perjantai 26. elokuuta 2022

HÄRSKISTI OHI SUOMALAISISTA

Tiedossahan on että Suomi on menossa kohti kovia aikoja. Mikäli maassa olisi  hallitus, joka koostuu valtiomiehistä niin se hallitus tietysti priorisoisi kaiken toiminnan ja kaikki resurssit suomalaisten hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja vahinkojen lieventämiseen. Nykyinen hallitus on tehnyt kaiken toisinpäin, jatkaen muutaman aikaisemman hallituksen linjaa turbovaihteella. Pala palalta ja askel askeleelta. Sellaista kriisiä ei olekaan että se vaikuttaisi monikultturismihirviön ja kehitysavun ruokkimiseen miljardeilla per vuosi.

Hommaforumin ja Kansalainen-sivuston kautta törmäsin taas uuteen huomioon tämän hirviön ruokkimisesta. Valtioneuvoston kanslia on kehittänyt suunnitelman terveydenhuollon palveluvalikoiman priorisoinnista. Jos terveydenhuollon palveluja täytyy priorisoida niin reaalimaailmassa tietysti katsottaisiin ensin että mihin turhaan verorahoja muualla käytetään, lopetetaan turhuus ja siirretään se suomalaisten terveydenhoitoon. Mutta suunnitelma sanoo toisin. Vilkaiskaapa kuvassa olevan taulukon  (sivu 18) kohtaa ”solidaarisuus”:

Klikkaa kuva isommaksi

Jep. Siellä lukee tosiaankin ”Haavoittuvaisessa asemassa olevat (esimerkiksi lapset, maahanmuuttajat) asetetaan jonossa lääketieteellisesti samassa asemassa olevan ohi”. Ja taulukon alapuolella spekuloidaan vielä pidemmälle:

Asetetaanko haavoittuvaisessa asemassa olevien lievän sairauden hoito muiden väestöryhmien vakavamman sairauden hoidon edelle.

Selvityksen alkusivulla mainitaan seuraavaa:

Suomessa toivotaan kansallisia avoimia ja läpinäkyviä periaatteita priorisoinnin tueksi. Tällä hetkellä kansalaiset ja ammattilaiset eivät hahmota terveyspalvelujen kokonaisuutta ja todellisia kustannuksia. Jotta priorisoinnista tulisi hyväksyttyä, on 1) alettava toteuttaa systemaattista viestintästrategiaa osallistamisen mahdollistamiseksi ja 2) osallistettava eri sidosryhmiä priorisoinnin periaatteiden kehittämiseen. Tämä vaatii myös 3) kansallisten rakenteiden ja prosessien luomista periaatteiden muodostamiseen sekä niiden jalostamiseksi kriteereiksi ja menetelmiksi sekä 4) lainsäädännön kehittämistä.

Mitä muuta tuo kapulakieli tarkoittaa kuin sitä että suunnataan kansalaisille voimakasta propagandaa jotta he hyväksyisivät sen, että he, jotka pitävät tämän maan pystyssä eivät ole tämän maan ykkösprioriteetti vaan toisen luokan kansalaisia? Ja tuontitavara ajaa heistä oikealta ohi?

Tämäkin suunnitelma kertoo osaltaan sen, että valtio ei aio tehdä rahankäyttöongelmalleen mitään. Monikultturismista ja kehitysavusta ei tingitä, joten tingitään sitten tavallisten suomalaisten hyvinvoinnista.


44 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pahimmatkin aavistukset käyvät toteen. Eräänlainen härskiyden multihuipentuma on saavutettu. Nyt se on todistettu: Suomalaiset ovat haittakansa, joka on suurempien suunnitelmien tiellä - vielä.

PS-lehdenjakaja

Anonyymi kirjoitti...

Aikamoista! Tosin tätähän tämä on ollut jo pitkään. Kun tavallinen suomalainen odottaa viikkoja tai kuukausia päästäkseen terveyskeskukseen lääkäriin tai hammaslääkäriin, maahanmuuttajat ohjataan sujuvasti ja välittömästi Terveystalolle tai Mehiläiseen. Täytyyhän kunniakansalaisilla olla arvoisensa palvelut, koska Suomi on oikeusvaltio. Hah!

Rouva Ano

Pauli Vahtera kirjoitti...

Tuon paperin kirjoittamiseen osallistunut kommunisti puolusti tekemisiään Twitterissä sillä, että persut ei ymmärrä mitään. Siinä ei kuulemma lue sitä, mitä persut luulevat lukevansa.

Tähän on tultu. Eliitillä on oma suomen kielensä, jota rahvas ei enää ymmärrä. Eliitin kielessä jokainen kommunismin toteutuksesta eri mieltä oleva on persu. Sillä toteamuksella voidaan ohittaa kaikki kritiikki.

