lauantai 6. toukokuuta 2023

AJAN HENKI ELI LIHATON POSTAUS

Tämän lyhyen postauksen olisi sinänsä voinut laittaa aikaisemman, Kekkoslovakian perusruokaa käsittelevän postauksen jatkoksi mutta laitetaan nyt näin. Törmäsin nimittäin twitterissä sellaiseen, mitä meille nykyisille suomalaisille kovasti tuputetaan. Ilmastosyistä, kas. Kun lihahan on Herrasta Perkeleestä:

Eikä siinä sinänsä. Jokainenhan saa syödä mitä lystää. Tosin ihmissyöntiä en suosittelisi. Mutta kun minä olen tällainen vanha jäärä niin ihmettelen että miksi täysin lihattomasta tuotteesta on tehty jauhelihan näköistä? Ja ennen kaikkea ihmettelen että miksi tuotemerkki on next level meat?

Next level meat? Eli no meat at all.

Mitenkäs, onks next level Koskenkorva sitten pullollinen vettä?

28 kommenttia:

Ihmettelijä kirjoitti...

Eikös alkossakin myydä jotain välivettä tai sellasta, itte kyllä hankin lantrinkini muualta.

Anonyymi kirjoitti...

Uudet ravintosuositukset ovat vain askel kohti Agenda 2030 -maailmaa.

Elintarvike-ja lääketeollisuus väärensivät sen edellisen pekka-paska-puskankin ruokaympyrän, ja olipa tupakkajäteilläkin omat sorkkansa siinä sopassa...

Kaikki, melko lailla kaikki on kusetusta tai jonkin tahon voittojen maksimoimista.
Metkaa kun jopa esimerkiksi nikotiinista on hyötyä ihmiselle!

Kovat rasvat ovat tarpeellisia kun taas koneöljyt eivät kuulu elimistöön.
Sokeri on myrkkyä verenkiertoelimille ja keinomakseutusaineet tappavia.

Uusinta ruokaympyrää ohjailee "ilmastonmuutos" TM ,joka ei sekään kestä päivänvaloa vaan on täysin puhdasta 2000-luvun anekauppaa!

-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Tällä viikolla tuli myös uusin suositus lihan käytöstä, eli 350 grammaa viikossa. Petskules kun meni heti pieleen, kun oli näin lauantaisen vapaapäivän kunniaksi 500 grammaa possun vartaita ja 900 grammaa kanansiipiä. Eli jos ilmasto taas lämpeni ja maailmanloppu läheni, syyttäkää minua :D

t. Iso-G

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ihmettelijälle, Taisteluvälineupseerille ja Iso-G:lle & kiitos kommenteistanne. Noin yleensä voin todeta että yksikään lihansyöjä ei halua pakottaa kasvissyöjiä syömään lihaa. Se halu pakottaa on vain toiselta puolelta. Suomessa on erittäin hyvä sanonta eli ”älä tyrkytä tapojasi”.

Ihmettelijä: En osaa sanoa, kun käyn Alkossa hyvin harvoin, suunnistan suoraan viskiosastolle ja ostan pullon Ylämaan Lintua.

Tvälups: Ei liene epäilystäkään että sitä Agendaa pukataan kaikin keinoin. Kai se on niin, että jos joku mättää, niin kysymys silloin on että seuratkaa rahaa. Tuosta nikotiinijutusta en ole kuullut. Osaatko täsmentää? Näin tupakkimiehenä kysyn.

Iso-G: En syytä sinua mistään, vaan onnittelen erinomaisista ostosvalikoimista. Saas nähdä, koska se lihasuositus muuttuu lihasuosituksesta lihakortiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Raamatussa sanotaan, että mies ja vaimo yhtyvät yhdeksi lihaksi. Muutetaanko sekin muotoon "yhtyvät yhdeksi kasvikseksi"? Jotenkin se kuulostaisi minusta pöljältä, mutta nykyään voidaan odottaa mitä tahansa.

QroquiusKad kirjoitti...

Pitihän minun maistaa, kun näin pullon jossa oli Välivettä.
Oli kuin hieman väljähtänyttä vissyä, mutta kalliimpaa.
Niinpä Koskenkorva Next Level -pullossa voi hyvinkin olla vettä, jolla nieleskellään laillistettuja diasetyylimorfiinitabletteja katsellen kuution betoniseiniä.

Entä lihan seuraava taso?
Soylent Green made of Bad People?
Ehkei sentään.
Lihansyönti vain kielletään muilta paitsi nomenklatuuralta.
Lehmät vapautetaan luontoon, jossa ne voivat lentää puuhun tekemään pesän.
Kasvattamojen kalat vapautetaan metsään, jossa ne haukkovat henkeään vapauden riemusta.

