torstai 11. toukokuuta 2023

HYSTERIA PYSYY JA PARANOO

Näin alkuun tulee muistuttaa että Suomen ilmastopaneeli on – valitettavasti – lakiin pohjautuva instituutio. Jos se olisi vain erillisten hörhöjen kyhäämä tuomiopäiväkultti niin asiaan ei kannattaisi kiinnittää sen kummempaa huomiota mutta ikävä kyllä valtiovalta ottaa sen sekopäiset vaatimukset vakavasti. Ja tuoreimman pläjäyksenhän esitti jo surullisen kuuluisa spederitusprofessori Markku Ollikainen joka toteaa uutisessa:

Suomen uuden hallituksen tulee ryhtyä ostamaan hiilinieluyksiköitä muilta EU-mailta. Ollikainen sanoo Ylen haastattelussa aikataulun olevan kiireinen, sillä yksiköitä myyviä maita ei ole todennäköisesti montaa ja ajan mittaan hinnat nousevat kysynnän kasvaessa.

Näin äkkiseltään tuosta tulee mieleen kaksi kusetuksen tunnusmerkkiä eli kiire ja hintojen mahdollinen nouseminen tulevaisuudessa. Tuhlaa nyt. Niin säästät. Maksoi, mitä maksoi.

Mutta jos mennään itse asiaan niin Suomihan on siis – niin kuin tiedetään – EU:n metsäisin maa ja jo nyt hiilinegatiivinen mutta siitä huolimatta Suomen tulisi ostaa selvillä seteleillä näitä jumalanhylkäämiä hiilinieluyksiköitä (onko kyseessä muuten joku uusi kusetustarkoituksiin kehitetty valuutta) mailta, joilla on vähemmän metsää kuin Suomella plus enemmän väestöä. Suomen ekonomien puheenjohtaja Martin Paasi kommentoi asiaa osuvasti:

Voisiko joku objektiiviseen faktaan kykenevä kertoa: Miksi isossa metsäisessä maassa asuva 5,5 miljoonan kansa pitäisi järjestellä miljardeilla hiilinieluja? Kun esim. samankokoinen, puuton, 83 miljoonan asukkaan Saksa just vaihtoi ydinvoimalat kivihiileen?

Mutta selityshän tulee tässä lauseessa ja se johtaa utopistiselle sylttytehtaalle:

Varsinaisesti kyse ei ole Suomen omasta hiilineutraaliustavoitteesta. EU on asettanut jokaiselle jäsenmaalle maakohtaiset, vuosittaiset tavoitteet lisätä nieluja vuosien 2016–2018 keskiarvoon verrattuna.

Eli Brysselin utopistit ovat päässeet määrittelemään neuvostotyyliin asioita joita niiden ei missään nimessä pitäisi päästä määrittelemään ja sehän iskee nimenomaan tänne EU:n kilttiin Takahikiän Perähikiään. Ja tämä myös mielestäni hiukka selventää myös Suomen ilmastopaneelin toimintaa. Olen välillä miettinyt että onko siellä vain pirunkuria harrastavia tyyppejä jotka katsovat partaansa naureskellen että mikä kaikki voikaan mennä läpi. Mutta todennäköisesti siellä on ilmastohysteerisiä fakki-idiootteja jotka tuumivat että kun asiasta on kerran The Päätös niin sen mukaan on mentävä ankarimman jälkeen. Sillä ei ole merkitystä että The Päätöksessä ei ole mitään järkeä.

Kysymys hotellin respasta: Jos Suomi ostaa noita hiilinieluvaluuttoja vaikkapa sadalla miljardilla eurolla (muistaako kukaan UMTS-kaupan ja saksalaisen ilman ostamisen) ja romahduttaa samalla oman taloutensa lopullisesti niin montako kivihiilivoimalaa Kiina lakkauttaa tai jättää edes rakentamatta?

Vaan jatketaan vielä ilmastohysterian parissa. Tai nyt mennään siihen uuteen muotisanaan eli ”luontohaittaan”. Helsingin Pravda uutisoi:

Pelkän hiilijalanjäljen tuijottaminen jää historiaan, nyt lasketaan luontohaittoja

S-ryhmän luontohaitat syntyvät valtaosin siitä, että se myy ruokaa.

Ja:

S-ryhmästä tehty laskelma kertoo, että lähes 80 prosenttia yhtiön aiheuttamista luontohaitoista tulee ruokakaupasta eli siitä, että S-ryhmä myy ruokia ja juomia, jotka kaikki on pitänyt tuottaa jossakin.