No, en osaa lukea rivien välistä. Siksi ymmärrän sen niin kuin on kirjoitettu. Maahanmuuttajat ohittavat suomalaiset myös terveydenhoidossa. Siinä itse asiassa kirjataan se, mikä on ollut totta jo vuosikymmeniä Suomessa. Eli ei mitään uutta. Hajaantukaa.

Anonyymi kirjoitti...

Näitä uutisia kun tippuu säännölliseen tahtiin, niin toki se ärsyttää enemmän ja enemmän. Mutta samalla näihin myös turtuu, kun ei pysty asioihin käytännössä vaikuttamaan. On kuin seuraisi menoa Titanicin kannella, jossa soitto raikaisi ja tanssijalka vipattaisi niin kauan kuin pinnalla pysytään.

Tapsa vaan

Pate kirjoitti...

Kun tähän lisätään ohituskaistat esim asuntojonoissa, positiivinen työsyrjintä eli työnantajia kannustetaan tai uhkaillaan ottamaan maahanmuuttaja ( tunkeutuja ) etusijassa yms, niin en ole pitkään aikaan enää naureskellut ns väestönvaihto teorialle. Totta se on jossain muodossa. Olen miettinyt, onko valtio valmistautumassa jätti invaasioon kehitysmaista? Merkit saattaisivat viitata siihen suuntaan.

Anonyymi kirjoitti...

ottaen huomioon sen tosiseikan että tässä maassa on liki joka ukko käynyt armeijan ja että maassa on erinomaisen runsaasti aseita ylsityisillä joutuu vain ihmettelemään miten täysin munatttomia vätyksiä maa onkaan täynnä hetkellä, jolla ollaan maan kansalaisilta viemässä viimeinenkin arvo ihmisenä. huomautan vain että sillä hetkellä, kun karjavaunun ovi lämähtää selkäsi takana kiinni, ei vastarinta ja pyristely auta.
ehkä näin saatanan tyhmä kansa ansaitseekin mennä historian roskakoriin.
vittu.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Näissä intersektionaalisen feminismin sovelluksissa -- joihin ammennetaan moraalista oikeutusta varhaislapsuuden symbioottisiin tuntoihin taantuneesta uhrisamaistumisesta -- on se pirullinen ominaisuus, että niiden käsitteleminen järjen eli syiden ja seurausten kannalta ei onnistu.

Alitajunta ajaa kaiken järjen yli tai ali -- kuinka haluatte -- ja käsitteellinen järki jää sitten juuri tuollaisten ymmärrystä noituvan skolastisten yliyleistävien yleiskäsitteiden varaan. Mitä suttuisempi alitajunta, sen hienommilta kuulostavat ja ymmärrystä syvimmin noituvat käsitteet.

Minkäs sille kukaan mahtaa. Teemme todellakin "outoa itsemurhaa", jos Murrayn termiä käytetään. Me kolmannen luokan suomalaisjuntit tosin koemme että tulemme murhatuiksi, mutta sitähän ei kukaan oikeasti ymmärrä -- siinä uhriajattelu taas tekee mussuhumanisteille tepposet ja kääntyy aseeksi, jolla kantasuomalaisia voidaan iskeä vielä lisää: "Mokomat ulisijat, ette osaa muuta kuin uhriutua..."

Anonyymi kirjoitti...

Millä perusteella ihminen on oletusarvoisesti haavoittuvainen, jos hän on ulkomailta? Onko Güntherin asema jotenkin sorrettu, särkeekö Mohammedin hammasta enemmän kuin Pekalla? Mitä vittua taas tapahtuu?

Valtsu

Anonyymi kirjoitti...

Ei hyvältä näytä esipuheesta lainattuna: "...Tarvitsemme kansalliset rakenteet ja prosessit, joilla näistä periaatteista muodostetaan toimintaa ohjaavat kriteerit ja menetelmät. Myös lainsäädäntöä on tulevaisuudessa tarve kehittää...* *...millaisilla askelilla ter veydenhuollon priorisointia olisi Suomessa tarpeen kehittää."

Punaviihreää kuplaa ajetaan hivuttamalla sisään lainsäädäntöön. Mitä hittoa näiden selvityks(i)en tekijöiden päässä oikein liikkuu?

heppa


Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys PS-lehdenjakajalle, Rouva Anolle, Pauli Vahteralle, Tapsalle vaan, Patelle, Anolle, Seppo Oikkoselle, Valtsulle ja hepalle & kiitos kommenteistanne ja hyvistä lisäyksistänne. Tässähän sinänsä - niin kuin kommenteissakin luki - pyritään siihen, että se, mikä on jo nyt de facto olisi jatkossa myös de jure.

