maanantai 10. tammikuuta 2022

AJAN HENKI ELI ERÄS NÄYTE HYSTERIASTA

Tässä blogissa on käsitelty eräänkin kerran sitä, kuinka Suomessa vihervasemmistolainen ilmastohysteria haittaa varsinkin syrjemmässä asuvien suomalaisten elämää. Mutta eihän siitä selviä kaupunkilaisetkaan. Ajan hysteeristä henkeä kuvaa hyvin muuan uutinen. Kyseinen uutinen kertoo eräästä taksikuskista joka on kusessa. Kusessa siksi, että Lähitaksi jonka palveluksessa hän on, ei välitä hänelle kyytejä. Kyytejä välitetään toisille takseille vaikka ne olisivat kauempana asiakkaasta kuin hän. Kuski kertoi ansioittensa olevan nykyään komeat 3,51 euroa tunnissa.

Tässähän äkkinäinen toteaisi että tämähän on selvää työpaikkakiusaamista tai työsyrjintää tai muita rumia sanoja. Mutta ajan hengen mukaisesti näin ei ole, vaan kyseisellä kuskilla on polttomoottoriauto ja Lähitaksi välittää kyydit ”ensisijaisesti autolle, joka kulkee kokonaan sähköllä tai on hybridimalli”. Kyse ei ole siitä, että asiakkaat niin vaatisivat, vaan kyseessä on mikäs muu kuin viime syksynä voimaan astunut EU:n ilmastodirektiivi. Kyseisellä Lähitaksillakin kädet ovat sidotut, sillä:

Taksialaa koskevat uudet EU-velvoitteet määräävät, että esimerkiksi julkisiin kyytien kilpailutuksiin osallistuvalla yhtiöllä pitää jatkossa olla jopa puolet tarjotusta ajokalustosta vähäpäästöistä.

Jutussa mainittu taksikuski oli investoinut pari vuotta aikaisemmin kalliiseen 60.000:n euron polttomoottorimersuun nimenomaan kyseisen Lähitaksi-firman kannustamana. Nyt hänellä jää kiitokseksi tuulen huuhtoma perse ja hänellä on neljä alaikäistä lasta.

Ulkopuolelta pakotetun direktiivin mukaisesti taksiyrittäjät joutuvat hankkimaan kalliita ja Suomen oloissa epävarmoja sähköautoja. Asian tiivistää hyvin eräs taksikuski:

- Sitten kun akut oikeasti kestää niin, että voin ajaa tästä Inariin ja latausajat ovat kohtuullisia, niin voin miettiä asiaa.

Muistutetaan vielä, että Suomi on jo hiilineutraali maa joten tämäkin ammattilaisten kiusaaminen on vain epäjumalalle uhraamista. Uhrilahjana tavallisten suomalaisten talous, toimeentulo ja tulevaisuus.

Tämäkin episodi menee niin kuin ilmastohysteria yleensäkin. Suomalaiselle sanotaan: Tehkää tämä! Se on kallista. Te ette hyödy siitä mitään, vaan se on teille haitallista. Eikä se vaikuta yhtään mitään siihen, mihin sen väitetään vaikuttavan. Mutta tehkää se silti. Ja uskotelkaa itsellenne, että siinä on järkeä.

Ja laitetaanpa postauksen loppuun vielä hieman lisää ajan henkeä toisesta vinkkelistä. Valtamedia - erityisesti iltapäivälehdet - esittelevät nykyisin mielellään uusia suomalaisia normaali-ilmiöitä. Tällä kertaa tällaista:

Jokainen voi suhtautua asiaan omalla tavallaan. Hyvää alkanutta viikkoa joka tapauksessa.

41 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vihreissä tyhmyys tiivistyy. Vihreät pitäisi kieltää ihmisille vaarallisena ääriliikkeenä. Terroristisena ääriliikkeenä. Mitään logiikkaa ei tarvita kun on vihreä. Riittää kun on vahva usko kaiken kieltämiseen. Jos kysyy mitä me sitten teemme, se ei ole enää vihreiden murhe.

