keskiviikko 20. syyskuuta 2023

TOTA NOIN ETNISTÄ PROFILOINTIA

Eli lyhyt päivän oikeaoppinen höhläys

Sattumalta katselin Ylen A-Studiota jossa käsiteltiin tiettyä asiaa kiertoilmauksilla eli puhuttiin ”nuorisorikollisuudesta” josta hyvin tiedetään että se on ainoastaan tuontitavaran sadistista alistamisrikollisuutta. Mukana olivat sisäministeri Mari Rantanen, vihreiden puheenjohtaja Sofia Virta ja kukas muu kuin Marja ”mukavia ruuanlaitto- ja pelihetkiä” Sannikka.

No, ohjelmassahan keskusteltiin siitä, että poliisille haluttaisiin antaa lisää oikeuksia ruumiintarkastuksiin jotta laittomia aseita saataisiin näiltä etnisesti edistyksellisiltä sankareilta pois kuleksimasta. Mikä on totta kai täysin perusteltua, tosin oman näkökulmani mukaan tämä ei riitä, vaan tälle porukalle pitäisi aloittaa välittömästi karkoitukset.

Mutta mitä keskustelussa tuotiin esille? Mikä iski silmään & korvaan?

Sofia Virta kohdassa 03.14:

Näissä on riski että etninen profilointi lisääntyy.

Marja Sannikka kohdassa 04.34:

Kuinka suuri riski on sitten että poliisi tutkisi vain tietyn näköisiä ja tietyn ikäisiä ihmisiä?

För helvete på sibbo.

Totta kai tässä etninen profilointi lisääntyisi. Sehän siinä juuri on tarkoitus.

Ketkäs niitä sadistisia joukolla heikompaansa kohdistuvia rikoksia siellä tekevät?

Suomalaiset rekkakuskit vai?

Ei missään nimessä etnistä profilointia!


39 kommenttia:

Ha-nostri kirjoitti...

Tilastollinen ennakointi on järkevien toimijoiden tapa. Esimerkiksi rintasyöpäseulontoja ja -tutkimuksia tehdään lähinnä naisille, vaikka harvinainen miesten rintasyöpä kyllä tunnetaan. Kyseessä on punavihreiden termejä käyttääkseni sukupuolinen profilointi. Punavihreille on hirvitys tunnustaa, että maahanmuuttajat ja heistä erityisesti kehitysmaamuslimit ovat pahoinpitelevämpiä, raiskaavampia, ryöstelevämpiä ja jengirikollisempia kuin muut ihmiset. Sen tähden punavihreät ovat keksineet termin etninen profilointi, jolla on negatiivinen sävy. Kyseessä on kuitenkin vain tilastollinen ennakointi.

Anonyymi kirjoitti...

Tilastot komistuvat kun metsästäjät tarkistetaan lyijyhaulipatruunoiden varalta (äkkiäkös koko lyijypaukku on laitettu laittomaksi eli saadaan ampuma-aserikosten piiriin metsästysrikkomusten listalta). Kas näin saadaan annettua kuva siitä kuinka tehokasta tarkistustoiminta on sekä laajoja, näyttäviä asetakavarikkoja koska aseluvat (eli lailliset aseet) lähtevät tämän nojalla. Siinä ei sitten pari etnistä profilointia enää näy kokonaiskuvassa juurikaan. Win-win valtiovallalle!

Ei ne varmaan.. ei tämä sitä tarkoita.. ei ne, eihän ne koskaan kun sisäministeriön ohjestuksessa ja eu:n ynnä yk:n pienaseita vastustavassa sopimuksessa on sovittu aseiden määrän runsaasta vähentämisestä. Kaksi kärpästä ja kun yhden ryhmän perseilyä voidaan käyttää päästäkseen toisenkin ryhmän kimppuun...


-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Valittelen pessimismiäni. Juontaa elämänkokemuksistani sekä siitä, että olen koko ikäni (lapsesta saakka) tutkinut historiaa ja havainnut, että kuljemme kehää: emme opi historiastamme koska päättäjillämme on ilmeisesti pakkomielle toistaa kaikki aiemmat virheet...
Ja kansa ei opi koska sitä kiinnostaa aivan liian paljon helppo elämä eli (päivittäinen) leipä sekä sirkushuvit, sillä ajattelu on ikävää, suorastaan epämiellyttävää 8/10 kysytyltä.