Sinänsä en usko että tässä on kyseessä mikään varsinainen väestönvaihtosuunnitelma - vaikka sehän siinä pala palalta toteutuu - vaan yhdistelmä sekä äärihumanistista ideologista sokeutta että viranomaisajatteluun kuuluvaa putkinäköä jonka mukaan kaikki, mitä vaaditaan, toteutetaan kirjaimellisesti ja kyseenalaistamatta. Sekä täysin miettimättä onko siinä järkeä, onko se moraalisesti oikein ja ennen kaikkea että mitä se saa aikaiseksi.

Tuohon Paulin kommenttiin pitää muuten todeta että tämä kuuluisa newspeak alkaa pian olla Suomen kolmas virallinen kieli.

Joka tapauksessa voi sanoa että tämäkin tapaus on hyvä esimerkki siitä, että valtakoneisto kusee niiden ihmisten muroihin jotka pitävät sen valtakoneiston hengissä. Kuinka paljon vaaditaan heräämiseen?

QroquiusKad kirjoitti...

Mihin heräämiseen?

Viidesosa kansasta HALUAA tätä, ja kolme viidesosaa peesaa heitä.
Kuten nimimerkki vittu tuolla ylempänä totesi, miksi sellaisella kansalla, jolla olisi mahdollisuus muuttaa kaikki helposti mutta ei siihen pysty, pitäisi olla oikeus olla olemassa?

Hollituvan väki pääsi saliin, kun isäntäväki lähti vuonna 1917 pois ja siitä asti on salia muutettu hollituvaksi.
Vaikka asia tuntuu ja kuulostaa hyvin pahalta, epämiellyttävä totuus on:
Suomen kansa EI OLE kypsä itsenäisen valtionpitoon!

Sen on saatava jostain uusi isäntä, joka siivoaa hollituvan väen pois salista ja pakottaa sen sitten rakentamaan salin uudestaan.
Sitten se johtaa hollituvankin kuntoonlaittoa.

En pidä asianlaidasta vähääkään, mutta se on pakko hyväksyä, tai muuten sitä istutaan vain uppoavan laivan kannella hautajaisvirttä kuunnellen matkalla hukkumiskuolemaan.

-TR- kirjoitti...

Ollaan vissiin kantaväestön suhteen menossa kohti amerikkalaista mallia jossa ne keillä on varaa ottavat helevatan kalliin sairasvakuutuksen. Loput sitten toivovat että pysyvät terveinä tai muuten hukka perii.

Veikko kirjoitti...

Aleksandr Solzenitzyn pohdiskeli jossain kohtaa Vankileirien saaristoa, miksei kansa noussut kapinaan, vaikka huomasi, kun naapureita katosi ja aavisteli, milloin tulee oma vuoro tutustua vankileireihin.

Mitä olisi tapahtunut, jos NKVD:n miehet olisivat oikeasti joutuneet pelkäämään, palaavatko illalla kotiin. Jos kansa olisi vastustanut, millä nyt voivat, kansaa kuitenkin oli paljon enemmän kuin NKVD:n väkeä. Kun kerran kuitenkin henki lähtee, voinpa viedä NKVD:n miehiä mukanani?

Rahaa voi painaa lisää, mutta sähköä, lämpöä, puhdasta vettä ja ruokaa ei. Jonkun pitää ne oikeasti tuottaa, tehdä oikeita töitä. Kun luottamusyhteiskunta romahtaa, niin hanskat tippuu ja sitten ei ole kivaa kenelläkään.

Muuten, missäköhän kohtaa uhrihierarkiaa tuon paperin kirjoittajat näkevät itsensä ja läheisensä?

Anonyymi kirjoitti...

Paljonko vaaditaan heräämiseen? Kun utopiaa rakennetaan faktoista piittaamatta, ihmisiä alkaa jossain vaiheessa projektia kuolla. Ei välttämättä suoraan raadantaan, mutta tyyliin 'oho, eipä me ajateltu, että tällä voisi olla tällaisiakin seurauksia'.

Jo lähtötilanne on sellainen, missä utopian visioineet teoreetikot ja heidän kannattajansa eivät elä reaalimaailmassa. Eivätkä he halua elää siinä, koska fantasia on vaan niin paljon ihanampi. Alla olevasta linkistä voi lukea mitä Wikipedia kirjoittaa Kiinan Suuresta harppauksesta.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Suuri_harppaus

Fanaatikkojen matka maan pinnalle vaatii paljon kuolonuhreja - kokonaisia prosentteja yhteisöstä, mitä utopiaan yritetään väkisin viedä. Tietenkin kuolonuhrit pyritään aluksi lakaisemaan maton alle. Ihmisiä tulee kuolemaan hoitojonoihin, huonosti syöminen, stressi ja itsemurhat tulevat tappamaan ihmisiä. Kaikki nämä vain ovat sellaisia syitä, mitkä on helppo selittää pois.