No shit, Sherlock. Jossain tuotettua ruokaa? Oh my God in Heaven. Tällainen käppäukko saattaisi kyllä todeta että syöminen on ihmisen pääelinkeino ja varsinkin jonkun kaupunkilaisen on varsin vaikeaa viljellä parvekkeellaan perunaa koko vuoden tarpeiksi. Niinpä on kovasti hyvä, että sitä ruokaa tuotetaan jossakin. Mielellään Suomessa.

Mutta kun vauhtiin on päästy, niin ei takerruta epätiedostaviin yksityiskohtiin.

Vielä veikkaus hotellin respasta: Niin S-ryhmä, K-ketju, Lidl ja pienemmät yrittäjät tulevat jatkossa saamaan luontokatosakkomaksuja koska ne ovat myyneet ruokaa, joka on tuotettu jossakin. Ja ne sakot pulitetaan luonnollisesti jonnekin EU:n törsättäväksi. Ja nuo ketjut joutuvat miettimään että kuinka tuotettaisiin jatkossa ruokaa, jota ei ole tuotettu missään.

Vihreä hirviö jyrää. Sen nälkä on loputon. Kuinka se pysäytetään?


45 kommenttia:

Ihmettelijä kirjoitti...

Parodiahorisontti se siellä siintelee. Taidan vetää kännit että jää ees joku jälki mualimahan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ihmettelijä. Suositeltavaa aika ajoin.

Anonyymi kirjoitti...

Luoja armahtakoon minua syntistä. Kävin eilen ostamassa ääsmarketista ruokaa, ruokaa jota ei ollut tuotettu jossain, vaan ihan tässä näillä kulmilla. Ns. lähiruokaa, se, en tiedä lisääkö vai pienentää syntikuormaani, se että tiedä noin suunnilleen missä se ruoka on tuotettu.
Perunalaarissa oli viljelijäpariskunnan nimi, leipäpussissa leipomon nimi ja aineluettelossa mikä mylly oli minkäkin viljan siihen leipää jauhanut.
Eli ei kyllä mene täällä kaupaksi väite, että jossain tuotettua ruokaa, se ruoka kun on jäljitettävissä noilla tiedoilla hyvinkin tarkasti, että missä se on tuotettu.
JOs ituhipit osaavat paremmin kohdistaa, edes maanosan tarkkudella sen soijalatten raaka-aineen alkuperän niin nostan pipon pois silmiltä:)
Ja suosin edelleen kotimaista lähellä tuotettua ruokaa. Nousuviikolla menen tarkistamaan uuden asuinpaikkani lihatarjontaa Taladon Liha nimiseen paikkaan. Että mitä sieltä saa jne. Ja onko entisen luottolihakauppani veroinen.
Huru-ukko

Ihmettelijä kirjoitti...

Sen kun maistas, soijalatten.
Jos... nojoo.

Anonyymi kirjoitti...

Minulta voi ostaa noita nieluja ja oikeuksia, halavalla!


-Tvälups-

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Uudella ajalla maallistuneessa maailmassa perinteisen uskonnon on korvannut taloususkonto, jossa magian keskipisteeksi asettuu pohjimmiltaan uskonnollislaatuista kaikkivoipaisuuskuvitelmaa kannatteleva "raha" ja jossa usko aineellisen tarpeentyydyksen loputtomaan lisääntymiseen toimii omana versionamme iankaikkisuudesta.

Taloususkonnolla ei kuitenkaan ole kaikissa uskonnoissa olennaista eskatologiaa -- maailmanlopun ja kaikkia koskevan viimeisen tuomion mielikuvastoa -- joten sellaiseksi sitten ovat nousseet katastrofeihin liitetyt taikauskot, ja viimeisimpinä ydinsodan uhkan suoraan alenevassa polvessa syntynyt jälkeläinen, ihmisen aiheuttama ekokatastrofi, joka kymmeniä erilaisia uhkakuvastoja kokeiltuaan päätyisi sitten tähän yhtä todistamattomaan kuin kumoamattomaankin "ilmastonmuutokseen".

Ajatushistoriallisesti nuo kaksi ovat siis samojen alitajunnallisten voimien projektioita, joten mitään sinänsä ihmeellistä ei ole siinä, jos maailmanlopun eskatologioihin alkaa rakentua myös talousajattelulle tyypillisiä kaupankäynnin mekanismeja. Kyllä ne samaan suttuiseen vyyhteen kietoutuvat ja palautuvat kumpikin, taloususkonto ja "ilmastonmuutos".

