tiistai 11. tammikuuta 2022

UUSTORPPARIT

Maailmassa on monia miellyttäviä ja mieltä rauhoittavia näkymiä. Monen suomalaisen mielestä varmaan sinne kärkipäähän kuuluisi eräs Reunansyrjässä sijaitseva lumisen metsän keskellä sijaitseva omakotitalo jonka ympäristössä ei näkynyt naapuritaloja ollenkaan. Samanlainen kuin moni muukin rauhallisella alueella sijaitseva talo. Samaa ajatteli myös kyseisessä talossa asustava seitsenkymppinen eläkeläismies Unto Eivästö joka omisti talon yhtä lailla eläkkeellä olevan vaimonsa Liisan kanssa. Unto käveli hankipolulla liiteristä kohti taloa kantaen täyttä halkotelinettä. Olisi aika lämmittää leivinuuni. Tulen rätinäkin olisi rauhoittava ääni ihmisille jotka tykkäsivät elää rauhassa ja keskittyä pitämään huolta omista asioistaan. Siinä taloa kohti kulkiessaan hän hyräili vanhaa Rööperiin-kappaletta omilla sanoillaan:

- Liiteriin… mä kaipaan niin… taas uudelleen…

Kun Unto pääsi talon ulko-ovelle ja laski halkotelineen maahan, hän näki taloa kohti ajavan poliisiauton ja sen takana sähköauton jossa näkyi selkeästi Valvovan Ilmastokomitean tunnukset. Näkymä muistutti siitä, että läheskään kaikki eivät pitäneet tästä idyllistä vaan pitivät sitä merkkinä tuomittavasta ilmastorikoksesta ja täydellisestä vastuuttomuudesta. Josta piti päästä ilman muuta eroon. Olihan Eivästöille tullut jo puoli vuotta aikaisemmin kyseisestä komiteasta – joka alkoi olla valtio valtiossa – ankara ukaasikirje.

VAATIMUS TALONNE ENERGIA- JA ILMASTOTEHOKKUDEN VÄLITTÖMÄSTÄ KORJAAMISESTA

Suomessa on otettu käyttöön Euroopan Unionin uudet, rakennusten energiatehokkuutta säätelevät direktiivit jolla koko Unionin on tarkoitus muuttua nollapäästöiseksi. Näitten direktiivien mukaan teidän talonne kuuluu energialuokkaan G. Teidän on vuoden kuluessa korjattava talonne luokkaan F ja kolmen vuoden kuluessa luokkaan E.

Talonne lämmitysjärjestelmänä on ilmaston kannalta erittäin haitallinen yhdistelmä öljylämmitystä sekä puulämmitystä. Teidän on muutettava se ilmastovastuullisempaan muotoon esim. maalämmöllä, aurinkosähköllä tai kokonaan sähkölämmitykseen siirtymisellä.

Mikäli ette suorita näitä ilmaston ja maailman tulevaisuuden kannalta välttämättömiä toimenpiteitä, Valvova Ilmastokomitea tulee ottamaan talonne sekä tonttinne omistukseensa ja valvontaansa ilman erillistä korvausta.

Ukaasikirjeen mukana oli lomake ja – sentään – valmiiksi maksettu palautuskuori. Lomakkeessa pariskunnan piti selvittää Valvovalle Ilmastokomitealle, mitä ilmastovastuullisia ratkaisuja he aikoisivat tehdä ja missä aikataulussa. Pariskunta selitti vastauksessaan kohteliaasti ja yksityiskohtaisesti että he olivat eläkeläisiä, jotka olivat olleet vajaa kymmenen vuotta työttömänä ennen eläkkeelleen jäämistään. Joten eläke oli varsin pieni.

Lisäksi he olivat joutuneet käyttämään valtaosan säästöistään pari vuotta aikaisemmin vanhan talonsa viemäriputkien sukitusremonttiin. He kertoivat että lämmitysjärjestelmän muutos merkitsisi heille taloudellista katastrofia, varsinkin kun valtio olisi valmis tukemaan sitä vain noin kymmenesosalla remontin hinnasta. Muistuttivatpa he vielä että täällä syrjäseudulla muutenkin kallis sähkö oli jo niin pahasti ilmasto- ja syrjäseutuverotettu että pelkkään sähkölämmitykseen siirtymiseen ei heillä ollut minkäänlaisia mahdollisuuksia. Vaikka öljykin oli ilmastoverotuksen vuoksi tolkuttoman kallista. Mutta se oli kuitenkin vielä taloudellisesti pienempi paha. Ja puulämmitys oli ainoa jolla he saattoivat vähentää lämmityskustannuksiaan. Puuta he saivat paikallisten maanomistajien hakkuitten jälkeisistä risusavotoista joita he vielä jaksoivat tehdä.

