tiistai 18. tammikuuta 2022

EGOLÖPÖÄ JA TOIVIOENERGIAA TANKKIIN

Samaan aikaan kun valtamedia ja poliittinen keskustelu on täynnä koronaa, koronaa & koronaa on hyvä muistuttaa että vihervasemmistolaisen hallituksemme ilmastokurjistusprojekti etenee täydellä vauhdilla. Ysivitonen bensa on monessa paikassa kivunnut kahteen euroon litralta ja dieselkin lähestyy sitä. Tästä saa kiittää verotusta joka pohjautuu vihervasemmistolaisen hallituksemme ilmastoutopiaan. Utopiaan, joka ei hyödytä kuin vihervasemmistolaista egoa mutta jonka seuraukset niin tavalliselle ihmiselle kuin elinkeinoelämälle ovat tuhoisat.

Kuinkas tämä projekti oikein määriteltiin? Valtamedian suosikkiprinsessamme Sanna Marinhan totesi sen jo marraskuussa 2020. Puhe löytyy linkissä olevasta videosta:

- Meidän tavoitteemme ei ole nostaa liikkumisen hintaa vaan tehdä siitä entistä päästöttömämpää, ja tässä esimerkiksi käyttövoimaratkaisut ovat yksi osa-alue, josta voidaan vähentää.

Eli paskapuhetta sillä maassa suurin osa ihmisistä liikkuu polttomoottoriautoilla eikä heillä ole varaa mihinkään muodikkaaseen sähköautoon. Muistutetaan että Suomessa ajetaan keskimäärin kolme tonnia maksavilla autoilla. Tarkoitus nimenomaan on nostaa liikkumien hintaa. Mutta eihän projekti suinkaan tähän jää:

- Kaupunkialueilla kaupungit ja asuinalueet suunnitellaan niin, että ne ovat kytköksissä paremmin työpaikkoihin ja palveluihin niin että liikkumisen tarpeet vähenevät ja samalla ihmisten elämänlaatu paranee.

Eli suomennettuna vihervasemmistolaisen mielestä ihmisen elämänlaatu paranee jos hänen on pakko muuttaa omasta rauhastaan johonkin kaupunkiin rakennettuun kanakoppiin. Ei sen vuoksi että sillä muuttamisella olisi mitään vaikutusta ilmastoon, koska Suomi hoitaa ilmastoasiansa maailman mittakaavalla muutenkin esimerkillisesti. Vaan sen takia että vihervasemmistolaisen elämänlaatu paranee, koska hän voi mieltää saaneensa aikaan jotain konkreettista. Katastrofaalista sellaista tosin mutta vihervasemmistolainen ei ole koskaan antanut reaalimaailman häiritä unelmiaan.

Mikä on tarinan opetus: Jos annat vihervasemmistolaisen määritellä elämänlaatusi niin se elämänlaatu varmasti heikkenee.

Muistakaapa äänestää. Joo, on totta että ei noissa vaaleissa bensan hinnasta päätetä. Mutta voi siellä sentään antaa signaalin Järjestelmäpuoluetta vastaan. Vähän niin kuin harjoituksena tulevia eduskuntavaaleja varten. Suomella kun ei ole varaa enää kovin moneen peräkkäiseen vihervasemmistolaiseen hallitukseen.

Ehkä tämänkin talon asukkaat paransivat elämänlaatuaan ja siirtyivät johonkin radanvarsikaupunkiin elämään ilmastovastuullista elämää.


36 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kaupunki asuminen on ekologista jos ei lasketa rakentamisessa tarvittavaa betonia. Betoni tarvitsee sementtiä. Sitä valmistetaan uusiutumattomasta kalkkikivestä jota tarvitaan n. 1,5 tonnia sementtitonnin valmistukseen. Lisäksi sementin valmistus kuluttaa runsaasti energiaa johtuen kalkkikiven käsittelyn korkeasta lämpötilasta (1450 astetta) ja hiilidioksidi päästöistä sementinvalmistus tuottaa Suomessa n. miljoona tonnia vuodessa. Maailmanlaajuisesti sementin valmistus on suurin yksittäinen ihmisen tuottama hiilidioksidin lähde.

Qroquius Kad kirjoitti...

Valtamedia ja poliittinen keskustelu on edelleen täynnä körinää, mutta sävy on jo selvästi muuttumassa lievempään päin ja ilmastohysteriaa alettu nostaa körinähysterian rinnalle.

Ei tässä enää kauaa mene, kun eliitti voi julistaa körinäepidemian kukistetuksi Suomen kaikkien aikojen parhaan hallituksen nerokkailla toimenpiteillä, jotka omaksutaan sellaisinaan ilmastohysterian työkaluiksi.