Ja on odotettavissa myös -- kuten uskontojen historia osoittaa -- että tunnustuksellseen ajattelulaatuun taantuminen tuo mukanaan paitsi noita uusia institutionaalisia hallintohimmeleitä, joista EU ja yhteisvaluutta euro ovat jo ikuisella magialla pyhitettyjä, harhaoppisiin ja jumalankieltäjiin kohdistuvia kovia otteita, sensuuria, kriminalisointia, vainoja ja lopulta absoluuttisen normimoraalin oikeuttamia ankaria rangaistuksia.

Sellaisella tiellä ollaan, ja valitettavasti ihmisen ajatushistoriaa ymmärtävät silmät ovat noin niinkuin yleisesti ottaen eyes wide shut. Minkäs teet. Ihminen tarvitsee ihmistä suurempia totuuksia, eikä magiasta koskaan päästä eroon.

Anonyymi kirjoitti...

Ei muuta kun lisää ympyriäisiä kiviä polun varteen, voi sentään.
T. Ymmi

Anonyymi kirjoitti...

Kun pienenä syntyy ja kännissä kuolee ei muista maailmassa käyneensäkään. Taitaa jäädä viimeiseksi keinoksi välttyä noiden kusipäiden utopioilta. Onhan ne oikeassa siinä, kun lopetetaan ruoan tuotanto ja myynti lähtee hiilijalanjäljet ja luontokato. Eduskuntatalokin kasvaa leppää alle kymmenessä vuodessa. Siis jo ennen vuotta 2035. Sen kun panette toimeksi.

Anonyymi kirjoitti...

Mikähän siinä on, kun tämä ilmastopanelin narina aiheuttaa ärsytystä, että meidän marginaalikansan on maksettava muiden puolesta ja metsäisen maan puut jätettävä hakkaamatta pariksi vuodeksi? Turpeennostonhan ne sai jo lopetettua ilmastohysterian nimissä. Toisin kuin Ruotsi teki.

En muissa asioissakaan luottaisi tuollaiseen mieheen, jolla on värjätty porkkananvärinen tukka ja värilliset, violetit silmälasinsangat sekä kukkea paita... Tiedä häntä sitten?

heppa

Vasarahammer kirjoitti...

Hysterian tunnistaa helpoiten siitä, että normaalit elämään kuuluvat asiat kuten syöminen, juominen, ruuan ostaminen, ruuan kasvattaminen ja muu vastaava esitetään "luontoa tuhoavana toimintana, vaikka näillä ei olisi mitään tekemistä "luonnon tuhoamisen" kanssa. Se tuhoaminenkin on yleensä hysteerikkojen ylihypettämää hourailua kuten nyt Suomen metsien tapauksessa.

Luontokato on käsite, jonka sisälle voi kätevästi tuoda kaiken, josta vihreät eivät pidä.

Olavi Koskela kirjoitti...

Suomenhan pitäisi olla noissa salaperäisissä hiilinieluyksiköissä mitattuna melko varakas. Vai onko Ollikainen jotenkin onnistunut nollaamaan tähänastiset saavutukset niin, että Suomikin lähtee puhtaalta pöydältä ostelemaan muilta noita yksiköitä? Olisi ihan kiintoisaa tietää millä EU-mailla niitä on myytävänä - siitä toki puhumattakaan, mikä olisi yhden yksikön hinta - vai onko kyseessä vuosimaksun tapainen toistuvaisjuttu. Joka tapauksessa Suomi voisi kyllä pikemminkin ryhtyä myymään näitä yksiköitä muille, kuin ostelemaan niitä.

alianor d'aquitaine kirjoitti...

Hiilinieluyksiköitä SAKSALTA?!? Suosittaa mies, jolla on violetit silmälasit ja punainen nenä.

Taas on vaikea hengittää.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä vaan tukee sitä täälläkin esittämääni väitettä, että Saksa on Euroopan pääpiru. Sitä ei kiinnosta pätkääkään onko Suomea tai suomalaisia olemassa. Jotkut asiat eivät muut: Saksa ja Venäjä eivät opi olemaan ihmisiksi. Mutta: Se on nyt semmoinen tilanne, että Orpo on aivan totaalisessa umpikujassa. Hän ei saa hallitusta kasaan ilman, että joku puolue syö sanansa totaalisesti ja nielee vielä kielen mennessään. Suomella ei ole rahaa ostaa hiilinieluja, koska sillä ei ole kohta muuta kuin velkaa. Tästä hallituskaudesta tulee jännittävin sitten Ahon-Viinasen aikoihin. Mestari saa olla, jos soveltaa ilmastosirkuksen ja valtion pankrotin yhteen. Velka on tapissa, pian ovat korotkin, kasvuennuste on nollassa ja työllisyys kasvaa vain tempputyöllistämisen kautta. Mielenkiintoisin kysymys on se, mitä persut tekevät: pitävätkö sanansa vai tekevätkö soinit.

