maanantai 15. toukokuuta 2023

TERRORISTIT ISKEVÄT JÄLLEEN

Helsinki, nykypäivä…

Sekä suojelupoliisin, keskusrikospoliisin että puolustusvoimien tiedustelulaitoksen parhaat tutkijat olivat kokoontuneet tilannehuoneeseen. Harvoin nämä kolme organisaatiota toimivat yhdessä mutta nyt oli kyseessä selkeä hätätilanne. Olihan niin, että kaikkiaan kuusi Järjestelmäpuolueen silmäätekevää aivan sieltä kirkkaimmalta huipulta oli vuorokausi aikaisemmin kaapattu ja he olivat kadonneet jäljettömiin. Heistä ei ollut kuulunut mitään. Ei yhtään mitään. Nyt täytyi kartoittaa kaikkia vaihtoehtoja. Aukaista tutkimuslinjoja. Keitä kaappaajat olivat? Mikä oli heidän tavoitteensa. KRP:n mies sanoi:

- Voisivatko kyseessä olla venäläiset? Maittemme välit kun kuitenkin ovat pahasti kiristyneet.

Suojelupoliisin mies pudisti päätään:

- Hyvin epätodennäköistä. Sehän olisi selkeästi sotatoimi. Tuskin ne ottavat sellaista riskiä. Eivätkä ne hyötyisi siitä mitään.

Puolustusvoimien tiedustelulaitoksen mies puolestaan sanoi:

- Eikä isku ole venäläistyyppinen. Kaikkien silmäätekevien turvamiehet nimittäin lamautettiin ääniaseella. Eikä venäläisillä ole sellaista. Ei ainakaan turvamiesten kertoman mukaan.

- Mitä he tarkalleen ottaen ovat sanoneet?

- Jokainen on sanonut että he kuulivat vain jotain joka kuulosti valtavan voimakkaalta Väinämöisen laululta ja heillä oli tunne, että he upposivat suohon. Sitten meni taju kankaalle ja kaikilla turvamiehillä oli äly ämpärissä puoli vuorokautta. Sinänsä he olivat fyysisesti täysin vahingoittumattomia.

- Väinämöisen laulu? Tuohon nostaa epäillyksi ilman muuta…

- Niin. Pinnanmaan lälläntäiseurakunnan ja siihen kuuluvat lälläntäiterroristit. Mutta lälläntäiterroristit ovat tähän mennessä ottaneet heti vastuun kaikista tekemistään piirakkaiskuista. Nyt heistäkään ei ole kuulunut mitään. Ei lunnasvaatimuksia, ei uhkauksia, ei mitään. Yö ja usva. Nacht und Nebel.

- Mitä siis voimme tehdä? Meillä ei ole minkäänlaista johtolankaa. Ja Pinnanmaan viranomaiset eivät auta. Viimeksi kun etsimme lälläntäiterroristeja niin paikallinen poliisi antoi meille johtolankoja joiden perusteella automme ajoivat akseleita myöten suohon. Olivat vielä perkeleet laittaneet tienviitat miten sattuu ja jotenkin vielä onnistuneet sotkemaan navigaattorinkin. Paikallinen maanviljelijä veti automme traktorilla ylös. Ja laskutti ihan pirusti.

- Yksi johtolanka on. Se ääniase. Väinämöisen laulu. Se viittaa läränormaaliin säteilyyn. Ja tiedustelulaitoksen CASA-koneessa on varusteet joilla havaita se.

- Onhan se sentään jotain. Kone ilmaan ja heti. Kiertämään kahdeksikkoa Pinnanmaan yllä niin paljon kuin vain löpöä riittää.

*

Pinnanmaa, Lällävesi, tuntematon paikka.

Kuusi Järjestelmäpuolueen silmäätekevää oli kauhuissaan. Heidät oltiin kaikki sidottu tuoleihin eivätkä he tienneet missä olivat. He muistivat vain kuulleensa jotain ihme laulua, tunteneet uppoavansa suohon vaikka olivat kaupungissa ja sitten menettäneet tajuntansa. Sitten heidän päästään repäistiin huppu pois. He olivat jonkinlaisessa suuressa korsussa. Ja korsussa oli kymmenkunta aseistautunutta kommandopipoista miestä. Yksi silmäätekevistä uskaltautui kysymään:

- Mitä… mitä te haluatte… mitä te aiotte tehdä meille?