Körinähysteriassa on julistettu Kauhean Pahan tulevan ulkoapäin, ja vain ulkoapäin toimivat covid-papit ovat ulkoapäin suunnatuilla toimillaan voineet pelastaa Oikeinuskovat. Ilmastohysteriassa taas se muurahaiskansalainen saa kuulla olevansakin yksin se, joka Tuhoaa Maailman, mutta jos hän tekee itse kuten ilmastopapit häntä käskyttävät, hänen ansiostaan
Maailma Pelastuu.

Sekös hivelee suomalaisen kansanluonteen narsistisia piirteitä:
"Miepä se pelastinnii koko mualimmon, ko mie romutin aoton ja muutin omakotitalloistainj kuutijjjoon!"
Toisin päin se ei toimi:

se sama suomalainen ei koe syövyttävää katkeruutta saadessaan nähdä kuinka se entinen covid-pappi, nykyinen ilmastopappi saa rajoittamatta asua öljylämmitteisessä omakotitalossaan ja ajaa audibemarillaan.
Miten häntä voisi edes kadehtia;
hänhän on ilmastopappi, joka neuvoi Pyhät Riitit, jolla muurahaiskansalainen sai Ihan Itse pelastaa maailman?

Olen täysin vakuuttunut, että tämä systeemi otetaan käyttöön kesän kuluessa, ja ensi vuonna tähän aikaan se on jo puolisen vuotta toiminut täysillä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Kiitos lisäyksestä. Sinänsä se kaupunkiasuminen on totaalisen riippuvainen sille muualta syötetystä energiasta. Kakluunien aika kun on ohi. Olikos se muuten niin että aika moneen arabimaahan joudutaan tuomaan hiekkaa sementtiä varten kun niiden oma hiekka on liian hienojakoista?

Qroquius Kad: Jotain tuollaista varmaan yritetään mutta ei se kyllä omakotitaloasujille mene läpi. He kun osaavat katsoa lompakkoonsakin. Suomalaiset ovat kyllä hallintolampaita mutta eivät ihan totaalisen tyhmiä.

Qroquius Kad kirjoitti...

Eipä se kai monellekaan mene läpi, mutta heihin käytetään sitten koersiivista valtaresurssia eli voimaa.

Anonyymi kirjoitti...

Ilmasto haistattaa parastaikaa pitkät vihervasemmistolaisille. Heidi Hautala kuulemma kuuluu vihreiden "hoviin", joka määrittelee, mitä muut saavat ajatella.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Tapsalle vaan & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Ei voimaa vaan verotusta ja järjettömiä säädöksiä. Ja sama linja valitettavasti jatkunee 2023 - 2027.

Tapsa vaan: Vihreäthän määrittelevät varsin pitkälle hallituksen toiminnan. Tai oikeastaan sen määrittelee feministinen puolue jolla ei ole virallisesti yhtään kansanedustajaa.

Anonyymi kirjoitti...

"- Kaupunkialueilla kaupungit ja asuinalueet suunnitellaan niin, että ne ovat kytköksissä paremmin työpaikkoihin ja palveluihin niin että liikkumisen tarpeet vähenevät ja samalla ihmisten elämänlaatu paranee.

Eli suomennettuna vihervasemmistolaisen mielestä ihmisen elämänlaatu paranee jos hänen on pakko muuttaa omasta rauhastaan johonkin kaupunkiin rakennettuun kanakoppiin."

Tällaisen tulkinnan olet esittänyt useita kertoja ennenkin. Ja joka kerta mieleeni on tullut kysymys: oletko ymmärtänyt väärin – vai minäkö olen ymmärtänyt väärin? Vai molemmatko, mutta eri tavoin?

Olenko nähnyt mielessäni oleellisen eron siinä, missä Sinä et ole sellaista nähnyt, eivätkä toisaalta kenties myöskään vihreät? Oleellisen eron kaupunkeja ympäröivän hajanaisen esikaupunkialueen ja "oikean" tai "vasinaisen" maaseudun välillä? Ja kenties eron, jota ei pitäisikään tehdä?

Tuossa sitaatissahan puhutaan nimenomaan siitä, miten kaupunkialueilla asuinalueet suunnitellaan. "Varsinaisesta" maaseudusta ei siinä sanottu yhtään mitään.