Se todellinen testi on edessä siinä vaiheessa, kun valtion väkivaltakoneistolle annetaan käsky avata tuli omia maanmiehiä ja -naisia kohti. Toivottavasti ei ikinä jouduta tuohon vaiheeseen. Jos ei jouduta, siinä vaiheessa asiat on selitetty parhain päin eikä utopiaan pyrkimisen aiheuttamia epäsuoria kuolonuhreja tulla koskaan laskemaan eikä syyllisiä rankaisemaan.

Rahasta en nyt puhunut, mutta siihen pätee sama. Taloudellisesti utopia saa maksaa mitä vain. Joku muuhan sen kokeilun kuitenkin maksaa.

Ja sitten seuraavissa vaaleissa Suomessa äänestetään taas vasemmistoa - ja vihreitä.

maallikko

Anonyymi kirjoitti...

Siinä se on sitten mustaa valkoisella, että ikäiseni ihmisen on ihan turhaa lähteä hakemaan apua uuden "hyvinvointialueen" laitoksesta. Liian vanha ja hyödytön, vielä sitä kirottua suurta ikäluokkaa, joten ohjataanpa nyt rouva huomiota herättämättä takaisin tulosuuntaan, että päästään tikkaamaan Mehmetin ja Mustafan katuammuskelussa saadut haavat. Hehän kun ovat juuri niitä kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevia. Liian vanhaksi eläminen ei kyllä ole toiveenikaan, koska jo pitkään on tehnyt tiukkaa ymmärtää tätä monikulttuurin, woketuksen ja intersektionaalisen feminismin mädättämää maailmaa, joten joutaahan tästä.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Liittyy aiheeseen tai ei, mutta joka käännetä tunnutaan käytettävän rahantekoon. Työmaalla on nimittäin alkanut pyörimään epämääräisiä ukrainalaisia. Selkeästi ammattitaidottomia. Tekevät nöyrästi- ilmeisen halvalla- mitä sattuu, miten sattuu.
Silti kannattaa.

Koita sitten näiden kanssa selvitä kun et osaa sanaakaan venäjää, muuta ne perkeleet ei nimittäin ymmärrä.
voijumala###

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, TR:lle, Veikolle, maallikolle, Rouva Anolle ja voijumalalle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Olet kommentoinut näin ennenkin. Sanomasi mukaan Suomi ei ollut kypsä itsenäiseksi myös 1917 – 1944. En ole samaa mieltä kanssasi mutta sallin sinulle mielipiteesi.

TR: Tuohon suuntaan näytetään valitettavasti olevan menossa.

Veikko: On varmaan niin että ihmisillä on vielä liikaa menetettävää. Ja nuo paperin kirjoittajat näkevät itsensä etuoikeutetun yläluokan jäseninä.

maallikko: Tämä nykyinen utopiahan on vaiheessa, jossa väkivaltakoneistoa ei vielä tarvita. Ollaan ehkä lähempänä Huxleytä kuin Orwellia. Ja kun turtuneita sekä välinpitämättömiä ollaan niin seuraavissa vaaleissa äänestetään juuri niin kuin sanoit.

Rouva Ano: Totta, ja tosiasiassa Suomessahan on ollut terminaali-ikä käytössä jo aikaisemmin. Kun on sopivan ikäinen ts. liian vanha niin pitkäaikaissairauksien hoito on lähinnä tarkkailua ja kuoleman odottelua.

voijumala: Varsinkin raksoilla ja logistiikassa ulkomaalaisenemmistö on ollut jo pitkän aikaa.

QroquiusKad kirjoitti...

Vuosina 1917 - 44 mentiin ruotsalaisten vanhoilla eväillä.
Sen jälkeen ne oli syöty.
Pitäisi varmaan lopettaa tämän asian turha toistaminen, kun siitä ei tule muuta kuin mielipahaa itsekullekin eikä se siitä miksikään muutu.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Ehkä se on viisainta. En minäkään jaksa jaanata.

Anonyymi kirjoitti...

Tämän hetkisen hintojen nousun, inflaation, vuoksi joutuu tekemään tuntia pidempää päivää, että pärjäisi entiseen malliin. Eikä se "entiseen malliin" ole mitään muuta, kuin selviämistä edellisestä tilistä seuraavaan tiliin. Näin ovat asiat varmaan monella muullakin. Onneksi priorisoiva valtiojohtomme on reagoinut asiaan laittamalla valoa tunnelin päähän, kolme kirkasta lamppua kuin veturissa...

KKi kirjoitti...

Tuossa varmastikin tarkoitetaan maahanmuuttajalla ns. varsinaista maahanmuuttajaa. Tuskinpa sitä Guntheria Munchenista.

Ja loogistahan tuo. Varsinainen maahanmuuttaja on kuin lapsi. Impulssikontrollikyvytön ja kykenemätön elämään itsenäisesti.