PS-lehdenjakaja

KKi kirjoitti...

Ilmasto muuttuu, siitä se suuttuu ja mustaksi muuttuu. Näin ainakin ilmastohysteerikkojen hysteriassa.
Epäilemättä ilmasto muuttuu, en tiedä suuttuko, vaan voiko asialle tehdä jotain. Varmastikin, vaan ei näillä hysteerikkojem keinoilla jotka lähinnä helpottavat kokkareiden ja muiden huijareiden talousilmastoa.

Vaikkapa tämä polttoaineen biokomponenttihässäkkä. Halutaan, että ihmiset ostaisivat sitä biodieseliä. No mitäpä jos lasketaan sen litkun veroa tai vaikkapa tuetaan vähän. Vaan kun ei, veroihinhan ei saa koskea.

Sitten tämä energia. Olisiko ollut eräs eheytynyt vihreä joka tuumasi koko ilmastohässäkän olevan vihreiden vika. Nääs jos vihreät eivät aikoinaan olisi onnistuneet saamaan ydinvoimaa pahanpojan asemaan ja käytännössä käyttökieltoon, maailma tuottaisi nyt suurimman osan energiastaan atomeja halkaisemalla. Ties vaikka kehitys olisi ydinvoima ystävällisemmässä maailmassa johtanut jo atomien yhdistämiseenkin ihan kaupallisesti kannattavasti.

Ja jätteet. Kekkosslovakiassa kauppakeikan jälkeen ostosten käytön jälkeen jäi aika vähän roskia. Tänäpänä on yksittäispakkaukksia ja kaikki moneen kertaan pakattu muoviin. Kekkosslovakiassa jauhelihakin jauhettiin kaupan lihatiskillä ja kääistiin paperiin. Tänä päivänä jauheliha tulee, yllättäen, muovilaatikossa. Kassillisesta ostoksia tulee pari kassillista roskaa. On kuulemma hygieniaa.

Perimmiltäänhän ongelma on kuitenkin se tosiasia, että ihmisiä on pallolla liikaa. Siihen probleeman taas ei voi puutua koska tokihan äbäläwäböillä pitää olla oikeus lisääntyä pahemmin kuin kanit. Asiahan on niin, kuten Y. Perkeleskin on kirjoittanut, että jos kaikki eläisvät kuten suomalaiset niin minkäänlaista liikakansoitusta ei olisi. Jonkun, vaikka neljämiljardia päätä, planeetta saattaisi kestää kohtalaisen hyvin.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä ilmastokusetus on kyllä mahtava liikeidea. Hihhuliuskovaiset maksavat, että tulee hyvä mieli, ja rahat menevät parempiin taskuihin. Eikös jossain ole sanottu joskus jotenkin niin, että on suorastaan väärin antaa tyhmien pitää rahansa. Meillä ei edes ole niitä omia rahoja tarpeeksi eli velalla ostetaan ne hiilinielut.

Ikätoveritar

Heikki kirjoitti...

Ilmastohysteria on herättänyt kaiken maailman huijarit ja tietenkin eu:n ja Suomen verottajan vaatimaan lisää veroja ja maksuja ja ties mitä.

Anonyymi kirjoitti...

Kun hallitustunnustelija Orpo kutsui Maailman ilmatieteen järjestön pääsihteerin ja meteorologin koulutuksen omaavan Petteri Taalaksen kuultavaksi ilmastoasioissa, jo alkoi vihervasemmiston metelöinti siitä, että kuultavaksi olisi pitänyt saada emeritusprofessori, valtiotieteilijä ja kommunisti Markku Ollikainen, joka johtaa jotakin suomalaista ilmastopaneelia. Tätä "asiantuntijaa" Ylekin käyttää ja sattuneesta syystä? Ilmastokiima jatkuu näissä k.o. puolueissa, vaikka kokivat vaaleissa rökäletappion osittain juuri tästä syystä. Petteri Taaalas on heidän makuunsa liian maltillinen ja sehän ei käy, että ilmastohysteriaa yritetään suitsia ja maailmanloppu ei olekaan tulossa vielä huomenna.

Rouva Ano

Joppos123 kirjoitti...