Mikäli olen ymmärtänyt oikein, tässä ei siis ole kysymys siitä, että maaseudulla (siis "oikealla" maaseudulla, kaupunkien työssäkäyntialueen ulkopuolella) asuvien (ja siellä työtä tekevien tai esimerkiksi eläkeläisten) pitäisi muuttaa kaupunkeihin tai ainakaan, että siihen pitäisi pakottaa. Kysymys on vain siitä, miten asutuksen pitäisi sijoittua kaupunkien, tai kaupunkiseutujen ''sisällä''. Ja sielläkin lähinnä vain siitä, miten vastedes rakennettavat uudet asuintalot on sijoitettava, ei jo olevien purkamisesta tai autioittamisesta.
Jo tehdyille virheille ei enää mahda mitään. Mutta (jos siis ymmärsin oikein ja jos vihreiden mielipiteet tästä asiasta ovat edes jotakuinkin lähellä omiani) uusia kaupunkilaisille tarkoitettuja, kaupunkiseutuun kuuluvia asuntoalueita ei pitäisi (enää) rakentaa sellaisiin paikkoihin, joista työmatkat tulevat ylipitkiksi eikä kunnollista joukkoliikennettä voida ainakaan kohtuukustannuksin järjestää. Ja se elämänlaadun paraneminen saadaan aikaan sillä, että vältytään pitkiltä päivittäisiltä työmatkoilta, jotka sitä paitsi liiankin usein joudutaan ajamaan ruuhkissa.

Näin ajateltuna on vain hyvä, jos osa väestöstä asuu edelleen maaseudulla, kokonaan kaupunkiseutujen ulkopuolella (eikä käy töissä kaupungissa). Silläkin tavalla osittain vältytään rakentamasta kaupunkialueeseen kuuluvia asuntoja liian kauas kaupungin keskiosista.

Oletan, että puheesi "kanakopeista" viittaa asuntojen kokoon, ei niiden sijaintiin. Siitä tässä ei kuitenkaan ollenkaan ollut kysymys. Onhan kaupunkien keskusta-alueillakin ja ratojen varsillakin myös suuria asuntoja. Ja aikoihaanhan Helsingin seudulle rautateiden varsille syntyi ensin omakotialueita, joita monien asemien läheisyydessä on vieläkin, vasta paljon myöhemmin myös kerrostalolähiöitä.

Jos ja kun sellaisia hankalissa paikoissa olevia asuintaloja kuitenkin kaupunkiseuduillakin on, olisi toivottavaa, että niihin muuttaisivat ne, joiden on mahdollista tehdä etätöitä, sekä mahdollisesti esimerkiksi eläkeläiset, kun taas ne, joille etätyö ei ole mahdollista, muuttaisivat parempien joukkoliikenneyhteyksien ulottuville. Voidaanko kehitystä ohjata siihen suuntaan ilman pakkotoimia, on jo toinen juttu. Jos siihen kuitenkaan pyritään, ensimmäinen toimenpide olisi kaiketi poistaa asuntokauppoihin liittyvä varallisuudensiirtovero (kuten eräs tunnettu vihreä poliitikkokin on ehdottanut juuri tällä perusteella uusimmassa kirjassaan.)

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä arabimaihin hiekkaa rahdataan. Kokemuksesta tiedän että veden suodattamiseen sitä tarvitaan. Paikallinen hiekka ei siihen sovellu. En ole rakennusmateriaalien asiantuntija, mutta sen verran tiedän arabimaiden hiekasta että se muistuttaa enemmän savea. Joskus harvoin kun sataa, siitä tulee liukkaampaa kuin jää asfaltilla. Auto menee minne tie vie. Sadevesi muodostaa lampia ja pieniä järviä. Se ei läpäise vettä, vaan siitä tulee kuravelliä. Vesi haihtuu sitten auringossa. Tuskin se soveltuu betonin valmistukseen. Ehkä tiilien tai jonkun tiilen tapaisen, enpä tiedä.

Anonyymi kirjoitti...

Jokaisessa aatteessa, ideologiassa ja uskonnossa kaikkein fanaattisimmat, raivokkaimmat ja tolkuttomimmat kannattajat ovat aina naisia. Vrt. Hertta Kuusinen, Hilja Riipinen ja ISISin kaapusannat.

Myös vihervasemmistolaisuudessa.

Anonyymi kirjoitti...

"Muistakaapa äänestää. Joo, on totta että ei noissa vaaleissa bensan hinnasta päätetä." - Ei päätetä mutta jos hinnan nostajat kokee kaikkien aikojen vaalitappion, niin ehkä se jotain vaikuttaa johonkin.


Ja jos ei-järjestelmäpuolue saa vaalivoiton...

