maanantai 3. tammikuuta 2022

HIKINAUTIT JA PERUTTU AIKAMATKA

Aivan vuoden 1972 alussa…

Lähellä Janakkalaa sijaitsi Kesoilin huoltoasema johon saattoi ajaa useasta suunnasta, myös Katiskoskelta tulevaa kapeaa soratietä pitkin ja kyseisellä soratiellä alkoi tapahtua kummia. Tiellä alkoi tuulla voimakkaasti niin että pakkaslumi pöllysi korkealle, risut ja männynkävyt lentelivät ja paikalla olleet pikkulinnut ja jänikset häipyivät närkästyneenä omille teilleen etsimään rauhallisempaa ympäristöä.

Kyse ei ollut kuitenkaan äkillisestä talvimyrskystä vaan paikalle ilmestyi aikapyörre, jonka syövereistä sujahti tielle Kalevi Keihäsen Aikamatkojen Moskvitsh Elite joka oli viritetty Vremja-tyyppiseksi aika-ajoneuvoksi. Se väite, että aikamatkailu onnistuisi vain DeLorean-tyyppisellä autolla oli amerikkalaisen filmiteollisuuden hapatusta. Ei sillä minnekään pääse mutta viritetyllä Mossella pääsee kyllä.

Autossa olivat tutut hikinautit eli Perskeleen Ykä ja Lötjösen Eelis, joiden tarkoituksena oli ajaa Kesoilille, nauttia siellä maittavat vuoden 1972 munkkikahvit ja antaa pieni tilanneraportti parilta viimeiseltä vuodelta Aikamatkojen vuonna 1972 eläville avustajille. Tunnettuun tyyliin tarkoituksena oli seurata ja kirjata kyseisessä ajassa elävien miesten reaktioita ja kommentteja.

Mutta kun hikinautit saapuivat Suojärven kohdalle ja olivat kääntymässä isommalle tielle niin heidän eteensä aukeni toinen aikapyörre josta ilmestyi musta Volga joka kääntyi poikittain heidän eteensä. Autosta nousi mies ja, kas sehän oli Kalevi Keihänen itse.

Keihänen viittilöi:

- Tulkaas heput tänne Volgaan niin pidetään vielä pikapalaveri.

Volgassa Keihänen totesi:

- Niin… tarttee kuulkaa käydä vielä läpi se raportti jonka te väsäsitte ja meinaatte aikalaisille esittää. Siitä kun on noussut esille kysymyksiä. Eikä ihan vähän olekaan.

- Jaa? Mehän kyllä jätettiin se tarkastettavaksi. Oltiin tehty se huolella ja vältetty sellaisia termejä joita vuoden 1972 heput eivät ymmärrä. Eurotkin laskettiin markoissa. Vähän kyllä ihmeteltiin sitä kurssia kun silloinen markka olikin vahvempi kuin nykyinen euro. Niin no, me kehitettiin se termi ”hurmosvasemmisto” kun eihän vihreitä vielä vuonna 1972 ollut ja siihen termiin saa niputettua niin vihreät, demarit kuin vasuritkin ja ennen kaikkea kirkurääky-mä haluun-feministit. Mutta no, käydään läpi vaan:

LYHYT YHTEENVETO VUOSIEN 2020-2021 OLENNAISISTA TAPAHTUMISTA. TARKOITETTU ESITETTÄVÄKSI VALITUILLE VUODEN 1972 MIEHILLE:

- Hurmosvasemmiston ilmastohysteria on tuhoamassa sekä suomalaisen elinkeinoelämän, maa- ja erityisesti karjatalouden sekä suurten taajamien ulkopuolella asuvien ihmisten elinmahdollisuudet. Ilmastohysterian yhtenä esimerkkinä on se, kun Suomi menetti 1.125 miljardin markan tilauksen Hollantiin niin nuori hurmosvasemmistolainen naispääministerimme piti asiaa hienona koska se oli osa ns. vihreää siirtymää ts. hurmosvasemmiston egonruokkimista ilmastohysterian nimissä.

Kyseisessä kuvassa ei ole maallikkosaarnaaja vaan kyseinen pääministeri.

- Suomessa on tullut muodiksi se, että erityisesti nuoret naiset polvistuvat ja ryömivät kunnioittaakseen mustia rikollisia jotka Yhdysvalloissa ryöstävät, polttavat ja murhaavat. Kumarrellessaan ja ryömiessään he samalla pyytävät näiltä rikollisilta anteeksi sitä, että he itse ovat valkoisia. Hysteria on maailmanlaajuinen ja tietyissä urheilulajeissa harrastetaan samanlaista rikollisten edessä polvistumista. Samalla lause ”kaikki elämät merkitsevät” on julistettu pannaan. Vain ”mustat elämät merkitsevät”-lause on hyväksytty.

