keskiviikko 24. elokuuta 2022

VIHREÄN HIRVIÖN LOPUTON NÄLKÄ

Niin kuin lukija hyvin tietää, ei ilmastohysteriaan pakotettu Suomi sitä hysteriaa tarvitse ja se hysteria on sille vahingollista. Kas kun Suomen biokapasiteetti on huomattavasti suurempi kuin sen ekologinen jalanjälki ja hysteriassa muutenkin unohdetaan että millä leveysasteilla Suomi sijaitsee. Tästä on puhuttu blogissa ennenkin mutta asian voi halutessaan tarkistaa Global Footprint Networkin sivuilta.

Mutta tämähän ei riitä, vaan hysteria jatkuu ja Suomen ilmastopaneeli vaatii hiilinielujen lisäämistä. Perusteena on se toukokuinen Tilastokeskuksen ilmoitus että ”Suomen maankäyttösektori eli pellot, metsät ja muu maankäyttö ei enää sidokaan hiilidioksidipäästöjä vaan on muuttunut päästölähteeksi”. Ja mitä tämä tarkoittaa? No tietenkin lisää rahanmenoa sillä jos EU:n valmiiksi metsäisin maa ei toimi niin kuin ilmastopaneeli vaatii eikä täytä meille asetettuja vaatimuksia niin hinta voi olla sen mukaan jopa kahdeksan miljardia.

Kahdeksan miljardia jostain, jota meidän ei olisi tarvinnut alun perinkään tehdä.

Asiassa kertovassa uutisessa päästään sitten hyvin mielenkiintoiseen kohtaan:

Hiilinielun romahtamisesta voi tulla myös taloudellisia seuraamuksia, jos joudutaan ostamaan korvaava määrä nieluyksiköitä muilta EU-mailta tai vähentämään päästöjä suunniteltua enemmän taakanjakosektorilla, esimerkiksi liikenteessä ja asumisessa.

Kysymys: Kas kun Suomi on jo EU:n metsäisin maa ja sen biokapasiteetti on EU:n suurin, niin mistähän Suomi niitä ”nieluyksiköitä” sitten oikein ostaa? Kun EU:ssa biokapasiteetti on Suomea, Ruotsia, Viroa ja Latviaa lukuunottamatta punaisella? Se, miten pakkosyötetty ilmastohysteria vaikuttaa liikenteeseen ja asumiseen lienee jo ennestään selvää.

Suomalaisia rangaistaan jostain, mitä he eivät ole tehneet. Vaikuttaa siltä että Suomi tosiaankin on jonkinlainen testirata jossa katsotaan, että kuinka paljon ihmisiä oikein voidaankaan kyykyttää. Eikä vihreän hirviön nälkä lopu. Kas kun se ei nälällään vaikuta maailman ilmastoon mitenkään vaan se ruokkii ainoastaan itseään.


36 kommenttia:

Rehellinen Reiska kirjoitti...

Kansalaisten täyty olla jauhoissa, kun tällaisia edustajia itselleen äänestää.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys JJR. Jauhojengi joo… vai olisko sittenkin pysyvä hallintolampaan kooma?

Anonyymi kirjoitti...

Niinpähän tuo vaikuttaa länsimaissa meno olevan muutenkin sellaista, että poliitikot tahallaan, vihreyteen vetoamalla, ajavat maitaan karikkoon. Ilmeisesti ajatus on se, että 'paskaksi vaan kaikki niin voidaan siten raunioille rakentaa jotain parempaa'.

Eipä se taida kovin kaukana totuudesta olla, jos sanon, että WEF määrää ja poliitikot toimivat heidän toiveidensa mukaan. Marinin ja kumppanien toimet sekä Suomessa että ulkomailla ovat vain näyttöjä WEF:lle. Kilpailu siitä kuka pääsee johonkin 'virkaan' on ankaraa ja se joka ankarimmin maanmiehiään ja -naisiaan kurittaa on vahvoilla tässä kisassa.

https://wattsupwiththat.com/2022/08/19/green-energy-nightmare-german-politician-labels-poor-people-enemies-of-the-state/

Edellä on linkki juttuun, missä saksalaisen Nordrhein-Westfalenin sisäministeri spekuloi uusilla valtion vihollisilla. Keitä he ovat? Salaliittoteoreetikkoja joiden viestin sisäministeri pelkää uppoavan köyhtyvään, nälkäiseen ja kylmissään olevaan kansaan.

