keskiviikko 13. syyskuuta 2023

HETKI TURHUUDEN MARKKINOILLA

Niin kuin hyvin tiedämme, ei Suomen taloudella mene hyvin ja tulevaisuus näyttää vielä synkemmältä. Näin ollen järkevässä yhteiskunnassa mietittäisiin paljon, taajaan ja tarkasti että mihin rahaa ja varsinkin verorahaa käytetään. Tämähän ei tosin koske vihervetoista Helsingin kaupunkia joka hakee uutta työntekijää.

Jaa minkälaista?

No tietysti johtavaa asiantuntijaa johdon palkitsemiseen.

Piti muutaman kerran hieraista silmiään kun näki tuon ilmoituksen. Sinänsä Helsinki on kyllä varsin hyvin kunnostautunut kaikenlaisissa akateemisissa suojatyöpaikoissa. Niin että epäilemättä Helsingin kaupunki tarvitsee ”Vaikuttavan palkitsemisen tiimiimme kokenutta palkitsemisen ammattilaista, erityisenä osaamisalueena johdon palkkaus ja palkitseminen”. Ja luonnollisesti tehtävään vaaditaan ylempi korkeakoulututkinto.

Tavalliselle kansalaisille näinä aikoina tuotakin akateemista suojatyövirkaa voisi pitää lähinnä preussilaisena vittuiluna. Mutta ehkä Helsingin uusrälssi ei sitä itse tajua.

Mainittakoon vielä että hakemuksessa – tietenkin – lukee:

Toivomme hakijoiksi eri ikäisiä ja eri sukupuolia olevia henkilöitä sekä kieli-, kulttuuri- tai muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä.

50 kommenttia:

QroquiusKad kirjoitti...

Toivomme hakijoiksi eri ikäisiä ja eri sukupuolia olevia henkilöitä sekä kieli-, kulttuuri- tai muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä;
ymmärrättehän toki, että palkitsemista on niin monenlaista, kuten palkittaviakin!

Anonyymi kirjoitti...

Eli mitä erikoisempi hakija, sen parempi. Toki työn statuskin on hyvin erikoinen.

Valituksi tulee siis 38. sukupuolta edustava, punaviherhiuksinen, vahvasti tatuoitu, nenärenkainen humanoidi Panda Kärsäström. Työkokemus:istunut kampaviineripalavereissa ja punkkuilloissa erittäin säännöllisesti.

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Eli lihaa syövä kantasuomalainen auton omistava, koulutettu yms sekä varmasti rasistinen natsifasisti, jolla on lapsia, sekä normaali perhe, älkööt vaivautuko.

Anonyymi kirjoitti...

Kun sopivuus ohittaa pätevyyden...


Pahkasika ei ole enää vuosikymmeniin pärjännyt todellisuudelle!


Kuten olen aiemmin todennut; nyt lyödään pajatsot tyhjiksi sillä iskee romahdus jonka rinnalla 1990-luvun lamaa muistellaan niinä wanhoina hyvinä päivinä...


-Tvälups-

Heikki kirjoitti...

Uskomatonta, että ķehtaavat!

Anonyymi kirjoitti...

Tämä(kin) virka, on rahanjako vakanssi. Juuri niistä pitäisi päästä eroon. Julkinen sektori turhine jakkukalkkunoineen sekä maailman sosiaalitoimistona päteminen velaksi on nähty. Kuten arvoisa valtionvarainministeri totesi, pelkkiin korkoihin 3 miljardia. 1 miljardi on 1000 miljoonaa euroa. Järkyttävää. Velkaa otettu hirvittäviä määriä täysin utopistisiin hankkeisiin. Ulkomaille jne. Niin niin. Ne kansainväliset sopimukset. Pakottavatko ne ottamaan velkaa velan päälle?

Joppos123 kirjoitti...

