maanantai 11. syyskuuta 2023

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA CLXX

1. Lyijyä

Törmäsin Ylen uutiseen jonka aihe on ollut blogissa esillä ennenkin mutta sitä kannattaa pitää yllä. Lukijahan on tietoinen lyijyhaulikiellosta jota EU pyrkii laajentamaan kaikkien lyijyä sisältävien ammusten kieltämiseen, poislukien viranomaiset. Se, kuinka Suomi asiaan reagoi tiivistyy Ylen jutun lauseessa:

Suomen hallitus vetoaa EU-komissioon, jotta lyijyammusten käyttöä ei kielletä kuten on ehdotettu.

Vetoaa. Niin. Siirtomaaprovinssilla kun ei muuta mahdollisuutta ole. Itsenäinen valtio voisi ilmoittaa että me päätämme tästäkin asiasta itse. Samoin kuin siitä silakan pyyntikiellosta josta Ylen jutussa myös kirjoitetaan.

Lyijyhaulikieltohan on jo osittain voimassa. Rajana on se sata metriä kosteikosta. Tilanteen voi halutessaan tarkistaa tästä kartasta. Täysin mahdottomaksi se ei metsästystä tee, mutta varsinkin ajometsästyksen kanssa on jo nyt suuria ongelmia. Laitetaan esimerkkikuva.

Sitten jos kaikki lyijyammukset kielletään muuttuu touhu vielä vaikeammaksi. Myös metsästyksessä mutta sen vaikutukset reserviläisammuntaan ovat yhtä suuria. Katselin piruuttani Ylen juttuun liittyvää keskustelua ja siellähän nostettiin esille idea että miksi reserviläiset eivät voisi harjoitella sisäradoilla? Loistava idea! Suomihan on aivan täynnä 150 metrin sisäratoja.

No, täytynee ostaa vaan lyijypateja varastoon etteivät ihan heti lopu kesken. Ja varmaan poliisissakin mietitään että millähän pirulla ne vahtivat kaikkia selkosia. Niillä olisi varmaankin myös jotain muuta ja varmasti tähdellisempää tekemistä.

Ja epäilemättä tämä ei jää tähän. EU elää niin omassa ulkoavaruudessaan että sekä metsästyksen että reserviläistoiminnan täysi kieltäminen on täysin mahdollista. Mahtavatkohan ne edes tajuta että Euroopassa on vielä reserviläisarmeijoita?

2. Täytyy laittaa tännekin

Tämähän oli jo esillä MC Tsuhnan sivulla. Mutta kun meikäläistä – enkä liene ainoa – ottaa enemmän kuin ankarasti otsalohkoon tuo monikulttuurisuuden pakkosyöttö niin laitetaanpa tännekin tämä Aamulehden mainos.

Jep. Siinä muutama tsuhna ja yksi kiinalainen suorastaan palvoo monikulttuurisuuden totemia. Tälläkö se levikki todella lähtee nousuun?

3. NEEKERI!

Suuvaitsevais-tiedostavaistossa on ollut taas vaihteeksi ankaraa alaleuan väpätystä kun eduskunnassa on sanottu sana neekeri. Tästä on sinänsä kirjoitettu muuallakin ja kehotan lukemaan suuresti arvostamani Jaska Brownin postauksen.

Mutta ajattelen itse asiaa työvoimapoliittisesta tai ennemminkin ”työ”voima poliittisesta näkökulmasta. Koskahan suvaitsevais-tiedostavaisto hoksaa alkaa hakea sairaslomia sillä perusteella että ne ovat kuulleet sanan neekeri tai muuta rasistiseksi tulkittavaa? Ja sitten alkoi ankarasti ahdistaa. Meinaten, harva lääkäri uskaltaa olla myöntämättä sairaslomaa kyseisestä kauhiasta järkytyksestä. Ja eikös niitä sairaslomia ole jo otettu ilmastoahdistuksen ja jopa Trumpin presidentiksivalinnan vuoksi?

Sinänsä asian merkitys on täysin olematon sillä kyseinen porukka koostuu akateemisista suojatyöntekijöistä tai siihen uraan opiskelevista ja jos ne ovat poissa jostain missä ne eivät muutenkaan tee mitään tähdellistä niin eihän sillä kovin suurta merkitystä ole.

4. Jotain ihan muuta 141,28

En ole varma että kiinnostaako asia ketään muuta kuin minua mutta Ranskassa ovat alkaneet rugbyn mm-kisat. Minähän seuraan niitä ja alan hahmottaa jopa hieman sääntöjä. Rugbystahan sanotaan että se on huligaanien laji jota pelaa herrasmiehet ja jalkapallo taas herrasmiesten laji jota pelaa huligaanit. Se on ainakin varmaa että rugbyssa ei neitimäisesti näytellä loukkaantumista niin kuin jalkapallossa. Ja Jeremy Clarkson totesi asiasta varsin osuvasti:

Ja tässähän näitä. Näin viikon alkuun.

