torstai 11. elokuuta 2022

RASKASTA RYNNÄKKÖVEETUILUA

Mietitäänpä. Jos valtakoneisto haluaisi vittuilla oikein raskaasti tavalliselle kansalaiselle joka on huolissaan sekä omasta, että yhteisestä turvallisuudesta niin mikä mahtaisi olla paras tapa? No, en minäkään tiedä, mutta tämä on kyllä ihan siellä terävimmässä kärjessä:

Kyseisen naikkosen kohdalla se ansiokas työ on Suomen rajojen mahdollisimman täydellinen poistaminen erityisesti kehitysmaalaisten kohdalla. Ja heidän hankkiminen mahdollisimman suurissa määrin Suomeen pysyvän elatusautomaatin piiriin. Sekä totaalinen unohtaminen heidän tekemistään väkivalta- ja seksuaalirikoksista.

Vai oliskohan tämä rajavartiolaitoksen hienovarainen tapa sanoa, että tähän ollaan kuulkaa tultu. Millään ei ole enää mitään väliä. Musta on valkoista. Valhe on totuutta. 2 + 2 = 5.

48 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tämä menee samaan rasjaan kuin muutama muukin viimeaikainen palkitseminen.
Huru-ukko

Joppos123 kirjoitti...

Tuo on ihan tavallista huoraamista myös PV:ssa. Kun katsoo millaisille isänmaanpettureille jaellaan jokainen vuosi sotilasansiomitaleja niin kuvottaa. Tulipunaisen kommunistin on helpompi saada ko prenikka kuin 35 vuotta talossa sykyilleen sotilaan. Näin se vaan menee.
Yhden kommunistille esitetyn mitaliesityksen olen saanut torpattua ja olen siitä ihan helvetin tyytyväinen.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Niinpä. Kun toiseen vaakakuppiin pannaan Ohisalon totaalinen osaamattomuus ja toiseen vaakakuppiin koko Suomen kansa ja sen turvallisuus, niin, jumalauta, Ohisalon osaamattomuus painaa enemmän.

Anonyymi kirjoitti...

"Rajavartiolaitoksen ansioristin ja ansiomitalin antaa sisäasiainministeri rajavartiolaitoksen päällikön esityksestä." Eli Ohisalon alainen on esittänyt ja Ohisalo myöntänyt itse itselleen ansioristin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Joppos123:lle, Seppo Oikkoselle ja Anolle & kiitos kommenteistanne. Tilanne on tämä. Aikanaan maanpetturuutta vastaan toimittiin kaikin mahdollisin keinoin. Nykyisin siitä jaetaan kunniamerkkejä. Ja todennäköisesti – niin kuin Ano totesi – päätös kunniamerkistä on tullut jostain ihan muualta kuin rajavartiolaitoksesta. Sisäministerihän on tällä hetkellä muuan Krista Mikkonen.

Anonyymi kirjoitti...

On se nyt sitten hienoa astella Linnan Itsenäisyyspäivän juhliin televisiokameroiden eteen itsensä myöntämä prenikka rinnassa, kun ei edes ymmärrä maan rajojen merkitystä. En ole uskovainen, mutta miten se nyt menikään eli "joka itsensä ylentää, se alennetaan". Näkisi vaan sen päivän.

Rva Ano

Historix kirjoitti...

Hah, tähän on tultu kun naiset päästettiin valtaan! Eikä tässä vielä edes olla nähty kaikkea: länsimaisen - ja suomalaisen - miehen alamäki sen kun kiihtyy. Toisaalta, eihän tällainen ole mitään ihmeellistä ja ennen kokematonta. Yhteiskunnan elinvoimasta vastaavat miehet, naiset sen uudentamisesta, mutta jos miesten elinvoima loppuu, niin loppuu myös yhteiskunta. Meille on parhaillaan käymässä näin. Historioitsija Teemu Keskisarjan mukaan suomalaisuus on mennyttä aikaa noin 70-80 vuoden kuluttua. Ja mikä irvokkainta: me teemme kaiken tämän aivan itse itsellemme.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


No, on kyllä oikein HIMARS-tason vittuilua meille maksajille! Käyttääkseni ajanmukaista, menestyksellistä termiä. Eli vanhakantaisesti: Paskaa hierotaan naamaamme oikein urakalla.