Tie helvettiin on kivetty hyvin aikomuksin.


-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Kuuntelin ja katsoin minäkin ko. ohjelman.

Sen huomion olin tekevinäni, että tämä virheiden-virta oli ilmeiset realiteetin tosiasiat tunnustanut itselleen, mutta lausui puolueagendaansa.

Onneksi jutut ei tullut niin hurmoksella ja paatoksella kuin sen edellisen ovivalon suusta.

heppa

Anonyymi kirjoitti...

Tekijän pituuden arviointi leimaa kaikki ko. kokoluokan ihmiset.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Unhumillisellä kielellä on kaksi niin erilaista käyttötapaa, että oikeastaan niitä voisi pitää melkein toisensa pois sulkevina. On puhuttua kieltä, ja sitten on kirjoitettua kieltä. Ne ovat näennäisesti aikalailla samanlaisia -- kumpikin esimerkiksi muodostuu sanoista -- mutta itse asiassa ne ovat kognitiivisesti eri tasoilla ja jopa sijoittuvat aivoissamme eri paikkoihin.

Ja -- nyt seuraa yhden lauseen mittainen historian oppitunti, jota toistaiseksi ei ole missään koulussamme milloinkaan pidetty -- koko eurooppalainen kulttuurihistoriamme, mukaan lukien jäkiajattelumme käsitteelliset työkalut -- oerustui läpi koko vanhan- ja keskiajan likimain yksinomaan puhutun kielen -- korvan ja kuuloaistun kogntivisten resurssien varaan -- ja vasta uusi aika alkoi jäsentää maailmaa silmän, näköaistin ja visuaalisen mieltämisen mallien mukaan.

Järkyttävä tosiasia, jonka merkitystä kukaan ei meille ole koskaan opettanut, on, että koko tuhatvuotisen eurooppalaisen keskiajan kaudelta meille ei ole jäänyt ainoatakaan esittävää kuvaa, jossa olisi näkyvillä järjen jäsentämä syvyysperspektiivi. Kaikki ne aivojen kognitiiviset kyvyt, jotka syvyysperspektiivin mukana käynnistyivät eurooppalaisen uuden ajan ihmisen mielessä -- siis visuaalisten mallinnuksien lisäksi muun muassa ajantaju ja siihen olemuksellisesti kuuluva luku- ja kirjoitustaito -- ovat laadultaan jotain sellaista joka ihmisen tähänastisessa historiassa on ollut ainutlaatuista.

Ja juuri kirjoitettuun kieleen kuuluu se todellisuutta objektivoiva eksakti käsitteenkäyttö, josta näinä päivinä olemme siis ihan vapaaehtoisesti luopumassa, koska suuret mutta ah niin sumeat humanistiset tunnut ovat noituneet ymmärryksemme ja tehneet meistä sokeita.

Kehitämme noita nykyisessä "yhteiskunnallisessa keskustelussa" käytettäviä yliyleistäviä yleiskäsitteitä peittääksemme niillä ne valkoiset tabuaukot, joita ajatteluumme muodostuu kun emme pysty kipeimpiä ongelmiamme kunnolla käsitteellistämään.

Ja traagista on se, että siis koko oppisivistyksemme puhumattakaan näistä media-alan narsistisista toimittelijoista sortuvat samaan käsitesokeuden helmasyntiin. Kun ei yritetäkään oikeasti ymmärtää ja pelkkä ymmärryksen noituminen yleiskäsitteillä riittää, eipä ole älyllisestä rehellisyydestä tai korjausliikkeitä tietoakaan.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Proffa kirjoitti helkkarin osuvasti "en finne igen i Holland"-ilmiöstä!

Anonyymi kirjoitti...

Kirjoitit: "Kaikki ne aivojen kognitiiviset kyvyt, jotka syvyysperspektiivin mukana käynnistyivät eurooppalaisen uuden ajan ihmisen mielessä -- siis visuaalisten mallinnuksien lisäksi muun muassa ajantaju ja siihen olemuksellisesti kuuluva luku- ja kirjoitustaito -- ovat laadultaan jotain sellaista joka ihmisen tähänastisessa historiassa on ollut ainutlaatuista."