Sähköautot tuottavat vielä ympäristökatastrofin. Kalliita metalleja muutetaan romukasoiksi. Mutta onhan sähköllä liikkuminen ekologista. Ongelmat siirtyvät alkutuotanto maihin. Talojen lämmittäminen on taas syntiä, sähköllä, öljyllä ja nyt jopa puuta polttamalla takassa. Takatkin pitää hajottaa niin kuin ennenvanhaan kun torppareita häädettiin. Yksinkertaisempaa olisi vain kieltää talojen lämmitys direktiivillä. Mitä tuota turhaan hienosäätämään.

Unknown kirjoitti...

Todella törkeää taksikuskia kohtaan, oikeusvaltiossa saisi korvauksia auton vaihtoon tai halvemmaksinn tulisi antaa ajaa Mersu loppuun ei ne kauaa taksi käytössä kuitenkaan ole.

Juhanille ja Jennalle onnea harrastukseen ei ole mun juttu, muttei myöskään multa pois. Sitä en tiedä kuinka paljon tälläisestä on tarpeen uutisoida. Kiinnostava kysymys on onko tälläinen käytös yleistynyt viime vuosikymmeninä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle ja Unknownille & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Ja suomalaiset vihreät toimivat vielä turbovaihteella tajuamatta millä leveyspiirillä me elämme. Tuo lauseesi ”jos kysyy mitä me sitten teemme, se ei ole enää vihreiden murhe” kuvaa vihreitten palettia erinomaisesti.

Unknown: Kaikkein fiksuinta olisi kun kyseisellä direktiivillä pyyhittäisiin ahteria ja todettaisiin että se on meillä Suomessa tarpeeton. Ja joo, nuo ihmiset saavat puolestani harrastaa mutta valtamedia on jatkuvasti pyrkimässä esittämään kyseisiä touhuja uutena normaalina. Ja ne kun eivät sitä ole.

Vasarahammer kirjoitti...

Media nostaa jalustalle sekopäitä ja erilaisia friikkejä kertomaan taviksille, mikä on oikea tapa elää. Tätä on kestänyt jo parin vuosikymmenen ajan.

Ansioituneet ihmiset tai ne, joilla oikeasti on jotakin sanottavaa jäävät näiden elämäntapaintiaanien varjoon.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Kun kuulenkin nykyään sanan "ilmasto", niin poistan varmistimen pistoolistani !
Niin paljon se kyrpiinnyttää, ja varsinkin kun tietää, että lisää maksuja tulee, tsattan !

Anonyymi kirjoitti...

Jos ja kun jostain tulisi vielä pilkahdus järkeä, waltawat wihreät harppaukset tehtäisiin toisin. Kehitettäisiin uutta ekologista ja edullista tapaa elää ja olla. Sehän ottaa tietysti hetken aikaa, mutta ihmiset siirtyisivät noudattamaan sitä varmaan ihan mielellään. Sehän ei vaan kertakaikkiaan käy. Kieltää pitää heti ja tehdä kaikista niin kallista että loppuu se hiilijalanjälkien tekeminen. Vähenee ainakin, kun köyhimmästä päästä loppuu elämisen edellytykset. Vai onko elämää jyrsiä kotona kylmässä kuivaa leivänkannikkaa. Wihreiden keksimät waltawat harppaukset suosivat varakkaita. Puolet iltapäivälehtien annista on kertomuksia ja kuvia miten varakkaammat elävät. Lämmittää vähän köyhääkin katsellessa.

Yksi wihreä jo loihelaakaisi suuren wiisauden. Kävelemällä ja polkupyörällä pääsee joka paikkaan. Periaatteessa kyllä. Voisi näyttää mallia. Valitaan hänelle vain aika ja paikka. Sitten suoritusta katsomaan.

Unknown kirjoitti...

Samaan vihreään siirtymään kuuluu myös revittely takkojen ja kamiinoiden romutuspalkkiosta. Tällä arvaten pedataan jotakin savupiippuveroa normaalien ihmisten riesaksi ja vihreiden riemuksi.
-Perttu Ahonen

Anonyymi kirjoitti...

Jos lukee Wikipediasta, mitä sana direktiivi tarkoittaa, selitetään se näin:

"Direktiivi eli EU-direktiivi on Euroopan unionin jäsenvaltioille tarkoitettu lainsäädäntöohje[1]. Se ei suoraan muuta jäsenvaltion lainsäädäntöä, vaan antaa kansalliselle lainsäätäjälle (Suomessa eduskunnalle) toimintaohjeita. Lainsäätäjän velvollisuus on toteuttaa direktiivin sisältö maansa lainsäädännössä, mutta kussakin jäsenvaltiossa voidaan valita toteuttamisen muoto ja keinot. Jos valtion lainsäädäntö ennestään täyttää direktiivin vaatimukset, mitään lainsäädäntötoimia ei tarvita."

