tiistai 23. elokuuta 2022

KÄPPÄUKOT JA VALEHDELTU ISLAM

Elettiin näitä poloisia päiviä Örnätjärven Erämiesten metsästysmajalla jonka rantasaunasta nousi ilmoille suuret määrät häpeämättömiä pienhiukkasia. Ympäristörikoksesta olivat tietysti vastuussa setärumat käppäukot Perskeleen Ykä ja Lötjösen Eelis jotka tulivat saunatauolta kuistille jäähdyttelemään. Miehet olivat aikaisemmin käyneet vaihtamassa metsästysmajan maakylmyysimureihin uudet sammutustulpat ja tuumivat että voihan sitä illan viettää tässäkin. Kun tuli sitä evästäkin otettua mukaan. Etiäinenkö lie ollut?

Lötjönen aukaisi Tsuhnan Koston ja viritteli samalla mukavaa sakuskaa eli ruisleipää jonka päällä oli aitoa Uuden Hyisianan hyimariinia sekä aleikum-salamia. Saatuaan leivän valmiiksi hän totesi:

- Joo, kyllähän se on niin että hyi on aina hyitä ja korvikkeet vaan korvikkeita.Mutta tässä natustellessa on pyörinyt vähän mielessä se, mitä se siellä MC Tsuhnan puolella hiljattain pulisitte.

Ykä viritteli omat juomansa ja sakuskansa ja vastasi:

- Jaa meinaat sitä Salman Rushdien puukotusta?

- No sitäpä just. Ja varsinkin sitä, kun suomalainen valtamedia taas kertaalleen ihmetteli että mikä mahtoi olla teon motiivi. Teon. Eli islamilainen yrittää tappaa jätkän jolle islamilainen johtaja on langettanut fatwan islamilaisten kuujumalan pilkasta. Mikähän kumma voisi olla motiivi? Medialla sormi on islamin kanssa tosiaan niin syvällä suussa että se tekee jo aataminomenan niskaan.

- Häh-hää, joo, tuohan toistuu joka kerta kun islamilaiset teurastavat vääräuskoisia. Erityisesti voi mainita niitten autoissa olevat huonot jarrut koska jos islamilainen tappaa ihmisiä autolla niin otsikko on että ”auto ajoi väkijoukkoon” eikä suinkaan että ”islamilainen murhasi ihmisiä autolla”. Ja lähes aina uutisoidaan että kysymyksessä oli mielenterveyden ongelmista kärsivä ihminen. Niin no, kyllähän islamille sinänsä saattaisi antaa mielenterveysluokituksen. Eihän se ole edes uskonto vaan sadistinen ihmisten alistamisjärjestelmä.

Lötjönen oli natustellut leipänsä, sytytti voimasavuke Bostonin ja tuumasi:

- Kas tosihan on että suomalainen suvaitsevais-tiedostavasto ja valtamedia etunenässä ovat pitäneet jo vuosikymmeniä yllä kuvaa islamista joka ei eroa jostain pohjoismaisesta lällydemariudesta mitenkään. Vaikka se onkin ollut täyttä paskapuhetta ja väitän, että jopa ne sen tietävät.

Ykä sytytti oman voimasavukkeensa, puhalsi myrkkypilven ja sanoi sitten.

- Totta kai ne tietävät. Mutta kun juuri sama porukka on saarnannut viimeiset kolmekymmentä vuotta että Suomeen pitää saada kehitysmaalaisia koska Suomeen pitää saada kehitysmaalaisia. Ja kas kun ne saadut aivan liian suuret määrät ovat juuri niitä islamilaisia niin eihän sitä uskalleta tunnustaa, että mitä tulikaan hankittua. Ihminen on inhimillinen ja on perin vaikeaa tunnustaa, että on ollut koko ikäni nenästä vedettävä idiootti. Siksi Suomessa täytyy islamista valehdella vastuullisesti. Ja väittää, että tuo porukka on koko ajan ollut välttämätön voimavara eikä eroa meistä suomalaisista millään muotoa.