He muistuttivat vielä että heillä ei olisi mitään mahdollisuutta saada lainaa vaadittavia remontteja varten. Mitään muita takuita heillä ei ollut kuin talo ja tontti mutta pankit eivät noteeranneet ollenkaan syrjäseudulla sijaitsevia taloja. Ne eivät käyneet takuuksi. Ainoa mahdollisuus olisivat pikavippifirmat joiden lainojen korot saisivat heille aikaan nopean ja lopullisen pankrotin.

Niinpä he pyysivät selvityksessään armoa ja mahdollisuutta asua omassa kodissaan jäljellä olevan elämänsä loppuun saakka. Ja he myös uskoivat, että kyllähän Valvovassa Ilmastokomiteassa asia ymmärrettäisiin. Täytyihän siellä olla inhimillisyyttä jäljellä.

Pian he ymmärsivät olleensa väärässä.

Unto pyysi Liisankin ulos. Poliisiauto ja Valvovan Ilmastokomitean auto ajoivat pihaan. Poliisit olivat joitain Radanvarsikaupungin poliiseja. Reunansyrjässä ei ollut omaa poliisiasemaa ikiaikoihin ja Naakkamonkin poliisiasema oli lakkautettu pari vuotta aikaisemmin. Poliisit tervehtivät ja jäivät odottamaan omalle partioautolleen. Heidän ilmeensä kertoi että epäilemättä varsinaista poliisityötäkin heillä olisi tehtävänä mutta nyt piti olla turvamiehenä tuolle naikkoselle joka nousi sähköautostaan ja jonka ilme kertoi, kuka oli näytelmän itseään täynnä oleva pomo. Nainen esittäytyi:

- Eksekutiivinen tarkastaja Annihileetta Extinctson Valvovasta Ilmastokomiteasta. Olen tullut vaatimaan teiltä selitystä siihen, miksi ette ole vastanneet teille tulleeseen toimenpidevaatimukseen. Jos selitys ei tyydytä, ryhdyn asian vaatimiin toimenpiteisiin joihin minulla on lailliset valtuudet ja jotka tulen toteuttamaan ankarimman jälkeen.

- Mutta mehän vastasimme. Yksityiskohtaisesti ja perusteellisesti.

- Ette te mitään vastanneet. Te kirjoititte A-nelosen siitä, miksi ette aio tehdä mitään. Ei teiltä sitä kysytty, vaan sitä että mitä aiotte tehdä ilmastovastuunne parantamiseksi ja millä aikataululla. Ette te ole mikään erityistapaus. Suomen on siirrettävä 35 prosenttia rakennuskannastaan energialuokasta G luokkaan E mahdollisimman nopeasti.

- Eikös se EU:n direktiivi sanonut että 15 prosenttia?

- Suomen tulee olla edelläkävijä tässäkin asiassa ja mehän myös olemme. Niin kuin aina ennenkin. Ja teidän on turha viisastella. Minulla on nimittäin hallussani valvontatallenteet Reunansyrjän kierrätyspisteestä. Teidän autonne rekisterinumeroa ei olla nähty siellä kuin noin kerran vuodessa. Mikä tarkoittaa sitä, että te olette polttaneet pahvi- ja paperiroskanne leivinuunissa ja saunanne pesässä aikaansaaden direktiivien vastaisen järkyttävän suuren hiukkaspäästön.

Unto totesi että on se hyvä että nykytekniikkaa käytetään olennaisen tärkeisiin asioihin ja kaivoi rintataskustaan valmiiksi tehdyn sätkän joka oli kasvatettu oman kasvihuoneen kessuviljelmästä. Kaupan tupakki kun alkoi olla liian kallista. Ilman ilmastokyykytystäkin. Hän sytytti sen ja kysyi sitten:

- No, mitäs nyt sitten tapahtuu?

- Sekä asuintalonne, ulkorakennukset ja tonttinne siirtyvät välittömästi Valvovan Ilmastokomitean omistukseen ja valvontaan.

- Jaa. Ajetaankos meidät sitten maantielle?

- Ei. Teillä on kaksi vaihtoehtoa. Voitte muuttaa teidänkaltaisianne varten rakennettuun viihtyisään neljän yksikön soluasuntoon. Lähimmät sijaitsevat Naakkamossa. Teillä olisi siinä kahdentoista neliön asuintila, yhteinen keittiö kolmen muun solun kanssa sekä yhteis-wc:t ja suihkutilat. Soluasumisesta peritään kohtuullinen vuokra.

- Entäs se toinen vaihtoehto?

- Te voitte jatkaa asumista tässä, mutta Valvovan Ilmastokomitean vuokralaisena. Vuokra määräytyy asuntonne ilmastovastuuttomustason mukaan. Ja ilmastovastuuttomuutenne on korkea.