Oheisessa kuvassa menossa ryömimis-uusjumalanpalvelus. Kuva ei ole lavastettu.

- Suomessa opetetaan pienille lapsillekin että miehellä voi olla kuukautiset ja naisilla penis. Samalla hurmosvasemmisto vaatii voimakkaasti että alle 15-vuotiaatkin voivat itsenäisesti tehdä päätöksen ruumiinsa peruuttamattomasta silpomisesta ”sukupuolen korjaamisen”nimissä vaikka vuonna 2022 alle 15-vuotiset eivät saa vielä ajaa mopollakaan. Kyseessä on ns. transseksuaalisuusmuoti joka saa hurmosvasemmiston vielä tavallistakin hurmoksellisempaan tilaan.

- Sisäministeriö on suunnittelemassa ilmianto-organisaatiota joitten kohteena on poliitikkoja, toimittajia ja korkeassa asemassa olevia virkamiehiä arvostelevat ihmiset. Tästä arvostelusta käytetään termiä ”vihapuhe”. Myös poliiseista yli puolet ovat olleet koulutuksessa jossa pyritään löytämään aina vain uusia mielipiteitä jotka voidaan tulkita vihapuheeksi. Vihapuhe on samantyyppinen lyömäase kuin ”neuvostovastaisuus” vuonna 1972 mutta sitä käytetään huomattavasti enemmän.

Tässä vaiheessa Kalevi Keihänen raapi jo päätään varsin merkitsevästi, huokaisi, totesi että poltetaas välillä voimasavuke Bostonit ja voimasavukkeiden jälkeen sanoi sitten:

- No joo, jatkakaa…

- Suomessa ollaan muuttamassa lakia epätasa-arvoiseksi niin, että naiset ovat erityisasemassa ja naisiin kohdistuvat rikokset olisivat rangaistuksen koventamisperuste. Tämä johtuu siitä, että hurmosvasemmistoon kuuluvat naisihmiset eivät kestä heihin kohdistuvaa perusteltua arvostelua ja vittuilua joten sekin tulkitaan vihapuheeksi ja halutaan kriminalisoida.

Kuva ei ole television sketsisarjasta vaan kyseessä on kaksi arvostettua tulevaisuuden vaikuttajayksilöä joiden ideasta mainittu lakiesitys on alun perin lähtöisin

- Suomen vuonna 1994 vapaaehtoisesti aloittama itsenäisyyden menettämisprojekti on edennyt siihen vaiheeseen että Suomi oli autonomian aikana huomattavasti itsenäisempi kuin vuonna 2022. Lisäksi itsenäisyyden menettämisen myötä matematiikka on uudistettu. Suomi maksoi vapaaehtoisesti 4.95 miljardia vuoden 1972 markkaa Neuvostoliiton korvanneelle EU-imperiumille jonka maakunta se on ns. koronaelvytyksen nimissä ja hallitus mainostaa että Suomi itse asiassa tienasi tällä maksamisella 1,5 miljardia markkaa.

Kuva ei ole television sketsisarjasta vaan kyseessä on suomalainen ministeri vuodelta 2021. Ja myös vuonna 2022. Ja myös vuonna 2023.

- Väestönvaihtoprojekti etenee Suomessa vauhdilla. Vaikka ns. haittamaahanmuuton kustannukset ovat vuodessa 2,4 miljardia vuoden 1972 markkaa ja haittamaahanmuutto on lisännyt huomattavasti niin väkivalta- kuin seksuaalirikollisuutta haluaa hurmosvasemmisto pysyvän oleskeluluvan ja elämän kestävään elatuksen niillekin haittamaahanmuuttajille joilla ei ole mitään perustetta oleskella Suomessa.

- Yksi osa väestönvaihtoprojektia ovat mainokset sekä valtamedian että valtakoneiston kuvapropaganda joissa säännöllisesti tuputetaan suomalaisille mielikuvaa että ainakin puolet suomalaisia ovatkin afrikkalaisia tai lähi-itäläisiä mikä ei sentään vielä vuonna 2022 pidä paikkaansa.

Tässä vaiheessa Kalevi Keihänen totesi:

- No niin, pojat. Nyt riittää.

- Vaan tässä olis vielä ollut siitä koronahysteriasta ja siitä valtakunnansyyttäjästä ja valtamediasta ja niistä meisselillä varustetuista ”naisurheilijoista” ja…

- Joo, mutta tehtävä on peruttu.

- Jaa. Meinaatko että vuoden 1972 avustajat eivät usko?

- Päinvastoin. Tätä mietittiin jo Aikamatkojen ottiatuotakomissiossa ja nyt kun tämä käytiin vielä tässä läpi niin tämä materiaali saa aikaan hirvittävän uhan Suomelle. Sille menneisyyden Suomelle.

- Kuinkas?