Anonyymi kirjoitti...

Kyseinen henkilö olisi tullut palkita kunnon kakulla.

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...


Ei perk.... Ja vielä ihan virallinen kunniamerkki tuolle köyhyystutkijalle ja "turvapaikanhaku on oikeus joka raja-asemalla" lausuntoautomaatille !! https://ritarikunnat.fi/kunniamerkit/keskinainen-jarjestys/

Joppos123: Eikös sitä PV:n henkilöstölle liki automaagista riittävistä palvelusvuosista tulevaa sotilasansiomitalia sanotakkin "kiltin pojan mitaliksi"?

heppa

Anonyymi kirjoitti...

Karseeta paskaahan tuo on. Toki nämä päälliköt palkitaan aina, ihan sama mitä ovat tehneet tai olleet tekemättä.

Valtsi

QroquiusKad kirjoitti...

Kunhan vaan se alkuperäinen päätös prenikasta ei olisikin tullut Brysselistä, käskynä naamioida se muka suomalaisten omaksi päätökseksi.
Palkinto myönnettiin luonnollisesti ansiokkaasta toiminnasta Suomen islamisoimiseksi siloittamaan Globalististen Eurostotasavaltojen Liiton muodostamista.

Mitähän Petturi Urpo sai palkkioksi omasta ansioitumisestaan Suuren Invaasion 2015 aikana?

klova kirjoitti...

Eihän noita ansioista myönnetä, virkavuosista ja aseman perusteella noita jaetaan. Eikös nämä haeta viranpuolesta kunnan ja valtion viranhaltijoille, 30 virastovahtimestarina ja rintaan lyödään sen ja sen tason mitali, 2x ministeri saa sellaisen komentajamerkin jne jne. Poliisikomentaja saa käädyt kaulaansa ja kenraali tietyntason prenikat.

Vähän sellaisia menneen maailman juttuja, kuten muutkin aseman mukaan myönnettävät kunnianosoitukset, vuorineuvoksen ja ylikaatopaikanhoitajan tittelit.

Ansiomerkit pitäisi tietysti jakaa ansioista eikä virkavuosista, silloin niitä vaan jaettaisiin kovin vähän.

Tiedä sitten kuinka korkealle saajat noita arvostavat, kun ehtona saamiselle on selvinpäin työmaalle tuleminen.

-TR- kirjoitti...

Koulu, kirkko ja oikeuslaitos on aikaa sitten mädätetty. Samoin poliisi. Nyt on sitten loogisesti puolustusvoimien vuoro.

Anonyymi kirjoitti...

No prenikka annettu! Kalvaa vaan mieltä, että liittyykö näihin " ansiomitaleihin" vielä joku taloudellinen lisä? Onhan kaikenmaailman kirjallisuus palkinnot yms selvää rahaa! Lisäkaneettina pitää nyt lausua mielleyhtymä: tämä tätsy on tottunut päälllepuhumaan ja kiertämään kaiken hankalan, no mitenkähän hän toimii polttavaa paskavaippaansa kiljuvan mukulan kanssa?

vieras kirjoitti...

Ei liity otsikkoon, tämä on juttuvinkki. Sitten kun julkaiset uuden Jotain ihan muuta-jutun, ja jos aihe liittyy 1960-70-80-lukuihin kuten usein, siellä voisi mainita jotain eilen kuolleesta Vesa-Matti Loirista. Vesku oli monessa mukana monta vuosikymmentä.

vieras kirjoitti...

Itselläni kävi mielessä oliko Rajavartiolaitos luovuttanut kunniamerkin tarkoituksenaan vittuilla Ohisalolle? Ehkä siten ettei Ohisalo tajua sitä vittuiluksi.

DuPont kirjoitti...