- Joo. Ne on muuten mielenkiintoisia ne rauhanomaiset islamilaiset. Kas sen fatwan antoi Ajatollah Khomeini ja kun se häiskä kuoli vuonna 1989 niin hautajaiset olivat täysi kaaos jossa arkku putosi, ruumis tipahti maahan ja rauhanomaiset islamilaiset repivät ruumiista käärinliinan palasia muistoksi. Kahdeksan siinä taisi kuolla siinä hulinassa. Noitten islamilaisten kansssa on hankalaa erottaa että onko kyseessä juhla, surujuhla vaiko väkivaltainen mellakka.

- Näin on. Ja siksi täällä Suomessa ei kiinnitetä huomiota tuollaisiin yksityiskohtiin vaan pidetään kiinni ihan omista saduista. Sillä tärkeintähän on suojella suvaitsevais-tiedostavan ihmisen egoa ja asemaa.

- Jep. Toiset ne omaa turvallisuuttaan varjelee totuuden rajoja siirtämällä. Me taas niitä rosvoja ollaan kun totuudessa pysytään. Eiköhän lähetä löyläyttelätiön?

- Allahupa vuan hyviinniin, akpaar.

Käppäukot siirtyivät takaisin saunaan josta alkoi kuulua löylyn suhina ja jo kovasti vanhojen miesten rauhallinen sekä hyväntuulinen juttelu. Oli ollut kauan lämmintä, hellettäkin, mutta puut alkoivat pudotella lehtiään. Niitä kellui Örnätlammen pinnalla varsin paljon. Kai luonto osasi valmistautua syksyyn. Ehkä se tiesi asiat paremmin. Olihan se ollut tässä maailmassa paljon kauemmin kuin ihminen. Mutta mikäs täällä ihimisenkin oli olla. Täällä Pinnanmaalla. Yhdessä viimeisistä turvapaikoista. Jossa hipit ei hillu eikä anarkistit askartele.


21 kommenttia:

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Mikäs päivä tämä on, kun Yrjön lisäksi sattuvat muutkin suositut blogistit kirjoittamaan näistä kasvavista kulttuurien yhteensopimattomuuden ongelmista, eli tunnustuksellisten teokratioiden demokratioille aiheuttamista vakavista ongelmista.

Myös nimimerkki "Professori" perkaa tekstissään toiskulttuurista rikollisuutta. Ilta-Sanomissa historioitsija Teemu Keskisarja lataa kovaa kritiikkiä otsikolla "Jumalanpilkka on viisauden alku". Samassa lehdessä päätoimittaja Ulla Appelsin tekee ymmärrysharjoituksia koskien Sanna Mariniin kohdistunutta someryöpytystä.

Tässähän ei enää meinaa uskoa silmiään. Salamointia uskontokeskustelun taivaalla. Kulttuurikritiikkiä ihan pahuuden nimet mainiten. Mihin menet armas Suomenmaa? Nyt syyttäjärouva pikaiselle asialle, astia odottaa.
Anonyymi kirjoitti...

Islam on syöpä, joka levitessään tuhoaa ajan kanssa koko Euroopan. Meillekin olisi hyvin riittänyt se etninen vähemmistö, jonka pärjäämisen eteen on laitettu rahaa, resursseja ja aukaistu kaikki ovet, mutta joka ei 500:ssa vuodessa ole vielä integroitunut tähän yhteiskuntaan. Myöhäisemmät saapumiserät tuskin koskaan. Asiat voivat myös kiepsahtaa päälaelleen ja se porukka, jonka täytyy sopeutua, onkin kehitysmaista suuntautuvan maahanmuuton ja perheenyhdistämisen sekä suomalaisten huonosta syntyvyydestä johtuen aina vaan hupeneva määrä suomalaisia. Ruotsissa ollaan tässä "kehityksessä" jo pitkällä ja Suomi seuraa uskollisesti entisen isonveljen jalanjäljissä! Voiko olla mitään typerämpää?

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Kun olisi tiedetty aikoinaan, että sananvastuu olisi ollut ratkaisu ongelmaan. Nimittäin siihen fatwaan oisi pitänyt vastata toimittamalla khomeinin läävään, oliko se nyt qoom vai mikä sen paskakasan nimi nyt olikaan, muutama megatonnin pommi. Siellä sitten olisivat palvoskelleet montussa, entisen moskeidan paikalla. Olisi säästytty monelta riesalta.