Kyllä luku- ja kirjoitustaito on keksitty jo kauan ennen uutta aikaa, olkoonkin, että entisaikaan vain pieni vähemmistö ihmisistä oli lukutaitoisia.
Mitä taas tulee keskiajan kuvataiteeseen, niin muistan vielä, mitä siitä sanottiin koulussamme aikoinaan käytetyssä historian kirjassa (Kai R. Lehtonen: Vuosisadat vierivät): sen mukaan tärkeimmiksi katsotut henkilöt kuvattiin tarkoituksella ylisuuriksi. Sen sijaan: "Luonnonmukaisuutta ei tavoiteltukaan, perspektiivistä ei välitetty." Eli sen mukaan kysymys ei olisi ollut niinkään kyvyn vaan motivaation puuttumisesta.
Entä puuttuiko ajantaju? Kyllä ainakin juliaanista kalenteria sekä siihen liitettyä Kristuksen oletetusta syntymävuodesta alkavaa juoksevaa vuosilukujen sarjaa pystyttiin silloinkin ylläpitämään jatkuvasti sukupolvesta ja vuosisadasta toiseen.

Joppos123 kirjoitti...

Nykysinhän esmes rikollisten tuntomerkit julkaistaan malliin "tekijällä oli päällä sininen takki ja muumisukat". Näillä tiedoilla voi sitten soitella poliisin vinkkipuhelimeen.
Olisi etnistä profilointia kertoa se tausta ellei tekijä ole pomminvarmasti kantis, se kyllä muistetaan toitottaa.
Suvakistolle on ykshailee saadaanko rikollisia kiinni varsinkin jos ne sattuvat olemaan matuja.

Anonyymi kirjoitti...

Ylen ohjelmasssa tietenkin vihreiden edustaja sönkkäämässä asioista. Kuinkas muuten. Koskaan ei pidä ottaa vihervasureita mukaan keskusteluun, jos aiotaan asiallisesti ja korkeatasoisesti keskustella tästä mamujen alistusryöstöväkivallasta ja pyrkiä ratkaisemaan se. Ei koskaan.

Tapsa vaan

Antifilatelisti kirjoitti...

Tärkein syy, miksi keskiajalla lukutaidottomuus oli yleistä, oli että ei ollut mitään mihin kirjoittaa. Ei ollut halpaa ja kestävää kirjoitusmediaa. Pergamentti ja veliini olivat pahuksen kalliita, papyrus mätäni, ja koivun tuohta oli vain Pohjolassa.

Vasta, kun paperi levisi 1100-luvulta alkaen, myös lukutaito alkoi yleistyä kohisten.

Mitä perspektiiviin tulee, se tulee latinan sanasta per-spectare, "katsoa [ikkunan] läpi". Perspektiivi keksittiin, kun katsottiin ruutuikkunan läpi lasinvalmistustaidon yleistyessä. Ikkunaruudut jäsensivät ja hahmottivat perspektiivisäännöt.

Lukutaidolle se vaadittava sekundaarivoima oli halpa ja kestävä kirjoitusmedia. Perspektiivikuvaukselle alkuvaatimus puolestaan oli ruutuikkuna.

Antifilatelisti kirjoitti...

Tässäpä vielä keskiaikainen perspektiivitaideteos, vuodelta 1344 eli ajalta ennen renessanssia: https://en.wikipedia.org/wiki/Perspective_(graphical)#/media/File:Lorenzetti_Ambrogio_annunciation-_1344..jpg

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Kai R Lehtonen, voi hyvä tavaton.

Kannattaa kyllä lueskella historian visionäärejä vähän enemmänkin, ja koulusta voisi mielestäni pooistaa historian opetuksen kokonaankin, kun ei ole oikein tuon nimenomaisen kognitiivisen kehityksen kannalta mahdollistakaan, että kouluikäiset historiassa vaikuttaneista voimista mitään voisivat ymmärtää.

Sosiologian autonomisena tiedonalana saattoi syntyä vasta kun syvyyspsykologiassa syntyi näkemys alkuperäisimpien kognitiivisten kerrostumien kollektiivisesta luonteesta. Kannattaa lukea myös Freudin viimeisimmiksi jääneitä tutkielmia, ja tietysti sitten klassisen sosiologian perusteita, joilla e todellakaan ole mitään tekemistä niiden yliyleistävien yleiskäsitteiden kanssa joita ihmiset nykyään pitävät ja kokevatkin "tiedollisena sivistyksenä".