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Nuorten vihaisten naisten parissa työskentelevänä toteaisin, että heidän heikko kohtansa on kaikkivoipuuden ja ehdottoman pätevyyden ja oikeassaolon tunne (tässä ei sinänsä ole Ykän blogia lukeville mitään uutta). Täysin selväjärkinenkin nainen voi hyvin nopeasti muuttua, jos hän pääsee mukaan ns. päättäviin pöytiin tai esim. yliopistojen tai ammattikorkeakoulujen tutkimusryhmiin. Muutos voi ulkoapäin tarkasteltuna olla suorastaan järkyttävä: kaikki maalaisjärki katoaa ja aivojen tilan valtaa keltainen neste niin nopeasti, että ympäristö ei ihan heti tajua mitä on tapahtunut, ja kommentteja vaihdetaan supisten ja kuiskaten, hämmennyksen vallassa. Toisaalta: on sanottu että asuminen on suomalaisen elämäntehtävä. Talossa ja tontissa on kiinni elinikäiset säästöt, vanhuuden turva ja perillisten pesämuna. Jos feministikaarti kaikkivoipaisuudessaan erehtyy vakavasti horjuttamaan tätä peruspilaria, alkaa ns. iso luuta pyyhkiä. Eläkeläisdemari ja/tai Aarne Saariselta oppinsa ammentanut kommunisti voivat jonkin aikaa miettiä kantaansa, mutta oma lompakko, talo ja auton toimivuus on heillekin lopullinen totuus. Marinin hallitus on hybriksessä; siitä kielii esim. se, että Saarikko kehoitti menemään sossuun sähkölaskun kanssa. He ovat tehneet ratkaisevia virheitä yksi toisensa jälkeen, ja on vain ajan kysymys, milloin he tekevät viimeisen erheensä ja "kastepiste" saavutetaan. Psykiatrian perussääntö numero 1: "jos se näyttää hullulta, se on vielä tuplasti hullumpi". Maastapoistumisvero on tästä tuorein esimerkki; se lisää investoijien halua siirtää kirjansa muualle ja polkee Suomen entistä pahemmin pikavippitalouteen kaikkine seurauksineen.Seuraava on sote-maakuntien sitoutumattomuus lähipalveluiden tarjontaan, mikä näkyy lastensuojelussa, kehitysvammahuollossa, vanhusten huollossa, terveydenhoidossa jne. Ja kun 95-bensa on jotain 2,15 ecua/litra, jyrkkenee vittuuntumisen käyrä yhä. Tähän haluan ainakin vielä uskoa.

PS-lehdenjakaja

Anonyymi kirjoitti...

Näinhän se on Ykä, mutta tarkoitin myös sitä, että Hautala kuuluu niihin, jotka määrittelevät myös sen, mitä muut vihreät saavat ajatella. Haavisto ja Soininvaara taisivat olla ne kaksi muuta käskijää.

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Terve! Niin koko pelleilynhän puhaltamalla pilliin määrittelee virheet. Tukena mielensäpahoittajat sekä vasemmistolaiset journalistit. Lue valtamedia. No onhan siellä joitain reaalimaailmassakin eläviä. Itsekkin olen vaikutteille altis. Mutta onneksi on blogit sekä vaihtoehto mediat, tietyin kriteineen. Jos olisin lukenut pelkkää esim Yleä, niin minustakin tärkein asia tässä yhteiskunnassa olisi ollut mm liikennemerkit, kamelinväriset sukkahousut, Greta, blm, kantismiesten rasismi, Seinäjoen prinsessa, 🌈, gytdhjk vai mikä se hihhuli liike oli, musta Mannerheim, kielletyt sanat, kielletyt eleet, terva syylistämisineen, somalit rakensivat hgin, somalit voivat tuhota hgin jos haluavat, abdullahit kohtelevat suomitytyöjä kuin prinsessoja jne jne. Lisäksi miljardien tuhlaaminen ulkomaille kohteisiin, kuten Afganistan tai Afrikka, olisivat silmissäni ylpeyden aihe. 2015 invaasio, millä vaarannettaisiin sisäinen turvallisuus, olisikin rikkautta. Ajattelisin, että kylläpä isoisäni olikin rasistinen mulqvisti, kun tali-ihantalassa taisteli. Ja kyllä. Kylläpä onkin Suomessa roskasakkia. Kehä 3 ulkopuolella.

Anonyymi kirjoitti...

Paikallislehdessä äänestäjän kaipuuta paimenen luo.
Suora lainaus: ”Rokotepakko on ainoa ulospääsy tästä koronasta. Diktatuuri olisi tällä hetkellä oikea valtamuoto. Nyt kähistään ja väännetään joka asiasta. Yksi sanoo yhtä, toinen toista.”

Älkääs nyt, kuulkaas nyt, sillähän se ratkeaa tämä ilmasto-”ongelmakin”.

Toivottavasti on (maksettu) provosointi/kolmannen kierroksen mainos, tai muuten alkaa olla äänestäjäkunta kohtalaisen sekaisin.
voijumala###

Anonyymi kirjoitti...