No, ei se vieläkään ole myöhäistä.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Seppo Oikkoselle, Rouva Anolle ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Seppo: Jaa-a, olisiko niin että kirjoittajat ovat oikeassa ja asiaan tulisi lopullisesti herätä viimeistään toissapäivänä?

Rouva Ano: Totta. Ja nimenomaan Ruotsi on se aikakone joka kertoo, mikä meitä odottaa. Mutta onko asiasta opittu? Kissan paskat. Näitten julistajien kohdalla voisi ajatella kysymystä ”suojelenko vain ja ainoastaan omaa egoani ja asemaani vaikka se tietäisi maani tuhoutumista?”. Vastaus lienee selvä.

Pyssymies: Se taisi olla se Algerian johtaja Ahmed Ben Bella joka sanoi että ”naisiemme kohdut ovat aseemme”. Ja sen huomaa. Ei tosin kaupunkeja tarvitsisi pommittaa. Sopivissa maissa yksi ydinpommi ensiksi aavikolle ja sen jälkeen ilmoitus että jos että ala ottaa omianne takaisin niin seuraavat osuvat öljykentillenne. Se Khomeini oli muuten monipuolinen mies. Kirjoitti muslimimiehille ohjeet siitäkin kuinka yhtyä karjaan ja kuinka karjaa piti käsitellä sen jälkeen. Löytyy tarkemmin Armas J. Pullan tekemästä suomennoksesta.

Anonyymi kirjoitti...

Onko Ykän kirjahyllyssä teos Islam-yhdestoista vitsaus? Se lähetettiin ilmaisena muistaakseni myös Hölmölän kansanedustajille. Mutta varmastikin suurin osa tumpeloista on jättänyt sen lukematta.

Tapsa vaan

Qroquius Kad kirjoitti...

Aikoinaan muslimijohtajat luulivat vahvimpien aseidensa olevan naistensa kohdut.
Olisivat nyt ihmeissään, kun katsoisivat nykytilannetta:
islamin Lännen tuhoamisoperaation tehokkaimmat aseet ovatkin länsinaisten pillut.

Länsimaat ovat antaneet naisille rajattoman poliittisen vallan sekä luopuneet naisen seksuaalisen vallan eli Pillun Ylivallan rajoittamisesta.
Viimemainittu huomattiin välttämättömäksi ihmisten alkaessa muodostaa yhteiskuntia:

niissä naiset olivat alkaneet vihata miehiään ja pyrkivät koko ajan puukottamaan miehiään selkään ja avaamaan muurien portit vihollismiehille päästäkseen pilluttelemaan heidän kanssaan.

Silloin miehet tajusivat välttämättömyyden laittaa naiset nyrkin ja hellan väliin, mutta siitä on luovuttu Lännessä idioottimaisesti kokonaan, ja tässä on tulos.

Me tuhoudumme omaan munattomaan vätysmäisyyteemme, ja se on meille aivan oikein.

Anonyymi kirjoitti...

Tätä musulmaanikkojen puukotteluvimmaa hieman ihmettelen, mistä niille puukkoja on löytynyt? Nimittäin puukkoja löytyy oikeastaan vain suomesta, ruotsista, norjasta ja länsi venäjältä. jonkin verran puukontapaisia värkkejä löytyy UK:sta ja USA:sta.

Oikea termi musulmaanikoiden tempauksille lie tikarointi tai veitsittely, miekkailukin on puukotusta oikeampi termi. Taitaa toimittelijat vähätellä vetisihyökkäyksiä "heh heh, pojat oli vaan puukkohippasilla". Mutta jos joku ampuu ihan mistä vaan syystä jotakuta olympiapistoolilla on oitis kyseessä "järeä käsiase" tai nykyään "järeä automaattiase" onhan olympiapistooli itselataava. Sananvalinnoilla vaikutetaan.