Sellainen olo tästä tulee, että eliitti on kerta kaikkiaan saanut kansasta tarpeekseen ja että se on laitettava kuriin. Kansalle on näytettävä kuka määrää. Eikä tämä koske vain Saksaa vaan oikeastaan kaikkia länsimaita.

Se onkin nyt mielenkiintoista nähdä, kun mellakointi ja levottomuudet lähikuukausina alkaa, kuinka ne tukahdutetaan. Laitetaanko somekanavat kiinni?, ehkä vähän ulkonaliikkumiskieltoa? tai vanhaa kunnon 'ammutaan muutama niin kyllä ne siitä rauhottuu' -meininkiä.

Ehkä saadaan aikaan sotatilan kaltainen tila, mutta siten että ei olla varsinaisesti sodassa. Säännöstelyä, propagandaa, mustaa pörssiä, ilmiantajia, katoamisia jne. Kaikkea sellaista mitä punavihreät eivät koskaan myönnä ajaneensa vaikka totalitarismi on aina ollut heille se rakkain hallinnon muoto ja johon he aina pyrkivät. Autoritaarinen kontrollifriikki kun ei tavoistaan irti pääse, kuten ei tiikerikään raidoistaan.

maallikko

Anonyymi kirjoitti...

Katsoin, oliko se juuri eilen, uutisista kun tämä Suomen ilmastopaneelin puheenjohtaja Markku Ollikainen asiasta luennoi. Alaleukani loksahi rintamukselle.

Yht'äkkiä kaikki hiilinieluhommat ja -varannot olisivat kääntynytkin päälaelleen? Liekkö tullut piiperöillä hätä, kun se turvesoiden alasajo ja metsittämien ei nykyisessä maailman- ja polttoainetilanteessa ole saanut kannatusta? Varsinkin, kun puhutaan jopa (osin) turvesoiden käytön jatkamisesta koska Suomessa on talvella sittenkin pakkasta.

En kyllä luota tähän "asiantuntijaan" pätkääkään, vaikka en omista neliötäkään metsää, suota tai peltoa.

heppa

Anonyymi kirjoitti...

Tätä nykypoliitikkojen lammasmaisuutta seuratessa laittaa ihmettelemään, oliko se ollenkaan sama kansa, joka taisteli ylivoimaista vastustajaa vastaan kahdessa sodassa vain noin 70 vuotta sitten ja nosti köyhän maan maailman hyvinvointivaltioiden joukkoon ällistyttävän pienessä ajassa?

Tänä päivänä omien kansalaisten edun ajatteleminen on vaarallista, kansallisomaisuutta myydään ulkomaille pilkkahintaan, rahaa hassataan taivaan tuuliin ja kiima EU:n ytimeen kuulumisesta on niin kova, että suostutaan silmää räpäyttämättä kaikkiin meille vahingollisiin esityksiin, mitä se kehtaa vaatia. Ja kyllähän se kehtaa, kun meillä on hallitus, joka on demokratian irvikuva ja sitä johtaa pääministeri, jonka ei todellakaan pitäisi olla pääministeri.

Rouva Ano

Historix kirjoitti...

Vihreä siirtymä, vihreä valhe. Valtamedia pitää huolen, että valheiden ohi ei juuri pääse asiallista tietoa ilmastosta ja sen tilasta.

Siksi onkin hienoa lukea sitä harvinaisempaa, asiallista ilmastotekstiä. Linkin takana emeritusprofessori Kalevi Mursulan mietteitä mm. ilmastonmuutoksesta. Kopioin alle otteen artikkelista. Koko teksti löytyy linkistä https://seutumajakka.fi/artikkeli/professori-kalevi-mursula-ilmastonmuutoksesta-ei-ole-mitaan-syyta-panikoida/

"Ilmastonmuutos aiheuttaa meissä kaikissa suurta pelkoa. Kalevi Mursula kuitenkin muistuttaa, että ilmasto on muuttunut aina, eikä maapalloa uhkaa tuho ainakaan ihmisperäisen ilmastonmuutoksen takia.

”Vakiotilaa ei ole olemassakaan, ei Maassa eikä Auringossa. Pysyvyys on vain ihmismielen kehittämä turvallisuusharha”.

Nykyinen ilmaston lämpeneminen jopa meillä pohjolassa on Kalevi Mursulan mukaan niin hidasta, että ehdimme aivan hyvin tehdä tarvittavat korjausliikkeet.

