tiistai 4. tammikuuta 2022

KEHITTÄMISPÄÄLLIKKÖ

Radanvarsikaupunki, vain hieman tuonnempana…

Radanvarsikaupungin kehittämispäällikkö Annilirpetta Öykkäreinen istui viihtyisässä toimistossaan ja oli tyytyväinen elämäänsä ja uraansa. Hän oli aikanaan valmistunut Tampereen Yliopistosta yhteiskuntateologian maisteriksi gradunaan ”heteromelankolian analyysi kunnallispoliittisesta näkökulmasta” ja se takasi hänelle kehittämispäällikön toimen Radanvarsikaupungissa johon yhdistettiin kaikki Radanvarsimaakunnan kunnat. Joka pakkotoimenpide sai aikaan luonnollisesti pari uutta hallintohimmelin kerrosta. Hänet valittiin tehtäväänsä SDP:n ehdokkaana.

Hänellä oli alaisinaan apulaiskehittämispäällikkö, avustava apulaiskehittämispäällikkö, kehittämiskontrollivalvoja, sihteeri sekä neljä määräaikaista projektikoordinaattoria joille kehitettiin aina uusi peruste jatkaa määräaikaista tointaan. Annilirpetta oli ollut työssään aktiivinen ja hän oli kuluneen kahdeksan vuoden aikana jonka hän oli toimessaan ollut kehittänyt Radanvarsikaupungin työntekijöille huomattavan määrän erilaisia pakollisia kehitysprojekteja mm. erilaisissa laadunvalvonta- kirjaamis- ja laadunvalvonnan kirjaamisen kirjaamisenvalvontaprojekteissa.

Lisäksi hän oli luonnollisesti kehittänyt pakollisia monikulttuurisuuden ymmärtämis- ja hyväksymisprojekteja. Vaikka moni suorittavan tahon työntekijä oli valittanut projekteja turhina ja sanonut niiden vievän aikaa pois varsinaisesta työstä oli projektien määrä saanut Radanvarsikaupungille aikaan maineen Suomen positiivisimmin monikulttuurisuuteen suhtautuvana kaupunkina. Erityisesti Ylipormestarinna Ripuletta Lääkkänen-Ölögözögly piti näitä projekteja elintärkeänä kaupungin maineelle. Ja muullahan ei itse asiassa ollut niin väliä.

Uusin projekti oli projektikoordinaattori Rosetta Lätäkköisen kirjaamisprojekti joka pohjautui valkoisen ylivallan vastustamiseen. Valkoista ylivaltaa tuli vastustaa aina ka Annilirpetta henkilökuntineen teki pakollisen BLM-polvistumisen aina työvuoronsa alussa. Rosettan idea oli hieno. Normaali kaupungin A4-sisälsi mustaa tekstiä valkoisella alustalla eli oli siis pääosin valkoinen. Rosetta Lätäkköisen ehdotuksen – jota Annilirpetta puolsi ja joka menisi vihervasemmistoisessa valtuustossa läpi – kaikki asiakirjat olisivat jatkossa puoliksi valkoisella pohjalla olevaa mustaa tekstiä ja puoliksi mustalla pohjalla olevaa valkoista tekstiä. Annilirpetta oli ehdottanut että osa tekstistä olisi myös LGBTQTiiTyy-hengessä sateenkaaren väristä mutta kaupungin ATK-spesialistit olivat sanoneet että se saattaisi aiheuttaa osalle ihmisiä migreenioireita.

Niiden ATK-spesialistien kanssa Annilirpetta oli ollut aikaisemminkin tukkanuottasilla. Hän oli saanut aikaiseksi sen, että Radanvarsikaupunki oli ottanut käyttöön Communis-henkilöstönhallintaohjelman. ATK-miehet olivat todenneet että ohjelma on lyöty kasaan vanhoista ja toisiinsa sopimattomista palikoista ja se sisälsi suuren määrän bugeja joita ei voinut korjata kuin ohjelman myyneen Notsoworth-yhtiön korjausohjelmilla jotka maksoivat ihan helvetisti. Sanoivat, että ne bugit olivat siellä ihan tarkoituksella. Ne tekisivät kaupungista lypsylehmän.

