maanantai 15. elokuuta 2022

EPÄILYKSEN PIRU JA PAKOTETTU SANNANPALVOJA

Niin… piru vie… ja viehän se… mitenkä tässä näin pääsi käymään… hjuu… huorata voi housut jalassakin… mutta ei mulla ollut kyllä aikomusta huorata koko aikuisikääni…

Näin tuumaili läppärinsä ääressä istuva hieman vajaa kuusikymppinen mies. Kyseinen mies oli kokenut toimittaja joka oli tehnyt lähes koko uransa valtamediaan kuuluvassa Iltaryönä-lehdessä. Mies oli pettynyt itseensä ja uraansa. Hyvin pettynyt. Suorastaan ääripettynyt. Olihan hänellä siihen syytäkin. Hän oli itse asiassa hyvä toimittaja. Tai olisi ollut. Jos hänen oltaisiin annettu olla sitä. Hän vain oli väärä mies väärässä paikassa, väärällä alalla ja erittäin väärään aikaan. Hän oli kuin puuseppä jonka käskettiin tehdä puutöitä paljain käsin ilman mitään työkaluja ja väittää tuotetta priimaksi.

Mistä se piru vie alkoi… se alamäki… joo, se oli kai silloin kun sen Hesarin NYT-liitteen niin sanotut toimittajat keksivät 1990-luvulla sen hienon ideansa… että kysytään haastateltavilta että asteikolla 1-10 kuinka karvainen perse sulla on… siitä se alkoi… ja nythän tää on enää pelkkää perskarvojen laskemista… vaikka oikeita uutisiakin olisi… nää viimeiset vuoden ovat olleet kaikkein kauheimpia… vitsin ja painajaisen yhdistelmää… feminismin hirmuvaltaa… kun siitä helvetin sannanpalvonnasta on tullut toimittajille pakollinen uskonto… mutta toimittajankin pääelinkeino on syöminen… ja kun tuli hankittua vielä vaimo, mukulat ja asuntolaina… ja…

Jaahah. Vanha tuttava tuli taas. Oikeastaan toimittajalla oli ollut sitä ikävä. Jotenkin kuvaavaa että ainoastaan tuon rikinhajuisen pikkuperkeleen kanssa saattoi jutella rehellisesti. Toimituksessa taas ei uskaltanut puhua kenellekään mitään. Muuta kuin ennalta opeteltua epistolaa. Muuten oli hyvin äkkiä julkisen, yleisen ja yhtäläisen sisartuomioistuimen lahdattavana.

Epäilyksen Piru ryömi läppärin sisältä pöydälle niin kuin se mustatukkainen tyttö telkkarista siinä Ring-leffassa. Sitten se istahti, löi pöytään pullon ja sanoi:

- Käypäs toimittaja lasit. Minä kävin matkan varrella Pinnanmaalla ja toin tullessani puolikkaan pullon Äkkölämäkölän Bönjakkia. Tehdäänpä kunnon mukit.

Toimittaja tuumasi että jos tässä on jo myynyt sielunsa maanpäälliselle perkeleelle niin kyllä kai varsinaiselta ammattilaiselta voi ryypyn ottaa. Hän kävi lasit. Epäilyksen Piru kaatoi tuhdit annokset, nosti lasiaan ja sanoi:

- No, eiköhän oteta totuudelle?

- Totuudelle? Niin no, edesmenneitten muistoksihan on otettu ryyppyjä maailman sivu. Meillä valtamediassa kun totuus hukutettiin ja meille jäi vain pravda.

- Niin… sinä toimittajana varmasti haluaisit tehdä kunnon juttuja… vaikka siitä, kuinka tämä estrogeenihallitus on ajamassa Suomea täydelliseen pankrottiin täysin tarpeettoman ilmastokiiman nimissä ja pitää kyseistä niin sanottua kehitystä inhimillisen viisauden absoluuttisena huippuna?

- No epäilemättä haluaisin. Koska sehän on täysin mieletöntä.