Suomi Euroopan metsäisimpänä maana oli ja on edelleen hiilinielu. Ollikainen huomasi tämän totuuden ja muuttivat laskukaavaa. Yhdessä yössä ne nielut katosivat, simsalabim. Näin helppoa on matematiikka.
Taalas on viherpunikeille itse piru. Taalas kun haluaa säilyttää maamme hyvinvoinnin luoneen metsäteollisuuden ja maatalouden.
Ollikaisen mukaan päästöoikeuksia voidaan siis ostaa vaikka Saksasta. Saksallahan hiilinielua riittää varsinkin nyt kun luopuivat ydinvoimasta ja siirtyivät käyttämään maailman saastuttavinta energiaa eli ruskohiiltä.
Saakohan Ollikainen jotkut prosentit toteutuneista hiilinielukaupoista?
Toinen suuri kusetus on paljon toitotettu mantra kuinka saamme vihreän siirtymän kautta tähtitieteelliset investoinnit Suomeen. Miksiköhän mikään muu maa maailmassa ei ole älynnyt samaa ehtymätöntä rahasampoa?

Kalle Pelttari kirjoitti...

Ihmetyttää, miksi tämä Nasan ilmastotutkimus on jätetty niin vähälle huomiolle. Sehän kiistattomasti todisti, että Suomi on hiilinielu eikä hiilen tupruttaja. Li Andersson kuitenkin ennen vaaleja tyrmäsi tämän vääränä tutkimuksena, vaikka tuskin oli edes vilkaissut tutkimusta. Tuskin Nasa nyt kovin heppoisin perustein tutkimuksiaan julkaisee. Tästähän tosiaan alkoi viherkommunistien keskuudessa hirveä parku, koska prosenttiOllikaista ei otettukaan hallitusneuvottelujen ylimmäksi ilmastoasiantuntijaksi vaan maailmalla tunnetumpi Taalas. Toivottavasti myöskään Janne Kotiahoa ei käytetä neuvonantajana. Molemman yrittävät teilata kynsin hampain Suomen oman metsäasiantuntejuuden.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ihmettelijälle, Taisteluvälineupseerille, Seppo Oikkoselle, Ymmille, Ano1:lle, hepalle, Vasarahammerille, Olavi Koskelalle, alianor d´aquitanelle, PS-lehdenjakajalle, KKi:lle, Ikätoverittarille, Heikille, Rouva Anolle, Joppos123:lle ja Kalle Pelttarille & kiitos hyvistä kommenteistanne ja lisäyksistänne. Noin yleensä voi todeta että nuokin kaksi postauksen juttua kertovat että elämme aikaa jossa mielipuolisuus on noussut uskonnon asemaan. Ja kyseistä uskoahan eivät reaalimaailman faktat horjuta.

Noita Joppos123:n mainitsemia investointeja joita ei koskaan tule voisi alkaa nimittää toivioinvestoinneiksi. Kas kun johan meillä on toivioenergiakin.

QroquiusKad kirjoitti...

Mitäpä tähän nyt enää voi muuta sanoa, kuin että se tässä vaan toteutuu minkä Paasikivi lokakuussa 1946 näki tulevan.
Ei tälle enää mitään voi.

Voimme lohduttautua ainoastaan ajatuksella, että saamme elää historiallista murrosaikaa:
saamme seurata aitiopaikalta länsimaisen sivistyksen tuhoutumisen sen omasta toimesta ja tiedämme sen tapahtuvan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys vieraalle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

vieras: Joo, onhan tosi että varsinkin Yle on mieltynyt käyttämään ”asiantuntijoina” vain vanhoja äärivasemmistolaisia ja sillä lailla koko asiantuntija-termi on kärsinyt täyden inflaation. Noita Antero-juttuja tulee kun niihin tulee se inspis. Niitä ei oikein saa väkisin aikaiseksi.

RKP on kyllä joskus ollut oppositiossa mutta siitä on pitkä aika. Ainahan on sinänsä mahdollista että nämä neuvottelut päättyvät lopputulokseen että hallitus ei tällä porukalla synny ja sitten aletaan väsäämään sinipunaa.

Qroquius Kad: Kyllähän länsimaiset yhteiskunnat pystyvät puolustamaan itseään. Ne ovat teknologisesti ja organisaatioltaan aivan toisella tasolla kuin kehitysmaalaiset. Ongelma on vain se, että jos sitä viivytetään tarpeeksi pitkälle niin toimintamanuaali löytyy vain saksan kielellä.

vieras kirjoitti...