36 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tämän syksyn ehdoton piristysruiske on Teemu Keskisarja. Toivottavasti hänen suutaan ei tukita. Ennen PS-kansanedustajaehdokkuutta hyvin kaupaksi menneet kolumnit eivät hänen oman kertomansa mukaan kelpaa enää valtamediaan ja syykin on päivänselvä. Keskisarjan huoli kielen köyhtymisestä on aiheellinen.

On vaikea tavallisen rivikansalaisenkaan ymmärtää tätä kohkaamista yhden sanan ympärillä. Kaikki kuitenkin tietävät, että n-sana tarkoittaa tummaihoista ihmistä siis neekeriä, joten miksi se siitä muuksi muuttuu? Se täytyy vain ilmaista noin vaikeasti, koska sievisteleviä hyviksiä hirvittää aivan kuin kysymys olisi vähintään Jumalasta, jonka nimeä ei saisi väärin käyttää tai turhaan lausua.

Itselleni on jäänyt epäselväksi esim. sanojen intiaani, inuiitti, slaavi, arabi, latino ym. salonkikelpoisuus. Joku täällä osaa varmaan valistaa.

Rouva Ano

Rouva Ano

Olavi Koskela kirjoitti...

Noista kauhian järkytyksen sairaslomista muistuu mieleen se, kun joitakin vuosia sitten yksinäinen karhu oli eksynyt harhailemaan melko lähelle Tukholmaa. Siellä ilmeisen vakavissaan ehdotettiin järjestettäväksi karhun nähneille tukiryhmiä järkytyksestä toipumiseksi. No, ruotsalaiset... mutta tuon n-sanan kuuleminen on varmasti yhtä paha paikka täkäläiselle tärähtäneistölle.

Joppos123 kirjoitti...

Sen verran löytyy lyijyhaulia ettei ihan heti lopu kesken. Sain kaverilta haulikonoston yhteydessä 12/70 patia sellaiset 3000.
Ei selkosilla tai varuskunnanmailla kukaan tule tarkistelemaan millä sorsa tai matso on ammuttu ja olikos se nyt sitten riittävän etäällä "koskteikosta".
Sama tulee koskemaan peuran- ja hirvenmetsästystä.
Ei riitä edes EU:lla riittävän innokkaita ituhippejä metsiin kyyläämään metsästysporukoita ja jos riittääkkin niin ei ne aseista tai patruunoista mitään ymmärrä.
Tuon Aamulehden mainoksen täytyy olla vitsi tai vihervasemmiston epätoivoista vittuilua.
Suomalainen suvakki voi toki palvoa mustaa tyhjäntoimittajaa mutta aasialainen ahkera ihminen ei sitä tee.
Jos noi neekerit olisi niin ylivoimaisen aikaasaavaa sakkia ja neroja kuten vihervasemmisto yrittää meille syöttää niin miksi valtaosa maailman perslävistä on neekerien maita?

QroquiusKad kirjoitti...

Sanojen salonkikelpoisuudesta:

intiaani:
HYI!
Pitää sanoa "Amerikan alkuperäisasukas".
Slaavi, arabi, latino:
kaikki salonkikelpoisia.
Inuiitti:
monimutkaisempi juttu.

Suvakkien mielestä "eskimo" on HYI, pitää sanoa vain ja ainoastaan inuiitti.
Mutta nythän on niin, että eskimo on yhteisnimitys eskimo-aleuttilaisen kielikunnan eskimokielten puhujille.
Eskimokielet taas jakautuvat inuit-kieliin (noin 90 000 puhujaa) ja jupik-kieliin (n. 11 000 puhujaa).
Kaikki inuiitit ovat eskimoita, mutta kaikki eskimot eivät ole inuiitteja.

Olisi lystiä nähdä jupik-eskimon naama, kun suvakki alkaa huutaa:
"Sinä et saa sanoa olevasi joku juppieskimo!!
Sinun pitää sanoa olevasi inuiitti!!!"
Näin sitä jupik-eskimoilta varastetaan heidän oma kulttuuri-identiteettinsä heidän omaksi parhaakseen.

zones kirjoitti...