- Kas kun avustajat, joille teidän piti tämä materiaali näyttää ovat teidän ikäisiänne miehiä. Siis ovat vuonna 1972. Eli sodan ja jälleenrakennuksen käyneitä miehiä. Järkeviä, asiallisia ja luotettavia. He ovat Aikamatkoja avustaessaan aina pystyneet pitämään suunsa kiinni toiminnastamme. Kun sehän on ollut vain menneisyyden esittämistä tulevaisuuden miehille. Niin kuin esimerkiksi teille.

Keihänen huokasi ja jatkoi:

- Mutta nyt on toisin. Tämä aineisto on vuoden 1972 ihmiselle niin hirvittävää että sana voisi levitä. Ja se voisi saada aikaa totaalisen henkisen laman. Ihmiset tuumaisivat että paskaaks tässä mitään tehdään ja yritetään kun vielä syntymättömät lapset pistävät kaiken aikanaan paskaksi joka tapauksessa. Kansa voisi totaalilamaantua ja alkaa ryypätä 24/7. Ja jättää samalla tekemättä ne lapsetkin. Riski on kerta kaikkiaan liian suuri. Sitä ei kerta kaikkiaan voi ottaa. Siellä tulevaisuudessa 2022 tilanne on hirveä, mutta siellä on sentään toivo että asiat saataisiin jollain ihmeellä korjattua. Mutta jos tämä aineisto vuotaa julki, niin Suomi lakkaa olemasta jo joskus 1970-luvun loppupuolella. Viimeistään 1980-luvulla.

Hikinautit tuumivat että Keihänen taisi olla oikeassa. Eihän tässä ollut kyseessä pelkkä dokumentti vaan tulevaisuuden historian atomipommi. Niinpä niin Keihänen, Ykä ja Lötjönen tuumasivat että tehtävä täytyy perua, menivät autoihinsa ja poistuivat aikapyörteessä takaisin vuoteen 2022. Vahingossa kävi niin että yksi vuoden 1972 talitiainen joutui samaan aikapyörteeseen ja siirtyi 50 vuotta ajassa eteenpäin. Eihän se vuosista paljoa piitannut eikä niitä niin hahmottanutkaan. Mutta sitä se ihmetteli että tuttu maisema oli yhtä-äkkiä muuttunut ja paikalla olevia talitiaisia vaivasi jokin.

Kun eiväthän ne osanneet sanoa enää titi-tyy. Mikähän niitä vaivasi?


27 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tintit sanoo "Ti Tyy", Niin raju on ajan riento, ei ole enää aikaa lörpötellä.

Pyssymies

Viisaus kirjoitti...

Kaikki tämä loputon nykymenon voivottelu ja kauhistelu on kyllä tunteisiin vetoavaa, mutta lopulta vain tappiomielialaa synnyttävää. Tekisi mieli välillä nähdä jotain positiivisempaa, kuinka tätä paskaa vastaan oikein aletaan kamppailla.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, ja WTF:pä hyvinkin näin vuoden alun kunniaksi. Olihan tuo viime vuoden ansioluettelo aika kylmäävä; pääministeri liruttelemassa housuunsa ympäristäkiimassa, wokeltajat rähmällään Senaatintorilla, nais-tiesmitkä-oletetut kokonaan uudistettuine tasa-arvo ajatuksineen ja Pikkutytti aivopieremässä. Unohtamatta toki monikulttuurisuuden riemua! Ah ja voi, kyllä meitä nyt on siunattu noilla ihanilla kultamunilla! Se viimeisen kuvan talitintti on tuosta porukasta ainoa joka on reaalimaailmassa kiinni, ja ihmetys sen mukainen.

Tuo ilmastokiima on varsinkin sellainen arvoitus joka tuskin järki-ihmiselle koskaan aukeaa. Minua huvittaa suuresti kuinka esim. maakaasu fossiilisena polttoaineena noin niin kun yht'äkkiä kelpaakin vihreäksi energiamuodoksi. Kas kun Saksa ei muuten täytä EU:n kriteereitä. Ja vihreät, de dorka muistikin kuinka ydinvoima on aina ollut heidän vihersalkussaan. Ne pari hallituksesta lähtöä olivat siis ihan selkeästi väärin ymmärryksiä: dorkat olisivatkin halunneet enemmän ydinvoimaa ja olivat siitä närkästyneitä. Ei voi kun ihmetellä gallupeista kuinka lyhyt on äänestäjän muisti Suomessa.

Kaikesta huolimatta hyvää vuoden alkua Ykä, ja toivottavasti jaksat kirjoitella jatkossakin!

t.Puupääukko

Anonyymi kirjoitti...

