tiistai 9. toukokuuta 2023

YLE JA TUONTITAVARAA TUPLATEN

Yle esittelee taas vaihteeksi human interest-tyylillä rikollista tuontitavaraa ts. tässä tapauksessa neljää vankilassa istuvaa vakaviin rikoksiin syyllistynyttä rikollista joista kolme on somaleita ja yksi arabi. Oikea jutun otsikkohan olisi ollut ”Mitä helvettiä nämä täällä yleensä tekevät” mutta sehän olisi rasismia sekä muita pitkiä, rumia ja karvaisia sanoja johon Yle ei tietenkään syyllisty.

Luonnollisesti jutussa mainitaan jätkien sanovan että ei, ei yksikään meistä kuulu mihinkään katujengiin. Mikä lienee selvää sillä tuskin yksikään rikollinen kertoo tiedotusvälineille ja muillekaan mitään raskauttavaa itsestään. Mutta valittamisen aihetta löytyy:

- Täällä vankila tuomitsee sut uudestaan. Mä en kuulu mihinkään jengiin. Tunnenko mä näitä ihmisiä? Mä tunnen, koska mä olen kasvanut samalla alueella.

- Päivät kuluvat siellä enimmäkseen sellissä. Sen ovet aukeavat päivittäin neljän tunnin ajaksi. Osastolla opiskelumahdollisuudet ovat vähäiset. Vankilan yleiselle kuntosalille ei pääse, mutta vankien käytössä on erillinen pieni kuntoilutila.

- Hänen mielestään Ruotsin vankiloissa asiat ovat paremmin kuin Suomessa. Siellä vangeille on tarjolla erilaisia ohjelmia, hän sanoo. Päihdekuntoutusta, kielenopiskelua, vihanhallintaa.

Ja jutussa selviää varsin hyvin myös syyt, miksi kyseiset rikolliset ovat ryhtyneet rikollisiksi:

- Abdisalam sanoo, että nopea raha houkutti eikä hän nuorena miettinyt seurauksia.

- Mä en tee rikoksia huomion tai vallan takia. 99,9 prosenttia olen tehnyt niitä vaan, jos se on hyödyllistä.

- En ole sellainen ihminen, joka tekee töitä yhdeksästä viiteen joka päivä. En ole kuten kaikki muut.

Se, mikä on huomattavaa on asia että noista neljästä rikollisesta kolme on karkoitettu tänne Iso-Britanniasta vaikka niistä kaksi on lähtenyt Iso-Britanniaan Suomesta ja yksi Ruotsista. Eli toisin sanoen tyypit, joita ei olisi pitänyt olla täällä ollenkaan ovat lähteneet täältä, perseilleet jossain muualla ja sitten heidät on siitä huolimatta laskettu tänne takaisin perseilemään. Tyhmempi Pinnanmaalta kysyy että missä oli asian logiikka?

Tähän voi todeta, että osa lukijoista muistaa vielä 1980-luvun jolloin kyseistä ongelmaa ei olisi ollut ollenkaan. Kas kun silloin niin noita tyyppejä kuin heidän perheitään ei oltaisi koskaan laskettu maahan. Nykyisin vaan eletään humanismissa ja edistyksessä. 

Ruotsalaismies. Ainakin Ylen mukaan.

Yle varmaankin halusi taas tälläkin jutulla jotenkin lisätä tietoutta ja ymmärrystä ”uussuomalaisista”. Minua ei kiinnosta tietous eikä ymmärrys pätkän vertaa. Minua kiinnostaisi ainoastaan se, että nuo jätkät ja kyseiset väestöryhmät yleensäkin ajettaisiin täältä huuthelvettiin. Ei heillä ollut mitään oikeutta tulla tänne alunperinkään. Eikä meillä suomalaisilla ole heitä kohtaan mitään velvollisuutta.

28 kommenttia:

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Kyllä tuota saatanan "rikastusta" saadaan vielä ovista ja akkunoista, kunhan Afrikan väestötehdas pääsee oikein kiitoradalle. Tosin jo nyt (sen kannalta!) näytää oikein hyvältä. Ollaan niinkuin kiikkulaudalla - missä heillä hyvä ja korkealla, siinä me ollaan matalalla ilman ilonaiheita.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Mutta takavuosikymmeninäkin yksi asia suhteessa silloisiin toiskulttuurisiin vaeltajiin -- vaikka heitä siis oli vain muutamia -- oli ihan samalla tavalla kuin nytkin.