Kaikki on ihanaa ja
Maailma Pelastuu!

QroquiusKad kirjoitti...

Nikotiini puolestaan on täsmäase tietotyöhön:

https://www.jussivenalainen.fi/blogi/nikotiini-tasmaase-tietotyo

Olenkin pohtinut parikin kertaa, onko jääkiekkovalmentajien aitioissa jauhama purkka karkkia vai onko seassa nikotiinia.
Saattaisin jopa kallistua sille kannalle.

Anonyymi kirjoitti...

Pt mediassa oli muutama vuosi sitten oikein resepti appelsiini kiljulle. Otin talteen. Isäni keitti viinaa mökillä. Otin reseptin talteen. Äitini oli hyväksyy kaiken . Kunnon nainen. Kotiviini nyt on kaikille tuttua. Tupakkia tulee, kun on tullakseen. Semmosta.

Anonyymi kirjoitti...

En tiedä teistä muista, vaimonne vangit, minä nautin.

Anonyymi kirjoitti...

Mitäs ihmeellistä tässä on? Jokaisesta eläinperäisestä elintarvikkeesta on olemassa nykyään kasviperäinen versio. Vai tietääkö joku jonkun tuotteen, josta ei ole jo olemassa sekä liha- että kasvisversiota? Paitsi vegejauhista, on nykyään tarjolla ainakin seuraavia:

vegepihvi
vegemaito
vegekermavaahto
vegemakkara/nakit
vegejuusto
vegejäätelö
vegejogurtti
vegerahka
vegepirtelö
vegemunakas
vegekananmuna (kuulostaako oksymoronilta?)
vegekebab
vegesiipipalat

Tuleeko vielä jotain muuta mieleen? On kovin korvikemaista luonteeltaan tämä vegeruokavalio.

Strix Senex kirjoitti...

Aikoinaan laulettiin, että kaikki nyt on vastiketta, kun soosikin on kastiketta. Ja näitä vastikkeita nyt on ilmestynyt kovasti kauppoihin. Mikäs siinä, jos hinta, ravintoarvo ja maku ovat kohdallaan. Muutaman silkasta uteliaisuudesta suoritetun pistokokeen perusteella ainakaan hinta ja maku eivät vielä ole. Ilmeisesti kovin moni muukin on samaa mieltä, koska suurella rummutuksella lansaaratut tuotteet näyttävät vähin äänin poistuvan valikoimista. Uskovaisia ei taida olla riittävästi tai heidän uskonsa ei ole riittävän luja eikä ehkä ostovoimakaan. Aivan hirveästi ei näköjään ole edistetty niistä vuosista, kun grillimakkaratestiin oli otettu mukaan joitakin soijanakkeja, jotka saivat ytimekkään arvioinnin: "makua on paljon ja se on pahaa". Mutta ei siinä mitään, sopii sitä yrittää kehitellä kaikenlaisia työstettyjä, prosessoituja ja muuten muokattuja elintarvikkeita kasvispohjalta. Minä kuitenkin epäilen, että luontoäidille on vaikea pärjätä keinotekoisilla tuotteilla hinta- ja laatukilpailussa. Possu, kana ja nauta ovat edelleen aika ylovoimsaisen tuntuisia menetelmiä, kun ruoho ja rehu täytyy muuttaa ihmisravinnoksi.

Anonyymi kirjoitti...

Vielä sellainenkin syötävä oksymoroni näköjään on kuin vegaaniset kampasimpukat ja katkaravut. Eräältä vegaanisivultolta löytyy sellainen neuvo, että porkkanasta voi tehdä "porkkalaa" eli vegaanista kalaa ja munakoisosta munakoisosilliä. Tomaatista ja vesimelonista saa puolestaan "raakaa tonnikalaa". Myös kalapuikkojen ja kaviaarin vegaanisia korvikkeita löytyy. Tai vegaaninen joulukinkku.

www.ituhippi.com: "Miksi kasvissyöjät haluavat lihan korvikkeita?"

"On kohtuullisen harvinaista, että syy kenenkään lihansyönnille olisi lihan maun vieroksuminen. Jos on koko ikänsä syönyt lihaa ja päättää lopettaa lihansyönnin tänään, lihan makua jää kaipaamaan. Lihan syömisessä ei ole kyse pelkästään lihan mausta, vaan myöskin niistä sosiaalisista syömistilanteista joihin "liha kuuluu"."

Lisäksi: "Liha on hyvää."