Joo, hyvä vaan ettei esitelty asioita 1970-luvun miehille. Eivät he olisikaan voineet ymmärtää, mistä tässä surrealistisessa kabareessa tulisi olemaan kyse. Taistolaisuuden nielemisessä oli heille jo tarpeeksi. Luulivat, että hullumpaa ei voisi olla enää tulossa...

Tapsa vaan

Qroquius Kad kirjoitti...

Jospa toveri Viisaus aloittaisi jakamalla meille viisauksiaan asiantilan korjaamisesta. Puberteettiset voimafantasiat eivät ole toivottuja.

Tiaisesta tuli mieleen vitsi noilta menneiltä ajoilta:

Neuvostoliittoon menevä suomalainen varpunen kohtasi rajalla vastakkaiseen suuntaan matkaavan neuvostovarpusen, joka kysyi tältä matkan syytä.
Suomalaisvarpunen huokasi:
"Kauhea nälkä. Viljasiilot ovat tiiviitä eikä sadonkorjuussa haaskaannu paljoakaan jyviä pitkin maita ja mantuja. Teillä Neuvostoliitossa on kuulemma päinvastoin?"

Neukkuvarpunenkin huokasi:
"Joo, se on aivan noin mitä olet kuullut. Meikäläinen maatalous tosiaan levittelee ruokaa ympäriinsä niin, ettei se syömällä lopu, joten tervetuloa vain katettuun pöytään."

Suomalaisvarpunen katsoi neukkuvarpusen jotenkin alistunutta olemusta kysyen:
"Miksi sinä sitten haluat sieltä tänne?"
"No kun minä haluaisin joskus saada laulaakin!"

Ei täälläkään jatkossa enää pahemmin laulella, ellei käännöstä tapahdu. Ja sen käännöksen mahollisuuksiahan tässä siis peräänkuulutettiin, joten mielikuvitus vain lentämään varpun lailla.
Realismin rajoissa toki;
kapinoita ja kansannousuja täällä ei nähdä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle, Viisaudelle, Puupääukolle, Tapsalle vaan ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Ne kun ei enää sano edes ti-tyy. Muuten vaan vitskuttelevat.

Viisaus: Esimerkiksi äänestämällä ja kun katsoo galluppeja niin tätä voivottelua ja kauhistelua ei ole vielä läheskään tarpeeksi. Mutta jos sinulla on ideoita niin kerro ihmeessä. Kirjoitushan muuten lähinnä pohti sitä, kuinka vuoden 1972 suomalaiset saattaisivat suhtautua nykyaikaan.

Puupääukko: Joo, tuo maakaasuhomma oli ykkösluokan kusetus kun saksmanni luopuu ydinvoimastaan. Ja samaan aikaan suomalainen turve on pannassa. Oikein hyvää vuoden alkua sinullekin.

Tapsa vaan: Uskon, että he eivät olisi kerta kaikkiaan uskoneet vaan olisivat pitäneet oraakkelia hulluna.

Qroquius Kad: Ehkä kyseinen Viisaus kertoo meille ideoita. Ja tosi on, ei Suomessa mitään kansannousuja tule niin pitkään kun jääkaapissa on syötävää.

Anonyymi kirjoitti...

Terve! Pitkästä aikaa olikin iltapaskassa uutinen, näin pakkasten keskellä. Ilmastonmuutos hysterian merkeissä, ikäänkuin muistutuksena. Välimerellä on lämmintä. Luultavasti muistutus, että katastrofi on tulossa. Ilmastohan muuttuu aina sekä jatkuvasti. Mutta. Tärkeintä onkin muistuttaa lammaskansaa, että olette syyllisiä.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo hurahtaneen vasemmiston sekopäisyys on tuttua juttua taistolaisajan väestölle. Eikä paljoa hetkauta. Mutta vakavampiakin tapahtumia on. Esimerkiksi käy vaikka talitinttien kielenvaihto, ei kuulu enää ”titi tyy”, ei kuuluu vaan ti tyy”. Mihin muuten on varpuset hävinneet? Ennen kuului talvisinkin tirskuntaa tienvieren orapihlajapuskista, eipä kuulu enää. Eikä näy lintulaudallakaan varpusia. Eikä kuulu. Itse asiassa olen viimeksi kuullut varpusten tirskuntaa männä suvena Lammilla, kun kävin tankkaamassa paikallisella asemalla. Hieman kummallista, että taitaa olla merikotka yleisempi lintu Tuppukylässä kuin varpunen. Pulutkin on kadonneet, toukomettinen lie vienyt paikkansa? Ainakin ennen kovin harvinaista huuteluansa kuulee keskellä kylää. Ennen kuuli, jos kuuli, keskellä korpea.

Hömötintti ja töyhtötinttikin on kateissa, ei kuulu tirskutusta takapihan takaa, eikä ladunvierestä. Keltasirkutkin on hukassa. Ja kuhankeittäjät, takapihan takaisessa metsässä takavuosina vihellellyt on kadonnut jonnekin. Ei kuulunut kesällä ”whip-a-poor-willie”, eipähän ei.

