perjantai 5. elokuuta 2022

KÄPPÄUKOT JA HOROILEVA NYKYPÄIVÄ

Erään Huitsinnevadan Örnätjärvellä sijaitsevan omakotitalon pihalla istui taas kertaalleen kaksi setärumaa käppäukkoa eli Perskeleen Ykä ja Lötjösen Eelis. Miehet istuivat saunatauolla ja koska päivä oli vielä kesäisen lämmin, niin grillikodan tulta ei oltu sytytetty. Pärjäilihän tässä mukavasti muutenkin.

Toverusten sauna oli ansaittu sillä takana oli ankara talkootyöpäivä. Niin heillä, kuin kaikilla Örnätjärven Erämiesten jäsenillä, samoin kuin monilla muilla örnätjärveläisillä. Oli nimittäin käynyt niin, että kova etelämyrsky oli lennättänyt Huitsinnevadan etelärajalla sijaitsevalle Pyrpättjärvelle naapurimaakunnasta tuulen mukana erittäin suuren määrä viherpiiperrystä. Maastossahan se ei niin haitannut, saipahan aikaan muutamaksi vuorokaudeksi pahan hajun ja ikävä kyllä tuhosi marjasadon mutta rakennuksissa se kiinni tarttuessaan aikaansai nopeaa ja peruuttamatonta mätänemistä.

Työtä oli ollut paljon. Ykä ja Lötjönen olivat tehneet oman osansa ja raapanneet kaiken viherpiiperryksen irti erään talon ulkorakennuksesta ja lastanneet sen tynnyreihin. Lopuksi seinät pestiin painepesureilla.

Tynnyrit lastattiin kuorma-autoon ja vietiin eräälle hiekkamontulle poltettavaksi. Koska tuuli oli kääntynyt pohjoiseen niin vähiäkään viherpiiperryksen jämiä ei jäisi alueelle ja rauhalliset asukkaat saisivat jatkaa elämäänsä rauhassa.

Ankaran työpäivän jälkeen saunatauolla Lötjönen aukaisi Tsuhnan Koston ja tuumasi:

- Tieräkkös, Ykä. Me asutaan kaksinaismoralismin ja paradoksien maassa.

Ykä aukaisi oman Tsuhnan Kostonsa ja tuumasi:

- Niinpä asutaan. Mutta sinä et varmaankaan tarkoita sitä useasti puhuttua aihetta eli feminismi vs. islam.

- Enpä niin. Vaan sitä että miesten pitäisi elää kuin munkit ja naiset taas saavat elää niin kuin sellaiset naiset joista on monenlaisia halveeraavia ilmaisuja. Ainakin jos valtamediaa seuraa.

- Nyt alan päästä kärryille. Onhan niin, että jos mies katsoo tarkoituksella katsottavaksi esille laitettua tissivakoa sekunnin liian pitkään niin feministinen pää räjähtää, puritaani nousee esille ja alkaa armoton joukkorääkyminen. Mutta…

- …mutta joo… entäs naisilla. Jos ruvetaan miettimään. Ainakin valtamedian ja feministien näkökulmasta. Ensinnäkin jos äitee lähtee panemaan vieraita ja isukille se on ihan ok niin se on muutenkin ihan ok ja suositeltavaa. Valtamedian siunauksella ja ihastuksella.

- Mietin vaan että minkälaisia lapasia nuo jätkät oikein ovat. Ehkä siinä on vakka kantensa valinnut. Mutta oikeassa olet. Ja se aikanaan kovasti halveksittu pornokin on nykyisin ihan jees. Kun sen esittää vain only fans-nimellä ja valtamedia on siitäkin ihan lääpällään:

- Pitää paikkansa. Sinänsä asiaan liittyy uuskieltä eli newspeakia. Se, mikä oli aikanaan tyhjänjoutava tyrkky on nykyisin mediapersoona. Mutta eihän se härpäkkeensä esittely ole tarpeeksi sinänsä sekään vaan sitä on ihan ok myös jakaa maksusta. Kun vaan korvaa termin huora termillä seksityöläinen. Se on meinaan nykyaikaista se:

- Ja sehän tässä on huvittavaa että toi julkinen jalkovälin levittäminen ja huoraaminen on valtamedian mielestä ihqua mutta ne tissivakoa tuijottavat jätkät jotka elättävät nuo tavalla tai toisella huoraavat naiset ovat vastenmielistä ongelmajätettä. Ja tissivaostahan päästään strippaamiseen joka  sekin on ihan ok kun se on queer-feminististä strippaamista:

- Hä-hää, joo, joskaan en ymmärrä, kuinka se eroaa normaalista strippaamisesta. Ja tulee muistaa tietysti myös tämä polyamoria mutta tietysti niin, että siinä on yksi nainen ja kaksi miestä:

- Ja mikä olisi pulinamme lopputulos? Vissiinkin se, että jos kysytään valtamedialta ja erityisesti sen feministisiltä toimittajilta ja muiltakin feministeiltä niin miesten pitäisi tosiaankin elää munkkeina ja naiset taas puolestaan saavat horoilla juuri niin paljon kuin huvittaa. Mistä muuten päästään siihen tiettyyn paradoksiin josta tuli aiemmin ohimennen pulistua.

- Joo, eli aiheeseen feminismi vs. islam. Feministit jotka mainostavat tuota yleishoroilua myös fanittavat tuota islamia ihan kybällä tajuamatta että jos ne eläisivät islamilaisessa yhteiskunnassa niin ne oppisivat hyvin nopeasti että getting stoned tarkoittaa siellä ihan muuta kuin täällä länsimaissa.