Eli Suomen eduskunta päättää. Miettikää, ketä äänestätte ja ottakaa esille nämä EU:n direktiivit tavatessanne politiikkoja. Kyseenalaistaminen ei maksa mitään. (Vaikkakin oma uskoni eri värisiin politiikkoihin on jo aikaa sitten hävinnyt.)

Ekku kirjoitti...

Nyt tämän vuoden alusta kelakyydit kilpailutettiin taas. Pitää olla vähintään euro-kuutosen auto, että näitä roimasti alehintaisia kyytejä pääsee ajamaan. Tämä ei vielä koske invatakseja, niillä on 2 vuoden siirtymäaika. Tulee paljon konkursseja lähivuosina. Tämä nykyinen yhtälö kun ei riitä pitämään toimintaa kannattavan puolella edes autoilijan itsensä ajamana.
Lisäksi autoilijoiden luottokelpoisuus on nykyään huono, koska ei enään ole paljonkaan verotettavaa tuloa. Se uuden auton hankkiminen käy aina vaan vaikeammaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Samaa jatkumoa: https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008524549.html


-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vasarahammerille, Terho Hämeenkorvelle, Ano1:lle, Perttu Ahoselle, Ano2:lle, Ekulle ja Taisteluvälineupseerille & kiitos kommenteistanne.

Vasara: Kyllä. Ja aina kiihtyvällä tahdilla.

Terho: Hyvin moni ihminen jakaa kyrpiintymisesi. Mm. minä.

Ano1: Se pyöräilyhaaste olisikin mukavaa katsella. Vaikkapa täällä syrjäseudulla ja auraamattomilla teillä.

Perttu & Tvälups: Juuri näin, eikä se riitä vaan omakotitalotkin ovat osaltaan liipaisimella:

https://www.helsinginuutiset.fi/paikalliset/4430436

Ano2: No näinhän on, mutta valitettavasti se otetaan Suomessa lakina. Lakina, joka pitää vielä hiukkasen ylittää.

Ekku: Harvaa yrittäjää on niin paljon potkittu viime aikoina kuin taksiyrittäjää. Voimia eloon.

Anonyymi kirjoitti...

Olen viime aikoina vain harvoin käyttänyt taksia.
Mutta eikö enää sen muutaman vuoden takaisen uudistuksen jälkeen olekaan käytössä radiojärjestelmä, jossa taksin tilanneiden osoitteet kuuluvat paikkakunnan jokaisessa taksissa, jossa radio on päällä? Ja sehän pidettiin yleensä päällä aina silloin kun taksi oli vapaana. Silloinhan kysymys oli lähinnä siitä, kuka vapaana olevista taksinkuljettajista ensimmäisenä ehti kuulutettuun osoitteeseen ottamaan asiakkaan kyytiin.

Anonyymi kirjoitti...

Olisi mukava nähdä tiedostavia naisia viemässä lapsia hoitoon polkupyörällä, hakemassa heitä kotiin ja sitten käymässä matkan varrella ruokaostoksilla. Hallituksen vastaus autoilijoiden kurjistamiseen oli kuitenkin, että ovat panostaneet kävelyyn. No, aina parempi! Näistä voisi tehdä niitä onnistuneita Yle-opetussessioita televisioon!

Valtio jakaa rahaa sähköautojen hankkimiseen ja antaa Kela-kyytejä niitä hankkineille firmoille. Kyllä kansantalous kiittää!

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Jos ja kun tuokin Juhani ja Jenna tulivat jonkin lehden toimitukseen pyytämään, että heistä tehtäisiin juttu, toimittaja olisi varmaankin voinut hyvällä omallatunnolla vastata heille eräällä yleensä törkeänä pidetyllä fraasilla - sillä, jossa ensimmäinen sana alkaa H:lla ja toinen P:llä. Ja tässä tapauksessa se olisi voitu ymmärtää harvinaisen kirjaimellisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Juhanin ja Jennan takia terroristit vihaavat meitä.

Qroquius Kad kirjoitti...