- Vaan mitäs sinä olet siitä hallituksesta lehteesi väsännyt… katotaas… KLIK:

Epäilyksen Piru katsoi toimittajaa alta kulmien niin kuin vain hän sen osasi ja kysyi samalla äänellä kuin Hietanen Tuntemattomassa Rahikaiselta ”ja Lehto oli kuallu vai?”:

- Olisko niin että puheet ja teot kulkevat pikkusen kaukana toisistaan?

Toimittaja katseli jalkoihinsa ilmeellä ”olis ny lapio niin kaivaisin syvän montun ja katoaisin”. Epäilyksen Piru jatkoi:

- Ja onhan niin että sinä olet myös keskenäsi mutissut mihin hallituksen monikultturismi-ideologia tulee johtamaan. Vihaisin sanankääntein. Rumia sanoja säästelemättä. Nythän sulla olisi mahdollisuus lehdessäsi sanoa siitä jotakin, vaan katsotaanpas, mitä sinä olit tekemässä ennen kuin minä tulin käymään, hetkonen, KLIK:

- Niinnotta miten meni niin kuin omasta mielestä?

Toimittaja kaatoi hieman lisää bönjakkia, otti moukun, ähkäisi ja sanoi sitten äänellä jossa oli hieman vihaa ja hyvin paljon alistumista:

- Niin no, helvetinkö minä sille voin? Oikeastaan kun katsot tuota vasemmanpuoleista bimboa niin siinä sulle on valtamedia ja erityisesti iltapäivälehdet ruumiillistuneena. Ne leikkivät vieläkin olevansa uutisjulkaisuja mutta ovat tosiasiassa pelkkiä puolipornahtavia naistenlehtiä ja tuo, mitä noissa kuvissa on on niille tärkeintä. Ja se kaikkialle läpitunkeva feminismi on taas saanut aikaiseksi sen että tuo oikeanpuoleinen bimbo puolestaan on valtamedialle kuin Mohammed islamilaisille. Täydellinen ja erehtymätön ihmisyksilö joka on kaiken arvostelun yläpuolella. Vain siksi että hän on nuori, vihervasemmistolainen nainen. Siinä on se ansio ja sepä riittääkin. Tähän on tultu. Noihin lööppeihin voi tiivistää sen, mitä minäkin olen ollut kauan aikaa pakotettu tekemään. Niin kauan etten oikein muistakaan aikaa jolloin toimittaja oli toimittaja eikä uuspyhien tekstien esirääkyjä.

Epäilyksen Piru katsoi nyt toimittajaa inhimillisemmin kuin yksikään feministi pystyisi koskaan katsomaan. Hän näki edessään miehen, joka teki aikanaan väärän valinnan mutta ei vielä valintaa tehdessään tiennyt mitä aikanaan tuleman piti. Mutta jonka valinnan vuoksi hän oli nyt feministipissiksien käskyläinen ja juoksupoika. Se kysäisi:

- Mutta olisihan sinulla nykyisin mahdollisuus toimia toisin? Asunto on maksettu. Lapsesi ovat maailmalla. Ja on muitakin kanavia kuin valtamedia.

- En minä enää jaksa. Enkä uskalla. Kas kun tällaisissa asioissa Suomessa pitää valtaa ainoastaan rääkyvä ja wokeltava feministilauma. En minä kerta kaikkiaan kestäisi sitä myllytystä. Tiedän, olen mielestäsi pelkuri. Joten nyt sinä annat minulle tietysti jonkun vittumaisen lahjan josta ei pääse millään eroon.

- Jaa lahjan… joo, annanhan minä… joskaan en kovin vittumaista jos käytät sitä harkiten. Tuossa on sulle vielä toinen pullo Äkkölämäkölän Bönjakkia. Ota siitä tuikku murheeseen. Sinä nimittäin saat aivan tarpeeksi suuren rangaistuksen joka kerta kun katsot peiliin ja tiedät, mitä katsot. No,. täytyy lähteä jatkamaan kierrosta. Kiusaamaan ihmisiä jotka peiliin katsoessaan näkevät vain täydellisen ihmisen. Nuoren Älykkään Naisen. Som´helvetillinen moro.

Epäilyksen Piru katosi rikkipilveen ja mietti itsekseen että elämme kummallisia aikoja. Kun Oy Helvetti Ab:n työntekijä on inhimillisempi ihmisiä kohtaan kuin nämä estrogeenivaltansa humalluttamat naiset.