Annilirpetta muisti kun hän oli keskustellut kyseisen Notsoworth-yhtiön lobbarin kanssa ja mielsi tehneensä oikean ratkaisun. Lobbari oli todennut että kyseinen ohjelma on kunnallishallintoon välttämätön ja sen hankkimisessa on kiire sillä jos Radanvarsikaupunki hankkii sen nyt, niin se saa sen 53 miljoonan euron hintaan. Myöhemmässä vaiheessa ohjelma maksaisi 87 miljoonaa. ATK-miehet olivat sanoneet että sanat ”välttämätön” ja ”kiire” ovat tyylipuhtaita kusetuksen merkkejä mutta Annilirpetta oli todennut että ne tyypit jotka asiasta ehkä jotain tietävät eivät perkele tule neuvomaan korkeammalla tittelillä olevaa tyyppiä joka asiasta päättävät. Joku järjestys se pitää sentään olla. Niinpä Communis-ohjelma tuli kaupungin käyttöön.

Erityisen ylpeä Annilirpetta oli Radanvarsikaupungissa tekemistään organisaatiouudistuksista. Hän oli suunnitellut ja toteuttanut niitä kahdeksan vuoden aikana jo kaksi. Olihan hän toki kohdannut vastarintaa eli väitteitä siitä miksi toimivaa tulee muuttaa. Että kun yhteen oppii niin se muutetaan ja sitten kun siihen alkaa oppia niin se muutetaan taas. Onko tämä muutosta muutoksen takia? Mutta hän oli onnistunut tyrmäämään vastarinnan lauseillaan:

- Ettekö te ymmärrä, että uudistus tarkoittaa kehitystä ja kehitys tarkoittaa edistystä? Kuka teistä uskaltaa vastustaa edistystä? Ja edistykseen tarvittavia uusia, välttämättömiä projektikoordinaattoreita?

Pääosin Annilirpetta oli saanut olla toimistossaan rauhassa. Suorittavalla taholla kuulemma sanottiin että häntä ei pidä häiritä koska muuten hän saa piruuttaan uusia ideoita. Ja akateemisen suojatyöläisen saama ideahan oli yksi karmeimmista asioista joita julkisella sektorilla oli. Ne kun pantiin täytäntöön vaikka väkisin. Mutta hiljattain Annilirpettaa oli häiritty. Hänen luonaan oli käynyt delegaatio. Suorittavalta taholta. Joka tiesi, että varsinainen Ylipormestarinna Ripuletta Lääkkänen-Ölögözögly keskittyi lähinnä paistattelemaan mediassa joten Annilirpetalla oli suuri valta. Delegaatio totesi:

- Julkinen sektori on perustettu tarjoamaan kansalaisille tiettyjä välttämättömiä peruspalveluja. Radanvarsikaupungissa tämä perustehtävä on unohdettu – ehkä jopa tarkoituksella – sillä kaupungin resurssit menevät lähinnä hallinnossa toimivien akateemisten suojatyöläisten palkkaamiseen ja suorittavalta taholta vähennetään koko ajan. Koska nämä akateemiset suojatyöntekijät ovat lähinnä tarpeettomia ja haitallisia hölynpölytyöntekijöitä, niin kaupungin tulee alkaa hyvin vakavasti harkita, mihin se priorisoi.