- Ja luonnollisesti vuokra antaa vain oikeuden asua? Eli öljyt ja sähköt sun muut me joudutaan hankkimaan omalla rahallamme edelleenkin itse?

- Luonnollisesti. Ei kai valtio rahoita ilmastovastuutonta asumista.

- Eli te sitten veitte meiltä talomme ja teitte meistä torppareita.

- En tunne kyseistä termiä.

- Niin joo, eihän se historia ja yleistieto ole teidän nykyajan yliopistokoulutettujen keskuudessa niin arvostettua. Mitäs se vuokra sitten kustantaisi?

Annihileetta Extinctson ojensi Untolle paperin.

- Siinä on asumisenne kokonaishinta.

Unto lukaisi paperin, huokasi, antoi sen Liisalle joka luettuaan totesi:

- Te sitten tieten tahtoen laitatte meidät elämään reippaasti köyhyysrajan alapuolella.

- Enhän suinkaan. Valinta on teidän. Mutta jos kerran valitsette että jatkatte ilmastovastuutonta elämäntapaanne niin me emme jumaliste tee siitä mitään riemujuhlaa. Ja se vuokra muuten otetaan sitten suoraan eläkkeistänne niin että minkäänlaista kikkailua on turha yrittää.

Pariskunta katsoi hetken ajan toisiaan silmiin. Puhetta ei tarvittu. Ilmeet oltiin opittu lukemaan vuosien kuluessa. Sitten he nyökkäsivät toisilleen ja Liisa totesi Extinctsonille:

- Me jäämme tänne. Niin että olisitteko niin ystävällinen ja painuisitte helvettiin.

- En. Vaan seuraavaan taloon. Tämäkin kylä on ilmastovastuullisuuden irvikuva.

Sisällä Liisa kysyi itkua tapailevalla äänellä:

- Miten me selvitään?

- Kai me jotenkin. Eihän se tili ihan nollalle mene. Ja onhan meillä perunamaa. Kuokitaan keväällä aari lisää. Kalalla ja metsällä voi aina käydä. Ja ampua tuosta pihalta rusakoita. Eiköhän lämmitetä ilmastovastuuton sauna ja oteta ihan muutamat saunajuomat. Meinaan, kerrankos sitä ihminen muuttuu talollisesta torppariksi.

Seuraavana aamuna pariskunta joi aamukahviaan. Särpimenä oli ruisleipää ja pari keitettyä kananmunaa. Puhelin soi ja Unto vastasi. Puhelu kesti varsin pitkään.

- Se oli Huikatsalon Väne. Tällä kylällä kaikkiaan kuusitoista taloa on takavarikoitu sille perkeleen komitealle. Neljä pariskuntaa on sen verran huonokuntoisia että muuttaa sinne soluun. Mutta kaksitoista jää. Kysyivät minua laittomaan hirviporukkaan ja totesin että sehän sopii. Onhan minulla hirvikivääri. Eikä nyt kysellä enää lupia eikä aikoja. Ja Väne kertoi myös että aika moni rekkakuski tuo nykyään Venäjän puolelta löpöä piilosäiliöissä. Melkoinen osa rajamiehistä asuu samalla lailla kuin mekin ja ne katsoo touhua tietoisesti läpi sormien. Jos vaikka kerran vuodessa saisi tuhannen litran annoksen löpöä Venäjän hintaan niin olishan se rikkana tässä jo kovin ohuessa rokassa.

Liisa nyökkäsi ja totesi:

- Niin… hylkiön on pakko yrittää…

Lukijalle: Tämähän ei ollut puhdasta fiktiota vaan tähän suuntaan ollaan menossa. Linkkejä:

Pakkoremontointi ilmastokiiman nimissä.

Puunpolttokauhu.


29 kommenttia:

Qroquius Kad kirjoitti...

Ollaan menossa tuohon suuntaan juurikin ja työkalut tuohon siirtymään ovatkin jo päivittäisessä käytössä, valmiina vain kalibroitaviksi uudelleen.

Todennäköisimmin se poliisipartio kuitenkin keräisi torppariksi alistettavalta kansalaiselta alkajaisiksi ampuma-aseet pois. Eihän täällä eliitin tarvitse kapinoita ja kansannousuja pelätä, mutta tässä maassa on ollut jo kolme kouluampujaa.

Ei sitä koskaan tiedä, milloin se Pieni Ihminen napsahtaa liialliseen kiusantekoon ja tekee jotain antisosiaalista;
olivathan viisi kankaanpääläistä kiljuskiniä tekemässä vallan terroristiteon mm. ilmakiväärillä ja AK-103:n näköiseksi muotoillulla kuula-aseella!

Eikä tässä meidän maailmassamme takuuvarmasti sallita mitään salakauppaa itärajan yli. Ellei Suomen Rajavartiolaitos kykene sitä estämään, siirtyy tehtävä Globalististen Eurostotasavaltojen Liiton Rajojensuojelukomitean erikoisjoukoille.