Silloinkin nimittäin oli havaittavissa että kyseiset tyypit nauttivat nimenomaan naisten erityistä ihailua. Aikakauslehdissä oli juttuja joissa mustat kaverit kertoivat, ettei heillä ole mitään vaikeuksia löytää naisystäviä. Tyrkyllä oli enemmän kuin ehti käsitellä.

Monikulttuurisuuteen liittyvät kysymykset ovat aivan erinomaisen sukupuolettuneita. Mistä johtuu, ettei edelleenkään tätä asian puolta nosteta asialliseen käsittelyyn. Vaikka nyt toisessa vaakakupissa on koko yhteiskunnan romahtaminen laajalla rintamalla -- taloudellisesti, sosiaalisesti, terveydellisesti, koulutuksellisesti -- niin se puhumattomuuden vaakakuppi painaa silti enemmän.

Olemme todella impivaaralainen kansa. Ihan niinkuin Veikko Huovinen viiskytluvulla jo kuvasi suomalaista "ajattelijaa" Konstaa, joka tuumi että "vielä on monta mojovaa ajatusta ajattelematta". Nyt meillä on siis vaarallisia impyeitä, jotka huokaavat, että vielä on monta mojovaa tunnetta tuntematta.

Maahanmuuttokriittisiin suhtaudutaan yhä kuin he olisivat sitä maan yksinkertaisinta sakkia. Sanoisin, että karkeimmatkin kulttuurisen kansainvaelluksen vastustajat ovat enemmän oikeassa kuin hienostuneimmat humanistihännystelijät. Monikulttuurisuus on sairas arvo ja vaarallinen hanke.

JJR kirjoitti...

Ajatelkaas. Hallituksen muodostaminen tökkii juuri blogissa mainitusta syystä.

Anonyymi kirjoitti...

Eipä mennyt kauan kun Yle aloitti human intrest -tasoiset jutut.
Just luin Opan tarinan.
Rasismin vikaahan tämä on. Eikä siinä, varmasti sekin vaikuttaa nuoreen mieheen. Pistää vaan ajattelemaan niitä rääkättyjä suomalaisia joista ei tule rikollisia.
Meidän yläasteella oli kiusattuja, kuten varmaan jokaisessa yläkoulussa. Valitettavasti.

Keskikalja-koviksista tuli duunareita, osalle tuli päihdeongelma. Yllättävän harvalle sekin.
En tiedä yhtään kiusattua joista olisi tullut rikollisia.
Syrjäytyneitä tuli niistä, joilla ei ollut yhtään sosiaalista taitoa tai muita taitoja. Niitä on porukassa aina tietty prosentti, ennen olisi puhuttu heikkolahjaisista.

Siihen aikaan paheet oli keskikalja, tupakka, tappelut ja mopot. Olisiko vaikutusta asiaan? Ei pilveä, pääosin turvallinen ympäristö kuitenkin.
Materialismin perkele oli tuolloin mutta ei todellakaan niin vahvana.
Mamuja ei juuri ollut eli heidän piti sopeutua meihin eikä toisin päin.
Varmaan saivat kuulla taustastaan mutta en muista mitään isompaa kiusaamista heitä kohtaan.
Varsinaista juurettomuutta ei ollut missään.

Väitän että yhtenä osana ongelmaa on kulttuurin muutos. Sulla pitää olla rahaa tai et ole mitään. Pilvi on tullut kaljan tilalle tai rinnalle. Nuoret ei hyväksy "dissaamista" yhtään, kunniasta on tullut ihan eri tavalla merkittävä tekijä.
Musiikki yms. toitottaa rahaa ja sen lieveilmiöitä.
Vanhemmuus on kriisissä, kännykkä on tärkeämpi kuin lasten kanssa oleminen. Mt-ongelmat kasvaa kovaa tahtia, paineet on ihan eri luokkaa kuin silloin. Ja töistä ei ole takeita, opiskelu ja ahkeruus voi tuntua turhalta.

Siinä on varsinkin 2. Sukupolven mamulla melkoinen sarka edessä. Kyllä siinä nopea raha ja koviksen maine alkaa houkuttaa.


Heikki kirjoitti...

