keskiviikko 24. toukokuuta 2023

SYNTISET KILOMETRIT

Naakkamo, Radanvarsikaupunki, hieman tuonnempana…

Naakkamon Autokatsastuksen pihalle ajoi muuan pakettiauto. Siitä nousi 55-vuotias härveli-, hilavitkutin- ja härspediräättöriasentaja Arvertti Hörtömurto joka hieman ihmetteli että kuinka katsatushallin vieressä sijaitsevalla kentällä oli niin paljon kilvettömiä autoja. Asia ei häntä sinänsä huolettanut sillä hänen viisitoistavuotias pakettiautonsa oli hyvin huollettu ja menisi varmasti katsastuksesta läpi.

Kun hän oli saapumassa katsastuskonttoriin niin ovesta astui ulos hänen vanha tuttavansa, lyömäsoitinopettaja Pumpat Tsäk Naakkamon kansalaisopistosta. Miehet olivat tutustuneet metsästyshommissa. Saman seuran miehiä. Hirvijahdista tuttu. Normaalisti Tsäk oli hymyileväinen ja hyväntuulinen mies mutta nyt hän oli kuin myrskyn merkki. Moikkasi vaan ohimennen musta pilvi päänsä yläpuolella ja poistui paikalta ilman tahtia.

Arvertti astui asiaa hieman ihmetellen konttorin sisälle, antoi avaimet sekä tarvittavat paperit kassaneidille ja maksoi laskun. Tuttu katsastusmies Seppo Sapusko kävi hetken päästä hakemassa avaimet. Katsastukseen ei menisi kuin varttitunti joten Arvertti kävi pihalla polttamassa savukkeen. Norttimiehiähän hän oli mutta kaupan kassa oli vahingossa antanut hänelle punaista Marlboroa kun ne askit olivat nykyisin samanlaisia mustia kaikki. No, kerrankos se vahinko sattuu. Eiväthän ne sitä tahallaan… vaikka aika typerää oli kuvitella että sillä askimuutoksella se kärheeminen mihinkään loppuisi…

Poltettuaan tupakin Arvertti siirtyi sisätiloihin ja hetken kuluttua Seppo saapuikin paikalle. Yleensä hän antoi aina avaimet ja paperit mutta nyt Arvertti saikin vain paperin. Jossa oli hylsy. Seppo totesi nolona ja varsin kyllästyneellä äänellä selityksen hylsystä. Arvertti alkoi aavistaa, että mikäs se Pumpat Tsäkkiä niin jurppi.

- Tota noin… kuule… auto on täysin kunnossa… mutta se menee välittömään käyttökieltoon… siihen ei saa edes siirtokilpiä vaan se jää tänne…

- Hä? Ja minkähän helvetin takia?

- No katos… se uusi direktiivi… sun ajotietokoneen lukemat menee reaaliajassa Brysseliin ja sieltä tuli automaattinen ilmoitus että sun henkilökohtaiset ajopäästösi tältä vuodelta ovat ylitetty. Eli autollasi ei saa ajaa ennen kuin ensi vuonna tammikuun ensimmäinen päivä. Tää direktiivi koskee kaikkia polttomoottoriautoja. Jos sulla olis sähköauto niin ei olis mitään ongelmaa.

- Ja helvetilläkö minä kymppitonnien sähköauton hankin? Minä olen pienyrittäjä ja joka kuukausi täytyy kylmä rinki persesilmän ympärillä laskea ettei viivan alle jää pelkkää punaista. Etkö nyt perkele voi antaa vähän armoa? Kun auto on muuten täysin kunnossa.

- No en. Valitettavasti. Kas kun jos minä jään siitä kiinni niin minä olen samantien Jalkasen Kivihiomolla ja firman luvat lähtee samantien. Ja minä jään siitä ilman muuta kiinni kun tieto meni Brysseliin välittömästi. En voi ottaa riskiä. Perheellinen olen minäkin.

Arvertti Hörtömurto totesi että jumala siunakkoon EU:ta sen suuressa ilmastoviisaudessaan, käveli pihalle ja soitti tutulle taksiyrittäjälle joka vastasi tilaukseen:

- Morjens. Kyyti tulee mutta se kestää kaksi tuntia. Kas kun multa on kolme autoa jäänyt katsastuksessa kiinni vuosittaisten ajopäästöjen takia. Kalusto on vähissä. Kotiinko sut pitäisi heittää?