Juu, Ohisalon palkinto on melkein kuin Neuvostosankarin kunniamerkki, kun tuhosi 2 omaa divisioonaa ja pari omaa kylää...
. . .
Saanko pienen kunnianosoituksen antaa Vesku Loirille tässä? Hän oli taiteilija, jota ei koskaan olisi ymmärretty ulkomailla, vähän kuin Juice. Se taide pohjautui niin tämän pohjanperukan omalaatuiseen kulttuuriin ja huumoriin. Hän samalla arvosti (Eino Leino tms.) taidettamme, mutta yhtä lailla loi huumoria siitä junttikulttuuristamme (Uuno...). Ei kukaan ulkomailla juuri kykene ymmärtämään, täytyy olla "the Suomalainen" ymmärtääkseen...

Huumorimme on omalaatuista, ei sitä ymmärretä juuri muualla, vaikka itse ehkä ymmärrämme brittihuumoria melko hyvin. Mutta se on omanlaatuisen kulttuurin tuotetta. Ei sitä koskaan tullakaan ymmärtämään, joten siitä ei ole vientituotteeksi. Silti se on erittäin arvokasta meille Suomessa.

Mutta kiitokset Vesa-Matti Loirille!

Anonyymi kirjoitti...

Tunnustan ja myönnän. Minkin olen saanut "pinssin" palttoonliepeeseen männävuosina, palloliitto kun piti bileitään meidän kylällä ja palkitsi ns. ansioituneita. Olin nyssekuskina komennettuna ja hiaman ihmettelin pomon kutsua, että ykköset päälle. No mikäpä siinä, kutsuvieraiden kuskaamista jne. Se tuli puskista, se kun jaettiin niitä "prenikoita" ja oma nimi oli vuorossa, että mennä lavalle. No, kai mie jotenkin olin ansioitunut, olinhan parisenkymmentä vuotta junnua kuskannut pelimatkoilla. Enimmäkseen kotimaassa vaan mahtuipa vuosiin ulkomaankeikkojakin. Pisimmillään käytiin siellä missä tarina mukaan jotain mätää eli Tanskassa. Eli eikö se joku William kirjoittanut, että jotain mätää Tanskan maassa:)
Huru-ukko
PS. On se mulla palttoon liepeessä edelleen. Se "pinssi".

Joppos123 kirjoitti...

Hepalle. Ennen vanhaan kyllä. SAM tuli yleensä 20-25 vuoden moitteettoman palveluksen jälkeen vaan ei enää.
Nykyään soltun pitää se jollain tavalla muutoin ansaita. Siviilin ei ja nyt puhun jopa firmassa työskentelevistä siviileistä muista nyt puhumattakaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle, Historixille, Terho Hämeenkorvelle, Tapsalle vaan, hepalle, Valtsille, Qroquius Kadille, klovalle, TR:lle, Anolle, vieraalle, DuPontille, Huru-ukolle ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne ja lisäyksistänne. Onhan selvää – niin kuin klova totesi – että ministereille jaetaan mitaleja koska ministereille jaetaan mitaleja. Mutta kun katsoo kyseisen naisen ”ansiokasta työtä” niin ei voi välttyä ajatukselta pystyyn nostetusta keskisormesta.

Vesku Loiri mainittiin. Hän teki pitkän ja laajan uran. Kunnia hänen muistsolleen.

vieras kirjoitti...

Onko Ykä kuullut siitä mongoliteoriasta? Joissain kartoissa suomensukuisten asuinalueiden kielien kohdalla luki mongolikielet tai mongolirodut.

Löysin Finngolia-meemejä.

https://i.kym-cdn.com/photos/images/original/001/876/548/e13.png

https://i.kym-cdn.com/photos/images/original/001/876/571/ff0.png

https://i.kym-cdn.com/photos/images/original/001/877/130/a30.jpg

Sit löysin toisaalta tuon kartan tarkempana:
https://i.imgur.com/Y0tbZ2z.png

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, vieras. En ole törmännyt tällaiseen. Mikä juttu tuo on?

Anonyymi kirjoitti...