Yksi kommandopipoisista miehistä vastasi:

- Emme me tee teille yhtään mitään. Emme me ole mitään sadisteja. Muutaman tunnin päästä me kuljetamme teidät takaisin kotienne lähistölle. Silmät peitettynä tietysti. Ymmärtänette syyn. Sitä ennen me vain kysymme teiltä muutaman kysymyksen, Ei sen enempää.

Nyt silmäätekevissä saattoi nähdä helpotuksen. Yksi heistä sanoi:

- No, kysykää toki pois. Minulta vaikka ensiksi.

Toinen kommandopipoisista vastasi:

- Ehei, rouva. Ei tämä ole mikään lehdistötilaisuus joista te aina selviätte puhumalla poliittista jargonia eli suomeksi sanottuna mitään tarkoittamatonta paskaa. Tällä kertaa kysytään kunnolla.

- Mitä? Aiotteko te kiduttaa meitä?

- Emme tietenkään. Tai no, miten sen ottaa… poliittiselle broilerille kun totuuden puhuminen on kidutusta.

Mies nykäisi pressun pois pöydällä olevan laitteen päältä.

Silmäätekevät katsoivat kauhuissaan ja heidän silmänsä laajenivat teevadin kokoisiksi:

- Onko tuo… eihän tuo… ei kai tuo ole…

- Onhan se. Se on ökkötölöhölökötin. Ja se henkilö, johon sen läränormaali säteily on suunnattu, ei voi valehdella. Hän itse asiassa puhuu totta mielellään. Mitään salaamatta, mitään pois jättämättä. Tämä korsu on muuten suojattu sillä tavalla että mikään havaintolaitteisto ei havaitse läränormaalia säteilyä. Ja muistutan teille että tämä hetken päästä alkava haastattelusessio menee suorana hyvin laajalle internetiin.

Mies käynnisti ökkötölöhölököttimen ja totesi:

- No niin, aloitamme haastattelun. Meillä on teille kysymyksiä haittamaahanmuutosta, ilmastohysteriasta sekä EU:n myötä täydellisesti menetetystä itsenäisyydestä sekä omasta ja puolueenne osuudesta siihen.

Niinhän sitä sanotaan että terrorismin tarkoitus on aiheuttaa kauhua. Tässä tapauksessa se ainakin onnistui. Sillä niissä korkea-arvoisissa poliittisissa broilereissa joihin lälläntäiterroristit olivat suunnanneet ökkötölöhölököttimen näkyi paljas, absoluuttinen ja jäätävä kauhu.

He joutuisivat puhumaan totta.

14 kommenttia:

Vanha kyynikko kirjoitti...

Abbaa mukaellen::)"I had a dream"

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Olipa kaunis kuvitelma. Jospa tuollainen voisikin oikeasti toteutua.

Haluamatta olla ilonpilaaja huomautan, että valheenpaljastuksessa paljastuu vain se minkä ihminen itse uskoo todeksi. Ja valtaosa näistä nykyisistä päättäjistä tosiaan uskoo toistelemansa "totuudet" oikeasti tosiksi.

Ajattelemme tiedollisia ajatuksiamme kielen käsitekoneistoilla, ja yhteisöllisen kriisiytymisen seurauksena nuo käsitteistöt valikoituvat ja muovautuvat sellaisiksi, ettei niillä sitä kipeintä reaaliodellisuutta tarvitse eikä voisikaan kuvata. Mitä pitemmälle yhteiskunta esimerkiksi monikulttuuristumisen myötä kipeytyy, sitä enemmän kaikki ajattelu muuttuu aasinsilloiksi.

Käsitteellisten "totuuksien" vääristämässä maailmassa varsinaiset ongelmat putoavat ajattelun valkoisiin tabuaukkoihin, ja valitettavasti on vielä niin, että mitä valtavampia valheita tabuaukkojen ylikulkusilloiksi kyhätään, sitä uskottavammilta ne sekä omissa silmissä että yhteisesvahvistusta tarjoavassa samanmielisten joukossa vaikuttavat.