Näin se ilmastohysterian istutus etenee, pikku hiljaa hivuttamalla kunnes riittävän suuri osa kansaa on saatu hysterisoitua körinä-pelkopornolla hyväksymään mukisematta vapauksiensa ja oikeuksiensa mielivaltaiset riistämiset ja pyytämään lisää.

Sitten, eli aika pian luovutaan hivuttamisesta ja körinähysterian luomisessa käytetyt systeemit omaksutaan sellaisinaan ilmastohysteriaan.
Pidän todennäköisenä, että körinäpassiin liitetään ilmastopassi, joka vaaditaan polttomoottoriauton omistamiseen, sillä ajamiseen, omakotitalossa asumiseen, sen öljylämmitykseen ad nauseam.

Ellet ota ilmastopassia, et tee mitään ylläkuvatuista, päinvastoin ilmastopapiston väkivaltakoneisto tulee kotiisi ja vie autosi sekä karkottaa sinut kuutioasuntoon.
Pahempaa seuraa kun haluaisit ilmastopassin, mutta sitä ei sinulle myönnetäkään, koska olet liian persu tai muuten vääränlainen.

Moni voi pitää tätä pirujen maalailuna seinille, vaan moniko olisi uskonut viisi vuotta sitten, että covid-papisto voi tällä tavalla simputtaa kokonaista kansakuntaa ja saamaan monet vielä kiittämään alistamisestaan?

Anonyymi kirjoitti...

Vaan ei tarvii maalaiskylissä haikailla taksia, ei edes sitä vanhaa nokivasaraa saati näitä patteriautoja. Kakarana jo manattiin niitä patteriautoja kun aina oli pattereista vita lopussa.
Ja tuosta Ykän viimeistä kuvasta, isäns oli maininnut kuvan nähtyään, että hullujenhuoneet on valitettavasti lopetettu. Tai ainakin sitä oli tarkoittanut.
Ja eikös na kaksi "toimittajanplanttua" paskoneet housuunta eikä vaippoihin matkalla "sivistyksen kehtoon" eli turkuun.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Rouva Anolle, Ano2:lle, Ano3:lle, Qroquius Kadille ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Ekku osaisi ehkä vastata tähän paremmin.

Rouva Ano: Ja valtiohan suunnittelee jakavansa rahaa nimenomaan naispuolisille sähköauton ostajille:

https://www.is.fi/autot/art-2000008475297.html

Ano2: Joo, mutta tilanne on päinvastoin. Toimittaja nimenomaan etsii Juhania ja Jennoja.

Ano3: Tällaiset asiat ovat islamilaisterroristeille – ja islamilaisille yleensäkin – merkki siitä että länsimainen yhteiskunta on sairas ja ainoa lääke on islam.

Qroquius Kad: Tulevaisuudenkuvasi on valitettavasti täysin mahdollinen. Ja sen mahdollistaa valtakoneiston huomio että suomalainen hallintolammas suostuu mukisematta kaikkeen, mitä määrätään.

Huru-ukko: Joo, paskoivat. Tekivät siitä jutun Ylioppilaslehteen. Ja sen sijaan että heidät olisi naurettu alalta ulos, heistä tuli menestyksekkäitä toimittajia.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, lueskelin viikonloppuna jonkun verran kiinteistöveron uudistamiseksi tehtyjä selvityksiä ja muutenkin vähän kaikenlaista aiheeseen liittyvää tutkimusmielessä. Aika mielenkiintoinen juttu oli mm. se että uudistuksen myötä on tarkoitus muodostaa 110 erilaista rakennustyyppiä, joista 30 kokonaan uusia. Jokaiselle rakennustyypille luonnollisesti määritellään oma uushankintahintansa/neliö ja kuutio. Minua jäi mietityttämään se meinataanko noita jatkossa hyödyntää esim. vaikka kiinteistöveroa jyvittämällä siten, että paremmassa energialuokassa olevat kiinteistöt hyötyisivät. Ei noin monelle erilaisen rakennustyypin määrittelyssä muuten ole mitään järkeä.

Muutenkin sen uudistuksen suurin sisältö tuntui olevan se että verotusta pyritään kohdentamaan koko ajan tarkemmin alueellisesti (maa-alueiden makrosijainnit), ja se että kaikki pientaloasujat tulevat ottamaan takkiinsa kun se pientalon rakennuskustannus/neliö sattuu olemaan vaikka kerrostaloihin verrattuna korkea (arvio taisi olla 30% luokkaa).