Vihervasemmiston into esim. arabien maahanmuuttoon on käsittämätöntä. Arabi työkaveri sanoi jo 1987, heillä toisen palvelussa oleminen ei ole arvostettua.

Strix Senex kirjoitti...

Voi hellanduudelis taas noita poikaraukkoja. Onneksi Maria ja Jessica täti ovat niin ymmärtäväisiä, että kirjoittavat kaikelle kansalle julki kaiken, mistä nuo poikaraukat valittavat, heitä syyllistämättä ja heidän juttujaan hiukkaakaan kyseenalaistamatta. Joissakin journalismia koskevissa oppikirjoissa puhutaan taustoittanisesta ja kriittisyydestä, mutta taustoittanminen eli faktojen selvittäminenhän vaatisi työtä ja ei ne poikakullat tykkää, jos toimituksen täti-ihmiset herkeävät epäilemään, että kaikki ei olekaan ihan niin kaunista ja viatonta kuin nuo poikakullat kertovat.

Ekku kirjoitti...

Tämmöisiä meillä on vankilat täynnä. Yhteiskunnan kannalta ihan helvetin haitallista sakkia.
Ylen pitäisi tehdä näistä tyypeistä juttua ihan toisenlaisella asenteella.

KKi kirjoitti...

No niin no, räppineekeri. Kognitiiviset kyvyt luokkaa lievästi kehitysvammainen, uhmaikäisen impulssikontrolli. Tähän kun yhdistetään äidinmaidosta imetty islailainen ylimielisyys ja mediasta omaksuttu ganstablingblong esikuva elämälle.

Eipä noilla eväillä ihan sosioekonomisten portaiden huipulle, eikä edes välitasanteelle kivuta.
Eikä edes duunariksi kun ei ole kykyä, eikä halua perehtyä edes ammattitöihin.

Kun sitten media kertoo kuinka eriomaisia kaikki neekerit ovat ja suvakkisektori selittää kykenemättömyyden ja köyhyyden johtuvan rasismista niin sepä sitten siinä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Terho Hämeenkorvelle, Seppo Oikkoselle, JJR:lle, Ano1:lle, Nils. Aslakille, Heikille, Strix Senexille, Ekulle ja KKi:lle & kiitos kommenteistanne ja lisäyksistänne. Jos joku on takuuvarmaa niin se, että Yle suoltaa näitä nyyhkytarinoita jatkossakin. Kommenteissa mainittiin oma nyyhkytarinansa Opasta joten laitetaan se linkkinä:

https://yle.fi/a/74-20030425

Ja tosi on että nimenomaan noilla tiedostavilla naisilla on suuri viehtymys näihin rikollisiin tuontitavarajätkiin.

Anonyymi kirjoitti...

Vankilapäivä on aika dyyris, mahtaako pari- kolmesataa verorahaa riittää päiväksi? Ja kun kuuluu että huono on, kannattaa kilpailuttaa palvelu. Kysellä vaikkapa Somaliasta saisiko palvelun halvemmalla tai peräti ilmaiseksi, kotiuttamalla.

Qroquius Kad kirjoitti...

YLEnannostuksessa oli sangen mielenkiintoinen lause, jonka loihelausujaksi mainittiin "Charlie":
"Nuorena oli hauskaa joutua vankilaan".

Ehkäpä sinne joutumisesta olisi suotavaa tehdä vähemmän hauskaa.
Vähemmän vierihoitoa, rintaruokintaa ja pillua.
Enemmän rottinkiraippaa Singaporen malliin ja kun ei vaan opi tavoille, narahtaa viimeisen sanan hamppukravatti.

Tämä tietysti edellyttäisi Suomen poliittisen, hallinnollisen ja mediaeliitin vaihtamista täysin erilaiseen, ja siksi se ei toteudu.

Anonyymi kirjoitti...

"Ja tosi on että nimenomaan noilla tiedostavilla naisilla on suuri viehtymys näihin rikollisiin tuontitavarajätkiin."


Legendaarinen blogisti Takkirauta kirjoitti aikoinaan joillakin naisilla esiintyvästä taipumuksesta rakastua vaarallisiin rikollisiin ja hakeutua heidän seuraansa.

https://urbaanisanakirja.com/word/vankilabandari/101284/

Ilmeisesti kotoperäisiä vaarallisia rikollisia ei ole riittävästi, joten turvapaikkojen myöntäminen lieventää pulaa.