- Ei kun sosiaalitoimistoon. Minä rupean tässä totuttelemaan pitkäaikaistyöttömän elämään.

Arvertti jäi odottelemaan taksia. Pihalle ajoi auto josta nousi Lauri Länkmakk. Hän morjesti pihalla olevaa tuttavaansa Arvertti Hörtömurtoa ja ihmetteli kun normaalisti mukava ja hyväntuulinen mies oli kuin myrskyn merkki. Moikkasi vaan ohimennen musta pilvi päänsä yläpuolella ja poistui paikalta ilman tahtia.

Mikähän sitä Arverttia niin jurppi? No, pianhan se Laurille selviäisi…

Lukijalle: Ei tää ihan fiktiota ollut. Tähän suuntaan ollaan jo menossa. Suomen Uutiset kertovat. Katsastustiedot menevät Brysseliin. Ja niistähän tehdään ilman muuta johtopäätöksiä.

26 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Agenda21/2030 etenee..! Saudeissa samaa markkinoidaan Visio 2030 nimellä!
Saudeista tulikin mieleeni, että jos olet "flättäri" niin kyseisen valtion viimeisin temppu vahvistaa uskoasi/uskomustasi sillä kaksi saudia liittyy (matkustaa vaiko lentää?) kansainvälisen avaruusaseman miehistövahvuuteen: toinen on hävittäjälentäjä mutta se toinen on syöpätutkija, kantasoluihin erikoistunut NAISlääkäri..!

Ottaen meinaan huomioon ko maan kunnioittavin tapa kohdella naisia prosessori, korjaan, professori, korjaan, projektori, korjaan profeetta (tulihan se sieltä!) Muhammedin mantrojen mukaan niin, että kun kaksi saudia saa osallistua moiseen operaatioon on luonnollista ja islamin oppienkin mukaista toisen olla nainen...

No se siitä.

Autoiluun liittyen suosittelen katsomaan Paul Joseph Watsonin eiliset yt-videot siitä kuinka 'elokapinalaisia' kohdellaan Yhdistyneessä Kuningaskunnassa verrattuna Yhdistyneisiin Saksoihin: Ero on merkittävä!

UK:ssa bobbyt suojelevat tiellä seisovia ihmisapinoita kiinniottaen autoilijan, joka on siirtämässä perseilijöitä pois tieltä. Toisaalla SSaksan politzei siirtää mielensäosoittajat sangen tormakkaasti "niska-perse" -otteella pois ajoradalla.
Deutschland ist das Auto.


-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Suomen Uutisten jutusta saa sen käsityksen, että Suuri ja Mahtava haluaa tietää, ovatko auton päästöt tehtaan ilmoitusten mukaiset. Sen sijaan jutusta ei mielestäni käy ilmi, kytätäänkö ajettuja kilometrejä. Tämä on siis optimistinen tulkinta, ei kritiikkiä Ykän mainiolle fiktiolle. Vai miten tulkitaan tämä Traficomin sivuilla oleva teksti:

"Kerättäviä tietoja käsitellään vain EU-alueella, eikä omistajan tai haltijan tietoja voida yhdistää tiettyyn ajoneuvoon. Valmistenumero kerätään sen vuoksi, että Euroopan ympäristökeskus pystyy tulkitsemaan siitä auton valmistajan ja mallin tilastointia varten", kertoo päällikkö Miikka Heikkinen.
EU:n tavoitteena on seurata ajoneuvojen todellisia kulutustietoja

Nyt alkava tiedonkeruu vastaa komission täytäntöönpanoasetukseen ajonaikaisten kulutustietojen keräämisestä. Kerättäviä tietoja verrataan tyyppihyväksynnässä ilmoitettuihin tietoihin. Tietoja hyödynnetään sääntelyn kehittämisessä uusien ajoneuvojen todellisten ajonaikaisten kulutustietojen seurantaan ja ilmoittamiseen liittyen. Euroopan Ympäristökeskuksella on oikeus seurata kunkin ajoneuvon elinkaaripäästöjä 15 vuoden ajan ajoneuvon käyttöönotosta alkaen."