- Eiköhän käydä ottamassa mukilliset Äkkölämäkölän Bönjakkia sen kunniaksi että on kumminkin olemassa vielä järkeviä ja asiallisia ihmisiä vaikka ne eivät saakaan ääntään kuuluviin ja mennään taas löylyihin?

- Ja se on viisautta.

Toverukset siirtyivät jälleen löylyn puolelle. Heitä oli tarkkaillut läheisestä männystä kaksi korppia. Toinen oli se kotikorppi joka asusteli näillä manttaaleilla. Toinen oli sen serkku, joka oli suorittanut suojaväistön Pyrpättjärveltä kun sinne oli satanut jotain vihreää ja pahanhajuista mönjää. Se suunnitteli pysyvää muuttamista tänne Örnätjärvelle. Mitä sitä itseään ihmisten mönjän kanssa kiusaamaan.

Korpithan olivat tunnetusti viisaita eläimiä.


41 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti nuo naikkoset ei ikinä hanki lapsia. 9-vuotiaan tytön antaminen jollekin musulmaanille leikkikaluksi voisi olla arkipäivää ja äitikin saattaisi saada siinä sivussa, ehkä jopa kimppakivaa. Mikään ei riitä ja media tuputtaa lukijoille/kuuntelijoille/katselijoille itseään julkisuuteen tyrkyttävien nobodyjen seksielämää ja kaikkia sen vinksahtaneita muotoja tavoiteltavina ja hienoina asioina. Julkisen sanan neuvosto on hiljaa, mutta sekin taitaa koostua pelkästään naisista. Suomalainen mies on tuontitavaraa ihailevien naisten ja feministien yhteisellä päätöksellä sika, tekee sitten mitä hyvänsä tai on tekemättä.

Rva Ano

JJR kirjoitti...

Ennen lehdissä kirjoitettiin asioista, jotka kiinnostivat ihmisiä.
Nykytrendin mukaan asioista, jotka sinun on tiedettävä ja hyväksyttävä.
Mihin noiden vihertöhertäjien suosio sitten perustuukaan?

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, Lapinlahden Lintujen vanhaa sketsisarjaa vapaasti (munkkikuoron laulamana) lainaten: Tätä epäkohtaa ei maassamme enää juuri ihmetellä, näin on!

Nainen voi tosiaan päästä toimitusjohtajan palkkaluokkaan pelkillä persekuvilla. Vanhanaikainen huoraaminenkin ilmeisesti kannattaa. Tässäkin bisneksessä maksajana on mies. Monesti varmaankin sama mies jonka verovaroilla kaikkea muutakin pyöritetään, mutta siitä huolimatta hän on se yhteiskunnan pohjasakka. Eikä se että mies mahdollistaa noilla persekuvilla tienaamisen todellakaan tarkoita etteikö tienaaja itse voisi hakea säännöllisesti sympatiapisteitä valittamalla siitä miehestä. Ne joiden ulkonäkö ei mahdollista tienaamista esittelevät sitten itseään julkisesti milloin minkäkin feministisen teeman puolesta, ja valittavat siis sitä kun mies tuijottaa. Jälkimmäisten tapauksessa todellinen syy valitukseen on se ettei mies tuijota.

Naisen horoilu, ja nimenomaan siis naimisissa olevan naisen on ilmiö jota en ymmärrä nyt enkä varmaan tulevaisuudessakaan. Vieraissa käynti on sitä itseään, eikä sitä kenenkään parisuhteessa elävän pitäisi hyväksyä. Aikamoisen useasti nuo aviomiehen "luvalla" vieraissa juoksevat naiset ovat sitä tukevampaa sorttia, niitä jotka eivät ehkä onlyfansissa pääse rahoiksi lyömään (vaikka kaikelle nykyään markkina onkin). Nyt sitten kehopositiiseen (hieno ajatus mutta överiksihän tämäkin meni) aikaan otetaan sitten kaikki nuoruudessa hampaankoloon jäänyt takaisin. Huraaminen on sentään rehellistä bisnestä, molemmat saavat tarvitsemansa.

Tuo viherpiiperrys on sitten ihan oma taiteenlajinsa. Kysehän on siitä että haukutaan kaikkia niitä jotka eivät ole ko. uskontoon hurahtaneet. Nämä hurahtamattomat usein vielä elävät ekologisesti paljon kestävämmin kun hurahtaneet, mutta sitä ei tietenkään lasketa. En minä esimerkiksi lentele mihinkään keski-eurooppaan viikonlopuksi itseäni toteuttamaan, en syö ravintolassa eksoottisia ja kaukaa lennätettyjä annoksia jne. Vietän aikaani enimmäkseen perheen kanssa kotona ja syön suomalaista lähiruokaa. Mutta kun en marssi ilmaston puolesta tai leireile Manskulla olen ilmastorikollinen, käppäukkoperkele!

t.Puupääukko

Aatu kirjoitti...

Edward Dutton pohdiskelee nykymaailman kummallisuuksia kirjassaan Spiteful Mutants: Evolution, Sexuality, Politics, and Religion in the 21st Century.

Hän muistelee, miten yliopistossa osa naisopiskelijoista osallistui kristillisen yhdistyksen toimintaan, eikä harrastanut juopottelua ja irtosuhteita. Nämä naiset yleensä perustivat perheen ja saivat lapsia.

Jotkut hänen tuntemansa naiset taas harrastivat juhlimista ja irtosuhteita. Järjestään nämä jäivät lopulta yksinäisiksi katkeriksi vanhoiksi piioiksi.

Monet nykypäivän ongelmista taitavat johtua siitä, että liian monet naiset jäävät syystä tai toisesta lapsettomiksi. Jos äidillä on lapsikatras, ei hänellä ole aikaa mietiskellä syntyjä syviä ja masentua. Eikä hänellä ole myöskään aikaa tai halua juhlia tai osallistua feministisiin iltamiin.