Ja kun maksamme sellaisesta tärkeästä asiasta, kuin ruoka, niin mutu tuntuma on, kuten 7 - 8 miljardien tuesta tuosta noin vain etelänmaile, niin täällä idioottilandiassa ei tajuta sitä. Eli 1 miljardi on 1000 miljoonaa euroa. Samaan aikaan, keskustellaan siitä, miten suomalaisen hyvinvointi nyt rahoitetaan. Ruoka, sähkö, vuokrat kallistuvat niin, että virheiden politiikka kompensoituu juuri sinne, mihin ei pitäisi. Mutta mitäpä se kiinnostaa. Ruokajonot piiloon. 1000 miljoona euroa. Onko se niin vaikeata. Samaan aikaan esim ulkoministerin budjetti. Isis terroristeja Suomeen. VIP lennot. Ja kuten jopa valtamedia totesi. Suomi on ainoa maa, joka ei tuomitse Muslimi rikollisia.

kotikeoloki kirjoitti...

Saharan ja arabian hiekan jyväset ovat aikojen saatossa hioutuneet pyöreähköksi, jolloin siinä ei ole sopivaa tartuntapintaa sementille. Näin oli jossain tiedeläpyskässä. Rakentamiseen sopiva hiekka on todellakin arvotavaraa, joten eiköhän se Suomessa kohta myydä alihintaan korkeimman (lue: sopivan korruption jälkeen) tarjouksen tehneelle. Meressä hiekkaa olisi, mutta valtamerien hiekka on suolasekoitetta ja suola pitää pestä pois ennen käyttöä. Ei hurjan järkevää käyttöä makealle vedelle, mutta kun hinta hiekasta on korkea niin kaikkea tehdään.

Kalkkikivi ei ihan heti lopu, koska suuri osa mannereurooppalaista maaperästä on erittyyppistä kalkkikiveä. Kalkkikivi alkaa Virosta ja jatkuu Balkanille ja Suomesta katsottuna lounaaseen.


Noin offtopikina tähän lopuksi: on hurjan hauskaa katsoa miten USA:n demokraattien kaksi senaattoria saavat koko ajan kuraa niskaan ns. edistyksellisiltä, koska vastustavat huonoja lakiesityksiä ja ns. filibusterin poistoa.

Nyt voimme kysyä, jos tilanne on huipputasainen ja läpimeno on kiinni näistä kahdesta maltillisesta demokraatista, niin onko oikeasti hyvä idea vittuilla näille

a) koko ajan?
b) jatkuvasti?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, Ano3:lle, Pyssymiehelle, PS-lehdenjakajalle, Tapsalle vaan, Ano4:lle, voijumalalle, Ano5:lle ja kotiteolokille & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Ja sinäkin olet tainut kommentoida samasta asiasta ennenkin. Nythän on niin, että ei taajama-alueen ulkopuoliset ihmiset suurimmalta osaltaan ole maataloustöissä vaan he käyvät töissä nimenomaan taajamissa. Jolloin oma auto on välttämätön. Ja tuolloin elinkustannusten jatkuva lisääminen itse asiassa on pakkokeino.

Mitä tulee niihin kaupunkien suuriin asuntoihin niin ei ihmisillä ole niitä varaa ostaa. Haja-asutusalueen omakotitalojen hinnat ovat pohjassa eikä niillä kummoistakaan koppia kaupungista osta jos talonsa saa ylipäänsä myydyksi. Yleensäkin kommenttisi näyttää sisältävän ajatuksen että ei ihmisten siirtäminen vastoin heidän tahtoaan ole huono ajatus. Kaiken lisäksi koko tämä vihervasemmiston ilmastoprojekti on täysin turha. Suomi on jo siinä tilanteessa mitä vihervasemmisto haikailee. Vilkaise tuosta. Klikkaa Suomen karttakuvaa:

https://data.footprintnetwork.org/?_ga=2.88503835.1092490896.1642538783-921396959.1641696086#/

Mitä tulee varainsiirtoveron poistamiseen niin siitä olen samaa mieltä.

Ano2 & kotiteoloki: Kiitos lisäyksistä. Se vanha vitsi Saharaan myytävästä hiekasta on sitten muuttunut todeksi.

Ano3: Tämä on valitettavan totta.

Pyssymies: Olet oikeassa. Ja jos Järjestelmäpuolue puolestaan saa vaalivoiton niin se julistaa heti että sen linja aluevaalien ulkopuoleltakin on täysin hyväksytty.

PS-lehdenjakaja: Kaiken kaikkiaan hyviä huomioita. Sitä en sinänsä osaa ennustaa, että missä on se suomalaisen äärimmäinen kipupiste.

Tapsa vaan: Näkisin kyllä että se määrittelyvalta on siirtynyt tälle nuorelle naiskaartille.