”Ei ole mitään syytä panikoida. Vaikka ilmasto nykyään lämpenee, suorat todisteet siitä, että lämpeneminen todellakin on ihmisperäisen hiilidioksidin tuottamaa, ovat vielä varsin vähäiset. Kaikki ihmisperäisen ilmastonmuutoksen aiheuttamaksi väitetyt ilmiöt ja muutokset eivät kestä tarkempaa tutkimusta”.

Ihmisperäisen ilmastonmuutoksen käsittely hipoo Mursulan mukaan jopa valtamedioissa hysterian rajaa.

”Mitä voi sanoa maailmasta, jossa autistinen teinityttö johtaa kymmeniä tuhansia ihmisiä kohti laillisen yhteiskuntajärjestyksen rajoja. Paniikin lietsominen on johtanut moniin oheisongelmiin, kuten nuorten ihmisten mielenterveyden heikkenemiseen, Suomen syntyvyyden laskuun ja niin edelleen”.".

Anonyymi kirjoitti...

https://michaelyon.com/dispatches/german-suicide/

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys maallikolle, hepalle, Rouva Anolle, Historixille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

maallikko: Kieltämättä tuollaisia ajatuksia tulee mieleen. Mietin vaan sitä WEF:ää. Senhän pitäisi olla olevinaan talousfoorumi. Elinkeinoelämän näivettäminen, yleinen köyhtyminen ja kaaos ovat pahaksi bisneksille. Persaukisen lompakolla on paha käydä, kun siellä ei ole mitään. Onko se talousfoorumin sijasta kuitenkin totalitaarisen valvonnan foorumi? Hinnalla millä hyvänsä.

heppa: Kas kun niitä hiilinieluja ei ole niin paljon kuin niitä on määritelty. Onko tehdyssä määrittelyssä sitten mitään järkeä onkin sitten ihan toinen kysymys. Siinä turpeessahan olisi Suomelle tarjolla energiaomavaraisuus.

Rouva Ano: Joo, silloin kansa taisteli ja sen tukena olivat oikeat valtiomiehet jotka tukivat taistelua ja ajattelivat vain ja ainoastaan Suomen ja suomalaisten parasta. Nykypäivä taas on juuri niin kuin sanoit. Valitettavasti. Tähän on tultu.

Historix: Joo, olen lukenut tuon saman ja täytyy nostaa miehelle lätsää. Hänkin on siirtynyt eläkkeelle ja uskaltaa puhua. Ilmasto on muuttunut kautta historian. Se autistinen teinityttö Messias-ilmiönä kuvaa ehkä kaikkein parhaiten kuinka sairaaksi tämä hysteria on tullut.

Ano: Kiitos linkistä.

-TR- kirjoitti...

Kyllähän sitä vastoinkäymiset on kestettävä mutta sitä vaikeuttaa se että tässä elinkustannuskriisissä on niin vahva kusetuksen maku. Siis tahallaan manipuloitu kriisi.

Maksamme itsemme kipeäksi jotta jo ennestään rikkaat tulevat vielä rikkaammiksi. Pienemmistäkin syistä on vallankumouksia tapahtunut.

QroquiusKad kirjoitti...

Ei se pieni Greta edelleenkään mitään johda, kuten ei aiemminkaan, vaan on edelleen moniongelmainen ja vammainen lapsi, joka on joutunut ennenäkemättömän röyhkeän ja härskin hyväksikäytön uhriksi.
Mutta hyvinpä on mainos pienestä Gretasta maailmanjumalattarena mennyt perille, kun kaiken maailman kalevimursulatkin sitä hokevat pelaten suoraan viherkommunistien pussiin.

Mitä itse ilmastohysteriaan tulee, se on vain osa sitä KGB:n masinoimaa kulttuurimarxistien tuho-operaatiota Lännen mädättämiseksi romahtamaan Varsovan Liiton panssarikiilojen edessä III maailmansodassa, jota ei sitten koskaan tullutkaan.
Operaatio sen sijaan jatkoi omaa elämäänsä, ja sen hyöty on langennut yllättäen islamisteille.

Ainoa tehoava korjausliike olisi mitätöidä kaikki vuoden 1960 jälkeen suoritetut yliopistotutkinnot, syynätä niiden haltijat tarkoin ja siirtää kultturimarxisteiksi todetut eli valtaosa pysyvästi sivuun kaikesta yhteiskunnallisesta toiminnasta äänioikeutta myöten.