Annilirpetta totesi että hän ottaa asiasta selvää ja käski delegaation poistumaan. Itsekseen hän mietti että perkelettäkö nuo työmuurahaiset tulivat häntä häiritsemään. Hän oli mennyt nuorena tyttönä suoraan lukiosta yliopistoon ja siitä kehittämispäällikön tehtäväänsä. Ei hän tuntenut suorittavaa tahoa vaikka niitä haalaripellejä oli joskus nähnytkin. Hänen ajatuksensa työstä oli juuri sitä, mitä hän parhaillaan teki. Hän teki juuri oikeaa työtä. Sitä, minkä hän oli oppinut työksi mieltämään. Ei hän muuta työtä edes tuntenut. Hän kuitenkin päätti, että kaupungille täytyy palkata kaksi uutta yhteiskuntateologista projektikoordinaattoria jotka saisivat tehtäväkseen selvittää, kuinka suorittava taso toimisi tehokkaammin olemassa olevilla resursseilla. Epäilemättä suorittava taso tarvitsisi lisää asiantuntijoitten antamaa kurssitusta.

Ja Annilirpetta oli loukkaantunut. Hänkö tarpeeton? Hänkö haittatyöntekijä? Hänkö hölynpölytyöntekijä? Hänkö suojatyöntekijä? Helvetti. Hänhän oli sentään yhteiskuntateologian maisteri ja kehittämispäällikkö. Jos oppiarvolla ja tittelillä ei ansaitse kunnioitusta niin millä sitten?

Kiitos inspiraatiosta sekä Jaska Brownille että PT-medialle.


28 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä Ykä, kirjoitus on niin napakymppi. Nauratti vaikka itkeä pitäisi, niin totta tuo on julkisella, ollut jo yli kolmekymmentä vuotta, ainakin. 90-luvulla tuota mallia tuotiin yksityisellekin. Lieneekö vielä siellä voimissaan, en tiedä. Kotimaan hommissa kun en ollut enää jälkeen 90-luvun suuren suomalaisen laman. Muualla siitä ei tiedetty, ei puhuttu ja nyt olen jo eläkkeellä.

Esimerkkejähän on pilvin pimein. Viimeksi taisi puhjeta paise VTV'ssä. Vai puhkesiko? Jos siellä tapahtui järkiintyminen sen soisi laajenevan muuallekin julkiselle. Eihän se ole ainoa virasto jossa on yliviikarointia. Hakusanalla valtuutettu löytyy jo aika monta. Virasto hakusanaa ei viitsi edes kokeilla. Vielä iltapäivällä lenkillä käydessä saa kahlata lumessa vaikka kartan mukaan siinä pitäisi olla kevyen liikenteen väylä. Olisiko yksi esimerkki töiden "priorisoinnista".

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, vähän jäi auki oliko kyse fiktiokirjoituksesta vai onko Ykällä ollut pääsy jonkun kunnan/virston vuosikertomukseen joka vaan esitetty yhden henkilön näkökulmasta. Joka tapauksessa aiheesta tuskin pystyy kovin paljon liioittelemaan, sen verran kovaa vauhtia todellisuus painelee edellä.

t.Puupääukko

Anonyymi kirjoitti...

Herkullista tekstiä ja niin tuttua tarinaa, kun itsekin on ollut isossa valtion virastossa töissä. Joutavan tuntuinen humppa lisääntyi vuosi vuodelta ja monen uuden virkamiehen ja varsinkin -naisen työnkuva meni yli niin, ettei hilsekään pölähtänyt, mutta kaikissa toistui sana ”kehittäminen”. Ehkä johtajien imagoa ja palkkapussia pullistaa se, paljonko hänellä on alaisia. Ja täytyyhän yliopistoista yhteiskunnallisista tiedekunnista valmistuva porukka, joilla ei ole mitään varsinaista ammattitaitoa, jotenkin työllistää, ettei paljastuisi se, kuinka vääristynyt koulutuspolitiikka meillä on. Tosin huutava työvoimapula (?) taitaa olla jo osoituksena siitä; käytännön sekä korkean osaamisen ammatteihin (niihin, joihin houkutellaan nyt väkeä ulkomailta) ei ole enää tekijöitä. Jos sitten työhalut puuttuvat ja kotona tienaa paremmin, niin yhteiskunta rientää apuun. Eilen oli Iltalehdessä juttu jostakin Amandasta, joka saa Kelalta tukia 5000 euroa kuukaudessa, mutta juttu oli tietysti maksumuurin takana, joten sitä ei päässyt lukemaan. Oli miten oli, mutta panee miettimään, kauanko tällainen yhteiskunta pysyy pystyssä!