Aikoja sitten estetiikan opinnoissa tulkitsimme historiallisia maalauksia (esim. https://fi.wikipedia.org/wiki/Tohtori_Tulpin_anatomianluento ), koska niissä kaikilla asioilla on merkityksensä, ne eivät ole pelkkiä kuvia - toki osan merkityksistä ymmärtäminen vaatii hieman enemmän opiskelua. Ja katsopas vain, miten Aamulehden mainoksen symboliikka oikein hyppäsi silmille. Huippuna tietysti tyttölapsen tarjoaminen mokutuksen alttarille.

Enempää en asiaa tutkinut, olin melkoisen varma kuvan olevan vitsi. Toisaalta mokutus laskee rimaa jatkuvasti, ja kun kaikissa mainoksissa näkyy vieraita kansoja, niin kaipa mainos on sitten otettava vakavasti.


Aiheeseen löyhästi liittyen HS löi eilen lisää löylyä. Haastateltavana oli Aalto-yli­opiston rehtori Ilkka Niemelä, joka totesi:"Hallitusohjelman linjaukset maahanmuutosta voivat karkottaa huippuosaajat pois Suomesta ja sitä myötä vesittää talouskasvun." Karkottaa huippuosaajat? Silmäilin artikkelin läpi, mutten päässyt varmuuteen tarkoittiko rehtori AYO:ssa vierailevina tutkijoina olevia nobelisteja vai afrikkalaisia insinöörikirurgeja. Molemmat ryhmät ovat Harry Potterin kavereita.

Tarkoittiko hän kuitenkin sitä, ettei ulkomailta enää rynnätä Suomeen, koska täällä on uuninluukut levällään? Epätietoisuus valtaa mielen. Mutta tässähän on mahdollisuus eturessun tyhjentämiseen, ajatelkaapa jos uusia rakettilääkäreitä ei tulisi ja edellisetkin lähtisivät pois!?!


Noin muuten olen täysin kypsä termeihin huippusitäsuntätä ja asiantuntija. Toisekseen tyhjät jutut, joissa toistetaan iskulauseita ja merkityksettömiä termejä, ja esitetään ne tieteellisen tarkkoina totuuksina, nyppivät vielä enemmän.


Odotan artikkelia, jossa kerrotaan tieteen raskassarjalaisen jättäneen Suomen tulevaisuussuunnitelmistaan kaduilla marssivien natsijoukkojen vuoksi.

QroquiusKad kirjoitti...

Uudin 1:
Eiköhän Suomen maanpuolustusjärjestely ole tullut Eeuunkin portaiden tietoisuuteen Ukrainan sodan myötä.
Ainakin puolustusvoimien ylipäällikkö Sauli Väinämö on viitannut asiaan useamman kerran muistuttaen, kuinka asevelvollisuuteen ja koulutettuun reserviin perustuvaa Suomen PV:tä on pidetty ulkoilmamuseona niin koti- kuin ulkomailla, vaan eipä pidetä enää.

Uudin 2:
Tätähän kommentoin jo MC Tsuhnassa, johon ei ole täällä lisättävää.

Uudin 3:
Kaipa tuosta vähintään puoli vuotta saikkua saa diagnoosina akuutti stressihäiriö:
"Ja sit se rasisti, se hirvee persurasisti sano sen sanan, sen n-n-ne-nee...[romahdus puoli tuntia jatkuvaan hysteeriseen itkunulvontaan]...siis SEN SANAN!
Mulle tuli heti niin turvaton olo, mun piti heti juosta turvalliseen tilan ja nyt mä en uskalla mennä sinne enää-ähä-ähäää...[lisää loputonta jollotusta]".

Uudin 4:
USAssa jenkkifutis on jalkapalloa ja eurofutis on "soccer";
jälkimmäinen on siellä tyttöjen peli.
Sehän on empiirinen havainto katseltaessa ns. miesten eurofutista, noiden tuoksutukkaisten neitipoikien tanssahtelua.
Kyllä naisjalkapalloilijoilla on enemmän kiveksiä kuin noilla itseään urheilijoksi kutsuvilla herkillä tanssitaiteilijoilla.
Sitä en tiedä, mitä perusjenkki ajattelee katsoessaan rugbyä.
Kenties:
"Tuttu peli, footballiahan tuo mutta miten noilla ei ole mitään suojuksia?!"

Anonyymi kirjoitti...

Neekeri-sanasta tuli mieleen, että sille kyllä keksitään korvaajia. Sanahan voidaan vaikka kirjoittaa muotoon, jossa on samat kirjaimet mutta eri järjestyksessä. Netissä on näkynyt jo sana "keeneri". Ilmeisesti lähes minkä tahansa sanan käyttö neekereistä voi aiheuttaa ongelmia, bannaamisia ja jopa syytteitä.