Elleivät nekään kykenisi valvomaan rajan pitävyyttä, raja-asutus vain pakkosiirrettäisiin sen verran kauas, että siihen loppuu sekin ilmansaastutus ja
Maailma Pelastuu!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. On sinänsä hienoa että joku kommentoijista on vielä pessimistisempi kuin minä.

Anonyymi kirjoitti...

Alussa oli suo, kuokka ja Jussi. Lopussa on ...suo, kuokka ja Jussi. Isäntä tosin on vaihtunut kirkkoherrasta ilmastoneuvokseen.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tapsa vaan. Siihen suuntaan taidetaan olla menossa.

Anonyymi kirjoitti...

Minä vaan ihmettelen mitä puun polton päästöt suomessa saksalle kuuluu, tai italialle. Mitä helevetin ekaukokulkeutumaan ne kuvittelevat koituvan. On puu paljonkin vihreämpää kuin maakaasu tai ruskohiili. Tai siis epäfossiilisempaa.

Kohta muuten on vaalit. Muistakaa äänestää. Oikein.

Pyssymies

vieras kirjoitti...

Huomasiko Ykä että Korkein oikeus vapautti Johanna Vehkoon. Hommalla on siitä keskusteltu Junes-ketjussa.

Ivan Puopolo haastatteli Junesta:
https://www.youtube.com/watch?v=aDZ-H_4xX9k

Junes on sanonut että kunnianloukkaus pitäisi poistaa laista. Mutta Junes halusi testata onko laki kaikille sama. Jos kansallismielinen tai normo sanoo jotain pahasti, siitä tulee syyte ja tuomio. Junes halusi testata että jos suvakkitoimittaja sanoo jotain pahasti, tuleeko siitä syyte ja tuomio.

KKO siis kumosi Vehkoon syytteet. Näin ollen, jos suvakkitoimittaja saa sanoa pahasti eikä tule tuomiota, silloin muidenkin pitäisi saada sanoa pahasti ilman tuomiota. Näin pitäisi olla jotta laki olisi sama kaikille.

Anonyymi kirjoitti...

Kolmisenkymmentä vuotta sitten tuo olisi ollut kuoliaaksi naurattavaa satiiria joka olisi voitu ostaa vaikka televisioon kansan huviksi. Nyt se on virallista linjaa jota yksiääninen media tukee koko voimallaan, eikä naurata yhtään.

Vasarahammer kirjoitti...

Ilmastohumppa on kätevä keino viedä ihmisiltä näiden kovalla työllä hankkima omaisuus. Tulevaisuuden uljaassa maaimassa et nimittäin omista mitään mutta olet onnellinen, kuten Sanna Marinin oppi-isä ja mentori Klaus Schwab toteaa.

Kun keskiluokalta viedään omaisuus, voidaan siirtyä moderniin uusfeodalismiin, jossa superrikkaat tekevät mitä haluavat ja tienaavat aina vaan lisää rahaa. Samalla suurin osa ihmisistä on torppareita, jotka ovat täysin riippuvaisia valtiosta. Mahdollisuuksia parantaa omaa osaansa elämässä ei ole.

Pauli Vahtera kirjoitti...

11 vuotta sitten eräässä tilaisuudessa eläkeläisrouva, leski, tuli kertomaan kuinka hänen on vaikeaa elää rintamamiestalossa, johon oli laitettu öljylämmitys. Öljyn hinnan kohoamisen takia hän ei voi ostaa tankkia täyteen vaan täyttää sitä 700-800 litraa kerrallaan ja silti joutuu maksamaan laskun 5 erässä.
Yrjön kertomus sisältää totuuden tulevaisuudesta, mutta se on varmaa, ettei nykyisillä sähkön ja öljyn hinnoilla hyväkuntoisetkaan eläkeläiset eivät yksin pysty asumaan omassa kodissaan.
Julkaisin maanantaina blogin samasta aiheesta (linkki Yrjön suosituksissa). Siinä vertasin EU:n energiatehokkuusvaatimuksia EU-virkamiesten korkeisiin palkkoihin ja veroparatiisimaisiin veroihin. Vertailun ajatuksena on osoittaa, kuinka korruptoitunut EU on. Korruption takia ei ole mitään vastavoimaa, joka hillitsisi direktiivitehtailua.

Catilina kirjoitti...

Minä kyllä epäilen, että globaalit suuryhtiöt rientävät riemurinnoin pelastamaan torpparit ja lunastamaan heidän rupiset maatilkkunsa ihan hyvää hyvyyttään edes jollain hinnalla. Koska finanssikuplan rahoilla voidaan ostaa koko maapallo muutamaankin kertaan, reaaliomaisuuttakin on hankittava. Miten se sitten pidetään? Kai sekin on suuniteltu.