Rouva Ano

Catilina kirjoitti...

On terävä oivallus ja huomio, että huoneliha tosiaankin aivan vilpittömästi uskoo olevansa työssä, vieläpä usein tärkeässä ja välttämättömässä. Onhan se hyvin palkattua, ja siitä saa fiat-rahaa ihan kivasti.

Anonyymi kirjoitti...

Huomattu on että nykyään ruuvin ruuvaamiseen tarvitaan sen seittemän näpyttelijää ja sitten vittuillaan sille varsinaiselle ruuvajalle kun se ruuvi on toisella puolella kylää missä sen pitäs olla. Byrokratian piti alunpitäen helpottaa toimjntaa. Nykyään se jarruttaa.
Ihmettelijä.

Qroquius Kad kirjoitti...

Suomalaisten tittelintarve vaikuttaisi olevan Suuriruhtinaskunnan ajoilta periytyvää:

https://fi.wikisource.org/wiki/Arvoj%C3%A4rjestys_Suomen_Suuriruhtinaanmaalle_1860

Tarve kattaa niin ahnaan tittelinkipeyden kuin suunnattoman tarpeen perustaa lisää tarpeettomia titteleitä sekä kouristuksenomaisen pakon kumartaa titteleitä:
"Kyllä se tietää, jolla Virka on, koska kelle Herra Zebaoth antaa viran, sille hän antaa myös Järjen!"

Siksi suomalaiset antavat covid-pappien simputtaa itseään ja pyytävät lisää sekä ihailevat Manna Sariinia parhaana pääministerinä tuhanteen vuoteen.
Samasta syystä täällä ei nähdä kapinoita eikä kansannousuja. Ei edes mellakoita.

Emmehän me edes äänestä.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo PT-median juttu oli jälleen osoitus, että humanistisia tieteitä ja hölynpölyä on mahdotonta erottaa mitenkään toisistaan. Sokalin jäynä, anyone?

Ainoastaan luonnontieteet, lääketiede, biologia, kauppatieteet ja insinööritieteet ovat todellisia tieteitä, kaikki muu on enemmän tai vähemmän selitteläätiötä.

Anonyymi kirjoitti...

Amandalla on kahdeksan lasta, joista osa vammaisia. Sikäli nuo tuet ovat ymmärrettäviä. Mutta jossain kohden pitäisi ymmärtää panna putket poikki.

Qroquius Kad kirjoitti...

Amanda, 33, on yksinhuoltaja jolla on kahdeksan mukulaa. Kaikki alle 13-vuotiaita, ja (suurin?) osa vammaisia. Viimeisin syntyi joulukuussa.
Pelkäänpä pahoin isiä olevan melkein yhtä monta, eikä yksikään liene mukana kuvioissa. Mahtaneeko Mandi itsekään tietää kaikkia.

Joku voisi puhua kannustinloukun sijaan pentutehtailusta.

Anonyymi kirjoitti...

eCommunis on tätä päivää, uusi innovatiivinen ohjelmisto.

eCommunis on edullinen, vuoden sopimuksella hinta on vain 30;- per peruskäyttäjä per kuukausi. Ylläpitosopimus on sekin edullinen, vain 10 000,- vuosi per palvelimen suoritinydin – yksi päivitys sisältyy hintaan!
Ylläpitosopimukseen sisältyy tunnusten luonti ja ylläpito, vain 100;- luonti tai poisto. 50;- / kuukausi normaali hallinta.

eCommunis tuottaa kätevästi erilaisia raportteja ja tilastoja, oikeudet raporttien ja tilastojen ajamisen saa tilaamalla raportointikäyttäjän oikeudet, vain 50;- per kuukausi. Ja 10;- per ajo. Tietojen syöttämiseen riittää eTallentaja-oikeuksien tilaaminen, vain 100;- per käyttäjä per kuukausi. EcommunisPremiumraportointikäyttäjä 500;- kuukausi, PremiumeTallentaja 1000;- kuukausi.