Omat lapset kiinnostavat enemmän. Todennäköisesti hän myös ymmärtää, mitä maahanmuutto tarkoittaa hänen lapsilleen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle, JJR:lle, Puupääukolle ja Aatulle & kiitos kommenteistanne.

Rouva Ano: Osuit asian ytimeen. Ruotsissahan joku vuosi sitten kävi ilmi tapaus että eräs suvakkinainen oli ottanut ”alaikäisen” afgaanin kotiinsa humanistiseksi lemmikiksi. Kyseinen jätkä oli raiskannut naisen tyttären ja nainen yritti viimeiseen asti salata tapahtuman. En tiedä, että onko noita enemmänkin. Ja se suomalainen ”miessika” elättää säännöllisesti ne pahimmat narisijat.

JJR: En tiedä, onko heillä oikeastaan suurtakaan suosiota mutta kun valtamediassa eii tuolle pakkosyötölle ole vahtoehtoa. Seuraava kuva kuvaa nykymediaa varsin hyvin:

https://pbs.twimg.com/media/FIZ-a2UXIAAWz6_.jpg

Puupääukko: Erittäin hyviä huomioita. Ei muuta lisättävää kuin se että minäkin ilmastorikollinen olen viimeksi lentänyt muistaakseni 2003 ja syönyt ravintolassa vissiin 2005.

Aatu: Vähän tällaisia havaintoja on itsellänikin.

Olavi Koskela kirjoitti...

Lieneepä tuo horoilu etupäässä jollei yksinomaan Hesalainen ilmiö. Ei silti, onhan noita yleisiä naisia ("ihmisiä") ollut joskus pienemmillä paikkakunnillakin - ja kyllä ne tiedettiin ihan tarkasti. Mutta tuo mieseläjien munkkius ei ole tosiaan sekään mitään uutta, vaikka ehkäisypillerit eivät edes ole enää mikään uusi keksintö. Kyllä se mielipideilmasto oli vielä pitkään sodan jälkeen hyvin ahtaasti seksikielteinen. Kondomejakin myytiin vain apteekeissa, joista niitä käytiin kysymässä vähin äänin. Hyveellisiä perhetyttöjä olisi pitänyt suorastaan palvoa ja kumartaa ja varoa koskettamasta edes sormenpäällä. Ei se ollut normaalille nuorelle miehelle mitään erityisen kivaa aikaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Olavi. Sanoisin että ei pelkästään helsinkiläinen, vaan suosittua erityisesti yliopistokaupungeissa. Ja muistan itse nuoruuteni. Ei silloin ollut sitä mainostettua vapaan rakkauden aikaa mitä kuulemma 1960- ja 1970-luvulla oli. Minä olen sinänsä sitä luokkaa että kortonkeja saattoi ostaa kioskeista.

Aatu kirjoitti...

Luin Päätalon Iijoki-sarjan aikoinaan. Sarjan päähenkilö Kalle Päätalo oli nuorempana ujo lukutoukka, mutta vapautui sotavuosina seikkailemaan. Päätalon mukaan sotavuosina ja myöhemmin naisseuraa kyllä sai, jos halusi.

Antti Tuurin Rukajärvi-kirjoissa veteraanit muistelevat pitäneensä hauskaa lomillaan. Oma isoisäni kertoi, missä kylän taloissa oli vieraillut tyttöjen luona.

Luultavasti menneinä vuosikymmeninä nuoret ovat olleet nuoria ja luonto ajanut tikanpojan puuhun. Joskus seurasi vahinkoja. Seksikielteisyydeltä se varmaan tämän päivän näkökulmasta voi näyttää, mutta hauskaa osattiin pitää silloinkin.

QroquiusKad kirjoitti...

Tämähän on vain ja ainoastaan meidän lihaasyövien heteromiesten syytä.
Mitäs olemme näin munattomia vätyksiä, ettemme pysty antamaan ämmillemme ympäri korvia niin usein ja kovaa, että horoilut loppuvat.

Eivät ämmämmekään meitä munattomuudestamme kiitä, vaan tuovat maahan aggressiivisia, impulsiivisia ja raivokkaan väkivaltaisia kehitysmaalaismiehiä antamaan heille ympäri korvia ja pistämään nyrkin ja hellan väliin.

Eivät ämmät meitä vähääkään kiitä niistä uskomattoman avokätisesti myöntämistämme vapauksista ja oikeuksista vailla vastuita ja velvollisuuksia, koska he eivät niitä oikeasti halua.
Mitä enemmän he niitä saavat, sitä enemmän he meitä vihaavat.
Ja se on meille ihan oikein.

Itse olemme tämän munatomalla vätystelyllämme aiheuttaneet, joten kärsikäämme tästä nyt.

Anonyymi kirjoitti...

Jutussa esitetyistä tapausesimerkeistä tulee vastenmielinen olo. Kun tätä agendajournalismia, identiteettipolitiikkaa ja hallituksen ministereiden toimia ja olemusta tarkkailee, niin mieleen hiipii väkisinkin ajatus mediapaastosta. Tämä kaikki myrkyttää mielen ja vie arvon myöskin niiltä asioilta, jotka vielä ovat kunnossa. Sillä niitäkin on. Toissa päivänä tuli vanha tuttu korppipariskunta tervehtimään minua ja koiraa poikkeuksellisen lähelle, männyn oksalle noin 15 metrin päähän. Isoja lintuja. Seurasivatkin vielä satakuntametriä. Miettivät ehkä, että tuon tutun miehen edessä menevän "suden" jäljiltä löytyy varmasti haaskoja. Pitäisköhän lyödä tämä lätty kiinni ja keskittyä jatkossa aitoon tekemiseen ja elämiseen? Opetella vaikka salakalastusta:).