Anonyymi kirjoitti...

Alussa oli suo, kuokka ja Jussi. Lopussa oli suo, kuokka ja Jussi, koska Jussi naapureineen hautaa saatanan virkapellet suohon. Montakohan haittatyöntekijää + poliisipartiota paikkakunnalle lähetetään, jos ne eivät koskaan palaa vaan katoavat mustaan aukkoon?

Tämä taitaa olla se linja, jota valtiovalta ei saa ylittää. Valtion pitää pelätä kansaa, ja se on Suomessa unohdettu kokonaan.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Linkkiesi valossa näyttää siltä, että kertomus muuttuu todellisuudeksi (pahaksi uneksi, josta ei voi herätä) jo muutaman vuoden kuluessa, tsattan ja perkele.

Tartteekin tästä lähteä huvilalleen ja panna takka röyhyämään oikein kunnolla, onhan tässä eläkeukolla aikaa. Ja taidanpa ensi kesäksi hankkia sinne vielä tynnyrisaunankin aikansa ratoksi. Puuta löytyy tontilta. Anna palaa vaan!

Mutta on tuo saatanan orjallista tuo byrsselin hulluuksien seuraaminen, vaatiminen ja toteuttaminen. Miten helvetissä tämä talvisodan kestänyt Suomi on tällainen säälittävä persläpi, jonka päälle byrsselissä nauretaan, kustaan ja räitään. Jäljistä päätellen.

Anonyymi kirjoitti...

Nähtävästi tarvitsemme muutaman kylmän ja pimeän talven sekä tyhjiä ruokakauppojen hyllyjä ennen kuin järki alkaa palailemaan...
(Lannoitteiden raaka-aineet tehdään siis fossiilisista)

-Raksaäijä-

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, mukava lukea tällaisia vähän optimistisempiakin kirjoituksia välillä. Minä en nimittäin usko että se hintalappu omaan mökkiin jäämiselle olisi sellainen jota kenenkään selkänahka kestää. Viherhysteria ja valtion rahan tarve on tällä hetkellä aika uskomattomissa sfääreissä, jälkimmäinen mm. ensimmäisestä johtuvaa. Autoilu ja omassa kodissa asuminen ovat niitä helpoiten rokotettavia asioita. Syrjäseudulla ilman omaa autoa ei pärjää, ja oikeastaan "syrjäseutu" alkaa melkein heti kehä III:n ulkopuolelta jos ei muutamia muita isoja kaupunkeja oteta huomioon. Ja omassa kodissa ja rauhassa asuminen on juuri niitä syitä miksi white flight esim. vaikka Helsingistä on käynnissä, voipi siihen monikulttuurisuudellakin joku vaikutus ​olla.

Nuo energiarakennushankkeet tulevat maksamaan ihan maltaita omakotiasujille, ja miksei myös rivi/paritaloille. Jo nyt on ihan tuskaisen vaikea saada rakennusfirmoilta tarjouksia joihinkin pienempiin esim. katto yms. hankkeisiin. Eivät parilla kymppitonnilla tahdo liikahtaa mihinkään, ja jos valtio pakottaa suuren joukon kerralla rakennushommiin niin tekijä määrää hinnan ihan oman mielensä mukaan. Valtiolta saa pikku avustuksen jonka se ottaa takaisin jo pelkästään arvonlisäveroina kuten Vahtera viimeisimmässä kirjoituksessaan totesi.

Ja nuo energialuokathan ovat sellaisia että niitä voi määritellä aina uudestaan. Se mikä nyt on nippa nappa hyväksyttävää E-luokkaa on seuraava G-luokka jolta noita toimia aletaan seuraavaksi vaatimaan. Kaikki homeettomat vanhat talot pitää uudelleen rakentaa ja muuttaa nykyaikaisiksi homepommeiksi. Saisikohan noihin uusiin maakaasulla toimivia takkoja yms? Se kun on nykyään niin vihreää että.

t.Puupääukko

Qroquius Kad kirjoitti...

Katsos veli Terho, kun hyvinvointi veltostuttaa ja naisistuttaa.
Kun rauhan ja hyvinvoinnin kausi jatkuu liian kauan, katoaa käsitys siitä ettei se ole mikään normaali luonnontila, van harvinaista herkkua jota on määrätietoisesti ylläpidettävä.

Se ylläpito kuuluu miehille. Liian kauan jatkuttuaan hyvinvointi alkaa naisistaa yhteiskuntaa, ja miehiä koetaan tarvittavan aina vain vähemmän. Sen sijaan kakkua halutaan jakaa lapsille niin meillä kuin muualla, ja lapsiksi kelpaavat partasuutkin. Tämän myötä yhteiskunta rappeutu edeleen lapsistumiseen.