Ano4: Tiivistit aika hyvin valtamedian linjan.

voijumala: Tää koronahomma on lähtenyt jo täysin lapasesta ja näyttää siltä että se on hallitukselle enää vain pelkkää valtansa osoittamista. Mutta tuollaisia paimenen kaipaajia on kyllä valitettavan paljon.

Ano5: Olet täysin oikeassa.

kotiteoloki: En ole Amerikan asiantuntija mutta näyttää kyllä siltä että siellä on jonkinlainen hajoamisprosessi aluillaan. Ja demokraattien / Bidenin suosio aika pohjalukemissa.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, tuo ympäristöystävällinen liikkuminen=autoilu on ihan uskomatonta typeryyttä jonka voi realistiseksi kokea ainoastaan koko ikänsä suurkaupungin keskustassa asunut ihminen. Ensinnäkään suurimmalla osalla suomalaisia ei ole taloudellisia edellytyksiä ostaa hybridiä tai täyssähköautoa. Uudet autot ovat muutenkin täällä kalliita, mutta noihin saa laittaa vielä 10.000-20.000 euroa päälle, siis minimissään. Käytettyjen markkinaa ei oikein vielä ole koska ilmiö on niin uusi ja tekniikka kehittyy koko ajan, eikä kukaan täysjärkinen osta esim. käytettyä hybridiä jossa akut vetelevät viimeisiä. Ei käsitykseni mukaan ihan halpaa lystiä uusia. Toinen syys on täälläkin moneenkertaan eri kirjoituksissa esiin noussut Suomen ilmasto joka ei varsinaisesti suosi sähköllä ajamista. Sitten kun hybridinkin akuissa ei ole enää puhtia muuttuvat ne ainoastaan parinsadankilon ylimääräiseksi painolastiksi, sähköauto jämähtää täysin paikoilleen. Jälkimmäisestä on kai jo länsinaapurin puolella jotain kokemusta esim. kovien ruuhkien aikaan.

No, edellisessä ei ole mitään uutta kenellekään asioita jonkun muun kuin valtamedian kautta seuraaville eikä vihervasemmisto tai muut uskossaan vahvat taida näitä blogeja lukea. Se että sähköllä ajaminen luetaan aina niin ympäristöystävälliseksi on jo itsessään iso vale, perustelu kun on aina joku "olen tehnyt vihreän sähkösopimuksen". Mitä enemmän sähkön käyttö lisääntyy sitä pidempään menee että oikeasti vanhanaikaisista laitoksista voidaan luopua, tai sitten ollaan Saksan malliin täysin tuontienergian varassa. Tuo puun yms. käytön rajoittaminenhan on hyvin tehokas strategia laittaa ihmiset syrjäseuduillakin sähköyhtiöiden ja sitä kautta yhteiskunnan armoille. Omavarainen ihminen kun on tällaiselle sosialisointiin hurahtaneelle vihervassarille sitä pahinta myrkkyä. Sitä kun on aika vaikea hallita kaikenlaisilla päähänpistoilla. Katsotaan koska perunamaan pitäminen ja metsästys/sienestys/marjastus kielletään.

t.Puupääukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Puupääukko. Tuo oli kyllä ihan hemmetin hyvin tiivistetty.

Anonyymi kirjoitti...

"Yleensäkin kommenttisi näyttää sisältävän ajatuksen että ei ihmisten siirtäminen vastoin heidän tahtoaan ole huono ajatus"
Sitä en tarkoittanut. Käsittääkseni on aivan eri asia puuttua siihen, mitä ja minne vastedes rakennetaan, kun vaatia hylättäväksi sitäkin, mikä on jo rakennettu. Edellisessä tapauksessa ei ole kysymys kenenkään siirtämisestä minnekään mistään, missä hän nyt jo asuu. Jälkimmäisessä tapauksessa (jota en suinkaan kannata, vaikka ehkä sait sellaisen käsityksen), sen sijaan olisi kysymys juuri siitä.

Anonyymi kirjoitti...

Suomalaiset ajelevat käytetyillä autoilla, kaikki, ihan kaikki. Suurin osa ostaakin vain käytettyjä, eikä ole ikinä ostanut uutta. Kun uuden auton ajaa ulos kaupasta putoaa sen hinta oitis. Uusiin autoihin tulee takuu tai muu turva kahdeksi, kolmeksi, viideksi vuodeksi jonka takia sitä ei ole järkeä myydä tai vaihtaa pian. Tästä syystä uutta teknologiaa ei tule käytettyjen markkinoille kuin muutaman vuoden viipeellä.

Uusi, nuuka, tekniikka on ainakin minua arveluttanut. Esimerkiksi stop & go - auto sammuu punaisissa seistessä ja käynnistyy kun jalan nostaa jarrulta. Toisin kuin arvelin kesti akku ja auto käynnistyi aina ämpyilemättä. Aika pian alkoi ärsyttää se, ettei auto sammukaan talvella aamulla valoissa seistessä vaan käydä hyrisee. Pitää lämmetä.