Epäilyksen Piru omistaa kirjoituksen niille järkeville ja asiallisille toimittajille, joita valtamediassa vielä epäilemättä on jäljellä. Ja jotka kirjoituksen toimittajahahmon tavoin joutuvat pitämään turpansa kiinni ja toistamaan pakotettua epistolaa.


20 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tässä tulee kärttyisän vanhan kääkän eli boomerin kommentti ja vielä vähän asian vierestä:

Pm voisi alkaa laatia Ifolor-kirjaa itsestään, että voisi aikanaan näyttää tyttärelleen, missä on ollut, kun ei ollut koskaan kotona. Siitä asiasta syytettiin aikaisemmin miehiä, jotka toivat perheelle leivän pöytään. Lapsi voisi ihmetellä, oltiinko niin köyhiä, ettei äidillä ollut kuin yhdet kengät, kesäkuumallakin varrelliset monot shortsien tai kirpparilta hankitun glittermekon kanssa. (Kas, kun ihastunut media ei ole kaivanut julkisuuteen mekon alkuperäistä omistajaa ja tehnyt etusivun juttua!) Työpaikallekin joutui lähtemään isin alushousuissa. Pm unohtaa, että on pääministeri eikä parikymppinen tytönhuitukka ja voisi edes yrittää näyttää uskottavammalta ja käyttäytyä asemansa mukaisesti!

Olenko nyt ilkeä? Olen, mutta joku piru iski minuunkin. Lisäänpä vielä, että jos aikaisemmin politiikka on ollut leipää ja sirkushuveja, nyt se on pelkkää jälkimmäistä ja valtamedia komppaa täysillä. Onhan Sanna niin ihqu!

Rva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Näiden kärsivien toimittajien pitäisi perustaa yhdessä uusi lehti, jota viitsisi lukea aamukahvipöydässä. Nykyinen lehti on niin paska, että kun olen viimeisellä aukeamalla naureskelemassa Fingerporille, Jerelle ja B Virtaselle, kahvikuppi on vielä puolillaan ja kahvi lämmintä.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Tuota nahkasäkkikuvaa katsellessani ajatukseni assosioivat tähän yhteyteen toisen viime päivien uutisen, kirjailija Salman Rushdieta vastaan tehdyn terroriteon. Ajattelin että mitenhän vakuuttavalta se Mauno Koiviston taannoinen Rushdie-repliikki kuulostaisi tämän saamarin naisen kirkkaalla äänellä lausuttuna. "No, onhan se sellainen ... eräänlainen mediatapaus."

Strix Senex kirjoitti...

Toimittajat kovasti valittavat politiikan pinnallistumisesta ja viihteellistymisestä. Sitten he tekevät kaikkensa sen pinnallistuttaniseksi ja viihteellistämiseksi. Nuoremman toimittajakunnan tapauksessa kyse näyttäisi olevan siitä, että kyvyt, ymmärrys ja innostus eivät riitä parempaan. Heille jo 280 merkin tekstikin on suurta keskittymistä pitkäjänteisyyttä vaativa suoritus. Positiiviset poikkeukset tästä säännöstä ovat laskettaviss noin kahdella sormella. Vanhemmassa kaartissa sitä osaamista vielä aika-ajoin pilkahteleekin, mutta ongelmna taitaa olla juuri tuo jutussa niin hyvin luonnehdittu taisteluväsymys. Kun ei enää jaksa taistella tuulimyllyjä vastaan kuin enintään aivan hetkittäin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle, Anolle, Seppo Oikkoselle ja Strix Senexille & kiitos kommenteistanne.

Rouva Ano: Et ole ilkeä vaan realisti. Ja tulee muistaa, että tuo sirkushuveja tarjoava porukka on samaan aikaan hankkimassa Suomea elinkelvottomaksi maaksi mutta sillähän ei ole väliä kun ne ovat ihquja nuoria feministisiä naisia valtansa huipulla.

Ano: Varmaan kysyntää tällaiselle olisi. Ja voi muuten olla että valtakoneisto iskisi sen kimppuun niin kuin MV-lehden kimppuun aikanaan.