Anonyymi kirjoitti...

Ihmettelen viisautta jolla Suomi rakennettiin. Imatran Voima, Pohjolan voima, vahva sähkönkantaverkko ja sähköä jakaneet alueyhtiöt / osuuskunnat. Valmet, Neste, Puhelinosuuskunnat, Radioverkot monet muut valtion yhtiöt jotka rakensivat ja hoitivat infran. Ihmetellä täytyy myös tyhmyyttä jolla ne ovat tuhottu / lahjoitettu ja tuhotaan edelleen. Ja vielä, tuhoamisesta maksetaan muhkeita palkkoja ja poonuksia eikä tätä "kehitystä" pysty pysäyttämään enää itse pirukaan millään helvetillä.

Anonyymi kirjoitti...

Budjetilla ei ole ylärajaa, kun on kyse morsiamen hääpanostuksista, Suomen ilmastohysteriasta tai karvakäsien roudaamisesta Suomeen. Hyville asioille ei vaan voi laittaa hintalappua. Miksi me jäyhät jötikät kansalliskonservatiivit emme tätä tajua?

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Menikö ne pellot, metsät ja niityt lakkoon, kun eivät enää olekaan hiilinieluja?
Eivät ilmeisesti saaneet tarpeeksi suurta korotusta aurinkoa ja vettä niin lopettivat piru vie yhteyttämisen.

-Luca

Professori kirjoitti...

Kannattaa lukea tämä: https://www.sttinfo.fi/tiedote/petteri-taalas-metsat-ilmastokeskustelun-tikun-nokassa-vain-suomessa-ilmastokeskustelu-ruokkii-maailmanlopun-mielikuvia?publisherId=4627873&releaseId=69948828

Anonyymi kirjoitti...

Siinä vaiheessa kun sana "taakanjako" mainitaan, kannattaa suomalaisten poistaa varmistin. Aikoinaan puhuttiin kehitysavusta, mutta tuo nimitys loukkasi paitsi silloista kehitysapuministeri Haavistoa (minäkö muka apuministeri) myös miljardia afrikkalaista joten nyt siis korrektisti kehitysyhteistyö. Suomi kaataa haavilla rahaa mutta edelleenkin odotamme muiden yhteistyöosapuolien edes pienen pientä vastakontribuutiota. Sanoilla ON merkitystä.

Mutta yksi sana jota ei missään nimessä saa edes mainita ilmaston yhteydessä on holtiton väestönkasvu. Sillä ei ole sitten minkäänlaista tekemistä minkään kanssa. Uskokaa jo.

Kiinalle ja Intialle annettiin (miksi?) käsittääkseni erikoisluvat jatkaa saastutusta ja lisätä hiilivoimaloiden määrää, en nyt muista miten pitkään, jonnekin 2035-luvulle? Onko joku tosiaan niin naiivi että uskoo että kun tämä maaginen vuosiluku tulee, niin nämä maat ihan kiltisti ajavat hiilivoimalansa alas? Ai että kv. yhteisö painostaa heidät siihen? Heh. Hanasaaren voimala tietenkin saadaan asap suljettua koska vihreät ovat niin päättäneet. Mikään ei ikinä saastuta niin kamalasti kuin suomalainen hiili.

Erinomainen kysymys Ykältä vaikka pientä sarkasmia olin havaitsevani. Nii-in, mistäs niitä nieluyksköitä sitten oikein ostetaan kun Suomella ei edes ole tarve niitä ostaa vaan päinvastoin, voitaisiin myydä eniten tarjoavalle. Mutta eihän homma näin toimi. Kreikka, Espanja ja Italia ovat tuhonneet metsänsä kituliaisiin oliivipuihin, Ranska vielä ruikkuisempiin viiniköynnöksiin. Busines as usual mutta nyt Suomen tulisi siis ostaa ne viimeisetkin metsät ja lehdot etelästä kalliilla rahalla. Saamatta vastineeksi muuta kuin hyveellisen mielen oikeille ihmisillä ja velkahelvetin veronmaksajille. Hyveellinen ihminen on harvoin nettoveronmaksaja.