Puukko on mukana kulkeva työkalu, sillä voi leikellä makkaraa, leipää, vihdaksia, naruja, vuolla kiehisiä, palvilihaa ja kaarnaveneitä. Joskus voi olla pakko hieman puukottaa, jos ei asia muuten selviä. Aikoinaan häjyt paheksuivat osaamatonta pistäjää, ei hengen pidä lähteä osaavan tuikkauksesta.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Ei kuuhullujen eiku kuun jumalan palvojien pyhien kaupunkien tuhoaminen hukkaan mene, tulee selväksi, että me osaamme olla vittumaisempia jos tarvis ja meillä on kalustoa. Käyttäytykää tai kuolkaa. Lisähyötynä turhan, tyhmän väestön vähennys.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...


Puukko on mukana kulkeva työkalu, sillä voi leikellä makkaraa, leipää, vihdaksia, naruja, vuolla kiehisiä, palvilihaa ja kaarnaveneitä. Joskus voi olla pakko hieman puukottaa, jos ei asia muuten selviä. Aikoinaan häjyt paheksuivat osaamatonta pistäjää, ei hengen pidä lähteä osaavan tuikkauksesta.

Pyssymies

Jos en väärin muista, niin tuolla oli juurikin käytössä ne kaksineuvoiset: Eli oli se pienempi jolla tehtiin nuo Pyssymiehen mainitsemat asiat ja "pirettiin kuris aka ja kakaarat" ja sitten se oikean kokoinen puukko jolla ratkottiin miesten väliset erimielisyydet.
Ja todellakin, ne "puukkohipasilla" olemiset harvoin johtivat muuhun kuin "pitkään saikkuun". Tulihan niitä vainajiakin, mutta vähemmän kuin laulut kertovat.
Huru-ukko

Qroquius Kad kirjoitti...

Häjyjen teränkäyttelyssä se osaava eli "taitava" lyönti nimenomaan ei ollut tuikkaus, joka aiheuttaa helposti tappavan sisäisen verenvuodon.

Kun kansanlaulussa laulettiin
"Pikkulammi se polovillansa rukooli hartahasti.
Anssin Jukka se puukoolla löi taitamattomasti",
tulee nykypäivän kuulijalle mielen tilanne, jossa iso roisto puukottaa pikkumiestä hakaten yhä uudelleen ja uudelleen armoa rukoilevaa uhria saamatta hengiltä.

Todellisuudessa kyseinen "Pikkulammi" oli isokokoinen ja vahvarakenteinen pelätty häjy, joka oli ryhtymässä välienselvittelyyn Jukan veljen, Anssin Salun kanssa.
Lopputulos näytti Salun kannalta huonolta, niinpä Jukka yritti saada Pikkulammin pois pelistä taitavalla lyönnillä takaapäin ylävartaloon, mutta leikkasikin taitamattomasti kaulavaltimon auki!

Toinen laulu, jossa Isoo-Antti ilmoittaa vetävänsä
"teräksellä pitkin selkää"
viittaa asiaomaisen itsensä ainakin kerran suorittamaan taitavaan lyöntiin pitkillä viiltohaavoilla selkälihaksiin:
paljon kipua, jonkin verran verenvuotoa, toimintakyvyttömyys ilman välitöntä kuolemanvaaraa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tapsalle vaan, Qroquius Kadille, Pyssymiehelle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Tapsa vaan: Ei ole. Pitäisi oikeastaan hankkia.

Qroquius Kad: Tulee muistaa, että tuohon syyllistyy vain se tyhmin ja kovaäänisin (kiitos valtamedialle) osa naisista.

Pyssymies, Huru-ukko & Qroquius Kad: En ole perillä asiasta mutta äkkiseltään kuvittelisi että puukon kaltaisia työkaluja olisi kaikkialla. Onhan se yleiskätevä työkalu. Näihin viiltelyhommiin en ota kantaa.

Anonyymi kirjoitti...


Olympiapistooli on Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) sääntöjen mukaan ammuttava urheiluammuntalaji. Olympiapistooli on olympialaji. Lajin sukulaislajeja ovat kansalliset 10 metrin ilmaolympiapistooli sekä 25 metrin kansallinen olympiapistooli.
Käytettävä ase on itselataava pistooli tai revolveri, jonka kaliiberi on .22 LR.
Olympiapistooli on laji, se ei ole ase.

