisi, niin nuo kolme miljoonaa ihmistä ryntäisivät porukalla ryöstelemään tänne. Järjestys täytyy säilyttää. Ja, no, tietyt etuoikeudet. Ne kuitenkin kuuluvat meille.

Myöhemmin ravintolassa.

Minnea ja Inka söivät pariloitua naudan ulkofileepihviä, grillikasviksia, juustokastiketta, pariloitua maissintähkää, makeita chilipisaroita ja jalapenoja.. Ruokajuomaksi he olivat ottaneet Château Léoville Las Casesia. Minnealla oli ollut eräs kysymys mielessään ja nyt hän ajatteli sen kysyä:

- Kuule Inka… kun sinä olet pariin otteeseen sanonut että niitä lähes vapaaehtoisia ilmastopakolaisia on kuutioissa kolme miljoonaa… mutta eikös tämän Suomen väkiluku ollut aikanaan yli viisi miljoonaa?

Inka oli hetken aikaa hiljaa, hörppäsi hieman kallista punkkua ja vastasi sitten:

- Tämä on ilmastopolitiikkaa. Ja tämä on myös välttämättömyys. Niille kuutioissa asuville ihmisille syötettävässä Federaation ruokapaketeissa on myös ehkäisyainetta. Naiset eivät tule raskaaksi. Teho ei ole aivan sataprosenttinen mutta Suomen syntyvyys on tipahtanut kahteen prosenttiin siitä, mitä se oli ennen ilmastovastuullista vihreää siirtymää. Kun menee nelisenkymmentä vuotta niin suomalaisia ei enää ole. Kun suomalaisten määrä putoaa tarpeeksi alas niin loput siirretään muualle Federaation alueelle kuolemaan arvokkaasti. Tietysti suomalaistaustaisia viranomaisia jää, se parikymmentä tuhatta mitä täällä on mutta mehän emme miellä olevamme suomalaisia vaan Federaation kansalaisia. Meidätkin siirretään pois. Muihin tehtäviin. Suomi jää täysin tyhjäksi. Täydelliseksi ilmastoreservaatiksi.

- Mutta… sehän on oikeastaan kansanmurha.

- Miten sen nyt ottaa. Eihän Federaatio ketään tapa. Eikä edes vangitse. No, siitähän voitaisiin tietysti käydä retorista keskustelua mutta joka tapauksessa suomalaisista tulee Federaatiossa sankarikansa joka vapaaehtoisesti uhrasi itsensä suuremman, globaalin asian vuoksi. Ehkä vähän kannustettuna mutta kumminkin.

Minnea hörppäsi itsekin hieman punkkua ja kysyi sitten:

- Mutta… minä olen lukenut… eikös nimenomaan kasvava metsä ole se hiilinielu? Ja nythän Suomessa ei ole enää kasvavaa metsää. Juuri ollenkaan.

Inka otti itselleen korkean Federaation viranomaisen ilmeen ja vastasi:

- Kuules… sinun ei kannata miettiä tuollaisia. Ei edes ajatuksissasi. Se on vaarallista. Luulin sinun ymmärtäneen sen, että Federaatio on teokratia. Ei sitä faktat haittaa. Aina kun miellät epäileväsi, niin mieti sitä, haluatko elää taloudellisesti turvatussa ja suojatussa nomenklaturan jäsenen asemassa vai haluatko siirtyä tuonne kuutioon. Loppuiäksesi. Federaatio ei anna anteeksi ensimmäistäkään virhettä. Se ei anna toista mahdollisuutta.

Päivää myöhemmin Minnea läksi lennolle Arlandan kautta kohti Brysseliä. Ja hän ymmärsi, että hän oli oppinut tällä matkallaan kuolemaa tekevässä Suomessa sen tärkeimmän opetuksen jota hän aikoisi noudattaa tulevalla menestyksekkäällä virkahenkilöurallaan koko loppuikänsä.

Älä ajattele.


38 kommenttia:

Joppos123 kirjoitti...

Terveisiä Ykälle täältä Budapestista. Maailma rules vaikka päälläänsä olisi kaamea korona.
Ei se täällä juurikaan näy. Joulumarkkinat ovat ainoa mihin on kyselty rokotustodistuksia ja ne jopa henkkareilla.
Muutoin business as usual.
Elikkä, ei mitään täällä "koronalingossa". Kaikki kunnossa, tosin ollaan vasta alussa.