Nämä ilmastotyypit eivät välitä luonnosta tai ilmastosta pätkääkään. Kaikkihan on vain suurta rahanpyöritystä. Seuraavaksi keksitään sitten joku uusi ideologia jolla rahastaa. Penskat manipuloidaan ilmastoahdistuneiksi koska se on hyvä tapa syyllistää omia vanhempiaan, harkkoihin toki on ihan ok mennä faijan käryttävän dieselin takapenkillä eikä ekologiselle ratikalla. Mukavuudenhalu voittaa aina ideologian kuten ahneus, vallanhimo ja ihan vaan silkka typeryys.

Helsingin kaupungin energiayhtiö Helen lähestyi tänään kirjeellä: tiesithän, että sähkölaskusi koostuu kulutuksestasi, sähkön siirrosta ja sähköverosta. Kyllä tiesin. Hienovaraisesti ei mainittu alvia joka siis maksetaan myös sähköverosta. Onko laillista verottaa verosta, en tiedä. Mutta sitten maalailua sähköpörssin huikeista hinnoista ja lempeänä loppukaneettina: sähkölaskusi korotus on vain 58 %.

En tee mitään ilmastolle haitallisia asioita paitsi sellaisia jotka edistävät hengissä pysymistäni. Jätän luonnon rauhaan - en suojele sitä älyttömillä touhuilla koska olen penskana asunut kesät landella ja oppinut käytännössä "älä tallaa nurmikoita, älä puita vahingoita". - Tämä kirjoituksesi Ykä meni aikas ihon alle. Eikö noista helvetin vihreistä ikinä päästä eroon?
tira+

Veikko kirjoitti...

Saksa kokeilee nyt vihreää siirtymää, kun luopuu Venäjän kaasusta. Jos yhtään ymmärtää matematiikkaa ja tekniikkaa, tajuaa, ettei vihreää siirtymää voi tehdä puolessa vuodessa.

Saksan vihreät vievät maataan ja koko Eurooppaa samanlaiseen suureen harppaukseen kohti utopiaa kuin Mao aikoinaan Kiinassa.

Elämme hyvin mielenkiintoisia aikoja. Jos Saksa nyt kaatuu, niin siinä menee samalla koko EU ja meidän pikkuinen Suomikin. Painetaan nyt nimiä tarkkaan mieleen, niin voidaan sitten vallan vaihduttua antaa syyllisille oikeudenmukaisia tuomioita.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys TR:lle, Qroquius Kadille, Anolle, Tapsalle vaan, Lucalle, Professorille, tira+:lle ja Veikolle & kiitos kommenteistanne.

TR: Kyllä. Sähköfirmat tekevät kovaa nettoa. Osakkaat ovat mielissään. Ja lisäksi muuten polttoainevero nousee taas:

https://www.iltalehti.fi/talous/a/d0cd6519-0bfa-458f-99dc-341e703633a4

Qroquius Kad: Ehkei Mursula kylläkään pelannut kenenkään pussiin vaan arvosteli itse ilmiötä. Joka on muoti-ilmiö. KGB aloitti maskirovkansa aikanaan mutta kyllä lännessä on osattu jatkaa sitä omin päin erittäin lahjakkaasti. Yliopistot ovat juuri niin mädäntyneitä kuin sanoitkin.

Ano: Ja et taatusti ole ainoa joka ihmettelee.

Tapsa vaan: Emme tajua siksi, että elämme reaalimaailmassa.

Luca: Tuossahan on kyse tulkinnasta. On tulkittu, että metsän pitäisi tehdä sitä & sitä ja kun se ei tehnyt tarvittavia määriä niin maailma ei pelastunutkaan.

Professori: Kiitos linkistä. Hyvä kirjoitus.

tira+: Lyhyesti totean että tiivistit nykypäivän erittäin osuvasti.

Veikko: Tuo on totta ja Saksan hinku tuhota itsensä elinkelpoisuus on jotain, no, eeppistä.

Anonyymi kirjoitti...


Ei ole mitään ilmastokriisiä

Maailmanlaajuinen 1100 tutkijan ja ammattilaisen verkosto on kirjoittanut tämän kiireellisen viestin. Ilmastotieteen pitäisi olla vähemmän poliittista, kun taas ilmastopolitiikan pitäisi olla enemmän tieteellistä. Tutkijoiden olisi avoimesti käsiteltävä ilmaston lämpenemistä koskeviin ennusteisiinsa liittyviä epävarmuustekijöitä ja liioitteluja, ja poliitikkojen olisi laskettava puolueettomasti politiikkansa todelliset kustannukset ja ajatellut hyödyt.

Lämpenemistä aiheuttavat sekä luonnolliset että ihmisen aiheuttamat tekijät.