Työasemaohjelman lisenssi vain 500:- asennettu työasema, asennuspalvelu 800;- / tunti. Android sovellus vain 50;- sovelluskaupassa ja lisenssi 95;- per kuukausi.

Oy eCommunis Ab järjestää koulutusta, tarvittaessa räätälöitynä juuri Sinun tarpeisiisi. Tallinnassa tai Marianhaminassa – huom. taxfree käytettävissä. Hinnat alkaen 1000;- päivä.

Näin pitää hinnoitella. Jokaiselle työtekijälle pitää luoda tunnus ja ostaa lisenssi vuodeksi. Myös keikkatyöntekijöille.

Pyssymies

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Onkohan Amandalla jo koko Tikkurilan värikartta ruskean eri sävyin? Oli miten oli niin kyseisen yh-mamin pentutehtailua ei pitäisi tukea yhteiskunnan varoilla.

t.Puupääukko

Anonyymi kirjoitti...

Terve! Kun mietitään, paljonko näitä sellaiset vajaat 70 000 " tienaavia " on jo nyt, niin laittaa kysymään, mikä htin idioottilandia Suomi on? Tai kyllähän se on tiedetty. Olen varma, ettei kantiksille tuollaisia maksella. Tai mitä minä tiedän. Ongelmahan on väestönräjähdys. Ja ruotsi sekä Suomi kannustavat hulppeilla tuilla näitä lisääntymään sekä loppujen lopuksi valloittamaan ideologiallaan koko prkl:n Skandinavian. 30 vuotta, niin onko silloin uudet isännät? Vai peräti aikaisemmin?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Puupääukolle, Rouva Anolle, Catilinalle, Ihmettelijälle, Qroquius Kadille, Ano2:lle, Ano3:lle, Pyssymiehelle ja Ano4:lle & kiitos kommenteistanne. Silloin kauan sitten kun itse kirjoitin ylioppilaaksi oli Suomessa jo ajattelukanta että mitä enemmän maistereita, sen paremmin maassa pyyhkii. Ja sama linjahan jatkuu. Oliko se peräi 60 pinnaa ikäluokasta jolle pitäisi sorvata akateeminen koulutus? Paljonko Suomessa on noita hölynpölytyöntekijöitä? En usko, että sata tuhatta riittää. Ja laskekaapa piruuttanne mitä heidän palkkaamisensa vuodessa kustantaa.

Tuohon toiseen asiaan en ota sen kummemmin kantaa kun olen nähnyt vain otsikon. Sen voin tietysti työn puolesta sanoa että Suomessahan on jo kolmannen polven sosiaalihuollon pysyväiselättejä. Siis ihan suomalaisia sellaisia.

Anonyymi kirjoitti...

Kun suomessa on paljon huostaanottoja, eli lapset valtiolle. Näin kärjistäen. Olen perehtynyt asiaan, koska itse olin hetken lasun " asiakkaana " järkyttävän tragedian seurauksena toisen liiton myötä. Esim varatuomari Ikonen( lokakuun liike ) , on erittäin kriittinen nykysysteemiä kohtaan. Hän kritisoi aiheetomista huostaanotoista yhteiskuntaa. Tulisiko halvemmaksi sen sijaan tukea perheitä kriisin tullessa, eikä heti uhkailla huostaanotoista, mikä estää perheitä hakemassa apua? Siinäpä kysymys.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Tere kaikille ! Ykä ei petä - taas illan ratoksi taattua tavaraa:-)))
Mutta aiheeseen liittyen:Taannoiselta alaltani: Kun 70-luvulla tämä "kehittäminen" lähti valtiolla ja kunnilla laukkaan, niin samaan syssyyn hyppäsi myös kirkko. Kun aloitin -72, niin kirkko oli vielä KIRKKO. Kun lopetin 2000-luvun alussa, niin se oli valtion uskonnonhuoltolaitos (ennen murjaaniaaltoa!).