Anonyymi kirjoitti...

Vitun tyhmiä te massat olette juutalainen

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Oikein mukavaa reissua sinulle. Minä alan täälläpäin olla tosi tympiintynyt tähän väkisin ylläpidettyyn koronapoikkeustilaan.

Ano: Tyhmiä ollaan joo. Mutta onneksi hyvä ja selkeä kommenttisi oli silkkaa terästä.

Anonyymi kirjoitti...

Siinä se on, vihreän politiikan lopputulos jota vihreät eivät pysty, jostain rajoittavasta syystä, itse hahmottamaan. Ehkä huomaavat sen muutaman vuoden viiveellä sitten kun kaikki on jo tapahtunut, jos sittenkään. Taitavat saada jo orgasmeja kun sähkö on kallista ja köyhille ylellisyystuote. Tuskinpa heistäkään kaikki pääsevät nomenklatuuran ravintoketjussa ylimmille asteille.

"Koronapassi" rupeaa jo tosissaan vituttamaan. Jos siinä on joku logiikka, minulle ei aukea. Eivätkö rokotetut pitäisi olla koronalta suojattu ja me rokottamattomat kuolemme koronaan. Helvettiäkö meiltä passeja kyselevät. Minulta on torpattu jo pääsy ravintolaan uimahalliin kuntosalille ja lentopallo harrastukseen. En ole rokotevastainen, jokainen ottaa mitä haluaa mutta minä päätän itse mitä minuun pistetään. Jos poliitikko pakottaa, pistän sille sulan perseeseen ja potkaisen kuuhun.

Anonyymi kirjoitti...

Asia ei nyt varsinaisesti tähän käsiteltyyn blogin aiheeseen kuulu, mutta mistä sen tietää...? Joka tapauksessa välittäisin tätä kautta tiedon, notta "Ihmisiä telineillä" blogia ei pääse lukemaan! Tulee seuraavanlaatuinen ilmoitus:

"Firefox havaitsi ongelman, eikä jatkanut sivustolle rodionr.vuodatus.net. Sivuston asetukset on määritetty väärin tai tietokoneesi kello on asetettu väärään aikaan.
On todennäköistä, että verkkosivuston varmenne on vanhentunut, mikä estää Firefoxia muodostamasta suojattua yhteyttä. Jos vierailet tällä sivustolla, hyökkääjät voivat yrittää varastaa esimerkiksi salasanoja, sähköposteja tai luottokorttitietoja.
Mitä voit tehdä?
Ongelma johtuu todennäköisesti sivustosta, etkä voi korjata sitä itse. Voit ilmoittaa ongelmasta sivuston ylläpitäjälle."

Kokeilin myös toisella selaimella, joka ei ilmoittanut mitään, mutta ei myös näyttänyt tekstiä. Vika ollut jo muutaman päivän.

Nils- Aslak kirjoitti...

Minä itse en pääse sitä korjaamaan, vaikka osaisinkin ja kojelaudalla ilmoitetaan sen olevan Vuodatuksen ongelma. Tuon Firefoxin ilmoituksen alla olevaa tekstiä klikkaamalla pääsee sivuille, mutta siinä lukee "ei ole turvallista". Mikä tässä maailmassa sitten on turvallista, minä kysyn vaan!

Nils- Aslak Näkkäläjärvi

Ihmisiä telineillä

Nils- Aslak kirjoitti...

Tämmöistä roskaa suoltaa Vuodatuksen ylläpito ja sieltä ovat kaikki blogit lähdössä. Nils- Aslak


admin kirjoitti 6.7.2020 klo 10.21
Näyttäisi widgeteissä olevan tuo ongelma, että sielä on joissain kuvissa osoitteena http:// eikä https://.

selaimen loki sanoo:
"The page at https://... was allowed to display insecure content from http://vuodatus.net/media/cache/widget_bio_boxed300/.."

Tuota on nyt hankala mennä korjailemaan. Alustaa ollaan uusimassa tässä tulevina kuukausina, joten vanhan bugien korjaamiseen ei oikein jää aikaa.