Miten tuo pitäisi tulkita?

PS-lehdenjakaja

Gottihan Se kirjoitti...

Tämänkaltainen skenaario on tulossa satavarmasti. Voi jopa olla ihan juuri näin kuten kirjoitit oraakkelin taidoillasi. Suomi varmaankin tulee olemaan ihan ensimmäisiä joka ottaa täydellisen "full retard" moodin käyttöön tässä asiassa. Maassa joka pitäisi olla viimeisten joukossa ottamassa mitään tälläistä käyttöön.

Silloin kun sellainen sähköauto on saatavilla, jolla voi ajaa 500km yhdellä latauksella ja ladata akut täyteen 10min -25 asteessa on saatavilla alle 20000 euron uutena, niin voidaan alkaa miettimään. Tosin tämänhän on mahdoton yhtälö, joka ei koskaan tapahdu. Eihän meillä ole maailmassa tarpeeksi akkuihin mineraaleja ja erilaiset uudet akku teknologiat ovat vasta kaukana tulevaisuudessa oikeasti käytettävissä, vaikka niiden markkinointipaperit toista sanoo. Ja edelleenkään kukaan ei ole todistanut, että sähköautot ovat oikeasti muuta kuin eliitin "vanity project", joka on ihan ok vaihtoehto vain lyhyisiin kaupunkiajeluihin, missä niistä on jotain hyötyä.

Pitää myös muistaa että koko autoteollisuuden äkkisähköistyminen on lähes täysin EU:n ja Kaliforian aikaansaannos niiden idioottimaisten direktiivien takia. Autoteollisuus ei tätä halunnut tehdä, ne on pakotettu tähän.

Tvälups - Brittien niin sanottut poliisit on kaikkein neitimäisin poliisivoima koko maailman mittapuulla. Ainut asia mistä ne kiinnostuneita on tehdä tavallisten ihmisten elämästä maanpäällistä helvettiä.

Joppos123 kirjoitti...

Autoiluhan on itse perkeleestä, varsinkin polttomoottorilla huristelu. Autonvalmistajathan tekevät tarvittaessa vaikka siankusella kulkevan menopelin jos vaan se varmistaa kassavirtaa.
Patteriautoiluhan ei todellakaan ole mikään ilmastoteko mutta jos näin poliittisesti on päätetty niin ei anneta totuuden taaskaan pilata kivaa utopiaa.

Vituttaa jo ihan valmiiksi tänään muutoinkin. Tein yöllä pientä välinäppistä ja 15 vuotta sitten "firman" hammaslääkärissä asennettu hampaan muoviproteesi kajahti halki.

Yritin tänään saada julkiselta puolelta korjausaikaa. Puolentunnin jonottamisen jälkeen tarjottiin aikaa MARRASKUUN puoliväliin. Näin se kuuluisa SOTE uudistus pelittää.
Vetäkööt kuivat. Varasin ajan yksiyiseltä ja sain sen huomiseksi.
Maanantaina Kyprokselle lähtö ja ei sinne viitsi mennä pelkästään soseruokia imailemaan.
Suomea ajetaan perkeleellisellä vauhdilla syvään suohon.

QroquiusKad kirjoitti...

Tuolla puolestaan on video Ranskanmaalta:

https://pt-media.org/2022/11/29/autoilijat-heittelevat-tietukko_aktivisteja-sivuun/

Siinä tapahtuu juuri sitä mitä mainos lupaa, eikä Police nationale françaisea näy missään.
Ei paljon nappaa, kun kansalaiset vain hieman siivoavat katuja roskista.

Vaan kumpikohan kielletään Suomessa ensin:
polttomoottoriautot vai tupakka?

Anonyymi kirjoitti...

Viherkommunismi on muuten tulossa kohtapuoleen elämänsä loppuun. Syynä on ihan vaan tuo pikuukähy Ukrainan ja Venäjän välillä, koska sattuu ne sanktiot omaankin nilkkaan:

https://youtu.be/3LXc4miJ5DM

Ko. videossa käsitellään sitä miten Keski-Euroopan teollisuus ja maatalous selviää russkij sanktiooneista ottamatta Pahaa Osumaa(tm). Spoileri: Ei selviä. Höbaut ~40% maailman palladium-tuotannosta tapahtuu Venäjällä, ja ilman palladiumia, ei suuren tarkkuuden mikrosiruja. Kiina-kopioita kyllä saa, mutta ne eivät sovellu hienotekniikkaan kuten tietokoneisiin tai hupelimiin.