Aivan kuten se somalin pentu josta piti kommentoida aikaisemmin. Eli se naaraspuolinen somalin pentu joka höpisi Helsingin taloista.

Uskonpa, että pentu tosiaan vilpittömästi uskoo neekereiden rakentaneen Helsingin. Sille kun on tarinoitu kuin U.S.A on rakennettu neekerivoimalla. Ja sillä reppanalla kun ei ole kykyä ymmärtää eroja länsimaiden välillä. Varmastikin Suomessa on ollut neekerityövoimaa rakennuksilla kun kerta Yhdysvalloissakin.

Eiköhän se jotenkin niin mene.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja KKi:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Tiivistit tilanteen ikävän osuvasti.

KKi: Joo, vain etnisesti edistyksellinen on se oikea maahanmuuttaja. Ja saatat muuten olla oikeassa siitä somalipimusta. Tuskin hänellä riittää ymmärrys siihenkään että ei jenkkeihin viety yhtään orjaa Somaliasta vaan länsi-Afrikasta ja somalit puolestaan itse ovat varsin kunnostautuneita tuossa orjien pitämisessä.

Anonyymi kirjoitti...

Mihin sijoittuvat venäläiset maahanmuuttajat tässä ?

Anonyymi kirjoitti...

Tosiaan, mahdettiinkohan siinä tarkoittaa kirjaimellisesti haavoittuvassa asemassa. Rouva Anon vastaus herätti minut tähän asiaan, että tottahan jengisodassa ja muusa sellaisessa keppostelussa haavoittuu helpommin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Tuskin kuuluvat tuolle ohituskaistalle.

Ano2: Taitaa termi olla kuitenkin hieman laajemmin käsitetty.

Anonyymi kirjoitti...

Kaikilla tyhjäpäilläkin on äänioikeus, mikä estää järkevien päätösten tekemisen. Katsokaa, mitä Tynkkynenkin joutuu kestämään:
https://youtu.be/2Nq4ePKOsYQ

Anonyymi kirjoitti...


Kki kirjoitti:
"Uskonpa, että pentu tosiaan vilpittömästi uskoo neekereiden rakentaneen Helsingin."


Todennäköisesti uskoo. Netistä löytyi asiatyylinen kirjoitus, joka tukee tytön uskoa. Suomalainen pitää kirjoitusta vitsinä, mutta vierasperäinen välttämättä ei.

https://kopiopasta.fandom.com/fi/wiki/Somalit_rakensivat_Helsingin_keskustan_ilmaiseksi

Kirjoitus voi mennä täydestä osaan ei-suomalaisista Suomessa asuvista. Tämä on myös esimerkki kuinka ihmisiin voidaan vaikuttaa. Tosiasioilla ei ole väliä, pääasia on viestin uskottavuus vastaanottajalleen.


acc

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on ihan pakko laittaa (Ykä sallinee sen) tähän lainaus keskisuomalaisen kirjailijan ja toimittajan Aino Suholan kirjoituksesta jo vuodelta 2009.

"Luottamus siihen, että järjestelmä toimii oletetulla tavalla tekee sinusta tänään jotenkin säälittävän. Tai jos arvostat sisältöä ulkokuorta enemmän, tekoja lupausten, asiaa unelmahötön tai ammattitaitoa röyhkeyden sijaan, olet vähän passe' hienosti sanottuna. Suomeksi sinulla on menty. Olet pudonnut kyydistä, tippunut kärryiltä. Olet säälittävä vanha kääkkä, joka ei ymmärrä mitään.

Ja sellaisten yli kävellään.

On nimittäin paljon niitä, jotka tulevat lujaa ja huutavat kovaa. Heillä on kanttia vaatia, koska heillä on jotain, jolla uhata, lahjoa tai kiristää. Pelimerkkejä pyörittää ihmisiä ja systeemejä.

Tai ainakin he luulevat niin.

Se, joka odottaa kiltisti vuoroaan ja luottaa pelisääntöihin, löytää itsensä lopulta vanhasta navetasta, housuitta ritilöiltä ja havahtuu kerran päivässä, kun halpatyövoima päästää paloruiskulla jätökset suoraan lantakouruun. Vanhusten hoito on silloin kehittynyt reaalitalouden keinoin ihannetilaan. Kustannukset on minimoitu ja rasite poistuu."

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, acc:lle ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Tuo oli kyllä hyvin kuvaava. ”Ei mun tartte perustella”.

acc: En osaa sanoa, mutta aika hyvää parodiaahan tuo oli. Nykyisin vaan täytyy olla varovainen sen parodiankin tekemisessä. Niin no, mainion Keijo Kaarisateen tosin ei kai kukaan usko olevansa tosissaan vaan kieli tukevasti poskessa.