Sivuthan oli itseasiassa viime vuoteen asti http:// , mutta lisättiin vuodenvaiihteessa tuo https. Vuodatuksen koodiin ei kuitenkaan juuri uskallettu koskea ja sen muuttaminen tässä vaiheessa saattaa vaan rikkoa asioitia enemmän.

Ongelman voinee kiertää itse muuttamalla widgetissä olevan kuvan linkkiä http:// -> https://

Anonyymi kirjoitti...

Minnea ihmetteli: "eikös nimenomaan kasvava metsä ole se hiilinielu? Ja nythän Suomessa ei ole enää kasvavaa metsää. Juuri ollenkaan."

Mitä niille autioitetuille alueille sitten kuvitelmassasi tapahtui? Luulisi, että ne metsittyisivät. Mutta eikö niin tapahtunutkaan? Miksi ei?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, Nils-Aslakille ja Ano3:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Kyseessähän oli taas fiktiivinen tarina mutta vihervasemmisto on ajamassa Suomea jonkinlaiseen katastrofiin joka tapauksessa. Ja kepu sekä kokkarit säestävät koska eivät uskalla panna hanttiin. Koronasta kirjoitti Vasarahammer tuoreeltaan hyvin:

https://vasarahammer.blogspot.com/2021/12/kun-hoito-on-pahempi-kuin-tauti.html

Ano2: Nils-Aslak: Paska homma kaiken kaikkiaan. Sama ongelma on Google chromella. Lisäasetuksien kautta blogiin pääsee. Kannattaisiko harkita siirtymistä bloggeriin? Vaikka blogin vaihtaminen on pirunmoinen homma. Mutta joka tapauksessa Nils-Aslakin blogi on hyvä ja tärkeä.

Ano3: Kun metsä on kasvanut hakkaamatta tiettyyn pisteeseen niin se lopettaa kasvamisensa. Kai sen tiesit?

Qroquius Kad kirjoitti...

Pyrkiessäni Chromella veli Nils-Aslakin blogiin on ruutuuni tullut eilisestä saakka tällainen teksti:

"Yhteytesi ei ole salattu
Sivustolle rodionr.vuodatus.net hyökännyt taho voi yrittää varastaa tietojasi (esimerkiksi salasanoja, viestejä tai luottokorttitietoja)."

Mitä bloggaukseen tulee, oli se tähänastisista dystopioista realistisin.
Ei federaatio voisi missään nimessä hyväksyä Pimeiden Maiden olemassaoloa muistuttamassa vaihtoehdosta.
Ennen kaikkea ne olisivat jatkuva Hiljainen Loukkaus nomenklatuuralle, ja sitä pahempaa rikosta ei narsistia kohtaan voi tehdä kuin hänen ylivertaisuutensa kiistäminen.

Realistista oli myös se, ettei Ryssän tarvitsisi miehittää noita asumattomia maita:
sehän voisi käydä hakemassa sieltä kaikkea tarvitsemaansa kenenkään estämättä.
Miksi maksaa miehityskuluja?

Joko ne Malmin tuhotun lentokentän alueele rakennetut kuutioasunnot ovat tuossa vaiheessa vajonneet Tattarisuohon vai rakennettiinko niitä koskaan? Itselläni on hieman sellainen hytinä, ettei sinne koskaan rakenneta mitään, koska kuka nyt hyvä tavaton kerrostaloja suolle?!

Ai se lentokenttä? No me tytöt päätettiin hävittää se ihan vaan siks, et setämiehiä suututtais oikein niii-in ihanasti!
On kivaa olla tyttö! Pimps! Pimps!!

Anonyymi kirjoitti...

Uusi-Kaledonia ja Uusi-Britannia eivät ole kivoja paikkoja eivätkä lomaparatiiseja. Ne ovat löyhkääviä viidakkoja täynnä myrkkykäärmeitä ja pullonkorkin kokoisia moskiittoja, ja niissä malaria on endeemistä. Kaupan päälle siellä elää koko joukko maailman myrkyllisimpiä meduusoja, joten uimapaikoiksikaan niistä ei oikein ole. Nyrkkisääntö on, että mitä lähempänä jokin saari on Päiväntasaajaa tai napapiirejä, sitä ikävämpi paikka se on.

Anonyymi kirjoitti...

Vihreät sammuttaa viimeisetkin valot Suomesta.