PS-lehdenjakaja

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä niin. Onko se maailman vanhin ammatti, nyt sitten ok? Siltä näyttää. Muistelen, kun asuskelin kuuluisalla vaasankadullä Sörnäisissä, mikä Haloo ja paheksunta oli, kun naiset myivät itseään siinä kadunvieressä. Ok,kyseessä oli ihmiskauppa tms. 90 luvulla. Ja olivat ulkomaisia. Mutta joka tapauksessa, siltähän tuo nykymeno näyttää. Siirtynyt vain verkkoon. Ja kotimaisin voimin tehdään samaa. Ja sanotaan vielä suoraan sellainenkin juttu, että skandinavialaisen naisen maine etelän maissa on ihan ansaittu. Ihan ovat ystäväni esim Italiasta ja Espanjasta asian todenneet. En tiedä liittyykö asiaan, mutta pari päivää sitten olikin juttua, miten sukupuolitaudit ovat huolestuttavasti ns räjähtäneet. Esim kuppa jne. Ulkomailta tuotua rikastusta. Näin kärjistäen.

Anonyymi kirjoitti...

Hauskaahan siinä Ylen polyamoriajutussa on se, että ne kaksi miestä taisivat olla ”miehiä”, saman puolueen ehdokkaita kuin tämä nainenkin… Vasemmistoa siis. Ja transmiehiä.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys

Olen kiertänyt maita ja mantuja aika paljon.
Lukenut myös paikallisia sanomia.
Onhan ne tietenkin paikallista pravdaa usein.

Missään en ole kuunaan pannut merkille että tuo vyötärönalus-fiksaaatio olisi vallitseva.
Tietenkin yksityiset saavat julkaista mitä haluavat.Eihän heillä muuta etiikkaa ole kuin raha.

Veronmaksajien kustantama Yle ainoana maailmassa suoltaa uskomatonta rappiokulttuuria.
Kirkko tarjoaa taivaspaikkaa kunhan ojennat rahaa.
Siitä voi sentään erota.

Mutta kuinka erota Ylen rappiokulttuurin toitottajista ?

Rgds JosefAnonyymi kirjoitti...

"Ei muuta lisättävää kuin se että minäkin ilmastorikollinen olen viimeksi lentänyt muistaakseni 2003 ja syönyt ravintolassa vissiin 2005."

Eiväthän ruoan tuotannon ilmasto- ja muut ympäristövaikutukset riipu nimeksikään siitä, syödäänkö se kotona vai ravintolassa (siis jos kummassakin paikassa syödään samaa ruokaa). Sen sijaan ne riippuvat kyllä jo selvästi enemmän riippuen siitä, mitä syödään. Ja tietysti siitä, kuinka kaukaa se on tuotu, ja onko se tuotu lentorahtina vai laivalla tai maateitse.
Yhden henkilön vaikutus asiaan on tietysti mitättömän pieni, mutta jos suuret joukot syövät samoja ruokia, niin sillä, mitkä ruoat ovat kyseessä, alkaa jo olla merkitystä.

Anonyymi kirjoitti...

Josefille tiedoksi hieman helpottavia uutisia mualimalta. Tämän viikon Suomen uutisissa taisi olla artikkeli, miten monissa isoissa Euroopan maissa valtiomedioiden lihavat päivät ovat ohi. Kyllä se kulukuuri iskee vielä reporadionkin toimitukseen pienellä viiveellä. Eiköhän sitten tuo rietastelun ihannointikin jää vähemmälle. Toivottavasti sama pätee myös muuhun valtamediaan, mutta en kuitenkaan hengitystä pidätä asian suhteen.

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Ykä, oletko nyt aivan varma että se viherpiiperrystä tuova tuulonen tuli juuri etelästä eikä lännestä? Kas kun eräs Ruotsin vihreä esitti, että purjehtimista pitäisi rajoittaa koska tuuli ei muuten riitä kaikkiin tuulivoimaloihin.

QK:n ratkaisu nykytilanteeseen: ympäri korvia jollei kantturat tokene ja onhan se nyt kumma kun eivät tajua "MEIDÄN uskomattoman avokätisesti myöntämiämme vapauksia". Jep, sauditkin uskomattoman avokätisesti sallivat naisten ajaa autoa. Jos nyt kuvitellaan että ollaan länsimaisessa sivistysvaltiossa, kenellekään ei tarvitse von oben myöntää vapauksia. Ja onko munattoman miehen ainoa määritelmä se ettei vedä naistaan dunkkuun? Älkää olko munattomia, tuo nolo mee too, älkää menkö katsomaan Krista Kosos-leffoja vaan perustakaa mua etoo-ryhmä. Poteroon ei kantsu jäädä muka-uhrina ruikuttamaan. Ihan olette omista munisanne vastuussa.

Miehillä on raha = valta, ja naisilla kauppatavarana ulkonäkö eli seksi. Mitä pahaa siinä olisi, jos Suomessakin bordellit olisivat sallittuja ja verotettuja? Jos se on vapaaehtoista, niin ammatti kuin ammatti, eikä yhtään niin likaista kuin esim. roskakuskin tai viemärintyhjentäjän. Tai poliitikon tai toimittajan. Nämä irralliset niksuhuorat joiden säälistoryjä hesari ja yle suoltavat ovat täysin tietoisia mihin ryhtyvät. Oleskelulupa Italiasa mutta heitä siellä liikaa joten paremmille metsästysmaille eli prostituution kieltäviin maihin.