Jumangekka. Tuossahan olisi oiva virka meikäläiselle. En maksa veroja helllsiniiin joten johto voisi olla varma,että palkkiokone jyskyttäisi ihan täpöllä mikäli vaan se näkyisi myös omassa taskussa.
Ihan alkuun voisi vetää vanhan Kreikkalaisen "lounaaltapaluurahan" kehiin. Siis jos hellsinkin johtaja suvaitsee saapua lounaalta takaisin virkapaikalle niin dadaa, napsahtaa lisät tilille.
Samankaltainen palkkio tulisi jos virkahenkilöä ylipäätään näkyisi työpaikalla.
Lisäpalkkio tulisi tottakai esmes tietokoneen käytöstä ja siitä, että osaa vetää paskahuussin jos sinne on sattunut syntymään krapulaboa.
Äkkiäkö noita lisäliksoja keksisi.
Toki ei pidä unohtaa palkkiota siitä, että pomot ovat pomoja. Muurahaiset saavat pitää turpansa kiinni.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Tapsalle vaan, Ano1:lle, Taisteluvälineupseerille, Heikille, Ano2:lle ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne. Noin lyhyesti voisi vastata tuohon Heikin kommenttiin että kyllä, kyllä ne kehtaavat. Helsinki elää omassa todellisuudessaan ja tulee muistaa että siellä eletään vieläkin kunnallisvaalien tulosten pohjalta.

Anonyymi kirjoitti...

US government is investigating if Elon Musk is a traitor.

Logan-act kehiin ja herra Musk huomaa olevansa pa.


-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Teidät on palkattu. Olette ymmärtäneet vaatimukset.

Anonyymi kirjoitti...

Huvikseni olen kaivellut juttuja koskien esim sitä, miten täällä arvosteltiin vuosia sitten esim kreikan korruptiota, kun miljardeja piti antaa. Arvosteltiin virkamiesten määrää, palkkoja yms. Julkisella puolella. Valtion leivissä. Toki kärjistettyä, mutta oma pesä taitaa olla täynnä paskaa.

Anonyymi kirjoitti...

tossahan on itseasiassa poistettu yhtälöstä kulttuuritoteemit eli paikka on pedattu.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille, Ano1:lle, Ano2:lle ja Ano3:lle & kiitos kommenteistanne.

Tvälups: En lähde ennustamaan. Ja aika kauas tässä hypättiin Helsingistä.

Ano1: ?

Ano2: Ei ole ollenkaan kärjistettyä. Sanoisinko että ainakin satatuhatta aivan turhaa akateemista suojatyöläistä.

Ano3: Kun katsot sitä postauksen loppua niin huomaat että ei välttämättä ole. Ei se tosin sitä tarkoita etteikö paikka olisi jo jollekin pedattu. Ja siellähän on olemassa kokonainen ”vaikuttavan palkitsemisen tiimi”. Ei siis vain yksi ainoa syöttiläs.

KKi kirjoitti...

Kappas, Helsikiä johtava hintahtava hipsteri lauma on näköjään päättänyt törsätä viimeiset pikalainat jota saa. Tokihan serkun kikkelikarvan kaimalle, jakkupukuiselle poikatytölle pitää kovapalkkainen suojatyö saada.

Noh, aikanaan se tulee IMF mustapukuiset miehet järjestämään maan talouden. tosin veikkaan, ettei näille kikkelikarvan kaimoille käy kuinkaan. Korkeintaan vieneristä vaihtuu lakkahillo vadelmaan.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Joku, joka tyytyy 4800€ kuukausipalkkaan, ei kyllä taida olla pätevä johtajien palkitsemisen alalla tai tietää siitä kokemuksen kautta yhtään mitään....

Professori kirjoitti...

Ajattelin huomisaamuna ottaa tämän asian puheeksi, mutta eipä minulla ole tähän kirjoitukseen lisättävää. Tai no: suomalaiset - tai ainakin helsinkiläiset - ovat tulleet vieläkin hullummiksi kuin luulin.

Antifilatelisti kirjoitti...

Tähän on pakko siteerata pursimies Lamprechtia kun Schalke on hävinnyt 5-0:

Wahnsinnige Scheisse!

Strix Senex kirjoitti...

"Joku, joka tyytyy 4800€ kuukausipalkkaan, ei kyllä taida olla pätevä johtajien palkitsemisen alalla tai tietää siitä kokemuksen kautta yhtään mitään". Elä sano, ans mä arvaan. Tuo 4 800 on vain peruspalkka ja jäävuoren huippu. Sen päälle tulevat lisät. Ja ne lisät ovat tietty prosenttiosuus hänen keksimistään uusista palkitsemistavoista ja pallkioista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys KKi:lle, Seppo Oikkoselle, Thorvald Eskilinpojalle, Professorille, Antifilatelistille ja Strix Senexille & kiitos kommenteistanne.