Vihreille pitäisi osoittaa jokin reservaatti, jossa voisivat tehdä hyödyllisiä kokeilujaan ja todeta, että eihän tässä ollutkaan päätä eikä häntää eli että sähköä ei tule töpselistä eikä rahaa seinästä. Jos siis osaavat olla rehellisiä itselleen. Esim. Grönlanti voisi olla sellainen. Ei muuta kuin diili Tanskan kanssa.

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Kommenttini liittyy löyhästi aiheeseen, politiikkaan, mutta Ykä päättää mitä julkaisee.

Seurasin tänään oikeudenkäyntiä jossa oli löydetty yksi virkamies joka ei ollut tehnyt töitä. Työpaikkansa oli VTV. Lienee ensimmäinen virkamies jonka työsuhde on päätetty mainitusta syystä. Hänen pääjohtajansa joka oli syytettynä, oli tehnyt paljon töitä. Matkustanut ja stailannut, tehnyt VTV'stä matka- ja stailaustoimiston. Mutta ei takerruta sivuseikkoihin.

Ei tarvinne olla raketti-insinööri kun näkee asiat. Virkamies oli kuuden ällän ylioppilas, vilkas ja täynnä elämäniloa, valmis "haasteellisiin" tehtäviin, mutta huono työpaikka eli huono johtaminen pilasi (taas) yhden ihmisen elämän. Hän ei ole ainoa. Huono työilmapiiri oli jatkunut jo vuosikymmeniä. 90-luvun alkupuolelta, veikkaisin. Silloin keisari Augustukselta kävi käsky, että valtion suojeluksessa tehtäviin talousrikoksiin ei VTV saa puuttua. Jos oli erimieltä jäi kaksi vaihtoehtoa. Lähteä tai jäädä odottamaan aikaa parempaa, jota ei tullut. Sai vain vaatimattomia toisarvoisia tehtäviä minimipalkalla, kunnes uusi ja energinen johtaja stailasi ulos vielä pienemmällä korvauksella.

Anonyymi kirjoitti...

Ei se metsä mitään lakkaa kasvamasta, tilalle tulee vai uusi metsätyyppi eli ryteikkö. Myös metsäpalot tekevät tenput epäsäännöllisin väliajoin.

Viljelykasveista sen verran, että jalostetut kasvit kuten viljat ja marja- ynnä hedelmäkasvit eivät selviä ilman viljelyä. Puut kyllä siementävät ja siemen itää, mutta tuloksena voi olla mitä tahansa maku- ja ulkonäkövariointia. Maissi ei selviä ilman ihmistä jne. "Takaisin luontoon"-ajattelu ei vain toimi tosielämässä eikä luontoa suojelevia "jaloja villejä" ole olemassakaan. Kaikki populaatiot ottavat irki mitä ikinä saavat luonnosta välittämättä.

Anonyymi kirjoitti...

Tulispa joskus onnellinen loppu. No taidan lukea vaikka ankkatarinoita niin edes vähän hymyilyttää. T. Oloneuvos

Anonyymi kirjoitti...

Ja tapahtui niinä päivinä, että keisari Augustukselta kävi käsky, että kaikki kansat on rokotukselle pantava. Ja kansat odottavat, että Joulun aikoihin saapuisi taas jostain kolme viisasta miestä.

Anonyymi kirjoitti...

Brittien silloinen energiaminsteri Amber Rudd sanoi 2015, että vihreät ja vihermieliset poliitkot sammuttavat valot euroopasta ellei heidän touhuilleen laiteta stoppia. No nyt näyttää juurikin niin käyvän. Asiasta kirjoittaa Matti Hukari SU:n jutussaan.
Eräs ruåtsalainen teknikkaan ym. keskittyvä lehti kertoo syyn sähkön hinnan nousuun, tai sii serään syyn, että ruåtsissa on vesivoimalat lähes poissa tuotannosta koska alapuoliseen veistöön halutaan saada jääkansi, eli lasketaan vettä myllyjen läpi vähemmän kuin tarve olisi, ettei myöhemmin syntyisi jääpatoja.
Ja ruåttissa kun ei linjat kestä siirtoa pohjoisesn vielä toimivista voimaloista etelän tarpeeseen.
No, onneksi en asu aivan pahimmilla suvakkialueilla ja toisaalta, jos muuttamaan joutuu uskoisin, että ns. pimeät maat eivät ole kaukana.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Muistaakseni mainio Teknokekko oli aikoinaan vuodatus,netissä, sivusto kaatui ja oli ilman varmistuksia. Niinpä kaikki teknokekon matsku hävisi. Vuodatus.net ei näköjään halua palkata osaajia ylläpitoonsa, kroonisesti. Kannattaa hylätä se, EVVK ei ole ylläpidolle hyväksyttävä asenne.