Geologiset tallenteet osoittavat, että maapallon ilmasto on vaihdellut niin kauan kuin planeetta on ollut olemassa, ja sillä on ollut luonnollisia kylmiä ja lämpimiä vaiheita. Pieni jääkausi päättyi vasta vuonna 1850. Ei siis ole mikään yllätys, että elämme nyt lämpenevää kautta.

Lämpeneminen on paljon ennustettua hitaampaa

Maailma on lämmennyt alle puolet siitä, mitä IPCC ennusti mallinnettujen antropogeenisten vaikutusten ja säteilyepätasapainon perusteella. Tämä kertoo siitä, että olemme kaukana ilmastonmuutoksen ymmärtämisestä.

Ilmastopolitiikka perustuu puutteellisiin malleihin

Ilmastomalleissa on monia puutteita, eivätkä ne ole läheskään luotettavia maailmanlaajuisen politiikan välineitä. Ne liioittelevat kasvihuonekaasujen, kuten hiilidioksidin, vaikutusta ja jättävät huomiotta sen tosiasian, että ilmakehän rikastaminen hiilidioksidilla on hyödyllistä.

Hiilidioksidi on kasvien ravintoa, joka on kaiken elämän perusta maapallolla

CO₂ ei ole saaste. Se on välttämätöntä kaikelle elämälle maapallolla. Fotosynteesi on siunaus. Hiilidioksidin lisääntyminen on hyväksi luonnolle ja vihreämmälle maapallolle: hiilidioksidin lisäys ilmassa on edistänyt kasvibiomassan kasvua maailmanlaajuisesti. Se on myös hyväksi maataloudelle, sillä se lisää sadon määrää maailmanlaajuisesti.

Ilmaston lämpeneminen ei ole lisännyt luonnonkatastrofeja

Ei ole olemassa tilastollista näyttöä siitä, että ilmaston lämpeneminen voimistaa hurrikaaneja, tulvia, kuivuutta ja muita vastaavia luonnonkatastrofeja tai että ne yleistyvät. On kuitenkin runsaasti näyttöä siitä, että hiilidioksidin vähentämiseen tähtäävät toimenpiteet ovat vähintään yhtä haitallisia kuin kalliita.

Ilmastopolitiikassa on otettava huomioon tieteelliset ja taloudelliset realiteetit

Ei ole mitään ilmastokriisiä. Siksi paniikkiin ja hälytystilaan ei ole syytä. Vastustamme jyrkästi vuodeksi 2050 ehdotettua haitallista ja epärealistista hiilidioksidipäästöjen nollapolitiikkaa. Jos parempia lähestymistapoja ilmaantuu, ja niitä varmasti ilmaantuu, meillä on runsaasti aikaa pohtia ja mukautua. Maailmanlaajuisen politiikan tavoitteena olisi oltava "vaurautta kaikille" tarjoamalla luotettavaa ja kohtuuhintaista energiaa kaikkina aikoina. Vauraassa yhteiskunnassa miehet ja naiset ovat hyvin koulutettuja, syntyvyys on alhainen ja ihmiset huolehtivat ympäristöstään.

https://clintel.org/sweden-wcd/

Johan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Johan ja kiitos tuosta. Toivottavasti tuo olisi alkupiste sille kehitykselle että siirrytään uskonnosta takaisin tieteeseen.

Anonyymi kirjoitti...

Perusteena on se toukokuinen Tilastokeskuksen ilmoitus että ”Suomen maankäyttösektori eli pellot, metsät ja muu maankäyttö ei enää sidokaan hiilidioksidipäästöjä vaan on muuttunut päästölähteeksi”Laitoimpa 20 hehtaaria metsää sileeksi oliko se ilmastoteko saanko siitä palkinnon esm verohelpotuksia?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Totta, hakkuun jälkeenhän on istutusvelvollisuus. Herää kysymys, että eikös se kasvava metsä ollutkaan hiilinielu?

Anonyymi kirjoitti...