Seppo: Totta joo. Ja valtamediammehan taas kertaalleen ihmettelee että mikähän se mahtoi olla tuonkin terroriteon motiivi.

Strix Senex: Väittäisin, että noilla nykyisillä toimittajilla ei yleistieto ja historian hallinta ole kovin korkeassa kurssissa. Eivätkä ne sitä tarvitsekaan sillä heillä on prime-time menossa muutenkin. Ja kun ottaa huomioon että valtamedian mädäntyminen alkoi joskus 1990-luvun puolivälissä niin se vanha kaarti alkaa olla jo aika iäkästä.

QroquiusKad kirjoitti...

Palvontaa piisaa ja se on parhaimmillaan pirullisen nerokasta, kuten tässäkin tapauksessa:

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009004657.html

Päällisin puolin tuo näyttää kritiikiltä pääministeriksi itseään kutsuvaa bileprinsessaa ja hänen fanittajiaan kohtaan.
Mutta kun lukee ajatuksella, siinähän ylistetäänkin Manna Sariinin loistavaa nerokkuutta körinän taiturimaisena kukistajana ja salamastrategina, joka vei Suomen NATOon hädän hetkellä.

Epäilyksiä suunnataan ensi talven kauheisiin oloihin;
mahtaako blieprinsessan kiilto kestää jymypakkasilla palelun?

Millä ihmeen jymypakkasilla?
Eihän niitä pitäisi olla olemassakaan, kun Suomi on lämmittänyt ilmaston tulikuumaksi?
Entä miksi se sähkön hinta on pilvissä?
Koska energiayhtiöiden annetaan nostaa sitä.
Ja miksi?

Että Maailman Paras Pääministeri voisi talvella sanoa paleleville demareille:
"Katsokaa nyt mitä olette tehneet, kun tuhlaatte sähköä!
Kun säästätte sitä, sähköä riittää kaikille ja
Maailma Pelastuu!!"

Sama virsi luetaan autoilijoille, jotka eivät voi enää ajaa polttoaineen hinnan noustua nostettuna pilviin ja lapsiperheille, joilla nälkä on aina vieraanansa.
Mutta mitä tekee se SDP:n äänestäjä?

No, palelee pimeässä nälissään ja kiittää Manna Sariinia sitä, että hän on olemassa Maailman Parhaana Pääministerinä, jota ensi keväänä täytyy taas äänestää pelastamaan maailma.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, lehdistön rappio alkoi varmaankin jo aikoja sitten, lähdetään vaikka tuosta 90-luvusta. Mutta kyllähän alamäki on jyrkentynyt joka suhteessa viime vuosien aikana. Me too ja ilmastohurmos Greta I suuren johdolla ovat hyviä esimerkkejä aivan äärimmäisyyksiin tyhjästä paisuneesta uutisoinnista. Ei tuolle tasolle ole ilmiöitä paisuteltu ennen sitä isoa perkelettä, somea. Somen vaikutus kaiken ajattelun yksinkertaistumiseen ja esim. ihan kirjoitustaidon heikkenemiseen on ollut ilmeinen. Silloin kun tekstarit tulivat kännyköihin alettiin typistää ilmaisua 160 merkkiin, kohta ei jotakin omg:ta tai lol:ia kummempaa saa nuorisosta irti. Palataan kirjoitetusta kielestä hymiöihin ja luolien seiniltäkin aikanaan löytyneeseen kuvakirjoitukseen.

Ei tuohon ympäristöön uppoa enää mikään monen sivun asiakirjoitus jota lukiessa joutuu ajattelemaan. Sannatyhjäpää ja häntä palvova kultti istuvat tähän ympäristöön kuin nenä päähän. Pikkusannasta kertovissa jutuissa on iso värikuva ja iskevä otsikko, monet eivät edes lue sen pidemmälle. Kaikissa vaali- yms. keskusteluissa Pikkusanna on aivan kusessa jos joutuu ennalta opiskelluista vastauksista poikkeamaan, mutta seuraavan päivän "lehdistön arvioinneissa" Sanna saa aina leijonarivistön jämäkästä argumentoinnista. Itse keskusteluita kukaan tuskin seuraa, arvioista todetaan että olipas Sanna taas niin ihku ja erinomainen. Näin se kultti paisuu.

t.Puupääukko

Anonyymi kirjoitti...