Unkari taitaa olla eurooppalaisten viimeinen pakopaikka. Orban kävi just Amerikassa toivottamassa globalistit helvettiin. Jokseenkin samaa mieltä.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, onhan tuo mukava kun voi uskonsisarelle sanoa että huushollista löytyisi tilaa yhdelle ansiomerkille ja sehänsitten järjestetään. Eihän nuo rajavartiolaitoksen miesoletetut tuossa mitään voi jos ja kun käsky käy, mutta kovasti vaikea minun on uskoa että aidon ylpeinä poseeraavat Hutimaisan vieressä, kun varsin hyvin tietävät tämän ansiot erityisesti rajojen turvaamisen suhteen. Jotain kertoo nykytilasta ettei tämä puskafarssi ole edes ensimmäinen laatuaan. Päin vastoin, noudatetaan hyväksi havaittua ja muurahaiskansalaista vituttavaa linjaa esim. poliisien ja syyttäjien palkitsemisen kanssa.

t.Puupääukko

Ekku kirjoitti...

Periaatteena se että sotilaat ja virkamiehet eivät politikoi on lähtökohtaisesti terve.
Ongelma on vaan siinä, että jos tietyt poliitikot nakertavat sitä perustaa, mille Puolustusvoimien tai Rajavartiolaitoksen, Poliisin tms. toiminta perustuu, niin sitä ei voi ääneen sanoa ilman vakavia seurauksia.
Ei tämä ole tervettä. Kysehän on vain kritiikistä, ei mistään "kapinasta".

Anonyymi kirjoitti...

Heh! Muistan, kuinka 90-luvun alussa eräs höpsähtänyt entinen veturimies
hommasi itselleen puolustusvoimilta mitalin sota-ajan ansioistaan, koska junan kuljettaminenkin oli ollut vaarallista puuhaa. Joku ihmisluontoa ymmärtävä sellaisen sitten myönsi. Ulkopuoliset pitivät mitalia tietysti arvottomana, mutta ukko itse oli tyytyväinen kuin entisajan lapsi muropaketin kylkiäislelusta. Jostakin vain pulpahti mieleen tämä...

Joppos123 kirjoitti...

Se menee Ekku just noin kuin kirjoitit. Ei se virkamiehen "ärjänteellä" oloa juurikaan motivoi kun se suurin vihollinen ja niskaan kusija on hierarkian korkeimalla askelmalla.
Aika hyvin noiden kanistereiden tuhovimmaa on saatu viivytettyä ja hiljaisuudessa jopa estettyä. Kanisterit tulee ja menee ja tuulet kääntyvät aina neljän vuoden välein.
PV:lla käynyt tähän asti munkki kanistereiden suhteen. Lähinnä siksi, että puolustusministerin salkku on tähän asti koettu vähäpätöiseksi.
Jos edellisessä tuolileikissä olisi ollut tiedossa NATO hakemus niin meillä olisi puolustusministerinä somalii.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Puupääukolle, Ekulle, Ano2:lle ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Onhan niitä itä-Euroopassa ja Baltiassa muitakin. Minä vaan en osaa kuvitella kotimaastani lähtemistä. Ja onhan Suomi ollut aikanaan suomalaisille hyvä maa. Ehkä joskus tulevaisuudessakin. Tosin siihen taidetaan tarvita jonkinlainen romahdus ennen sitä.

Puupääukko, Ekku, & Joppos123: Olen samaa mieltä kanssanne. Joppos123 tiivisti tilanteen PV:ssä hyvin. Ja poliisissa se lienee vielä monin verroin pahempi.

Ano2: Niin no, kun toisaalta ajattelee niin olihan ne junat logistiikan kannalta tärkeitä. Niin että ehkä heppu ansaitsi prenikkansa paremmin kuin vaikka eräs Ohisalo.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt menee jo melkein migreenikohtauksen puolelle... Jos katsoo Jokakutihutisalon tähänastisia "saavutuksia", niin ei olisi pitänyt antaa ansiomitalia, vaan pensiömitali. Jos joku perseilisi hänen laillaan yksityissektorilla, niin tulisi työsuhteelle hyvin nopea koeaikapurku.