Selitys:" joissain kuvissa osoitteena http:// eikä https://" on jotenkin kädetön, ylläpito voisi halutessaan korjata tämän skriptillä, joka korvaisi tuon http:n https:llä, skriptin kirjoittamiseen menisi varmaan 3 minuuttia ja sen voisi pamauttaa ajoon sitten - ongelma olisi ohi aamulla. Vika lie jossain muualla tai sitten ne on aivan kädettömiä.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Täällä yksi tuleva reservaatin asukas, luultavasti jo ensi vuonna tapahtuu. Nyt ei enää pääse passitta konsertteihin, ei urheilutapahtumiin, ei ravintoloihin, ei edes kirkon joululaulutilaisuuteen! Kohta ei pääse töihin ja se tehdään vielä siten ettei irtisanota vaan palkanmaksu vaan keskeytetään. Neljäkymmentä vuotta on kelvannut yhteiskunnalle tehdä töitä ja maksaa verot tunnollisesti. Nyt tässä ollaan kohta orjiakin alemmassa asemassa (isännäthän sentään ruokkivat orjansa). Kaikki sen takia ettei halua osallistua lääketieteelliseen kokeeseen. Että kiitos niin vitusti sortajille! Ei ehkä kannata heikäläisten turpaansa näyttää täällä reservaatin puolella ilman panssareiden turvaa. Muutamassa kuukaudessa saatiin tämä maa veljessodan tilaan. Että vielä kerran kiitos meidän hienolle hallinnolle ja sitä myötäileville pelkureille. "Miten ne saksalaiset antoivatkin eristää juutalaiset, minä olisin kyllä pannut hanttiin?" Niin vittu varmasti olisitte, varmasti olisitte.

Qroquius Kad kirjoitti...

Kyllä Tekno-Kekon mielekäs maailmanhistoria ainakin tuolta löytyy:

https://teknokekko.vuodatus.net/

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Ano1:lle, Tapsalle vaan, Ano2:lle, Ano3:lle, Oloneuvokselle, Ano4:lle, Huru-ukolle, Pyssymiehelle ja Ano5:lle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad & Pyssymies: Nyt Nils-Aslakin blogiin näyttää pääsevän taas ongelmitta. Ja jos Vuodatuksen toiminta on tuollaista niin mieleen tulee että onko se jossain vaiheessa ajamassa toimintaansa alas.

Qroquius Kad: Niin, tämäkin oli vain fiktio. Tykkään kyllä kirjoitella sellaisiakin joissa on sitä toivoa. Tulevaisuuttahan ei kuitenkaan voi ennustaa. Tietysti blogin linja on varmaankin muuttunut muutenkin astetta pessimistisemmäksi mutta se ei nykymaailmassa liene mikään ihme. Malmin lentokentän tilanne taitaa tällä hetkellä olla vielä auki.

Ano1: Kiitos lisäyksestä. Minä kun en ole paljon Tallinnaa etelämpänä käynyt niin omakohtaiset kokemukset noista paikoista ovat nollassa.

Tapsa vaan: Niin sammuttaa, jos kukaan ei estä eikä tällä hetkellä estäjiä ole näkyvissä. Tuo reservaatti-idea olisi muuten hyvä mutta miksi kiusata tolkullisia grönlantilaisia suomalaisilla vihreillä?

Ano2: Tuo on valitettavan yleistä ympäri julkisen sektorin.

Ano3: Sinänsä jos paikalla kasvaa täysimittainen kuusimetsä niin ei sen alla kasva ryteikkökään. Viljakasveille kävisi juuri noin ja samallahan jouduttaisiin tekemään karjaeläinten joukkolahtaus.