Tämä pitää täysin paikkansa. Vaikka lehdessä on paljon sivuja, on oikea tieto kadonnut.
Mieluummin ja kauemman aikaa kuluisi lehden lukemiseen, jossa etusivu, keskiaukeama ja takasivu, kunhan siinä on asiaa ilman agendaa.

Anonyymi kirjoitti...

Tietokirjailija Katleena Kortesuo avaa hyvin aihetta kirjassaan Journalismin kuolema. Ja varsinkin Sanna-hypetystä. Eli kuinka ns. iltapäivälehdet, Iltalehti etukenossa ja ylenanto kiillottavat samariini kuvaa, että kuinka ihqua ja blaa blaa blaa, että meillä on noin ihana PM, melkein kuin missi mutta paljon parempi. On luotu kuva erehtymättömästä ja kaikkiitetävästä, oikein ihmenaisesta.
Heasrissa eräs tuohon harhaan tarttunut jo tunnustikin, että hän oli saanut kuvan sannasta tietävänä ja sivistyneenä poliitikkona, yksi näistä pareustuslakitalebaneista eli Kekkonen, jou ex-proffa. Lie ilmeisesti saanut käsityksensä juurikin näistä hyper-super kehuista sen kummemmin perehtymättä ko. henkilön oikeisiin ulostuloihin mistään asiasta. Nytkin veti hernepellon nenäänsä, kas kun sanna mainitsi, että rikoslain rangaistusasteikkoa pitää kiristää.
Kun häneltä kysyttiin kantaa nimenomaan piratsimirikoksiin liittyen. Eli tapansa mukaan puhui aivan eri asiasta.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Itsellä tänään töissä korostettiin, miten ihmisistä ei tule tehdä oletuksia, koska siit mieli apeutuu, jos arvioi jonkun Suomen passilla operoivan ulkomaalaiseksi tai naisen näköisen henkilön naiseksi, joka onkin saatana murmeli!

Sinänsä moisessa jo kielletään ihmistä aistimasta, koska aivot nimenomaan tekevät oletuksia aistien tarjoamasta datasta. Uuden ihmisen kohtaaminen on pelkkää oletusten tekemistä - niin evoluutio asian halusi.

Eikö tämä vittusaatana voisi jo loppua? Tai loppuuhan tämä edes joskus?

Valtsu

Anonyymi kirjoitti...

Nuo lööpit valokuvineen herättävät monenlaisia ajatuksia. Kokonaista kansakuntaa koskeva vastuunkanto onkin ilmeisesti vain jonkinlainen egotrippi ja sekin tehdään vailla minkäänlaista tyylitajua. Maiharitkin niinkuin Peppi Pitkätossulla, ja toisaalta Huvikumpuhan onkin käytössä ihan työsuhde-etuna, tosin ilman aamiaisia nykyään. Aivot tekevät kertakaikkisen tenän, jos koettaa kuvitella, mitä esim. Mannerheim, Paasikivi, Ryti tai Kekkonen olisivat tästä nykymenosta sanoneet. Ehdotuksia otetaan vastaan ja parhaille ehdottomat rispektit täältä vittulanjängältä!

PS-lehdenjakaja

Anonyymi kirjoitti...

Meidän Sanna on jo 36-vuotias. Kokemusasiantuntijana voin sanoa, että se on viimeistä aikaa kun nainen voi tuntea olevansa nuori ja miehetkin ovat sitä mieltä. Tuon jälkeen alkaa rupsahtaminen ja se on todella nopeaa, mutta tottahan toki näemme iäkkäämpiä naisia, joille on jäänyt "nuorekkuus" päälle, mutta kädet ovat eesaun eli suonikkaat käppyrät.