Siksipä tuo mukava unelma stiiknafuulaansa tuputtavien vallankäyttäjien käräyttämisestä valheenpaljastuskoneella jää toistaiseksi vain unelmaksi. Mutta oottakaas, ehkä eräänä päivänä...

QroquiusKad kirjoitti...

Olisihan tuo metkaa, jos vaalitenteissä ehdokkaat istutettaisiin valheenpaljastuskoneisiin ja alettaisiin tehdä hankalia kysymyksiä.
Vaan se on yhtä realistista kuin kuulla Väinämöisen laulua.

Ekku kirjoitti...

Tuo Väinämöisen laulu ja suohon laulaminen on hyvä idea. Oikein viimeisen päälle "suomalais-nationalistista viharikosta. Tässähän tulee sanasta teko. Siitähän ikävien totuuksien laukojaa on viime aikoina syytetty.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vanhalle kyynikolle, Seppo Oikkoselle, Qroquius Kadille ja Ekulle & kiitos kommenteistanne. Tämähän oli vain tarina. Kuuluu sarjaan ”saa köyhäkin sentään haaveilla”. Tuo mitä Ekku totesi on muuten totta. Kansallismielisillä sana on teko. Sen sijaan vihervasemmistolainen saa uhota minkä lystää ja kyseessä on vain ”voimakas mielenilmaus”.

Anonyymi kirjoitti...

Eikös se joku riimitellyt jossain laulusaa, että köyhän ainut huvitus on vilkas mielikuvitus?
Onneksi sitä eivät vielä ole kieltäneet, monella varmasti siihen halua olisi.
Huru-ukko

29051453 kirjoitti...

Huru-ukolle, taisi olla Junnu Vainio.

Jaska Parru kirjoitti...

Tämä tarinahan suorastaan huutaa jatkoa

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, 29051453:lle ja Jaska Parrulle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko & 29051453: Joo, Juha Watt Vainiohan se noin lauleli. Ja mielikuvitus on kyllä sallittu mutta sen ääneen esittämistä pyritään kovasti kieltämään.

Jaska Parru: Kiitokset. Ei ole tosin tällä hetkellä mielessä. Se menisi jo ns. tuplafiktion puolelle. Broileri kun ei muuta tapojaan ja niin kuin Seppo ylempänä totesi niin se uskoo valheisiinsa.

Anonyymi kirjoitti...

Totuusseerumi pakolliseksi poliitikoille johtavissa asemissa tietyin väliajoin. Olisi Samariiniltakin tullut aika lailla erilaista viestiä kansalaisille sen alaisena. Kiva olisi ollut tietää sen todelliset motiivit ja kuka sitä kiristi/lahjoi.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tapsa vaan. Periaatteessa joo, mutta se totuusseerumi ei taida tutkimuksien mukaan oikein toimia halutulla tavalla. Tarvittaisiin ökkötölöhölökötintä.

Anonyymi kirjoitti...

Eipähän tuo mitään haittaisi,Sulla kun tuntuu olevan tuo sanan säilällä sivaltaminen hallussa niin voisit kyllä vetää vilkun päälle ja oikealta ohi niinkuin Keijo Kaarisade konsanaan

QroquiusKad kirjoitti...

Totuusseerumit ovat siis nopeavaikutteisia uni- ja nukutuslääkkeitä, joita oikein annostelemalla voidaan saada kuulusteltava puhumaan tokkurassa ohi suunsa.
Mitenkään varmaa sen onnistuminen ei ole, ja koulutettu kuulusteltava voi silloinkin päästellä opeteltuja peitetarinoita.

Valheenpaljastuskoneet ovat kehon toimintoja mittaavia polygrafeja, jotka ovat nykyään käytännössä mahdottomia huijata.
Ongelma kuitenkin on, että ne mittaavat valehtelun aiheuttamia stressireaktioita, eikä psykopaatti koe sellaisia lainkaan valehdellessaan.

Mutta tämä vempele voi muuttaa kaiken:

https://www.iltalehti.fi/digiuutiset/a/53a3f112-e8af-43ea-9f20-1c95a202d039

Tuota kun kehitetään, ja sitähän kehitetään, voidaan vilkas mielikuvituskin kieltää.
Olisivat Orwell ja Huxley ihmeissään, kun tämän näkisivät.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Varsin pelottavaa.