Toisaalta olisiko sinipuna persuille eurojackpot? Saisi sitten lihota oppositiossa kunnes maha halkeaa. Sinipunaa ei pitäisi kasassa muu kuin persujen vastustaminen. Kokoomus ja Sdp eivät saisi läpi haluamaansa, koska koksujen voimat menisi siihen että torjuisi demareiden vaatimuksia menolisäyksistä, ja demareiden voimat menisi siihen että torjuisi koksujen leikkausvaatimuksia.

Tätäkään härdelliä ei olisi jos keskusta olisi tavoitellut hallitukseen pääsyä. Tällöin se olisi Säätytalolla eikä RKP. KOK+PS+KESK+KD olisi selvä enemmistö.

Enemmän siinä olisi järkeä että kepu pyrkisi KOK+PS hallitukseen kuin siinä että se oli Rinteen ja Marinin punahallituksissa.

QroquiusKad kirjoitti...

No kun se saksankielinen manuaali on juuri nyt käytössä.

Se opastaa miehiä antamaan barbaaritunkeutujille kaiken mitä vaativat ja naisia vain antamaan.
Suuri osa tekee sitä neuvomatta onnea ja iloa pursuten.
Niitä, jotka sitä eivät halua manuaali käskee näytellä että orjuuttamiseen alistuminen on kivaa ja raiskaus on ihanaa seksiä, kun on huutavinaan nautinnosta.

Sen manuaalin mukaan täällä nyt mennään.
Visegrád-maissa on toisenlainen, mutta mitään sieltä tulevaa ei huolita käyttöön.

Arabijohtajat uskoivat islamin valtaavan Euroopan arabinaisten kohduilla.
Kyllä ne ällstelisivät, kun Eurooppa tuhoutuukin molempiin sukupuoliin kuuluvien ämmien loputtomaan kiimaan kädellisiä kohtaan.
Se on jonkinlainen zoofilian alalaji.

Ja siitä kärsivien tai nauttivien ämmien käsissä on koko läntinen maailma.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys vieraalle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

vieras: Tärkeintä tässä lienee että persut eivät mene hallitukseen hinnalla millä hyvänsä.

Qroquius Kad: Kyllä se varsinainen saksankielinen manuaali oli hieman toisenlainen.

Anonyymi kirjoitti...

Euroopan unionin mukana on tullut tyhjästä laskuttaminen eivätkä summat ole aivan pieniäkään, miljardiluokkaa. Että onnistuu, tarvitaan ollikaisia. Mahtaa rahamaailman huipulla naurattaa.

Päästöoikeudet on yksi tyhjästä laskutus veronmaksajille. Toinen on rangaistusmaksut jos kunnianhimoisia ilmastotavoitteita ei tehdä. Kunnianhimoon päästään vain mahdollisimman suurilla "haittaveroilla". Pukkaa muurahaiskansalaiselle vain kannettavaa. Säätäjät eivät tavallisen kansan hätää ymmärrä kun ovat akateemisessa suojatyössä, palkat alk, 5 000 kuussa.

Tämä Ollikainen kertoi miten käy Ruotsille jos alentaa polttoaineiden jakeluvelvoitetta. Tulee EU'lta miljardilasku. Siis mistä laskutetaan? Tankkasin Nesteellä jossa oli kahta laatua dieseliä ja sain idean. Tavalliselle kansalle polttoainetta jossa on minimi "jakeluvelvoitetta". Maailman ilmastonsäätäjille maksimi. On vapaus valita. Kulutuksesta näkee kumpia on enemmän.

Anonyymi kirjoitti...

Kysyn edelleen; milloin lähtee seuraava ihan mikä tahansa jollekkin toiselle planeetalle?

Anonyymi kirjoitti...

Mietiskelin tuossa, että ruotsilla taitaa olla ns pikkuisen enemmän niitä kuuluisia varoja, kuitata tuollaiset muutaman miljardin sakot. Eikä tarvitse edes harkita pikavippejä. Naapurissakin on yksi maailman rikkaimmista valtioista. Toisella puolen taas pankrottia vaille oleva. Näin kärjistäen.

QroquiusKad kirjoitti...

Euroopan avaruusjärjestö ESAn tavoitteena on miehitetty lento Marsiin.
Sieltä voi kysyä aikatauluja ja lipun hintaa.

QroquiusKad kirjoitti...

Katos pirua, Mars One -yhtiö onkin lähdössä jo tänä vuonna:

https://www.avaruus.fi/index.php?id=4393

Hopi hopi, nyt tuleekin jo kiirus että kerkiää vielä mukaan!

Anonyymi kirjoitti...