Ihmettelen kovasti miten kapinapuolue SDP aikoo suojella Marinia tulevan vaalikampanjan aikana. Viime vaaleissahan ongelmaa ei ollut kun ei ollut pääministerinä. Voi olla kova paikka keskinkertaiselle joutua itseään fiksumpien haastamaksi. Valmiit opetellut fraasit ja virkkeet eivät välttämättä toimi, vaikka toimitteliat todennäköisesti "ei jäädä nyt tähän", "siirrytään seuraavaan", "otetaan tähän väliin kyllä vai ei" ja muuta käsikirjoitettua toimittelijan sannansuojelunkäsikirjasta.

Anonyymi kirjoitti...

Sanna olisi hyvä helppojen aikojen pääministeri, mutta nyt kun kansakunnalla on paljon vaikeuksia, niin osaamattomuus paistaa. Mihinkään todellisen ongelman ratkaisuun ei ole substanssiosaamista, eikä sitä ole avustajalegioonilla eikä koko hallituksella. Taitaa olla myös yhtä paljon kyse haluttomuudesta puuttua ongelmiin.

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Ehkäpä tämä on jotain posttraumaattista? Kun 12 vuoden ajan oli susiruma pressa joka hortoili hyshys pikkuneiti pariisilaisineen ja Pena kavereineen eikä se Ahtisaarikaan mikä vasinainen blingbling ollut, niin nyt oli pakko saada jotain mediakauneutta kehiin. Tolleen räväyttävää! Revityt farkut, piukka nahkarotsi ja näyttävä persvako joka olikin ainoa josta uhriuduttiin koska meni jo mauttomuuden yli. Vitun paparazzit. Hämmästyttävästi paparazzeja ei sitten enää ollut kun suopeampia kuvia otettiin.

Siis miettikää nyt: Marin on paitsi pm myös 36 v. perheenäiti. Mistä hän on mediassa tunnettu: pissisbailaamisesta ja rönttökledjuista. Poseeraa kaksinkertaisen murhaajan, ja myös wanna-be muusikko Benjaminin kanssa. Opetuslapsensa Ilmari on aina mukana, Sanna koulii seuraajakseen. Ilmarilla ja Benjamilla on samanlainen ihana fleda. Mutta Sanna ei koskaan vastaan kansan huolestuneisiin kysymyksiin koska Sanna on sellaisen yläpuolella.

Jos tuon mediahölmöilyn jättäisi pois, mitä Sanna olisi? Melko simppeli tyyppi joka ei tajua esim. taloudesta yhtikäs mitään. Mistä olisikaan oppinut? Opiskelu tuohon vaatimattomaan hallintotieteiden maisteriuteen kesti 10 vuotta eli ei ole edes ahkera.

Tapani mukaan taas o.t. Ihan tosta vaan linkki formin.fi jossa vähän skrollaamalla aukeaakin ihanainen näky: Haavisto on nimittänyt Suldaan Said Ahmedin rauhanvälityksen erityisedustajakSEEN Afrikan sarven alueelle. Miks mulla ei ole rauhanedustajaa? Suldaanista tuli parlamentaarikko kun Arhiksesta tehtiin apulaispormestari. Suldaan on somessa Musta Leijona ja koulutukseltaan stevari, ja eduskunnan taksikunkku kun supo kuulemma sanoi että et saa julksia käyttää kun olet niin tärkeä että valvomme turvallisuuttasi herkeämättä. Tarvinneeko mainitakaan, että tämä on Haaviston antama palkaton luottmustehtävä. Heh.
tira+

Anonyymi kirjoitti...

Pitäisi osata päättää, haluaako olla pääministeri vai teini. On hankalaa olla samaan aikaan molempia. - Päivän byrokraatti.

Sannan lumous alkaa haihtua, toimittelijatkin alkaa tulla tajuihinsa. Tänään on useampikin lehti julkaissut artikkelin, joka on ihmetellyt mikä lie pääministerin toimenkuva, festareilla notkuminen vai joku muu. Ihanko totta aikuisen poliitikon pitää esitellä sekalaista vaatevalikoimaa.