Epistolan mukaan pystyynkuivanut kirjanpainajan riivaama kuusikko sitoo enemmän hiiltä kuin nuori kasvava metsä.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, paljon on tullut jo edellä sanottua, mutta totean vielä ettei missään muussa maassa menisi poliitikoilta (saati kansalle) läpi esitys jossa Euroopan keuhkoina toimiva valtio antaa esim. metsistään määräysvallan muille ja hyväksyy sen että se joutuu käymään minkäänlaista kauppaa päästöoikeuksista muutoin kun myyjän ominaisuudessa. Oli niitä metsiä joskus muuallakin, mutta ne hävitettiin jo aikoja sitten. Meidän seteliselkärankaisilla poliitikoilla ei vaan joko ole kanttia sanoa tätä, tai sitten palkintovirat Rympselissä ajavat kaiken muun edelle.

t.Puupääukko

Anonyymi kirjoitti...

Moro Ykä,
https://hiilivapaasuomi.fi/
Mitkähän tahot on näiden älykkäiden naisten touhupiirien takana?
Törmäsin tuohon linkkiin, kun etsiskelin turvevoimaloista ja niiden potentiaalista tietoja Suomen sähkön tuotantoon.
Pelottavaa ajatella, jos se rahoitus tulee idästä tai vielä idenpää!
Mihin tämä ohjattu hulluus päättyy?

Voi Aikoja Voi Tapoja

Dena kirjoitti...

Joku ano: Hiilidioksidin lisääntyminen ilmakehässä on hyväksi vihreiden kannatukselle koska se tyhmentää ihmisiä.

Hiilidioksidin lisääntyminen ilmakehässä on huonoksi kasveille ja ylipäänsä nykyiselle luonnolle jopa tuhoisaa esim. kasvit ei säätele ilmarakojaan co2 pitoisuuden mukaan, voit kokeilla tätä kasvihuoneessa lisäämällä hiilidioksidia ja pitämällä valaistuksen, veden ja ravinteet samoina, tästä pitäisi kirjoittaa niin pitkä juttu etten jaksa löytyy luultavasti hakemallakin jos osaa lukea sellaista tekstiä...

Anonyymi kirjoitti...

Rouva Ohisalo oli äskettäin topakkana tyttönä ja sanoi etteivät virheät lähde hallitukseen joka jarruttelee ilmastotoimia. On kuulemma kynnyskysymys.

Täytyy rukoilla pimeitä voimia että näin todella käy. Ilmastoepistolasta luovutaan eikä vihreät tule koskaan enää hallitukseen ja häviävät politiikastakin harmaaseen marginaaliin tai menevät historian roskakoriin josta heidät voi kaivaa vain YLE'n toimittajat.

Hallintoalamaisuus tulee lienee jostain Ruotsin vallan ajoilta. Silloinkin suomalsiet verotettiin hengiltä moneen kertaan ja toimeen tuli ja elämässä etenemään pääsi vain ylhäisön persettä nuolemalla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Denalle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Dena: Jäi vähän epäselväksi tuo kommenttisi.

Ano: Valitettavasti kokoomuskin on sanonut ettei ilmastokiimaa jarrutella ensinkään.

Anonyymi kirjoitti...

Siinä maankäytön hiilinielujen vähenemisessä auttaa suuresti tämä vihersiisrtymä. Kun rakennetaan niitä tuulimyllyjä, niin niiden tieltä pitää kaataa valtava määrä metsää joka sitoisi sitä hiiltä. Samoin tuulimyllyjen siirtolinjojen takia pitää kaataa metsää ettei myrskyt kaada puita linjoille.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Ja tuohan on totta. Lisätään se, että niiden tuulimyllyjen jalustoihin menee useita satoja kuutioita betonia joka on taas viherajattelun mukaan hiilihirviö. Mutta mielikuvan mukaan mennään ja ollaan hyviä, niin hyviä ihmisiä.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Dena, jätit sanomatta aika paljon tuon väitteesi kanssa. Se pätee, jos, siis JOS, ne ravinteet ovat se kasvin kasvua rajoittava tekijä. Yleensä näin ei ole, vaan se on nimenomaan hiilidioksidi. Hiilidioksin määrä ei ilmakehässä saa pudota nykyisistä luvuista kovinkaan paljon, ilman että suurimman osan kasvien yhteyttäminen loppuu tykkänään. Se ei voi pudota vaikkapa puoleen ilman että ihmiskunta tuhoutuu. Ja jo sitä ennenkin kasvien kasvu tyrehtyy aivan minimiin. Sitävastoin hiilidioksidin nelinkertaistuminenkin lisää kasvien kasvua, eikä aiheuta kenenkään kuolemaa siihen hiilidioksidiin. Kasvit kun ovat kehittyneet suurimmalta osaltaan merkittävästi korkeampien hiilidioksimäärien aikana. Maailma ei tule kuolemaan auringon räjähtämiseen, vaan miljardeja vuosia sitä ennen siihen että planeetan hiilidioksi sitoutuu aikojen kuluessa kallioperään kalkkikiveksi. Mietipä miksi kasvihuoneiden päädyissä on suuria hiilidioksisäiliöitä. Huvikseenko ne juntit maanviljelijät ja kasvihuoneen pitäjät sitä myrkkyä sinne kasvihuoneisiinsa tunkevat? LOL

AaJii kirjoitti...