Maistuukohan liha hyvältä minkään oikean kasvissyöjäeläimen suussa ja jäävätkö ne kaipaamaan lihan makua? Voi hyvinkin olla, että se on ituhippien mukaan vain yhteiskunnallisen aivopesun ja syntymästä alkaneen ehdollistamisen tulosta ja että vastaavasti gnuantiloopinkin voisi kouluttaa lihansyöjäksi. Syytetäänhän pahaa ammatillista sukupuolittunutta segregaatiotakin lapsia aivopesevillä kauppojen leluhyllyillä ja kasvattajien tiedostamattomalla kehonviestinnällä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Qroquius Kadille, Ano2:lle, Ano3:lle, Ano4:lle, Strix Senexille ja Ano5:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Tuo menee ehkä enemmän henkimaailman puolelle. Mutta toisaalta nykyiseltä evlut-kirkoltamme voisi odottaa ihan kaikenlaista.

Qroquius Kad:

Viesti1: Piti ihan googlata tuo Välivesi. Siinä on vedellä aika hyvä litrahinta. Ei se hullu ole joka pyytää jne. Mitä tulee tuohon muuhun niin nykyisinhän mikään ei ole mahdotonta.

Viesti2: Tuo oli minulle uutta. Kiitos lisäyksestä. Täytynee mennä polttamaan voimasavuke Boston.

Ano2: Kiljua olen tehnyt joskus kymmeniä vuosia sitten. Ei mikään hieno kokemus.

Ano3: ?

Ano4: Joo, niinhän niitä on. Kovasti korviketta aidolle asialle.

Strix Senex: Olen tehnyt noita pistokokeita minäkin ja samanlaisia havaintoja. Ja sen perusteella voi todeta että en tunne kovin paljon huumorintajuisia kasvissyöjiä.

Ano5: Kasviksia syövät eläimet tuskin kaipaavat lihaa. Ja lihansyöjistä ei saa kasvissyöjiä. Jotkut vegaanithan ovat tappaneet kissojaan ja koiriaan kun ne ovat yrittäneet tehdä niistäkin vegaaneja.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Tuota vegetatiivista tilaa ei kyllä pidä verrata tähän. Se on ihan eri asia. Tuosta kinkkuhommasta en osaa kyllä sanoa. Jäänee arvoitukseksi. Mitä tulee älyhärpäkkeisiin niin olen kanssasi aivan samaa mieltä.

QroquiusKad kirjoitti...

Se oli hyvin huono vitsi, myönnetään.
Jos miettii maailman huonointa vitsiä, se voisi olla jotain tämäntapaista:

"Anne Frank on maailman tunnetuin päiväkirjanpitäjä.
Sehän julkaisiin alunperin holllanniksi nimellä
'Het Achterhuis'.
Jos hän olisi kirjoittanut sille jatkoa keskitysleireillä, sen nimi olisi ollut
'Het Schlachterhuis'!"

En keksi, miten tuosta voisi pistää huonommaksi menemättä silkan ryönän puolelle.
En pahastu jos poistat.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. No joo, huonoja vitsejä on monenlaisia. Englantilaisilla niille on se termi ”killing joke”.

Anonyymi kirjoitti...

Esim. Beneficial effects of Nicotine. Vastaavia tutkimuksia löytyy hurumykky.

Itse väitän, että tupakka on saatu vaaralliseksi sen tehoviljelyllä kun rikkakasvien ja hyönteisten torjuntaan suihkutetaan jos minkä ja monenlaista myrkkyä kaatamalla.
Eikä ne mahd. lisäaineet tupakkatehtaillakaan liene vähäisiä...

Luonnontupakka eli itsekasvatettuna, ja vältytään jo em kemikaaleilta.

Tottahan nikotiinia voi käyttää myrkyn tavoin mutta niin voi vaikka kraanavettäkin, annosteluhan sen ratkaisee!

Ihmisellä löytyy nikotinoidijärjestelmä, joka kuljettaa nikotiinia aivoihin keskittymiskykyä parantaen sekä rauhoittumista aiheuttaen ja ehkäisten/oireita helpottaen mm umetuksessa, ADHD, Parkinson, Alzheimer ja Skitsofreniaa sairastavilla/altistuneilla.

Ihmekös se nyt tahdotaan kieltää kuten kannabis vuorostaan!

-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Vegekoskenkorva keksittiin jo kauan sitten. Mies osti pimeän pullon Koskenkorvaa. Myyjä antoi lapun jossa puhelinnumero, täältä saat lisää. Vettä oli ja mies meni tuohtuneena soittamaan numeroon. Keskus vastasi, Huber.

Anonyymi kirjoitti...

Kemistien kunniaksi on mainittava, että ovat ainakin yhden lihankorvikkeen saaneet maistumaan aidosti hyvältä tällaisen paatuneen lihansyöjänkin mielestä. Ei muuta kun City Markettiin ostamaan Beyond Meat -pihvejä tai kunnon ravintolaan syömään Beyond Meat -burger.