Acc

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Qroquius Kadille ja Acc:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano & Qroquius Kad: Jotain tällaista kannattaisin ilman muuta.

Acc: Tuo vankilabändäri on osuva termi. Nuo tietyt toimittajattaret vaan levittävät bändäriytensä julkisuuteen.

Qroquius Kad kirjoitti...

Juho Kusti Paasikivi päiväkirjalleen 25.10.1946:

"Minua painaa tavattoman raskaasti se valheellisuuden ja moraalittomuuden ilmapiiri, jossa meidän pitää elää. Minä olen aina ottanut asiat kovin vakavalta ja raskaalta kannalta, ja sentähden on elämä nykyään minulle niin painavaa. Pelkään, että me, jotka olemme nyt mukana, tuhoamme kansamme sielun, ja se merkitsee kansalle kuolemaa. Meidän pitää sietää valhetta ja petollisuutta, ilman että voimme itse totuutta sanoa.

Minä tunnen kyllä historiaa ja tiedän, että kansainvälisissä asioissa ei oikeudella eikä moraalilla ole merkitystä … Mutta eri asia on todeta tämä ja alistua sen alle ja eri asia on tunnustaa ja julkisesti huutaa, että väärä on oikea ja että oikea on väärä. Mutta sitä eräällä taholla tahdotaan. Tahdotaan, että meidän kansamme heittäytyisi mahalleen maahan ja likaisi itsensä korkealla äänellä julistaen, että me olemme yksin syypäät, ja me olemme rikollisia, mutta kaikki muut ovat syyttömiä ja valkoisia kuin kyyhkyset."

Siitä se lähti.
Paasikivi kärsi siitä hirvittävästi, kuten nähdään.
Kekkonen hyödynsi sitä kahmimalla itselleen valtaa, jolle oli totisesti perso.

Sen jälkeen eliitilläme ei ole ollut enää ohjenuoranaan mitään muuta kuin tuo, joka Paasikiveä inhotti ja sen seuraukset pelottivat.
Täydestä syystä.
Se on täysimääräisesti toteutunut.

Valheellisuus, moraalittomuus ja petollisuus ovat tuhonneet Suomen kansan sielun.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Kyllä Paasikivi oli oikeassa. Ei tuo sinänsä koko Suomen kansan sielua ole tuhonnut. Mutta poliittisen koneiston ja valtamedian sielun kyllä. Ja sehän riittääkin.

Anonyymi kirjoitti...

Milloin Yle tekee asiallisen jutun persvakoäijistä tai "rasisteista"? Kaikenlaisista kummallisuuksista kyllä tehdään neutraaleja tai suosivia juttuja, mutta ei valtakunnan selkärangan omaavista tyypeistä.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tapsa vaan. Ei taida kannattaa pidättää hengitystä sitä odotellessa.

Anonyymi kirjoitti...

Onko joku kommentoinut Iltalehden EU:n hyötyjä suomalaisille. On niin bs koko juttu. Sen mukaan olemme hyötyneet miljardeja EU-jäsenyydestä.

Anonyymi kirjoitti...

1980 luvulla noudatettiin Ulkomaalaislakia. Ei sitä kumottu ole vaikka pykäliä on muotoiltu. Ulkomaalaislain 9 Luku Maasta poistaminen ja 148 § Käännyttämisen perusteet ja 149 § Maasta karkottamisen perusteet, ovat selvää tekstiä. Otetaan laki käyttöön ja karkotetaan perseilijät pois maasta.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Hyvinpä, veli Qroquius, kirjoitit! Varsin osuva lainaus vuosikymmenten takaa profeetta Paasikiveltä.

Strix Senex kirjoitti...