Maatalous taas sitten kärsii, koska Venäjältä tuodaan suurin osa nykyaikaisten väkilannoitteiden raaka-aineista. Eli: ei Venäjän tuontia, niin Kusessa Ollaan(tm). Ja koska EU:n liittovaltion suurin ajaja on Saksa, niin juurikin Saksa ottaa tästä suurimmat osumat, eli jos Saksan talous menee nurinpäin, niin koko EU on historiaa. 'Nuff said.

--Madri

Joppos123 kirjoitti...

Veli QK.
Röökihän ollaan kieltämässä jo vuodesta 2030 alkaen. Tilalle vihervasemmisto vinkuu kannabista vapaaksi.
Ollaanhan jo nyt menty siihen, että röökien brändimerkinnät ja värit ovat kielletty.
Ei se ostajalle ole ongelma vaan myyjille kun kaikki askit ovat mustia ja brändi on vain pienellä präntillä.
Edelleen menen kauppaan ja pyydän Shesterfielldin originaalia ja myyjä arpoo mikä se näistä mahtaisi olla.
Kai se höpöheinä on keuhkoille ja muutoinkin terveydelle vitamiinia verrattuna tupakkaan.
Mahtaakohan aikanaan poliisit jahdata röökaajia samaan tapaan kuin pössyttelijöitä nykyisin?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille, PS-lehdenjakajalle. Gottihan Se:lle, Joppos123:lle, Qroquius Kadille ja Madrille & kiitos kommenteistanne.

Tvälups & Gottihan Se: Tuollaisia havaintoja brittipoliisista olen saanut usealta suunnalta. Itse näen että ne elämysmatkailijat voi siirtää sivuun aivan millä keinolla hyvänsä jos eivät hyvällä älyä lähteä.

PS-lehdenjakaja: Olet toki oikeassa mutta vetoan piru- ja pikkusormi-sanontaan.

Gottihan Se: Erittäin hyviä huomioita tuon kyseisen muodin turmiollisuudesta ja myös mahdottomuudesta.

Joppos123: Hyviä huomioita sinullakin ja se, mitä kirjoitit kokemuksesi kertoo kaiken olennaisen tuosta sote-uudistuksesta. Muistan vielä ajan kun kaikissa pikkukunnissakin oli toimivat terveyskeskukset. Siinä oli vissiin sitten joku vika ja se piti ”korjata” nykyiselleen.

Qroquius Kad: Lätsännostoa noille ranskalaisille.

Qroquius Kad & Joppos123: Joppos123 on oikeassa ja se askien mustaaminen ei kärheämistä lopeta. Aiheuttaa tosiaan vain vaivaa myyjille.

Madri: Tilanne on kaikille paha. Ei se Ukrainan ja Venäjän sota muuten mikään pikkukähy ole.

QroquiusKad kirjoitti...

Röökiä ollaan kovasti kieltämässä ja on julistettu vuosiluku, milloin sen pitäisi olla voimassa, mutta yhtä lailla pitäisi Ruotsin ydinvoiman olla lakkautettu ajat sitten.
Koska tupakan täyskieltoa ei liene saatu aikaan missään, peräänkuulutin että kumpi kielto mahtaa ehtiä voimaan ensin vai onnistuuko kumpikaan?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Tupakassa on sama ongelma kun viinassa. Kumpikin tekee pirusti verotuloja valtiolle. Muuten en lähde ennustamaan.

Joppos123 kirjoitti...