KKi: Ne mustapukuiset miehet saattavat tosiaan jossain vaiheessa tulla. Ja eniten niiden saapuminen sattuu meihin tavallisiin muurahaiskansalaisiin.

Seppo: Jep. Parodiahorisontti on aikaa sitten ylitetty. Nyt ollaan jo mustassa aukossa. Veikkaan muuten sitä että ne ”journalistit” ovat niitä viimeisiä jotka ryhdistäytyvät. Eiväthän ne näe siihen mitään aihetta.

Thorvald & Strix Senex: Joo, ei unohdeta niitä lisiä eikä myöskään sitä turvallisuuden tunnetta jonka varma työpaikka luo ilman mitään tosiasiallisia vaatimuksia.

Professori: Tee ihmeessä sinäkin postaus. Sinulla on hyvä ja laajalti luettu blogi eikä tällaista voi agiteerata yhtään liikaa.

Antifilatelisti: Minulla on koulusaksa pahasti ruostunut mutta tuo jälkimmänen sana kyllä kuvaa asiaa.

Anonyymi kirjoitti...

Ongelma on betoniin juurrettu vasemmisto. Viher sellainen . Esimerkiksi tämä tuomittu virkanainen. Ihan pokkana hakemassa hyväpalkkaisia virkaa. Kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Sitä Yli-Viikariako meinaat. Hänhän ei varmaan miellä tehneensä mitään väärin. Hän vain käytti hänelle kuuluvia etuoikeuksia.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä yliviikari on hyvä esimerkki. Simsalabim. Nyt on anteeksi vain, ämmä hyvä palkkaiseen työhön suhteilla ehdolla. Jaa saa sen . Palkka onkin sitten alkaen 13 000. Stna että että ns vituttaa.

Anonyymi kirjoitti...

Niin. Ja lisätään nyt sekin tässä keskellä yötä, kun on tapetilla nämä raiskaukset. En ikinä anna anteeksi hallituksille/suvakeille. Saatikka erinäisille järjestöille. Ne ovat mahdollistaneet suomalaisten tyttöjen raiskaukset sekä kunniamurhat. Minusta nuo suvakit yms, ovat maanpettureita. Että sallitaan muslimien raiskata/ tappaa suomalaisia tyttöjä. Ja sitten rasismi on suuri ongelma. Mikä meitä isänmaallisia vaivaa?

Anonyymi kirjoitti...

Suomen valtiontalouden syöksykierteen syy on tässä. Oikeat privaattipuolen työt teetetään melkein ilmaiseksi verottomalla vierastyövoimalla laadusta välittämättä. Kotimainen hyväpalkkainen duunari on katoava laji. Rikkaruohoa sanoo Vartiainen. Vieraslajit valtaavat alaa kuin alaa. Hyväpalkkainen privaattisektorin duunari piti valtion varoissa mutta se juna meni.

Hyvät liksat saa vain julkisella veroin rahoitetulla sektorilla jonne keksitään lisää ja lisää turhaa työtä. Mutta mistä verot? Viinasta ja nikotiinipusseistakö? Ei taida riittää tähän lähtöön. Suomalaista johtamista jonka veroista löytyy vain eniten korruptoituneista maista.

-TR- kirjoitti...

Minä asun puolen tunnin lähijunamatkan päässä Helsingin pääraitatieasemasta. Kuitenkin, saattaa mennä viikkokausia että käyn Helsingin keskustassa. Mitään asiaa sinne ei ole ja huvikseen siellä ei nykyään viitsi olla. Se vaan jotenkin on vastenmielinen paikka.

Onneksi tosiaan työpaikka on täällä Landen puolella.

Anonyymi kirjoitti...

"Toivomme hakijoiksi eri ikäisiä ja eri sukupuolia olevia henkilöitä sekä kieli-, kulttuuri- tai muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä."

Niin sillä Helsingin kaupungin sivustolla tosiaan lukee. Mutta tämä tekstikatkelma ei ole tuon palkitsemisen asiantuntijaa koskevan ilmoituksen alla vaan siitä erillään sivuston oikeassa laidassa, niin että se näkyy, avattiinpa mikä tahansa haettavana olevaa virkaa tai tointa koskeva ilmoitus. Tämä toivomus siis ilmeisesti koskee kaupungin henkilöstöä kokonaisuudessaan, ei nimenomaisesti tuota tarkoittamaasi tehtävää (jonka kummallisuudesta ja ilmeisestä tarpeettomuudesta olen kyllä kanssasi aivan samaa mieltä.)

zones kirjoitti...