Juha R kirjoitti...

Onko muuten kukaan koskaan nähnyt lihatuotetta, joka olisi muokattu vaikkapa salaatin näköiseksi? Ja miksikähän ei…

Anonyymi kirjoitti...

En lakkaa ihmettelemästä, miten vain ja ainoastaan ihmisen aikaansaama ilmastonmuutos tuntuu lävistäneen koko yhteiskunnan; professoreista poliitikkoihin ja tavallisiin tallaajiin. Vai onko vain tässäkin käynyt niin, että kun asiaa hoetaan päivästä toiseen, joka asian yhteydessä ja kaikki sääilmiöt selitetään olevan seurausta ilmaston lämpenemisestä, siihen alkavat kaikki uskoa. Soraääniähän ei poliittisista syistä päästetä julkisuuteen, koska ihmisten arkielämään puuttuminen voitaisiin kyseenalaistaa. Kun todistetusti esim. keskiajalla on ollut lämpimämpää kuin nyt, mikä on ollut syynä ja mikä on aiheuttanut aikoinaan jääkaudet ja sitten niiden sulamiset? On asioita, joita en purematta niele, mutta en myöskään edes puraise mitään keinotekoista vegekorviketta.

Mihinkähän muuten katosivat heinäsirkat? Taisi olla samanlainen menestystarina kuin suomalainen clean tech -teollisuus, jonka maailmanlaajuista voittokulkua on saanut odottaa toistakymmentä vuotta aivan kuten sitä maailmanloppua, joka on ollut tulollaan viimeisten 200:n vuoden aikanakin vähintään kerran vuosikymmenessä. Ja aina se on peruuntunut.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Pullollinen vettä on homeopaattista Koskenkorvaa

Anonyymi kirjoitti...

Sokerin yhteydestä sydänvaivoihin löytyy juttu päivän is/il-verkkolehdestä.
Ei ollut, eikä ole syypää "kovat rasvat" vaan kun tutkimustulos on manipuloitu sekä tutkijat lahjottu, saadaan haluttu lopputulos / raportti...

Elintarvike- ja lääketeollisuuksien epäpyhä-allianssi.

Aivolohkojen välinen kalvo on rasvaa, mitä se mahtaa tykätä benecoleista yms staniineista..? Kas kummaa kun alzheimer yms muistisairaudet ovat muuttuneet liki epidemioiksi. Päälle vielä paistomuovit (Teflon) ja -alumiinit sekä muovipakkaukset ja -putkistot mikromuoveineen...


-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille, Ano1:lle, Ano2:lle, Juha R:lle, Rouva Anolle ja Ano3:lle & kiitos kommenteistanne.

Tvälups:

Viesti1: Joo, Qroquius Kad laittoi jo linkkiä. Epäilemättä tupakissa on niitä lisäaineita. Se vaarallisin osa siinä lienee se terva.

Viesti2: En osaa sanoa varmaa tuohon kaikkeen mutta muistan kyllä kun 1970-luvulla alettiin (Pekka Puska, anyone) vauhkota että voi on täyttä myrkkyä. Myöhemminhän sitten todettiin että ei se ihan niin ollutkaan.

Ano1: Tuo oli aina riskinä sen pimeän pullon ostamisessa.

Ano2: Ei ole tullut maistettua.

Juha R: Hyvä huomio.

Rouva Ano: Olet oikeassa ja nythän metelöidään kovasti vihreistä innovaatioista. Herää vaan kysymys että missä ne oikeastaan ovat? Ja jos niitä suunnitellaan niin kuinka moni itse asiassa toteutuu? Vai onko niin että suuret yritykset vaan röyhkeästi keräävät verovaroja vihreyden nimissä?

Ano3: Tuo oli aika hyvä.

Anonyymi kirjoitti...

Viiksi Aadolffi from Austria oli kasvissyöjä. Eli suvaitsevaiset: Aatun kuva seuraavan lihallisen lihattoman tuotteen kanteen, vai mitä?

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tapsa vaan. Joo, niinhän hän oli. Miehen plussaksi voi kyllä sanoa että hänhän kehitti Saksaan hyvät eläinsuojelulait.

QroquiusKad kirjoitti...

Der Adolf oli vihreä:

oli kasvissyöjä, piti eläimistä enemmän kuin ihmisistä ja vaati koko maailmaa hyppimään pillinsä tahtiin.
Kun ei saanut tahtoaan heti läpi, seurasi apinakohtaus.
Tuhosi kaiken mihin koski ja huusi sen olevan kaikkien muiden syytä;
itse hän oli täydellinen ja tiesi kaikesta kaiken, koska oli suvainnut syntyä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Sellaisia tyyppejä on valtioiden johdossa ollut turhan usein.