Sattuipa silmiini juttu, joka ei liity päivän teemaan, mutta Ylen uutisointiin kuitenkin. Yle teki jutun, joka oli otsikoitu: ”Vasemmistoliiton Honkasalo arvosteli Sitran yliasiamiehen valintaa”. Sen mukaan ”Sitran hallitus esitti Sitran uudeksi yliasiamieheksi tutkija Tommi Laitiota, mutta poliitikoista koostuva Sitran hallintoneuvosto nimittikin tehtävään äänestyspäätöksellä opetus- ja kulttuuriministeriön ylijohtajan Atte Jääskeläisen”. Uutinen jätti kertomatta, että nimitysesityksiä Sitran hallituksessa tekevät pj. Anita Lehikoinen (SDP), vpj. Susanna Huovinen (SDP) ja Tarja Halonen (SDP), joten esitykset tuskin ovat kovinkaan epäpoliittisia. Sama pätee tässäkin tapauksessa, kun huomioidaan, että Tommi Laitio on meritoitunut tutkijana ajatushautomo Demoksessa (joka saa merkittävän osan rahoitustaan Sitralta), toimittajana Hesarin Nyt-liitteessä ja kertonut julkisesti kuuluvansa seksuaalivähemmistöön.

Johtopäätöksiä uutisoinnin rehellisyydestä ei tarvinne esittää.

Anonyymi kirjoitti...

On vaikea käsittää, mistä meille on tullut velvollisuus ja vastuu huolehtia kaikista maailman ihmisistä, jotka keksivät tulla tänne? Pitäisi riittää, että huolehtii omasta perheestään ja läheisistään ja auttaa satunnaisesti pulaan joutunutta. Elinikäinen elatusautomaatti on tuonut ja tuo edelleen tänne porukkaa, joiden omatuntoa, jos sitä edes onkaan, ei tippaakaan häiritse loisiminen toisten rahoilla eikä minkäälainen kiitollisuudenvelka käy edes mielessä. Tämän tekee mahdolliseksi maahanmuuttoon ja kotoutukseen satsattu maailmanhalausarmeija, joka on ottanut valtion siipien suojaan jopa velkarahalla nämä ressukat ja kääntänyt samalla halveksivasti selkänsä suomalaisille.

Eipä ollut 1800-1900 lukujen vaihteessa ja 60-70 vuotta myöhemmin missään tällaista vastaanottoa ja sosiaaliturvaa, kun kieli- ja ammattitaidottomat suomalaiset jättivät kotikontunsa ja lähtivät leivän hakuun Pohjois-Amerikkaan ja Ruotsiin. Siellä jyvät karsiutuivat akanoista, töitä oli tehtävä, mutta Amerikka ei ainakaan laiskoja elättänyt. Tämä lällydemarimeininki ja yltiöpäinen humanismi on vienyt suomalaisen yhteiskunnan kuilun partaalle ja mikä pahinta, iso osa siitä kuin myös poliitikoista nukkuu edelleen ihanaa Ruususen unta ja on sitä mieltä, että suuntaa ei tarvitse muuttaa. Sanoilla kikkailua vain jatketaan; oliko viimeinen neronleimaus se, että työperäinen maahanmuutto onkin nyt työhön suuntautuvaa maahanmuuttoa?

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Ärkoopee ja ristilliset vastustavat kovasti kehitysavun leikkausta. Vaativat lisää rahaa kaadettavaksi kankkulan kaivoon. Ei ymmärrä heidän järjenjuoksuaan. Mää olen ko klapil päähä lyöty.

Anonyymi kirjoitti...

Katsoin MOT.-ohjelman, tyypillistä Yleä. Toimittajanaisille tuntui olevan kynnyskysymys se, onko nyt joku tuomittu katujengiläisenä olematta kuitenkaan katujengiläinen. Kuka sitä edes myöntäisi? Rikollisia kaikki olivat kuitenkin, ei edes ensikertalaisia ja vankiloissa olivat istuneet muuallakin kuin Suomessa. Riihimäellä istuu tällä hetkellä 15 urhoa, joka tekee nopealla laskutoimituksella 250 euron vankilavuorokauden hinnalla 1.368,750 euroa vuodessa. Ja tämä on vain yksi otos, yksi vankila ja yhdet jengiläiset/muut rikolliset. Paljonko on tätä ennen rahaa ja resursseja tuhlattu poliisin tutkimuksiin ja oikeuslaitoksen kuluihin (mukaan lukien uhreille maksettavat korvaukset), on arvoitus, mutta ilmeisesti saa maksaa mitä tahansa, että pieni Suomi pysyy monikulttuurisen, kansainvälisen ja suvaitsevaisen maan kirjoissa. On niin tärkeää, mitä meistä maailmalla ajatellaan, vaikka "maailmalla" ei edes tiedettäisi, mikä ja missä tällainen Suomi sijaitsee ja mitä tarkoittaa brändi.