Vasta sosiologian klassikoiden läpi nähtynä esimerkiksi Bregmanin "Hyvän historia" tulee ymmärretyksi. Toki sillä teoksella voisi huoleti korvata kaiken mikä nykyisessä koulussa historiana opetetaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ha-nostrille, Taisteluvälineupseerille, hepalle, Ano1:lle, Seppo Oikkoselle, Terho Hämeenkorvelle, Ano2:lle, Joppos123:lle, Tapsalle vaan ja Antifilatelistille & kiitos kommenteistanne ja lisäyksistänne. Näihin luku- ja kirjoitusasioiden kehitykseen en ota kantaa.

Heikki kirjoitti...

"Kaikkia" vähemmistöjä on siis suojeltava sensuroimalla heidän paheksuttavatkin tekonsa. Epäillyistäkään ei saa antaa kunnollisia tuntomerkkejä. Tuomittujenkin nimet salataan aina kun voidaan vähänkin perustella. Näin on sensuurikin suojelua. Ihan kuin positiivinen syrjintäkin. Kaikkea se vihervasemmisto keksiikin.

Kalle Pelttari kirjoitti...

Katselin myös tuon A-Studion ja ihmettelin, kuinka joutuisaa oli tämä Sofia Virran puherytmi. Se oli kuin papupata. Tämäkin kiinnitti taas huomiota, että Sofia Virta oli enemmän huolissaan siitä etnisestä profiloinnista ja taisi olla huolissaan, että loukataanko jonkun yksityisyyttä, jos mennään näihin ruumiillisiin tarkastuksiin. Jengiväkivallan uhreista hän ei tuntunut olevan pätkääkään huolissaan. Toimittajakin oli huolissaan, jos mennään näissä tarkastuksissa liian pitkälle???? Sisäministeri Rantanen sanoi, että Suomen poliisit ovat aika ammattitaitoisia ja tuskin jotain vaikka 80. mummoa alkavat tarkastamaan. Eiköhän tietty ulkonäkö anna jo paljon merkkejä ja mitä toisaalta rehelliseltä ihmiselläkään voi olla tarkastuksia vastaan.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Mitä syvyysperspektiivin hahmottamiseen tulee, lähimmästä lastenhuoneesta löytyy läjäpäin piirustuksia, joita ei paperin puute ole estänyt syntymästä, mutta joihin ilmestyy perspektiivi vasta kun tietty kehityksellinen kognitiivinen kynnys on ylitetty.

Niistä kytkennöistä, joita aivot tiettyinä kehityksen herkkyyskausina tarvitsevat jotta yhteisölle omnainen kognitiivinen perintö jatkuisi -- ei saa unohtaa tosiasiaa, että ihmisen historiassa myös suurimittaiset kehitystaantumat ovat olleet ja ovat yhä mahdollisia -- niistä nähdäkseni nimenomaan aivotutukimus -- ei spekulatiivinen pähäily -- tuottaa jatkuvasti lisää tietoa. Toistaiseksi visiot ovat tulleet visionääreiltä, ja niitähän tarvitaan jotta tutkimuksella olisi selvästi muotoillut lähtökohta-asetuksensa joita sitten tarkennetaan.

Keskiajan ja uuden ajan taite oli nähdökseni valtavin tajunnallinen murros ihmisen historiassa. Eurooppalaisella uudella ajalla kehittyneet kognitiiviset työkalut ovat nyt muutaman viime vuosisadan aikana muuttaneet maailmaa ja ihmisen elinehtoja suunnilleen miljoonakertaisesti sen minkä ne muuttuivat ihmissuvun koko aiemman miljoonan vuoden kehityshistorian aikana.

Toissijaiset ja muuten satunnaiset yhteydet eivät selitä mitään perustavanlaatuista, mutta tarvitsemme esimerkiksi "raamin" käsitettä kuvatessamme syvyysperspektiivin hahmottumista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Heikille, Kalle Pelttarille ja Seppo Oikkoselle & kiitos kommenteistanne.

Heikki: Tämähän on ollut linja jo valitettavan pitkän aikaa.