Kesäiset torireissutkin on muutuneet, paitsi pulut myös naurulokit on hävinneet. On tosi outoa syödä mustaa ilman päivystävää naurulokkia kerjäämässä. Ja kolmeakymmentä takapäivystäjää. Antaas kattoo, kai kohta merikotkat alkaa kerjätä torilla. Pirun isoja lokkeja jo on nähty päivystämmässä.

Pyssymies

Pauli Vahtera kirjoitti...

1972 hallituksessa oli kaksi naisministeriä. 2022 11.
Eipä tuo muutos vielä riittäisi Suomen tuhoamiseen, mutta naisenemmistö on lukuisissa päättävissä kokouksissa paljon suurempi. Eräs valtionvirkamiesnainen kertoi, että miehiä on kokouksissa enää joka viides tai kuudes.
Viisaat ja älykkäät naiset ovat yksityissektorilla töissä. Julkisella sektorilla on liikaa väkeä, jotka eivät pysty ajattelemaan, että päätöksestä A seuraa B. Sen takia Suomen tila tänään on mikä on.
Suomen viisain mies Timo Vihavainen kirjoitti 2.1.22: ”Uutta kolmenkymmenen vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna on, ettei tämä asia nyt näytäkään enää huolettavan ketään. Politiikassa ja hallinnossa on kehittyneissä maissa ja hieman muuallakin tapahtunut samaan aikaan liki vallankumouksellinen naisistuminen, jonka merkitystä on kuitenkin ollut vaikea havaita.
Ehkäpä yksi sellainen voisi olla myötäsukainen suhtautuminen väestönkasvuun kaikkialla muualla, paitsi omassa maassa? Kysyn vaan, ilman sen kummempia todisteita.”
Naiset ja vihervasemmisto ottivat valtakunnan valtaansa 30 vuodessa. Tilanteen korjaaminen vie saman ajan, ehkä enemmänkin.

Anonyymi kirjoitti...

Pyssymies täällä syrjemmässä radanvarsikaupungissa jossa on joku kuuluisa purokin riittää kaikennäköstä tsriputtajaa ja titityytä. Matkaa keskustaan on jos kaupungintalo kasotaan keskukseksi 350m, junalle 100 vähempi. Jos viittii turpansa ovesta ulos laittaa aina kuuluu lintu, usein myös näkyy, rusakkokin pitää jotosta rappusten edessä. Joskus mietin miltä rusakko maistuu että ansalanka siihen. Tulin järkiini, rusakolla on rusakon hommat, mie hoidan omani, jos viittin. Ja niitä muuten on ollu monta sukupolvea. Kettukin pyöri joku vuosi sitten, oisko loukutettu eli jääny auton alle. Elämää riittää jos jaksaa oikeen kattoo, oravia on näkyny tänä talvena vähän.
Ihmettelijä
PS. Tämä on hyvin ihmisten kyllästämää seutua, onneksi ei kivikylä.

Anonyymi kirjoitti...

Niin. Minusta naiset ottivat vallan metoo sekä blm sekoilun myötä. Se oli päätetty. Rinne julisti, että on miesfeministi. Ja niin. Marin nousi kuin varjoista. Valtamedia kusettaa äänestäjiä demareiden kauniilla mielikuvilla, sekä topakalla Suomen edustajalla. Kuten tappurainen. Ei voi kuin ihmetellä, mistä nämä kannatus luvut ovat. Ainakin oma suvun myötä, ovat nämä Kepu, kokkarit jne täysin paskaa. Mikään ei ole muuttunut. Ei täällä tyhmiä olla. Keitä siellä gallupeissa haastatellaan?

Anonyymi kirjoitti...

Nimimerkki Viisaukselle vastaan, että tätähän se on, mitä sitä kiertelemään. Kohta kaik o männy. Mutta tapellaan nyt sitte vaikka epätoivoisesti. T. Oloneuvos

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Pyssymiehelle, Pauli Vahteralle, Ihmettelijälle, Ano2:lle ja Oloneuvokselle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Juu, katastrofi on tulossa mutta se kohdistuu suomalaiseen elinkeinoelämään. Ja se on vihervasemmiston omaa typeryyttään ja egonsa ruokkimistaan aikaan saatu.

Pyssymies & Ihmettelijä: Minä asun syrjemmässä joten meillä on niitä rusakoita ja susiakin on käynyt. Hömötiaisiakin on ihan mukavasti mutta ne varpuset hävisivät kokonaan pari vuotta sitten. Niitä saattoi olla lintulaudalla pyörimässä kymmeniä mutta ei mennyt kuin muutama päivä ja kaikki hävisivät. Eivätkä ole tulleet takaisin. Kaupunkien lintutilanteesta en osaa sanoa kun käyn siellä niin vähän kuin mahdollista.