Verotusarvot tulevat arviolta n. kaksinkertaistumaan, ja vaikka tarkoitus on samalla muuttaa veroprosenttien enimmäismääriä vastaavasti puolittaen, niin kyllähän tuo jättää hirmuisen mahdollisuuden lyödä kunnon korotuksia. Vaikka 1x1 on saman verran kun 0,5x2 niin kymmenyksen nosto on paljon suurempi jälkimmäisessä. Se kiinteistöveron pikkunosto on jatkossa tuplasti suurempi kun ennen, eli jos siihen vielä lisätään EU:n energiatavoitteet niin mummonmökit tyhjenevät nopeasti.

Sellaista sontaa tämä tasavertaistaminen on.

t.Puupääukko

Patiqqa kirjoitti...

Ilmastopassi! Mikä loistava idea. Eikö noihin naamavaippoihin voisi jotenkin ympätä laskurin,mikä laskee kuinka paljon hiilidioksidia ihminen päästää suustaan ja sille vero. Sisäänhengitys olisi ilmasta, mutta uloshengitys maksaakin sitten maltaita..

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Puupääukolle ja Patiqqalle & kiitos kommenteistanne.

Puupääukko: Ehkä tuon uudistamisen perusidea oli että saadaan palkattua jälleen lisää tarpeettomia virkakyöstejä.

Patiqqa: Joku vielä keksii tuon. Sillä ihmisen uloshengityshän tuottaa hiilidioksidia.

Anonyymi kirjoitti...

Pahoin Ykä pelkään että ihan muut tarkoitukset ovat taustalla, virkakyöstit tulevat sitten "bonuksena". 2021 perittyjen kiinteistöverojen määrä Suomessa oli 2 miljardia euroa, kun esim. palkka- ja pääomaveroja perittiin edellisenä vuonna (2021 lukuja en löytänyt vielä) reilu 10 miljardilla. Todella merkittävästä tulonlähteestä kunnille siis kyse, ja kiinteistöveron hyvä puolihan on aina ollut se ettei sitä pääse karkuun jos meinaa omassa asua. Nyt sosialisoidaan Suomea hyvää vauhtia. Tuollaiset rapsakat pikku korotukset vaikkapa juuri kiinteistöverotukseen menevät helposti läpi, varsinkin jos niihin saa lisättyä jonkun energiatehokkuus kepin. Porkkanaa ei tarjoilla enää kun kaupungin kekkereissä.

t.Puupääukko

Anonyymi kirjoitti...

Ja juuri kun kuvittelee, etteivät asiat voi enää mennä tästä hullummiksi, niin nehän menevät. Eli nyt miehestä naiseksi -TS Lia Thomas on uinnissa saanut hiepityksen Izsak Henigiltä, joka on naisesta mieheksi -tapaus. https://www.dailymail.co.uk/news/article-10382019/Trans-UPenn-swimmer-Lia-Thomas-wins-200m-freestyle-race-two-seconds.html?fbclid=IwAR0qDGSspta4kVRlBWfXUDFt4T34QErptlwqIbBbwT1uYJ-8TtWLq4O49rA

Transurheilijat naisten sarjoissa ovat eettinen dilemma. On väärin sallia heidän kilpailla, mutta on vielä enemmän väärin kieltää. Ehkä uinnissa pitäisi ottaa käyttöön jonkinlainen handicap tai tasoitusluku, joka laskettaisiin ruumiin mittojen ja veren hormonipitoisuuksien mukaan, ja jolla sitten laskettaisiin lopullinen aika.

Anonyymi kirjoitti...

Olen tässä jonkinaikaa miettinyt, että tuikkas kiinteistön tuleen, lahjottas sitten sen kunnalle ja rupeis valtion elätiksi ...

-jpt-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Puupääukolle, Anolle ja jpt:lle & kiitos kommenteistanne.

Puupääukko: Niin sosialisoidaan ja valtion ahneushan on loputon.

Ano: Tämä on hyvä esimerkki aikamme sairaudesta.

jpt: Tuli jotenkin kommentistasi mieleen tämä Ryppy & Reikä-strippi:

http://ryppyjareika.blogspot.com/2015/09/ryppy-ja-pakolaiskriisi.html

Qroquius Kad kirjoitti...