Seurauksena ovat yksinhuoltajaäidin peräkammarinpojat, jotka lähettelevät pitkin nettiä lapsellisia voimafantasioita kuinka he tappaisivat poliiseja ja hävittäisivät ruumiit, vaikka inttikin on jäänyt käymättä.

Anonyymi kirjoitti...

Noita direktiivejä revitään perseestä. Vaimon kanssa asutaan vanhassa omakotitalossa, neliöitä noin 130. Kun rakentelin, sähkölämmitystä suositeltiin ja se oli edullisin. On myös ollut paras ja vaivaton. Kuivissa tiloissa katto- ja kosteissa lattialämmitys.

Sähkö maksoi silloin 16 penniä kWh ja siinä oli kaikki. Sitten poliitikot rupesivat yhtiöittämään ja yksityistämään koska silloin saa parempaa palvelua edullisemmin. Nyt on pelkkä sähkövero suurempi.

Sähköä kuluu vuodessa noin 10 000 kWh kun kaksi vanhaa asuu nuukasti. Siinä on kaikki sähköt. Energiaremonttia silti tarjoillaan. Firmat ovat löytäneet markkinaraon. Mikäs on löytäessä kun on direktiivit. Luvataan jopa 18 000 kWh säästöä vuosittain kun tehdään remontti. No minä siihen, että tehdään pois. Sähkön tuottaja ja siirtäjä jää 8 000 kWh maksun puolelle.

Anonyymi kirjoitti...

No, niin tai näin, kepuvaalit pidetän ajallaan. Ei siinä mitään, vaan suurin osa puolueista käy vaaleihin samuutetuilyhdyin. Kaikkien hoito on jokaisen agendalla ensimmäisenä, myös unohdettavien listalla. Etää sinänsä sama mitä äänestää.
Vaan tuon kaiken vastuutoomuuden ja paskanhieromisesta huolimatta minulla on kaikki hyvin. Perikunta on luvannut, että minusta pidetään huolta ja minua ei laiteta laitostumaan paskavaipoissa mihinkään laitokseen.
Ja rivien välistä olen saanut ymmärtää, että jos ja kun lähtö on edessä eikä mitään parannuskeinoa ole, niin se lähtö on sitten. Se on myös oma tahtoni.
Huru-ukko

Historix kirjoitti...

Taidetaan joutua torppareiksi, hyvä jos edes niiksi. Olisiko peräti maaorjaksi sopivampi luonnehdinta? Yli 80 % äänestävistä kansalaisista tukee puolueita, jotka avoimesti kannattavat EU jäsenyyttä ja eivät kyseenalaista sen päätöksiä - vaikka ne kuinka maalle ja sen kansalle vahingollisia olisivatkin. Hysteeristen ämmien (munilla tai ilman) osuus virkakoneistosta ja poliitikoista alati vain kasvaa.

Näin ollen eipä taida olla meillä toivoakaan paremmasta - edes suomalaisuuden säilymisestä tulevaisuudessa. Oma kysymyksensä sitten on, onko kulttuurimme edes säilymisen arvoinen. Viimeisten 35 vuoden kehityksen perusteella alan jo epäilemään, ettei ole. Ei enää, täytyisi mennä aikaan ennen kasinovuosia 1980-luvun puoliväliin. Siitä lähtien on vain mätä levinnyt. Kokoomuksen pääsy hallitukseen ja punapääoman kasinoseikkailut - siitä se lähti. Globalistien ja feministien vallankaappaus 1990-luvulla ja homma oli taputeltu. Nyt ollaan sitten tässä: kaulaamme myöten paskassa.

Monet tahot uhkaavat suomalaisia ja pyrkivät hyväksikäyttämään heitä. Pahimmaksi uhkaajaksi näyttää osoittautuvan oma moraalisesti turmeltunut ja korruptoitunut eliitti ja virkakoneisto. Entäs kansa? Elämänvoimansa ja yhtenäisyytensä menettänyt kansa ei ymmärrä, pysty tai edes halua suojella itseään ja elämänmuotoaan. Feminismi, EU, maahanmuutto, ilmastotalkoot, woketus ja viimeisimpänä poliittisiin tarkoituksiin paisuteltu "pandemia" ovat lopulta tehneet tehtävänsä. Liian isosta osasta kansaa on tullut ajatuskyvyttömiä pelkureita, helppoja nakkeja johdettavaksi minne tahansa lahtipaikalle.

Anonyymi kirjoitti...

Millähän ilveellä ja millä aikataululla aiotaan muuttaa vaikkapa provencen kivi & savitalot nykyaikaisesti eristetyiksi? Millä aiotaan irlannin turpeella lämmitettävät turvemajat muuttaa nykyisiä määräyksiä vastaaviksi. Entäpä mitä on tarkoitus tehdä keskiaikaisille Keski-Euroopan taloille. No, USA ja UK niitä jo uudisti ison kähinän aikaan suurella menestyksellä. Kenties muistetaan Bomber Harrisin rinnalla jo piankin eu:n energiakomissaaria.