Tiesittekö sitä, että viimeisen 15 vuoden aikana Suomi on vähentänyt päästöjään kolmanneksi eniten maailmassa?
Mietin vaan, että jos nyt hetken aikaa odotetettaisiin, että kaikki muutkin maat pääsevät päästövähennyksissään samalle tasolle Suomen kanssa. Saattaa jopa olla, että niillä väkirikkaiden maiden päästövähennyksillä voisi olla jopa oikeastikin merkitystä globaalissa mittakaavassa.
https://www.sttinfo.fi/tiedote/petteri-taalas-metsat-ilmastokeskustelun-tikun-nokassa-vain-suomessa-ilmastokeskustelu-ruokkii-maailmanlopun-mielikuvia?publisherId=4627873&releaseId=69948828

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Thorvald Eskilinpojalle ja AaJiille & kiitos kommenteistanne.

Thorvald: Olet oikeassa ja kyseisen Denan viestit ovat olleet muutenkin varsin kryptisiä plus ne tulevat lähinnä kellonaikoihin jotka saavat miettimään että oliskos viestin innoittajana miestä väkevämpi.

AaJii: Täysin totta. Maapallon väkiluku muuten ylittää melko pian kahdeksan miljardia.

Dena kirjoitti...

Thorvald: Tuosta nyt vaikka suomeksi tuollaisella haulla ensimmäiseen väitteeseen:

https://www.google.com/search?q=hiilidioksidi+kognitiiviset+taidot

Ja täytyy myöntää, että tämän lauseen "Kasvit kun ovat kehittyneet suurimmalta osaltaan merkittävästi korkeampien hiilidioksimäärien aikana." jälkeen mietin pelaanko pulun kanssa shakkia ja päädyin siihen tulokseen, että en ole ollut paljoa sen kanssa tekemisissä mitä siellä yläasteella nykyyään opetetaan jostain maapallon historiasta jos aloittaa jollain kambrikauden väitteellä ymmärtämättä ettei sillä ole mitään tekemistä nykyisen elämän kanssa,

Vaikka sen verran voit miettiä, että jos yhteyttäminen kiihtyy imeekö se paljon enemmän vettä ja mitä silloin tapahtuu, en vaan jaksa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Dena: Thorvald mainitsi kasvihuoneet ja tuo ensimmäinen linkkisi taas tuulettamattoman talon vaikuksen ihmiseen. Joka tapauksessa kasvit tarvitsevat hiilidioksidia. Mikä on se optimi määrä, sitä en osaa sanoa. Ja toisen kommentoijan alentaminen ei ylennä sinua itseäsi eikä tee sinusta älykkäämpää. Lähinnä se on ärsyttävää itsekehua.

Dena kirjoitti...

Pidin kyllä tuota thorvaldssin kommemmenttia ylimielisenä ja vastasin samalla lailla ja linkki oli lähinnä, että esim. tuollaisilla sanoilla voi hakea sitä tietoa ja sieltä haulla taatusti löytyy, että hiilidioksidin tuplaantuminen tyhmentää ihmisiä sen verran, että pakostankin silloin vihreitä äänestetään enemmän, tuuletamattomat huoneet no kai sieltä kun eteenpäin klikkaili muutakin löytyi, sama se ollaanko huoneessa jossa on enemmän hiilidioksidia tai ulkona isommassa pitoisuudessa ja mitä enemmän ulkoilmassa on hiilidioksidia niin on niissä huoneissakin vaikka tuuletetaan.

Ja kun joillain muinaisilla kasveilla ei nyt vaan ole mitään tekemistä nykyisen luonnon kanssa, vähän kuin sanoisi, että ihminen voi hyvin elää hukkumatta veden alla koska ihminen on kehittynyt veden alla jo aikoja sitten kun maata oli paljon vähemmän.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Dena. Viesti välitetty. Yritetään olla loukkaamatta toisiamme.