Rouva Ano: Tuo oli hyvin kirjoitettu. Tosin sinänsä nykyisin on tilanne että valta ja varsinkin mediavalta on niillä jotka tulevat lujaa ja huutavat kovaa vaikka heillä ei tosiasiassa olisi kanttia vaatia yhtään mitään.

QroquiusKad kirjoitti...

"Sitäpaitsi rasisteille minun ei tarvitse perustella yhtään mitään!",
sanoi Sanna Matiaksenvaimo Ukkola aikoinaan.
Yritin googlettaa milloin, mutta originaalia ei löytynyt.

Vaan onpa Sanna noista ajoista kehittynyt kovasti edukseen.
Tuon Tynkkyselle epäperustelevan egotyttelin vastaavasta kehityksestä en olisi niin vallan varma.

Googletus toi minut tähän blogiin elokuulle 2013.
Siellä ei ollut omia kommenttejani, mutta veli Jaska Brownin wanhojen bloggaustensa uudelleenjulkaisuista olen sellaisia lukenut, ja erilaisia ne olivat silloin.

If, we were younger then
And now we are tired old men
Tired to foolish game
Tired to make a Name,

sanoi Henson Towne.

Eihän meillä vieläkään nimeä ole, mutta huomasin että olen viime aikoina kommentoinut paljolti vain vihaani ja katkeruuttani.
Aika kauankin oikeastaan.
Toisaalta ne ovat vallitsevia tunnetiloja nykymaailmassa, joten tyhjästä on paha nyhjästä.
Laarien pohjat paistavat.

Ennen oli kaikki paremmin, paitsi tietysti ne asiat jotka eivät olleet.

Jos tähän loppuun nyt yrittäisi saada jotain rakentavaa, niin äänioikeuden poistaminen joiltakin ei liene oikea tie:
ne jotka sitä kannattavat, olettavat luontevasti että he itse saisivat tietysti äänestää.
Seuraavien vaalien jälkeen he saattaisivatkin menettää oman äänioikeutensa, eikä olisikaan enää keinoja saada sitä takaisin.

Kovasti helpottaisi, jos jokaisella olisi vaikkapa kolme ääntä, jotka saisi keskittää tai hajauttaa.
Traditionalistipuolueiden äänestäjä voisi äänestää sen pakkoäänen jälkeen vaikka kahta muuta puoluetta halutessaan.
Äänensä hukkaan menemistä pelkäävä voisi Järjestelmäpuoluetta äänestettyään antaa kaksi ääntä Perussuomalaisille.

Kaikki ne laskettaisiin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad, ja kiitos kommentistasi. En oikein tiedä, mitä sanoa. No joo, Sannasta, se taisi olla jotain vuotta 2007. Hän on kulkenut siitä ajasta varsin pitkän matkan ja oppinutkin jotain. Kommenttisi ovat viime aikoina olleet sellaisia kuin sanoit. Sinulla on ollut kyllä oikein hyviä kommentteja tässä matkan varrella. Varmaan niitä tulee vieläkin.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys!

Rooman tasavallan aikoina roomalaiset olivat nähdäkseni oikeilla jäljillä. Tuolloin äänioikeus oli sidottu:

1. Kansalaisuuteen

2. Suoritettuun asevelvollisuuteen

3. Tiettyyn, määriteltyyn omaisuuden minimimäärään, joka takasi kansalaisella olevan intressejä Tasavallan asioiden hyvään hoitoon ( res = asia, homma, juttu, publica = yleinen, yhteinen, julkinen; res publica > "yhteinen juttu" > "republik" = tasavalta ).

Mielestäni tähän palaamisessa voisi olla hyviä puolia...


Hyvä veli QK, et ole yksin!


+ULFBEHRT+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys ULFBEHRT. En lähde sinänsä spekuloimaan koska eihän tällaisia muutoksia koskaan tehdä.

QroquiusKad kirjoitti...

Varsin mielenkiintoisen vaalisysteemin esitteli myös veli Jaska Brown tässä bloggauksessaan:

http://jaskanpauhantaa.blogspot.com/2013/10/mies-ja-aanet.html

Se ainoa epäkohta oli äänten keskittämispakko, kun nähdäkseni useampi ääni ja niiden hajauttamisoikeus olisivat omiaan poistamaan nykysysteemin ja äänestäjien puutteita.
Eihän tätäkään koskaan käyttöön oteta, mutta ovathan nämä mielenkiintoisia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qruquius Kad. Se oli varsin mielenkiintoinen se Jaskan kehitelmä. Tehtiinhän minä ja Lötjönen aikanaan omammekin eli D´Lötjösen vaalimenetelmä:

http://yrjoperskeles.blogspot.com/2015/11/lotjonen-ja-aanestajan-kuluttajansuoja.html

Anonyymi kirjoitti...