Täytyy kyllä ihmetellä suomalaisen korruption härskiyttä Yli-Viikarin kohdalla. Nainen on hetki sitten tuomittu hovioikeudessa virkavelvollisuuden rikkomisesta ja kavalluksesta, ja ei kun haastatteluun vaan. Uskomatonta. Onneksi itseni lisäksi muutama muukin on käynyt laittamassa nimensä adressiin - https://www.adressit.com/jarvenpaan_kaupungin_asukkaat_tytti_yli-viikarin_jarvenpaan_kaupungin_hallinnollisia_tehtavia_vastaan - mutta epäilen pahasti, ettei sillä ole merkitystä.

Mitä ilmeisimmin piireissä on huomattu, ettei Suomessa ole mitään pelkoa sanktioista vaikka mitä tekisit ja niinpä kaikki käy.

Helsingin touhuista en oikeastaan jaksa enää avautua, siellä eletään toisessa todellisuudessa. Olisiko sääntöihin jäänyt vielä kohta, joka kieltää myöntämästä bonuksia, palkintoja, ns. hyvän miehen lisää ja mitä niitä onkaan itselleen. Niinpä tarvitaan erillinen yksikkö ehdottamaan lisärahaa johtoportaalle. Hiljaiseksi vetää. Tosin helsinkiläiset ovat ihan itse valinneet edustajansa.

Anonyymi kirjoitti...

Otsikoissa vilahtelee nyt syy miksi turkistarhaus pakkolopetetaan (kirjaimellisesti) nimittäin: Oireettomasti sairas eläin ja miksei kohta ihmisetkin?

Paha paha!
Vaan entäs impotenssi? Ei vaan oireeton erektio!
Frigidi? Oireeton orgasmi se on!

Vedetään sitten absurdiuden kautta ja ihan kunnolla..!


-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

zones, klo 10:35:
Oletan, että tuossa henkilön hakemuksen kohdalla voi olla jopa kyse hakijan ihan tarkoituksellisuudesta päästä julkisuudessa "vääntämään" hallintojohtajan täyttöprosessissa. Myöhemmin voi vedota mahdollisesti syrjintään tuota julkista virkaa täytettäessä jollei tule valituksi. Mediasta saatujen tietojen perusteella hän kun näköjään itse kokee, ettei ole tehnyt koskaan mitään väärää?

Hakija voi laittaa hakupaperit sisään, kun koulutus ym. kriteerit täyttyivät tehtävään. Jos ei olisi päässyt edes jatkoon, niin olisi tietenkin voinut vedota valinnan jälkeen johonkin syrjintään tai muuhun isolla mediakampanjalla, kun häntä ei hakijana huomioitu (papereilla)pätevämpänä ja koulutettuna henkilönä.

Mikään ei sano, etteikö tee vielä tämän kierroksen jälkeenkin ja käytä viran täytön valitusaikaa ihan muuten vaan hyödykseen. Perimmäinen tarkoitus on tietenkin jarruttaa viran täyttöä ja tehdä siten "kiusaa" koko systeemille.

Kannattaa merkitä tämä näkökulma kalenteriin tai mieleen tulevan varalta. Voin toki olla väärässäkin ja annan periksi.

Onnea Järvenpään kaupungille hakuprosessiin - on kyllä pahassa paikassa hakijoiden valinnassa.

heppa

Joppos123 kirjoitti...

En nyt kyllä laittaisi lanttiakaan likoon sen puolesta, että Yli-Viikari tulisi valituksi jäken hallintojohtajaksi.
Siinä olisi taas suuri vaara siihen,että omat ja yhteiset rahat menisi sekaisin.
Sillä eukolla alkaa olla pikkuisen samoja piirteitä kuin eräällä punapapilla aikoinaan.
Voi olla, että tämäkin mimmi päätyy piikki pyllyssä lepositeisiin lepäilemään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, Ano3:lle, TR:lle, Ano4:lle, zonesille, Taisteluvälineupseerille, hepalle ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1, zones, heppa & Joppos123: Luulen että heppa on kommentissaan aika lähellä totuutta.