Anteeksi tämä jo toinen vuodatus.

Rouva Ano

Qroquius Kad kirjoitti...

Hurrit ja Kridet ovat Hyviä Ihmisiä, jotka uskovat tekevänsä Hyviä Asioita kaatamalla suomalaisen veronmaksajan rahaan kehitysmaiden kankkulankaivoihin.
Kridejä siihen käskee heidän jumalansa, jonka he ovat luoneet itsensä näköiseksi.

Hurrin motiivit ovat paremminkin peräisin siltä taholta, josta Paasikivi lokakuussa 1946 tuskaili;
juuri siltä, josta meille on tullut velvollisuus ja vastuu huolehtia kaikista maailman ihmisistä, jotka keksivät tulla tänne.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, Terho Hämeenkorvelle, Strix Senexille, Rouva Anolle, Ano3:lle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Matti Viren totesi kyseisestä sepustuksesta että se julkaistiin uutisena vaikka se olisi pitänyt julkaista mainoksena. Osuvasti sanottu.

Ano2: Totta: Mahdollisuudet ja keinot olisivat olemassa.

Terho: Joo. Paasikivi ymmärsi tuolloin että Suomi joutuu valehtelemaan, nöyristelemään ja leikkimään ystävyyttä rikollisen totalitaristivaltion kanssa. Hän varmaan arvasi myös sen, että se seuraava poliittinen sukupolvi alkaa ottaa sen pakkoliturgian tosissaan.

Strix Senex: Tuo kuvaa hyvin aikaamme.

Rouva Ano:

Viesti1: Olet täysin oikeassa ja aina aika ajoin tiedostavaisto vetoaa – vieläkin – siihen että menihän suomalaisiakin Ruotsiin, Amerikkaan ja Australiaan. Unohtaen tietoisesti tietyn seikan. Ja sanakikkailusta voi todeta että nythän puhutaan myös työhön johtavaasta maahanmuutosta vaikka ei se mihinkään työhön johda.

Viesti2: Olet oikeassa tuossakin ja kommenttejasi on aivan turha pyytää anteeksi. Ne ovat aina osuvia.

Ano3: Et muuten ole ainoa.

Qroquius Kad: Näin on. Hyvän ihmisen hyvää mieltä aikaansaavaa toisilla maksatettavaa anerahaa.

Anonyymi kirjoitti...

Rakas rouva Ano, miksi ihmeessä pyytelet anteeksi vuodatustasi? Emmeköhän me kaikki tänne kirjoittavat vuodata avutonta raivoa? Hallitushapuilua eli tunnustelua on media pullollaan mutta tärkeimmäksi on nostettu täysin suhteettomasti maahanmuutto/jat. Eikös tässä nyt olla tekemässä päätöksiä suomalaisten asioista?

Työperäisen maahanmuuton kustannuksista tuli oikein sitä ikävää tilastofaktaa: työperäinen mamu tienaa keskimäärin 22.000 euroa/v. ja maksaa tästä n. 4.000 veroa (jos maksaa) ja saa tukia keskimäärin 11.000 euroa. Eli 7.000 persnettoa valtiolle. Perheenyhdistäminen sitten lisää rutkasti tukien määrää. Mutta hei, kohentaa BKT:ta. Jonka perusteella EU meitä rokottaa. Ja taas Afrikkakomissaari Urpilainen laskutaitoineen kehiin, hei me tienataan tällä. En vaan vieläkään tiedä miten, vasta sitten kun kassa alkaa kilistä tännepäin niin uskon.

Monet tänne kirjoittavat ja ilmeisesti ulkomailla asuneet tuskin kokevat itsensä ach niin modernisti globaaleiksi ja very internationaaleiksi. Ihan vaan kiukuttaa päättäjien nurkkakuntaisuus ja nöyristelevä hölmöys, alistuvaisuus mille tahansa pilipali"kulttuurille". Koska Suomi on ollut luottamusyhteiskunta,niin tokihan jokaisen afrikkalaisen tai arabinkin reilu kädenpuristus on taivahan tosi. Vilkaiskaahan lomppariinne te oikeauskoiset.
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, tira+: Hyviä huomioita taas kertaalleen, mutta aika vähän niitä erinomaisia globaaleja tänne kyllä kommentoi.