Toivon kovasti että seuraavan hallituksen sisäministerinä on joku muu kuin punaviherkommunistinen islam-ihkuttaja. Suomeen tuleminen, vastoin hänen sanomisiaan, ei ole ihmisoikeus vaan etuoikeus ja suomen laissa aina silloin tällöin sanotaan kuka saa tulla tänne, mistä ja millä ehdoilla. Eli njet propuski, njet Finlandija.

Toinen päänsärkyä aiheuttava asia on tietysti valtamedian melkein täydellinen hiljaisuus Ukrainan pakolaisista, joista ei tehdä niin usein ihkutusjuttuja kuin "paperittomista" ja tummaihoisista jotka kokevat rasismia kaikkialla, kun eivät suostu elämään ihmisiksi. Ukrainasta tulleet naiset, lapset ja vapautusmiehet sentään yrittävät elää ja sopeutua.

Ja "paperittomista" vielä: Ei ne ole paperittomia, kun niilleon annettu paperi, jonka sisältönä on että sillä tyypillä ei ole mitään oikeutta olla suomessa. Siinä paperissa on päiväys, paikka, allekirjoitus ja leima, eli se on täysin oikeudenkäynnin kestävä pumaska.

--Madri

QroquiusKad kirjoitti...

Tuo Suomi-mongoli -juttu taitaa olla vain uudelleenlämmitettyä vanhaa tuttua freudenthalilaista rasismia, jota ylpeän rotupuhtaat ruotsalaiset katsoivat asiakseen suoltaa syvästi halveksimiensa suomalaisten naamalle.

Mikäs oli suoltaessa, kun kaikki otettiin ja otetaan vastaan.
Tuo imgur-kartta sen sijaan taitaa olla vain jokin vanhentunut suomalais-ugrilaisten kielten kartta miinus unkari, koska alueesta haluttiin saada yhtenäinen.

Vuosia sitten tuli Internetin Ihmemaassa vastaan luettelo viime sotiemme vastaanottamatta jääneistä kunniamerkeistä.
Yllättäen siellä oli mukana tuttu nimi, isoisosetä eli siis isänisänisän veli, joka oli tienannut mitalin Jatkosodassa ikämiehenä väestönsuojelussa.

Listassa ei oltu mainittu vastaanottamattomuuden syitä, tosin ei palkitsemisen ansiotakaan;
ilmeisesti se hänellä liittyi Lapin siviiliväestön Ruotsiin evakuointiin.
En löytänyt listaa tähän hätään pikaisesti googlettamalla.

Jotkut ne ovat kovasti kiiltävän perään, toiset taas eivät huoli ansaittujakaan.

Aatu kirjoitti...

Kataisen hallituksen aikaan kuvittelin, ettei voi tulla huonompaa hallitusta, mutta niinpä vaan tuli, ensin Sipilän ja nyt tämä Rinteen-Marinin.

Luultavasti seuraava hallitus on vielä huonompi. Tosin emme ole yksin. Kun seuraa Ison-Britannian konservatiivien puheenjohtajakilpaan, niin masentuu. Seuraava puheenjohtaja on joko Luz Truss tai Risgi Sunak

Anonyymi kirjoitti...

Niin. Itse suoritin varusmiespalveluksen sisäministeriön alaisuudessa rajajoukoissa. Halusin palvella maatani mahdollisimman hyvin. Mutta jo vuosia sitten sain uskonnollisuus laatuisen herätyksen seurattuani politiikkaa. kataisen talousoppeja yms... surtuani sitä kuinka neekerilapset kuolevat suomessa varastoissa oleviin maamiinoihin. Seurattuani kuinka vastoin perustuslakia itsenäisyyttämme tuhotaan. Niimpä minä uskonnollisin perustein kävin suorittamassa täydennyspalveluksen eli kaksiviikkoa syömassä pullaa ja juomassa kahvia. Kokemus oli hassu jopa hauska. Voin suositella. Siitä saa myös rahallisen korvauksen.

Joppos123 kirjoitti...