Tässä suhteessa neekerit ovat asemankaltaisessa asemassa kuin jumala vanhassa testamentissa, jossa kielletään jumalan nimen turha lausuminen. Ilmeisesti jumala on tehtävänimike ja hänen nimensä on joku muu.

Suomen kielessä on myös karhulle kiertoilmaisuja. Niiden ideana oli välttää karhun houkuttelemista paikalle. Ehkä neekeri-sanan käyttämättömyyden uskotaan poistavan neekeriyksilöistä ominaisuuksia, joita sanan käytöstä pidättäytyjät yhdistävät neekereihin.

Acc

alianor d'aquitaine kirjoitti...

Mikään ei ahdista woke-uskovaista niinkuin kieli.

Kun käytät ilmaisua "n-sana" uskovainen kuulee heti mitä sanaa sinä ajattelet ja järkyttyy siitä.

Mikään ei saa todella hienoa ihmistä menettämään yöuniaan niin täydellisesti kuin se, että suomeksi voi kirjoittaa 350-sivuisen romaanin paljastamatta onko kirjan "hän" mies vain nainen. Suomeen tarvitaan uudissanat miehille ja naisille, jotta voimme puhua sukupuolittumisesta asiallisesti ja paljon!

Joskus pelkkä sana ei riitä. Vuonna 2019 kaksi suomalaista miesoletettua yliopistoyksilöä julkaisi kokonaisen 315-sivuisen kirjan suomalaisten keskimääräistä raaemmasta orjakauppaan osallistumisesta Karibialla. Tosiuskovainen ei kestä elämää, jossa hänen esi-isänsä eivät ole olleet riistämässä muita ja siihen lääkkeeksi tarvitaan paljon sanoja.

Niin se käy kun sana tulee lihaksi.

Joppos123 kirjoitti...

Zoneksen lausamaan:
Meinasin tukehtua röökiin kun luin kyseisen tutkiskelijan huolia moniosaajista.
Siinä jälleen kerran eräs "rehtori" niputtaa ne todelliset Aasiasta ja länsimaista tulevat ammattilaiset samaan nippuun Afrikan ja lähi-idän kädellisten kanssa.
Jälkimmäisiltä löytyy tutkintoja lähinnä väkivallasta ja pilluvarkauksista.
Jospa kyseinen reksi miettisi sitä haluaako ne todelliset osaajat enää tulla maahan joka on muuttumassa tunkioksi ja kädellisten temmellyskentäksi.
Saman turvattomuuden saa nimittäin muissakin maissa mutta liksat ovat härmään verrattuna moninkertaiset.
Tuonkin rehtorin voisi hyvin korvata jollakin Kongolaisella sotapäälliköllä, samat jutut ne olisi silläkin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle, Olavi Koskelalle, Joppos123:lle, Qrqoquius Kadille, zonesille ja alianor d ´aquitanelle & kiitos kommenteistanne.

Rouva Ano & Qroquius Kad: Pitäisiköhän sen kuuluisan Jonkun kirjoittaa suomi-suvakki-suomi-sanakirja josta selviäisi kaikki hyväksytyt, hylätyt ja piilomerkitykselliset termit?

Olavi: Ja tällaista täysin turhaa kriisiapua muuten tuputetaan nykyisin vähän asiassa kuin asiasssa.

Joppos123: Kun alkaa miettiä paljonko Suomessa on metsästysmaata sekä metsästäjiä ja paljonko poliiseja niin yhtälö on aika selvä.

zones & Joppos123: Minä kun luulen että se kuva on tehty tosissaan. Ja nuo huippuosaajat joita korkean verotuksen ja korkean sosiaaliturvan Suomi houkuttelee eivät todellakaan ole mitään huippuosaajia.

Qroquius Kad:

1. Joo, ja Suomen puolustusvoimille naureskeltiinkin. Eritoten Ruotsissa. Ei muuten naureta enää.

2. Hyvin kommentoitkin.

3. Ja kun kyseinen asia ei ole enää mikään sketsi, niin kuin vielä 1990-luvulla.

4. On muuten pakko tunnustaa että ne naiset pelasivat kisoissaan jalkapalloa miehekkäämmin kuin miehet.

Acc: Jos aikaisempi hallitus olisi saanut jatkaa niin varmaankin sisäministeriöön oltaisiin perustamassa kiertoilmaisujen metsästäjän virkaa.

alianor d´aquitqne: Totta. Suomen, suomalaisten ja suomalaisuuden halventamisella saa itselleen helposti yliopistollista katu-uskottavuutta.

Anonyymi kirjoitti...