Oloneuvos: Onhan mulla ollut niitäkin. Nyt ovat vaan varsin masentavat ajat. Täytyy miettiä jos niitä onnellisiakin loppuja taas saisi aikaiseksi.

Ano4: Odottavat, vaan turha on työnsä.

Huru-ukko: No niinhän tuossa näyttää käyvän koska kukaan ei uskalla tuota hysteriaa pysäyttää. Varsinkin Suomessa ollaan tosi kusessa jos sähkönjakelu ei toimi. Voi muuten olla, että lähiaikoina aggregaattien myynti kasvaa.

Ano5: Tämä koronasysteemi on valtakoneistolle selvä merkki että ihmiset suostuvat mukisematta mihin tahansa rajoituksiin.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.teknokekko.fi/ - tänne muutti teknokekko. On ollut aika vähillä päivityksillä.

https://teknokekko.vuodatus.net/ - tämä on näköjään palanut, hieno juttu, muutamaan vuoteen ei ole näkynyt.

Mitähän on tapahtunut?

Pyssymies

Joppos123 kirjoitti...

Tulipahan tuossa käytyä kylpylässä. Siellä kysyttiin todistuksia. Ihan kaamea paikka, mutta tulihan käytyä.
Ei oikein ollut meikän juttu.
Jengi lillii jossain +38 vedesssä ja saunat ihan perseestä. Kai se menee jos ei paremmasta tiedä eli kunnon saunasta.
Onneksi vieressä oli baari. Jäin sinne vaimoa venaamaan. Mä olen käpy. Vanha sellainen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Tuo sivusto on minulle ihan uusi tuttavuus.

Joppos123: Vanhoja käpyjä ollaan molemmat. Mutta ollaan niitä ylpeinä. Ajan kulku on vaan hurjaa. Vastahan me oltiin räkänokkia.

Anonyymi kirjoitti...

Tulipa juuri uutinen, että EU on kieltämässä naisiin kohdistuvaa vihapuhetta. Mitenhän tuollainen pykälä voimaantullessaan suhtautuisi Ykän-fiktioon? Tämän tyylilajin kertomukset ovat kieltämättä aika ahdistavia, mutta päivä päivältä näyttää todellisuus lähestyvän kuvatunlaista systeemihirviötä. Käpy olen minäkin, mutta itsesäälini yli menee kauhu nuorempien polvien kohtalosta. Miten perkeleessä se on mahdollista, että tämä sirkus saa jatkua?

PS-lehdenjakaja

Qroquius Kad kirjoitti...

Velipoika perheineen on kovasti mieltynyt kylpylöihin ja yrittänyt saada minuakin mukaansa, mutta tämän kauhukokemuksen luettuani ei ole enää tullut mieleenikään:

http://lemuriankosminenmuna.blogspot.com/2011/08/homovapaa-raisio.html

Tuon kylpyläreissun käänteitä lukiessa vahvaakin jo puistattaa ja heikkoa itkettää!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys PS-lehdenjakajalle ja Qroquius Kadille kiitos kommenteistanne.

PS-lehdenjakaja: Luulenpa että jonkinlaisella tuomiolla olisin. Varsinkin sen jälkeen kun käppäukot huomenna vähän tuumailevat asian tiimoilta. Sirkus saa jatkua, koska sitä ei kukaan pysäytä. Se on nähty vaaleissa kerta toisensa jälkeen.

Qroquius Kad: Minulla jäi vähän epäselväksi että mitä tuolla postauksella oikeastaan haettiin. No joo, parodiaa ja sillai. Minä muuten olen ollut kylpylässä joskus viime vuosituhannen puolella. Ja silloinkin viran puolesta.

Anonyymi kirjoitti...

Grönlanti olisi mainio paika vegaaneille, ainoa paikallinen kasvisruoka olisi sulamaton ruohomössö peuran mahasta. Reipasta, terveelistä, C-vitaniiistä, maultaan hieman pähkinäistä terveysruokaa taas olisi raaka maitovalaan nahka, nam. Myös jääkyyhkyistä saa kivaa raakaravintoa, ravintoa, joka on hiilijalanjäljetöntä.