Polyamoria eli fiinisti monisuhteisuus on vain yksi uusi juttu näiden ammattimaisten itsensäharrastajien piirissä. Aikaisemmin tätä kutsuttiin vieraissa käymiseksi tai uskottomuudeksi eli ei mitään uutta. Kakarat nyt taas keksii pyörää.

En ole hyvä ilmastoihminen. Miksi ihmeessä pitäisi, kun tämä hieno ilmastosoppari antoi yli miljardille kiinalaiselle luvan tosta vaan saastuttaa hamaan ikuisuuteen. Samaan aikaan 5,5 milj. suomalaista ovat syyllisiä "koska jos kaikki maat kuluttaisivat kuten suomalaiset, tarvittaisiin 4,1 maapalloa". Se mikä on ehdoton hyshys on Afrikan järkyttävä väestölisäys, ennuste 2050 jo neljä miljardia. Mutta on huomioitava, että kaikki afrikklaiset ovat hiilijalattomia. Suomessa nokiset rasistiset jalkamme tallovat tulijoiden oikeuksia.

Suomalaisessa raflassa en ole käynyt vuosiin vaikka stadin laajassa tarjonassa asunkin. Kammottavan huonoa safkaa törkeään hintaan. Miten tämä välttelemiseni pelastaa ilmastoa? Ja kun täällä alkaa asiat ahdistaa, ihan sovinnolla häivyn muuhun maahan jonka kieltä en osaa ja on vain oma valintani seuraanko Suomen uutisia. Kun vielä koukuttavasta yrjöperskeleestä pääsis eroon...
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Aatulle, Qroquius Kadille, PS-lehdenjakajalle, Ano1:lle, Ano2:lle, Josefille, Ano3:lle, Tapsalle vaan ja tira+:lle & kiitos kommenteistanne.

Aatu: No joo, kyseinen asia on tietysti kiinnostanut varsinkin nuoria ihmisiä aina aikojen alusta saakka ja eiköpä jatkossakin. Päätalo kyllä kertoi hämmästyttävän avoimesti omasta elämästään. Olen lukenut ne sota-aikaa koskevat Päätalon kirjat ja ovathan ne erinomaista ajankuvausta.

Qroquius Kad: Tulee muistaa, että tuo mainitsemasi ämmälauma ei edusta kaikkia suomalaisia naisia. Se vaan on jonkun typeryyden vuoksi saanut itselleen sen etuoikeutetun mediaäänen ja sitähän se käyttää mielellään.

PS-lehdenjakaja: Jonkunlainen mediapaasto sähköttömällä mökillä voisi tehdä eetvarttia. Siinä voisi keskittyä luontoon jossa näennäisesti ei tapahdu paljoakaan mutta jossa tapahtuu koko ajan vaikka mitä. Kun sitä osaa katsoa.

Ano1: Verkkoonhan se toiminta on siirtynyt ja niin on valitettavasti myös huumekauppa joka avaa siihen touhuun valtavat mahdollisuudet. En ole etelässä itse käynyt kymmeniin vuosiin mutta tuosta maineesta olen kyllä kuullut ja ei liene savua ilman tulta.

Ano2: Tällaista olen kuullut minäkin mutta varmuudella en osaa sanoa.

Josef: Sepä se. Ylestä et pääse eroon millään. Vaikket seuraisi sitä niin yle-veron pulitat kumminkin.

Ano3: Mitä tulee itse asiaan niin Suomen biokapasiteetti on suurempi kuin Suomen hiilijalanjälki joten itse missio on täysin turha. Mutta joo, mitä eksoottisempaa ruokaa niin sehän ei Suomessa kasva ja tuodaan toiselta puolelta maailmaa. Oma ruokavalioni on sen verran yksinkertainen että se on pääosin kotimaista.

Tapsa vaan: Jos se mätäpaise joskus puhkeaa niin Suomessahan se ei sitä ensimmäisenä tee. Pidetään peukkua että korttitalot alkavat kaatua.

tira+: Etelätuuli johtui lähinnä Pinnanmaan kartasta ja se sopi tarinan kehykseen. Lännestähän se varsinainen kuona tulee. Minusta munien kasvattaminen – tai palauttaminen – ei kaipaa lyömistä ja niin kuin ylempänä totesin, ei tuo sairas ämmälauma suinkaan edusta kaikkia suomalaisia naisia. Se on vain kovaäänisin.

Sinänsä seksin myyminen itsessään ei ole laitonta ja mitä tulee kysymykseen bordelleista niin voi todeta että tuo maailman vanhin ammatti ei katoa minnekään, mutta veikkaisin että tuo netti on tehnyt bordellit sinänsä tarpeettomiksi. Kysyntä ja tarjonta kohtaavat muutenkin.

Polyamoriasta samaa mieltä. Aivan kuin se eräs tyrkkysaamelainen sanoi itku kurkussa että ”mä vaan en oo monogaminen” eli suomennettuna ”mä vaan tykkään käydä vieraissa”.

Ilmastosta samaa mieltä maailman väkiluku on just nyt 7,65 miljardia eli 8 miljardia paukkuu pikapuoliin. Mutta se ei ole tiedostavaiston mielestä mikään ongelma.

Ravintolapuolesta en osaa sanoa muuta kuin että aika ajoin käyn snagarilla ihan pitääkseni traditiota yllä.

QroquiusKad kirjoitti...

En sanoisi netin tehneen bordelleja tarpeettomiksi;
palvelujen ostaminen käy suhteellisen vaivattomasti netin kautta, mutta itse kävisin oikein mielelläni bordelleissa jos niitä vain olisi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Minäpä tarkoitinkin tuota myyjän kannalta. Kun myy tuotteensa suoraan, niin parittaja ei vie välistä.

Vanaha kyynikko kirjoitti...