Pauli: Tiivistit nykytilanteen ikävän osuvasti.

Ano2: Feministit saivat vallan jo aikaisemmin. Tai se annettiin niille. Ei olisi ollut mikään pakko. Galluppeja minäkin ihmettelen mutta pelkäänpä että ne kertovat sen, mitä suomalainen hallintolammas ajattelee.

Oloneuvos: Vaan kun ei tapella. Suomalaiset ovat maailman itäsaksalaisin kansa. Ei olla vielä nähty sitä, mihin kaikkeen se alistuu. Ja valitettavasti Suomella taitaa olla myös maailman itäsaksalaisin johto.

Anonyymi kirjoitti...

Ympäri vuoden aktiivisena maastossa liikkujana (noin 300 päivää vuodessa, arviolta) sanoisin muutamia huomioita eläimistöstä:

Hömötiaisia on ja ne ovat luonteensa mukaisesti hyvin kiinnostuneita ihmisestä. Taajamissa niitä ei näy, mutta maastossa parvet voivat olla suuriakin. Varpusiakin on satunnaisesti, mutta ne näyttävät vaeltelevan pienissä parvissa paikasta toiseen. Muista linnuista tuttuja ovat merikotka, korppi, palokärki, pöllöt (vaikea tunnistaa hämärässä). Maakotkaa ei ole näkynyt. Sekä haara- että törmäpääsky viihtyvät vielä hyvin, samoin västäräkki. Käpytikkoja on. Teeri on yleisin isoista lihalinnuista, sitä näkee, mutta metsosta olisin huolissani. Nisäkkäistä rusakkoa on paljon, metsäjänis on harvinaisempi. Ketun olen schäferini kanssa yllättänyt kolmesti. Susia liikkuu paljon. Hirvikanta on harva, ainoastaan yhden paskan ja jäljet olen 6 vuoden aikana bongannut. Sinisuohaukka on yleinen, ruskosuohaukka nähty kerran (helevetin iso!). Matelijoista kyy erittäin elinvoimainen, sisiliskoa en ole nähnyt kymmeniin vuosiin. Sammakkokin kuuluu lapsuuden muistoihin. Kuulen mielelläni täydennyksiä havaintoihini eri puolelta Suomea.

PS-lehdenjakaja

Joppos123 kirjoitti...

Tuo mainosten täyttyminen etnisillä ja etenkin afrikan kädellisillä on tapahtunut pikkuhiljaa ja nyt ei taida olla montakaan mainosta jossa ei heitä olisi.
Näin sitä luodaan ihan perinteisten psy-ops:n perustemppujen kautta kuvaa Suomesta missä etnisiä todellakin on ihan pirusti ja siksi ne mainoksissakin keikkuu.
Meihin asioista tietäviin ja varsinkin niihin joilla on käryä siitä kuinka psykologisia operaatioita rakennetaan tällainen ei toimi mutta isoon massaan toimii.
Eikös noiden mainosten multikulti vaatimuksista tullut ihan jokin määräys?
Tuota narratiiviä kun hinkataan ja väriä lisätään asteittain niin kohta mainostodellisuudessa on vain niitä afrikan kädellisä mutta ei riisipaketeissa koska se on rasismia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys PS-lehdenjakajalle ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

PS-lehdenjakaja: Tämähän ei sinänsä liity kirjoituksen aiheeseen mutta havaintoja otetaan vastaan mielellään.

Joppos123: Se on oikeastaan räjähtänyt käsistä parin viime vuoden aikana. Luulisin kyllä, että tavallista suomalaista tuo lähinnä ärsyttää. Tuskin se ainakaan myyntiä lisää. Mutta joo, kyseessä on kyllästäminen. Tämähän on normaalitila. Kas kun se näkyy telkkarissa.

Anonyymi kirjoitti...

Muutama huomio. "Älykkö" Jari Tervo on tehnyt töllöön sarjan "suomettumisesta". Kovasti siinä Neuvostoliittoa ja Suomea arvostellaan mutta, jää huomaamatta että uljas Euroopan unioni muistuttaa jo enemmän Neuvostoliitto vainaata kuin Neuvostoliitto itse. Ja Kekkoseen verrattuna nykyinen pressammekin on lähinnä surkimus. Ovat olleet kyllä muutkin Kekkosen "manttelin perijät".