Kaipa olisi parasta kaikille asianosaisille, jos transistoriseksualistiurheilu sijoitettaisiin paraurheilun piiriin ja luotaisiin heille siellä omat säännöt vammaluokkiensa mukaisesti?

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän tuossa Juhanissa ja Jennassa valitettavasti tiivisty pitkälti kansakunnan koko olemus: uusavuttomia pölhöliberalisteja koko sakki eli suuret massat, varsinkin kaupungeissa. Ja jälki äänestyskopissa on sen mukaista. Temptation islandit ja pride-humpat viihdyttävät uppoavaa Titanicia. Jostain syystä en muista lukeneeni tällaisia vielä 1990-luvulla.

O tempora o more!

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Tapsalle vaan & kiitos kommenteistanne,

Qroquius Kad: Näin epäilemättä olisi mutta sehän ei olisi tiedostavaa muotia.

Tapsa vaan: Sinänsä noissa ei tiivisty kuin valtamediamme koko olemus. Se haluaa tehdä epänormaalista normaalin.

Anonyymi kirjoitti...

Kunnilta häviää maakuntauudistuksessa paljon verorahaa, ja kun kuntaveroa ei oikein voi nostaa, niin joo, nostetaan kiinteistöveroa. Ja taas on kunnanisillä ja äideillä joutilaista syöttiläisistä puhumattakaan, että millä mällätä.
Tuosta talon poltosta: tämä paikallinen valtalehti kertoi, että joku yritti säästää vanhan rukoushuoneen purkukustannnukset ja laittoi sisälle nuotion. Eikä ollut ihan makkaranpaistonuotio vaan paria numeroa suurempi kertoi tulipalokunnan mies.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Hulluja on maailmassa aina ollut ja tulee olemaan. Ongelmana on lähinnä se, että eräät kelmit tahot (vihervas.) käyttää näitä ressukoita hyväkseen erinäisissä tavoitteissaan. Tämä hyväksikäyttäjäporukka on vallassa YLE:ssä ja Hesarissa. Tervehtyminen voi alkaa poistamalla YLE- vero! Se on vapaan tiedonvälityksen este ja syöpä. Odotan jämäkkää kannanottoa YLE- veroon edes Persuilta.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys,

tässä keskustelussa kieppuvaan kiinteistöveroasiaan.

Juttahan liittyy epäsuorasti käynnissä olevaan sote-uudistukseen. Vielä tänä vuonna tilanne on, että tämä sote ja pelastustoimi ovat kuntien piikissä, vaikka alueelliset pelastuslaitokset ja sairaanhoitopiirit touhua pitkälti johtavat ja ohjailevat. Kun nämä sotemaakunnat alkavat toimia, siirtyy homma paitsi kuntien näpeistä myös budjeteista. Siis valtio tai tämä uusi maakunnallinen epäsikiö verottaa ihmisiltä ne rahat, jotka kunta ennen keräsi ja maksoi palvelujen tuottamisesta.

Tämä tarkoittaa sitä, että kuntien tuloverotuotosta (=veroäyrit+yhteisövero-osuudet) karsiutuu vissiin ainakin puolet pois. Jäljelle jäävillä tuotoilla tietysti normaalin laskento-opin mukaan pitäisikin pystyä tekemään ne kunnan jäljelle jäävät hommat. Vaan kunnat ovat tätä maakuntamallia silmällä pitäen jo osoittaneet kovaa kiinnostusta kiinteistöverotuottojen ylläpitoon ja kehittämiseen. Kiinteistöverohan on kunnalle kokonaan menevä vero. Vaikka valtion yhteinen veroviranomainen senkin kerää, prosentit ovat kunnan autonomiaan kuuluvia, ja jokainen kiinteistöveroeuro menee kiinteistön sijaintikunnalle. On tavallaan ymmärrettävää, että kuntakin lähtee olevinaan ilmastotalkoisiin - siis käyttää tätä verukkeena verojen lisäkiskonnalle. En toki ihmettelisi, vaikka ympäristöministeriökin olisi kiinnostunut tällaisten kiinteistöjen rangaistusmaksujen osoittamisesta suoraan valtion pitkälle tilille.