Ampuja

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos QK lisäyksistä/selvennyksistä. Eli en mie ihan kuutamolla ollu kumminkaan. Vaan en itelleni enkä kenellekään tahtoisi moisiin hippasiin joutua osalliseksi.
Uutisissa joskus lukee, että nämä haisie-ihmiset on aina tosissaan eli tappamisen meninki noissa hipoissaan. Mene ja tiedä, en tahtoisi niihinkään mitenkään osallistua. Tai no jaa, ehkä kuten tenstan ja rinkebyn rikkastettujen asukit: en näe mitään, en kuule mitään ja en tiedä mitään ihan riippumatta siitä ketkä ovat osallisia. Onneksi ei tarvitsekaan, näin hiljaisella maalaiskylällä. Paitsi jos käy ns. huono munkki. Esim. nyt tuo Salonsaari tuossa naapuripitäjässä:(
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ampujalle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Ampuja: Jep. Kiitos huomautuksesta.

Huru-ukko: Olen joskus joutunut puukkoa väistelemään ja yritän välttää paikkoja missä sellaiseen joutuisi taas.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, käsittämättömän vähän Ruotsin tapahtumista täällä uutisoidaan ottaen huomioon että kyse on läntisestä rajanaapuristamme. Siellä taitaa olla jo yli 40 ampumalla tapettua tämän vuoden aikana ja vuotta on vielä kolmannes jäljellä. Jos ei kylmä kangista niin päästään yli 60 ruumiin yhden kalenterivuoden aikana, mikä on on eurooppalaiseen hyvinvointivaltioon käsittämätön luku. Ruotsalaisten kannalta harmi että nuo kulttuurinrikastajat ovat lähestulkoon ehtymätön luonnonvara joka hakeutuu mielellään ilmaisen ylläpidon maihin, joissa paikalliset ihmettelevät että kuinkas tässä nyt näin. 60 kuollutta ei näin ollen ole edes se kuuluisa hyvä alku. Onneksi, jos viranomaisiimme on uskominen (ja miksei olisi), Suomessa ei ole pelkoa vastaavasta kehityksestä. Olemme onnekkaassa asemassa sikäli että rajan yli on tullut vain raketti-insinöörejä, lääkäreitä ja koodareita paikkaamaan maamme huutavaa työvoimapulaa. Harmi vaan kun meihin iskostunut rakenteellinen rasismi estää rassukoita integroitumasta paitsi yhteiskuntaan myös työelämään.

Edellä mainittua ei välttämättä edes kaikissa piireissä ymmärretä raskaalla sarkasmikynällä kirjoitetuksi, sen verran syvälle on tuo itselleen valehteleminen mennyt vaikka tosiasiat ovat nähtävillä.

t.Puupääukko

Anonyymi kirjoitti...

Niin no joo. Työsi ja taustasi tietäen en ihmettele. (ne on tulleet mutkien kautta esille blogissasi) Itselläni ainoa kosketus alaan on vuosikymmenten takaa, ajalta kun oli vieläns. tarkkiksia kouluissa. Tarkkisen ope nosti pikkumiehen seinälle kun puhe tehonnut. Poika muksi opea matkalla ruokailusta omille paikoilleen. Sanoi siinä seinälle nostaessaan, että kuule poika, minua et muksi, onko selvä. Ja oli selvä. Keväämmällä olivat jo kaveritkin, ope ja poika. Olin silloin ko. koulukiinteistön pihamiehenä, että kaikkea sitä näki ihan siellä ns. tavallistekinkin puolella.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

On se hyvä, että ampuja oikaisi, olisin muuten luullut, että Walther Olympia oli pistooli. Mutta se olikin vain laji, laji jolla sai tehtyä reikiä pahviin. Lyhyen nakskakkosen järeällä voimalla.

Mihin muuten lajiin leimataan ja miten sarjanumero? Minulla on hallussapitolupa - mitätöity - siis lajille, lajille jonka jo aikoja sitten möin. Minulle maksettiin sitä kyllä keräilyaseen hinta, mitäs jos ostaja keksii, ettei se mikään ase ollut ja alkaa vaatia rahoja takaisin.