Askarruttaa vielä, miten "ilmastokriisiä" parantaa se, että maksamme Puolan polttoaineverot yhteisvastuullisesti niin kuin kohta maksamme kaikki. Suomihan tuli kuuluisaksi siitä, että maksoi sotavelkansa. Mahtaako tulla vielä kuuluisammaksi kun maksaa toistenkin velat. Vai saako sitä sanoa ääneen. Pitääkö sanoa hei, me tienataan tällä? Suurempaa itsepetosta en ole vielä huomannut kuin puheet noista "tukipaketeista" ovat. Ennenvanhaan piti olla aika kännissä että velat muuttuivat saataviksi. Nyt näin sanotaan ihan selvinpäin valtiomme johdosta. Vai mahtavatko olla selvinpäin?

Kekkoslovakiassa oli aina toivo paremmasta ja työtä tekemällä pärjäsi. Nyt on nekin ilot viety.

Qroquius Kad kirjoitti...

Minusta mainonnassa tapahtui selkeä ryöhähdys edellisvuoden alussa. Siihen asti etnojen määrää oli lisätty tasaisen varmaa vauhtia hiljakseen, mutta noin vuosi sitten ruutuun tulvahti hyökyaalto etnisesti edistyksellisiä.
Ikään kuin toissavuoden lopulla oltaisiin tehty asiasta päätös, joka astui voimaan ja täytäntöön vuoden alusta.

Mutta mikä taho näin olisi päättänyt, ja ennen kaikkea miksi mainostajat ovat alistuneet siihen mukisematta, vaikka taatusti ymmärtävät tällaisen mainonnan suututtavan juuri heidänkin asiakkaitaan?

Päättävänä tahona on tuskin voinut olla muu kuin intersektifempsuaalinen poliittinen eliitti, ja yrittäjille on lyöty yksi tai useampikin kerrallaan eteen suora uhkaus:
ellei paskanvärisiä naamoja ala näkyä vähintään kolmasosassa mainonnasta, heidän busineksensa tuhotaan jollain keinolla;
niissä onkin valinnanvaraa loputtomasti!

Ei tähän(kään) oikein mitään muuta järjellistä syytä keksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Se dokumenttihan on sinänsä varsin hyvä, tosin uussuomettumisen yksi keulakuvista Jari Tervo vähän huvittaa juontajana. Hän ei taida itse ironiaa tajuta.

Qroquius Kad: En oikein usko, että hallitus pystyy määrittelemään kuinka mainostetaan. Mainostajat taitavat olla itse menneet tuohon mielettömyyteen mukaan. Ehkä kuvitellen, että se lisää myyntiä.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, minusta tuo Anonyymin nostama metoo-kampanja oli eräällä tavalla pahan alku. Toki kaikenlaista siirtymää naisettumista kohti oli nähty jo aiemmin, mutta tuo oli ensimmäinen maailmanlaajuinen hurahdus jolla miestä voitiin syyllistää jos katsoi kohti ja sitten jos ei katsonut niin vasta syyllistettiinkin. Ainakin työpaikoilla naispuolisten kollegoiden kanssa muuttui laakista, vaikka koko metoo voitiinkin vielä lyödä leikiksi "mulla kans"-käännöksellä. Silloin ihan kuka vaan saattoi syyttää ketä vaan (siis toki niin että nainen miestä) ja kerätä loputonta sympatiavyöryä ilma mitään näyttöä, omalta fiilispohjalta. Woketuksen synty?

Sitten tulikin erityiskoulua käyvä ruåtsalainen pikkutyttö ja maailma sekosi lopullisesti.

Tuosta väriviallisten "positiivisesta diskriminaatiosta" saatiin varottavaa esimerkkiä miss Helsinki -kisoissa 2013 kun kisan ehkä vähiten kaunis osanottaja valittiin voittajaksi orvaskeden värin perusteella. Löin silloin yhden työkaverin kanssa vetoa asiasta koska merkkejä erilaisten keenereiden esiin nostamisesta milloin milläkin muka-verukkeella oli tapahtunut muissakin yhteyksissä, ja hän otti vedon ilomielin vastaan. Tuleva voittaja kun ei ulkoisesti olisi kuulunut välttämättä koko kisaan, mutta vastasi järjestäjien määrittelemiä kriteereitä joita siis tasan yksi. Ja samalla annettiin Helsingistä oikein positiivinen ja ennakkoluuloton, monikansallinen kuva (jonnekin?).

Voi olla että näitä merkkejä on ollut muitakin ja mahdollisesti jo aiemmin, mutta nuo olivat itselleni sellaiset jotka nousivat jo tapahtuessaan esiin negatiivisina muutoksena. Ja blogin aiheeseen viitaten, parempi kun tätä ei edes yritä selittää vanhanajan tolkunihmisille, ihan tarpeeksi utopialta vaikuttaa ihan näin livenä elettynä.

t.Puupääukko

Anonyymi kirjoitti...