Kieltolaithan ovat aina toimineet ihan helvetin hyvin. Olisihan se aika kornia jos röökin salakuljettajat ja poliisi kävisi tulitaisteluja ja samaan aikaan ituhipit leijuisivat kannabispöllöyissä.
Miksi ei saman tien kielletä vaikkapa kahvia, purukumia tai kusipäitä?
Jo nyt alkaa nuuskantuonti olla ammattilaisten käsissä.
Ruotsiin voit mennä vaikkapa Haaparannan " Nuuskakairan tukkuun" ja ostaa 5000 kiloa nuuskaa. Ihan laillista puuhaa. Soutaa, ajaa tai tuoda sen lastin hivakassa Suomeen ja myydä 100%:n voitolla.
Rangaistukset lähinnä ehdollista ja verovelkaa. Rikolliset ihan varmasti makselevat joskus ne verot pois.
Suomen politiikot ja virkamiehet ovat tyhmiä nautoja.
Nuuskaa voi muuten ostaa kaikkialta keskieuroopasta. Sen määritelmä on vain " purutupakan kaltainen tupakkatuote".
Kyprokselta aion ostaa ko tuotetta seuraavaksi. Ihan samaa se on kuin ruotsissakin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123. Olen kyllä täysin samaa mieltä.

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa jäädä Puuhapetterin verouudistuskin siihen vanhaan tuttuun tupakan viinan ja polttoaineiden veronkorotuksiin. Liikennepolttoaineiden verotus on Suomessa jo euroopan huippua joten se korvattanee sähköveron korotuksella. Siellä on vielä paljon veropotentiaalia käyttämättä ennen kuin ollaan lähelläkään sataa prosenttia. Virkamiesmatematiikalla kun kaikki mitä ei veroteta sataa prosenttia saa verotukea.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Valitettavan todennäköistä.

Joppos123 kirjoitti...

Mä jätän nykyisin kaiken muun paitsi natinan niiden käsiin joilla siihen on hauista. Ja nyt se porukka vääntää Säätytalolla.
Itse suijailen.
Kalenteri aika täynnä. On Kyprosta, Rockfestiä, Ylä-Kitkaa, somaslompoloo, Balia sun muuta.
Eläke ei ole kova mutta nyt on aika polttaa säästöjä pois.
Käärinliinoissa ei ole taskuja.

Joppos123 kirjoitti...

Suomessa on ihan liikaa loisia. Koto-ja ulkoperäisiä. Ei niitä työ kiinnosta.
Kun kaikki tarjoillaan sohvalle valmiiksi niin miksi lähteä duuniin?
Vituttaa sönkötys ettei nyt vaan satu olemaan töitä parin metrin päässä.
Työn perässä on muutettu ennenkin, jopa ulkomaille.
Niin kauan kuin yhteiskunta sallii loisimisen niin aina löytää sakkia joita ei vaan nappaa.
Tähän pitäisi saada rotia.

Ammattiloiset duuniin saatana.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

"...eikä omistajan tai haltijan tietoja voida yhdistää tiettyyn ajoneuvoon. Valmistenumero kerätään sen vuoksi, että Euroopan ympäristökeskus pystyy tulkitsemaan siitä auton valmistajan ja mallin tilastointia varten..."

Mitä muuten luulette,
- pystyykö valmistenumerolla yhdistämään tiettyyn ajoneuvoon?
- pystyykö tietyn ajoneuvon yhdistämään tiettyyn omistajaan tai haltijaan?
- pystyykö valmistenumerolla yhdistämään ajoneuvon tiettyyn omistajaan tai haltijaan?

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Vähän asian vierestä, mutta ei paljon (lukaisin Kansalainen-blogista):

”Jälleen yksi aiemmin rauhallinen saksalaiskaupunki on muuttumassa rikollisuuden kriisipesäkkeeksi”, varoittaa kaupunginjohtaja.

Saksin osavaltiota on pidetty yleisesti ottaen Saksan alhaisimpiin maahanmuuttajalukuihin kuuluvana. Vuosien ajan toimittajat ja sanomalehdet ovat arvostelleet alueen maahanmuuttovastaisuutta, koska alueella asui vain vähän maahanmuuttajia. Nyt Plauenin pormestari on epätoivoinen, sillä rikollisuus ja väkivalta lisääntyvät hänen kaupungissaan. Maahanmuuttajat hallitsevat kaupungin keskustaa, ahdistelevat jalankulkijoita ja tekevät vakavia rikoksia, kuten esimerkiksi tapon yrityksiä.

Pormestari Steffen Zenner (CDU) sanoo, että ”keskellä kaupunkimme keskustaa on toistuvasti rumia väkivaltakohtauksia ja fyysisiä yhteenottoja”.