Tuohon ammulehden mainokseen kommentoin jo tsuhnan blogissa sen suomalaisen: ostaisitko tältä mieheltä käytetyn auton? Pätee edelleen.
Huru-ukko

QroquiusKad kirjoitti...

Karhu kun mainittiin kiertoilmaisujen yhteydessä, on se itsekin kiertoilmaisu Sille Pelottavalle Asialle, jota ei pidä mainitseman.
Karhun alkuperäinen nimi on "oksi", joka taipuu samoin kuin "kaksi", oksi - ohta, jota kautta tuli "otso" kun ohtoa luultiin itämurteiseksi muodoksi.

Asian kääntöpuoli on kiroileminen käyttäen Pahojen Olentojen ja niiden asuinpaikkojen nimiä;
kun oikein suututtaa, voidaan suureen ääneen kutsua vaikka itse Perkele Helvetistä tänne näyttämään, onko siitä mihinkään!

KKi kirjoitti...

Niin, mistäköhän kumman syystä mustaihoista henkilöä tarkoiottavasta sanasta "neekeri" onkaan tullut negatiivinen ilmaisu? Auringonpilkkujen ja rakenteelisen rasismin sijaan kehtaa itse epäillä neekereillä olevan tekemistä ilmiön kanssa.

Olisihan se ollut mahdollista sanan "neekeri" muodustuvan tarkoittamaan työteliästä, rehellistä, hiljaista ja vaatimatonta etnistä ryhmää.

Voisiko olla olemassa jokin syy miksei näin kuitenkaan tapahtunut. Vaikkakin kyseesä ovat moniosaavat rakettikirurgit....

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Noissa uutisissahan uhottiin että se on mersästäjän todistusvastuulla ettei ole käyttänyt lyijyhauleja näillä kosteikkoalueilla, jos sellaisia sisältäviä patruunoita on repussa, ja valvoja yhyttää hemmon kosteikolta.

Luulen kyllä vähän että tuosta käydään vielä oikeutta aika tiukkaan, koska moinen ei ole kyllä täkäläisen oikeudenkäytön periaatteiden mukaista. Kyllä se on syyttäjän asia todistaa että rikos on tapahtunut, eikä syytetyn asia todistaa ettei mitään rikollista ole edes tapahtunut. Jos moiset pitäisivät paikkansa, menisi meidän lainkäyttömme aikalailla päälaelleen.

Tietysti tuollainen neukkutyylinen oikeudenkäyttö kiehtoo meidän vihervasemmistoamme, totalitaristeja kun ovat, mutta asiasta käydään vielä taatusti melkoista vääntöä jos todella moista periaatetta yritetään tuoda käytäntöön.

Anonyymi kirjoitti...

Käsittääkseni neekeri-sanan käyttö on ihan ok, jos paikalla ei ole kyseistä rodullistettua tai tärähtänyttä suvakkia, joka loukkaantuu kaikesta mahdollisesta. Eli riippuu seurasta. Tuskin sheriffit rupeaa sakottamaan tai ottamaan niskaperseotetta, jos sen julkisella paikalla lausuu isänmaallisten valkonaamojen kesken. Ainakaan, jos keeneriä ei ole lähistöllä.

Joku taisi intissä saada sakot, kun lausui taikasanan neekerin ollessa paikalla.

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

On tässä nyt helvetti soikoon muutakin kauhistelemista kuin neekeri sana. Lapset eivät uskalla mennä enää kouluun. Asialle ei voi tehdä kukaan mitään. Minkä värisiä mahtaa olla kiusaajat? Neekerit kiipeilevät parvekkeen ovista sisään puukon kanssa jos ovi jää rakoselleen. Olisiko tarpeen sallia Smith & Wesson lämpötyökoneen kantolupa kotona sisätiloissa?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Qroquius Kadille, KKi:lle, Thorvald Eskilinpojalle, Tapsalle vaan ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Vai tilaisitko edes Aamulehden?

Qroquius Kad: Kiitos lisäyksestä. Olen muuten tuohon liittyen miettinyt joskus että ovatko sanat ”kehno” ja ”lempo” joitain vanhan suomalaisuskonnon alemman palkkaluokan demoneita vai ovatko ne muuten vaan kevyttä sadattelua?

KKi: Niin. Voisiko olla niin että asenteet eivät ole ennakkoluuloja vaan pohjaavat ihan kokemuksiin?

Thorvald: Nuo olivat erittäin hyviä huomioita. Ja minkälaiset oikeudet sillä valvojalla on tarkistaa metsästäjän varusteet?

Tapsa vaan: Samoja huomioita.

Ano: Enpähän panisi tuota kanto- ja käyttölupaa pahaksi itsekään.

Trilisser kirjoitti...