Koko asuinalueeni on rakennettu 70-luvun alussa, niinpä talot on kaikki noin viisikymmenvuotiaita, järkevän elinkaarensa puolivälissä tai alussa, riippuu näkökannasta. Suurin osa lämpiää öljyllä, rakennusaikana öljy oli järkevä rakennus- ja käyttökustannuksiltaan ja yksinkertainen toteuttaa. ARAVAn ja kunnan rakennusmääräykset määräsivät yhtä & toista energiankulutukseen liittyvää. Energiatehokkuutta heikentävää.

Muun muassa kellaria ei saanut rakentaa, olikohan vuodesta -70. Piti rakentaa kylmähuone, siis koneellisesti viilennetty koppi. Perunakellari oli siis kielletty. Alapohjan luonnollinen tuuletus ja lämpöeristys siis kiellettiin. Halkoliiteriä ei saanut pykätä ollenkaan talon yhteyteen. Yhdessä vaiheessa saunaan ei saanut olla kulkua sisältä, sitten saunaan ei saanut olla kulkua ulkoa. Ynnä muita rasittavuuksia.

Nyt alkaa olla alkuperäisasukkaat jo kaikki yli 80 vuotiaita ja suuri osa muistakin asukkaista eläkkeellä, Tarmoa ja varoja ei kovin suuriin remontteihin oikein riitä. Taloja on ylläpidetty ja parannettu tietysti koko ajan, öljykattiloita uusittu, öljypolttimia jo useastikin. Kun talo valmistui, oli siinä 8 kuution öljysäiliö – nyt 2 yhden kuution pönttöä kellarissa. Maalämpöpumppuja on myös asennettu ja ilmalämpöpumppuja on jo melkein joka talossa. Katoilla on aurinkokeräimiä, vesi lämpiää aurinkovoimalla ja on täällä aurinkosähköäkin tuottavia värkkejä katoilla. Taloja on lisäeristelty, sisäseiniin hieman eristystä tai ulkovuoraus uusiksi ja samalla eristystä. Kaikki tämä ihan vapaaehtoisesti ja omalla rahalla. Piha on monelle asukille ilon ja virkistyksen lähde – ja sen huomaa. Hienoja puutarhoja ja kiveyksiä. Ei täällä turhaan ole nykerretty. Monelle asukkaalle oma piha on kovin rakas, sitä jättäisi. Hoivakodistakin moni käy retkellä vahassa talossaan, tai pihassa muistelemassa vanhoja.

Nyt sitten eu on ajamassa asukkaat kotoaan, kuin stalin ja molotov konsaan.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle, vieraalle, Ano1:lle, Vasarahammerille, Pauli Vahteralle, Catilinalle, Ano2:lle, Terho Hämeenkorvelle, Raksaäijälle, Puupääukolle, Qroquius Kadille, Ano3:lle, Huru-ukolle ja Historixille & kiitos kommenteistanne ja hyvistä lisäyksistä.

Niin kuin Historix totesi, kansa saa sitä mitä tilaa. Olen aivan varma siitä että 80 prosenttia suomalaisista ei kannata tätä mielettömyyttä mutta se sama 80 prosenttia äänestyskäyttäytymisellään varmistaa että se jatkuu.

Vahteran Paulin kirjoituksen kannattaa kaikkien ehdottomasti lukea. Löytyy blogin sivupalkista.

Vieraalle: Arvasin että noin käy koska kyseinen naikkonen on ns. hyvien puolella. Sinänsä näitä mielenpahoittamisjuttuja ei kannattaisi kerta toisensa jälkeen käydä käräjien kautta. Se on uskomatonta ajan ja rahan haaskausta.

MikkoK kirjoitti...

“Sinänsä näitä mielenpahoittamisjuttuja ei kannattaisi kerta toisensa jälkeen käydä käräjien kautta. Se on uskomatonta ajan ja rahan haaskausta.”

Onhan tuo äkkiseltään ajateltuna haaskausta, mutta Lokan oikeudenkäynnit Vehkoota vastaan ovat olleet tärkeitä periaatteellisesti. Sitä paitsi pikku juttu olikin lopulta iso juttu, sillä Vehkoo on uhriutunut vuosia satojen miljoonien budjetilla toimivan valtamedian täydellä tuella ilman, että vihapuheen varsinainen uhri Lokka on saanut suunvuoroa valtamediassa. Tuo täydellinen puolueellisuus osoitti valtamedian mädännäisyyden, vastuuttomuuden ja epäluotettavuuden.