Kuten olen jo aikaisemmin kirjoitellut, että ennen 24.2.2022 myös meidän konsernissa funtsittiin ihan tutkimusten kautta armeijan vihreää siirtymää ja kuinka ne kaikki ehkä 1 transua pärjää kamalassa maskuliinisen toksisuuden kyllästämässä ilmapiirissä. Ei funtsita enää.
Kun sodan irvokkaat kasvot ovat paljastuneet vain 1000 kilometrin päässä niin ei löydy enää aikaa piiperrellä kaikenmaailman paskan parissa.
Meillä on teetätetty ( verkossa)viimeiset 5 vuotta esmes tasa-arvotutkimuksia ja niiden pohjalta erilaisia suunnitelmia. Edelliseen kyselyyn vastasi jopa 3% koko porukasta ja se sisältää siviilit.
On ymmärretty vihdoinkin,että väkivaltakoneisto ei voi perustua diskuteeraamiseen ja sihteeriä ei voi laittaa johtamaan pataljoonan hyökkäystä ja siksi hänelle maksetaan pienempää liksaa kuin kapteenille joka sitä hyökkäystä tarvittaessa johtaa.
Jotain tokkua on siis Ukrainan sota tuonut meidänkin lafkaan ja voi todeta, että vihdoinkin keskitytään siihen oleelliseen eli valmiuteen.
Vielä kun päästäisiin siihen, että meidän palvelukeskukselle ei tarvitsisi selvittää virkamatkojen matkareittejä kusitauon tarkkuudella niin olisipa kivaa.
Itse olen joskus ihan vittumaisuuttani merkannut matkasuunnitelmaan kusi-ja paskatauot huoltoaseman tarkkuudella, siis ennen matkaa ja ehdollisena Ei voi tietää onko hätä 1 vai 2 vai ollenkaan.
Joskus olen taas laiskuuttani merkannut matkan turvaluokiteltuna jolloin ei tarvitse kertoa yhtään mitään edes päämäärästä ja sekös laskun tarkastavaa virkamiestä vituttaa.

Joppos123 kirjoitti...

Noihin mitsuihin vielä sen verran, että SAM on jo menettänyt merkityksensä meidän solttujen silmissä.
VR (Vapauden risti) on se mikä pätee, varsinkin jos sen on pokannut ulkomaanhommissa.
Senkin arvoa on alettu nakertamaan uusilla luokilla eli sen voi saada periaatteessa kuka vaan kunhan tietyt kriteerit täyttyvät.
Eihän siinä mitään muuten mutta nyt kun SAM on kohdannut melkoisen inflaation niin VR olisi ehdottomasti pitänyt jättää jakoperusteiltaan sellaiseksi kuin se alunperinkin oli tarkoitettu.
Taistelussa tai sodankaltaisissa olosuhteissa erityisesti kunnostautuneen palkinnoksi.
Olen istunut erään siviilin kanssa samassa kahvipöydässä joka kantoi siviililuokan VR:ää ja sillä ei ollut käryäkään kuinka arvokas tai harvinainen se on.
Tunnen myös muutaman sotilaan jotka eivät ole koskaan haistelleet ruudinkäryä mutta rinnassa kilkuttelee VR.
Siitäkin on tulossa vähän liian helposti jaettava kunnianosoitus.
Ja ei ole katkeran vinkumista. VR on SAM:a ei.

Joppos123 kirjoitti...

Nyt sitten kohta reservistä määkivä vanhan soltun arvio Ukrainasta. Lähteenä tosin muitakin kuin lehdistö.
Lisää tarvitaan lihaa myllyyn. Ukraina saa sitä maanpuolustushenkisestä porukasta, ryssä tyhjentää vankiloitaan ja lupailee armahduksia.
Jos on antaa käyttöön T-64 ja vastassa on Javelin niin ei kyllä itsenäni hirveästi kiinnostaisi. Kakku loppuun lusiminen kuulostaisi aika hyvältä.
Noista 64:sta menee kessi läpi. Siis vanha 75 versio. Ihan sama onko niissä reaktiivilevyjä.
Läpi menee notta hulahtaa.
Apilas ois ihan jees.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Madrille, Qroquius Kadille, Aatulle, Anolle ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Madri: Olet täysin oikeassa. Valitettavasti vaan näyttää siltä että seuraava hallitus ei muuta touhua millään muotoa parempaan suuntaan.