Kalle: Samoja huomioita minulla.

Seppo: Kiitos lisäyksestä.

Anonyymi kirjoitti...

Käytetään vain etnisten suomalaisten kiusaamiseen, siihen tulokseen olen tullut kaikkien poliiseille annettavien lisävaltuuksien suhteen. Parempi siis vastustaa.
Media ja demla pitävät kuitenkin huolen siitä etteivät poliisit uskalla käyttää näitä keinoja rikollisuuteen taipuvaisia värivikaisia vastaan, vaikka heillä olisi valtiovallan lupa käyttää niitä.

QroquiusKad kirjoitti...

Kaltevalle pinnalle olemme totisesti joutuneet, mutta yritetään katsoa asiaa antiposetiivisesti, eli heivataan veivaaminen.

Ensin ne saivat luvan kouria suklaasimmupalleroita enkä sanonut mitään;
enhän ole suklaasimmupallero.
Sitten ne alkoivat kouria kahdeksankymppisiä mummeleitaa enkä sanonut mitään;
enhän ole kahdeksankymppinen mummeli.
Sitten ne alkoivat kouria metsästäjiä löytääkseen lyijypatruunoita enkä sanonut mitään;
eihän minulla ole lyijypatruunoita.
Sitten ne alkoivat työntää sormea pyllynreikään etsiäkseen sieltä suklaapatukoita enkä sanonut mitään;
eihän minulla ole suklaapatukoita.
Sitten ne tulivat kotiini, enkä sanonut mitään:

naisille teetetään kaiken maailman rintasyöpäseulontoja ja -tutkimuksia, mutta miehiltä evätään eturauhassyövän paljastava PSA-tutkimus.
Sehän ei tule sanoista "Peugeot, Se Automobiili" vaan "Pistä Sormi Anukseen".
Kun polliisisedät tulevat kotiimme, meiltä löydetään eturauhassyöpä ajoissa ja saamme elää kauemmin!

Tätä iloa tosin kestää vain korkeintaan neljä vuotta, sitten sisäministeriksi tulee taas kiva kommunistityttö joka kieltää kajoamasta suklaasimmupalleroihin ja suklaapatukoihin ja me kuolemme eturauhassyöpään.

Antifilatelisti kirjoitti...

Niin. Ensin pitää olla paperi, jolle piirtää. Ja sitten pitää olla ruudukko, jotta oppii hahmottamaan perspektiivin lainalaisuudet.

Kiinassa perspektiivipiirros keksittiin Kolmen Kuningaskunnan aikakaudella 200-luvulla. Kiinalaisessa taiteessa perspektiivi on aina ollut olennaisessa osassa, tosin kiinalaiset eivät koskaan oppineet katoamispisteen käsitettä.

Perspektiivin matemaattiset periaatteet (raytracing) selvitettiin Bagdadissa 1000-luvulla, valo tulee silmään kartion muotoisena keilana, koska samalla etäisyydellä olevat kohteet ympärillämme muodostavat pallopinnan. Siitä ei pahemmin ollut arabeille hyötyä, koska islam kieltää figuratiivisen taiteen. Mutta ensimmäiset kuvat, joissa selkeästi on jo yritetty perspektiiviä, ilmestyvät Euroopassa 1100-luvulla. Tästä voisi päätellä, että oppi on omaksuttu Idästä.

Keskiajalla aikaa mitattiin aurinkokellolla, tiimalasilla, aikakynttilällä ja mekaanisilla kelloilla. Punnuskello keksittiin 800-luvulla. Siksi puheet, että keskiaikaisilla ihmisillä ei ollut ajantajua, ovat hölynpölyä, samoin kuin se, että luku- ja kirjoitustaito "hävisi". Luku- ja kirjoitustaito taantuivat, koska ei ollut mitään, mille kirjoittaa. Islamin rynnistys Egyptiin lopetti papyruskaupan, ja sattuneesta syystä papyruskaisla ei kasva Euroopassa. Vasta 1100-luvulla paperinvalmistus merkitsi vallankumousta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Qroquius Kadille ja Antifilatelistille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Emme tietysti ole tästä täysin varmoja.

Qroquius Kad: No, nähtäväksi jää tämäkin.