Netistä löytää aiks vähällä vaivalla videoita, joissa on Afrikkaa aidoimmillaan. Videoita ei todellakaan kannata katsoa, jos haluaa seuraavan yön nukkua hyvin. Se mikä niissä pistää erityisesti silmään on väkijoukkojen täysin pidäkkeetön barbaarisuus. Mikään eläinlauma ei käyttäydy yhtä raa'asti kuin kyseiset Afrikan tähdet. Suoraan sanottuna kyseisten videoitten katsominen pitäisi olla pakollista jokaiselle suvakille, joka väittää afrikkalaisten olevan samanlaisia kuin länsieurooppalaiset.

Hakuauaisin myös kuulla suvakin selityksen sille, että miksi turvikset hinkuvat laumoittain juuri hirvittävän rasistisiin kristittyihin maihin, eivät rauhan ja suvaitsevaisuuden uskontoa tunnustaviin islamilaisiin maihin. Ja miksi turvisten joukossa on mitättömän vähän buddhalaisia ja hinduja.

Kolmanneksi, suvakit syyttävät kolonialisteja Afrikan rajojen mielivaltaisesta piirtämisestä. Kysymys: Afrikan siirtomaat ovat olleet vapaita jo kauan, joten miksi niin lahjakkaat afrikaanot eivät ole piirtäneet rajojaan uusiksi heidän mielensä mukaan? Ei heitä ole kukaan kieltänyt niin tekemästä.

Anonyymi kirjoitti...

Lyijylakia varten ollaan laajentamassa poliisin, rajan ja erävalvojien oikeutta suorittaa repuntarkistus metsästäjältä tavattaessa...

Eikä se siihen jää: täysi ruumiintarkistus erinäisine ruumiinonteloineen tutkitaan koska varoittavia esimerkkejä tarvitaan! Huom! Lainkuuliaisista kansalaisista!

Ja jo oli harrastajien palstalla ko uutisen kommenteissa: eihän se haittaa?! Mitä rehellisen metsästäjän tarvitsee viranomaisen tarkistuksia pelätä?
-no -tut oikeuksista kuten oikeus koskemattomuuteen sekä syyttömyysolettama?
-eihän valtiovalta koskaan missään ole käyttänyt sitä väärin kun se on väestöltään vienyt jotain "oikeuksia"? Aina se ei ole edes tehnyt sitä ensin...

Prkl kun lähinnä korpeaa kaikki. Tällä hetkellä moiset matelijat melko lailla eniten.


Emmehän me voida antaa kauppojen myydä kaasusumuttimia K18 tuotteina kuten muualla eu:ssa. Eihän se käy mitenkään! Rosvot ostaisivat vain niitä koska he eivät niitäkään muutoin saa haltuunsa, ja j-lauta! Entäs aseluparahat? 106€ menisi kansalaisen omaan käyttöön valtion pohjattoman kassan sijaan...
Meinaan se sumutin voisi olla monen naisen pelastus taksi- tai parvekeullattajaa vastaan mutta eipähän moiseen lupia voida mokomin perustein myöntää..!


-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Trilisserille ja Taisteluvälineupseerille & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Kiitokset lisäyksestä. Voihan kehno.

Trilisser: Olet oikeassa tuosta afrikkalaisesta menosta. Sinänsä niistä rajoista OAU käsittääkseni aikaa sitten päätti että niitä ei aleta piirtämään uusiksi. Mikä on sinänsä ymmärrettävää koska Afrikka on sellainen kansojen tilkkutäkki että ei niistä toimivia valtioita sen paremmin saisi aikaiseksi.

Tvälups: Hyviä huomioita. Tosin en kyllä usko että lainmuutos henkilöön käyvään tarkistukseen menee ihan helpolla läpi. Ja joo, kyllä haittaa. Ei ihmisen kamoihin ja kroppaan saa ihan vähällä kajota.

Anonyymi kirjoitti...

Pelkään että menee läpi heittämällä...

Etujärjestöt eivät vastusta koska: "rehellisen metsästäjän reppu on aina avoin!"
Muut järjestöt kuten seta, aseistakieltäytyjäliitto, amnesty jne järjestöt, joita asia ei kosketa mutta saavat aina antaa lausuntonsa, antavat asialle riemuisan kyllä-äänen!

Okei, reppu katsotaan. Entäs erinäiset muut kantamukset tai metsästysliivit?
Ja jos kerta ne voidaan katsoa niin sitten taskutkin...
Näin se etenee ja sitten etnisesti virkaansa valittu entinen koulurääkkääjä laittaa rouherukkasen käteensä ja tutkii metsästäjämme prostaatan ettei vain sitä lyijyä olisi sittenkin mukana?