Linnuston ja eläimistön muutos on huomattava. Haukkoja ja hanhia, kurkia ja kotkia näkyi muuttamassa syksyllä, Ihan täällä kaupungin reunalla, paljon. Merikotkat talvehtivat lähijärvillä. Pilkkijät ja verkkokalastajat takaavat evään. 70-luvulla oli erikoinen juttu nähdä merikotka, lapissa pääsin näkemään ja merenkurkussa. Mutta kottariaset on aika vähissä, mikä vei varpuset. Metsäkauriita on enemmän kuin jäniksiä. Rusakkoja ja valkohäntäkauriita on pirusti. Naakkoja naukuu joka paikassa, rehelliset varikset on vähentynyt. Liekö korpit tulleet tilalle.

Pihassa on loikkinut supikoiria, kettuja, ilves, hirvi, kauriita, rusakkoja, fasaaneja, varpuspöllöjä ja -haukkoja. Sudenjälkiä olen seurannut kilometrin päässä pihasta, nähnyt pentueen parin päässä. Mäyrä pesii takarajalla, kivirauniossa. Lumikkoja hiipparoi aina välillä pihassa. Karhu kaiveli kantoa vajaan parinsadan metrin pässä. murtautui mökiin viiden kilometrin.

Mutta hyvä kaverini närhi on kateissa, en ole aikoihin kuullut. Opiskelin sen verran närheä, että tiedän rähjääkö se maapedolle, muulle liikkujalle, havukalle, varikselle vai ihmiselle.

No, kohta on se aika kun pääsen juttelemaan pöllöjen kanssa.

Pyssymies

Pauli Vahtera kirjoitti...

Mainosalan kansainvälinen kattojärjestö on antanut määräyksen etnisistä. Näin kertoi alalla toimiva.

Anonyymi kirjoitti...

Sitten kun moniosaajia rupee näkymään tuolla teollisuudessa niissä paskatöissä ynnä sellaisissa töissä joissa tarvitaan sitä oikeeta moniosaamista ollaan oikeella polulla. Eipä taida teollisuuspuhdistustus tai putkihitsarin hommat kiinnostaa.
Pitää keskittyy koodaamiseen ja sannan kaa pilettää...
T:Ihmettelijä
Tai unohdetaan se koodaus.

Qroquius Kad kirjoitti...

Jees, taisinpa löytää tuon veli Paulin mainitseman määräyksen!

Se on mainittu tämän World Federation of Advertisersin vuoden 2020 raportin

file:///C:/Users/eltk/Downloads/WFA%20Annual%20Report%202020.pdf

sivulla 15 ja pitää sisällään tällaisen

https://wfanet.org/knowledge/diversity-and-inclusion/a-marketers-approach-to-diversity-and-inclusion

jota ei valitettavasti voi lukea online, vaan se on tilattava.
Ymmärrettävästä syystä. – En toki tiedä, onko se tuo, mutta todella vahvasti, todella vahvasti näyttää nyt tässä kyllä, että se paha kallistuma tuli juuri noissa latitudeissa ja longitudeissa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Puupääukolle, Pyssyymiehelle, Pauli Vahteralle, Ihmettelijälle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Puupääukko: Minusta tuo mielettömyys alkoi jo ennen metoota mutta kyllähän se löi asian turbovaihteelle. Muistan tuon miss Helsinki-homman ja kun asiasta vähän irvailtiin – se missi nimittäin ei ollut kovin kaunis – niin r-kortti lyötiin tietysti pöytään.

Pyssymies: Kiitos luontolisäyksestä. Korppihan on osittain muuttunut urbaaniksi parvilinnuksi. Meillä närhiä on vielä ihan mukavasti. Ja pöllön kiimahan on se kevään ensimmäinen merkki.

Pauli & Qroquius Kad: Niin. Valhe on totuutta. Tuli mieleen tästä Ylen tuore ja sinällään varsin hyvä dokumenttipätkä kylmän sodan Suomesta. Siinä kerrotaan kovasti suomalaisille pakkosyötetystä propagandasta. Unohtaen – tarkoituksella – että tilanne on nykyisin vähintäänkin samanlainen.

Ihmettelijä: En oikeastaan syytä heitä. Kun on typerien törppöjen maa joka antaa siihen mahdollisuuden niin tokihan sitä käytetään. Se mahdollisuus pitäisi ottaa pois.

Anonyymi kirjoitti...

Oisko keskiverto vihreä niin tietämätön että luulee maakaasun olevan ympäristöystävällistä kun se on saksaksi naturgas ja enkuksi natural gas, eli luonto kiittää luontokaasun ystävää?

Hiilihän on mustaa ja likaista ja siitä tulee sitä hiilidioksidiakin tietty.

Eli veikkaan että ihan fiilispohjalta siellä mennään.

Lopputuloshan kummassakin sama CO2.
Se vaikuttaako se mihinkään mitään,
on eri debaatti sitten.

Erkki

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Erkki. Keskivertovihreälle tärkeintähän on vain oma ego ja sen ruokkiminen.