Joppos123 kirjoitti...

Amanda on sisäistänyt vanhan sanonnan " ei järvi soutamalla kulu" vähän liiankin syvällisesti. Ei taida raukkaparka käydä ihan joka pytyllä.
Kyllähän se on liksoille päässyt ihan vaan makaamalla selällään ja porsimalla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Terho Hämeenkorvelle ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Valtaosa huostaanostoista on sinänsä tarpeellisia mutta turhia tehdään. Siitä Ikosesta en ole kovin innostunut sillä asia on muuttunut hänelle aikaa sitten sellaiseksi pakkomielteeksi että hänen mielestään joka ainoa huostaanotto on vain mielivaltaa.

Terho: Kiitokset. Ja joo, kirkko on nykyisin maallinen monikultturistis-feministis-yleisperversiolaitos. Itse erosin siitä jo yli kolmekymmentä vuotta sitten.

Joppos123: Kommentoin tuohon jo ylempänä. Sinänsä harmi että juttu on maksumuurin takana.

Qroquius Kad kirjoitti...

Paperiversiossa Mandi vielä valittelee, ettei tuista jää paljon mitään kouraan, kun mukuloiden tarpeet vievät kaiken. Mandi suunnitteleekin läksivänsä töihin vanhustenhoitoon lapsiarjen tasapainottamiseksi.
Mahtaneeko tälläkään kertaa onnistua, jos yhdeksäs putkahtaa maailmaan syyskuussa?

Anonyymi kirjoitti...

Viisainta olisi kyllä maksaa yliviikareille ja muille vastaaville ylemmille virkamiehille siitä, että eivät tekisi palkkansa eteen mitään. Kyllä se sonta sieltä valuu aina lahkeeseen asti kuten intissä. Perustyöläinen, kuten opettaja, saisi huokaista helpotuksesta, ettei sieltä tulisi taas uutta pökälettä entisten kiusaksi. Opetushallituksen päällepäsmärit eivät suunnittelisi esim. lasten osallistamista pride-kulkueisiin tai kuinka terveystiedossa voitaisiin käydä kaikki 38 sukupuolta läpi jne.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Tapsalle vaan & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Niin kuin totesin, en ole nähnyt tuosta kuin otsikon. Sinänsä jos naisella on raskaus jatkuva olotila niin saattaa aikanaan tulla aika pirunmoiset vaihdevuodet.

Tapsa vaan: Totta joo. Tietysti fiksuinta olisi lopettaa kaikki nuo turhat virat.

Anonyymi kirjoitti...

”kaikki asiakirjat olisivat jatkossa puoliksi valkoisella pohjalla olevaa mustaa tekstiä ja puoliksi mustalla pohjalla olevaa valkoista tekstiä”

Vaihteeksi kieli pois poskesta. Tämä ehdotus olisi helppo ampua alas. Hiilijalanjälki – taikasana tappaa tämän ehdotuksen. Kas, mustalla pohjalla olevaa valkoinen teksti vie mustetta, sähköä ja rahaa ihan helevetisti. Paljon vähempikin säästö on muuttanut tulostuskäytäntöjä. Muuan muassa kirjasinleikkaus – siis fontti voi säästää tai tuhlata tuhansiä euroja vuodessa. Siis tulostetaanko 11 vai 12 pisteen kokoista. Esimerkiksi Courier sai yhdesta kylästä häädön, tasavälinen fontti tuhlasi paperia, arkille mahtui Times New Romanilla printattua tekstiä enemmän. Myös semmoisia fontteja on myynnissä jotka vievät vähemmän mustetta. Harmaampia fonttejakin löytyy, siis säästöfontteja.