George Carlin vainaalla oli hyvä "sketsi" oikeuksista. Löytynee vielä toistaiseksi youtubesta hakusanoin rights and priviledges. Suosittelen.


-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Taisteluvälineupseeri. Sanoisin, että ei se ihan noin yksinkertaista tule olemaan. Siinä puututaan jo perusoikeuksiin sillä tavalla.

Anonyymi kirjoitti...

Niin ja paljonkos painoi esim Suomen rajoilla tässä pari vuotta sitten se "fyysinen koskemattomuus" kun kotimaahansa palaava satunnainen matkailija sai nenäänsä kiinalaisen topsipuikon, jolla haettiin virusta (jota muuten vieläkään ei ole eristetty) aina aivokalvoa myöten..? Sakkoja ja putkaa kun kieltäydyit ja nyt näitä selvitellään oikeudessa sitten... No, eihän rehellisellä matkustajalla voi olla syytä kieltäytyä epätieteellisestä "terveystarkastuksesta", vallankin olleessaan oireeton!


-Tvälups-

QroquiusKad kirjoitti...

Ei Suomessa pyllynreikää eikä muitakaan kehononteloita saa kaivella muut kuin terveydenhuollon ammattilaiset, joten ei metsästäjien tarvitse sitä pelätä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Tvälups: En minäkään sitä koronahysteriaa hyväksynyt mutta miehen metsällä kuljettamat patruunat lienevät kyllä hieman eri asia. Ja meillä on muuten eri hallitus nyt.

Qroquius Kad: Tuo on totta. Tietysti jotkut huumetarkastukset ovat hiukka eri asia.

Anonyymi kirjoitti...

Lakiesityksessä tarkastusoikeuden laajentamisesta oli huomioitu tämä: kieltäytyessään tarkastuksesta metsästäjä saisi sakot virkamiehen vastustamisesta.
Sehän tarkoittaa samalla aselupien de-adtivointia, joten...


-Tvälups-

Joppos123 kirjoitti...

Lyijykieltoon liittyen niin saahan niitä paukkuja olla mukana jos olet vaikka kanalintujahdissa ja lätäköitä ei ole lähettyvillä. Itse kannan jatkossa mukana kahdet paukut. Lyijyä ja kuparia.
Jos täräytän vesistön läheltä vahingossa sorsan lyijyllä niin kaivellaan saaliista haulit pois.
Tuo kielto tulee olemaan ihan mahdoton valvoa.
Ihan yhtä tyhjän kanssa kuin aikaisempi valkopaskahanhen metsästyskielto.
Aika helevtin monta valkopaskaa on mennyt pakkaseen ihan muina hanhina.
Itse en ole hanhimetsällä vielä käynyt mutta tällaisia juttuja olen varsinkin itäsuomesta kuullut.
Kohtapuoliin kun täältä hornantuutista kotiutuu niin tulee metsästyksen suhteen ruuhkainen loppuvuosi.
Olis luvassa peuranmetsästystä Uudellamaalla, metsäkanalintuja ja sorsaa kaakkois- suomessa ja joulukuussa kaurista/peuraa Mikkelin suunnalla.
Ensitöikseni kun pääsen himaan niin haen lähilampolan meikälle teurastaman puolikkaan karitsan kotia.
Alkanut vituttamaan jo toista viikkoa jatkunut erimuodoissa tarjoiltu kana.
En halua nähdä tai edes kuulla broiskunlihasta mitään muutamaan kuukauteen.
Huomenna Balille. Siellä sentään saa myös sianlihaa.

Trilisser kirjoitti...

Tvälups korostaa aivan oikein sitä olennaista asiaa eli meästäjäjärjestököjen täydellistä lammasmaisuutta,, joka näyttää olevan koodattuna niiden selkärankaan. Kyseiset järjestöt ja suoraan sanottuna suuri määrä metsästäjiäkin ovat halveksuneet avoimesti kaikkia niitä aseharrastajia, jotka ovat kiinnostuneet aseista muussa kuin kaatoryyppymielessä. Esimerkiksi toiminta-ampujia inhotaan avoimesti. Ja tämä asenne on jatkunut jo kymmeniä vuosia. Muistutettakoon, että mm. Jyrki Katainen ja Gustav Hägglung ovat metsästäjiä ja kumpikin on tervehtinyt ilolla aselakien kiristyksiä.

QroquiusKad kirjoitti...