Ex vaimoni vanhemmat olivat terapeutteja. Kysyin heiltä kerran, että ketkä ovat ns pahimpia asiakkaita. Vastasivat mitään nimiä tms mainitsematta, että se vähän riippuu. Mutta sen he tietävät , ketkä ovat sadisteja ns työpaikkojen osalta. Esim julkisissa virkamies asemassa olevat. Esim erilaiset "kukkahattu tädit " . Tarkoittivat tällä, että kun ne olivat päässeet asemaan, missä voivat nöyryyttää ihmisiä, se antoi heille suurta nautintoa. He sanoivat usein vitsillä/tosissaan, että jos voisivat, ostaisivat aution saaren missä voisi asua ilman tätä hulluutta.

Joppos123 kirjoitti...

Vastoin veli QK:n suositusta en ehdota lentoa Mars:iin. Siellä vasta ilmasto-ongelma onkin kun ei ole ilmakehää ollenkaan.
Suosittelen näin aluksi hengittämistä paperipussiin ja sitten lentolippuja jonnekkin hornantuuttiin missä ei huolet paina. Laos voisi olla aika oiva kohde. Ihmisillä riittää haastetta ihan arkiselviytymisessä joten turhiin hapatuksiin ei jää aikaa.
Muutoinkin nasta mesta.
Meikää ihmetyttää edelleen järjestelmäpuolueiden lapsenusko siihen, että jos nyt vedetään perkeleellinen ilmastohysteria päälle niin meille sataa mannaa taivaalta investointien kautta.
Ei muuten sada.
NASA:n tutkimus tällä hetkellä lienee se luotettavin noista hiiliniuluista.

Anonyymi kirjoitti...

Niin. Mars. Se unelma. Kun meille tuli 2015 raketti insinöörejä, kirurgeja, yms osaajia, unelmamme ovat vasta odottamassa. Kymmeniä/satoja tuhansia vain odottavat, että pääsevät nostamaan suomen nousuun. On unelmia. Kuten Disneyn saduissa nykyään. Eilenkin euroviisuissa unelmoitiin. Dragshow. Ihanaa normalisointia. Joo. Mutta samaa mieltä kuten QK on aina kommentoinut. Olemme tuhon omia. Euroopassa ollaan liekeissä suoraan sanoen pedareista, Samaan aikaan rintamalla olevat ukrainalaiset sotilaat unohdettiin. Vittu mikä pelle maailma.

Anonyymi kirjoitti...

Asiasta toiseen. Dire straits calling elvis. Legendaarinen Jeff Porcaron groove. Katsokaa video. Olivat aikaansa edellä ne videon tekijät.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, Ano3:lle, Qroquius Kadille, Ano4:lle, Joppos123:lle, Ano5:lle ja Ano6:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Täysin totta. EU on tietyllä tavalla nerokas. Se laskuttaa valtavia summia jostain, jota ei ole olemassakaan. Ja Suomi kiltisti pokkaa ja kaivaa kuvetta. Tai ottaa velkaa saadakseen maksettua olemattoman.

Ano2 & Qroquius Kad: Tuo QK:n vinkki taitaa olla ainoa mahdollinen. Luotainlaukaisuja tietysti on mutta eipä niihin matkalaisia mahdu.

Ano3: Ruotsin talousveturi on edelleenkin huomattavasti Suomea voimakkaampi.

Ano4: Itselläni on työelämästä varsin samanlaisia kokemuksia.

Joppos123: Laos olisi itselleni kyllä turhan kuuma. Mutta onhan niitä syrjäisiä paikkoja maailmalla. Antarktis ei olis välttämättä ollenkaan huono vaihtoehto. Ja totta, niitä investointeja ei tule. Mutta kyllä niihin veronmaksajien rahaa pumpataan. Ei tyhmä ole joka pyytää jne…

Ano5: Minä olenkin vähän ihmetellyt että missä viipyy se suomalainen avaruusohjelma kun vuonna 2015 tuli niin paljon huippuluokan osaamista.

Ano6: Minulle oli yllätys että Jeff Porcaro on soittanut Dire Straitsissa.

-TR- kirjoitti...

Yhäkö on olemassa ihmisiä jotka ihmettelevät nykymenoa? Ilmeisesti vanhempi sukupolvi.

Kyllä se kaikille vähänkin johtopäätöksiä tekemään kykeneville on täytynyt tulla selväksi että tämä tärveleminen on tahallista.

Eikä se ole pelkästään EUsta kiinni. Norja ei ole välttynyt tältä touhulta.