Yksi monivuotinen lempiprojektini on papereille tulostamisen lopettaminen, Vain sähköiseen muotoon, sähköiseen asiakirjahallintaan, nettiin, spostiin tai spostin liitteeksi asiakirjat. CTR-näyttöjen häviäminen litteiden näyttöjen tietä teki näytöstä paperia paremman tavan lukea.

On sähköisellä asiakirjalla muitakin etuja, esimerkiksi Keskussairaalan paternoster-asikirja arkisto oli monta metriä leveä, useamman keroksen korkuinen. Ja kovalevy, johon se olisi mahtunut mahtuu rintataskuun nykyään. No, aikoinaan se oli hieman jääkaappipakastinta vauraampi kaappi ja hintaakin oli lottopotin verran. Mutta kehitys on kehittynyt.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Suomessa on maan tapa, ettei tarpeetonta virkamiestä saada pihalle millään. Ja kun palkka - asema -on taarpeksi korkea, pitää palkata alaisia ja avustajia lauma. Joita niitäkään ei saada millään pihalle. Ja kun tarpeettoman martelan pierijän avustaja on ollut tarpeeksi kauan virassa, pitää se tietenkin ylentää ja sille palkata avustajia.

Virkakuntaa pitää vähentää, vaikka riviin ja luku kahteen, kolikonheitto ja näkemiin. No, kohta kansainvälinen valuuttarahasto hoitaa homman.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies.

Viesti1: Joo näin varmaan on. Minä muuten käytän sitä Times New Romania.

Viesti2: Juuri näin.

Anonyymi kirjoitti...

Vauva-lehden mukaan Mandin lapsilla on neljä eri isää. Ihonväriä ei mainittu.

Kirjoitin eräällä keskustelupalstalla, miksei maailman kulttuureissa ole matriarkaatteja. Tämä Amandan tapaus valaisee sitä erinomaisesti: naisvalta merkitsee yksinhuoltajuutta (yksikään tolkullinen mies ei elätä muiden kersoja) ja yksinhuoltajuus merkitsee köyhyyttä - matriarkaatti on köyhyyden perhemalli, ja matriarkaaliset yhteiskunnat ovat tuomittuja ikuiseen köyhyyteen.

Me kauhistelemme lestadiolaisten lapsilaumoja, mutta suhtaudumme Amandoihin mairealla myötämielisyydellä. Miksi? Aika moni lestaäitikin on aivan itse halunnut muksunsa - kun lapsia on riittävän monta, ne kasvattavat toinen toisensa.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Kun ihmiset nykymaailmassa eivät enää kasva aikuiseen autonomiaan, eikä keskuudessamme ole enää terveitä toimijasubjekteja, pelkkä oloisuus riittää -- tai siitä tulee jopa se tavoiteltava ja arvokas asia. Suorittavasta työstä pyritään pääsemään irti, palaveerataan, koordinoidaan, motivoidutaan. Verbalisaatiot korvaavat toiminnan.

Eric Fromm mainitsi yhdessä kirjassaan, että kielestämme ovat katoamassa verbit -- ne korvataan joko verbien substantivoiduilla muodoilla tai käytetään vain substantiiveja. Sitä sanaa kannattaa maistella suussaan -- "substanssi". Ihmiset ovat nykyään aika lailla pelkkää substanssia, verbit ja päämäärärationaalinen toiminta katoavat maailmasta.

Siitä syntyy se "oloisuuden", "identiteettien", "hyvien tyyppien" jne, maailma, jossa asiahallinta katoaa ja "asiat alkavat vain tapahtua", kuten myös kaikissa totalitarismeissa tapahtuu. Siksi esimerkiksi sisäministeriön selvitykset koskien sitä, miten maassa laittomasti oleskeleville "turvapaikanhakijoille" voitaisiin saada järjestettyä oleskeluluvat, ovat niin sanomattoman oireellisia ja vaarallisia. Nykyisin ei ministeriöissä enää tarvitse välittää muusta kuin siitä että asiaa pidetään esillä ja käännellään papereilla -- ennen pitkää ne kuin itsestään muuttuvat lainvoimaisiksi.