Sitten tuli hybridi, vähän kuin F1:n kers. Kun jalan nosti kaasulta, jarrutti sähkömoottori, latasi akkua ja kun taas painoi kaasua purki latausta ja kiihdytti juuri kerätyllä sähköllä, ihan ilmaiseksi. Kulutus putosi noin litran sadalla, keskikaupunkiajossa enemänkin. Parisataatuhatta ajettu ajoakku oli han täydessä iskussa.

Nykyinen, moottorin käyntinopeuden ja auton nopeuden ihan kokonaan erottava hybridi on aika kummallinen, Auto kiihtyy tasaisesti, kavalan rivakasti mutta moottorin ääni ei muutu. Kun jalan survaisee lattiaan,selkä painuu selkänojaan, kiihtyy moottorin ääni ja sitten alkaa nopeusmittarin neulakin nousta. Mutta jotenkin kummalliseen eri tahtiin tapahtuu kuin perinteisessä kärryssä. Tankatessa huomaa myös jotain outoa, bensa ei kelpaa ihan vanhaan malliin.

Kesällä sijaisautona ollen täyssähköversion perusteelle voin sanoa: Kiva kärry, vaivaton ja mukava ja kallis. Mutta, mutta toimintasäde aivan liian pieni, "tankkaus" aivan liian hankalaa ja epävarmaa. Aikansa ei ole vielä.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Koska minulla ei ole autoa, olisin tietenkin jäävi keskustelemaan polttoaineiden hintapolitiikasta. Kun polttoaineiden hinta nousee, niin se sitten kirpaisee vaan niitä saastuttavien autojen omistajia. Miksi tämä ikuinen ininä, ostaisivat sähköautoja - sähkön hintahan on aina vakaa ja ennen kaikkea ennakoitavissa. On myös turha väittää, että hinnankorotus koskisi ihan kaikkia muitakin kuluttajia, kyllä ne kaupat toki katteestaan tinkivät kuluttajan eduksi kun logistiikkakustannukset nousevat. Nuo duopolin pikku filantroopit.

Kun Ykä nyt taas niin rumasti vihreistä puhui, laitanpa ot. tähän erään vastakkaista mieltä olevan usarin naisblogistin aivoajatelmia:

1. Vihreät ovat valtionhoitajapuolue Nato-kysymyksissä. 2. Vihreät ovat vastuullisia ja suoraselkäisiä. 3. Vihreät eivät kanna suomettumisen taakkaa kuten muut puolueet. 4. Vihreät polveutuvat kokoomuksesta.

Ainoa sana joka tuli mieleeni oli syvätyhmyys.
tira+

Qroquius Kad kirjoitti...

En ole minäkään koskaan omistanut autoa enkä taida enää hankkiakaan;
olen aina päässyt perille jalkaisin, julkisilla kulkuvälineillä tai lähimmäisteni kyyditsemänä.
Voin silti ottaa kantaa ja otankin polttoaineiden hinnankorotuksiin, koska ne koskevat minua yhtä lailla;
en voi kävellä kaikkialle minne minun on mentävä.

Mitä tulee Nuoren Älykkään Naisen (ikään ja sukupuoleen katsomatta) näkemykseen Vihreistä(än), se on täysin paikkansapitävä koska hänestä tuntuu siltä.
Ovathan tunteet ja tuoksut tärkeitä, ei niitä saa ohittaa tylyillä faktoilla, jotka sitäpaitsi eivät ole kuin sosiaalinen konstruktio, fallosentrinen paradigma ja patriarkaatin salaliitto.

Anonyymi kirjoitti...

Jos bensiinin hinta korotetaan pilviin eikä sähköautoonkaan ole varaa, olisiko yksi vaihtoehto sitten palata vanhaan konstiin: hevosajoneuvoihin. Nehän olivat vuosisatojen ajan tärkein ja pitkään jopa ainoa yleisesti käytetty maakulkuneuvo.
Vai olisiko se eläinrääkkäystä, jota vihreät eivät millään muotoa voi hyväksyä?

Filippos

Anonyymi kirjoitti...

Tiralle: Vihreät ei polveudu kokoomuksesta. Vihreiden esi-isät olivat nsdap:n porukkaa, myöhemmät vihreiden satraapit taas entisen harppisaksan kommareita.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Pyssymiehelle, tira+:lle, Qroquius Kadille, Filippokselle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Hyvä jos näin on. Mutta muistutan vielä että hallituksen ilmastokiima on turhaa ja rakennettu vain kiiman itsensä takia. Suomi ei ole maailman ilmastolle ongelma. Päinvastoin. Sen sijaan hallituksemme ilmastokiima on suomalaisille suuri ongelma.