Sattuiko Ykän silmään elokapinan "kuorrutus"Jysk-rallissa,heheh,kantsii pysyä Hesan seudulla..

Anonyymi kirjoitti...


Tervehdys teille.

Kun Christine Amanpour Bagdadissa selosti yksinoikeudella CNN:lle pommituksia livenä.
(vaikka eipä silti,on hänellä luurankoja kaapissa,kaksin kappalein)

Niin Ylen Maria Manninen niiskutti Ukrainassa jonkun? hotellin yläkerroksessa uutisia jotka kaikki tiesivät jo valmiiksi.
Hotellin ikkuna oli peitetty mustalla pimennysverholla johon heijastettiin mukamas alhaalla oleva katunäkymä,vakuudeksi oli vilkkuva ledi jossain risteyksessä illasta toiseen samassa kohtaa uskottavuuden luomiseksi.Tyhminkin suomalainen menetti viimeisenkin uskonsa.
Hänet sitten ansiokkaan työn jälkeen kutsuttiin suomeen ja palkittiin Aalto-yliopiston
tiedotusopin emeritus-professuurilla.Sen koommin hänestä ei ole kuultu.

Tilalle saatiin Erkka Mikkonen,siis tähän Moskovan kirjeenvaihtajan toimeen.
Se on maailmalla arvostetuin vakanssi uutistoimittajalle,monestakin syystä.
Siispä hän raportoi sankaritarinan kuinka hän matkusti junalla Moskovasta Arkangeliin.
Toinen urotyö on kun hän penäsi ulkoministeriön tiedottajalta Tshetseenien homojen ihmisoikeuksista.
Hän kuulemma jatkaa opintojaan kotimaassa.

Ylen nepotismi on antanut auliisti tilaa nuorille "ajatteleville" sukulaistytöille ilmaista henkeviä ajatuksiaan.Heitä kiinnostaa kovasti navanalusmaailma.
Valtiollinen virallinen objektiivinen tiedotuskanava?
Puolueeton?
Eivät osaa muita kieliä kuin kouluenglantia ja Muumiruotsia.
Toistelevat jonkun CNN:n juttuja totuutena kansalle tunnin välein.

Ihmettelevät kun aikanaan luettiin latinaa opinahjoissa.
Nykyisin sensijaan opiskellaan lätinää.

Rgds Josef
Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vanhalle kyynikolle ja Josefille & kiitos kommenteistanne.

Vanha kyynikko: Huomasin joo, mutta se tempaus olisi kyllä saanut jäädä tekemättä. Kas kun ne eivät tällä kertaa tukkineet mitään tärkeitä väyliä. Nyt tuo tempaus lähinnä hyödyttää niitä.

Josef: Kiitos lisäyksistä ja määrittelysi Ylestä on osuva.

Anonyymi kirjoitti...

Muistanpa erään tyynen kesäillan muutaman vuoden takaa, kun katselin moottoritielle näkyvää kolmea tuulimyllyä. Niiden lavat pyörivät. Tuli mieleen, että sähkölläkö niitä käytetään mainostamaan tuulienergiaa kansalaisille. Ehkä ne iskostavat ihmisten mieliin nykyistä viheruskontoa, kuten aikoinaan kirkkojen korkeat tornit kristinuskoa.

thinker Dill kirjoitti...

Näinä aikoina on hyvä olla joku "voimabiisi" jonka voi laittaa soimaan, kun oikein v.... Vuodelta c-kasetti ja vinyyli. Townshendin loppukiekaisu oli joskus kysymyksenä Poppikoulussakin.

https://www.youtube.com/watch?v=SHhrZgojY1Q

thinker Dill kirjoitti...

Niin: Daltreyn huutohan se tietenkin oli. Ajatus ei juokse. Täytyy lähteä tekemään polttopuita. Koivuklapeja Fiskarsin kirveellä. Meikäläisen kuntosali.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja thinker Dillille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Jaa-a, piru vie… tiedä vaikka niistä jokunen säästettäisiin muistomerkiksi jos järki palaa. Vähän niin kuin Egyptin pyramidit.

thinker Dill: Kiitos linkistä. Ajalta jolloin osattiin soittaa, laulaa, säveltää ja sovittaa. Eikä autotunesta ollut tietoakaan. Ja hyviä halonhakkuita. Niitä hirveitä pienhiukkasia.

Joppos123 kirjoitti...

Näin se maailma nykyisin makaa. Media hehkuttaa aisureiden vaimojen huoraamista ja aisurikin nauttii tai ainakin tyytyy osaansa. Jos homma olisi toisinpäin eli sikaa syövä valkoinen heteromies pyörittäisi haaremia niin voi perkele sitä rääkymistä, "sika,alistaja ihmishirviö" sun muuta paskaa.
Muslimi on taas ihan eri asia, ne ovat ihquja.
Olette lienee huomanneet, että näissä huoraamistarinoissa keskiössä on aina naisoletettu joka jakaa pesää, ei koskaan kantismies.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123. Jep. Ollaan huomattu. Tässäkin asiassa toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset. Mietin vaan, että mitähän ihmeen vikaa siinä vanhassa konservatiivisessa perhe-elämässä oikein oli kun se pitää jyrätä?

Joppos123 kirjoitti...

Näille marginaaliryhmille kelpaa mikä tahansa ilmiö kunhan sillä vaan saadaan tuhottua vanhaa ja vakaata yhteiskuntajärjestystä.
Valinnan varaa on vaikka huru mykket.
Löytyy anarkistia, eloapinaa, satoja sukupuolia, kommareita, homppeja, huoraajia jne.
Kaikki käy ja perslävet voivat valita itselleen sen sopivan tavan tuhoamiseen.
Läpeensä mädätetty media on tässä ikäänkuin julkisen aisurin osassa hehkuttamassa muutamien ihmisoletettujen mielenterveysongelmien sävyttämää elätin elämää.
Eiköhän 99,99 prosenttia kansasta edelleen elele ihan sitä konservatiivista ja perhekeskeistä elämää ilman sen kummempaa meteliä pitämättä.