Tajunnallista taantumaahan se merkitsee. Mitä enemmän pelkästään diskuteerataan, sitä vähemmän millään on enää kosketusta todellisuuteen. Se on hyvä asia niille, joilla todellisuudentajua ei lähtökohtaisestikaan ole.

Muuten, tuo tarinahan on myös Huxleyn "Uljaan uuden maailman" idea.

Anonyymi kirjoitti...

Ja hei hulinaa ja muorin päätä seinään! Se on alkanut. Sähköpostiin pamahti tiedot noin kymmenestä SOTEen liittyvästä koordinaattori/suunnittelijatehtävästä. Tieto tuli minulle, koska kuulun potentiaalisiin hakijoihin. Määräaikaisia pestejä kaikki, kuten autovero!! Eli himmeli lähtee tekeytymään heti, ja tämä on tietysti vasta alkua. Suojatyöpaikkojen lukumäärä tulee olemaan ennennäkemätön. Paikallislehdessä yksi perussuomalaisten maakuntaehdokas ennusti, että kolmen vuoden päästä alkaa pudotuspeli: silloin selviää, kuka pitää palvelunsa ja keneltä ne viedään. Tämä on vuorenvarmaa, koska raha ei muuten riitä mihinkään (eikä se riitä sittenkään, vaan velkaasirkus jatkuu).
PS-lehdenjakaja

Tinahattu kirjoitti...

Lestadiolaisilla ei ole huolta väestönkasvusta. Pirttiviljemää edistetään Afrikkaa myöten.
Kartan mukaan olen kotoisin vankimmalta lestadiolaisalueelta oulunläänistä. En kuitenkan ollut heistä ollenkaan tietoinen nuoruudessani. Kommunisteja, kirkkoihmisiä, jehovantodistajia tiesin olevan mutta en lestoja. Nuoruuteni synkkää tietämättömyyttä.
_________________

Omat polut © – etnisten vanhoillislestadiolaisten kertomuksia ja kokemuksia

12 syyskuun, 2014 · 11:52
Lestadiolaiset vievät ehkäisykielto-oppia Länsi-Afrikan naisille
https://freepathways.wordpress.com/2014/09/12/ehkaisykielto-koyhille/

Vanhoillislestadiolaiset ovat päättäneet vahvistaa lähetystyötään Länsi-Afrikan maissa,  erityisesti Togossa, Kongossa, Senegalissa, Gambiassa ja Ghanassa. Lestadiolaisten lähetystyön tavoitteena  on saada paikalliset ihmiset kääntymään vanhoillislestadiolaisiksi sekä sitoutumaan olemaan käyttämättä raskauden ehkäisyä. Ehkäisykielto on yksi olennaisimmista vanhoillislestadiolaisuuden opinkappaleista.

SRK:n johtokunta ja sen sisarjärjestö Yhdysvalloissa, LLC (Laestadian Lutheran Church), on päättänyt kohdistaa vanhoillislestadiolaisen liikkeen lähetystyön juuri näihin köyhimpiin Länsi-Afrikan maihin.


Tinahattu
( Puten uskollinen koira )

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Seppo Oikkoselle, PS-lehdenjakajalle ja Tinahatulle & kiitos kommenteistanne.

Ano & Tinahattu: Ja lestadiolaiset ovat harvemmin niitä sosiaalin pitkäaikaisasiakkaita.

Seppo: Kiitos lisäyksestä. Tuli jotenkin mieleen tämä kuva:

https://www.researchgate.net/profile/Phil-Taylor-6/publication/247734619/figure/fig1/AS:1058862559932416@1629463915093/Meetings-The-Practical-Alternative-to-Work.png

PS-lehdenjakaja: Ja tämähän ei taatusti ollut kenellekään kovin suuri yllätys.