Ohje: Otetaan yksi hylje, nyljetään se suun kautta niin, että rasva jää nahkaan kiinni. Saatu nahka käännetään takaisin oikein päin. Mennään keväällä jääkyhkyjen pesimäpaikalle sen nahan kanssa, lisäksi tarvitaan haavi. Haavitaan pesimään palavia jääkyyhkyjä, kun saadaan kyyhky kiinni, tapetaan se puristamalla napakasti rinnasta niin että sydän halkeaa. Taitetaan pää sievästi siiven alle ja tungetaan suun kautta hylkeen nahkaan, toistetaan kunnes nahka on täysi. Täysi nahka laitetaan kivenkoloon. Syksyllä valmista. Punaisiksi muuttuneet jääkyyhkyt ovat todella herkullisia ja ennen kaikkea hiilijalanjälki 0! Ohje via Peter Freuchen.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, kun seuraa vaikkapa energian hintojen kehitystä niin alkaa entistä vahvemmin tuntua siltä että nämä Ykän kauhuskenaariot ovat oikeasti viheruskovaisten fantasiaa. Kohta joutuvat pienituloiset valitsemaan pitävätkö kodin lämpimänä vai ajavatko töihin. Keskituloiset seuraavat aika nopeasti perässä jos ei muutosta tule. Ja kaikki vaan sen takia että erilaisia viherfantasioita on tuettu muiden, toimivien energiamuotojen kustannuksella jo vuosia. Nils-Aslakilla oli tästä juuri hyvä kirjoitus.

t.Puupääukko

Anonyymi kirjoitti...

Terve! Tuosta kylpylä keskustelusta tuli muistoja. Eli 1996. Hotelli korpilammen vieressä. Olin töissä siellä kokkiharjoittelijana kyseisenä vuonna. Sitäkin tullut tehtyä. Perheen kanssa mentiin siihen ns kylpylään. Käytiin suihkussa, saunassa, allas osastolla , suihkussa ja pois. Tämä siis alta tunnin. Altaassa oli tamponi sekä vaippa. Saunassa sekä suihkutiloissa sotku. Koko mesta täynnä ryssiä sekä somppuja. Enkä liioittele. Mitähän on nykyään?

Anonyymi kirjoitti...

Sillä välin muualla Eurostoliitossa: https://www.bild.de/regional/leipzig/leipzig-news/linksextremismus-pyro-mob-greift-moschee-in-leipzig-an-78536316.bild.html?fbclid=IwAR2ZQpRNzqJ0pdz8pipULMAzAT4EcLW63AzqlatEw1ivmf0uTTwEJAK4gE4

Antifantit ovat löytäneet aivan uuden vihollisen, ja kuten tiedämme, vasemmistolainen väkivalta on erilaista.

Qroquius Kad kirjoitti...

Antifantit siis hyökkäsivät Saksanmaalla Turkkilais-Islamilaisen Uskontoinstituutin liiton moskeijaa vastaan, koska ne ovat heidän mielestään fasistisen propagandan ja turkkilais-nationalistisen indoktrinoinnin paikkoja pyhättöjen sijaan.

Eli islamin kanssa pitäisi liittoutua mutta ei minkä tahansa islamin;
tapauksessa hauskinta on, että tämän turkkilaisjärjestön moskeijat ovat saattaneet hyvinkin olla myös neonazien hampaissa tuodessaan Turkkia Saksan maaperälle.

Hankalaa on, totisesti.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle, Puupääukolle, Ano1:lle, Ano2:lle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Joo, olen nähnyt itsekin tuon dokumentin. Voi kyllä olla että tuo eväs jäisi käppäukoiltakin syömättä.

Puupääukko: Pienituloiset ovat pian tuon valinnan edessä. En oikein usko että viheruskovaiset tietoisesti haluavat dystopiaa. Ne ovat vaan niin typeriä että eivät tajua mitä ovat tekemässä.

Ano1: En tiedä, mitä on nykyisin. Muistan, että jo 1990-luvun alussa valitettiin kun venäläisnaiset menivät Itä-Helsingin uimahalleissa altaaseen täydet meikit päällä.

Ano2 & Qroquius Kad: Tuo olikin uutta. Sinänsä ei haittaa jos islamilaiset ja antifantit tappelevat keskenään. Tosin siinä antifantit saavat pitkässä juoksussa pahasti päihinsä sillä islamilaisilla ei ole ihan samanlaiset voimankäyttörajoitukset kuin poliisilla.