Lokka oli kuuliainen kansalainen, sillä hän noudatti poliisin ohjetta tehdessään rikosilmoituksen. Asian alleviivaamiseksi opetusministeriö teki oikein opetusvideon, jossa poliittista poliisia näyttelevä Martti Suosalo esitti vakavalla ilmeellä, että jos havaitset vihapuhetta, ilmoita siitä poliisille.

Korkeimman oikeuden päätös osoitti, että laki on kaikille sama, mutta tuomiot vaihtelevat (vaikka muka ketään ei saa syrjiä poliittisen mielipiteen, bla bla bla..., vuoksi). Saman testin teki vuosia sitten Halla-aho ja samoin tuloksin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, MikkoK. Tuo on sinänsä totta ja osoittaa että laki ei ole kaikille sama. Mutta itse touhua ei olisi pitänyt koskaan aloittaakaan. Oltaisi vaan soitettu poskea ja vastattu poskensoitolla.

Laitetaanpa se Suosalon rimanalitus vielä linkkinä. Ja onhan mukana myös übermokuttaja Krista Kosonen:

https://www.youtube.com/watch?v=RvOw1kzX0h4

Anonyymi kirjoitti...

Kiuru livertää että kapakat kiinni, ja mitä tekee entinen osuuskauppaväki? No ostelee näitä konkkaan menneitä yksityisiä kapakoita. Eli kuten turkkulainen monialalatuohuilija sanoo ossuuskauppaväellä (tradeka) on ostohousut jaloissa. Ja juu, ei na omilla housuilla ostopöytään istu. Demariministerin pöksyillä ne istuu.
Sama kuntosalien kohdalla, iso kansainvälinen ketju tarjoutuu "pelestamaan" hallituksen/avien ahtaalle ajamat kuntosalit.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Niin sitä mun piti, että demariministerin pikkareilla...
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Joo, tässä tapetaan pienyrittäjiä ja isompi demariveroinen ketju ostaa ne itselleen.

Anonyymi kirjoitti...

Vasarahammer tekee oikeat johtopäätökset. Siihen ollaan menossa. Ihmisten vaivalla hankkimat omaisuudet ryöstetään. On kyllä ryöstetty ennenkin. Konstilistalla ovat olleet inflaatio ja korko, myös sodat. Ovat ilmeisesti liian hitaita konsteja kun uusia on kehitelty. Niitä ovat "pandemiat", "ilmastonmuutos" ja väestönsiirrot kehitysmaista. Noilla saadaan valtiot velkaantumaan korviaan myöten mutta meidän velkaahan ne ovat kaikki. Ronald Bernard hollantilainen tietää miten omaisuudet viedään. Konstit hän on kertonut mutta ketkä ryöstävät, ei voi kertoa. Se kävisi hengen päälle.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, en ihmettelisi yhtään vaikka, Restelin esimerkkiä noudattaen, nuo tulevaisuudessa häämöttävät energiaremontit laitettaisiin niin monen lupakortin ja pätevyyskurssin taakse ettei pienemmillä rakennusyhtiöillä ole niihin mitään jalansijaa. Sen jälkeen isot voivat vapaasti sopia listahinnat eri operaatioille ja kassa kilisee. Pienemmät yhtiöt ovat nyt jo käytännössä isojen alihankkijoina kun erilaiset vakuus yms. maksut ovat sitä luokkaa että niillä hoidetaan pienet pois tarjoamasta merkittävämpiä projekteja.

t.Puupääukko

Qroquius Kad kirjoitti...

Eipä tässä voi kuin äänestää ja se on nyt tehty täällä Radanvarsikaupungissa.

Valittavana oli joko viisaaksi ja oikeamieliseksi naiseksi tunnettu PS:n kansanedustaja ja Radanvarsikaupungin valtuutettu sekä kaksi miestä.
Jätin ensinmainitun pois laskuistani, koska hänellä tuskin aika riittäisi kolmanteeen luottamustehtävään.

Kaksi muuta olivat Radanvarsikaupungin PS:n johtaja sekä hänen etelänaapurikaupunkinsa kollega. Valitsin ensinmainitun Kotikylän Poikana, vaikka en hänestä paljoa tiedäkään.
Hän kuitenkin vastustaa himmeleiden rakentelua, vaatien maakuntaliittoja yhdistettäviksi tuleviin sote-alueisiin.

Näillä mennään. Käykäähän toki uurnilla tekin, vaikka turhalta tuntuisikin;
Pahojen voittoon riittää vain, etteivät Hyvät tee mitään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Puupääukolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Tämä on valitettava kehityssuunta. ”Et omista mitään ja olet onnellinen”.

Puupääukko: Tämähän on jo osittain alkanut. Se korttiläjä haittaa nimenomaan pienyrityksiä.

Qroquius Kad: Totta. Vaikka tää tuntuukin epätoivoiselta niin muutakaan keinoa meillä ei ole.