QroquiusKad kirjoitti...

Mutta tiedäthän sinä veli Ykä mikä siinä konservatiivisessa perhe-elämässä oli vikana.

Se takasi kansakunnan jatkuvuuden ja ylläpiti vakaata yhteiskuntaa ja sen kautta valtakuntaa.
Siksi se oli eräs tärkeimpiä tuhoamiskohteita, kun KGB aloitti toden teolla III maailmansodan esivalmistelut mädättämällä länsimaiset yhteiskunnat sisältäpäin kykenemättömiksi puolustautumaan Varsovan Liiton panssarikiilojen edessä.

MItä bordelleihin tulee, en todellakaan ajatellut niiden olevan sutenöörien omistuksessa, vaan Palveluntarjoajattarien itsensä osuustoiminnan tai vastaavan järjestelyn kautta.

Anonyymi kirjoitti...

Päivän askar. Leppiä halki, Bilnäsin kirveellä, vuodelta -47 tai sinnepäin. Tulee hyvin palavaa, kivanhajuista saunaklapia. Savusaunaan. Sahana joku teräskaarinen 106 cm terällinen – samaa ikää tämäkin.

Miten tämä päivän horoiluaiheseen liittyy? No, Lady of the House katseli halkomistani ja loihe lausumaan, että nykymuotinen polyamoria kun tulee mieleen, niin se kyllä häviää kun katsoo kuinka puu halkeaa. Mielestään on pelottavaa katsottavaa. Maatalon tyttönä on itsekin pilkkonut puita eikä halkea käsittelyssään puut lähellekään samaan tahtiin. Ei vaikka olen yrittänyt opastaa: Anna maan hoitaa homma ja vetää kirves alas, älä vastusta, älä avusta– ohjaa vain. Niin, silti väitti, että on pelottavaa katseltavaa semmoinen rauhallinen halkominen, kirves ylhäälle hitaasti ja PAM se onkin alhaalla ja ranka halki. Että ei kannata ärsyttää vaikka olenkin kovin rauhallinen.

Polyamoria on kyllä tuttua, meillä on kummallakin työpuoliso, siis vastakkaista sukupuolta oleva työkaveri, jonka kanssa olemme paljon tekemisissä. Yhdyshenkilö toisella osastolla tai vakkari lounasseuralainen. Mutta sikäli erilaista polyamoriaa nykyaikaiseen nähden, ettemme nussi. Siis ihan vain tuttavuutta.

Pyssymies

-TR- kirjoitti...

Itsekin yhtenä päivänä pistin merkille että viimeksi kun olen lentänyt niin Greta ei ollut vielä syntynyt. Ei mikään tietoinen päätös. Ei vaan kiinnosta.

QroquiusKad kirjoitti...

En oikein tiedä oliko kyseessä polyamoria, mutta muuan nuorehko naispuolinen sukulainen oli tiettyjä aikoja sitten eronnut todella pitkäaikaisesta poikakaveristaan:
he olivat tutustuneet, ihastuneet ja rakastuneet lukiossa, ollen toisilleen se ensirakkaus ja siitä asti olleet yhdessä.

Sitten, elettyään puolet elämästään yhdessä tulikin ero?
Kovasti ihmettelin, olivathan nuo olleet kuin vakka ja kansi.
Vielä enemmän ihmettelin, kun nainen löysi varsin pian uuden poikkarin, joka oli täysin edellinen kuin aikaisempi, minusta nähden edukseen.

Jonkin ajan kuluttua suhde loppui – ja entinen poikkis tuli takaisin kuin ei olisi missään ollutkaan!

Sain kuulla myöhemmin, että tavallaan juuri sitä oli ollut kyse:

tämä entinen poikkis oli alkanut törmäillä aivan ihmeen sattumalta, kas kuinkas ollakaan, yhä uudelleen exäänsä siellä sun täällä.
Alkoipa hän jo soitella tietäessään (mistähän?) exänsä olevan yksin kotona olevansa aivan silkasta sattumasta tässä lähellä ja voivansa poiketa, jos vain sopisi?

Tästä kuultuaan nyxä ilmoitti olevansa Yhden Naisen Mies:
siksi hän ei aio katsella sellaista, että entinen poikkis luuhailee kuvioissa ja jopa nurkissa.

Lopullinen niitti tuli, kun itsensä kylään kutsumisen sijaan entinen poikkis alkoikin tulla visiitille exänsä kotiin kutsuttuna, eikä vain käväisemään, vaan yövisiiteille.
Silloin nyxä ilmoitti, että tämä touhu saa loppua:
se olen joko minä tai hän!

Nainen valitti ettei hän halua olla yksin kotona!
Nyxä vastasi hänen saavan kutsua sinne ystäviään ja sukulaisiaan, ei siinä mitään – mutta jos entistä poikkista kutsutaan yökylään, se tarkoittaa ettei se suhde ole koskaan loppunut!
Nyt se on valittava!

Siihen loppui se suhde, ja kuten sanottu exä ja poikkis olivat taas yhdessä.
Ovat edelleen ja varmaan ovatkin onnellisina elämänsä loppuun asti.
Vakka ja kansi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle, Qroquius Kadille, Pyssymiehelle ja TR:lle & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Olet valitettavan oikeassa. Yksi mätä peruna haluaa mädättää koko laarin.

Qroquius Kad:

Viesti1: Niin. Se maskirovka aikanaan onnistui niinkin hyvin että siitä tuli länsimaissa muotia.