Pyssymies: Kiitos lisäyksistä. Itse kun asun sen verran syrjässä niin sähköauto ei tule kysymykseenkään. Ja polttomoottorilla on pärjännyt oikein hyvin.

tira+: Valitettavasti on paljon ihmisiä jotka tosiaan ajattelevat noin. Olisko sulla laittaa linkkiä tuohon kirjoitukseen tai kertoa kirjoittajan nimi? Lukisin jutun mielelläni.

Qroquius Kad: Hyvin tiivistetty ja tuo viimeinen kappaleesi osui ja upotti. Tavoitit jotain olennaista vihervasemmistolaisesta ajattelusta.

Filippos: Voisi se mennä eläinrääkkäyksen puolelle eikä se muutenkaan sopisi sillä hevosetkin piereskelevät ja metaani on kasvihuonekaasu.

Huru-ukko: Ei tira+ niin väittänyt vaan kertoi erään vihreän väittäneen.

Anonyymi kirjoitti...

Ok sori siitä. Mää en ihan älynny:( Mulla tuppaa joskus tuo luetun ymmärätminen heittämään.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Sattuu ja tapahtuu.

Joppos123 kirjoitti...

Tänään maksoi löpö täällä 1,812 litra ja syykin selvisi. Saharassa on satanut lunta koska ilmastonmuutos.
Odotan litrahintaan ainakin 20 eurocentin kororusta huomiseksi, muutoin pakahdutaan kuumuuteen ihan kaikki.
Maaseudun tyhjennus ja siellä olevien talojen arvonnollaus etenee vauhdilla kunhan euvostoliiton esitys energiatehokkuudesta menee läpi ja täällähän se menee kovennettuna versiona.
Vihervasemmisto valuu taas nesteitä kun pääsee kyykyttämään ja maakuntavero tullee nostamaan veroastetta noin 4-5 prosenttia vaikka nyt puhutaan ihan muuta paskaa.
Kyllä sosialistit näköjään pystyy tekemään kohtuullisen varakkaasta maasta venetsuelan yhden vaalikauden aikana kunhan vaan tahtoa löytyy ja sitähän löytyy roppakaupalla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123. Totta tuo ja nuo ressukat eivät edes tajua tekevänsä uutta Venezuelaa. Ne kuvittelevat tekevänsä paratiisin.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo mansardikattoinen talo

Samanlaisia on tullut nähtyä, komeita taloja, joskus sata vuotta sitten rakennettuja. Kalliita, hyvin rakennettuja. Hylättyjä, mikä mistäkin syystä.

Tuommoisia löytyy mm. oriveden, längelmäen, hallin, mäntän, jämsän, petäjäveden, seuduilta. Pikkuteiden varsilta. Miksi ne on rakennettu keskelle korpea, kauas kaikesta, mitä lie asukkinsa puuhailleet. Millä eläneet. Mihin lähteneet.

Osa on jo niin huonossa kunnossa, ettei paluuta enää ole. Lattiasieni on vallannut. Osa on saanut uusia asukkaita. Mutta kovin harva. Hienot puutarhat villiintyneet, Puuvajat romahtaneet, pihatie kasvanut umpeen. Harmittaa ja himottaa ajella noilla seuduilla, olisi hienoja kohteita pikku projektille. Mutta aika ei riitä, kuusikymppiä jo täynnä ja talo ja mökkikin pitää ehtiä hoitaa, asua.

Niissä pihoissa on kasvanut vaikka mitä, hienoja omenalajikkeita, ruusuja, karviaisia, syreeneitä, perennoita. Ja ne talot, niin hienoja huonejakoja, hienoja näkymiä ikkunoista. Hienoa timpurintyötä, komeita puusepän jälkiä. Sinne lahoavat.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. Tuollaiset talot ovat kyllä hyvän näköisiä. Harmi, että niitä on niin paljon hylättyinä.

Ekku kirjoitti...

Sitten tähän sopiikin kirjasuositus: Mansardikattoinen talo, Jussi Halttunen.
Hyviä juttuja kylän elämänmenosta parempina aikoina.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ekku ja kiitos vinkistä.

Anonyymi kirjoitti...

Ykä: usarissa Sini Lappalaisen blogi 19.1. klo 10.24 "Vihreät valtionhoitajapuolue Natokysymmyksissä"+ vastauksensa kommentteihin. Tuo iäkäs rouvashenkilö on persuvihassaan täysin patologinen tapaus.
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, tira+. Jaa tämä tapaus. Samaa sarjaa Reija Härkösen kanssa. Merkitään tiedoksi. Ei aiheuta toimenpiteitä.