Taajamien ulkopuolella huushollaavana olen pitänyt kiinteistöverosysteemiä alusta alkaen maalaisten riistona. Kiinteistöveroa ennenhän maajusseilta ja metsänomistajilta kerättiin lähinnä symbolista mittaluokkaa oleva manttaalimaksu, jonka pienehkön tuoton maalaiskunnat hyväntahtoisesti antoivat avustuksina paikallisille maamiesseuroille tms. maalaisuuskohteille. Taajamissa taas kerättiin kunnan infrapalvelujen hintaa ainakin jotenkin vastaavia ns. katumaksuja.

Kiinteistöveroa perusteltiin maalaisille niin, että tokihan meidänkin pitää maksaa siitä, että päästään nauttimaan taajaman infrasta kunnanvirasto- kauppa- tai pankkireissun yhteydessä. Perustelu ontuu pahemman kerran. Ei yksityisteidenkään jyvityksissä (yksiköinneissä) tien piirissä olevan Pärnäsen pajan asiakkailta tiemaksuja kanneta, vaan Pärnäseltä, jonka paja aiheuttaa esim. asiakasliikennettä. Enkäpä juuri ole kirkonkylän pyöräteistä tai katuvaloista päässyt nauttimaan.

Vaan tätä tämä näyttää olevan. Lisää "kohdennettuja" veroja, ilman osoitettua hyötyä.

Terv. Achtung

Anonyymi kirjoitti...

Pentele, nyv vasta luin. Olis pitäny aiemmin. no, eipä vieläkään ole myöhäistä. Pitää uhata neuvotelussa: "Jos ette suostu ehtoihin, paskannan housuuni, Niin."

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Polttoaineen kallistuminen...
https://yle.fi/uutiset/3-12260983

Tätäkin voi kummastella,
miksei tähänkään ole ollut rahaa.
https://yle.fi/uutiset/3-12264110

Hyvä linkki tuo, uusi juttu tuo.

Millähän sitten lämmitetään, kun turve
on kielletty. Mutta mitäpä sitä tätä ajattelemaan.
https://yle.fi/uutiset/3-12259350

Anonyymi kirjoitti...

Tuo taksikuski on elävä esimerkki miten poliittisella päätöksellä saadaan ihmisen toimeentulo loppumaan. Noudatetaan vain nöyrästi direktiiviä. Sillä ei ole muuta vaikutusta, eikä hän jää ainoaksi. Uutiset kertovat pitkänmatkan bussienkin jo lopettelevan. Ei kannata. No, vihreä taittaa nuo matkat helposti polkupyörällä siirtymällä bussiakin vihreämmin.

Jos tässä viherhumpassa on jokin logiikka, minulle se ei aukea. Ministeri Harakan aivopierutkin ovat vailla vertaa. Kompensoidaan köyhille korkea liikennepolttoaineiden hinta. Kiliseehän valtion kassaan mukavasti euroja kun polttoaineiden ja energian hinta nousee kuin raketti ja vaikuttaa sitä kautta kaikkiin hintoihin veroineen, mutta kuka valitsee köyhät ja miten kompensoidaan.

Kaikki päivittäistavarat kulkevat kumipyörillä kuluttajalle, toistan, kaikki, ja logistiikan hinta on noussut jo varmaan 100 %. Ruokapaketteja ostellessa huomaa että hinnat ovat nousseet vähintään 10 % kautta pitkän kylmälinjan. Muista tarvikkeista puhumattakaan. Mielenkiinnolla odotan ministeri Harakan kompensointimallia.

Anonyymi kirjoitti...

No, nää sentään ymmärtää laittaa vaipat toisin kun ne yo tytöt turun bussissa. Eipä siinä mikkään sano kolli kun muniaan nuoli. On sitä viriilimmässä kunnossa ollessa itekkin kieltä laittanu johonkin väliin, että sikäli. Makusa kullakin.
Ihmettelijä.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, piristetäänpä vielä pakkaspäivää tulevien olympialaisten suurimmalla puheenaiheella ja jo nyt varmalla kultamitalistilla, kun nyt noista transistori- yms. urheilijoista on jo ollut puhe:
https://www.iltalehti.fi/talviurheilu/a/deab29de-7b42-4aaa-964a-638ddee7dfa2