Eli siis:

poliisi sai ilmoituksen, että turkulaisen rikollisjärjestön tiloissa on tehty törkeä väkivaltarikos.
Poliisi ryhtyi ilmoituksen vaatimiin toimenpiteisiin, tarkasti rikollisjärjestön tukikohdan ja otti kiinni kolme rikollista.
Lopulta selvisi, ettei rikosta ollutkaan tapahtunut;
kyseessä oli vain aivan liian yleinen naisen valehteluilmoitus olemattomasta raiskauksesta, joita poliisin mukaan tehdään harmillisen usein.

Niin missä kohtaa kenen koskemattomuutta loukattiin?
Poliisin olisi kenties pitänyt viitata kintaalla rikollisjärjestöstä tehdylle törkeän rikoksen ilmoitukselle, ettei rikollisjärjestön koskemattomuutta olisi loukattu?

-TR- kirjoitti...

Neekeri ja ryssä ovat vaihtaneet paikkaa. Joskus ennen neekeri oli neutraali sana mutta ryssä ehdoton tabu.

Nykyään entiset ryssittelyn kauhistelijat itsekin käyttävät sitä sanaa. Siihen toki voi vaikuttaa yhteiskunta järjestelmään muutos itänaapurissa.

Rugbysta sen verran että Uusi-Seelanti on kuin Suomi jääkiekossa. Pieni maa mutta lajissaan suurvalta. Etelä-Afrikkahan sen viimeksi voitti.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille, zonesille, Joppos123:lle, Trilisserille, Qroquius Kadille ja TR:lle & kiitos kommenteistanne.

Taisteluvälineupseeri: Sitä en vaan tiedä, että tuleeko lakiesitys tämän hallituksen aikana voimaan. Onhan tietysti niin että pessimisti ei pety koskaan ja sellainenhan olen minäkin.

zones & Qroquius Kad: Onhan selvää että Cannonballin tapaista järjestöä poliisi kyttää tavallista tarkemmin. Ja silloin tulee noita ylilyöntejäkin.

Joppos123: Lisätään tähän vielä se, että niillä korvikehauleilla ei oikein osu mihinkään. Ennakot menevät vituiksi. Mutta toivotan sinulle hyviä metsästysreissuja.

Trilisser: Valitettavasti on pitkälti näin. Metsästäjäjärjestöt varmaankin ovat ajatelleet että kun muita eli nimenomaan ressuja kyykytetään ja me emme vastusta asiaa niin saamme itse olla rauhassa. Ja niinhän ei todellakaan käynyt.

TR: Totta. Ja kun Neuvostoliitto kaatui niin eihän siinä mennyt kuin pyhätön viikko kun sana ryssä palasi. Uusi Seelanti on tosiaan rugbyn suurvalta mutta se hävisi yllättäen Ranskalle kisojen avausottelun.

zones kirjoitti...

Pointtini olemattomaan raiskaukseen liittyen oli se, että naisen ilmoituksen perusteella otettiin kiinni kolme miestä tutkimuksia varten ilman että - ainakaan uutisen mukaan - olisi ollut muuta epäilystä kuin puhelinsoitto. Olen törmännyt useampaankin tapaukseen, joissa pelkkä naisen ilmoitus on johtanut rankkoihin toimenpiteisiin viranomaisten ja median puolelta. Taidatte kaikki muistaa yhden poliitikkoon kohdistuneen kampanjan.

En tiedä, oliko ilmoittajalle tehty lääkärin tekemä tutkimus, jolla väitteeseen olisi saatu vahvistusta, mutta jos ei, niin aika heppoisin perustein on tehty kiinniotto ja miesten pakkotutkimus. Ikävä kyllä yhteiskunnassamme on muitakin asioita, joissa kansalaiset ovat täysin voimattomia yhteiskuntaa vastaan, helppona esimerkkinä eläkevakuutusyhtiöiden toiminta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, zones. Ymmärrän kyllä pointtisi aivan hyvin. Mies on tässä maassa nykyisin aika suojaton.

De Naturalist kirjoitti...

Tun amtöörit, minä olen saanut sorsat jalkojen välissä heiluteltaviksi ihan muruilla, siima lenkkiä ei ole sopiva mainita mutta sen kuule kyllä naapurit pitää olla nopea...

QroquiusKad kirjoitti...

Taitaapa sille naapurustossa muruilla sorsastavalle olla tutuin tämä sorsa:

https://www.finna.fi/Record/yo-museo_ah.M011-1248356

Eikä sitä pidä heilutella jalkovälissä!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys De Naturalistille ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne. Jos asiaan suhtautuu vakavasti niin yksi keino saada sorsia ilman asetta on aina ollut se, jos on sorsajärvellä, omistaa veneen sekä noutavan koiran ja alkaa pyöriä kaislikoissa aloituspäivänä sanotaammeko klo 16 niin varmasti löytyy.