Viesti2: Tuohon en osaa kommentoida. Kukin tavallaan ja tyylillään.

Pyssymies: Olisko tarinan opetus se, että älä ärsytä sitä porukan hiljaisinta miestä. Ja kyllä, halonhakkuu on taito- ei voimalaji.

TR: Liekö kyseinen Greta jäänyt jo kokonaan pois muodista. Ehkä se olisi hyväksi hänen mielenterveydelleen.

Anonyymi kirjoitti...

"Olisko tarinan opetus se, että älä ärsytä sitä porukan hiljaisinta miestä. Ja kyllä, halonhakkuu on taito- ei voimalaji." Juukai, LotH vaan sattui ajattelemaan ääneen. Se on tarkkaillut minun otteluitani monesti, yhteen aikaan istui toisella reunalla. areenaa ja tuijotti minua silmiin. Kertoi sitten miksi, sifu oli kehoittanut. Kertoi, että sifu oli ollut oikeassa, kun mitä tein käsilläni oli hämärää ja hymyilin ystävällisesti, niin max 10 sekuntia ja ottelu oli ohi. Joka kerran.

Ja on se nähnyt kun pätkin märkiä tatamikääröjä, en tee turhia liikeitä. Kuulemma kovin juttu oli kun pätkäisin käärön makkaratikulla. Kuka vaan pätkii terävällä miekalla. Makkaratikku viiltää vain kun se liikkuu oikein ja tarpeeksi nopeasti.

Hyvin kauan sitten LotH kertoi minun olevan tiikeri, liikun hiljaa, metelöimättä, haluavansa tiikerin. Nyt sitten kertoi ymmärtävänsä, ettei tuttuakaan tiikeriä pidä ärsyttää.

Yksi työtoverinsa jätti ukkonsa, tyypillisen Jan-Eric Lapasen. Siitä juttu sai alkunsa.

Pyssymies

Mantsurian velho kirjoitti...

Ói kuinka moni tappo, vammaantuminen ja muu vahinko olisi jäänyt suomessamme tapahtumatta, jos olisi olemassa valtion verovaroin kansalaisilleen kustantama bordellijärjestelmä. Mutta kuten monessa muussa asiassa, järki ei saa olla tiellä kun päätöksiä tehdään ja moraalia noudatetaan. Tuleepa mieleen taannoinen venäläisten yritelmä pitää bordellia pohjoisessa norjassa, jonneka myös suomalaiset uroot kilvan riensivät. Joutuivat pistämään tavaran hyllyllen, kun paikalliset naiset nousivat kapinaan monopolinsa puolesta. Sama kävi kemissäkin, tuolla pohjanlahden helmessä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle ja Mantsurian velholle & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Kiitos täsmennyksestä.

Mantsurian velho: Niin, itse en oikein ymmärrä ajatusta maksullisesta seksistä. Mutta eipä siinä minun ymmärrystä kysytäkään, eikä se oikeastaan ole hyvä tai paha, se vaan kuuluu sarjaan ”se on aina ollut ja tulee aina olemaan”.

QroquiusKad kirjoitti...

Itse suhtaudun maksettuun seksiin pragmaattisesti.
Sitäpaitsi seksihän on miehelle aina maksullista:
siitä on maksettava joko rahalla tai mielipahalla.

Jos minulla on nälkä, mutta kaupassa on ruokaa ja lompakossani rahaa, miksi minun pitäisi kärsiä nälkää sen sijaan, että ostan mieleistäni ruokaa?
Jos sairastun ja lompakossani on rahaa, miksi minun pitäisi mennä arvauskeskukseen pokkuroimaan Hänen Pyhyydelleen kunnioitusta vaativaa the Asiantuntijaa™ saamatta hoitoa, kun voin mennä ostamaan sitä yksityiseltä puolelta oikealta lääketieteen asaantuntijalta?

Ja kun mieleni tekee seksiä ja lompakossani on rahaa, miksi en ostaisi sitä Palveluntarjoajattarelta sen sijaan, että vemputan pornolle tai mielikuvilleni?
Teen kyllä sitäkin, koska en ole niin rikas, että voisin tyydyttää tarpeeni sitä mukaa kuin niitä tulee.

Asia ei mielestäni ole sen monimutkaisempi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Puhuinkin itsestäni. Toisia en lähde tässä opettamaan.

Anonyymi kirjoitti...

Hmmmm.. Maksettu seksi? Joku menneinä vuosina jo ehdotti, että pitää perustaa "käppäukkoja" varten kunnallisia ilotaloja, tais jopa mainita, että porttoloita. Peurteena se, että me vanhemmat herrasmiehet jäädään kuitenkin ilman tyydytystä ns. vapailla markkinoilla. Kun eihän meidä vähät massit riitä kaupalisen tarjonnan hintohin. On tyytyminen nyrkkikyllikkiin. Se Kyllikki ei tosin ole niin kranttu jos käyt vieraissa, eli vaihdat vaikka oikean käden vasempaan kesken aktin.
Näitä onlyfanseja mie ihmettelen, että riittääkö maailmassa miehiä niin paljoa, että kymmeniä tuhansia maksaisivat runkkumatskusta? Herännyt ajatus, että liekö valtaosa tilaajista piilolepakoita? Ja varsinkin kun katsoo noiden fansien kuvia? Paremman näköisiä, ja mikä parasta erikokoisia naisia kävelee tuolla pitkin poikin ympäriinsä. Ei muuta ku silimät kiinni kotona ja vemputtamaan:)
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Vaikka käppäukko olenkin niin minä en tarvitse tuota. Ajatus on vastenmielinen. Onlyfanseista en tiedä kun en sellaisen asiakas ole.