Kuvissa ei ole enää hehkeä nuori nainen, vaan kohta keski-ikäinen, kuiva, vanheneva nainen.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Puupääukolle, Ano1:lle, Huru-ukolle, Valtsulle, PS-lehdenjakajalle, Ano2:lle, Tapsalle vaan, tira+:lle ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Se, mikä tuossa kirjoituksessa on olennaista että Marinhan pääsi pestiinsä vahingossa Antti Rinteen töppäilyjen jälkeen. Se oli sitten jackpot tälle pissismedialle. Ensi talvesta voi sanoa sitä että hallitus on jo varautunut laittamaan katastrofaalisen tilanteen kokonaan Putinin syyksi.

Puupääukko: Tuo, mitä sanot kirjoitus – ja ehkä ymmärrystaidonkin – rapistumisesta pitää muuten täysin paikkansa. Ja Sanna Marin sopii siihen tilanteeseen tosiaan hyvin. Ei tekstistä väliä, kunhan otetaan Sannasta hyvin suunniteltuja ”spontaaneja” kuvia.

Ano1: Totta. Nykylehdissä tilanne on oikeastaan se, että se paras ja luotettavin sisältö löytyy mainoksista.

Huru-ukko: Täytyy muuten panna hankintaan tuo Kortesuon kirja. Ja tuo, mitä kerroit todistaa osaltaan mielikuvien voimasta.

Valtsu: Loppuu joskus, mutta kuinka synkäksi se siinä välissä ehtii mennäkään?

PS-lehdenjakaja: Nähtävästi tuo mielikuvan varaan laskeminen toimii. Ainakin nuoriin kaupunkilaisiin naisiin. Sieltähän Marin sen suurimman kannatuksensa saa. Noilla mainitsemillasi valtiomiehillä aivot todennäköisesti löisivät tyhjää jos he näkisivät nykypäivän.

Ano2: Todennäköisesti valtamedian toimituskunta on jo laatimassa strategioita joilla suojellaan Marinia – niin kuin vihervasemmistoa muutenkin – vaalikeskusteluissa täydelliseltä hajoamiselta.

Tapsa vaan: Eikä koske vain Marinia vaan kyllähän koko estrogeenihallituksemme on väärässä paikassa väärään aikaan.

tira+: Toisaalta valtamedia ylisti kyllä Halostakin, teki hän mitä hyvänsä. Pientä likapyykin pesemistä tai edes sen olemassaolon tunnustamista tuli vasta vuoden 2012 jälkeen. Noin muuten kuvasit kyllä koko ilmiön varsin osuvasti. Tuo off topicisi tarjosi sitä kuuluisaa uussuomalaista osaamista.

Pyssymies: Media ei siitä oikeastaan välitä vaan katsoo, että resepti toimii vielä.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, aika hyvin Ykä arvasit tuon hallituksen syyllisen hintojen nousuun.
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/2f6b6821-090f-428f-8b4c-ee28a848d289
Putler pitäisi ampua ja ryssä ei ansaitse ihmisarvoa, mutta kyllä se hintojen (varsinkin polttoaine ja sähkö) nousu alkoi jo aiemmin ja niitä olisi myös nostettu surutta ilman mitään sotaakin.

t.Puupääukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Puupääukko. Olet oikeassa. Ja kyseinen Andersson ei tuossa puhunut siitä mitään että ilmastokiimasta luovuttaisiin. Kas kun siitä ei luovuta.

Veikko kirjoitti...

Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat. Taitavat ne vanhat oikeat toimittajat jo kasvaa heinää hautausmailla. Tosin onko Suomessa joskus ollut muuta kuin vastuullista mediaa?

Ensi talvesta tulee koko Euroopassa hyvin vaikea, jos Venäjän kaasu katkeaa. Suomen rahat uppoavat Uniperin konkurssiin. Sinne meni saksalaisille jo 9 miljardia, eikä loppua näy.

Saksan teollisuus kaatuu, jos ei saa halpaa Venäjän kaasua. Mitäköhän Saksan duunari tuumaa, kun hallitus kehottaa opettelemaan syömään moraalia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Veikko. Jos eivät ole tups´ahossa niin ainakin siirtymässä pikkuhiljaa eläkkeelle. Sen talven kanssa härskeintä on se, että eihän Suomella varsinaisesti ole sähköpula mutta sähköfirmat rokottavat tavallisia ihmisiä urakalla. Saksa saa kiittää tilanteestaan vihreitä.