Britannia ei ole Brexitin jälkeen muuttunut yhtään. Kuniveneitä tulee ilmeisesti sotaa käyvästä Ranskasta. Eiväthän he muuten Ranskasta pakenisi vai mitä.

Sveitsi on pärjännyt mutta se nyt onkin koko touhun vetäjien veroparatiisi.

Anonyymi kirjoitti...

Jeff porcaro. Legenda. Dire straits, madonna, michael Jackson, SteelyDan etc . Toto tietenkin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys TR:lle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

TR: Kyllähän tätä silti ihmettelee. Kun eihän tämä meno lopu kuin kaaokseen.

Ano: Toton Africahan on klassikko.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Kyllä, Sheikki puhuu asiaa. Hailuodon sillasta en osaa sanoa.

QroquiusKad kirjoitti...

Aivan aivan, kaaokseenhan tämä päättyy.
Sehän se tässä on tarkoituskin.
Tähän mennessä Varsovan Liiton panssarikiilojen olisi pitänyt vuosia sitten edetä Atlantin rantaan kohtaamatta yhtenäistä ja voimakasta vastarintaa;
monilla paikkakunnilla vastaanotto olisi ollut orgastisen hurmioitunutta.

Ei ole enää Varsovan Liittoa.
Me luulimme, että Länsi voitti Kylmän sodan,
Ei siinä käynytkään niin.
Kommunismi sen voitti haudan takaa.
Operaatio jatkuu edelleen, vaikka sen aloittajat ovat olleet jo 30 vuotta historian roskatynnyrissä.

Se jatkuu omalla painollaan euroviherkommunistien pyörittämänä ja päättyy Euroopan kaaokseen ja tuhoon.
Kiina korjaa joskus vuosikymmenien päästä sen, mitä kirkuvien barbaarilaumojen jäljiltä on jäänyt.
On täällä ainakin luonnonvaroja;
eiväthän kirkuvat primitiiviotukset niitä pysty hyödyntämään yhtään enempää kuin omissa paskastanioissaankaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Unohdat feminismin ja ilmastohysterian. Niitä ei KGB:kään keksinyt. Ei pidä aliarvioida länsimaisten hyvin ruokittujen yhteiskuntien ikiomaa typeryyttä.

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa se Hailuodon silta olla tuloillaan. Muistaakseni Teillä ja turuilla siitä kirjoitti. Hyvä tieasioihin keskittyvä blogi.
Huru-ukko

QroquiusKad kirjoitti...

Itse asiassa en unohtanut, vaan sisällytin ne euroviherkommunismiin.
Sen tuhotyöhönsä kehittämiä työkalujahan ne ovat, eivätkä itsenäisiä ilmiöitä.

Joppos123 kirjoitti...

Jos Ykälle tulee metsästäjälehti niin siinähän arvuuteltiin jo lyijysydämmisten kiväärinluotien tulevasta kiellosta.
Kaikki pitää nyt vaan saada yhden vellikellon ääreen, on helppo hallita. Metsästys tultaneen kieltämään seuraavan 10 vuoden aikana kokonaan ja samalla vapaa-ajankalastus.
No, ehtiihän tässä muutaman kerran käydä kalassa ja metsällä.
Kaurispukin metsästys alkaa 16.5.
Niitä näillä huudeilla riittää.
Saa taas pakkasen täyteen. Osa menee tutuille jakoon. En myy mutta sen 3 euroa perin mikä on mennyt patruunaan.
Saas nähdä miten tuo 11,7 grammanen NORMA:n ONYX toimii.
On aika raju kauriille.
Muilla ollut kuulemma hyviä kokemuksia, ei hajoa.
8 grammanen riittää normaalisti.
On vähän sellainen fiilis notta koko kauris menee atomeiksi kun tuolla kajauttaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Qroquius Kadille ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Kiitos linkkivinkistä. Täytyy tutustua.

Qroquius Kad: Minun mielestäni niiden se ns. suuruusaika alkoi ihan omin voimin. Ts. räjähti käsistä. Jos muuten haluat tutustua hyvään kirjaan joka selvittää KGB:n maskirovkaa kylmän sodan aikana niin suosittelen Hans Graf Hyunin kirjaa Hyökkäys vuodelta 1979. Pitäisi löytyä esmes Antikvaari-netistä.

Joppos123: Tuleehan se toki minulle. Ja veikkaan, että olet ennustuksessasi oikeassa. Se vaan tehdään tipoittain. Niin kuin sitä sammakkoa keitettäessä. Tuolla luodilla kauris kyllä putoaa mutta tuskin kuitenkaan hajoaa. Tietysti joku luuosuma voi repiä enemmän.