Vakavasti ampujat nimittelemme aseita usein sen mukaan mihin lajiin se on tarkoitettu / hankittu, isopistooli on erilainen kuin vapaapistooli joka on erilainen kuin olympiapistooli...

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Puupääukolle, Huru-ukolle ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Puupääukko: Totta. Ruotsi on aikakone jossa nähdään Suomen tulevaisuus. Mutta valtakoneisto kiistää sen, koska se pelkää joskus joutuvansa vastuuseen aikaansaamastaan kaaoksesta. Siispä se jatkaa valehtelua maailman tappiin.

Huru-ukko: Se tarkkailuluokkien lopettaminen oli muuten koululaitokseltamme äärimmäinen hölmön tölväys.

Pyssymies: Kirjoitit siinä aikaisemmassa kommentissasi olympiapistoolin pienellä ja yhteen. Halu huomauttaa tuli varmaan siitä. Itse asiassa tehän olette molemmat oikeassa joten riitely on täysin turhaa. Onko sulla siis se Olympia kaliiberia .22 short?

Qroquius Kad kirjoitti...

Ei tarkkailuluokkien lakkauttaminen ollut mikään virhe vaan tarkoin harkittu tuhotyö suomalaisen yhteiskunnan tuhoamisen osana, että päästäisiin toteuttamaan Marxin oppeja neuvostotasavaltana, jonka johtajiksi tuhotyöntekijät kuvittelivat pääsevänsä.

Anonyymi kirjoitti...

Oli, sain siis sain sen 1979, 11.12, ekan omistajansa kaatumisen / katoamisen vuosipäivänä. Olin samassa asemassa seurassa, nuorisojaoksen pistoolivalmentajana, kuin edellinen, eka omistaja. Nyt se on jo myyty aikoja sitten, kuten myös seuraajansa.

Oli tullut Skohan maahantuomana -37 maahan, -39 elokuussa muuan nuori vänrikki sen hommasi ja aloitti nuorison ampumakoulutuksen. Syksyllä alkoi YH ja pistooli jäi kaappiin. Sieltä se löytyi heti -78, lähes ampumaton, loistokuntoinen kappale. Tämän lahjoitti minulle ainoan perillisensä kauan sitten menettänyt pariskunta. Semmoisella ehdolla, etä saan sen omaksi ja tehdä sillä ihan mitä lystää. Sitä ennen olin kisannut seuran Olympialla. Seura sai myöhempien aikojen Suomen Leijonia pari kappaletta ja rahaa toimintaansa. Olemme sitemmin yhdessä hoitaneet hautojaan.

Olympiapistoolista puhui myös pistoolivalmentajani, vaikka valmistaja taisi olla hämmerli tms. Ampui sillä pyitä niitä pillitessään. Kuulemma tarkka ja kiitettävän hiljainen. Ja ihan riittävä teholtaan. Opetti minulle tempun, johon kuuluu vanhanaikainen silitysrauta tai vaa'an punnus ja liipasinkaareen kiinnitetty ketju, tempulla oppii pitämään käden vakaana - se myös tarvittaessa pitää kättä vakaana ampuessa. Ampui isopistoolilla ja oli vuosia seuran mestari, vasta kun parabellumistansa alkoi aika jättää vaihtui valta-asema. Väitti HiPoweriani klohmoksi ja ihmetteli kuinka semmoista voin käyttää, pienikätinen kun olen.

Nykyään laadukas 22 short on vähän hakusessa ja sikäli kun olen asian oikein ymmärtänyt käyttävät 22 lr -patruunaa mutta hyvin mietoa latausta, sikäli kun ruudin voimalla pahvia puhkovat.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Tuskin sitä oli ajateltu noin, vaikka tulokset olivatkin tuhoisia. Olipahan sitä demarien tasapäistämistä. Eli kyllä ongelmanuorillakin täytyi olla oikeus olla muiden oppilaiden joukossa. Alaleukaa väpättävää humanismia.

Pyssymies: Kiitos mielenkiintoisista lisäyksistä.