Antifilatelisti: Kiitos lisäyksestä. En ota tähän sen enempää kantaa.

Anonyymi kirjoitti...

A-Studio nyt on mitä on, YLE laatua. Nythän on niin että, alaikäisten ja vähän vanhempienkin tekemät pahoinpitelyt eivät ole mitään. Niistä saa korkeintaan pullahaleja. Mutta 7 km/h ylivauhtia autolla on vakava rikos. Se maksaa maltaita maksukykyisille. Enimmäkseen suomalaisille. Jotta että, voisko tuosta massiivisesta liikennevalvonnasta siirtää poliiseja tutkimaan pahoinpitelyjä? Jaa eikö. Niinno, liikennevalvonnasta poliisi saa tuloja, pahoinpitelyjen tutkinnasta vain menoja.

Etsitään mallia Petri Olauksen ohjeista 1500 luvulta. Olisivat päteviä vieläkin.

-Kaikki lait pitää olla sellaiset, että ne ovat yhteiseksi hyödyksi, ja sen tähden, kun laki tulee vahingolliseksi, ei se enää ole laki, vaan vääryys, ja on hylättävä.
-Hyvä ja älykäs tuomari on parempi kuin hyvä laki, sillä hän voipi asetella kaikki kohtuuden mukaan. Mutta missä paha ja väärä tuomari on, siinä ei auta hyvä laki mitään, sillä hän vääntää ja vääristelee sitä oman mielensä mukaan.
-Mikä ei ole oikeus ja kohtuus, se ei saata olla lakikaan; sen kohtuuden tähden, joka laissa on, se hyväksytään.
-Kaikki laki on asetettu oikeuden ja kohtuuden eikä sakkorahain tähden. Sillä sakkoraha on niille rangaistukseksi, jotka lain rikkovat; mutta laki tahtoo ennemmin olla rikkomatonna kuin rikottuna, ja soisi, ettei sakkorahaa ollenkaan tarvittaisi.

Anonyymi kirjoitti...

Minusta ministeri Rantanen on sanoisiko, edes jonkinlainen viisauden alku. Kun muistelee edeltäjäänsä, niin hänhän oli ns kiltti ideologisesti sokea. Tämä nykyinen on vastakohta. Silmät kiiluen kuten ps:n Mäkelää vastaan samassa ohjelmassa, puolustaa juuri niitä ongelmia, joita on vasta tulossa. Kuten muistamme ja tiedämme, Suomi tulee sen 5 - 20 vuotta perässä. Aikoinaan ruotsissa oli samat ongelmat jo 90 luvulla, kuin ne ovat nyt suomessa. Onko unohdettu krp:n varoitukset, että nämä jengit ovat saamassa/saaneet tulivoimaisia aseita, esim rynnäkkökivääreitä myös suomessa. Pari vuotta sitten.

QroquiusKad kirjoitti...

Olosuhteet nyt taas kerran olivat sellaiset, etten voinut mieltäni malttaa olla hyödyntämättä Kaltevaa Pintaa laskettelemalla riemukkaasti sen päätyyn ja äkkipysäykseen asti.
Muut olosuhteet puolestaan viittaavat siihen, että Mari Sisäministerin yritykset roadman-jengien tarkastuksiin torpataan, jolloin Kaltevaa Pintaakaan ei koskaan muodostu.

Joka tapauksessa pitkällä aikavälillä olemme kaikki kuolleita, sanoi Milton Friedman.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Ano1 & Ano2: Hyviä huomioita molemmilla.

Qroquius Kad: Tätä emme tiedä varmaksi. Muuta kuin sitä että toki me kaikki joskus kuolemme.

Anonyymi kirjoitti...

Veikkaan että tässä blogissa kuolemme 10 - 40 vuoden sisällä. Tämäkin positiivinen arvio. Negatiivinen arvio on alle 10 vuoden sisällä. Emme kuole muslimien vuoksi tai vihervasemmiston vuoksi. Tai vaikkapa sen takia, kun isoisämme tappelivat tämän hienon maan vuoksi, vaan kun imaami sanoi, että tämä on meidän maa. Ja tulee olemaan. Se sanoi vaan totuuden. Mikäs siinä sitten.

Anonyymi kirjoitti...