Hän kertoi Bild-lehdelle, että ”väkivaltaisuudet ovat pääasiassa maahanmuuttajien aiheuttamia”, mutta korostaa, ”että suurin osa Plauenissa asuvista maahanmuuttajista noudattaa lakia ja järjestystä”.

Joppos123 kirjoitti...

Noniin. Nyt on taas leegot pihvikunnossa. 15 min ja 75 euroa kustansi. On se SOTE uudistus vaan juhlava juttu.
Terhon laittamaan viestiin sen verran, että tänään Helsingin Pravda julkaisi aika mielenkiintoisen jutun briteistä.
Maahanmuutto ei sitten korjannutkaan rääkyvää työvoimapulaa, nou shit sherlock?
Ei karvakädet tai patjahuulet britteihin duuniin mene vaan oleskelemaan ja lisääntymään.

Onkohan ko uutinen tullut esille nykyisissä hallitusneuvotteluissa? Siellähän osa puolueista edelleen vaakkuu halpatyövoimaa loisimaan veronmaksajien rahoilla.
Mokutususkovaiset ovat edelleen satavarmoja, että me onnistutaan siinä missä kaikki länsieuroopan maat ovat paskoneet omalle lautaselleen.
Ollaan me kovaa porukkaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle ja Terho Hämeenkorvelle & kiitos kommenteistanne.

Joppos123:

Viesti1: Ei muuta kuin antoisia reissuja.

Viesti2: Totta joo, mutta sillä täsmennyksellä että kun perhe on rakentanut elämän ja omakotitalon jonnekin niin siitä on aika vaikea panna talo myyntiin (pilkkahinnalla) ja muuttaa jonnekin kanakoppiin työn perässä jonka kestosta ei ole mitään tietoa.

Viesti3: Se ”työperäinen maahanmuutto” ja nykyisin ”työhön johtava maahanmuutto” on käsittämätön, kallis ja vaarallinen pakkomielle.

VNV: Epäilemättä pystyy. Ja jos jotain pystytään tekemään, niin se jossain vaiheessa myös tehdään.

Terho: Saksa on yksi niitä maista joissa Libanon-kynnys jossain vaiheessa ylitetään. Saksan kohdalla voi sanoa että sitä saa, mitä tilaa.

QroquiusKad kirjoitti...

Saksilassa toimivan Plää-Marketin kauppias Taffana Säntäri on epätoivoinen, koska hänen kauppaansa hankkimien myrkytettyjen ruokien aiheuttamat vakavat myrkytykset jatkuvat hänen asiakkaidensa keskuudessa.
Taffana kertoo myrkytysten olevan pääasiassa hänen kaupastaan ostettujen myrkytettyjen elintarvikkeiden aiheuttamia, mutta korostaa että suurin osa kauppansa elintarvikkeista ei ole myrkyllisiä.
Niinpä asiakkaat voivat siis huoletta ostaa hänen kaupastaan ruokansa jatkossakin.


Menisiköhän läpi, vai katoaisivatko asiakkaat?
Saati tulisikohan viranomaisille jotain asiaa Taffanan kauppaperiaatteelle?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Oli muuten varsin osuva vertaus.

Anonyymi kirjoitti...

Voi Sylvi ja muut tytöt. Veronpaine se vaan nousee kun Perskeleen kirjoituksia lukee. Olisiko aika tehdä virtuaalinen pikapiipahdus tai vaikkapa vähän isompikin Kekkoslovakian ah, niin tanakasti paikoillaan seisovaan ilmapiiriin?
Elämme kyllä kamalaakin pahempia aikoja.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Itse asiassa Kekkoslovakiaa on tulossa lähitulevaisuudessa. Ennen sitä tulee NHL:ää ja se tuskin verenpainetta nostaa.

QroquiusKad kirjoitti...

Tämä kirjoitushan on kuin tästä blogista karannut:

https://sarastuslehti.com/2023/05/27/paiva-jona-avara-luonto-kiellettiin/

Meni vähän aikaa ennen kuin hoksasin, että mustan huumorin värittämää dystopiaahan tuo onneksi vain onkin.
Se nimittäin alkoi tavalla, joka olisi voinut olla silkkaa nykypäivää.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Tuo oli kyllä erinomainen. Ja aivan liian lähellä nykypäivää että sen mieltäisi huumoriksi.