"Tervehdys, Qroquius Kad, ja kiitos kommentistasi. En oikein tiedä, mitä sanoa. No joo, Sannasta, se taisi olla jotain vuotta 2007. Hän on kulkenut siitä ajasta varsin pitkän matkan ja oppinutkin jotain. Kommenttisi ovat viime aikoina olleet sellaisia kuin sanoit. Sinulla on ollut kyllä oikein hyviä kommentteja tässä matkan varrella. Varmaan niitä tulee vieläkin."

Mielestäni Sanna on kyllä aina ollut jonkinlainen bimbo enkä mitenkään pysty ottamaan hänen kolumnejaan kauhean vakavasti. Sannan mielipiteet ovat aina sitä samaa kaikista haukotuttavinta konformistista latteutta tyyliin "feministit ovat niitä oikeita rasisteja!!!" tai "Saara Särmä sanoi ettei valkoinen heteromies ole ihminen laisinkaan, olen kyllä tässä asiassa hänen kanssaan eri mieltä".

Sanna on myös siitä kiintoisa tapaus, ettei hänen mielipiteistään välttämättä aina ota mitään selvää. Esimerkiksi matkustaessaan Egyptiin hän loihe sellaisen lausuman, että koska Kleopatra VII hallitsi siellä joskus yli kaksi tuhatta vuotta sitten, Egypti on hyvin matriarkaalinen maa ja että se on jonkinlainen servaus islamin vastustajille. Vaikka islamin perustaja profeetta Muhammed eli vasta 600-luvulla jaa. eikä Kleopatra näin ollen mitenkään voinut olla muslimi edes teoriassa. Sitten toisaalta Urpilaisen hijabgaten yhteydessä hän liittyi siihen äänekkääseen somekuoroon, jonka mukaan Yhdistyneet arabiemiirikunnat on hirveä naisten oikeuksia polkeva dystopia ja esiintymällä jossain valokuvassa rättipäisenä Urpilainen on tahrannut kätensä musliminaisten vereen. Tämä näkökantojen ristiriitaisuus johtunee varmaankin siitä, ettei Sanna kukaties tiedä mitään uskonnoista, historiasta tai maailmanmenosta ylipäätänsäkään vaan valitsee aina sen valtavirtaisimman ja kädenlämpöisimmän näkökannan kustakin asiasta ja ryhtyy kannattamaan sitä. Hän on myöskin paheksunut valtamedian Onlyfans-hypetystä mutta korostanut samalla, ettei ole mikään tiukkapipo koska katsoo pornoa itsekin. En tosin ymmärrä, että millä perusteella Onlyfans pitäisi tuomita jos pornoa ei muuten tuomitse. Sannan koko ajatusmaailma taitaa kolumniensa sisällön perusteella pyöriä pelkästään ulkomaisten hömppäjulkkisten ihmissuhdejuorujen ympärillä, mikä iltahömppälehden toimittajana hänelle tietysti sopiikin.

Eräässä rasismia vastustavassa kolumnissaan Sanna selitti, että perimältään kuka tahansa suomalainen saattaa olla lähempänä jotain random kenialaista kuin saman kansallisuuden jakavaa naapuriaan. En kyllä mitenkään ymmärrä, että miten tämä saattaa olla populaatiobiologisesti mahdollisesti, sillä suomalaisten ja neekereiden viimeiset yhteiset esivanhemmat elivät joskus muutama kymmenen tuhatta vuotta sitten ja kaikkien suomalaisten viimeiset yhteiset esivanhemmat ehkä joskus muutama sata vuotta sitten. Lisäksi jokaisella kenialaisella on sen värinen orvaskesi ettei yhdelläkään suomalaisella ole.

Sanna on herättänyt paheksuntaa poseeraamalla televisiossa naamiaiskaupan inkkaripäähine päässään, mikä on tietysti hyvin helppoa, koska siinä ei oikeasti ole mitään paheksuttavaa.

Näitä Sannan törttöilyjä on paljon enemmänkin, tässä vain pari ensimmäisenä mieleen juolahtanutta.

Mutta joo. Nykyinen valtamedia on niin punavihersyöpäistä ryönää, että kun siellä vain yksikin Sanna Ukkola tuuttaa eetteriin "on käänteistä rasismia ja woke-hulluutta väittää Afrikan tähden olevan rasismia!" niin heti on satatuhatta boomerikonservatiivia jakamassa klikkaustykkäyksiä näille maailmaa järisyttäville oivalluksille sormet ruvella. Mutta siinä vaiheessa rima valtamedian suhteen on jo niin matalalla, että täytyy kaivaa kuoppa sen alittamiseksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano, ja kiitos hyvistä huomioista. Kyseinen nainen on edelleenkin nimenomaan valtamedian toimittaja.

QroquiusKad kirjoitti...