Qroquius Kad: Kiitos täsmennyksestä. Eli menee sitten vissiin sille ”mongolien päivä stadionilla”-osastolle. Ja siitä isoisosedästäsi voi todeta että se Lapin siviilien evakuoiminen on ollut kyllä silloin pirunmoinen urakka ja se ansaitsee tekona kaiken kunnioituksen.

Aatu: Mietin vaan sitä että eihän briteissä suunnitella keikausta ja paluuta EU:hun.

Ano: Täsmennätkö tuota täydennyspalvelusta?

Joppos123:

Viesti1: On vaan sinänsä ikävää että tarvittiin tuollainen teurastus ennen kuin armeija päästettiin keskittymään siihen tehtävään mihin se on tehtykin. Tämän kun olis pitänyt olla itsestään selvää jo muutenkin.

Viesti2: Kiitos täsmennyksestä. Minullahan vanhana reservin nostomiehenä ei ole kuin ensimmäisen luokan ampumamerkki. Mitenkähän, jos se pahin tapahtuu ja sota alkaisi niin otettaisiinkohan Mannerheim-risti taas käyttöön?

Viesti3: Täytyy vaan toivoa että ukrainalaiset kestää. Se, mikä noissa lahjoitetuissa kalustoissa on tietysti ongelma on se, että niitä on hyvin monia asetyyppejä ja ampumatarviketta. Logistiikan kannalta pirun hankalaa. Vähän niin kuin Suomella sodassa aikanaan. Meillä taisi olla parikymmentä erilaista tykkimallia käytössä.

QroquiusKad kirjoitti...

Mannerheim-rististä on kysytty, voitaisiinko se myöntää vaikkapa Afganistanissa poikkeuksellisen ansioituneelle rauhanturvaajalle?
Vastaus oli ei, koska se on vain sodan aikana myönnettävä kunniamerkki, eikä rauhanturvaaminen toki ole sotaa.

Joten Marskin ristiä ei siis ole poistettu käytöstä, ei vain ole ollut sotia.
Jos niin pahoin kävisi, kaipa ristejä myönnettäisiin silloin samaan malliin kun II maailmansodassa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Toivotaan siis, että sitä Marskin ristiä ei enää koskaan tarvitsisi jakaa.

Joppos123 kirjoitti...

Marskin risti pitää mielestäni jättää rauhaan ja sitä ei tulisi enää koskaan jakaa kenellekkään. Hyvin pärjätään noilla veeärrillä.
Asiasta kukkaruukkuun ja pieniin asioihin.
Kävin tuossa jokin aika sitten pitämässä luennon, en kerro aihetta mutta se ei ollut pitsinnypläys.
MPKK tarjosi lounaan ja huomasin asian joka on näköjään unohtunut. Pieni asia mutta meille vanhoille soltuille tärkeä.
Tässä tulee:
Kun olet syönyt niin ottimet lautaselle kohtaan kello viisi. Veitsen leikkaava osa sisäänpäin.
Ainoa tilanne kun veitsen leikkaava osa on ulospäin on kun ollaan sodassa.
Haarukasta ei ole väliä.
Näin se vanha nillittäjä oikoo nuorisoa.
Pojat eivät olleet kuullukkaan moisesta perinteestä mutta lupasivat ottaa käyttöön.
Ei mullakaan ole mitään käryä mistä tuo tulee mutta vielä -80 luvun lopulla se oli pyhä asia. Niistä ei neuvoteltu.

Joppos123 kirjoitti...

Veli Qk on oikeassa . Marskin ristiä on jaettu vain sodassa ja niin se piti ollakkin. Minusta sitä ei pidä jakaa enää koskaan. Antaa ritareiden olla.
Vapauden risti on korvaamana ihan riittävä.
Se pitäisi rajata pelkästään taistelutehtävissä ansioituneiden ristiksi.
Kuten aikaisemmin kirjoitin niin sen tietyn luokan voi saada vaikka ei ikinä olisi taistelussa ollut.
Ei tavan kuolevainen noita luokkia erota nauhoista tai muustakaan.