Kyllä suvaitsevaistiedostavat nyt kusevat hunajaa mairea hymy naamalla!

t.Puupääukko

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta harakan kompensaatiosta, Konginkaalla kolahti pahasti 20v sitten. Otkes suositteli keskikaidetta. No ei ole vieläkään ja taas kolahti ja ruumiita tuli. Harakka sitä kommentoi, että jo siihen viime vuonna rahaa myönnettiin, että Väylävirasto ei ole saanut toimeksi. Seli seli, eihän tässä ole ollut ku kakskyt vuotta aikaa. Ei ole muka ollut rahaa. No rahat mennet tärkeämppiin kuten turun tunnin junaan ja tampereen suomirataan, tai ainakin niiden suunnitteluun ja muuhun hankehumppaan.
Ja kunhan maakuntavaalit on ohi kepu ja demarit tuo eduskuntaan maakuntaveroesityksen.
Huru-ukko

Qroquius Kad kirjoitti...

No niin, tästäkö se alkaa Operaatio Euroopan Tuhon kakkosvaihe, eli körinähysterian alasajo:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008530767.html
https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/f7a2d329-96e1-42e4-9654-e5626aab15a9

Molemmat iltapaskat ovat luonnollisesti vieläkin täynnään pelkopornoa, mutta onhan tuo silti erinäköistä kuin vielä vähän aikaa sitten.
Ei kylläkään toivottavaa, koska körinähysterian alasajoa seuraa sen käytäntöjen siirtäminen sellaisinaan ilmastohysterian luomiseen.

Pelkäänpä todella pahoin, että kesään mennessä touhu on saatu jo pelittämään täysillä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Ano1:lle, Achtungille, Pyssymiehelle, Ano2:lle, Ano3:lle, Ihmettelijälle, Puupääukolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko & Achtung: Kiinteistöveron kanssa käy varmaan niin kuin ennustitte. Minulla on samoja kokemuksia asiasta kuin Achtungilla sillä vero on maksettava vaikkei taloni ja manttaalini saa julkisesta infrasta yhtään mitään.

Ano1: Samaa mieltä. Yle-vero on kertakaikkinen keskisormen näyttö suomalaisille.

Pyssymies: Piru vie, nyt panokset kovenee…

Ano2: Kiitos linkeistä ja hyvistä kysymyksistä.

Ano3: Olen täysin samaa mieltä ja lienee muuten niin että vihervasemmisto ei kerta kaikkiaan tajua tuota hintojen kertaantumisvaikutusta.

Ihmettelijä: Ja nuo kaksi housuunsa paskonutta ovat tehneet menestyksekkään journalistiuran.

Puupääukko: Minusta vaan tuntuu että tuo jätkä on keksinyt itselleen sopivan markkinaraon. Kas kun kaikenlainen LGBTQTiiTyy on nyt muotia.

Huru-ukko: Se keskikaide on sellainen käytännön asia ja utopiasosialistilla ei ajattelukyky riitä miettimään sellaisia.

Qroquius Kad: Hyvä sentään, että jotain vastarintaa lääkäreidenkin taholta tulee. Pakkorokotevastaiset hoitohenkilökunnan ihmiset ovat muuten perustamassa omaa ammattiliittoa Valo ry:tä. Sinänsä valtakoneisto on oppinut tästä koronahysteriasta sen, että suomalaiset suostuvat älyttömiinkin rajoituksiin.

Qroquius Kad kirjoitti...

Ovathan lääketieteen asiantuntijat toki aikaisemminkin jo kohottaneet äänensä vastustamaan moraalittomia kollegoitaan, jotka vaativat egoilleen ylistystä the Asiantuntijoina™:

https://beta.oikeamedia.com/o1-163400

Valitettavasti moraalittomien narsistipuoskareiden määrä on toistaiseksi ollut ylivoimainen, mutta täytyy muistaa, että koko körinähysteria on puhtaasti poliittinen ilmiö:

itse tauti ei täytä edes lievän pandemian määritelmiä, jotka nämä the Asiantuntijat™ kyllä itsekin hyvin tietävät ja tunnustavat, vaan eivät salli muiden tunnustavan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Lienee tosiaan niin, että kun pandemiasta on Poliittinen Päätös™ niin harva sitä uskaltaa vastustaa. Pelko uran ja elannon menettämisestä on liian suuri.