Muuten niin mainiossa D'Lötjösen järjestelmässä piilee yksi sudenkuoppa:
Perussuomalaisten äänestäjissä on aika lailla Ihmeen Odottajia.

Jos PS saisi ensi keväänä Suurjytkyn ja 68 edustajaa, mutta Järjestelmäpuolue ei päästäisi sitä hallitukseen vaan se muodostettaisiin Järjestelmä- ja huorapuolueista, siitä saattaisi seurata Ihmeen Odottajien pettymys.
Se ilmenisi sitten persuäänien perumisena kostoksi siitä, kun eivät taaskaan tehneet ihmettä ja niin 68 edustajaa kuivuisi nopeasti pariinkymmeneen.

Järjestelmäpuolue nauraisi katketakseen ja Ihmeen Odottajat heidän kanssaan ymmärtämättä mitä olivat tehneet.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, vähän yksikielistä banjoa soitan mutta tätäkään epäkohtaa ei maassamme juuri enää ihmetellä, näin on!

Ollaan siis jo totuttu maailman menoon ja siihen mikä on työssäkäyvän persvakoäijän tai -akan rooli Feministipississuomessa. Tätä rasisitileimanpelkoa minä en vaan ymmärrä. Eihän se sana ole vuosiin tarkoittanut kun valta-ajattelun kanssa erimieltä olevaa. Silti rasistiksi leimaamalla tunnutaan saavan kaikki "positiivisen diskriminaation" keinot läpi. Halla-Aho kantoi vuosikaudet valtakunnanrasistin raskasta taakka, mutta moni muu on mieluummin hiljaa ja alistuu. Näin siitä huolimatta että esim. äänestyskopissa voisi olla edes hetken sinut oman itsensä kanssa ilman valvovaa silmää. Eihän sitä kukaan edes saa tietää että äänestitkin persuja etkä demareita kuten aina ennen.

Mutta kun ei niin ei. Niin kauan kun valtaosa suomalaisista jatkaa valtamedian sanoman uskollista seuraamista ja itselleen valehtelua tullaan matumummot kantamaan kultatuolissa kaikileikkauksiinsa yms. kunhan perheenyhdistämiset on saatu hoidettua. Sen jälkeen on kiva palata kotimaahan lomailemaan kun on vaivat hoidatettu. Ja kultatuolissa ne sinne pitääkin kantaa, kun eivät vissiin aina tahdo edes vaivautua sovittua aikaa käytämään, sikäläinen aikakäsitys ja sovitun noudattaminen on hieman erilaista kun mihin meillä on totuttu.

Ai perkele että keittää tämä nykymeno!

t.Puupääukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Puupääukolle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Totta. Niitä ihmeen odottajia on varsin paljon.

Puupääukko: Erittäin hyviä huomioita.

Anonyymi kirjoitti...

Kävin katsomassa tuota tiedostoa valtioneuvoston sivuilta. Sivulla 18 mainitaan vain lapset, ei maahanmuuttajia. Onkohan mainittu maahanmuuttajia koskaan? vai onko tiedostoa muokattu? Näkikö kukaan täällä kommentoinut tuota tekstiä jossa olisi mainittu maahanmuuttajat lasten lisäksi haavoittuvaisessa asemassa olevina? Siis alkuperäisessä sijainnissaan eikä Perskeleen tekstiin liitetyssä kuvassa? Ja sopiiko kysyä Ykältä mistä tuo kuva on lähtöisin, otitko itse alkuperäisestä lähteestä?

kysyypi turjake

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, turjake. Kyllä se on ihan niiltä sivuilta. Alkuperäisestä lähteestä. Mutta olisiko siellä jänistetty? Professori kirjoitti asiasta tuoreeltaan:

http://professorinajatuksia.blogspot.com/2022/08/maahanmuuttajien-priorisointi-sortui.html

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vastauksesta. Olisinkin hieman yllättynyt jos ykä olisi mennyt ns. provoon mutta nykyään on kovin vaikea olla varma mistään. Järjetöntähän tuollainen toimintalogiikka olisi, maahanmuuttajuus sinänsä ei tee ihmisestä erityisen haavoittuvaa, eikä mahdollinen altavastaajan asemakaan yleensä sellainen ole etteikö tavanomaiset terveyspalvelut riittäisi. Tasa-arvoisinahan ihmisiä pitäisi kohdella ja tänne muuttajien totuttautua myös siihen että samalta viivalta lähdetään, sikäli kuin lähtömaasta ei tätä oppia ole saatu. Lieneekö pöytäkirjan tekijällä jäänyt vaan jargonivaihde päälle ja suoraan selkärangasta lisännyt maahanmuuttajat lauseeseen jossa puhutaan erityiskohtelun tarpeesta.

turjake

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, turjake. Saattaa olla näin. Mutta siihen jargoniin on helppo turvautua. Se kun tuntuu lähes pakolliselta.