Iltahömpässä oli juttua,että Lauttasaareen oli perustettu katupartioita. No eiköhän polliisi ollut heti että soosoo, voi tapahtua jotain, mistä tulee syytteitä. Kunniamitallit tulisi partiolaisille jakaa eikä jauhaa sontaa.

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Tarkennus. Tarkoitin, että hieno ja arvokas kotimaa paskotaan. Me jotka sen ymmärrämme, luultavasti kuolemme stressiin. Huumorintaju on koetuksella.

Anonyymi kirjoitti...

Kun elämme elämää, missä totuus on tuskaa. Eli silmät ns auki. Toinen puoli elää elämää kuplassa. Täydellinen ideoliginen toinen todellisuus. Missä on kultti henkilö. Esim tämä entinen pääministeri. Joka päivä joku juttu, miten erinomaista on pelkästään hänen olemassa olo. Minusta sitä voisi verrata staliniin .

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Kad: sanonta "pitkällä aikavälillä olemme kaikki kuolleita" tulee John Maynard Keynesilta. En tiedä onko Milton Friedman sitä siteerannut, mutta vaikea on kuvitella että niin pieneen päähän mahtuisi noin iso ajatus.

QroquiusKad kirjoitti...

Näin käy kun ei tarkista.
Muistin se olevan Friedmanilta, koska sitä oli joskus siteerattu väärin asianomaisen sanomana.
Ilman oikaisua joku olisi sitä varmaan täältäkin sitten siteerannut ja virhe sen kun leviäisi.

Anonyymi kirjoitti...

Minä ennustan sisällissotaa, joka naurattaa nyt, mutta on täysin realismia. Itse en ole sitä näkemässä. Lasten puolesta harmittaa. Minä vertaan näitä muslimeja sekä Viher kommunisteja bolsevilkkeihin. Niillä on sama päämäärä, eri muodoissa.

Anonyymi kirjoitti...

Fakelookissa pyörii seuraava lainaus:

"Eduskunnan täysistunnossa käsiteltiin oikeusasiamiehen vuosikertomusta. Oikeusoppineita usein arvostellut kokoomuksen Ben Zyskowicz aloitti puheenvuoronsa muistuttamalla, että oikeusasiamies tekee arvokasta työtä pyrkiessään turvaamaan suomalaisten oikeuksia.

– Olen kuitenkin vuosikymmenten varrella esittänyt kysymyksen, jonka taas kerran esitän. Kun turvataan kansalaisten perus- ja ihmisoikeuksia, antaako oikeusasiamies ja hänen kansliansa riittävää painoa turvallisuuden perusoikeudelle?, Ben Zyskowicz kysyi.

– Minusta tuntuu nyt ja on tuntunut vuosikausia, että oikeusasiamiehen tulkinnassa nimenomaan pidätetyn, vangitun, syytetyn ja niin edelleen oikeudet korostuvat ihan vimpan päälle. Mutta se punninnan toinen puoli, se muiden ihmisten turvallisuuden oikeus, jää vähemmälle..."

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Tapsalle vaan, Ano2:lle, Ano3:lle, Seppo Oikkoselle, Qroquius Kadille, Ano4:lle ja Ano5:lle & kiitos kommenteistanne.

Huumorintaju on tosiaan koetuksella.

Katupartioita en nykytilanteessa pane yhtään pahakseni.

Osa ihmisistä elää tosiaan ideologisessa toisessa todellisuudessa.

Tähän kuolemafilosofointiin en itse lähde mukaan.

Sisällissota tulevaisuudessa on täysin mahdollinen. Sen aloittavat islamilaiset.

Zysse on toteamassaan oikeassa.

Anonyymi kirjoitti...

Benkku piti taas hyvän puheen, ja lopuksi äänesti itseään vastaan?

En tuon kyyhelön sanomisille anna mitään arvoa, siksi usein on toistanut em tempun...


-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Taisteluvälineupseeri. Totta. Tuo ei ole Zyssellä enää edes vika, vaan ominaisuus. Puhuu järkevästi, äänestää järjettömästi.

QroquiusKad kirjoitti...

Voisiko jopa sanoa, että Benjami harjoittaa harhaanjohtamista puhuessaan?
Ettei peräti jopa taqiyyaa?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad: Tuskin juutalainen kumminkaan taqiyaa harrastaa.