Ano2: Olet täysin oikeassa.

Ano3: Hyviä huomioita.

TR: Ja minä asun vielä huomattavasti kauempana.

Ano4: Jep, tuo koskee kaikkia haettavia työpaikkoja.

Tvälups: Ei turkistarhaus mihinkään katoa. Se vaan sitten siirtyy esim. Kiinaan joka onkin erittäin tunnettu eläinten hyvinvoinnin huolehtimisesta.

QroquiusKad kirjoitti...

Ei viherkommunistiämmiä turkistarhauksen lakkauttamisessa Suomesta mikään elukoiden hyvinvointi kiinnosta, vaan suomalaisen pahoinvointi.
Tavoitteena on edelleen Vihreä Siirtymä eli Suomen kaikkien elinkeinojen tuhoaminen Eeuun luontoreservaatiksi.
Kyllä ne lakkauttaisivat suomalaiset miehetkin jos vaan jotenkin voisivat.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Kyllä näin voi sanoa. Kas kun sellainen touhu ruokkii niiden pohjattoman nälkäistä egoa.

Anonyymi kirjoitti...

Huomasin tuon ilmoituksen jo aiemmin ja mietin, pitäisikö raapustaa hakemus pestin saamiseksi. Kerrankin olisi mahdollisuus vaikuttaa ansiottomien korvausten jakojärjestelmään ihan konkreettisesti. Täydellinen tai edes osittainen tunarointi ei edellyttäisi mihinkään tulospalkkioon, vaan edesvastuuseen… Tuossa kohdassa heräsin ja ihmettelin, millaisia unia nukkumatti näyttääkään.
Surupuku

Anonyymi kirjoitti...

Yksi entisistä vaimoistani on aito ruotsalainen. Pari lasta siinä sivussa. Nykyään asuu Tukholman nacka alueella. Harkitsee muuttoa pois ruotsista. Ja mitä tulee siihen rasismi kohuun ja suomen maineeseen, niin eipä olla kiinnostuttu koko asiasta ruotsissa. Mukamas suomen maine. Yle jne paisuttavat asiaa kuten odotettua olikin.

Anonyymi kirjoitti...

Kehityksen seuraava aste on että julkisissa viroissa ja toimissa määritellään palkka itse. Tämä on jo ollut käytäntö ylemmässä virkamiehistössä ja valtion osakeyhtiöiden johtotehtävissä vaikka palkankorotusten siunaamiseen käytetään kaveria.

Anonyymi kirjoitti...

En ole ehtinyt pariin päivää lukea palstaa. Aamukahavee meni näppikselle termeistä jakkukalkkuna ja lounaaltapaluuraha.
Mutta asiaan. Helsingin kauupunki, tai siis pormestari palkkaa kavereitaan kaupungille. Ensin duunin sai "satunnainen sairastaja" ja joka paikan asiantuntija Mikko Kiesiläinen ja viimeisimpänä tämä yleisselittäjä Heikki Pursiainen. Eli kaverille kans tai kaveria ei jätetä.

Ehkäpä heillä on joku työ, jota he oikeasti tekevät minunkin rahoillani. Aikanaan eräässä sotilaallisesti salaiseksi luuokitellussa kertausharjoituspaikassa kantapeikot väänsivät PV:n mainoksen "Tee työtä jolla on tarkoitus" muotoon "Tee työtä joka on arvoitus".

Sopinee myös kaupungin hommiin...

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä turkistarhaus saattaa kokonaan lakatakin, ilman suoranaisia kieltojakin, eikä vain Suomesta vaan jopa Kiinasta, jos turkikset eivät enää mene kaupaksi. Ja niin saattaa hyvinkin käydä, jos eläinsuojeluaktivistit saavat aikaan, ettei kukaan voi sellaista käyttää saamatta osakseen hyvin paheksuvia katseita ja kenties jopa uhkailuja.


QroquiusKad kirjoitti...

Niin, kyllähän se turkisten käyttö loppuu, kun niiden käyttäjillä menee paskat housuun mulkoilusta ja uhittelusta.
Nimittäin Suomessa, jossa miehet eivät ole Miehiä vaan vätyksiä eivätkä naiset ole Naisia vaan vituksia.
Muualla maailmassa aktivisteille tehdääänkin näin:

https://pt-media.org/2022/11/29/autoilijat-heittelevat-tietukko_aktivisteja-sivuun/

Siinä ei nokka tohissut kun Miehet ottivat häirikköjä ohuesta niskasta kiinni ja paiskoivat sivuun.
Kunhan nuo kynäniskat tarpeeksi ärsyttävät Miehiä, tulee rumempaa jälkeä.