Joppos123 kirjoitti...

Veli QK:lle sen verran, että kyllä a-maan operaatio oli täyttä sotaa vaikka siitä kriisinhallintana puhuttiikin.
Kaikki jotka siellä ovat olleet ovat samaa mieltä, itse mukaanlukien.
Paska maa ja paska kansa. Eivät ansaitse vapautta vaan talkkareiden perseelle potkivan tyrannian.
Sitä saa mitä tilaa.

vieras kirjoitti...

Jos kirjoittaa hakusanaksi "mongoliteoria" tai "mongol theory", löytää jotain tuloksia.

Anonyymi kirjoitti...

Ad Joppos123: PV:n keikoissa parasta on se, ettei muutamasta paikasta tarvitse täyttää edes osoittetta tikettiin. Sitä ei itse asiassa saa merkitä näkyviin, kas laskuttajilla ei ole luokitusta.

Ja joka sentistä nipottavaa pomoa vi eiku harmittaa kun laitan matkakulut & ateriat = NN Euroa. Ilman kilometrejä ja kuitteja. Hiukan harmittaa, häipyy tämä pomolle kuittailumahdollisuus työpaikan vaihtuessa.


Jos lady of the House saa järkättyä virkavapaata / vuorotteluvapaata niin muutamme mökille ensi talveksi. Lämmitys hoituu puilla, sähkö tulee piuhaa pitkin tai aurinkokennoista ja kolmesta agregaatista, 650 VA, 2000 VA ja 20 000 VA. Netti läppärin sisäisellä 4g / 5g mokkulalla jos ei kaapeli pelitä.

Pyssymies

QroquiusKad kirjoitti...

Miten määritellään rauhanturvaamisen, kriisinhallinnan ja sodan voimankäytön erot?
Muuan Putler kun tykkää hämmentää asiaa Ukrainassa, vaikka se on hänelle aina vaan vaikeampaa.

Vaan mitä ehdottaisit, veli Joppos Marskin ristin tilalle, jos pahiten kävisi?
Mannerheim-ristihän on osa Vapaudenristin ritarikunnan kunniamerkkisarjaa, mutta eroaa siinä edukseen, että se voidaan myöntää sotilasarvosta riippumatta.

Pelkässä VR-ritarikunnassa tällaista merkkiä ei nyt ole.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle, vieraalle, Pyssymiehelle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Kiitos lisäyksistä ja myös lähettämästäsi YV:stä. Ja mitä mitaleihin tulee niin jotenkin ne ovat kärsineet inflaation kun nykyisin pahimmilla maanpettureilla rintapieli on kuin korukaupan tiski.

vieras: Näyttää olevan joitain 1800-luvun juttuja.

Pyssymies: Täällä siviilipuolellahan tuollaisia matkajuttuja kytätään kuin pikkulapsen silmää. Täällä ollaan tarkkoja eurosta mutta miljoona hulahtaa sitten sen kummemmin miettimättä. Ja tuo mökkisuunnitelmanne kuulostaa kyllä mainiolta.

Qroquius Kad: Oliskos se niin, että asia määritellään aina poliittisesti? Vähän niin kuin historiakin, jossa katsotaan sodan jälkeen että kumpi se pahis oli. Ja sehän on aina sen sodan häviäjä.

Anonyymi kirjoitti...

Rajan johto on ollut pahasti politisoitunutta:

"Rajan uuden päällikön Ilkka Laitisen mukaan sivistysvaltio ei pysty estämään ihmisten liikkumista maasta toiseen"

https://www.hs.fi/paivanlehti/10062018/art-2000005713914.html

Ei tarvitse ihmetellä näitä huomionosoituksia...

Ari

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ari. Joo, muistan tuon. Jätkä sekoitti rajamiehet sisäänheittäjiin.