Qroquius Kad: Sinä muuten olet mukana puolen yön jälkeen julkaistavassa käppäukkopostauksessa. Kiitokset inspiraatiosta.

Anonyymi kirjoitti...

Lisää Peter Freuchenia:

Minkälainen oli sosiaalitoimi grönlannissa? Sata vuotta sitten. Mitä söivät ne joiden pyyntionni oli heikko. Paskaa, ihan oikeasti. rasva tulee läpi ja hengissä voi pysyä syömällä kerran syötyä. Pitää kumminkin ehtiä ennen kuin koirat ehtivät herkun nappamaan.

Mitäs jos ei edes paska riitä ja mukulat vänisee nälkäänsä? No, vastuuntuntoinen vanhempi kuristaa lapset, ettei tarvi nälkää nähdä. Peter Freuchenin vaimo oli tämmöisessä tilnteessa ollut, oli kumminkin luvannut olla valittamatta ja jätettiin henkiin.

Tuo jäisessä kamarassa säilötty jääkyyhky on muuten todellakin tullut jossain TV-dokkarissa vastaan myös.

Peter Freuchen oli kauppias ja perusti länsirannikolle kauppa-aseman. Oli sodan ajan Tanskassa, palasi sodan jälkeen kauppaansa. Löysi sen ympäriltä kaupungin, Thulen.

Kirjoittamansa kirjat on mainioita ajankuvia, kirjastosta löytyy. Suosittelen vöyräästi.

Pyssymies

vieras kirjoitti...

Tuo "et omista mitään ja olet onnellinen" on se World Economic Forumin iskulause jolla se ajaa sitä suurta nollausta eli Great Resetiä. Se vaan että tuossakin systeemissä on joku joka omistaa ja WEF:iin kytköksissä olevat piirit ovat niitä. Ne varmasti lentelevät yksityiskoneilla ja syövät naudan sisäfilettä silloin kun huvittaa.

Siitä on ketju Hommalla:

https://hommaforum.org/index.php?topic=131439.0

Radio Patmoksen lähetyksissä Juha Ahvio on puhunut Great Resetistä. Ne voi kuunnella ilmaiseksi mutta pitää kirjautua.

https://www.patmos.fi/patmosplus/?series=22525&episode=256970&title=the-great-reset-ja-davos-2021

https://www.patmos.fi/patmosplus/?series=22525&episode=259607&title=the-great-reset-ja-suomen-taloudellinen-alasajo

https://www.patmos.fi/patmosplus/?series=674&episode=259704&title=eun-elpymisrahasto-ja-davosin-great-reset

https://www.patmos.fi/patmosplus/?series=22525&episode=283260&title=nuoret-globaalit-johtajat-ja-the-great-reset

https://www.patmos.fi/patmosplus/?series=674&episode=285159&title=great-reset-on-kuin-onkin-todellisuutta

https://www.patmos.fi/patmosplus/?series=22525&episode=284061&title=great-reset-on-todellisuutta

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle ja vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Kiitos lisäyksestä. Tällainen nykyinen tekninen yhteiskunta tuntuu jotenkin miellyttävämmältä.

vieras: Siitä iskulauseesta minä sen kopsasin.

Hessu kirjoitti...

Luen Espanjan diktaattori Francon elämäkertaa. Espanjassa silloinen vasemmisto kaappasi vallan 1936 alkoi rakentaa ihanneyhteiskuntaansa. Espanjan armeija katseli kauan vierestä, kunnes upseereita alettiin vainota. Franco liittyi mukaan vasta, kun oli vaarallisempaa pysyä syrjässä. Sitten hän menikin täysillä päätyyn asti.

Kun miettii tuota reservaattia, niin armeija tuskin suostuisi mukaan ainakaan kokonaan, koska kaikille ei riitä kotia kunnon alueilla. Sotilaankin pääelinkeino on syöminen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Hessu. Tuo on mahdollista. Ja toivottavasti olet tuossa oikeassa. Armeijalla kun kuitenkin on Suomessa se ylivoimainen väkivaltapotentiaali. Ja sen tulisi suojella suomalaisia. Tässä asiassa voi sen toivon laittaa sinne majuri – kapteenitasolle ja alemmas.