Mutta ei Suomessa.
Täällä alistutaan ja huorastellaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Surupuvulle, Ano1:lle, Ano2:lle, Ano3:lle, Ano4:lle ja Qrqoquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Surupuku: Joo, saattaa olla että se henkilö joka pestiin valitaan on jo tosiasiassa valittu.

Ano1: Tällainen käsitys minullakin on. VMP:n propagandaa.

Ano2: Totta. Ei Suomi tarvitse mafiaa. Meillä on jouhevampi systeemi joka toimii virallisesti lain puitteissa.

Ano3: Hyviä huomioita.

Ano4: Mahdollista. En tosin tiedä kuinka laaja vaikutus noilla takkutukilla maailmanlaajuisesti on.

Qroquius Kad: Niin suomalais- kuin yleinen naisvihasi on pantu merkille.

QroquiusKad kirjoitti...

Käytin tarpeettoman epäasiallisia sanavalintoja, koska olin pahalla tuulella, ja sitä olen oikeastaan jatkuvasti nykyään.
Mutta mikä oli itse asiassa väärin, jos sopii kysyä?
Ja miten oma kommenttisi eroaa itsekin toteamastasi, että Suomessa kaikki naisten tuhoisan käyttäytymisen arvostelu julistetaan naisvihaksi?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Minä hyökkään feministejä vastaan. Sinä hyvin usein kaikkia suomalaisia naisia vastaan. Ja siinä se huorittelu ei paranna asiaa. Se sotkee varsinaisen asiasi. Ole ystävällinen äläkä käytä feministien sanahelinää minua vastaan.

QroquiusKad kirjoitti...

Olen ilmaissut itseäni epätarkasti.
En ole tarkoittanut kaikkia suomalaisia naisia, vain niitä jotka käyttäytyvät kuten olen itseäni huonosti ilmaissut.
Edelleen olen vertaillut tätä käyttäytymistä ja sen heijastumista politiikkaan mm. virolaisiin ja puolalaisiin naisiin.

Näyttääkö se tosiaan siltä, että minä vihaan yleisesti kaikkia naisia?
Rumaa ja täysin epäasiallista kieltäni kerkesin jo pahoitella.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Kyllä se välillä siltä näyttää. Sinänsä kommenteissasi on paljon asiaa.

-TR- kirjoitti...

Minä tosiaankin asun pk-seudulla mutta silti se missä asun on ihan eri verrattuna Helsingin kantakaupunkiin. Täällä on paljon mukavampaa.

Te kun siellä loitommalla Suomessa usein tuppaatte luulemaan että koko Helsingin ulkopuolinen Uusimaa on jotain Helsingin esikaupunkia niin käykääpä Hangossa tai Loviisassa.

Molemmat ovat täysin romahtamispisteessä olevia muuttotappiokuntia. Aivan kuten monet pikkukunnat muuallakin Suomessa.

Porvoo ei ole kuoleva kylä, päinvastoin, mutta se on Uudellamaalla mutta ei ole enää Helsingin seutua.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, TR. Totta joo, Uusimaa on kuitenkin aivan eri juttu kuin joku Helsinki. Sieltä löytyy ihan yhtälailla maalaismaisemaakin kuin jostain vaikka Savosta.

QroquiusKad kirjoitti...

Uusimaa oli aiemmin eteläosiltaan ruotsinkielinen Nyland ja pohjoisosaltaan Hämeen eteläisin osa.
Onko jakolinja nyt itäinen ja läntinen Uusimaa?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Oliskohan se raja nykyisin siinä etelärannikolla. Ruotsinkielisten kuntien kohdalla. Poislukien tietysti Helsinki joka on ihan oma lukunsa.

Anonyymi kirjoitti...

Taisivat kaupungintalon vartiaiset ja sinnemäet huomata, että nyt taisi scheisse osua fläktiin. On näemmä ko ilmoitus poistunut/poistettu🤔

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. On poistettu, koska hakuaika on päättynyt.